RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-02 08:31:39

tastyfood blogg

tastyfood blogg på Nouw

Crispy Fish Sticks

2019-10-01 23:09
Från tastyfood
with creamy mashed potatoes & remoulade
Champion / Richmond & finch / adidas Sport Performance

This is what you need
400 grams of cod fillets (cut them in smaller pieces)
Mix 2 dl of rapeseed oil together with some fresh herbs (basil, mint, parsley, dill) chili, garlic & some lemon.
Now put the fish in the mix and leave it in the fridge for 3 hours, preferably longer.

Flour, eggs & panko (breading)
I think you know how to do it..
First, put the cod fillets in the flour, shake it of and put in the lightly beaten eggs. Repeat
Now put the fish in the panko, (press in properly) and make sure you have enough of it.

Let's do this!
Deep fryer? - (375°F/190°C) you can almost see on the colour when it's done.
Frying pan? - Hot but not to hot! Some rapeseed oil and butter (2 minutes on each side)

Don't forget the #salt

Det här är vad du behöver
400 gram torskfiléer (skär dem i mindre bitar)
Blanda 2 dl rapsolja tillsammans med färska örter (basilika, mynta, persilja, dill) chili, vitlök och lite citron.
Lägg nu fisken i blandningen och lämna den i kylen i 3 timmar, helst längre.

Mjöl, ägg & panko (paneringen)
Jag tror att du vet hur man gör det..
Lägg först torskfiléerna i mjölet, skaka av det och lägg i de lätt slagna äggen. Upprepa. Lägg nu fisken i panko, (tryck in ordentligt) och se till att du har tillräckligt med panko.

Nu kör vi!
Fritös? - (375°F/190°C) Du kan nästan se på färgen när det är klart.
Stekpanna? - Het men inte för het! Lite rapsolja och smör (2 minuter på varje sida)

Glöm inte #salt

Lammköttbullar

2019-08-22 22:01
Från tastyfood
i tomatsås

Ägg & glutenfritt

Flattered / adidas Originals

600g lammfärs
färska örter (oregano & timjan)
1 del matolja (i färsen)
1 msk paprikakrydda
Salt & peppar

1 burk krossade tomater (Mutti)
1 lagom stor finhackad rödlök
1 finhackad färsk chili
3 finhackade vitlöksklyftor
1 lagerblad
1 dl rödvin
1 lime
1 msk honung/socker
riven parmesan
Salt & peppar

Sätt ugnen på 200°
Slå på plattan och skvätt lite olivolja i en kastrull & fräs rödlök, chili & vitlök.
Sänk värmen och stek det på svagare värme under omrörning då & då.
Häll i krossade tomater, rödvin, lagerblad, honung, lite salt & peppar.
På med lock och låt det puttra 20 minuter.

Hacka ner örterna lite lätt, blanda ihop färsen och börja rulla dina bollar.
Lägg dom i en form och ställ in den i ugnen tills att dom blivit lite gyllenbruna.
Slå på plattan, fram med gjutjärnspannan och en klick smör.
Låt pannan bli het, i med smöret och fräs till dina köttbullar, bara så att dom får lite stekyta. Lägg dom i tomatsåsen, pressa i en lime och riv i parmesan.

Panerad Torskrygg

2018-12-08 21:37
Från tastyfood
med kokt potatis, friterad jordärtskocka, stenbitsrom & brynt smör
Trangia / Emerio

pastasallad

2018-10-23 18:59
Från tastyfood
sriracha majo - ört & lime majo - söt/syrlig rödlök - feferoni olivolja -parmesan
Aimn / Aimn / Beliani

Utsökta

2018-10-18 21:52
Från tastyfood
HalloWeen MuffiNs
Victoria's Design House / Gina Tricot / eStore

Recept

https://www.kokaihop.se/recept/morotsmuffins-med-frosting

Pilgrimsbanan

2018-08-15 15:31
Från tastyfood
med kanel - friterat äpple - bränt äpple - chili & basilika dressing -

en väldigt vegansk förrätt

Tristar / Petromax

Låt det snöa kanel på bananen och stek med kanelsidan nedåt i matolja
använd brännare på den andra sidan av bananen medan den steker.

