RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-18 07:52:39

Amanda Klüft

amandakluft blogg på Nouw

Bästa lunchsällskapet

2019-07-17 22:29
Från amandakluft

Dagarna rullar på.
Idag behövde jag åka ner till min lägenhet för att byta ut lite kläder inför kommande arbetsdagar. Bästa My var en pärla och följde med för att hjälpa mig bära. Kan inte transportera ett smack om det inte ligger i underkläderna, munnen eller i en väska.... haha! Därefter hämtade vi en god lunch från Avokado och myste på deras uteplats.

Loppisvändor och mysluncher

2019-07-14 19:57
Från amandakluft

Bästa underbara pappa och Anette.

De här två pärlorna skämmer bort mig här hemma. Så himla tacksam för all hjälp.
Både igår och idag for vi runt på loppisar och haft mysiga luncher. Helt slut i kropp och knopp efter allt hoppande. Händerna ska vi inte ens gå in på. Öm varje morgon man ska grabba tag i kryckorna och hoppa första steget. #gnällspik

Fyndade iallafall mellan svettattackerna - en i stort sätt ny och gigantisk gjutjärnsgryta som jag hoppas inspirera mig till att göra trevliga grytor. Kanske tom någon söndagsstek?! Även ett paraplyställ i rotting fick följa med som ska användas som ett vinställ!

Vi testade smörrebröd i Strömbergshyttan igår och idag var vi på Öhrs Lantcafé. Mumma.
Just nu är det klassisk svensk sommar när det kommer till vädret, inte mig emot. Är det 30 graders värme har jag svårt att njuta med denna redan varma ”moon boot” jag hoppar runt med, haha.

På torsdag är min första arbetsdag sen den 5 juni.
Glad att tiden har gått hyfsat fort. Kommer mjukstarta med att arbeta 50%. Känns bra.

Nationaldagen

2019-07-03 18:49
Från amandakluft

Jag började denna dagen med en promenad i solen med Dan och Amandas vovvar vid 8 på morgonen. Alla andra sov och ville inte gå upp med den morgonpigge. Det är så himla idylliskt hos dem. Vädret var ju på topp med så första doppet bockades av.
Tur det då jag nu inte kommer kunna bada på ett bra taaag.

Älskar kontrasterna mellan syskonen Næss med. Vem tror vi njuter mest utav sol och värme?

Min älskade vän.

Denna stjärna åkte med mig in på akuten och sov på stolar för att vara vid min sida. Hon är bäst.

Bilder från vår första dag på Sweden Rock. Klickade till min besvikelse inte alls mycket bilder. Jag glömmer lätt bort telefonen numera när man dricker. Tur i oturen kanske.


”Ses i höst livet”

2019-07-03 10:12
Från amandakluft

Okej. År och dar sen. Som i vanlig ordning.
Mönstret är dock att jag har en tendens att kicka igång uppdateringen på sommaren.
Mer inspirerad?
Alla gånger förut möjligtvis men inte denna gången.

Nu ligger jag hemma, eller hemma hos min far rättare sagt pga att jag är sjukskriven för jag har brutit min jäkla ben.
Japp, jag har gått och brutit benet mina vänner. På Sweden Rock. Så typiskt. Fick iallafall 2 av 3 dagar...

Det känns lite som en parodi. Haha. Jag försöker se ironin i det hela med tanke på hur stryktålig jag egentligen är.
Nu låter det som att jag är i fight varannan helg... nix, jag är en riktig klumpeduns och har trillat ner för trappor m.m och klarat mig utan några direkta skråmor.

I detta fallet gick bara jag och en polare och skoj-knuffades, armbåge mot armbåge lättsamt men den sista knuffen fick mig att snubbla/stiga snett (nej, var inte speciellt onykter. Hade jag varit de, hade detta förmodligen inte hänt, haha) och baaam.
En operation och 5 dagar på sjukhus pga pilonfrakturen jag fick. Det är tydligen en fallskada. Helt oförklarligt.

Inte direkt såhär jag planerade att spendera min sommar - i en rullstol eller hoppandes fram på kryckor för att hela sommaren ska passera framför mig. Får nämligen inte stödja på benet på 8 veckor. Halva tiden snart gått iallafall. Yeeeeey.

Har numera en hel kratta i benet och kommer har 3 nya fina ärr.

Ben i högläge har varit och är, a och o.
Hade en pump som satt innanför skyddet jag först hade och dränerade. Klumpig liten apparat att hoppa runt med kan jag säga men väldigt bra funktion då den sög upp överbliven vätska om jag förstod de rätt.
När jag äntligen blev av med den när häftstiften plockades bort, blev de gips för att senare övergå till en moon boot som jag just nu har och ska ha tills jag får börja stödja på benet.

Kommer ju iallafall få en fantastiskt snygg bränna i år. Whop whop.

New nails

2019-02-03 15:07
Från amandakluft

Fick ett litet ryck i fredags och bokade tid för nytt set naglar igår. Inte gjort naglarna sen säkert 5år tillbaka. Det är rätt mycket pengar att underhålla med men Moa testade att göra sina hos en lärling som blev jättefina. Priset är skillnaden som ÖB-reklamen säger - nästan iaf. Några småjusteringar man skulle vilja göra om man titta noga men annars bra. Gillar att dem är diskreta.

