RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-02-12 20:18:59

noomiochruben blogg

noomiochruben blogg på Nouw

Ljuset är tillbaka - och bloggen har vaknat efter vinterdvala

2019-02-12 19:11
Från noomiochruben

Hej igen ljuset! Och hej igen bloggen!

Jag har varit en smula vintertrött under den mörka årstiden som varit, men nu börjar det kännas hoppfullt igen. Det är ljust både när jag och barnen åker hemifrån 07.10 och ännu ljusare när vi kommer hem vid 15. Plötsligt finns det energi och lust att vara ute efter jobb och förskola. Det har vi varit både igår och idag. Noomi åkte skidor och jag drog Ruben på snowracern, det blev en tur till postlådan för att ta in dagens postskörd. Sen har det lekts mycket i en av många stora snöhögar som traktorn har skottat upp här i byn. En är precis vid vår tomt och den har barnen åkt skrana i. Vi har också kommit ifatt oss med skottningen efter all snö som fallit över oss den sista veckan, två rejäla snösmockor som det så fint heter i tidningarna.

Allt är så vackert inbäddat nu i ett tjockt, vitt  vintertäcke. Tanken på vår och spirande trädgård känns avlägsen just nu. Då är det skönt att ha vinterbarn som älskar alla aktiviteter som har med vinter och snö att göra. Det är Noomi som har myntat begreppet, hon är ju född på vintern och titulerar sig därmed vinterbarn. I år har hon lagt till ännu en vintersport i sortimentet då hon lärt sig åka slalom.

Ruben älskar att åka snowracer. Men igår åkte han faktiskt skidor en stund. Jag fick lyfta upp honom otaliga gånger såklart där han låg intrasslad med skidorna pekandes åt alla världens håll, men det ska nog bli skidåkare av Ruben också så småningom.

Vi tog även en tur på sparken ida och upptäckte en enormt stor snöhög bortanför ett av grannhusen. Barnen hade hur kul som helst där en lång stund, klättrade hela vägen upp och åkte sen kana utför.

Till slut fick vi sparka hemåt för att fixa middag, men gott upptankade på dagsljus.


Må så gott i det vackra vintervädret!

Vardagar med guldkant

2018-11-30 11:52
Från noomiochruben

Den här veckan har varit lite extra lyxig för oss. Michael har haft hemmavecka, vilket i sig såklart är himla bra. Sen har jag pga kvällsjobb varit kompledig både tisdag och onsdag eftermiddag.
I tisdags åkte vi därför till Navet (badhuset här i Umeå) och badade hela familjen.
Vi hade det jättemysigt, barnen var såklart överlyckliga - vi har två blötdjur som älskar vatten. De simmade runt med sina puffar på armarna, vi satt i stora härliga bubbelpoolen, åkte stora rutchkanorna, flöt i strömmen (Rubens favorit) och badade i Pluppbassängen. Självklart fikade vi också!


På onsdag eftermiddag passade vi på att åka skridskor på isen här i Strömbäck. Noomi blev jätteduktig ifjol vinter när hon åkte dagligen på förskolan, och takterna satt fortfarande i.
Vi hann ut och lapa lite låg novembersol där på isen, Ruben och jag åkte runt på en barnspark. Vi åkte ända till andra sidan viken, där upptäckte Noomi en stor bubbla i isen som vi tittade länge på. Funderade kring huruvida det kunde vara en infrusen manet eller inte.
Efter en knapp timme blev det dags att avrunda på grund av kalla småhänder (som promt skulle ta av sig handskarna varje gång han skulle äta ett russin).

Även igår blev det festligheter, dock oplanerade såna. På grund av stormen som härjade tappade vi strömmen igår och den var borta ganska länge. Därför fick Michael ta barnen och åka till Max och äta middag. Jag jobbade så kunde tyvärr inte vara med, men fick den här fina bilden. Barnen ville såklart sitta högst upp och äta:)

Premiär på snö-åkaren

2018-10-28 18:56
Från noomiochruben

Vi blev överraskade med lite snö natten mot lördag, ett tunt lager täckte bilen och gräsmattan när vi tittade ut på morgonen!
Noomi och Ruben blev väldigt pepp på vinter och ville såklart ut pronto.
Jag har nästan tappat räkningen på hur många gånger vi varit ute idag, har nog hjälpt Ruben med overall och kängor fyra gånger i alla fall...

Även igår var vi ute! Noomi lekte hos grannkompisen Simone och jag och Ruben tog en promenad i byn.

Inte helt smidigt med vagn som ni ser ⬆️...den gick lite skevt efter en stund.

Barnen ville skotta snö också, så fram med deras små snöbjörnar ur förrådet. När det inte fanns så mycket mer snö att "skotta" gick de över till att skotta löv istället - det funkade fint det med!

Vi fick mysigt fikabesök igår, morbror Björn och Vide kom och hälsade på en stund på eftermiddagen.


Vi hann också med att skära ut vår Halloweenpumpa som vi köpt. Det fick bli en snäll kattpumpa i år, absolut inget läskigt för Ruben var jätterädd för pumpan redan innan vi ens börjat göra iordning den. Jag tror han råkade se googlebilderna när jag sökte lite inspiration och där fanns det såklart många som såg obehagliga ut. Att tända den när Ruben var med var förstås inte heller att tänka på, så jag och Noomi fick tända den ute när lillebror somnat för kvällen.

När vi vaknade imorse hade det kommit ytterligare lite mer snö, några stackars millimeter. Men fullt nog för att ta fram både pulka, skrana och "snö-åkaren" som Ruben kallar snowracern.
Noomi har lekt med två grannflickor nästan hela dagen, de hade till och med gått till pulkabacken och åkt skrana - allt går.

Ruben och jag har varit ute flera gånger också, det är det enda han vill. Och när vi varit ute har jag fått locka honom med clementin för att han skulle gå med på att gå in igen.
Vi tog en tur på snowracern i byn och tittade på grannens hönor bland annat. Det tyckte Ruben var väldigt festligt!

Nu är klockan inte ens sju på kvällen och jag har redan två sovande småkottar! Det blev en kämpig stund här på slutet, speciellt för Ruben som var helt förbi av trötthet. Det är jobbigt med tidsomställning!

En komplett helg

2018-10-22 18:53
Från noomiochruben

Vi har haft en så fin helg! Den har verkligen innehållit allt!
Jag och barnen tog tåget till Kramfors på fredag eftermiddag, tågstationen i Hörnefors där vi brukar åka ifrån, ligger så högt och fint, i fredags badade den även i sol.

I vanliga fall brukar vi kunna ta tåget direkt till Kramfors, men pga banarbete blev vi tvungna att byta till buss i Örnsköldsvik. Till barnens stora förtjusning! Själv suckade jag inombords över tanken att behöva byta färdsätt halvvägs och skumpa på en trång buss. Tur att barnen är så positivt inställda! Och resan blev hur mysig som helst, både tågresan och bussresan. Vi hade tur att få sitta med så trevliga människor som verkligen tog sig an barnen. Mannen på tåget kunde prata som Kalle Anka, hade sångstund med barnen och pratade med dem hela vägen. Killen på bussen vek både ett pappersflygplan och en origamitrana till Noomi och lät henne lyssna på låten Africa i sina lurar. Vilka människor det finns ändå, jag känner mig hoppfull!

Mormor och morfar mötte såklart på stationen, och pappa Michael som hade helgledigt från Sollefteåjobbet - hurra!
Barnen fick åka skrinda hem och sen vankades både gomiddag och fredagsmys.
Mamma och jag tog en kvällspromenad efter maten medan morfar gjorde äppelpaj och Michael nattade småkottarna.

