RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-22 08:23:12

MammaMiiCa blogg

MammaMiiCa blogg på Nouw

Sakletare

2019-08-21 20:57
Från MammaMiiCa

Förra lördagen bestämde vi att vi skulle var sakletare precis som Pippi, Tommy och Annika är i ett av alla avsnitt.
Vi gjorde oss i ordning på morgonen och begav oss ut i hopp om att hitta några fin fina saker, precis Pippi, Tommy och Annika gjorde. (Kanske en rostig burk att lägga kakor i eller för att använda som bilmotor eller så :) )

Efter bara väldigt kort insåg vi dock att det enda som vi kommer hitta är skräp, haha. Så vi gjorde om det och så blev vi skräpletare istället...
Dock hade vi planerat en påse med Claras lördagsgodis som vi gömde i en stubbe vi hittade på vägen. Denna påse hittade hon såklart och tyckte det var fantastiskt att hitta lördagsgodis i en stubbe precis som Tommy och Annika gjorde hemma hos Pippi.
När vi var klara med vår runda fick Clara ta allt skräp vi hittat längst vägen och slänga i papperskorgen.

Detta blev en superbra aktivitet som Clara tyckte var jättekul. Bra prat under tiden också om att man inte ska slänga saker i naturen osv.

Efteråt skulle det såklart klättras i träd. Precis som Pippi, Tommy och Annika gör! En bra lördag helt enkelt :)

// MammaMiiCa

Fråga:Hormonbehandling ?

2019-08-05 19:28
Från MammaMiiCa

Hallå !
Fick en fråga här på Bloggen om Clara har påbörjat någon hormonbehandling ännu.

För er som inte vet kommer Clara att behöva ta tillväxthormoner samt östrogen.. Detta kommer hon göra för att bli lite längre, då snittet för en Turnerflicka annars är ca 140cm lång.
Östrogen kommer Clara få för att komma i puberteten och utveckla de kvinnliga delarna när hon blir äldre.

Inget av detta har Clara börjat med ännu. Tillväxthormoner är väl det som kommer komma först. Ännu har Clara dock inte stannat upp i tillväxten utan följer fortfarande sin kurva... Så när dessa tillväxthormoner kommer sättas in vet vi inte ännu. Men så vitt vi förstår brukar de komma runt 3-4 år... Men de kan vara så himla olika !

Östeogen tror jag kommer komma när det väl att dax för de bitarna..Så det väntar vi med ett tag !

Tillväxt hormoner kommer Clara att få via en spruta som hon tar varje dag och östrogen än så länge via plåster.

/ MammaMiiCa

Pride

2019-08-03 00:28
Från MammaMiiCa

Imorgon är det prideparaden och jag funderar på att ta med familjen in till stan för att titta på den detta år.
Förra året kunde/orkade jag inte p.g.a. att jag var höggravid men året innan så gick vi faktiskt med i paradtåget.

Vi gick för Sällsynta diagnoser som Turner föreningen finns under. Mina föräldrar, min syster med hennes familj samt min underbara svärmor gick med i tåget för att stötta och visa att alla har rätt att vara vem man vill, att älska vem man vill och för att främja de mänskliga rättigheterna. Fantastiskt hur mycket kärlek som tåget ger och får av alla i publiken!

Om man inte har något annat för sig imorgon tycker jag man ska åka in till stan för att ge sitt stöd... <3

Claras första år, när hon endast var tre månader följde hon med mig och min syster på "PridePark".

Det är viktigt att barn redan från början får lära sig att alla människor är lika mycket värda och att man får vara precis som man vill och älska vem man vill oavsett kön eller ursprung.

Min systerdotter fick när hon var barn två dockor i julklapp, en hade ljus hy och en hade mörk. När man frågade henne vad det var för skillnad på dessa två dockor så var det endast håret som hon tyckte var olika! Hur fantastiskt är inte det? Barn är som ett blankt papper när det kommer till åsikter och liknande.. och det är vi som föräldrar som har möjlighet att forma och färgsätta dessa papper. Är det inte då viktigt att vi försöker göra detta på ett bra sätt?
Att vi försöker skapa öppna och fördomsfria människor som inte komma döma människor p.g.a. utseende eller annat?
Jag tycker det iallafall... Och jag kommer alltid göra mitt bästa för att mina barn själva ska utgå från att det alltid kommer att vara insidan som räknas och att aldrig låta dem döma någon beroende på hur de ser ut eller vad de har på sig.

Allt Kärlek Är Bra Kärlek!

