RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-21 22:03:32

Frunpåheden blogg

Frunpåheden blogg på Nouw

Loppisgalen

2019-09-21 13:33
Från Frunpåheden

Vilken loppisdag!

Jag kan inte sticka under stolen att jag verkligen älskar att gå på loppis! Idag blev det givetvis en kort runda och herregud vilka fynd. Lyktan ovan för hela... 10 kr!

Jag köper nästan hälften av Lilla S och Prins Gs kläder på secondhand - gillar känslan av att det redan är tvättat och använt. Mycket av det man köper syns fet knappt på att det är använt - och då vet man att det är bra kvalitet.

Höst på Heden 🍁

2019-09-13 08:36
Från Frunpåheden

Gårdagens promenad gav skatt.

Jag verkligen älskar hösten - på med tjocktröjan så man slipper hålla i magen och så länge värmen ändå dröjer sig kvar är det magiskt ute.

Nu är jag inte den som älskar att ge mig rakt ut i skogen - har en ormfobi som inte är realistisk - men Mannen får gärna gå i snåret och fynda. Sedan rensar jag med glädje. Vågar man hoppas på att Mannen tillagar sin goda svamprisotto ikväll...

Lite vitt - skånsk januari

2019-01-16 13:59
Från Frunpåheden

På självaste julafton 2018 fick vi uppleva lite snö men sedan dess har det varit barmark. Tills nu... i ett par dagar nu har jag kunnat hämta barnen i förskolan och på skolan med pulka - och sedan det allra bästa med snö - ljuset! Jovisst; med snön kommer iallafall lite mer ljus och det blev lättare för några dagar.

Snö och glada barn. Ljus och uteaktiviteter - det har stått på agendan iallafall i ett par dagar.

Nytt År Nya tag

2019-01-04 09:14
Från Frunpåheden

Jo men tredje gången gillt kanske... slutade skriva inlägg i höstas då hälsan och annat tog allt av tiden. Tog sedan en funderare och nu kör jag igen. Bloggen är mycket för min egen del - för att spara minnen och tankar - så egentligen... ingen press.

Så välkommen att dela min vardag på den blåsiga heden ❤️

Börjar med det absolut bästa jag har - med julkläder och allt - Lilla S och Prins G - mina ❤️. Långledigheten kring denna julen har gjort underverk för oss. Min själ har lugnat ner sig och barnen har fått njuta av lugna sovmorgnar, mycket sammankomster och skratt. Vi har dock tagit det väldigt lugnt och tackat ja till endast det vi ville göra - så stressen har uteblivit och tagits över av mys och lugn och ro.

Rökt sill och samkväm i Åkarp

2018-09-14 10:16
Från Frunpåheden

Min Pappa och hans Ann- Mari bjöd hem på rökt sill och fisksoppa. Dom har fiskebåt i Barsebäckshamn och ger sig ut på dagsfiske och drar upp massor med sillar. Tänk lyxen att sitta i en båt, mitt ute till havs och i lugn och ro fiska upp sillar en hel dag... njutbart helt klart!

Såklart kommer vi ju gärna sedan och hjälper dem att äta upp det som inte får plats i kylen .

Supertrevlig kväll med fint sällskap av Nelinarna och gamle far. En och annan snaps slank ju också ner. Mycket gott!

Rensa ut

2018-09-11 21:18
Från Frunpåheden

Oh vad svårt det är att skiljas från sina favorit saker! Och då menar jag inte att Lilla S alltid har det... utan jag. Dessa saker som tillhör ”bebistiden”. Jag kan inte bara göra mig av med saker som påminner om denna gångna tid.

Men... nu har iallafall projekt utrensning påbörjats - för som Lilla S säger - ”jag är ju ingen bebis längre” - så bebissakerna måste helt uppenbart bort...

Så idag har det rensats och städats och resultatet är ialllafall ett rent rum.

Att gå till Kyrkan, plantera träd och sånt

2018-09-11 21:13
Från Frunpåheden

Lilla S och jag har minsann varit i kyrkan. Vi blev inbjudna av församlingen då Lilla S döptes år 2015.

Tillsammans fick barnen gräva, vattna och plantera ett äppleträd. Lilla S njöt i fulla drag och höll ett stadigt tag om vattenkannan. Efteråt bjöds det på finfika och försäljning av egengjord sylt och saft.

Så vi njöt hela dagen i det fina vädret.

Böcker som jag längtat efter...

2018-09-06 15:34
Från Frunpåheden

Oh! Att få frossa i fina bilder, inspirerande idéer och ja... lite av varje - Mums!

Jag har länge suktat efter dessa böcker och härom veckan tog jag tag i det och beställde hem böcker från Adlibris.

Och idag kom dom - ser fram emot en kväll i lugn och ro med dessa som sällskap. Och antagligen kommer det börja klia i fingrarna så nya projekt kommer antagligen födas.

Bara måsten!
”Upgrade” - Home Extensions, Alterations and Refurbishments (gestalten)
”Ett hem med omtanke” (Ida Magntorn - duktiga Ida som även inspirerar på instagram under idamagntorn)

När hösten projekt skall påbörjas...

2018-08-19 17:57
Från Frunpåheden

Nu när det vankas mer och mer ”inne tid” börjar det alltid lite smått klia i fingrarna... så då måste ju höstens första projekt dras igång. Och då min man inte riktigt har energi att påbörja något just nu, nytt jobb också allt, så tog jag saken i egna händer och fixade ett litet projekt som jag kunde göra.

Så nu står det här - ett rosa, ganska trasig, dockhus som är tänkt att bli helt magiskt och i stort sett fylla Lilla S ganska lilla rum - men vad gör väl det.

Så i dagarna skall jag bege mig till färgaffären och kolla in färger - så får vi se hur det blir...

Att ha en 3-åring i hemmet

2018-07-22 13:23
Från Frunpåheden

Min Lilla Loppa - Min S ❤️.
4 Juli fyllde hon hela 3 år. Min S ❤️

En bestämd tre åring - en liten tjej som tar för sig och som tar stoooor plats i vår familj. Galen, rolig och helt underbar!