RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-14 20:52:06

Rikard Lindholm

RikardLindholm blogg på Nouw

Klädkod: Mörk kostym

2019-08-14 19:19
Från RikardLindholm

Är det någon annan årstid på året som förknippas med bröllop lika mycket som sommaren gör? Det är ju något som väldigt många eftersträvar - det perfekta sommarbröllopet.

Anledning varför jag kom att tänka på det är för att jag är bjuden på ett bröllop nu i augusti. På de bröllopet är det klädkod mörk kostym. Så inte nog med den vanliga "vad-ska-jag-ha-på-mig-paniken", nu måste jag följa en klädkod. Fast nu när jag tänker på det kanske klädkod underlättar...

Klädkoden mörk kostym innebär:

- Kostymen ska vara i en mörk färg.
- Kavaj, byxa samt eventuell väst ska vara i samma färg och tyg.
- Skjortan ska vara ljus, helst vit.
- Skorna ska vara svarta. Ett eventuellt skärp ska vara svart.
- Slips eller fluga är obligatoriskt.

Jag hittade en på Hope som föll mig i smaken. En marinblå kostym i linne med markerade axlar och en byxa som är lite längre och vidare. Inte nog med det så var den på rea. Den skrek mitt namn!

Det borde nästan vara obligatoriskt att ha en linnekostym på sommarbröllop. Det finns inget bättre material om ni frågar mig. Det är både svalt och snyggt!

Kostym från HOPE.

Jag bad en kollega klippa ihop en snabb bild på hur jag hade tänkt mig att set skulle se ut. Se bilden nedan. Den mörka linnekostymen med en vit linne skjorta, vita sneakers och mina runda solglasögon (som jag förövrigt har överanvänt i sommar, älskar dem!).

Vad tycker ni om hur jag har stylat de?

Det följer inte riktigt klädkoden som ni kanske kan se. Men om ni frågar mig är klädkod bara ett riktmärke för att människor ska veta vilken typ av festlighet det är. Så att man i detta fall inte kommer i exempelvis jeans och T-shirt.

Sen tycker jag att det kan vara lite tråkigt att komma till en fest där alla ser likadana ut. Alltså om alla följde klädkoden till punkt och prickar så skulle ju alla i princip se likadana ut. Vi får inte glömma att det absolut viktigaste är att man trivs i sina kläder och att man gillar hur man ser ut.

Outfitbilder på mig i kostymen kommer självklart när jag har införskaffat mig allt jag behöver. Just nu hart jag endast kostymen, så det som är kvar är linneskjorta och ett par vita sneakers. Så tips på vart jag kan hitta det mottages gärna.

Jag mår så jävla bra!

2019-08-12 19:43
Från RikardLindholm

Jag pratade precis med en av mina bästa kompisar om hur jag skulle börja det här inlägget. Jag fick absolut inte börja med "nu är jag tillbaka igen" eller "mycket har hänt sedan sist jag skrev". Men jag vet fasen inte hur jag annars skulle börja. För nu är jag tillbaka och mycket har hänt sedan sist. Haha, förlåt.

En av de större sakerna som har hänt är att jag har rakat av mig håret. Det var inte en spontan sak, utan det är något som jag har funderat på ett tag att jag skulle vilja göra. Den 6 juni 2019 åkte allt av. Det blev lite som en nystart skulle man kunna säga. Efter en vinter och vår som inte var så bra för min del psykiskt så behövde jag verkligen en förändring. Starta om från början med något och denna gång fick det bli mitt hår.

Nu mår jag bra. Så jävla bra!

Desperat behov av tips!

2019-04-26 12:23
Från RikardLindholm

Jag är i desperat behov av musik tips!

Det är sjukt. Jag har varit ganska duktigt tidigare att göra spellistor osv. Jag brukar dela upp det efter årstider när jag gör spellistor. Det är kul att kunna gå tillbaka och lyssnar på gamla listor. Sommar 2015 – där har jag alla låtar som jag lyssna på under sommaren 2015. Hur härligt är inte det. Alla minnen kommer liksom tillbaka så fort jag lyssnar på en gammal lista. Känslor vad jag gjord, allt!

Men som sagt. Den senaste tiden har det blivit lite dåligt med det. Jag gjorde ett tappert försök under vintern – det sluta i en lista med sex låtar. Jag har påbörjat en nu under våren och den består i detta nu av två låtar. Jag skäms.

Vid nyår gjorde jag den där årsresumen som Spotify gör varje år dem dem går igenom ens musikår - vad jag har lyssna på osv. Min topp bestod av Adel och Robyn. Förklaringen till de är att jag har sökt antingen på Robyn eller Adel för att jag velat höra en specifik låt - så har jag inte orkat gå in och byta låt efter varje gång den spelat klart. Då har det bara blivit att den spelat bara Adel låtar.

Jag kan säga att jag kan i princip hela Adels skiva 25 utantill. hahaha, så lat jag är!