Mitt hjärta smälter

2019-07-27 22:25
Från MammaMiiCa

Ibland ger dessa små yrväder mig de gråaste hår i världen... (på riktigt, måste färga mitt hår) Men sen kommer de där leendena, skratten eller fina orden och allt som precis gjort en gråhårig är som glömt, puts väck...

Det är bra konstigt egentligen vad en sån liten person kan göra med en !

Men de är fina endå... Mina vildingar. Trots alls gråa hår finns det ju ingenting bättre än dom!

// MammaMiiCa

Turnerföreningen

2019-07-18 22:36
Från MammaMiiCa

När vår Turner-resa började med Clara så började jag att blogga här. Efter bara ett par inlägg blev jag faktiskt kontaktad av just Turnerföreningens ordförande då hon ville informera och välkomna mig och min familj om svenska turner-föreningen. Och självklart ville vi vara med i den!

Så, till alla nya Turnerföräldrar, Turnerflickor, Nära och Kära till Turnerflickor eller bara någon helt annan person...
Här är deras hemsida: http://www.turnerforeningen.se/turners-syndrom/ Gå gärna in och läs och varför inte till och med bli medlem!

Att vara medlem där och få möjlighet att träffa andra Turnerföräldrar och Turnerflickor/kvinnor är sååå givande!
Det är så svårt med Turner Syndrom tycker jag då varje turnerflicka inte är den andra lik. Finns så många olika saker som man kan få problem med... Vårt första år på lägret fick vi tex att kolik som Clara hade när hon var liten var väldigt vanligt för Turnerflickor, likaså alla dessa öroninflammationer som Clara dras med hela tiden, också vanligt för Turnerflickor.

Men vad säger att det är Turnerrelaterat(?) eller hade vår Clara kanske haft kolik och mycket öroninflammationer ändå om hon inte hade haft Turner. Det är ju sådant som jag kan fundera på mycket...vad är Turner-relaterat och vad är det inte. Då Clara är vårt första barn så visste vi ju inte heller vad som är "barn-relaterat" och vad som är "turner-relaterat". Jag antar också att det alltid kommer att vara så.. Vad det än är kommer såklart den tanken alltid att komma! Hade Clara fått eller haft vad det nu kan vara om hon inte hade haft sin kromosomavvikelse?
Men det är ju något som jag aldrig kommer att få reda på :) och varför ska jag ens tänka på det?
Clara är Clara, min Clara...oavsett hur många eller få kromosomer hon har!

​// MammaMiiCa

Skansen

2019-07-17 22:34
Från MammaMiiCa

Hallå :)
I söndags ville barnens farmor bjuda med oss till Skansen. Självklart ville vi följa med dit... Jag har själv bara varit på skansen 1 gång innan så har ingen super koll på det stället ännu. Clara älskade det dock så lär ju bli flera gånger som vi tar oss dit ! Ella, hon sov dock mest igenom tiden på skansen, en stund i mitten av dagen var hon iallafall vaken.

Här kommer det lite bilder :

Här på tunnelbanan in. Clara skulle bestämt ha med sig sin kikare kom hon på när vi precis låst dörren och skulle gå till tunnelbanan. Och absolut..är det någon gång hon faktiskt borde använda kikaren så är det ju såklart nu :) Dock blev det att vi missade tunnelbanan pga att vi var tvungna att leta reda på den , haha !

En härlig och solig dag blev det tillsammans med barnen och svärmor/farmor (Tack svärmor) <3

// MammaMiiCa

Ensam helg med mina tjejer

2019-07-14 00:25
Från MammaMiiCa

Godkväll :)

Sitter och nattugglar då jag är ensam hemma med mina tjejer denna helgen.. Barnens pappa, Calle, är på svensexa i Budapest och lever rövare med sina kompisar.
Man tycker kanske man borde ligga och sova nu men jag har så mycket som behöver tas tag i inför olika happenings framöver så kände jag behövde styra upp lite bland det! Gick dock faktiskt och la mig tidigt och kollade serier men efter det insåg jag att sova inte riktigt skulle funka..

Så vad har vi gjort i helgen hittills... I fredags styrde vi kosan in till stan för att leka i Humlegårsparken och titta på en teater de skulle ha där! .Clara älskar att åka tunnelbana så valde de alternativet istället för bilen som vi annars brukar ta. Tunnelbanan skulle både Clara tycka var spännande samt tänkte jag att Ella förhoppningsvis kunde få sin förmiddags-sömn i vagnen. Ella tyckte dock inte det utan somnade först när vi klev av tunnelbanan och vagnen började rulla..såklart! Passade på att överraska barnens farmor och käkade lunch tillsammans med henne på Fridays.
När vi sedan började gå till parken så började det såklart att regna, dock inte så mycket så tänkte att lite dugg har ju ingen dött av så vi körde på1 Tittade på teatern och till slut fick de avbryta den då det regnade så mycket.

