RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-10 19:34:20

ludwigdressage

ludwigdressage blogg på Nouw

Då var det dags...

2019-05-17 16:52
Från ludwigdressage

Då var det dags för att avsluta ännu ett kapitel i livet..

Jag har nu bestämt mig för att flytta hem till Jämtland igen. Detta känns både väldigt tråkigt men också väldigt bra på något sätt :) Om cirka 2 månader går flyttlasset hemåt igen.

Det har varit ett tufft beslut som jag har funderat över länge.. Jag kommer verkligen att sakna Särö och hela hästlivet här. Men just nu känns det bäst att flytta tillbaka hem igen, längtan till familjen och vännerna är stor.

Det har verkligen varit en lärorik tid, jag har fått så mycket mer kunskap och erfarenhet inom sporten som jag kommer ha mycket nytta utav framöver.

Min fina häst kommer självklart att få följa med mig, ska bli spännande och se vad han tycker om Norrland ;)



FOTO: Zandra Ahl @zahlo.photography

Nu var det väldigt längesen!

2018-08-25 11:16
Från ludwigdressage

Tiden rullar och dagarna bara rinner iväg! Det är redan 25e augusti och idag är det hela 9 månader sedan som jag tog mitt pick och pack och flyttade ner hit Som sagt tiden bara rullar..

Det känns som igår men samtidigt så känns det som om att jag har varit här i en evighet. Jag trivs fortfarande super bra här och jag gillar verkligen västkusten (förutom vintern, den var inte det roligaste) Vi har haft en helt otrolig sommar, nästa alldeles för bra. Men det vet jag ju att man har haft där hemma också ;)

Det har hänt en hel del sedan sist, jag har som ett exempel köpt en ny häst ‍♂️ Världens sötaste lilla 5 åring e. Sir Oldenburg - Briar, som har en del åsikter men han är såå himla fin!! Han är 170cm hög men upplevs ändå som ganska liten då han är väldigt kort i kroppen. Vi har hunnit med att tävla några gånger och på tävling sköter han sig verkligen super Han är riktigt lättlärd trots sitt ibland lite busiga humör, men busigheten och trotsen är väl ändå något man får räkna med då dom är unga

Jag är riktigt nöjd med honom och jag har redan lärt mig massor med nytt. Det är verkligen svårt att utbilda en unghäst, men eftersom att jag är här så får jag exakt den hjälpen jag behöver varje dag för att vi ska lyckas.

Jag har även varit hemma på en liten semester i sommar. Jag åkte hem i ca 10 dagar och hade det så himla härligt med hela familjen och alla fina vänner. Som jag saknar dom!! Det är inte helt lätt att bo nästan 100mil ifrån hela sin trygghet. Men bara man håller kontakten och fortsätter att sikta mot sina mål och drömmar så fungerar det faktiskt väldigt bra ändå.

Något som man faktiskt lär sig extremt mycket om när man flyttar så långt bort är att uppskatta den lilla tid man umgås med sin familj och sina vänner. Något som man annars väldigt lätt bara tar för givet. Jag har också lärt mig att min lilla hemby Strömsund som jag tidigare bara ville fly ifrån för att jag inte alls kände mig som hemma i, ändå är ett ställe där jag en dag vill bo igen. Det är faktiskt där jag känner mig som ”hemma”.

Jag vet inte när jag tänker att jag ska bo där igen men någon gång i framtiden kommer jag att komma tillbaka

Sir Victory (min nya häst), skogen där hemma och en liten del av min stora fina familj

