RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-16 05:01:20

Rikard Lindholm

RikardLindholm blogg på Nouw

Desperat behöv av tips!

2019-04-26 12:23
Från RikardLindholm

Jag är i desperat behov av musik tips!

Det är sjukt. Jag har varit ganska duktigt tidigare att göra spellistor osv. Jag brukar dela upp det efter årstider när jag gör spellistor. Det är kul att kunna gå tillbaka och lyssnar på gamla listor. Sommar 2015 – där har jag alla låtar som jag lyssna på under sommaren 2015. Hur härligt är inte det. Alla minnen kommer liksom tillbaka så fort jag lyssnar på en gammal lista. Känslor vad jag gjord, allt!

Men som sagt. Den senaste tiden har det blivit lite dåligt med det. Jag gjorde ett tappert försök under vintern – det sluta i en lista med sex låtar. Jag har påbörjat en nu under våren och den består i detta nu av två låtar. Jag skäms.

Vid nyår gjorde jag den där årsresumen som Spotify gör varje år dem dem går igenom ens musikår - vad jag har lyssna på osv. Min topp bestod av Adel och Robyn. Förklaringen till de är att jag har sökt antingen på Robyn eller Adel för att jag velat höra en specifik låt - så har jag inte orkat gå in och byta låt efter varje gång den spelat klart. Då har det bara blivit att den spelat bara Adel låtar.

Jag kan säga att jag kan i princip hela Adels skiva 25 utantill. hahaha, så lat jag är!

Men nu behöver jag vidga mina vyer. Jag behöver musiktips.! Snälla ge mig allt ni har! Alla tips är bra inga är dåliga.

Let´s talk about jeans!

2019-04-24 18:44
Från RikardLindholm

Det där med jeans kan vara ganska intressant. Det finns delade meningar i hur man ska sköta om sina jeans. Vissa säger att man inte ska tvätta dem alls andra säga att man kan tvätta dem hur mycket man vill. Jag går i den skolan att man ska försöka undvika att tvätta jeans så långt det går. Anledning till att jag inte tvättar jeans så ofta är främst på grund av passformen. Så fort jeans tvättas så drar sig fibrerna i tyget ihop sig till sitt ”ursprungliga”, det vill säga att dem blir så där lite halvosköna och nästan lite för tjata som när man köpte dem i butik. Det händer egentligen alla plagg när de tvättas, men det kanske märks tydligast på jeans då det är ett plagg som formar sig efter kroppen väldigt tydligt från vad en skjorta exempelvis gör.

Förutom att passformen påverkas vi tvätt så gör också färgen det. Jeans är ofta färgade och vid tvätt släpper dem ifrån sig färg. Så med andra ord tappar jeans färg vid varje tvätt. Detta syns kanske tydligaste på ett par svarat jeans som blivit tvättade ett par gånger – ni här säkert själva sett de. Där gäller det också att ha koll på vilket tvättmedel man använder. I vissa tvättmedel finns det blekningsmedel och det är ett no no för jeans – om man inte vill att dem ska bli lite blekare såklart! Så det är också ett måste att hålla koll på.

Här kommer några konkreta tips om hur du ska hantera din jeans:

  • Tvätta dem så sällan du kan - inte oftare än var 6 månad. Om du får fläckar på dem då kan man försöka ta bort endast fläcken inte tvätta hela byxan.
  • När du tvättar dem, tvätta dem ut och in. Detta för att minska slitningen och för att behålla den "naturliga" slitningen.
  • Tvätta kallt – minskar risken att fibrerna i tyget drar ihop sig så mycket.
  • Använd tvätt medel utan blekningsmedel och absolut inget sköljmedel - det är onödigt!
  • Torktumla inte jeans utan låt dem torka i rumstemperatur.

Sno stilen - exakt!

2019-04-22 15:35
Från RikardLindholm

Keps - H&M // Stickad tröja - Weekday // Jeans - Whyred // Skor - Nike

Ni som gilla denna look lite extra kan hitta länkar till plaggen här ovan. Personligen älskar jag den här stilen. Lite högre jeans med en den nedstoppad vit t-shirt i - perfekt nu inför sommaren. Sen har jag den stickade tröjan som jag kan ta på mig när det blir lite kyligare ute. Skonar kommer jag nog variera med lite mer avslappnade birkenstock och mina Nike - det beror såklart på vad jag ska göra för något.

