RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-08 13:23:08

Tilda Barkselius

tildabarkselius blogg på Nouw

Fullt upp utan vardag

2019-10-08 11:59
Från tildabarkselius
Det händer saker hela tiden i mitt liv just nu, men det finns ingen vardag, inga mönster och ingen logik. I lördags jobbade jag event 10 timmar för Eventyr, på kvällen mötte jag upp Saga för att ta en öl då vi båda var rätt trötta. Helt plötsligt befann vi oss mitt i ett gäng på 20 personer där vi kände en av dem. Kvällen slutade med att vi fick lista på en klubb, festade tills det stängde och sen drog vidare.

Söndagen skulle ha varit jobb men det ställdes in. Måndagen saknade planer så pluggade matte hela dagen inför Högskoleprovet och yogade dubbla pass. Är inne i en yoga period igen. Den ger mig både psykisk och mental styrka och jag finner det enklare att kontrollera mina humörsvängningar när jag får yoga regelbundet. Hinner nog inte med mer än ett pass idag dock för nu ska jag iväg och jobba, har nämligen gått och blivit Barista på äldre dar. Fortfarande inte full kontroll på läget men serverar kaffe till höger och vänster och har ej fått några klagomål än så det är ju alltid nåt ;)

Läste ut denna bok igår och blev helt tagen. En fruktansvärd historia återberättad av polisen som ledde utredningen, otroligt läsvärd!!!

Det var dags för återkomst

2019-10-04 14:46
Från tildabarkselius

Nästan ett år sedan jag sist skrev ett inlägg på bloggen men nu är det dags för återkomst. Mest för min egen skull då jag saknar att ha en kanal där jag kan delge tankar och saker jag gör. Jag är ju en inbiten bloggare. Det kanske aldrig går att släppa helt när en började med det när en var tolv. Jag kanske är fast för alltid, vad vet jag.

Varför just nu då? Jo för att det händer väldigt mycket i mitt liv. Jag jobbar på två eventbyråer, ett café, som barnvakt, Halloween på Gröna Lund och var på intervju för en heltidstjänst igår. Jag har en konstant identitetskris och försöker finna mitt kall i livet. Jag utmanar mitt kontrollbehov genom att själv behöva utforma min vardag och har bara väldigt mycket som snurrar i huvudet. Så nu blir det blogg. Hur länge? Hur ofta? Ingen aning. Men jag är tillbaka, och jag ger er dagens bravader; veganska kanelbullar. Har nämligen gått och blivit vegan. Gör undantag ibland, men får se hur länge de kommer vara så.

Recept från vegomagasinet (HÄR ) men använde 1/2 grahamsmjöl istället för vete, dubbelsats fyllning och toppade med riven kokos istället för pärlsocker.

Den senaste veckans händelser

2018-12-03 08:15
Från tildabarkselius
Mycket har hänt sen senaste inlägget. Förra veckan hängde jag fredag-söndag i Linköping på Kongress18 som var typ Årsmöte för Sveriges Elevkårer. Jag var alltså där som representat, tillsammans med Lina, från vår Elevkår där jag är Operativ Chef och hon Vice Ordförande. Vi blev även nominerade till Guldgemet i kategorin ”Årets Samhällsinsats” och var en av 4 finalister. Hängde med ett gäng sköningar men var också otroligt ansträngande.
// Bilder på livets vegoburgare // Sköningar från Umeå, Norra Real & Södra Latin //
Veckan har flutit på som vanligt. Hade prov i måndags och har utöver det kämpat järnet med Amerikanska fotbollsmatchensta vecka. Det är mitt tveklöst största stressmoment någonsin (förutom matteprov) men på fredag är det över och jag längtar verkligen. Nu i fredags fick jag också en bra dag. Var dels SACO-mässan på dagen som var en mässa med alla universitet, och på kvällen åt jag middag med Vera och Klara på Meno Male på Roslagsgatan. Åt livets pizza och pratade livet i flera timmar.
Hela helgen har kantats av jul. Hade världens mysigaste julbakdag igår hos Vera tillsammans med Klara, Klara, Mickis och Frej. Bakade lussebullar, pepparkakor, mjuk pepparkaka och kola, drack glögg och kikade på gamla Öppet Arkiv program på SVT. När jag kom hem hade dessutom mamma och lillasyster julpyntat hela lägenheten så julhjärtat bultade som bara den.

Konst och fest

2018-11-18 18:34
Från tildabarkselius
I fredags besökte jag och Vera det absolut coolaste ställe jag varit på i Stockholm. För Stockholms, enligt mig, största brist är att det är en stad som saknar en plattform för underground konst.. Det vill säga konst som inte är Moderna eller Fotografiska utan konst som talar till en, som slår en huvudet Men. Lvl 4 vid Nobelberget var ett sådant ställe. Till alla i Stockholm, stället rivs i slutet av november så gå dit innan! Det var fantastiskt!

På lördagen hade en dagiskompis till mig 18års fest. Temat var Hawaii så jag och Alex kom dit i varsin "hawaiiskjorta" och hade en så fruktansvärt bra kväll. Kände bara två stycken där utöver Alex men träffade hur många som helst som jag bara total älskade. Var en sån där idyllisk hemmafest som en önskar aldrig tog slut. Fick bara 4 timmars sömn i natt dock, men trots det blev dagens jobbpass otroligt härligt. Jobbade med några av mina bästa kollegor så tiden gick rätt snabbt.

// Glömde bort att fotografera för blev så tagen av allt, dessa bilder är alltså knappt en bråkdel av det som fanns //

// Vera //

// Bilder från festen //

Orosmoment

2018-11-14 21:27
Från tildabarkselius
Denna vecka har varit 100% stress so far. Har hänt massor av roliga saker också men hela tiden har ett orosmoment hängt över mig i form av måsten. Vi har vårt största event på gång snart där jag är en av de huvudansvariga. Dyker hela tiden upp saker som behöver fixas, är lite för många involverade i projektet och allt känns just nu omöjligt och oändligt. Med stor sannolikhet kommer allt lösa sig, känns bara långt bort just nu.

Hade studiedag igår i alla fall så fick en otroligt lugn dag. Pluggade en del och gjorde absolut ingenting vilket var så skönt. Testade även att göra "morotskakagröt" på morgonen så kunde inte få en bättre start på dagen. Är heeelt fast på gröt just nu, äter det helst varje måltid. I just denna gröt var det; havregryn, riven morot, chiafrön, solrosfrön, mosad banan, 50/50 vatten och havremjölk samt kanel. Toppade med hasselnötter, banan och kokosflingor. STORT TIPS!

// Bild från Lissabon //

Veckan tillbaka

2018-11-10 14:02
Från tildabarkselius
Veckan i Lissabon var underbar så att komma tillbaka till Stockholms dimman var lagom spännande. Pga. global uppvärmning lär inte vädret bli bättre heller på ett par veckor, men har trots det ändå haft en bra vecka tillbaka. Underbart att få träffa alla igen, och hade dessutom studiedag i onsdags vilket gjorde veckan lite lättare.

Igår fick veckan dessutom avsluta på absolut topp. Mötte upp ett gäng kompisar på Baras Backe och satt där ett par timmar. Pratade livet, träffade ett gäng andra vi känner och bara hade en bra kväll. Åkte sedan till Odenplan för en karaokebar, det kan ha varit det roligaste jag gjort på länge. Var underbar stämning i rummet, och sjöng så mycket att rösten sakta försvann under kvällen. Åkte hem i eufori och är övertygad om att det är något vi kommer göra igen.

// Mikaela och Vera sjunger // Från baren //

En vecka sedan sist

2018-10-27 22:03
Från tildabarkselius
En vecka har gått sen jag bloggade senast och det är för att denna vecka har varit otroligt stressig. I torsdags hade vi ett stort prov i samhällskunskap. Har svårt att veta hur det gick, men när det var över fanns det ingen tid att landa. Istället åkte jag direkt till Café Opera då jag jobbade på Eventyrs afterski hela kvällen. Var så fruktansvärt roligt, att jag kom hem med en sådan kramp i kinderna och kroppen att jag efter en dusch bokstavligen trillade ner i sängen.

