Här kommer ett recept på en av mina absoluta favoritkakor, klassiska kolasnittar. Ett enkelt recept med få ingredienser som man nästan alltid har hemma i skafferiet, och det bästa av allt, det tar bara 30 minuter från att du börjar baka tills du har färdiga kakor att mumsa på!
KOLASNITTAR
INGREDIENSER ca 20 st
GARNERING
GÖR SÅ HÄR:
Finns det något godare än nybakade småkakor med ett glas kall mjölk? Nej inte om ni frågar mig. Fullkomligt älskar småkakor och kan gärna äta på tok för många när de väl finns tillgängliga i skafferiet. Här kommer ett recept på klassiska chokladsnittar som bakades till helgens strandutflyckt!
CHOKLADSNITTAR
INGREDIENSER ca 20 st
GARNERING
GÖR SÅ HÄR:
Har ni inte redan fixat morgondagens tårta tycker jag absolut ni ska ge denna en chans!
Hoppas ni får en riktigt härlig midsommarafton!
GODASTE JORDGUBBSTÅRTAN:
INGREDIENSER 10-12 bitar:
JORDGUBBSFYLLNING:
SPACKLING + TOPPING:
GÖR SÅ HÄR:
TÅRTBOTTEN:
FYLLNING:
På tisdag är det äntligen dags för fettisdagen och därav hög tid för ett semmelrecept! Ett tips är att göra en egen mandelmassa till dina semlor när du ändå är igång. Det är enkelt och jag lovar att det blir tusen gånger godare mandelmassan från butiken. Ni hittar mitt recept på mandelmassa HÄR .
Eftersom att jag har en förkärlek för att baka i mini-format gjorde jag mini-semlor av halva min deg, då räcker receptet till ca 4 stora semlor och 10 mini-semlor, alternativt 2o små.
Lindas godaste semlor:
INGREDIENSER 8-10 normalstora semlor alt. 20st minisemlor.
FYLLNING / MANDELMASSA:
GARNERING:
GÖR SÅ HÄR:.
Tänk att det redan är december och mindre än 2 veckor kvar till jul! Äntligen! Jag tänkte därför passa på att uppdatera med lite godsaker från förra årets julbak då det börjar bli hög tid att fylla upp frys och skafferier med julens alla godsaker.
Ni hittar länkar till alla mina recept under bilderna!
Saffranscupcakes med lingongrädde - supergoda små kladdkaksmuffins med smak av saffran toppade med syrlig lingongrädde. Det perfekta tilltugget till glöggfikat!
Saffransgifflar med vitchoklad - ett gott alternativ till den klassiska lussebullen!
Saffransbiscotti - det perfekta fikat när du får oväntat besök! Baka en stor sats och förvara i en fin glasburk så har du även fått en fin dekoration i köket under hela julhelgen.
Saffranskaka - en riktigt klassisk saffranskaka som bara måste finnas på fikabordet under julen. Receptet har jag lånat från mormor, en mycket säker källa! (länk kommer snart!)
Mjukpepparkaka med appelsinfrosting - en god och mjuk kaka som ger många bitar.
Pepparkaksmuffins med lingongrädde - goda små mumsbitar, perfekt på fikabordet!
Rocky Road - en klassiker som aldrig blir fel. Toppa med dina egna favoriter!
Chokladtryffel med havssalt & saltamandlar - min favvo! Så himla god!
Pepparkakstårta med glöggfrosting - saftiga pepparkaksbottnar varvade med söt och god glöggfrosting... mums!
Snöbollar - som chokladbollar fast med saffran! Enkelt och gott!
Vill ni baka en riktigt smarrig sommartårta måste ni bara prova detta recept! En sommardröm fylld med färska jordgubbar och spacklad med lättvispad grädde!
Vi har som regel hemma att det måste finnas minst en klassisk jordgubbstårta på fikabordet under midsommar, och detta blev årets version! Men till skillnad mot en helt klassisk jordgubbstårta som fylls med separata lager av grädde / vaniljkräm / jordgubbar, så har denna tårta istället en härlig fyllning gjord på Philadelphiaost, vispgrädde, florsocker och finhackade jordgubbar. Osten ger en liten fräschör mot allt det söta vilket verkligen blir jättegott! Helt klart den godaste jordgubbstårtan jag bakat! Inspiration till fyllningen har jag hämtat hos Fridas fina himmelskatårta !
GODASTE JORDGUBBSTÅRTAN:
INGREDIENSER 10-12 bitar:
JORDGUBBSFYLLNING:
SPACKLING + TOPPING:
GÖR SÅ HÄR:
TÅRTBOTTEN:
FYLLNING:
Här kommer ett recept för alla oss chokladälskare! Saftiga chokladmuffins toppade med en len och krämig moccafrosting. Ja ni hör ju hur gott det låter! Ett perfekt tillbehör till en god kopp kaffe. För att få extra mycket av det goda är muffinsen dessutom fylld med härliga chokladbitar.
INGREDIENSER 20 minicupcakes eller 8 stora cupcakes:
Chokladmuffins:
Frosting:
GÖR SÅ HÄR:
Så här efter jul, nyår, alla hjärtans och en fettisdag som varar i nära två månader är det lätt att sockersuget kommer smygandes både en eller två gånger per dag. Därför är det skönt att kunna vänja av kroppen med ett nyttigare alternativ när suget blir som värst. Dessa rawfoodbollar är ett superbra alternativ till vanliga chokladbollar och jag kan lova att de är minst lika goda! Att de dessutom är helt fria från både socker och gluten gör ju inte saken sämre. Ett perfekt tillbehör till eftermiddagskaffet eller kvällsfikan!
INGREDIENSER:
GÖR SÅHÄR:
Nu är det inte många dagar kvar tills fettisdagen och därav hög tid för ett semmelrecept! Ett hett tips är att testa att göra hemgjord mandelmassa till semlorna när du ändå håller på. Det är perfekt att slänga ihop en sats mandelmassa medan du väntar på att degen jäser och jag lovar att det blir tusen gånger godare än att använda mandelmassa från butiken. Ni hittar mitt godaste recept på mandelmassa HÄR .
Eftersom att jag har en förkärlek för att baka saker i mini-format gjorde jag mini-semlor av halva min deg. Vill ni göra som mig räcker receptet till ca 4 stora semlor och 10 mini-semlor, alternativt 10 stora eller 2o små.
Lindas godaste semlor:
INGREDIENSER 8-10 semlor:
FYLLNING / MANDELMASSA:
GARNERING:
GÖR SÅ HÄR:.
Har man en gång testat att göra hemgjord mandelmassa kommer man aldrig att vilja köpa färdiggjord igen! Den hemmagjorda mandelmassan får en helt annan smak och konsistens och är tusen gånger godare än den man köper i butik. Och då vill jag tillägga att jag trots allt älskar köpt mandelmassa. Så har ni aldrig provat att göra egen så är det hög tid nu! Jag gillar att behålla skalet på när jag maler mandlarna då jag tycker det ger en god smak och fin färg till mandelmassan, man vill man hellre ha en vit mandelmassa mer lik den man köper i butik kan man skålla mandlarna innan man maler dem.
Lindas godaste mandelmassa:
INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR: