RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-02-12 01:15:34

alltomvi blogg

alltomvi blogg på Nouw

Måndag - ny vecka & nya möjligheter!

2019-02-11 21:57
Från alltomvi

Idag är det måndag om någon hade missat det. I veckan är det Freddes andra vecka på hans nya jobb. Han fick en provanställning på Stenvalls så han jobbar (äntligen?) på hemmaplan. I veckan jobbar han eftermiddag så vi hade honom hemma på förmiddagen och det var himla mysigt!

Vi åkte på Mio och kollade på soffor (vilket gick totalt värdelöst. Aaron går inte att ta med!!!), åt lunch i lugn och ro, tog oss en promenad, lekte osv.

Barnens farmor kom och tog hand om Astrid efter middagen så jag kunde åka iväg med Aaron på gympan! Han verkligen älskar det (men är väldigt ivrig och otålig). Tyckte det gick oerhört bra idag faktiskt! Om det beror på att han somnade en stund i vagnen eller om han börjar ”komma in” i det, är en himla bra fråga. Det blir spännande att se hur nästa vecka blir! Då tror jag pappan i huset får ta med sonen på gympan. Vi får sänka kraven på honom och acceptera det han klarar av, just där och då. Det funkar det också! Men jag är oerhört nöjd över dagens gympa så det känns bra. En laddning.

Imorgon är det tisdag och första dagen på förskolan i veckan. Tyvärr gråter Aaron på morgonen nu när jag ska lämna?! Tror att han testar mig för han gråter inte när han är där, utan det är mer bara ”på vägen” dit. Men det har varit mycket vikarier och lite oroligt där också, plus att han inte riktigt har varit i form.

Denna soffa är jag sugen på i alla fall! Dock velar jag om vi ska köpa med dubbla divaner eller med bara en... i-landsproblem!

Det annorlunda

2019-02-02 23:03
Från alltomvi

Det här kommer bli ett naket inlägg. Jag känner att jag behöver det.

Varje, varje dag jämför jag barnen. Hur Aaron var i den åldern som Astrid är i nu. Varje dag försöker jag analysera huruvida hon kommer bli ett ”vanligt barn”. Det är väldigt jobbigt och kräver mycket energi av mig, som bara en förälder i liknande situation som min, kan föreställa sig.

Varje dag saknar jag att Aaron inte kan prata. Jag älskar att prata med barn. Så jag saknar det. Jämt. Jag funderar hur mycket han förstår av vad jag säger och om han någonsin kommer börja prata. I veckan hade jag energi och lust att fixa än mer bildstöd (förra veckan. I veckan har vi ju legat sjuka!), för att vi ska kunna kommunicera. Kommer han kunna sluta med blöja?

Jag hoppas såklart innerligt att Astrid följer den ”normala” utvecklingskurvan. Att allt sker enligt mallen. Just nu är hon inne i en fas (skulle jag tro!). Hon har inte tid att äta (amma) och så är hon inte speciellt intresserad av vanlig mat heller. Och dessutom har hon lärt sig att sitta ganska långa stunder utan stöd

Together forever 🌟

2019-01-11 22:05
Från alltomvi

Fick detta superfina armband av syrran i julklapp tillsammans med ett jättefint brev. Jag grät när jag läste det. Så mycket kärlek. Armbandet kommer från Thomas Sabo och på armbandet står det just together forever.

Att amma... så vemodigt!

2018-12-28 23:16
Från alltomvi

Jag är så fruktansvärt glad och tacksam över att amningen fungerar och har fungerat. Igår kände jag verkligen hur jag ville sluta amma. Men som jag nämnt tidigare (tror jag?) så att Astrid inte flaska. Förrän ikväll. Hon vaknade i vanlig ordning och Fredde gjorde en flaska åt henne, gick in och gav henne den. Hon tog den. Och åt upp allt.

Då skar det till i hjärtat. Vill jag verkligen sluta? Nog för att även om jag ger en flaska ersättning då och då behöver det inte betyda att amningen är över. Men risken finns ju att hon kommer föredra flaska framför amningen. Vad vill jag? Och hur vet jag vad jag vill?

Luciafirande

2018-12-12 21:57
Från alltomvi

Idag hade dom luciafirande på Aarons förskola. Någonting jag tycker är viktigt är att han ska få vara en del av det ”normala” även fast han inte hade brytt sig eller förstått om han ej varit där...

Det var i alla fall väldigt mysigt. De sjöng några sånger och sedan bjöd de på glögg, saft och pepparkakor. Aaron hade fullt sjå med att hålla koll på oss. Han tyckte det var superkul att vi var där jag, Elina (moster) och Astrid.

När de stora barnen är på förskolan....

2018-12-11 22:50
Från alltomvi

Passar mammorna på att träffas. Idag hade jag bjudit hem dom hem till oss. Bjöd på fika, godis, läsk och kaffe.