Ett nytt kapitel i livet

2018-04-11 20:48
Från ludwigdressage

Att behöva ta jobbiga beslut är något man aldrig någonsin i livet kommer komma undan. Hela livet består av att ta olika beslut. En del är väldigt enkla medans andra beslut kan vara extremt jobbiga.
För några veckor sedan tog jag ett extremt jobbigt beslut.. Detta handlade om Leo. Som en del kanske redan har läst så har jag nu sålt Leo.
Leo kom mig extremt nära hjärtat och det tror jag beror på att mitt liv fick en helt annan vändning då han kom in i mitt liv. Jag hade bestämt mig för att ge upp det bästa jag visste, vilket var ridningen och hästarna. Jag var så himla nära på att flytta till ett helt annat land för att rymma iväg lite från allt som jag då tyckte var jobbigt och tråkigt.
Men Leo kom in i mitt liv istället och fick mig att komma tillbaka till ridningen och han fick mig att börja tycka att det var roligt igen, vilket jag är extremt tacksam för. Då jag köpte Leo var han exakt vad jag behövde för att lära mig mer och för att tycka att det skulle vara kul. Han lärde mig extremt mycket under en väldigt kort tid. Vi gick från att tävla LA till att tävla St George på bara några månader.
I november tog jag ett nytt steg i livet och valde att flytta till Särö utanför Göteborg för att börja jobba med det bästa jag vet, hästar och ridning. Jag tog med mig Leo för att tillsammans med honom utvecklas ännu mer. Min tanke var aldrig att sälja Leo, men ibland dyker det upp möjligheter som kan ändra mycket.
Eftersom att Leo egentligen inte var till salu så fanns det självklart ingen annons eller så på honom. Det dök upp en tjej som var intresserad utav honom och hon ville gärna provrida honom. I mitt huvud var han absolut inte till salu, men med mycket funderingar och tankar som snurrade runt i huvudet så lät jag henne komma och provrida honom.
När hon var här och provade Leo så kände jag direkt att om jag ska sälja Leo så är det till henne jag vill sälja! Hon var väldigt lugn och trevlig och hon ville ha en läromästare som var exakt som Leo.
Mitt beslut blev då att sälja honom. Hur jobbigt och tungt det än må vara så kände jag att det är en möjlighet för mig att utvecklas vidare som ryttare. Jag vill verkligen bli så bra som möjligt, det var ju därför jag flyttade hit. Och eftersom att Leo är 16år gammal så innebär det att vi inte kommer kunna komma längre tillsammans. Även om jag hade varit superglad att ha kvar honom och fortsätta där vi är nu så är det inte riktigt hållbart i längden om jag verkligen vill satsa på att bli så bra som möjligt. För att inte stå hästlös om några år så blev detta beslut det bästa för framtiden.
Leo har fått ett riktigt toppen hem där han kommer få göra det som han är bäst på, att lära ut! Och det bästa med detta är att han bara bor 20 minuter ifrån mig och jag kommer fortfarande att få rida honom ibland och jag kan träffa honom när jag vill.
Nu ska jag leta reda på en ny stjärna att tillsammans med Carls hjälp utvecklas till en ännu bättre ryttare
Som avslut på detta långa inlägg så vill jag bara tacka alla som hjälpt mig med Leo och till de som har gett mig möjligheten att fått äga en sån toppenhäst som han är.
Ett extremt jobbigt beslut, men ett beslut som kommer gynna mig i framtiden.

Tack för allt kompis

Stor skillnad på Leo!

2018-01-28 13:08
Från ludwigdressage

Trots att jag är riktigt dålig på att skriva inlägg till denna blogg så kan jag se att det är några som är inne varenda dag och kikar. Kanske i hopp om att det ska komma upp något inlägg? Det är i alla fall väldigt roligt att se att det finns några som faktiskt är lite intresserad över att veta hur jag har det här nere på västkusten, och där kan jag bara säga att jag har det SUPER BRA :D

Dessvärre så är jag inte speciellt bra på det här med att blogga. Men jag tänker att när jag känner att jag kommer på något bra att skriva om, eller när jag helt enkelt får feeling till att göra ett inlägg, så kommer jag se till att det kommer något som ni kan få läsa om ni vill.

Så som idag kände jag att det var riktigt länge sedan jag skrev något, en hel månad sedan faktiskt :O!!

Under denna månad har det hänt en hel del med Leonardo, han känns superfin att rida och vi kan börja varje pass med en bra känsla. Just nu har vi mycket fokus på att träna programdelar inför kommande tävlingssäsong. Jag och Leo är anmälda till vår första tävling som är i Falkenberg den 16/2. Alltså cirka 3v bort, vilket såklart känns superspännande. Vi kommer då att starta en Regional MSV A:1. Så just nu tränar vi alltså mycket på delar ur MSV A programmet så att vi är väl förbereda inför tävling.

Carl hjälper mig super mycket och som jag skrev så har det hänt en hel del. Jag känner att jag har fått mer kontroll på ridningen och ett helt annat tankesätt kring själva ridningen då jag ska rida igenom ett helt program. Tidigare kändes det mer som om att jag lärde mig programmet och sedan bara sprang vi igenom det. Nu känns det mer som om att jag arbetar och rider runt hela programmet om ni förstår vad jag menar. Jag rider alltså del för del så att det blir mer kontroll i det hela.

