RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-12-13 01:13:13

Art2Smile blogg

Art2Smile blogg på Nouw

Wow, jag ska bli SLU student

2019-12-12 17:20
Från Art2Smile
Är inte det lite galet? Jag kom in på den högskolan jag sökte till och kom in. Helt ärligt var jag nog inte super osäker på om jag skulle bli antagen eller inte men man vet ju aldrig. Det kan ju hända vad som helst. I vilket fall kom jag in och vilken linje har jag sök nu då kanske ni undrar. Jo, Naturvetenskaplig bastermin på SLU. Det kanske verkar konstigt med tanke på att jag faktiskt gick naturvetenskaplig linje på gymnasiet men problemet där är att jag gick med inriktning samhälle. För att komma in på den linje jag vill till hösten måste jag ha matte 4 och det har jag inte. Jag hade ju självklart kunnat plugga det själv. Matten alltså. Men hur kul är det? Istället kommer jag att få känna på staden, flytta hemifrån och ihop med killen och dessutom få pepp av andra i klassen. Det kommer att bli en del repetition i och med att det är matte, fysik, kemi och biologi men det gör inget för min del. Jag hade svårt för alla de sakerna i gymnasiet och att repetera så att jag kan ha med mig de längre tid i livet känns inte fel. Plus att jag kanske får det lättare nu när jag (borde) kunna ganska stor del av sakerna.


Det kommer iallafall att bli superspännande och just nu är vi mitt uppe i att hitta lägenhet. Jag och min kille kommer att flytta ihop och eftersom att vi är två så kommer vi att få hjälp att köpa lägenhet. Visst skulle vi kunna hyra men om man vill ha lite utrymme och egentid så krävs det iallafall två rum. Då bli hyran hutlöst hög för att vara student och att lägga halva sitt studiebidrag på det köns inte så kul när man kan halvera kostnaden.

Så, till helgen nu ska vi och kolla på lite olika lägenheter. SLU som jag ska gå på ligge i Uppsala och det är där vi kommer att bo. Jag tror kanske att det kommer landa på en mitt i centrum eller mitt emellan min skola och centrum, typ Ulvåker. (Eller vad det nu heter..)

Senast jag var i Uppsala, vilket också var första gången, blev jag kär direkt. Det är en supermysig liten stad och jag längtar väldigt mycket till att få flytta dit. Jag är super redo för lite förändring och en rutin i vardagen, ett syfte, och kommer antagligen stortrivas.


Skolan börjar den 20:e januari och innan dess hoppas vi kunna flytta in och ha hittat ett ställe. Det är ju ganska knappt om tid men det finns en hel del fina ställen som lockar och har snabbt tillträde. Det enda är att jag snabbt kommer att behöva köpa en cykel för att slippa lägga alla mina pengar på buss. Den jag har nu går knappt att växla och att trampa på plan mark blir man helt svettig av.


Mer om det senare. Har massor av tankar men det är nog bäst att bara låta tiden ha sin gång. Först är det ju jul och nyår. Man ska ju inte leva i framtiden utan i nuet mer har ju forskarna sagt. Eller, det har jag iallafall hört att de sagt. Så det få jag väl göra än sålänge. Dock blir det spännande att titta på lägenhet om några dagar. Jag kan bara inte hjälpa det... jag är ju så taggad!

Båda bilder är tagna från pixabay.com

Amerikanska pannkakor

2019-02-27 10:00
Från Art2Smile

Idag vaknade jag med ett stort sug efter Amerikanska pannkakor, ni vet såna där fluffiga med bär och kanske sirap till? Men som vanligt var tiden knapp på morgonen och jag sov så länge som jag bara kunde.
Men NI kanske har både tid och är lite sugna? I vilket fall kommer här ett recept!

Amerikanska pannkakor
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa det hela till en slät smet.
  2. Smöra en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1/2 dl smet per pannkaka.
  3. Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut.
  4. Servera!

För att variera pannkakorna kan blåbär hällas direkt i smeten. Garnering kan ske med sirap, många bärsorter eller varför inte testa socker med limejuice?

Lycka till med baket :)

En liten skritt och travfilm

2019-02-25 12:30
Från Art2Smile

Här om veckan var det lite mysigt i paddocken och mamma filmade mig och Era. Det var lite i skritt och trav bara men utöver det gjorde vi mycket övergångar. Jag försöker komma ihåg att sitta helt vertikalt och att inte min högra höft ska tippa nedåt. Det blir mycket bättre då och Era känns friare i gången.

Sadelprovning

2018-09-29 19:36
Från Art2Smile

Era styrketränar 24.09.2018

2018-09-27 15:07
Från Art2Smile

Ada styrketräning 24.09.2018

2018-09-27 14:52
Från Art2Smile

Dålig kvalité

2018-09-27 13:42
Från Art2Smile

​De videos som jag lade ut senast har väldigt dålig kvalité. Det blir lite tråkigt då klippen faktiskt är väldigt bra egentligen. Jag hittar inget gratis redigeringsprogram som är såpass bra att man kan lägga ut på youtube utan att kvalitén sänks med typ 1000%. Det är ju så lagom kul när man kämpar för att få en bra video och så kan man inte visa den för att inget syns. 