Är dte bara jag som längtar till sommaren?

Veckan i bilder

2019-04-21 19:10
Från RikardLindholm

Det känns som den här veckan har varit väldigt kort. Den gick riktigt fort måste jag säga. Det kan kanske beror på att det var en kort arbetsvecka på grund av påsken. Jag ska inte klaga det har varit skönt. Istället för att arbeta sju dagar så blev det bara sex daga för mig denna vecka. Var ledig i fredags och imorgon är jag också helt ledig. Så nästa vecka blir också en kort vecka. Det gäller att ta tillvara på dem och verkligen ladda batterierna.

Dem senaste veckorna har det varit ganska mycket jobb. Så denna vecka har jag faktiskt bara försökt att ta det lugnt – så får det bli ibland. Jag har försökt komma ut och springa så mycket jag bara har orkat. Det är avslappnande och jag ser det som ett tillfälle att rensa tankarna. Lite tråkigt att det är pollensäsong nu. Det gör de jobbigare för mig och jag kan inte springa så mycket som jag vill. Men förhoppningsvis är den tiden snart förbi.

I torsdags efter jobbet fira jag in våren på en takterrass och trevligt sällskap. Det var nog första gången jag satt på en uteservering i år och njöt av dryck och sol. Så fantastiskt känsla – nu fortsätter vi så. I fredags när jag var ledig var jag hem till några kompisar och friade in balkongen. Haha, hittar på alla möjliga saker för att få fira in våren. Så härligt!

Nästa vecka blir också en kort arbetsvecka. Bara fyra dagar. Har inget minne av att jag någonsin har jobbat så lite under en vecka. Det ska bli skön och spännande. Jag brukar kunna bli gaska uttråkad om jag inte har något speciellt planerat på min lediga tid. Så vi får se hur det blir – funderar på om jag ska åka till Linköping över helgen. Har får se i slutet på veckan vad jag bestämmer mig för att göra.

Mina kameror

2019-04-19 15:11
Från RikardLindholm


Jag har på senare tid fått ganska många frågor kring vilken kamera jag har när jag fotar. Dem frågorna kommer speciellt på min Instagram. Så jag tänkte att jag skulle skriva ihop ett inlägg om mina kameror här.

Den kameran som jag använder mig mest av när jag fotar är min Canon EOS 760D. Den är ganska exakt två år gammal nu, här kan du läsa ett inlägg när jag precis hade köpt den . Väldigt sällan brukar jag fota med min Olympus E-410, som nu är runt 12 år gammal. Det var min första systemkamera som jag köpte för egna pengar, så den har varit med länge.

Dem frågorna som jag får mest är hur jag får skarpa bilder med suddig bakgrund. Det har egentligen inte med själva kamerahuset att göra. Jag skulle säga att dem flesta kamerahusen i samma prisklass har ganska exakt samma funktion – oberoende på vilket kameramärke det är. Det är mer en fråga om vilket gränssnitt som man föredrar när man väljer kameramärke. Så det spelar egentligen ingen roll om det är en Nikon, Canon, Olympus osv, ligger dem på ungefär samma prisklass har dem antagligen samma funktioner. Det är mer en smaksak skulle jag säga vilket varumärke som man gillar. Personligen gillar Canon så där av köpte jag mig en Canon.

Det som jag anser spelar roll i vilken typ av bild man vill ha är objektivet. Alltså linsen som sitter på kameran. Till min Canon har jag tre olika objektiv som är ”bra” för tre olika saker. Jag har ett för vidvinkels bilder – exempelvis bra för att fota miljöbilder, ett som är bra för porträtt – den som blir skap och suddig i bakgrunden, sen har jag ett tredje som är något mittemellan fast lite mer åt porträtthållet. Det är de objektivet som jag brukar använda mest på kameran. Så beroende på vilket objektiv jag använde när jag fotar får bilderna olika ”egenskaper”. Sen bearbetar jag såklart bilderna innan jag publicerar dem. Detta för att förstärka och framhäva de egenskaperna som jag gillar mest.