Dagen efter, på fredagen, var det examination igen men då hyllningstal som jag höll till Silvana Imam. På kvällen hade en kompis till mig bowlingkalas för majoriteten av tjejerna i klassen för att fira att hon fyllt 18, så hade underbart roligt. Inte bowlat på säkert 10år men tävlingsandan kickade in fort och skrattade mig igenom hela kvällen. Idag lämnades sista uppgiften innan lovet in. En uppsats vi skrivit i par som landade på 15 sidor. Var otroligt skönt så nu tar jag äntligen höstlov. Åker till Lissabon hela veckan, så vill ni ha uppdateringar följ mig på instagram @tildabarkselius.

// 10 minuter innan afterskin satte igång stod redan ett gäng människor i kö //

// Bilder från igår //

Min vecka i bilder

2018-10-20 11:49
Från tildabarkselius
I måndags var det ett år sedan Alyssa Milano uppmärksammade Tarana Burkes hashtag #metoo. På skolan uppmärksammade vi det genom en vecka dedikerad till hashtagen. Berättelser prydde väggarna och revolutionens framfart gick inte att ignorera. Vi blev även intervjuade av tidningen igen (HÄR)

I tisdags passade jag och Vera på att vardagslyxa. Vi har haft en rätt lugn vecka rent pluggmässigt så då spontan bokade vi biljetter till "A star is born". Den var otroligt fin verkligen och SÅ SÅ SÅ sevärd!!!

I onsdags besökte vi "Utrikespolitiska institutet" för en eftermiddag av föreläsningar. Jag tyckte personligen att majoriteten av det var otroligt intressant. Det gav mig även inspiration för vad jag ska studera i framtiden. Efter föreläsningarna var jag på ett Halloweenevent på kvällen med David.

Igår, fredag, hade Klara 18års fest med tema Afterski. Hon hade pyntat huset med skyltar, gjort customized dryckeslekar och fixat ett underbart dansgolv. Dansade oss svettiga och hängde där hela kvällen. På hemvägen träffade vi en spanjor på pendeln så blev spanska hela vägen till Stockholm City innan jag började bege mig hem till tonerna av min nya obsession "Noname" (jättebra artist, tips tips tips!)

Ett givande möte

2018-10-12 23:09
Från tildabarkselius

Imorse besökte Richard Lusimbo vår skola. Han kommer från, och är bosatt i, Uganda där han arbetar för HBTQIA+ rättigheter. Han har under årens gång blivit vän med vår lärare, så hans arbete och situationen för HBTQIA+ personer är något vi arbetat med de senaste veckorna. Men idag fick vi även chansen att lyssna på Richard i verkligheten. Han hade först en föreläsning och sen fick vi ställa frågor i nästan en timme. Det var otroligt givande och han kan absolut vara en av de mäktigaste personer jag fått möta i verkligheten.

Efter samtalet med honom var vi rätt emotionella allihopa så solen som varit framme hela dagen påverkade mig extra starkt. Vi satt ute och njöt och lapade soltimmar framför skolan och kändes generellt som att alla vi som lyssnat kanske var lite mer hoppfulla just idag. I samband med allt detta kickade även fredagskänslan in, som är mer eller mindre felaktig denna dag då jag jobbar hela helgen, men fortfarande. Det blev en riktigt trevlig kombination.

Ett år senare

2018-10-11 23:01
Från tildabarkselius

Snart har ett år passerat sedan #metoo rörelsen tog fart ordentligt i Sverige. Ett helt år. I oktober förra året var jag med i lokaltidningen och pratade om rörelsen (HÄR) och nu var jag med igen fast på SVT och pratade om hur situationen ser ut ett år senare. (HÄR är ett kort klipp). Så jäkla sjukt att det gått så fort, och så jäkla bra att samtalet aldrig slutar vara på tapeten. Rösterna som tystats tidigare ska aldrig tystas igen. Vi skapade historia förra hösten och vi gör det fortfarande.

Jag vet inte ifall det hade något med #metoo att göra eller om det bara blev en emotionell käftsmäll men imorse kom liksom allt på samma gång. Så världens guldklimp Vera tog med mig ut på skolgården och så skrek vi för full hals. På bara ett par sekunder hade delar av allt som kokade inom mig släppt. Emotionella berg-och-dalbanan gjorde besök igen under dagen men en torsdag som kunnat bli skit blev istället så fylld av skratt. Flög på moln när jag rörde mig hemåt. Så vill ni ha ett av livets bästa tips för att ta sig an en emotionell röra; SKRIK.

// Jag och Katta //