Leo har också musklat till sig en hel del, han har fått mycket bättre överlinje och ser mer rund ut i hela kroppen. Vilket känns jätte kul, då vet man att träningen ger rätt resultat. Här om dagen fick jag se en film på när jag red igenom programmet på en träning, det var första gången jag såg mig själv rida Leo på film sedan vi flyttade hit, och det syntes riktigt stor skillnad på honom i helhet. Vi är så peppade på att tävlingssäsongen ska dra igång snart. Det kommer bli så himla roligt.



Igår skrittade vi ut en sväng och det är så himla fint att skritta längs havet :D

Vi har faktiskt haft en del snö några dagar också ;) Men det var inte mycket inte.. Och inte varade det så länge heller :'D

Julledig 🎅🏼❄️

2017-12-22 11:02
Från ludwigdressage

Sitter just nu på tåget Påväg hem till Strömsund för lite julledighet

Det kommer bli en lång dag och en väldigt lång resa.. Såhär vid juletider så är det väldigt svårt att hitta biljetter hem, flyget är superdyrt och nästan alla tågbiljetter är slutsålda. Men med lite pusslande så löser det sig alltid.

Jag åker just nu tåget från Göteborg som går till Stockholm, som för övrigt är ett direkttåg, vilket innebär att det inte stannar en enda gång under vägen (sjukt nice). Sedan kommer jag att ta buss från Stockholm till Sundsvall och därifrån kommer jag att åka lastbil med pappa hem till Strömsund. En riktigt lång dag blir det Men det är det ju helt klart värt när man ska få träffa familjen och alla kompisar där hemma i några dagar.

På tisdag kväll kommer jag att ta nattåget tillbaka till Göteborg som går hela vägen utan byte, så det blir en lite bättre resa

Nåt som ändå är lite komiskt, är att det är längre att åka hem för mig från Särö där jag bor, än vad det var för Carl att åka till Patrik Kittel och träna i Tyskland Det bevisar ju verkligen hur fel vi bor när man bor i Jämtland Men samtidigt finns det ju inget finare än att bo så nära naturen och vintrarna är ju faktiskt vintrar hemma ❄️



Leo ska få vara lite julledig han med När jag kommer tillbaka sätter vi igång träningen på allvar igen inför kommande tävlingar. Tävlingssäsongen startar ju lite tidigare nere i Götet än vad det gör hemma

Göteborg!

2017-12-19 20:21
Från ludwigdressage

Julafton om 5 dagar och det är gröna gräsmattor fortfarande.. Väldigt svårt att förstå då man är van med massa snö och minusgrader vid jul. Men inte gör väl det nåt då jag ändå kommer att få en vit jul hemma i Strömsund. På fredag åker jag hem och hälsar på några dagar. Ska bli skönt att få träffa alla kompisar och familjen igen.

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så har jag varit här i 3 veckor nu, men det känns ändå som evigheter sedan jag träffade alla där hemma. Så det ska som sagt bli riktigt kul att få komma hem i några dagar. Leo får vila de dagar som jag är hemma. Han har inte riktigt varit som han brukar sedan jag ko hit, han har varit lite annorlunda i ridningen så jag tror han kanske kan tycka att det blir lite skönt med några dagars julledighet han också, :D

Helgen inne i Göteborg var superbra. Jag åkte in mot götet runt halv 1 och var framme strax efter klockan 1. Jag började med att kika runt lite i några butiker på Nordstan och sedan vandrade jag vidare på Avenyn och kollade runt lite. Det var EXTREMT mycket folk inne i Göteborg i lördags så jag orkade inte riktigt kolla så mycket i butikerna. Istället tog jag en promenad runt Avenyn och kollade lite bara. Jag skulle möta upp en kompis runt 4 tiden så jag tänkte att jag kunde leta upp ett fik där jag kunde sitta och vänta lite istället för att gå runt och trängas bland allt folk. Men det var inte det enklaste att hitta ett fik som inte var smockat av människor... Tillslut hittade jag ett fik som var typ tomt plus att dom hade eluttag så jag kunde ladda min telefon som hade dött :D När klockan blev 4 tog jag bussen mot Johanneberg där min kompis bor. Hon kommer från Sikås som ligger strax utanför Strömsund. Hon hoppade på bussen några hållplatser efter mig. Vi lagade middag och gjorde i ordning oss för att åka vidare på 25års kalas.