Lördagen blev en aktiv dag med både det ena och det andra. Efter frukost åkte vi till en bytardag/barnklädesloppis i Bollsta och fyndade en hel massa till barnen. Fina jackor, vinterskor och jeans till Ruben bland annat.
Sen åkte vi tillbaka till Kramfors, plockade med oss badväskan och promenerade till badhuset. En uppskattad aktivitet såklart, barnen älskar verkligen att bada! Vi lekte och busade en massa i vattnet och Ruben flöt runt så fint med sina armpuffar.

En paus för fika blev det innan ännu mera bad. Vid halv två lyckades vi få med oss barnen upp ur bassängen, trötta och med skrynkliga russinfingrar.

Efter badhusbesöket blev det ytterligare lite fyndade, den här gången på Erikshjälpen. En jättefin, handstickad mössa till Noomi för 25 kronor och en leksaksmobil till Ruben fick följa med hem. Dessutom en lila utklädningsklänning till Noomi. En sån där skapelse i tyll och fejksiden ni vet, Noomi visste inte till sig av lycka, för en sån har stått överst på önskelistan länge!

Lördagen var inte slut där. Vi hann också med att hälsa på Åsa och bli bjudna på gott fika. Sen följde långlöpning med pappa (nästan 9 km) ytterligare gomiddag och avslutningsvis lite sällskapsspel innan vi gjorde kväll.

På söndagen tog vi en lugn förmiddag innan vi åkte till Övik och kusin Hildings treårskalas. Där vankades det varmkorv och nybakade bullar, en massa goa vänner och färgglada ballonger. Hilding och kusinerna lekte järnet som vanligt, här höll de en lite pianokonsert innan middagen.

Sen vankades det tacobuffé, tårta och fiskedamm med godispåse innan vi var tvugna att skynda oss iväg till tåget igen. Behöver jag säga att det var en otroligt nöjd Noomi som smaskade godis på tåget hemmåt?!

En helg som innehöll allt och lite till, energin är påfylld inför veckan!

Höstfin gräsmatta

2018-10-16 20:05
Från noomiochruben

När Michael har bortaveckor slutar jag tidigt och hämtar barnen vid 14.30-15.30 beroende på hur min jobbdag ser ut. Det är skönt, vi hinner umgås och hitta på något innan middagen eller bara sitta i soffan och läsa böcker.
Idag var vi ute i trädgården när vi kommit hem från förskolan. Vi räfsade löv och gjorde gräsmattan höstprydlig. Vi har en björkallé just framför vår tomt och nu sitter inte ett löv kvar i träden längre utan ligger i drivor på gräsmattorna.

Mina små hjälpredor. Noomi visade sig vara en fena på att räfsa! Hon och lillebror hjälptes åt att bära bort löv...

...vi körde en del i skottkärran också, på tillbakavägen fick skottkärran agera taxi.

Härligt att vara ute och tanka dagsljus! Det var behövligt idag. Jag har haft en tröttdag - kort nattsömn pga kissolycka för Ruben och dessutom en förkylning som brutit ut idag. Håhåjaja, nya tag imorgon.
Nu sover barnen och jag ska parkera mig i soffan framför tredje avsnittet av Vår tid är nu,  på Svt play.

We ❤ Kreta

2018-10-15 20:05
Från noomiochruben

Vi har haft det oförskämt bra den senaste veckan, för den har nämligen spenderats på Kreta! Vi har varit där en vecka, hela klanen, och firat mormor som fyllde 60 år i söndags.

Precis som förra året bodde vi tillsammans i ett hus som vi hyrt. Den här villan var verkligen perfekt på alla sätt och vis. Nybyggd, fräsch, välutrustad och med toppläge ett stenkast ifrån stranden och en stor park som vi utnyttjade för löpning och promenader. Det ska inte heller glömmas att nämnas lekplatsen som låg precis nedanför huset vilken såklart nyttjades både en och två gånger av våra tre yngsta.

Om vi backar bandet, började firandet redan på kvällen innan avresa med fredagsmys på vårt hotellrum på Arlanda. Vi hade dukat upp olika ostar, kex, godis och bubbel som vi skålade in resan i.

På lördag morgon, supertidigt, gick flyget till Chania. Vi reste med två olika flyg, men med endast en timme emellan. Resan gick bra, över förväntan, med tanke på att vi väckte barnen redan klockan 4 på morgonen.
Vi landade på ett soligt Kreta på förmiddagen och efter lunch fick vi tillträde till huset.

Givetvis invigdes poolen samma eftermiddag och på kvällen blev det utemiddag med hämtpizza.

På söndagen, dag 2, var det mammas födelsedag. Den startades med skönsång, konfettiregn och uppdukad frukost på uteplatsen.
Vi framförde också den specialskrivna visan till mormor - Mormors visa.

Mormor fick såklart presenter också! Halsband, aktivitetsarmband och Klongvas bland annat.

Firandet fortsatte med födelsedagsyoga och vattengympa i vår pool...

Vid lunch åkte vi upp i bergen till en fantastisk restaurang som heter Elaias thea. Utsikten över olivdalarna är storslagen från deras terrass och maten är något utöver det vanliga. Restaurangen gör sin egen olivolja några kilometer därifrån.
Vi beställde in en massa olika rätter som vi alla åt av.

Mycket mätta och nöjda shoppade vi lite olivolja och tvål innan vi körde vidare till Falassarna. En enormt stor strand som ligger på Kretas västsida.

Middagen lagade vi hemma, och det blev nästan midnatt innan vi kunde tända 60-årsljusen på mammas tårta och sjunga 'Ja må hon leva' en gång till.

Kreta fortsatte att bjuda på sol och fina dagar under veckan. Vi har såklart badat en massa, både i poolen och det varma havet.

Ätit italiensk glass i Chania och promenerat längs hamnen.

Barnen har haft egen miniklubb med alltifrån ponnyridning, skattjakt och disco.

En av dagarna gjorde vi utflykt till en rad små byar. Vi såg mängder av citrusträd, åkte igenom häftiga bergiga landskap med olivlundar och promenerade i sömniga små samhällen.

Förmiddagsfikat blev snarare av lunchstorlek på det mysiga caféet vi googlade oss fram till. Jisses vilka stora kakbitar och matiga creps!
Barnen fick närkontakt med ankorna som huserade vid den konstgjorda sjön precis intill.

Ja en fantastisk vecka på alla sätt och vis med den samling människor jag tycker så mycket om!

Midsommar

2018-06-29 12:38
Från noomiochruben

Veckan har gått i ett, sista rycket nu innan vi tar semester och sommarlov. Vi längtar verkligen efter ledigt! Noomi och jag räknar ned varje dag...

Därför var det extra skönt med långhelg nu över midsommar. Tyvärr var vi inte tillsammans hela familjen eftersom Michael hade Sollefteåvecka, men jag och barnen hade fina dagar i stugan.
Som på de flesta andra ställen i landet var ju själva midsommarafton en aning regnig, tur att mormor och morfar har ett så fint uterum att vara i såna här dagar.

K-G och Kerstin kom också till Bredviken och vi hade en mysig dag tillsammans. Klassisk midsommarmat till lunch följt av jordgubbsbakelse..

Sen tog vi på oss regnkläder och åkte in till Nordingrå hembygdsgård för att vara med på midsommarfirandet. Väl där slutade det regna och solen kunde nästan anas bakom molntäcket.
Noomi, Kerstin och jag dansade kring midsommarstången, samtliga sånger. Puh, ett riktigt träningspass!