Det jag försöker säga är att kameran inte har så stor roll i bilden som man kan tro. Det finns många andra faktorer som spelar roll då, exempelvis objektivet. Så det är svårt att säga köp den här kameran för att få dem här bilderna. Speciellt när det kommer till en systemkamera – för sen finns det ju en mängd olika inställningar som man kan ändra och skruva på som också påverkar bilden. Där handlar det om att testa sig fram för att hitta det som du gillar, det har jag gjort. Jag börja för 12 år sedan och lär mig fortfarande massor.


Glad påsk på er alla!

Joanna Vargas

2019-04-17 17:34
Från RikardLindholm

Jag har haft problem med min hy ett tag nu. Allt börja med att den ansiktskrämen jag använt i flera år och älskat ändrade formula – med andra ord blev det en helt annan produkt. Men jag fortsatte att använda den och fick bara mer och mer finnar. Ett tag nu har jag försökt hitta någon ny, men det är svårt.

För några veckor sedan blev jag kontaktad av Grand Hôtel Spa här i Stockholm. Dem undrade om jag kunde tänka mig att låna ut mitt ansikte under en morgon. Anledningen till det var för att dem skulle lansera ett nytt hudvårdsvarumärke i sitt sortiment – Joanna Vargas, som dem också är ensamma med i norden. Dem behövde en ansiktsmodell som Joanna kunde visa sina produkter på – snäll som jag är låna jag såklart ut mitt ansikte.

Jag har en kompis som har pratat om det varumärket ett tag och bara älskar det. Så med andra ord kände jag att det kunde vara nice att testa – vad ha jag att förlora liksom? Joanna förklarar väldigt mycket om produkterna och hur dem fungerar och reagerar med huden. Jag fick som sagt en behandling av henne – vilket bara det var lyx. Hon gör tydligen inte så mycket behandlingar själv längre. Bara vid specifika tillfällen och för specifika personer. Så det var kul att få.

Jag gillade produkterna som hon använde på mig, dem kändes riktigt bra på huden. Nu är det upp till bevis hur bra dem är. Jag råka få med mig delar av hennes sortiment – så nu jäklar ska jag testa!Jag återkommer med resultat!

Opublicerade bilder

2019-04-15 19:36
Från RikardLindholm

I början av året var jag i Malmö och hälsade på Lisa, hon som jag var i Berlin med nu. Vet inte om jag sagt det här innan men jag har ju faktiskt bott i Malmö. Bodde där i tre år. Då lärde vi känna varandra. Vi båda plugga samma utbildning, medie- och kommunikationsvetenskap. Det var en kul tid! Men nu var det inte det jag skulle skriva om….

Som sagt jag var och hälsade på Lisa i början av året. Sedan sist jag var och hälsa på – vilket var ett tag sedan, så hade hon hunnit att flyttat till en ny lägenhet. Den var superfin. Hon berättade att högst upp i huset fans det en våning som var helt tom. Spännande tyckte jag!

Jag tvinga med henne upp där för att ta lite bilder och här är resultatet. Jag har inte publicerat dem någon stans innan, varför vet jag inte. Har bara inte blivit så. Men här är dem…

…vad tycker ni?

Nyinköpt Berlin

2019-04-12 16:24
Från RikardLindholm

Det blev några klädköp både precis innan Berlin men också i Berlin. Ni såg kepsen och den stickade tröjan på i måndagens inlägg här på bloggen. Den stickade tröjan har redan blivit en favorit och jag ser framför mig att jag kommer använda den något kyliga sommarkvällar, så mysigt!

I Berlin köpte jag faktiskt bara ett par byxor och en tröja. Tröjan köpte jag enbart för att jag tyckte det var lite kallt på stan, så det var en snabb lösning. Köpte den på Zalando outlet. Inget jag rekommenderar faktiskt. Var inte alls bra om ni frågar mig. Vi gick in där för att de var på vägen till dit vi skulle.