Runt 8 tiden åkte vi vidare till festen. När vi väl kom fram så hade dom sån där as cool telefon vid porten som man ringer på också svarar dom inne i lägenheten och sedan kan dom öppna upp porten från sin egna lägenhet. (kanske inte så märkvärdigt men sådana finns inte i Strömsund :'D) Festen var riktigt rolig och det var härliga människor där. Det är ju alltid roligt att träffa nya människor :)


Jag är faktiskt framme nu ;)

2017-12-16 10:12
Från ludwigdressage

Jag är faktiskt framme i Göteborg, eller Särö som det heter. Varför jag inte har skrivit något inlägg ännu har jag faktiskt inget bra svar på..

Men här kommer det första inlägget härifrån :D

Resan ner hit gick hur bra som helst, Leo skötte sig exemplariskt som han förövrigt typ alltid gör ;) Nu har jag varit här i 3 veckor exakt idag. Dock känns det som om att jag har bott här flera månader. Jag trivs verkligen jättebra, alla människor på gården är supersnälla, och träningen med Leo går bara bra. Jag får rida riktigt, riktigt fina hästar varje dag och jag få superbra hjälp med Leo av Carl.

Såklart saknar man alla kompisar där hemma men om en vecka får jag åka hem några dagar och träffa dom alla igen :D Även om det bara har gått 3 veckor så känns det som sagt som att det har gått flera månader sedan jag träffade alla sist. Jag ska nämligen åka hem över jul för att fira med familjen och umgås lite med kompisarna.

Med Leo tränar vi just nu med en hel del grundträning, vilket är superviktigt och jag tycker verkligen att det är jättebra att vi lägger så mycket tid på grunder nu då det inte är någon tävlingssäsong, Med mycket grundträning blir de svårare grejerna "lättare" då vi börjar träna mer på dem.

Något mer jag saknar här nere är såklart snön... Vintern är verkligen ännu tråkigare då det inte finns någon snö.. Här nere är dom typ överlyckliga för att det inte är någon snö, vilket jag inte riktigt förstår ;) Det blir så mörkt och tråkigt, och inte får man någon julkänsla heller då det är gröna gräsmattor och plusgrader, haha.

Denna helg är jag ledig så idag tänkte jag åka in till Göteborg och kolla lite i affärer. Jag ska också hälsa på lite kompisar och åka på 25års kalas. :D


6 grader varmt och gröna gräsmattor är ju inte direkt något man är van med vid jul ;)

Här mina vänner, har vi världens bästa hund. Iris heter hon :D

Påväg och halvvägs framme!

2017-11-24 21:15
Från ludwigdressage

Nu är vi påväg mot Göteborg.

Vi åkte imorse runt kl 8 från Strömsund. Efter vägen stannade vi till i Östersund för att shoppa lite små saker innan vi fortsatte vidare. Jag var in på Hööks och köpte ett par stövelsträckare till mina stövlar, lädertvål, ett skärp, ny nummerlapp och ridstrumpor. Jag sprang även in på Lager157 och köpte några tröjor, ett par Jeans en mössa å massa strumpor för enbart 380kr Det är bra med black friday ;)

Sedan rullade vi vidare mot Vansbro. Leo har verkligen varit super duktig, men det är han ju alltid ;) En riktig klippa att åka med är vad han är.


Nu är vi installerade i boendet för natten och Leo har fått sig lite nattkäk. Joggade Leo en sväng inne i ridhuset så att han fick röra lite på sig, han kändes riktigt mjuk och fin i kroppen Imorgon rullar vi vidare mot Göteborg, så vi har cirka 43mil kvar. Vi åker rätt tidigt så vi inte kommer fram så sent. Nu börjar det bli lite extra spännande då det är så nära

Snäll som bara den står han där helt ovetandes om vart han ska

Dagen närmar sig!

2017-11-23 09:48
Från ludwigdressage

Nu är det nära.

Spännande men samtidigt lite jobbigt att säga hejdå till alla här hemma.

Imorgon går flyttlasset, eller egentligen är det väl inget lass jag har med mig ;) Men Leo, jag och lite kläder och hästsaker åker alltså imorgon mot Göteborg :D

Jag känner mig lite stressad då jag fortfarande inte har börjat packat riktigt.. Men det är typiskt mig. Jag brukar alltid vilja packa precis innan jag åker någonstans för annars känns det som om jag kommer missa något. Jag har även fullt upp idag med att hinna säga hejdå till familj och vänner samt möte på ridskolan och även ett pass med Leo ska hinnas med efter jobbet.. Stressig dag men nog kommer det gå bra ändå.