Ruben var lite skeptisk till det här med dansandet och iakttog tillställningen på håll istället tillsammans med morfar.

När vi kom hem blev det lite mer fika och sen åkte vi till Norrfällsviken och gick en lång, skön promenad. Noomi hade en bråkig stortånagel som hon fick så ont av så hon åkte vagnen hela vägen...


Sen blev det middagstid med lax och potatissallad. Barnen somnade som stockar efter en händelserik dag och vi vuxna njöt av jordgubbscheesecake till efterrätt.Efter regn kommer solsken. På söndagen var det så här fint väder och vi hängde på stranden en stund. Vattnet är fortfarande kallt, men barnen badade glada i hågen fötterna


Hoppas ni haft en fin midsommarhelg!


Arbetsdag i Gissjö

2018-06-20 08:40
Från noomiochruben

Träningsvärken är fortfarande kännbar, för i lördags låg vi minsann inte på latsidan. En av årets arbetsdagar gick nämligen av stapeln i helgen, hos Forslunds i Gissjö. Åh, dessa välsignade arbetsdagar, detta fantastiska koncept. Dagen när en hel massa blir gjort i ett huj och dessutom under väldigt trevliga former. Saker som man kunnat gruva sig för hur länge som helst, skjutit framför sig och inte orkat ta tag i, är helt plötsligt färdiga.

Dagen bjöd på allehanda arbetsuppgifter av det mer fysiska slaget, vedlastning, buskageröjning, omlastning av en virkeshög och mycket mer.

I vanlig ordning blir det många bilder tagna på sockersöta barn. De roade sig kungligt hela dagen utan minsta gnäll. Som ni ser hade de också arbetsredskap i form av en mindre traktor som hjälp.

Mat och fikapaus är ett mycket viktigt inslag och här lyckades vi tajma lunchen precis innan en riktig störtskur med både åska och hagel.

Ruben fick redan när vi kom på morgonen, syn på traktorn, den stora alltså. Höjden av lycka var det ju såklart när han fick prova att åka med Ambjörn. Inte bara en gång, utan det blev även ytterligare en tur i slutet av dagen.
Även Noomi och Hilding (som är en mycket erfaren traktoråkare vid det här laget) åkte också. Noomi berättade stolt att hon fått styra lite själv de sista metrarna.
Jag filmade när Ruben åkte, och den filmen har gått varm på telefonen kan jag lova. Bara på väg hem från Gissjö tittade han på den säkert 40 gånger, otroligt nöjd konstaterade han att det var Ruben som åkte i traktorn.

Det är så fint i Gissjö. Vackrare utsikt från sin arbetsplats får man leta efter!
Här står Noomi och Hilding och tittar efter traktorn när Ruben åkte.

Spana in de här små sötnosarna på ljugarbänken. Sjukt nöjda över chokladbollen de fått till eftermiddagsfikat.

Och slutligen har vi här hela gänget, inklusive dagens arbetsfordon!

Dagen avslutades med tacomiddag i Bredviken för hela gänget, gott och välbehövligt efter en dags hårt arbete.

Bullbak med två små mästerbagare

2018-06-18 21:59
Från noomiochruben

Idag har vi bakat bullar efter förskolan, jag och småkottarna. Båda tycker att det är jätteroligt att få hjälpa till när det vankas bak, men det kräver ju en del tålamod och ork att handskas med allt kladd och kaos som ju så lätt blir med två små hjälpredor... Så det blir inte varje gång vi bakar alla tillsammans så här, men idag så!

Först fick de smula varsitt halvt jästpaket, en perfekt syssla för liten hjälpreda. När allt var smulat bakade dock Noomi ihop det till en boll igen och skulle börja om...
Att hälla i salt, socker och kardemumma fixade Ruben galant. Noomi var första omrörare och tog också på sig uppgiften att övervaka degmaskinen.

När det var dags att baka ut degen stod de redo på varsin pall med smörknivarna i högsta hugg. Jag kavlade ut och barnen bredde på fyllning och rullade ihop. Sen delade jag bitar som de la i bullformarna. Ja det var teamwork minsann! Det blev en plåt med kanelfyllning och en med vanilj.

Bullarna jäste som bara den i vårt varma kök och snart var det dags att pensla och strö på pärlsocker. Ruben "målade " bullarna som han sa, med lite assistans, och Noomi skötte pärlsockret. Omsorgsfullt strödde hon ett generöst täcke på varje bulle. More is more.

Både Noomi och Ruben var otroligt peppade på bak och höll intresset uppe hela vägen in i mål. Jag fick till och med hjälp att städa efteråt. Noomi sög noggrant upp vartenda litet sockerkorn med handdammsugaren och Ruben dammsög målmedvetet hela köksgolvet med leksaksdammsugaren.

Det blev såklart bullar och kall mjölk till kvällsfikat, de blev väldans goda! Och Noomi hann ringa både pappa och mormor och berätta om sin insats i köket idag. Hon var hemskt stolt!

När förskolan hade vernissage

2018-06-15 10:24
Från noomiochruben

För några veckor sen var vi på vernissage på förskolan. Barnen hade varit förväntansfulla och laddade i flera dagar innan det äntligen blev torsdag. Till och med Ruben lärde sig att säga det kluriga  ordet 'vernissage'.

De hade gjort så fint på förskolan, pedagogerna och barnen hade hängt upp alla färgglada alster som de gjort under året.
Vi började att titta på Rubens avdelning, Stubben.

Här har Ruben målat en sköldpadda.

Och gjort en fin "handfågel".

Det här självporträttet ritade Ruben i höstas just när han börjat på förskolan. Vår lille konstnär:)

Sen gick vi upp och tittade på Noomis avdelning.

Det högra självporträttet ritade Noomi för ett år sedan och det till vänster gjorde hon i våras. Hon var hemskt nöjd med att ha fått till både klackskor och krona på den senare.

Här har hon pysslat något som hon kallar för "mellogubbar". Extra allt är Noomis melodi!

Som sig bör på ett vernissage bjöds det både på bubbel (Loka crush) och tilltugg (bokstavskex). Ruben parkerade sig snabbt vid buffén och efter ett tag fick vi avrunda och åka hem för att det skulle bli något ätbart kvar till de andra besökarna.

Dagen efter fick vi hem alla barnens konstverk. För att även mormor och morfar skulle få se allt fint barnen skapat, hängde vi upp sakerna i barnens rum och hade ett eget vernissage när de kom och hälsade på oss förra fredagen.

En kalasfin helg!

2018-06-12 07:54
Från noomiochruben

I fredags var det två oerhört förväntansfulla småkottar som sprang ut i stövlar och tog emot mormor och morfar på uppfarten.
Vi hade förberett oss med teckningar, paket, tårta, dusch och hårtvätt av de två minsta följt av kalasiga kläder och lackskor på. Vi skulle nämligen fira morfars födelsedag några dagar i efterskott.


Innan vi kunde hugga in på tårtan fick vi såklart avklara paketöppningen. Mormor och morfar hade med sig sommarpresenter till barnen, men först av allt var de tvugna att få ge sina små alster och presenterna vi kämpat så med att slå in. Det fick göras två gånger om tyvärr då Ruben blev så himmelens nyfiken att ha slet upp två av tre paket i ett obevakat ögonblick... Noomi hade ägnat timtal åt två teckningar hon gav bort. Hon är väldigt inne på att måla saker i regnbågsfärger och är väldigt noggrann med att färgerna ska upprepas i en särskild ordning. Sen går hon ofta med lite tusch under näsan för varje luktpenna (nostalgi alltså!) måste såklart provluktas.

Även mormor fick paket eftersom vi inte hade träffats till morsdag. Ja det var verkligen festligt!

När barnen hade somnat för kvällen tog jag och mamma en kvällspromenad. Dessa junikvällar är verkligen magiska, ljusare än så här blir det inte! Man blir verkligen förvirrad när man vaknar tre på natten och solen skiner, det går inte alls att gissa sig till vad klockan är...
När vi kom tillbaka dukade vi upp kvällsfika, te och vänskapsbröd och njöt av helgkänslan.

Det är något särskilt med fredagskvällar, en hel orörd helg ligger framför en och man känner sig lite sådär skönt mosig efter en arbetsvecka...

På lördag tog vi en promenad och Noomi cyklade. Hon var så angelägen om att få visa mormor och morfar att hon lärt sig cykla! "tänk så häpna de ska bli när de ser att jag kan cykla! Men nu pratar vi inte mer om det." så hon förtroligt till mig på fredagkväll...
Dessutom ville Noomi såklart inviga den nya cykelstolen till Skrållan, eller dockhållaren som hon själv kallar den...

Lördagen bjöd också på en härlig löprunda i skogen för mig och pappa. Mormor och barnen lekte vid gungorna och sandlådan, och när vi kom tillbaka från springturen hade Ruben somnat i gungan. Det såg verkligen härligt ut!

På eftermiddagen kom Björn och Vide, de hade med sig sina kompisar Amanda och Robert och deras pojke Matheo. Vi fikade vinbärskaka i lillhuset och mådde gott. Sen adopterade jag bort några av mina basilikaplantor som jag drivit upp under våren.

Efter fikagästerna åkt hem var det hög tid att börja med middagen. Vi lagade fiskburgare med skagenröra, smörstekta bröd och picklade grönsaker (bland annat årets första egna skörd av rädisor!) - så gott!

Barnens dopljus tändes till middagen. Noomi hade dopdag i fredags och Ruben har har dopdag den 9:e juli, men då är man ofta borta på semester, så vi tyckte att det var lika bra att uppmärksamma bådas nu.

Söndagen bjöd på sol och en del hemmafix. Pappa hjälpte oss att klyva en vedhög och jag och mamma drog igång ett ommöbleringsprojekt uppe som blev himla bra. Det är verkligen oslagbart att göra om med saker och möbler man har sen tidigare, och helt gratis dessutom! Det blev en möbelrokad i samtliga av våra sovrum på övervåningen som kunde påbörjas nu när vi inte har spjälsäng i vårt sovrum längre.

Lika glädjefyllt som det var i fredags när mormor och morfar kom, lika ledsamt blev det på söndagen när de skulle åka hem. Både Noomi och Ruben grät så att tårarna sprutade... Ruben blev lite gladare när han fick vinka hejdå till bilen, men Noomi var ledsen en bra stund.

Vi ser det som ett gott betyg på helgen och kan glädja oss över att vi får möjlighet att ses igen redan på fredag. Så tacksam över att vi bor så mycket närmare varandra nu!

Att kunna cykla och sova i eget rum

2018-06-07 22:49
Från noomiochruben

Barnen utvecklas, växer och upptäcker nya färdigheter mest hela tiden - som vanligt.  Det är så härligt att få följa deras resa!

Nu bara de sista veckorna har vi dock passerat några riktiga milstolpar.

Noomi har lärt sig cykla!
Hon fick sin fina, röda cykel till födelsedagen i februari. När snön sen smälte och det blev aktuellt att ta ut cyklarna för säsongen blev hon lite avvaktande och ville först inte ens prova. Det blev några veckor på den gamla springcykeln som hon känner sig trygg med. Men så en dag för ett par veckor sen hade hon bestämt sig och meddelade att nu var hon redo att lära sig cykla. Noomi gav järnet och första gångerna sprang vi efter och höll i pakethållaren, men vips kunde hon ju faktiskt cykla!
Behöver jag säga att hon är hemskt stolt och glad?


Lillebror vill såklart cykla han med och kämpar ofta på med trehjulingen. En dag fick han prova springcykeln, tyvärr räckte småbenen inte riktigt ned, men han tyckte ändå att det var himla festligt.En stor sak som har hänt Ruben är att han sen snart två veckor tillbaka sover på sitt eget rum. Det var han själv som uttryckte önskemålet och det föll sig väldigt bra med att det plötsligt kändes alldeles för trångt och varmt att ligga och trängas hela familjen i dubbelsängen mest varje natt. Sagt och gjort så bäddade vi på madrassen i Rubens myshörna, ett nytt, fint bäddset inhandlades och han sover bokstavligt talat som en prins! Det är fantastiskt, han sover ofta hela nätterna utan att vakna alls, och vaknar han så vill han absolut inte komma in till oss, utan då ligger någon av oss bredvid honom en stund. Ruben är helnöjd med sin "nya" säng och nu står spjälsängen nedmonterad och redo att flytta vidare. Lite ledsamt i mammahjärtat såklart att Lillen verkligen inte är bebis längre, men skönt också. Dessutom blev vårat sovrum plötsligt så mycket rymligare!


I sommar ska vi köra projekt potträning med Ruben. Men vi har redan tjuvstartat lite, och det går riktigt bra. Ruben får sätta upp ett fågelklistermärke på ett papper på badrumsdörren varje gång han kissar på pottan eller toaletten, han får också själv tömma kisset (eller bajset, men det har ännu inte blivit något) i toaletten och spola, vilket han tycker är jättekul såklart!

Fortsättning följer på pottfronten...

Måste slutligen visa vad fint Ruben ordnade på fischerprice-skeppet han lekte med igår. Tillgänglighetsanpassat för kaptenen. Ruben hjälpte honom att vrida på ratten också och lät väldigt inne i leken.


Må så gott!!

Minns du morsdag, mamma?

2018-06-04 21:39
Från noomiochruben

Noomi var väldigt upprymd över morsdagsfirandet som de ordnade till mig förra söndagen. 

Först av allt fick jag SOVMORGON! Hurra och flera utropstecken, så otroligt skönt. klockan nio blev jag väckt med skönsång (ja må hon leva enligt Noomis önskemål), frukostbricka, paket och teckningar.

Noomi hade ritat en prinsessa med regnbågsklänning och Ruben en orm. I det fyrkantiga lilla paketet med glansigt papper och snöre, gömde sig ett halsband från min favoritdesigner, Efva Attling.

Sen gjorde vi en morsdagsutflykt med packad lunchkorg och picknickfilt. Vi åkte till havsbadet Bettnesand som ligger några kilometer från oss.
Barnen var upprymda över att vara på stranden!

Noomi var fast besluten om att hon skulle bada, det var en rätt blåsig dag och inte supervarmt, men bad blev det. Åtminstone ben och fötter blev blöta:)

En fin dag för mor onekligen. Det är en ynnest att få vara mamma!

After dagis

2018-05-28 22:55
Från noomiochruben

De här sista veckorna, bästa maj månad någonsin! Flera veckors extra, oväntad sommar efter alla dessa månader av vargavinter.
Vi har haft fullt upp på sistone, jobbat och slitit, framförallt med vår trädgård. Men nu ser vi slutet på allt grävande och planterande och går mest och vattnar och njuter av allt det fina.