Det finns iallafall filmer upplagda på min instagram: @sooderberg_equestrian ​

Där kan ni kolla på de flesta klipp som är med i de andra videorna. Kan vara så att jag tar bort dom som är på youtube bara för att det är tråkigt att ha så fult...

Kalas

2018-09-22 17:38
Från Art2Smile

Nu ska jag iväg på kalas. Eller 18-års fest kanske man säger. Det är mest myskväll där vi ska käka hemmagjord sushi och spela spel tror jag. Tror jag åker till killen sedan och sover där. Pluggar lite på morgonen och sedan ut till hästarna. Jag ska hålla en lektion imorgon också så jag ska hinna färdigt med dom innan fyra. Efter fem blir det plugg för hela slanten. Jag har en del att göra men till skillnad från 2:an känns det inte överväldigande eller jobbigt. Mest att man ska hitta tiden att sätta sig och sedan flyter det liksom på. Natur var inget för mig och jag är så glad att natur-samhälle är lite lättare och framförallt roligare.


Kanske blir det lite hoppning med Ada imorgon. Då kommer mamma antagligen filma lite, så kan jag lägga upp här och på instagram!

Bild: Pixabay

Stormen Knud

2018-09-21 14:50
Från Art2Smile


I skrivande stund drar en storm in över västra delen av Sverige. Den heter Knud och i byarna väntas vindar upp mot orkanstyrka. Det är tillräckligt för att vi ska ta in hästarna under natten och snart ska jag dra ut och hjälpa till med det. Era var verkligen på tårna idag och det resulterade i att hon flippade ur, vände runt och fick in en spark på låret. Det var nog egentligen inte med mening och jag så den komma men hann inte riktigt undan. Det gör lite halvont sådär men inget är av.

Skolan stängde till och med vid tvåtiden idag på grund av vädret då de ville att alla skulle komma hem över broarna ut till Tjörn och Orust. Det blir ju lie svajigt och så när det blåser och man är så högt upp.


Vidare har jag varit mycket sjuk och haft annat som har med skolan att göra så hästarna har mamma mest tagit hand om de senaste två veckorna. Men förhoppningsvis ska vi komma igång igen nu när jag är frisk. lördag nästa vecka ska vi på sadelutprovning med Era. Sadeln klämmer på henne och detta gör att hon inte vill jobba på framåt som hon egentligen gör. Så förhoppningsvis hittar vi en som inte är för dyr och som passar oss båda. Hoppsadel är vad vi letar efter så att vi kan börja hoppa igen! Dressyrsadeln funkar på henne men hon tycker att vi hamnar lite för långt bak med sitsen så det får vi se hur vi ska göra med.


Nu ska jag äta apelsin och hoppas på bättre väder imorgon!

Bild: pixabay

Igångsättning och utbrytarkung

2018-08-16 09:00
Från Art2Smile

Nu har sommaren dragit över och det är dags att komma igång med allt igen. Bland annat har Era gått i tre dagar nu och idag blir det den fjärde. Hon ska bara longeras idag då träningsvärken var tydlig igår. Man kan märka det på att hon direkt kortar sina steg då man tar tyglarna och inte blir väldigt "döv" för skänkeln. Men jag försöker bara lyssna in och ta dagen som den kommer. Hon är ju en väldigt spänd häst i grunden och dessutom vet hon vad hon vill, tydlig och så. Därför gjorde vi bara lite i varje gångart, skänkelvikning och sedan stretch, lång och låg à la A2R. Det blev riktigt bra och jag vet ju att hon gör det jag ber om när kroppen är med henne.

Vidare så fortsätter Adas vila. Hon har rymt ur hagen flera gånger så snart är det nog dags att hitta på något med henne. Utbrytarkungen har upptäckt att man i sommarhagen, där elen är svag, kan sparka ner undertråden med framhoven och sedan springa under. Tror nog inte att det kommer fortsätta i vinterhagarna där strömmen är starkare. Och hoppa över skulle den lilla latmasken aldrig få för sig...

Ikväll är det möte med SHRF. Mamma sa att vi skulle gå på det men visar sig att hon ska jobba sent. Kanske får jag gå själv, eller så blir det inget med det. Hade ju varit lite kul att få inspiration till när vi ska komma igång med tävlingar nu till hösten, det är tanken i alla fall. Kommer nog bli en ganska bra vinter tror jag. Förhoppningsvis bättre än förra iallafall då det var ungefär vid denna tiden som mamma skadade sig allvarligt. Fick ju ta hand om båda hästarna själv och det var inte en dans på rosor då förra stallet hade en del krav på oss som hyrde. Det var ett kollektivstall och inte som det vi står i nu där in och utsläpp ingår.



Och juste, nu har vi fullt i stallet. Massor av kattungar och hundvalpar springer omkring och stojar. Dessutom är det fler påväg. Strumpan, Den större, orangea katten på nedersta bilden har nämligen full mage. Så från att varit stallets busigaste lilla filur till att ligga och sova mest hela tiden. Jag har det ganska bra faktiskt :)