Som pricken över i.et i denna stress så är det såklart snöstorm idag här i Strömsund. Höll knappt på att ta mig till jobbet imorse då det var så mycket snö på vägarna och man såg knappt något framför bilen.

Redan i lördags började jag säga hejdå till en del fina människor. Jag jobbade min sista helg på ICA och på lördagskvällen kom några kompisar från Östersund och hälsade på. Vi gick ut och käkade lite middag på hörnet och sedan satt vi hemma och bara umgicks. Jättekul att dom ville komma och hälsa på en sista gång innan flytten går.

Idag jobbar jag sista dagen på Ageris och imorgon går då flytten. Vi kommer att åka från Strömsund till Vansbro imorgon (ca 48 mil) där har vi fått hyrt en box och ska få sova över på en ridanläggning. Tidigt på Lördag morgon fortsätter vi då vidare mot Göteborg (ca 43 mil). Som sagt så känns det väldigt spännande, jag har inte hunnit blivit nervös ännu men det kanske kommer? Känslan är nog mer lite jobbig genom att säga hejdå till alla men jag vet att jag kommer ha superkul och jag kommer lära mig så mycket nya nyttiga grejer.

Kompisarna och Strömsund ligger ju inte längre bort än en tågresa eller en flygresa bort. :D


Ett år tillsammans!

2017-11-11 18:14
Från ludwigdressage

Igår var dagen då jag för ett år sedan köpte Leo.

Tänk vad bra det blev, tänk vad mycket jag har lärt mig under detta år! Ibland funderar jag över vad jag hade gjort idag om jag inte köpte Leo, hur mycket kul jag hade gått miste om och vad mycket kunskap jag inte hade lärt mig.

Detta år har det hänt så mycket med min ridning och det kan jag bara tacka Leo för. Utan en sådan läromästare som han är hade jag stått här med så mycket mindre kunskap och erfarenheter. Under detta år har jag nått mina mål som jag en gång tidigare hade. Inte kunde jag tro att vi skulle komma så här långt på bara ett år.

Vi började alltså vår resa i November 2016. Under hösten/vintern tränade vi på och lärde känna varandra. Efter cirka 2,5 månader tillsammans debuterade vi på tävlingsbanan. Jag själv hade då inte tävlat på 2år på grund av olika skäl. Denna debut gick ju bara hur bra som helst. Vi lyckades vinna båda våra starter och tog vårt första kval till nästa nivå.

Några helger senare for vi på vår nästa tävling. Även där vann vi båda starterna och blev då färdigkvalade till nästa nivå (MSV B). Vi fortsatte att träna på och tränade på att tävla, vi for på några tävlingar under april månad och fortsatte att vinna och bli placerade. I början på Maj tog vi vårt första kval till MSVA och cirka 3v senare var vi färdigkvalade till MSV A.

Sommaren kom och Leo fick en välförtjänt vila, jag for utomlands och sedan tog vi fart på träningen igen.

Vi tränade på och Leo var superfin. Jag var nervös inför vår debut i MSV A som gick av stapeln i början på augusti. Debuten gick så sjukt bra och jag kunde knappt ta in att jag gjorde en sådan bra debut i denna klass som jag i så många år längtat efter att en dag få rida.

Träningen fortsatte och några tävlingar kvarstod. Vi for iväg och startade en MSV A som dömdes av 3 domare för att försöka kvalificera oss vidare till nästa nivå som innebär svår klass i dressyr. Vi klarade av kvalet och blev även placerad.

2v senare åkte vi iväg på vår sista tävling för säsongen, där jag debuterade Prix ST George.

Vi har hunnit gjort så mycket tillsammans under detta år och Leo har förverkligat så mycket för mig. Vi har totalt vunnit 17 starter och aldrig kommit hem utan en placering denna säsong. Att dessutom i skrivande stund vara 3e bästa 21-åriga svensk på svenska ranking listan gör detta år ännu bättre

Beslutet att köpa Leo och påbörja min ridning igen var det bästa jag kunde ha gjort.

Nu ska vi om 2v flytta tillsammans för att uppleva och lära oss ännu mer. Vi ska bli starkare och förhoppningsvis under nästa år starta både Lag SM och svårklass dressyr.

Summa sumarum = världens bästa år!!