Idag var det festligt värre efter förskolan. Först glasspinne i solen, följt av lek i vattenspridaren - det blev en hit, både för barnen och gräsmattan. Sen fyllde vi plaskpoolen och det badades grundligt länge och väl. Jag satt i korgstolen intill och var badvakt och lyssnade på ljudbok, riktigt skönt!

Plötsligt blev Noomi jättefrusen och var tvungen att ligga inlindad i badlakan i korgstolen och tänka sol...

...och så här såg det ur en stund senare. I lillhuset är det varmt och skönt, som en kuvös ungefär. Noomi låg på värmebädd och Ruben höll sällskap.

Alla tiders Valborgsmässoafton!

2018-05-01 23:08
Från noomiochruben

Välkommen käraste våren, igår firade vi in dig ordentligt. Vi hade en riktig all-inclusive-valborg! Efter att jag avverkat en jobbdag och vi snabbstädat lite därhemma kom Forslunds till oss, alltid så mysigt och trevligt när vi ses!
Vi skålade in Valborg med rosa bubbel och sen åt vi grillat, inte tokigt alls! Sen fick barnen äta sin efterrätt, glass med choklad- och kolasås och strössel - en favorit.

Vi hade först inte tänkt gå på någon brasa då det kändes lite sent med tanke på barnen, men så fick vi feeling och letade fram täckjackor och fingervantar. Jo för i vanlig ordning när det kommer till Norrländsk Valborg var det ju rätt kylslaget.
Barnen fick ta på sig pyjamas under ytterkläderna och vi bäddade ned pojkarna i vagnarna och Noomi tog cykeln. Fast först ville Hilding testa trehjulingen.

Det var spännande att gå på brasa tyckte barnen, vi såg röken på långt håll!
Den brann som bäst lagom till vi kom dit och det varmt och mysigt. Dessutom vankades det körsång så det kändes väldigt komplett!

När vi promenerade hem sen var det med tre trötta småkottar. Två av de somnade snabbt när vi kom hem och sen kunde vi duka fram vuxenefterrätten - knäckig rabarberpaj med hemmagjord vaniljsås, vårigt och gott!

Utesöndag

2018-05-01 08:29
Från noomiochruben

Livet med hus alltså - älskar't!
Det är så enkelt att vara ute och man behöver inte göra en särskild utflykt, åka på någon aktivitet eller gå till en lekpark för att få njuta av friskluft. I söndags till exempel, var vi ute precis hela dagen! Vi pysslade med allt möjligt, både jag och Michael fick energi och ork att träna och när jag kommit tillbaka från springturen fick jag så fint stretchsällskap.

En promenad blev det också, Ruben i vagnen och Noomi på springcykeln. Vi gick ned till småbåtshamnen för att se hur det stod till med islossningen. Vid vattnet var det kyligt och fortfarande is kvar, men vi såg öppet vatten en bit bort!

På väg hem ville Ruben gå själv och Noomi trampade ned i en djup pöl och blev blöt (och trött i benen plötsligt). Lite kämpigt och gnälligt sådär mitt på och man kunde för ett ögonblick ångra att vi gått iväg så långt. Men snart var eländet med blöt fot glömt och vi var på väg hemåt igen!

Söndagsfika i lillhuset blev det också, härligt att hitta bullar i frysen efter Rubens kalas!

Solen sken och gräsmattan blev allt torrare. Vips hade vi räfsat hela framsidan också!

Vi är så glada för vår lilla lekplats på gården, den används verkligen mycket så här års! På eftermiddagen fick vi fint besök av ett gäng småkompisar från grannhusen, tur att vi byggde en så stor sandlåda!!

När klockan var fem fick vi motvilligt vinka av småvännerna och gå in och börja med middagen. Där stod delar av frukostdisken kvar framme - ett kvitto på att dagen levts utomhus!

Små löv-hjälpredor

2018-04-27 20:27
Från noomiochruben

Så här firade vi in helgen idag när vi kom hem från förskolan!
Mellisfika ute med banankaka och vindruvor.

Ruben provade den nya gungan och tyckte att det var jätteroligt, härligt att få ta steget från bebisgunga till storbarnsgunga.

Nu har nästan all snö tinat bort från gräsmattan och vid den soliga gavelsidan är det dessutom torrt och fint. Efter en stunds kakbak i sandlådan blev vi sugna på att göra lite vårfint i trädgården så vi kånkade ut räfsor och drog fram skottkärran och satte igång. Alla var såklart delaktiga och engagerade i räfsandet och vips hade vi skapat tre jättelika lövhögar (trots att Ruben mest krattade löven från högarna istället för till dem). Noomi var behjälplig och bar lass efter lass med lövkorgen och tömde på rishögen på baksidan. Ruben försökte köra skottkärran men konstaterade snart att det var lite för tungt. Men strax därefter hittade han en plastkruka som han fyllde och bar sina löv i och kände sig nog väldigt delaktig i vårstädningen.

Så här prydligt och fint blev det!

Nu är barnen duschade och har haft sitt fredagsmys med ett avsnitt av doc McStuffins (Rubens önskemål), nattningen går alltid snabbt och smidigt på fredagar, småkottarna är trötta efter en förskolevecka.

Trevlig helg!

Vårljuset

2018-04-26 21:34
Från noomiochruben

Den här veckan har jag och barnen egenvecka (pappa Michael har jobba-borta-dagar i Sollefteå). Det är så härligt med de ljusa kvällarna nu, vi har hunnit vara ute och leka efter middagen flera av dagarna.
Noomi fick en cykel i 5-årspresent, en riktig med trampor och broms, men än så länge fortsätter hon med balanscykeln. Hon tycker att det känns lite läskigt med den riktiga cykeln, så vi kör skynda långsamt helt enkelt.
Ruben kämpar på med trehjulingen. Det här med att trampa funkar inte så bra för honom så han paddlar sig fram med benen istället. Lite extra kämpigt också när man ska ta sig fram på en grusväg och inte platt och fin asfalt. Ruben älskar sin cykelhjälm och han är verkligen urgullig i den. Snutten får åka på flaket såklart!

Noomi föreslog att de skulle tävla och så satte hon iväg i full fart längs vägen (hon gillar tävlingar med garanterad vinst), Ruben verkade rätt obrydd över det orättvisa upplägget och paddlade sig glatt fram i snigelfart:)

Rubens fröken Carina berättade igår att Ruben hade sett en fågel ute och sagt; "titta Carina, en fågel, antagligen en blåmes"
Han är verkligen underfundig vår lille kille:)

Han tycker mycket om fåglar och gillar att titta när de äter från fågelmataren utanför köksfönstret och spanar ofta mot fågelholken som vi satte upp i höstas för att se om det flyttat in någon ännu. Vi tror att en blåmes bor där.

Snart är vår gräsmatta snöfri, äntligen! Vi har en hel del planer för vår trädgård som vi ser fram emot att skrida till verket med i sommar. 

Nu ser vi fram emot helgen som väntar och att pappa kommer på lördag!

På spaning efter vårtecken

2018-04-22 19:44
Från noomiochruben

Jo men det tar sig, på vårfronten alltså!
Vi tog oss en prommis i byn häromdagen för att spana efter lite vårtecken. Det första vi såg var väl kanske inte så jättevårtypiskt, vinter snarare, men väldigt spännande ändå tyckte Ruben. En traktor som skottade där en av grannarna håller på att sätta upp ett gammalt timmerhus. En god stund blev vi ståendes där...

Som ni ser har vi fortfarande en hel del snö kvar, men vårfloden är i full gång och Strömbäcken porlar och rinner.

Sen gick vi till den varma söderväggen uppe vid folkhögskolan, ett säkert ställe om man vill hitta vårblommor. Krokusar och scilla stod i blått, gult och vitt.

Ett annat vårtecken är ju att gungställningen och sandlådan tinat fram och haft invigning för säsongen. En ersättare istället för den urvuxna bebisgungan är årets nyhet.

Även idag har vi varit ute och vårspanat. Gått till Trollebron och kastat pinnar och Noomi cyklade på springcykeln hela promenaden.


Heja våren!

Födelsedagshelg för en liten Pralin-pojke

2018-04-15 19:53
Från noomiochruben

I fredags fyllde Ruben två år! Lille älskade gubben som man vill äta upp dagligen för att han är så himmelens söt. Påhittig och händig som få är han och pratar långa, kompletta meningar sen länge - vi har väldigt intressanta samtal:)
Det här med att fylla år var han fullständigt insatt i, vi har ju läst en av favoritböckerna; Kalas Alfons Åberg.
Det blev inte så avancerat morgonfirande på själva födelsedagen, Ruben och jag vaknade tidigt och smög upp till soffan och myste med välling och paket. Noomi fick fortsätta sova för hon var förkyld och lite krasslig.
I paketet låg en ny bok; Nisses nya mössa. Ruben är mycket förtjust i Nisse går till frisören också, den här vi läst x antal gånger sista månaden, så roligt med lite variation på Nisse-fronten.

På förskolan blev Ruben också firad och sjungen för, men han ville inte sitta i guldstolen och ha tårthatten på sig som födelsedagsbarnet får göra om det vill. Sin födelsedagsballong var han dock väldigt stolt över!

Lagom till middagstid kom mormor och morfar, alltid så efterlängtade av barnen (och mig!). De hade med sig blommor, tårta och paket till både Ruben och Noomi (det kan vara lite tufft när syskonet fyller år när man är i Noomis ålder).
Efter middagen smaskade vi på jordgubbstårta och barnen öppnade paket. När morfar nattade barnen sen tog jag och mamma en kvällspromenad i det vackra aprilljuset, halv nio och fortfarande ljust- helt magiskt!

Lördagen var en innehållsrik dag med mycket aktivitet. Jag och mamma gjorde en stadstur och bärgade hem en massa fint, alltifrån vårkappa till jeans och kuddfodral. Jag är i själva centrala Umeå extremt sällan, har blivit lite sådär "på-landet-bekväm" och tycker att det är jätteskönt att bara vara hemma i byn när jag inte jobbar, men det var faktiskt riktigt roligt att komma ut och lufta sig bland folk:)


Dock var det ganska skönt att komma hem sen och det var en solig och fin dag så utevistelse och promenad på hemmaplan blev det såklart också. Penseérna som vi handlat på torget planterades och vi ställde undan sparkar, pulkor och snöbjörnen, sopade och gjorde fint.
Sen tog pappa och jag en springtur och med moroten att få komma hem till champagne och god kycklingpasta gjorde att vi spurtade rätt bra sista biten, puh!

Imorse hämtade vi storebror Lucas vid tåget och sen har det varit kalasförberedelser för hela slanten på förmiddagen. Smörgåstårtor har dekorerats och ballonger blåsts upp. Belöningen blev en skön timme ute i solen innan kalaset började.

Ruben var andäktig inför kalaset och så stilig i nya fina skjortan och snyggbyxor med hängslen. Han tog emot gäster och öppnade paket som om han aldrig gjort annat. Tyvärr kunde inte Forslunds komma då de gått och blivit sjuka, det kändes ledsamt eftersom kusin Hilding är en riktig kalasälskare. Men vi andra fick kalasa bäst vi kunde på två olika smörgåstårtor och sen ett fikabord med tårtor, nybakade bullar, kakor och kex. Mätt - ja!

Ruben var till och med intresserad av att blåsa ut ljusen på tårtan när vi sjungit för honom (han är lite avvaktande med sånt annars). När han med hjälp av pappa blåst ut ljus på båda tårtorna tog han sig ett kex och ville sen sitta kvar vid själva fikabuffébordet och äta där.

Men vad är väl ett barnkalas utan lekar? Till Rubens förtjusning lekte vi både kurragömma och Björnen sover tillsammans.

En fin och mysig födelsedagshelg för vår underbara lille Ruben blev det, tänk om man kunde stanna tiden ett slag!

Snösandlåda

2018-04-10 21:06
Från noomiochruben

I väntan på vårens antågande leker barnen med sandleksakerna i snön. Än så länge ligger sandlådan helt snötäckt liksom resten av vår tomt. Det känns lite segt nu med all snö som envisats med att ligga kvar vecka efter vecka, men de sista dagarna har det droppat friskt från taken!
Både igår och idag har vi varit ute i solen en stund efter förskolan. Ruben skulle promt gräva bland dekorgruset kring husfasaden men efter att hot-mutat med jordgubbar till mellis gick han med på att gräva i snön istället.


Men nu har vi bestämt att det är VÅR trots allt. De tjockaste vinterkläderna snurrar i tvättmaskinen och de fodrade regnställen hänger på förskolan. Ruben var helnöjd med sina nya blå gummistövlar som vi plockade fram ur gömmorna.

Det här var den bästa dagen!

2018-03-24 10:40
Från noomiochruben

Så sa Noomi till mig igår när vi satt i bilen på väg hem från badhuset. Och vi hade verkligen haft en pangfredag!
Jag har varit på kurs hela veckan och slutade redan klockan 14.30 igår och Michael och Ruben hade varit hemma då Ruben varit så förkyld i veckan. Men igår var han mycket piggare och kvart i tre sammanstrålade vi på badets parkeringshus hela familjen.

Det var Rubens första gång på badhus, utrustad med halksockar och nya badshorts med noshörningar på (och inbygd blöja såklart) gjorde han entré.
Som tur var tog vi lite mellisfika nästan direkt, för sen var barnen helt uppslukade. Ruben åkte vattenrutchkanorna i Pluppbassängen helt själv, klättrade och för runt. Han blev snabbt väldigt trygg och brydde sig inte över vatten i ansiktet eller om han ramlade. Vi insåg snabbt att han behövde ett par armpuffar han med och som tur var fanns det att köpa samma braiga modell som Noomi har.

Vi satt också och njöt i den stora bubbelpoolen, badade i upplevelsebassängen och åkte de stora rutchkanorna där man sitter på en ring.Men mest ville barnen vara i Pluppbassängen så där hängde vi mestadels. Det var väldigt lite folk på badhuset, vilket var hemskt skönt, fredag är nog en perfekt dag för badhusbesök om man inte vill trängas.

Vi badade till klockan 18, fast barnen hade nog gladeligen kunnat båda hela kvällen också. Men magarna började bli hungriga och efter dusch och påklädning åkte vi sen till Max och åt fredagmiddag. Så mysigt och så enkelt. Barnen var så glada och nöjda och åt som om de aldrig sett mat förr. Varsin barnbox slank ned i en väldig fart och Noomi bad till och med om en till hamburgare. Men det avstyrde vi för klockan började bli mycket och de välbadade barnen behövde hem till sängarna. Dessutom mindes Noomi att hon fått en ballong på Max senast, och till hennes och lillebrors stora glädje fanns det även den hör gången. En blå och en grön fick följa med hem (vaknade för övrigt imorse med den blå ballongen bredvid mig på kudden...)