Men nu behöver jag vidga mina vyer. Jag behöver musiktips.! Snälla ge mig allt ni har! Alla tips är bra inga är dåliga.

Let´s talk about jeans!

2019-04-24 18:44
Från RikardLindholm

Det där med jeans kan vara ganska intressant. Det finns delade meningar i hur man ska sköta om sina jeans. Vissa säger att man inte ska tvätta dem alls andra säga att man kan tvätta dem hur mycket man vill. Jag går i den skolan att man ska försöka undvika att tvätta jeans så långt det går. Anledning till att jag inte tvättar jeans så ofta är främst på grund av passformen. Så fort jeans tvättas så drar sig fibrerna i tyget ihop sig till sitt ”ursprungliga”, det vill säga att dem blir så där lite halvosköna och nästan lite för tjata som när man köpte dem i butik. Det händer egentligen alla plagg när de tvättas, men det kanske märks tydligast på jeans då det är ett plagg som formar sig efter kroppen väldigt tydligt från vad en skjorta exempelvis gör.

Förutom att passformen påverkas vi tvätt så gör också färgen det. Jeans är ofta färgade och vid tvätt släpper dem ifrån sig färg. Så med andra ord tappar jeans färg vid varje tvätt. Detta syns kanske tydligaste på ett par svarat jeans som blivit tvättade ett par gånger – ni här säkert själva sett de. Där gäller det också att ha koll på vilket tvättmedel man använder. I vissa tvättmedel finns det blekningsmedel och det är ett no no för jeans – om man inte vill att dem ska bli lite blekare såklart! Så det är också ett måste att hålla koll på.

Här kommer några konkreta tips om hur du ska hantera din jeans:

  • Tvätta dem så sällan du kan - inte oftare än var 6 månad. Om du får fläckar på dem då kan man försöka ta bort endast fläcken inte tvätta hela byxan.
  • När du tvättar dem, tvätta dem ut och in. Detta för att minska slitningen och för att behålla den "naturliga" slitningen.
  • Tvätta kallt – minskar risken att fibrerna i tyget drar ihop sig så mycket.
  • Använd tvätt medel utan blekningsmedel och absolut inget sköljmedel - det är onödigt!
  • Torktumla inte jeans utan låt dem torka i rumstemperatur.

Sno stilen - exakt!

2019-04-22 15:35
Från RikardLindholm

Keps - H&M // Stickad tröja - Weekday // Jeans - Whyred // Skor - Nike

Ni som gilla denna look lite extra kan hitta länkar till plaggen här ovan. Personligen älskar jag den här stilen. Lite högre jeans med en den nedstoppad vit t-shirt i - perfekt nu inför sommaren. Sen har jag den stickade tröjan som jag kan ta på mig när det blir lite kyligare ute. Skonar kommer jag nog variera med lite mer avslappnade birkenstock och mina Nike - det beror såklart på vad jag ska göra för något.

Är dte bara jag som längtar till sommaren?

Veckan i bilder

2019-04-21 19:10
Från RikardLindholm

Det känns som den här veckan har varit väldigt kort. Den gick riktigt fort måste jag säga. Det kan kanske beror på att det var en kort arbetsvecka på grund av påsken. Jag ska inte klaga det har varit skönt. Istället för att arbeta sju dagar så blev det bara sex daga för mig denna vecka. Var ledig i fredags och imorgon är jag också helt ledig. Så nästa vecka blir också en kort vecka. Det gäller att ta tillvara på dem och verkligen ladda batterierna.

Dem senaste veckorna har det varit ganska mycket jobb. Så denna vecka har jag faktiskt bara försökt att ta det lugnt – så får det bli ibland. Jag har försökt komma ut och springa så mycket jag bara har orkat. Det är avslappnande och jag ser det som ett tillfälle att rensa tankarna. Lite tråkigt att det är pollensäsong nu. Det gör de jobbigare för mig och jag kan inte springa så mycket som jag vill. Men förhoppningsvis är den tiden snart förbi.

I torsdags efter jobbet fira jag in våren på en takterrass och trevligt sällskap. Det var nog första gången jag satt på en uteservering i år och njöt av dryck och sol. Så fantastiskt känsla – nu fortsätter vi så. I fredags när jag var ledig var jag hem till några kompisar och friade in balkongen. Haha, hittar på alla möjliga saker för att få fira in våren. Så härligt!

Nästa vecka blir också en kort arbetsvecka. Bara fyra dagar. Har inget minne av att jag någonsin har jobbat så lite under en vecka. Det ska bli skön och spännande. Jag brukar kunna bli gaska uttråkad om jag inte har något speciellt planerat på min lediga tid. Så vi får se hur det blir – funderar på om jag ska åka till Linköping över helgen. Har får se i slutet på veckan vad jag bestämmer mig för att göra.

Mina kameror

2019-04-19 15:11
Från RikardLindholm


Jag har på senare tid fått ganska många frågor kring vilken kamera jag har när jag fotar. Dem frågorna kommer speciellt på min Instagram. Så jag tänkte att jag skulle skriva ihop ett inlägg om mina kameror här.