Traditionell skräckfilmskväll

2019-02-03 14:53
Från amandakluft

Började denna helg med en traditionell skräckfilmskväll med Magda. Vi har en lista med filmer vi vill se och bockar av 2-3 filmer per gång. Några filmer har varit en riktig nitlott, trots att trailern varit lovande men man hittar även några guldkorn. Tycker det är svårt att hitta en bra skräckfilm. Många gånger vet man inte ens vad den handla om, bara massa blod och död, finns ingen röd tråd. Eller det klassiska - några ungdomar åker ut till en stuga och en efter en blir... MÖRDADE.
Hittar man dock rätt så sitter jag och skriker och flaxa. Kanske åker en filt eller ett par fingrar upp för ögonen... haha. Värt de!

Igår bockade vi av The Meg och The Nun.

The Meg - Alla haj filmer får mig att aldrig vilja doppa så lite som en tå i havet. Handlingen var om den förhistoriska Megalodon. Något man aldrig hade velat stöta på när man snorklar. I filmen var den såklart gigantisk men gav inte en realistisk känsla, som tur tycker jag. Filmen kategoriseras som rysare men skulle nog klassa den mer som en actionfilm.

Såklart googlade vi efteråt och det är ju SJUKT om den här ca 20m långa hajen faktiskt har levt en gång i tiden!?

I filmen ser man bl.a Jason Statham och vem älskar inte honom? En rå man med dialekt. Ja tack. Ruby Rose är inte så dum heller. Hade gärna testat andra sidan för hennes skull.
Summan av kardemumman - sevärd film som har ingredienser som en matsked spänning, tesked romans, och ett kryddmått förutsägbar.

The Nun ska utspela sig innan The Conjuring och Annabelle filmerna om jag inte är helt ute och cykla. Här drar dem inte ut på läskigheterna som i vanliga skräckfilmer där allt händer pang bom sista 30minuterna. Började tidigt med att hålla både filt och fingrar för ögonen då och då. Magda höll t.o.m något enstaka finger uppe! Bara miljön lägger ribban högt. Ett gammalt kloster på 1950-talet i Rumänien med ett gäng märkliga nunor.... Tycker alla dessa filmerna har varit väldigt bra och likaså denna. I slutet knyter dem samman historien riktigt bra till den första filmen. Älskar sånt!

Eddie 4år

2019-01-29 11:15
Från amandakluft

I söndags eftermiddag firade vi lillkusinen Eddie som fyllt 4år!! Detta är en riktig liten goskille. Jag verkar dock inte vara favoriten att gosa med, får nästan tvinga honom... meeen man får alltid en puss och en kram när man kommer eller ska åka hem. Ibland får man helt enkelt nöja sig med det!

Næss Music on Spotify and YouTube

2019-01-27 23:05
Från amandakluft

“208 words, 1040 letters, 156 meanings and some chords later ended up as a song. It's with a clap on each other’s shoulders that we can finally present our first own written song - ”Timeworn Guitar”. No matter how our situations looks like, there is always room for some more beautiful souls, lots of love and above all, there´s never to crowded around the bonfire. We all have our different background stories and whether we like it or not that’s a big part of what ended up shaping us to be the people we are today. ”Timeworn Guitar” is our story.”


// När Lina och Wilma frågar om jag kan skriva en text om deras låt som Dem skrivit och jag frågar då om några nyckelord så får jag "uppväxt" och "uppfostran". Oh yeah, piece of cake... Lyssnade på låten 87 gånger och läste nog låttexten 54 gånger men resultatet blev över förväntan och ni har precis läst den ovan. //

För ett tag sen släppte Næss Music som jag jobbar med, deras första singel - Timeworn Guitar. Den finns både på Spotify och YouTube och för att vara ärlig - DEN ÄR FANTASTISK. Den ligger riktigt bra på min "Let´s make it comfy..."-lista på Spotify.
Jag är sjukt stolt över att få vara en del av allt detta. Att det redan är över ett år sen som jag tvingade dem att ta tummen ur för att påbörja denna resa.
För att avrunda det hela - in och följ Næss Music på Facebook och Instagram (går att söka på Naess Music) för att få de senaste uppdateringarna. Ni kan bl.a läsa om bandmedlemmarna, lyssna på den senaste covern och få information om kommande spelningar.

Take me to church with Næss Music

2019-01-27 22:27
Från amandakluft

En skön helg har passerat. Idag startade jag, Lina och Wilma dagen med en mysig frukost på Skåres Konditori. Kan verkligen rekommendera deras frukostbuffé. Riktigt mumma!
Både igår och idag har vi också jobbat med Næss Music. Igår planerade vi lite kommande spelningar, nya inspelningar (SE NÄSTA INLÄGG om deras första singel) och andra grymma framtidsplaner.
Det bästa utav allt när vi har våra "möten" är att få sitta och njuta när dem spelar och sjunger.
Så när jag igår hörde dem spela Sanctuary fick jag en "vision" om att få höra den i en kyrkas akustik. Sååå dit åkte vi idag efter frukosten and tadaa!

Om ni tycker det är lite skakigt i videon ursäktar jag mig med att detta är 17e omtagningen så armen började tillslut krampa...

Pinchos

2019-01-25 21:00
Från amandakluft

Ikväll har vi firat Celine som fyllde 16 förra helgen. Känner mig inte alls gammal när jag skriver det... Hon fick välja restaurang och Pinchos blev det. En mysig kväll med familjen är lätt bland topp tre att göra en fredag!