Nattningen gick väldigt lätt och smidigt om man säger så:)

Det blev en riktig mysfredag och en himla fin start på helgen.

Vinterdagar

2018-02-28 07:58
Från noomiochruben

Jag började längta lite efter takdropp och mildare väder häromdagen, men det blir nog till att skjuta lite på sånt längt. För jisses vad kallt det är. -25 just nu och där kring 20-strecket har temperaturen parkerat sig sen sett bra tag tillbaka...

En fin helg har passerat och en ny vecka har dragit igång. Vi är alla friska för tillfället (peppar peppar) och då är det faktiskt inte så mycket att klaga på. Vågar knappt säga det högt, men vi har inte vabbat på 4,5 vecka nu! Nytt rekord!

Helgen började storslaget redan på fredagen med mormor och morfarbesök. De hade med sig en superfin fredagsbukett och vi hade faktiskt lyckats städa lite på torsdagen så helgfeelingen var ett faktum.

På lördag morgon var det sådär fantastiskt soligt och fint ute, men givetvis också väldigt kallt. Oss gick det dock ingen nöd på inomhus, då kan man ju lägga krut på god lördagfrukost med nybakat bröd och smoothie och sitta länge länge och njuta...

Sen började produktiviteten på flera håll. Michael trotsade kylan och gick ut och snickrade på uteförrådet och pappa tapetserade ytterligare en vägg på övervåningen, det blev hur fint som helst. Får visa bild senare.
Såna här förmiddagar är också bra tillfällen att spela Emil-lotto och bara mysa.

Ruben inventerade utklädningslådan och provade mormors gamla studentmössa.

Mitt på dagen blev det lite snällare temperatur och vi vågade oss ut en stund. Noomi ville ju såklart visa när hon åkte skidor i skidspåret, Ruben passade på att sova i vagnen och sen tog jag och pappa en lång och (för mig) extremt jobbig skidtur. Motvind, trötta armar och dåligt glid var en dålig kombo tillsammans med lite för länge sen den där lyxiga frukosten...
Men vi tog oss runt, för därhemma var Noomi och mormor i full färd med att ordna varmkorvslunch och nybakade semlor. Hurra!

Lördagen var en sån här härligt lång dag när vi hann göra en massa olika saker utan klockan hann bli för sent, tiden gick i perfekt tempo helt enkelt. Efter lunchfikat blev det nämligen en sparktur också. Och tre sparkar blir ju dessutom ett perfekt sparktåg med morfar som skjutlok!

Dagen fick en välförtjänt avslutning med god middag och bastubad.

På söndagen kunde vi gå ut lite tidigare och njuta av solen. Det var solglasögon på och promenad till pulkabacken för några sköna åk. Ruben verkar dock inte uppskatta det här med fart, han blev alldeles panikslagen när han åkte snowracer med Michael. Nej, då föredrog han att promenera upp och nedför backen istället.

Promenaden avslutades med helgens andra  semmelfika där hemma och sen var det dags för mormor och morfar att åka hemmåt.
Vi fick dock ny energi och klädde på oss alla ytterkläder ännu en gång (puh!) och åkte till isbanan vid barnens förskola. Noomi hade tagit med sig skridskorna hem över helgen och ville prova sin nya hockeyklubba hon fick på sin födelsedag. Noomi åker skridskor som hon aldrig gjort annat och verkar även vara familjens hockeytalang. Roligt hade hon på isen och efter en stund kom förskolekompisen Bosse och åkte med henne också.

Mycket friskluft har vi fått den här helgen och vi njuter till max av ljuset som kommit åter!

Rubens barn

2018-02-20 11:00
Från noomiochruben

Ruben vill, som jag skrev tidigare, göra ALLT som storasyster gör. Åka skidor, skridskor, leka samma lekar osv. Så när Noomi fick sin Skrållan-docka i present och har pysslat och lekt mycket med dockan sista dagarna, märktes det tydligt att Ruben hemskt gärna ville ta hand om en docka han med. Ruben har en jättefin docka som han fick i doppresent, en Rubens barn-docka passande nog. Så när jag tog fram den och klädde på den Noomis gamla bebismössa och en liten kofta blev Ruben såå glad. Han såg så vansinnigt belåten och nöjd ut.

Lyckan blev sen total när Noomi erbjöd Ruben att få ha hennes dockvagga på sitt rum. Ja hon engagerade sig verkligen i sin lillebror!

Plötsligt började Noomi kånka in även sitt lilla bord och de två stolarna i Rubens rum. Sen gick hon ner och hämtade leksaksservisen och bakelserna och så lekte de kafferep en god stund utan konflikter och bråk (hurra!!).

Sen har Ruben även velat ha sin docka bredvid sig i sängen när han ska sova på natten, så gulligt!! Undrar vad Rubens docka ska få heta? Hittills kallar han den bara för dockan. Noomis första docka (också ett Rubens barn) heter Labolina.

Så här ser Noomis docka ut, hennes gamla bebiskläder i storlek 44 passar perfekt på Skrållan;

Noomi gillar att åka skidor!

2018-02-20 10:44
Från noomiochruben

Det hände verkligen något när Noomi fyllde fem år för en vecka sen. Hon började åka skidor förra vintern och har ändå åkt en del sen dess. Men i helgen var det som att det lossnade på riktigt. Helt plötsligt åker hon utan problem med stavar, snabbt går det och hon har nog kommit på knepet för det här med skidåkningen. Noomi kan också resa sig upp själv när hon ramlar med skidorna vilket är bra om hon ska ta med sig skidorna till förskolan.

Förutom att Noomi har blivit väldigt duktig på att åka skidor så tycker hon också att det är väldigt roligt - och det är faktiskt det bästa. Jag hoppas nämligen att Noomi ska bli min framtida skidåkarkompis! Och det är nog inte långt borta, i helgen åkte hon i skidspåret här i Strömbäck, fort gick det och jag höll aldrig på att få hem henne. Sen när vi skulle gå ut på dn promenad senare ville hon åka skidor och åkte hela promenaden plus en till sväng i skidspåre - trots att nästan blivit mörkt ute! 

Rubens högsta önskan är just nu att få åka skidor han med. Han vill nämligen göra ALLT som Noomi gör. Men än så länge får han nöja sig med att sitta på snowracern och heja på storasyster!

Det här med att inte sova dagtid längre...

2018-02-20 10:35
Från noomiochruben

De senaste veckorna har vi märkt att det är svårt att få Ruben att somna till lunchsovningen på helger och de dagar vi är hemma från jobb och förskola. Om vi åker någonstans somnar han oftast i bilen, men att somna i vagnen är stört omöjligt. Åtminstone i vettig tid, för när klockan närmar sig eftermiddag känns det inte som någon bra idé att han sover, då gäller det istället att hålla honom vaken. Så Ruben har det lite tufft där på eftermiddagarna när vi har hemmadag.
I lördags skulle vi ta en promenad på eftermiddagen, att åka snowracer verkar vara ganska sövande...

För hur mycket vi än pratade med Ruben var det stört omöjligt för honom att hålla sig vaken.

Det går ganska bra att ta en powernap på snowracern! Ruben provade några olika varianter:)

På förskolan sover Ruben fortfarande gott. Där kan han sova riktigt länge om han får, typ tre timmar... Men det har vi fått sätta P för, läggningen på kvällen började ta så enormt lång tid, så nu är det 1,5 timmes sovning som gäller och det verkar vara lagom just nu!