Byxorna köpte jag i en mysig second hand butik som hette Tragfläche Vintage. Den satt ihop med en annan butik som sålde små design prylar. Jag tycker det är kul att titta runt på second hand kläder men brukar vara dålig på att hitta saker. Men här hitta jag ett par byxor som satt perfekt och i en modell som jag har letat efter. Så kunde inte låta bli.

Berlin!

2019-04-10 19:11
Från RikardLindholm

Min resa börja ganska kaosartat skulle man kunna säga. Ni som läst mitt inlägg från i fredag fick nog ett ganska harmoniskt intryck av min morgon. Men min morgon var allt annat än harmonisk…

Som sagt gick flyget ganska tidigt på morgonen, därav hade jag varit duktigt att packa ihop min väska på kvällen. Lagt i ordning allt i from av pass, pengar, kamera osv på mitt köksbord som jag var tvungen att ha med mig. Jag brukar aldrig göra det annars, men vilken tur att jag gjorde det denna gång.

Av någon anledning hade min mobil bestämt sig för att inte larma den här morgonen. Jag hade satt ett larm på en timme innan jag var tvungen att gå hemifrån. Jag vaknar en kvart innan jag var tvungen att gå av att min resekompis Lisa, skicka massa sms och frågar om jag är vaken då jag inte hade hört av mig som jag lovat. Förstå paniken! Jag har aldrig varit så snabb på att borsta tänderna, tvätt ansiktet, klä på mig, packa ner det sista. Jag var ute ur lägenheten på mindre än en kvart efter att jag vaknat med en puls i 140. Var så rädd att jag skulle missa flyget. Men jag hann, och det var på håret!

Jag kom med flyget som tur var och vi hade flyt när vi skulle checka in på hotellet! Vi var där runt elva tiden och fick checka in direkt. Så skönt. Inser nu att en enda bilden jag har från hotellrummet är på vår tv – tyckte den såg rolig ut. Sen spendera vi inte så mycket tid på hotellet. Vi hängde mest runt i staden.

På fredagen vandra vi runt i Kreuzberg och kolla in second hand butiker, var inne i ett bibliotek målat i dem skrikigaste färgerna, drack öl i solen och bara chilla. Vi båda var ganska slitna från flygresan. Det blev en tidig kväll för oss på fredagen med andra ord.

Vi sov ganska läge på lördagen. Tror vi var ute från hotellet vid elva snåret. Vi fixa tunnelbanekort och hoppa på en tunnelbana mot området Brunnenviertel på jakt efter frukost. Vi spontanhittade ett ställe som många nu i efterhand har tipsat om och sagt var bra. Det var så nice – dem hade lite glutenfria alternativt, och koll på vad det var (här kan ni kolla in stället). Min generella känsla av Tyskland är att dem inte har så bra koll på det där med gluten – tyvärr. Men men.

Vi gick mest runt hängde i en park och njöt av solen. Vi hamnade på en takbar på eftermiddagen där det blev lite enklare mat och kanske en och annan Aperol spritz.

Så på kvällen var det dags för Robyn. Så jävla kul. Det var sjukt mycket folk och stämningen var på topp. Jag är egentligen ingen konsert-människa, men den här var grym! Blandningen av gamla och nya låtar var genialisk och hon är helt fantastisk på scenen. Ni som ska se henne här i Stockholm har något att se fram emot kan jag säga. Jag är liute sugen på att köpa biljetter – såååå bra var det. Jag skulle inte tacka nej till en sån upplevelse igen Om det är någon där ute som har en extra biljett liggandes så är jag mer än sugen på att hänga med, bara så du vet!

Kvällen slutade sent på ett Mcdonalds efter mycket om och men. Med alldeles för få timmars sömn och inte så mycket frukost i magen mer än en magnum mandel i magen började flygresan hem till Stockholm igen. Det var en skön helg, alldeles perfekt.

Hade några videoklipp från konserten, men kunde inte ladda upp dem på ett smidigt sätt. Så ni får hålla tillgodo med bilder! Ni som är nyfikna får kolla in min instagram. Har en highligt från Berlin med lite filmer från konserten (@rikardlindholm).