Tala

Dressing
1 dl rapsolja
3 vitlöksklyftor
1 färsk chili
2 grillade paprikor (Fontana)
en lagom näve färsk basilika
zest från en lime eller citron
en nypa salt

Hacka chili & vitlök grovt, rosta i en torr, het stekpanna och låt kallna
häll i oljan i en mixer, tillsätt vitlök, chili & mixa ca 1 minut
skär ner paprikan i mindre bitar och lägg i mixern tillsammans med basilikan och mixa
tillsätt limezest, salt och mixa ytterligare tills att du får en slät dressing.

Skandia

Apple fries
Skär äpplet i julienne (stavar), lägg i blöt och låt rinna av
blanda sedan ihop med potatismjöl innan du friterar.
Fritera inte för länge!
Lägg sedan äpplet på hushållspapper, låt rinna av & salta.

Bränt äpple
Stek med skalsidan uppåt & bränn skalet.

Bläckfisk

2018-07-06 00:54
Från tastyfood

räk & hummersoppa - surimi sticks - äggnudlar - morot - krutonger - basilika

Rosastekt anka

2018-07-06 00:33
Från tastyfood
potatisstomp - stekta grönsaker - apelsin & äpple sås
Zyliss / Professional Secrets / Mimou

Från havet

2018-07-05 14:49
Från tastyfood

Stekt torskfilé - färskpotatis - brända cocktailtomater - ugnsrostad morot - krämig räksås - färsk portlak - lime

till 3 pers

Receptet hittar du längst ner

Napoleon / Exxent / Tristar
Lodge / Montiss

Du behöver
3 fina torskfiléer
9 cocktailtomater (+brännare)
3 morötter (halvera dom)
torkad timjan
flingsalt
färsk portlak
9 färskpotatisar
rapsolja

Till såsen
200g hand-skalade räkor
räkskal
1 gul lök
1 morot
2 grovhackade vitlöksklyftor
1 tsk tomatpuré
1 dl vitt matlagningsvin
2 msk hummerfond
6 dl grädde
olivolja
3 hela kryddpeppar
några blad färsk basilika
1 lime

Sätt ugnen på 225°
Skala räkorna, spara räkskalen, är romen fin? spara den till senare.
Hacka gullök, vitlök och morot, fräs det tillsammans med räkskal, tomatpuré och olivolja i en hög kastrull ca 10 minuter, rör om då & då. Skvätt i lite vitt vin, häll i grädde & tillsätt kryddpeppar, basilika och häll i resten av vinet. Låt koka i ca 15 minuter, sila av tills att den blir väldigt fin. Gör bottenredning i en mindre kastrull och häll i såsen.
Smaka av med salt peppar & limesaft (+zest).
Tillsätt räkorna i såsen 3 minuter innan servering.

Halvera morötterna, lägg dem i en ugnsform, ringla på rapsolja/olivolja, du väljer själv.
på men torkad timjan & flingsalt, ställ in i mitten av ugnen 15-20 minuter
Hetta upp en stekpanna (gjutjärn helst) salta pannan, häll på rapsolja & en klick smör.
Stek torsken på den fina sidan först i 2 minuter, vänd och stek 1 minut.
Ställ in längst ner i ugnen. Bränn tomaterna, romen? Ser moroten bra ut?
Smaka av såsen, gör din tallrik och servera!

Munsbit

2018-06-18 09:01
Från tastyfood
marängkex - rabarber & basilika kräm - rostad kokos
Kerbl / vidaXL

Rabarberkräm
Skär rabarber i ca 3 cm tjocka skivor.
Koka upp i 2 minuter, låt rinna av ordentligt.
Mixa ner med färska basilika blad, lime-zest & pressa ur saft.
Förvaras kallt.

Marängkex
Sätt ugnen på 125°
Blanda ner 4 äggvitor i en torr rostfri bunke tillsammans med 1 dl socker & lite citronsaft.
Vispa långsamt tills att det börjar vitna, blanda ner resten av sockret och vispa snabbare tills att det blir en fast & smidig marängsmet.
Bred ut smeten på en ugnsform med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 60 minuter, stäng av ugnen och låt den stå kvar i 60 minuter till.
Tag ut och knäck ner dom till önskade bitar.
Förvaras tort & svalt i burk med lock.

gott till vitt vin
Lékué / Skultuna