RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-01-08 19:13:10

Disbukt

Disbukt blogg på Nouw

Nyttig risifrutti

2020-01-08 15:57
Från Disbukt

Hittade ett recept på nyttig risifrutti på instagram ( @michandahlstrom)för några månader sen. Men har inte testat att göra det förens nu! Och det är sååå gott!! Så tänkte att jag skulle dela med mig av receptet och hur jag gjort


50g Grötris (okokt)

30g Vaniljkasein (jag använde Tyngres vaniljdrömmar)

2dl Mandelmjölk
Vaniljpulver( ca: 1kryddmått)
En nypa salt
Gör såhär: Koka riset enligt instruktionerna på paketet. Låt det sen svalna lite.Blanda sedan kaseinet till en slät pudding. Rör ihop med gröten tillsammans med Vaniljpulver.Ställ in det i kylen och låt stå minst några timmar, men bäst om det får stå över natten. Sen är det klart!


Hej, jag heter Lias!

2020-01-08 15:45
Från Disbukt

Här är vår son Lias, som föddes den 19/11 kl.10:45. Han vägde 3788g och var 51cm lång.
Igår blev han 7 veckor och växer så det knakar!

Lillebror

2019-07-12 22:25
Från Disbukt

Lillebror, beräknad 27/11-19 ❤️

Tillbaka till vardagen

2019-03-05 13:51
Från Disbukt

Hej!

Tisdag idag och jag är hemma en stund mellan kunder för att käka lunch och gå ut med Chilli. Mila hade sin första dag på förskolan på 1 vecka då hon varit febrig och snorig. I helgen var hon frisk men kvällen till måndag blev hon lite hängig igen och vi trodde hon kanske åkt på öroninflammation, så hon fick vara hemma igår också. Såhär i efterhand hade hon kunnat gå till föris, för hon visade inga tecken varken under dagen/kvällen eller inatt att hon hade ont och febern kom inte heller. Så idag lämnade jag en lycklig Mila på förskolan, hon verkligen studsade in på gården ❤️

Annars är det en lång jobbdag idag, tänkte även försöka träna efter jobbet. Jag hatar egentligen att träna på kvällen... Men eftersom jag var hemma på förmiddagen igår innan jobbet så hann jag inte med ett pass så jag kör idag istället

Lillskrutten förra veckan ❤️

Alla hjärtans dag

2019-02-14 08:40
Från Disbukt

Godmorgon!

Torsdag och en jobbdag väntar på salongen fram till i eftermiddag, sen hämtar jag upp Milis. Inatt har vi inte fått sova så bra, Mila verkar ha haft mardrömmar och vaknat till och från efter kl.01 :( Tror det händer mycket för henne utvecklingsmässigt just nu, hon brukar sova lite sämre då.

Annars då, alla hjärtans dag idag! Lite mysigt ändå, även fast vi inte direkt firar så ska vi passa på att äta lite god middag och bara mysa. Ska ni göra något speciellt idag/ikväll? :D


​Tänk att den här bilden är från förra året den här tiden! Lilla plutten <3

Lördag 9/2

2019-02-09 09:46
Från Disbukt

Godmorgon!

Klockan ställdes på 07.30, men Mila har den senaste veckan valt att vakna vid 05.30... Så det blev att ta med sig täcket ut i soffan och ligga och halvsova framför Minionerna. Behöver jag säga att jag är liiiite trött inför denna jobbdag?

Jag kom precis till jobbet och kör på till 13.30, sen hämtar Alex och Mila upp mig för en snabb tur till Ikea. Jag vill inte ens veta hur många gånger vi varit där senaste 6 månaderna... Haha! Vi ska köpa lite grejer till hallen, det behövs lite skoställ och krokar. Ikväll tror jag bara att det blir mellomys.

Tänkte försöka skriva ihop ett inlägg om vår resa med refitness, är det något ni skulle vilja läsa?

Kram på er och hoppas ni får en fantastisk lördag!

Det var inte igår!

2019-02-08 12:56
Från Disbukt

Oj vad det här känns konstigt... Det är nästan ett år sen jag skrev sist och det har ju hänt så himla mycket sen dess!

Mitt senaste inlägg handlade om Milas 1års kalas, och snart fyller vår lilla tjej 2år! HUR SJUKT ÄR INTE DET! Jag vet inte vart tiden har tagit vägen och senaste dagarna har jag varit lite sentimental och kollat igenom bilderna från när hon bara var ett litet knyte.

Jag är inte mammaledig längre utan har öppnat upp min egna verksamhet ute på Värmdö ( Gustavsberg ) och arbetar heltid. Mila började förskolan i Augusti, och då jobbade jag både på Gamla Unik och här ute. Men kände nu till årskiftet att jag inte orkade pendla och ville försöka stå på egna ben. Läskigt men väldigt spännande!

Det har varit en intensiv höst/vinter, med förskolestart för Mila som inte gick som vi tänkt. Efter några intensiva veckor med inskolning så släppte det till slut och nu ÄLSKAR hon förskolan. Alex har jobbat mycket och även jag, och nya livet med vardagspusslet har varit en utmaning!

I samma veva bestämde vi oss för att vi skulle sälja vår lägenhet och leta efter större. Men som många kanske vet är inte bostadsmarknaden den bästa just nu och det tog oss från sep-nov innan vi fick den såld. Men vi hade tur, för den lägenheten som vi hade tittat på som vi ville köpa hade inte heller sålts! Så vi flyttade in i den nya 6/1 :D Nu bor vi rakt över gatan från förskolan och det är så skönt! Men det bästa av allt är att Mila äntligen har fått mer plats att leka på plus ett eget rum, som jag längtat! Det är fortfarande mycket kvar att fixa, men vi trivs jätte bra redan och jag är så glad och tacksam att vi hade möjlighet att flytta nu.

Jag glömde nästan! Inte långt efter Milas födelsedag började vår hälsoresa med Refitness. vi deltog i en tävling som heter Sommarformen som pågick i 10 veckor och avslutades lagom till Midsommar. Men det kan jag ta i ett annat inlägg!

Nu är ni som faktiskt orkat läsa detta säkert väldigt trötta på all text, så ska avsluta nu. Men det var skönt att få skriva av sig lite och förhoppningsvis kan det komma fler inlägg fram över, hoppas jag orkar det!


Milas kalas

2018-03-26 19:32
Från Disbukt

Igår hade vi bjudit in familj & vänner ( närmare 50pers......) för att fira Mila. Många förstår nog inte varför vi var så många. Min närmsta släkt är väldigt stor och nu när de flesta har barn och familj så blir det såklart många. Men det är så min uppväxt sett ut , alla är bjudna och ju fler desto bättre! Mila tyckte det var så himla kul och det var det vikigaste.

Jag bestämde mig för att jag skulle göra den mesta bakningen själv. Men såhär i efterhand så tog jag nog lite vatten över huvudet. Jag tycker att det är jätte kul att baka, framförallt att dekorera men att dekorera 12 cupcakes är inte desamma som 48st...

Tårtorna var ett stort orosmoment för mig då jag är perfektionist. Jag är ju lixom ingen konditor och gör ju allt på knapp hobby nivå. Då blir det toktigt för jag ser ner på det jag gjort för att det inte blir som om jag skulle gå och köpa det.... MEN det gick ganska bra och alla verkade uppskatta det jag bakat! Vilket gjorde mig väldigt glad ☺️

Här nedan är lite bilder på dessertbordet. Allt förutom popcorn ( som var det mest populära av allt!! ) och kakorna har jag bakat Haha det kanske syns på bilderna att det var unicorn tema

Mila 1år

2018-03-26 12:38
Från Disbukt

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Milas födelsedag! HURRA HURRA HURRA! ⭐️❤️

Tiden går så fort så det är svårt att förstå att hon redan är 1 år... Mycket som händer nu i hennes utveckling och vi är så stolta över henne! Tänkte att jag lägger upp lite bilder på Mila från året som gått❤️ Liten bebis till barn, wow!

Dagens outfit

2018-02-15 09:13
Från Disbukt

”Är jag gullig nu mamma?” Haha älskade älskade unge ❤️