Clara ville såklart leka trots regn, men regnkläder var ju något som jag inte hade packat ner då det var fint väder på morgonen när vi åkte :/
Sååå, efter mycket om och men och när jag väl letat upp Clara efter hon gömt sig på två olika ställen för hon ville stanna och leka så fick jag med henne till bussen! Tog bussen till Hötorget där Clara ville köpa halllon och sen blev det tunnelbanan hem igen!
Väl hemma var alla väldigt blöta och trötta.. Men en vän till mig kom över för lite fredagsmys så det livade upp stämningen för oss alla !!

Lördagen/Idag/Igår om man tittar på klockan har vi umgåtts med min syster och hennes familj. Jag, barnen och min syster har varit på Ikea i kungens kurva för att titta lite, kom inte hem med något speciellt faktiskt!
Men när jag väl kom ut från ikea så var dock bilen påbackad... underbart ! Denna bil har något from av omen över sig..den råkar ut för så mycket skador, inte pga oss, men den bli påkörd/påbackad konstant!
Dock fördrev vi tiden med lite häng hos systers familj och spenderade kvällen där fram tills nattning :)

Imorgon kommer Calle hem och helgen har bara flygit förbi..den gör ju lätt det när man sysselsätter sig med saker.
Skönt också att känna att man aktiverat barnen med roliga saker också så de inte bara sitter hemma på sommarlovet!
Imorgonbitti har jag massa mera planer men de skriver jag om nästa gång... Nu borde jag nu sova om jag ska orka med morgondagen!

Tack för att ni läser <3
// MammaMiiCa

Trotsåldrar och Faser

2019-07-08 00:11
Från MammaMiiCa

Hej!
Det här med trotsåldrar och faser..det är ju något alldeles extra. Är det något som någonsin kommer ge en mer gråa hårstrån än det? Jag tror inte det allså..iallafall inte här!

När man under Claras första månader frågade bvc om saker man undrade eller var orolig över..fick man alltid till svar ”det är en fas”. Det blev som ett sorts standardsvar man alltid fick så fort man undrade något. Nu till Ella har det istället blivit att man struntar i att fråga om saker man undrar, för man vet vilket svar man kommer få. Istället har man lärt sig att fråga runt hos människor runt omkring sig eller söka information på internet.

När faserna sedan är över.. Ja ni då kommer ju trotsen! Jag vet att man nu förtiden inte ska kalla det trots enl många utan att det är barnets utveckling för att bli självständig och fine så kanske det är.. Men för mig kommer det alltid att vara trots.

Grejen är att när den härliga trotsen och de fantastisk faserna kickar in samtidigt så blir det det där med föräldraskap en hel del svårare !

Vad är egentligen rätt och fel och hur ska man lösa situationer på bästa sätt.. För om man googlar så kan deras sätt kanske inte passa mitt barn och vad jag tycker passar mitt barn inte är rätt för någon annan!

Rörigt.. Men det är lite så livet känns i dessa tider !

För oss har det iallafall kickat in nu... Mitt under den härliga sommaren med åtta veckors sommarlov tillsammans!

Jag hör fortfarande nu mitt på natten ekot efter allt skrik av en viss Madame under dagen som inte vill göra någonting som man ska och allt man gör är fel trots att det var rätt för ca sådär 2 sekunder sedan.

Vad är rätt.. Vad är fel ? Hur löser man allt på bästa sätt ? Finns det ens ett bästa sätt ? Eller får man helt enkelt trycka igång knappen survival-mode och hoppas att vi alla fyra kommer igenom denna period någorlunda normala och oskadda !


Med vänlig hälsning, MammaMiiCa

Claras Videoblogg

2019-07-04 14:10
Från MammaMiiCa

Hej!
Clara vill ibland titta på youtube.. Där har hon några olika saker som hon tycker om att titta på. Bla är det barn som har gjort egna videos.
Idag när vi satt och fikade började hon låtsas att hon gjorde en sådan video.. så jag frågade om hon ville att jag skulle filma och det ville hon.

Så här nere kör hon en liten videoblogg till er :)

Clara Fashionista

2019-07-01 19:35
Från MammaMiiCa

Denna envisa underbara unge..Som både får mig att vara den stoltaste mamman på jorden men som också ger mig nya gråa hår varje dag !

Idag ville hon välja kläder själv när vi skulle gå till centrum :) och självklart får hon göra det!

Såhär blev resultatet :

// MammaMiiCa