Den kameran som jag använder mig mest av när jag fotar är min Canon EOS 760D. Den är ganska exakt två år gammal nu, här kan du läsa ett inlägg när jag precis hade köpt den . Väldigt sällan brukar jag fota med min Olympus E-410, som nu är runt 12 år gammal. Det var min första systemkamera som jag köpte för egna pengar, så den har varit med länge.

Dem frågorna som jag får mest är hur jag får skarpa bilder med suddig bakgrund. Det har egentligen inte med själva kamerahuset att göra. Jag skulle säga att dem flesta kamerahusen i samma prisklass har ganska exakt samma funktion – oberoende på vilket kameramärke det är. Det är mer en fråga om vilket gränssnitt som man föredrar när man väljer kameramärke. Så det spelar egentligen ingen roll om det är en Nikon, Canon, Olympus osv, ligger dem på ungefär samma prisklass har dem antagligen samma funktioner. Det är mer en smaksak skulle jag säga vilket varumärke som man gillar. Personligen gillar Canon så där av köpte jag mig en Canon.

Det som jag anser spelar roll i vilken typ av bild man vill ha är objektivet. Alltså linsen som sitter på kameran. Till min Canon har jag tre olika objektiv som är ”bra” för tre olika saker. Jag har ett för vidvinkels bilder – exempelvis bra för att fota miljöbilder, ett som är bra för porträtt – den som blir skap och suddig i bakgrunden, sen har jag ett tredje som är något mittemellan fast lite mer åt porträtthållet. Det är de objektivet som jag brukar använda mest på kameran. Så beroende på vilket objektiv jag använde när jag fotar får bilderna olika ”egenskaper”. Sen bearbetar jag såklart bilderna innan jag publicerar dem. Detta för att förstärka och framhäva de egenskaperna som jag gillar mest.

Det jag försöker säga är att kameran inte har så stor roll i bilden som man kan tro. Det finns många andra faktorer som spelar roll då, exempelvis objektivet. Så det är svårt att säga köp den här kameran för att få dem här bilderna. Speciellt när det kommer till en systemkamera – för sen finns det ju en mängd olika inställningar som man kan ändra och skruva på som också påverkar bilden. Där handlar det om att testa sig fram för att hitta det som du gillar, det har jag gjort. Jag börja för 12 år sedan och lär mig fortfarande massor.


Glad påsk på er alla!

Joanna Vargas

2019-04-17 17:34
Från RikardLindholm

Jag har haft problem med min hy ett tag nu. Allt börja med att den ansiktskrämen jag använt i flera år och älskat ändrade formula – med andra ord blev det en helt annan produkt. Men jag fortsatte att använda den och fick bara mer och mer finnar. Ett tag nu har jag försökt hitta någon ny, men det är svårt.

För några veckor sedan blev jag kontaktad av Grand Hôtel Spa här i Stockholm. Dem undrade om jag kunde tänka mig att låna ut mitt ansikte under en morgon. Anledningen till det var för att dem skulle lansera ett nytt hudvårdsvarumärke i sitt sortiment – Joanna Vargas, som dem också är ensamma med i norden. Dem behövde en ansiktsmodell som Joanna kunde visa sina produkter på – snäll som jag är låna jag såklart ut mitt ansikte.

Jag har en kompis som har pratat om det varumärket ett tag och bara älskar det. Så med andra ord kände jag att det kunde vara nice att testa – vad ha jag att förlora liksom? Joanna förklarar väldigt mycket om produkterna och hur dem fungerar och reagerar med huden. Jag fick som sagt en behandling av henne – vilket bara det var lyx. Hon gör tydligen inte så mycket behandlingar själv längre. Bara vid specifika tillfällen och för specifika personer. Så det var kul att få.

Jag gillade produkterna som hon använde på mig, dem kändes riktigt bra på huden. Nu är det upp till bevis hur bra dem är. Jag råka få med mig delar av hennes sortiment – så nu jäklar ska jag testa!Jag återkommer med resultat!

Opublicerade bilder

2019-04-15 19:36
Från RikardLindholm

I början av året var jag i Malmö och hälsade på Lisa, hon som jag var i Berlin med nu. Vet inte om jag sagt det här innan men jag har ju faktiskt bott i Malmö. Bodde där i tre år. Då lärde vi känna varandra. Vi båda plugga samma utbildning, medie- och kommunikationsvetenskap. Det var en kul tid! Men nu var det inte det jag skulle skriva om….

Som sagt jag var och hälsade på Lisa i början av året. Sedan sist jag var och hälsa på – vilket var ett tag sedan, så hade hon hunnit att flyttat till en ny lägenhet. Den var superfin. Hon berättade att högst upp i huset fans det en våning som var helt tom. Spännande tyckte jag!

Jag tvinga med henne upp där för att ta lite bilder och här är resultatet. Jag har inte publicerat dem någon stans innan, varför vet jag inte. Har bara inte blivit så. Men här är dem…

…vad tycker ni?