Noomis 5-årsdag

2018-02-16 21:14
Från noomiochruben

I lördags var en stor dag för Noomi, det är liksom inte varje dag man fyller fem år... 5 år!! Det känns väldigt märkligt faktiskt att det gått fem år sedan vi fick träffa vår lilla skatt för första gången. Fem år sedan livet tog en ny vändning och aldrig mer blev detsamma.

Födelsedagen började Noomi hos mormor och morfar som sov över. Eftersom Noomi är den av oss i familjen som sprätter upp först på morgonen blev det ingen uppvaktning på sängen. Men väl en fint uppdukad födelsedagsfrukost med rosa tulpaner och guldballong.

På stolen väntade en hög med presenter, Lillebror assisterade vid öppningen.

Mormor och morfars present var lite svår att slå in, så den fick Noomi leta sig fram till genom att följa ett snöre. Genom nedervåningen och tvättstugan till pentryt. Där var snöret fäst vid ett lakan som hissades upp när Noomi drog i snöret (morfaruppfinning såklart!). Under skynket stod en cykel! En röd och vit cykel med både handbroms och pakethållare. Den blir perfekt att lära sig cykla på till sommaren. Noomi tog sig dock en tur på direkten inomhus, det gäller att börja öva i tid!

Klockan 13 började Kalaset. Fina storfamiljen och familjevännerna ramlade in och vi började Kalaset med att grilla hamburgare. Noomi fick ännu fler presenter, ett pussel med en bild av henne själv, Pettson-spel och en riktig hockeyklubba med puck till (stod överst på önskelistan).

I sann Alfons Åberg-anda lekte vi även kalasiga lekar (från boken Kalas Alfons Åberg). Noomi önskade Sätta knorr på grisen och Gissa bönor i burken.

Sen blev det fika och födelsedagstårta med MÅNGA rosor på, enligt önskemål från Noomi.

Kalaset med mot sitt slut, men några av gästerna fick vi behålla som nattgäster, så helgen blev festlig rakt igenom kan man säga.

Grattis på födelsedagen Noomi!!

Att fira dagen före födelsedagen

2018-02-09 22:00
Från noomiochruben

Idag har jag och Noomi haft en riktigt fin eftermiddag tillsammans, bara hon och jag. Imorgon fyller ju Lillskrot 5 (!) år, så därför tänkte jag att vi skulle göra något roligt ihop idag. Noomi har länge velat åka till badhuset här i stan, vi åker förbi där när vi ska till dansen nämligen och då ser man rutchkanorna genom fönstren. Vi har på de här två åren inte kommit oss dit tyvärr, men idag hände det! Jag hämtade Noomi direkt efter lunch och så åkte vi mot överraskningen. Först blev det ett pit-stop på kondiset på Avion där vi köpte med fika. Planen var såklart en grodbakelse - Noomis favorit, men de hade tyvärr inga såna idag. Kladdkaka fick det bli istället och Humlan såg helnöjd ut med lådan i högsta hugg.

Badhusbesöket blev väldigt lyckat, vi hade så mysigt. Det var väldigt lite besökare där, så lugnt och skönt och inte minsta trängsel i bubbelpoolen eller köer i rutchkanorna.
Vi började besöket med att bada i Plupp-poolen, tänkt för de små barnen. Det passade oss jättebra eftersom Noomi inte är en jätterutinerad badhusbesökare ännu. Vi badade också i den gigantiska bubbelpoolen och där kom Noomi på att hon vågade flyta med sina armpuffar.

Fikat smakade toppen, på badhus behöver man verkligen fylla på med energi regelbundet!

Klockan 14 öppnade även upplevelsebadet och då hade Noomi verkligen kommit igång. Hon flöt själv (med mig några cm ifrån såklart) i strömmen och plötsligt ville hon åka de stora rutchkanorna, såna hör långa rör som går i ett virrvarr. I en av dem åkte man på en stor gummiring, Noomi åkte i mitt knä, den blev favoriten. Jag vet inte hur många gånger vi åkte den!

Timmarna gick och till slut var det dags att gå och duscha och göra sig redo för hemfärd. Noomi hade nog kunnat bada hela kvällen också, men nog blev hon trött ändå av upplevelsen. Det dröjde inte många minuter förrän hon sov i baksätet.

Nu har mormor och morfar kommit och vi har börjat ordna en del inför den stora dagen imorgon. 5 år, det är ju minsann lite halvjämnt☺...

En efterlängtad helg har startat!

2018-02-02 21:36
Från noomiochruben

Vi har inte varit hos mormor och morfar i Kramfors sen långt före jul, typ november snarare. Ett väldigt icke eftersträvansvärt rekord så den här helgen hade vi verkligen sett fram emot länge. Michael åkte till Göteborg igår för att gå på sin pappas begravning och jag och barnen hade planerat att ta tåget till mamma och pappa i Kramfors. Tyvärr sammanföll våra tågplaner med århundradets snöoväder, det har snöat otroligt mycket i Västernorrland sista dygnet, så alla tåg var inställda. Tack och lov var det helt ok längs vägarna så det blev en liten roadtrip för oss idag istället.

Vi höll fast vid våffeltraditionen och mumsade frasvåfflor med grädde och jordgubbssylt när vi kom. Sen gick jag och Noomi ned till Åsa och Noomi fick sin julklapp som väntat på henne allt för länge. En Skrållandocka som pratar! Noomi blev såklart otroligt glad över denna drömmiga present, så nu måste vi nog leta fram våra gamla dockkläder!


Tillbaka hemma sen utökades skaran med familjen Forslund. Kvällen har innehållit god fredagsmiddag med efterföljande fredagsmys för kusintrion i soffan. Se så fint!Nu är kusintrion nattade och vi storingar har bänkat oss framför På spåret med glass och hemkokt kolasås och lingon i efterrättsskålarna. Mums!

Trevlig helg!

Ny danstermin för liten Humla

2018-01-30 21:14
Från noomiochruben

Igår började Noomis barndans igen för terminen. Det här blir hennes fjärde termin på pyttedans och barndans på Balettakademin, men nu har vi bytt grupp till måndagar. Så ny dansfröken och nya danskompisar. Och vet ni, det har inte varit en "balettkjol" eller "balettdräkt så långt ögat kan nå i den här gruppen! Garanterat ingen inofficiell rosutdelning av de här barnens föräldrar heller på avslutningen. Nä, den här gruppen (eller deras föräldrar snarare) verkar lite mer avslappnade.
Dessutom är det en till flicka i gruppen som heter Noomi, första gången vår Noomi har en namne i en grupp så här och Noomisarna utgör faktiskt 25% av gruppen - lite roligt faktiskt!

Nu när det är barndans får föräldrarna vänta utanför danssalen, på pyttedansen var de vuxna med och dansade. Det finns också ett finfint lekrum för medföljande småbröder. Ruben tycker att det jätteroligt att åka till Noomis dans och blir lika glad varje gång. Fast helst skulle han nog vilja vara med och dansa för han blir alltid lite besviken när dörren till salen går igen framför honom.

Visst är Ruben fin i håret?!  Efter det misslyckade frisörbesöket i december hade hans hår vuxit sig ännu längre och jag tänkte att vi får nog vänta tills han blir tre minst innan det är någon idé att prova. Men, jag gjorde ett försök ändå en morgon förra veckan när Ruben och jag hade vab-dag. Vi körde Babblarna-appen och han satt som ett ljus i säkert 20 minuter, påminde mig regelbundet om att doppa kammen i vattenglaset för det tyckte han var festligt. Ruben var så stolt över att han klippt håret och har pratat om det nästan dagligen sen dess, gullpojken min!