Äääälskar det. Så himla mysigt att träffas och surra ❤️

Däremot blev det köpesfika då jag misslyckades totalt med bakningen i helgen. Tur affären alltid finns där som en räddande hand

Time flies 💖

2018-11-13 22:30
Från alltomvi

Tiden bara flyger förbi och snart har lillan passerat 3 månader. Nu är vi verkligen inne i vardagen som tvåbarnsföräldrar och hon känns som en självklar del av vår familj.

Idag var vi på BVC för 3-månaderskontroll med vägning, mätning och vaccin. Stumpan vägdes in på 7155 gram och 63 cm. Vaccinationen gjorde ont i de små låren men efter en stunds tröst av mamma blev det bättre

Aaron är inne i någon period just nu där han är så otroligt rastlös. Han klättrar på mig och på väggarna. Upplever det som vääääldigt jobbigt! Jag försöker aktivera honom, men det är inte alls lätt. Han vill typ inte göra någonting annat än iPad eller tv.

Han är på förskolan mellan 8:30-13:30 tisdag-torsdag. Han verkar trivas väldigt bra (det gör vi också!) då han inte ens vill/hinner säga hejdå innan han springer iväg och leker. Fy vad det känns skönt i mammahjärtat ❤️

Min goa fina kille.

3-årskonferens med LKG-teamet

2018-10-24 19:35
Från alltomvi

Måndag eftermiddag styrde vi kosan till Umeå. Jag ville hinna med en sväng på Ikea när vi ändå var i Umeå. Vi åkte redan på måndagen eftersom vi skulle infinna oss på sjukhuset i Umeå klockan 8.00 på tisdagmorgonen! Jag tänkte att om vi åker runt 13:30-14 så skulle vi i lugn och ro hinna med Ikea och lite shopping runtomkring. Men efter en amningspaus efter vägen och sådär landade vi i Umeå runt 16:45. Innan vi hade ätit var klockan 17:30 och jag fick lite panik. Vi skulle som sagt hinna med Ikea och lite annat plus att vi skulle ta oss till hotellrummet.

Tror vi checkade in runt 20:00 på hotellet! Sent: men det gick. Aaron övertaggad och speedad sprang runt i det största hotellrummet jag någonsin haft.

Dagen började med att vi anmälde oss på hand- och plastikmottagningen klockan 8:00 för att sedan gå vidare till tandläkaren. Under dagen skulle vi besöka olika ”stationer” (logoped, tandläkare, plastikkirurg). Första stationen var hos tandläkaren för kontroll av tandutveckling samt hur bettet såg ut, sen gick vi vidare till logopeden för uppföljning av talutvecklingen.

På den fronten står det stilla tyvärr. Han kan inte säga något ord alls, men han ljudar mycket och bra. Men inga ord. Vi berättade att man på barnhabiliteringen misstänkte att Aaron har autism (det är liksom dagens ”prognos”. Vi väntar på kallelse till psykolog för utredning. Logopeden berättade att vissa barn med autism inte förstår nyttan av att lära sig prata utan struntar i det. Så det är bara att avvakta och se vad Aaron får för diagnos och hur/om talet kommer igång. Vi fortsätter såklart med TAKK och bildstöd.

Station tre, tillbaka till tandläkaren. Hon skulle ge oss tips och råd kring tandborstning samt kolla om Aaron hade några hål i tänderna, vilket han inte hade. De var fina.

Därefter blev det lunchpaus. Klockan var nu ungefär 9:30 och vi skulle fortsätta klockan 12:30 igen.

Vi gick på lekterapin och lekte lite innan vi drog ut på lite shopping på lager 157 och lunch.

Väl tillbaka på sjukhuset skulle vi avsluta dagen med en gemensam träff med logoped, tandläkare och plastikkirurgen. Plastikkirurgen kontrollerade Aarons gom och läpp och konstaterade att allt såg jättefint ut och att han har alla förutsättningar för att lära sig prata. Hon menade på att Aarons eventuella diagnos kommer att förklara varför han inte pratar.

Sen somnade en trött, superduktig kille i bilen påväg hem ❤️

Funkisföräldrar måste hitta lösningar

2018-10-16 17:37
Från alltomvi

Som funkisförälder måste jag ständigt finna lösningar... Aarons jämnåriga kompisar kan t.ex. cykla själva (inte utan stödhjul) till förskolan eller bara om man är ut på promenad. Det kan inte Aaron. Att lyssna går inte heller just nu, han sticker direkt och skrattar ungefär men han kan en massa annat såklart ❤️ Han tror sig inte heller att stå på ståbrädan när vi går hem från förskolan.. så för att kunna få med mig honom hem utan att vi sticker åt höger och väster så....

Beställde jag hem en Thule chariot Lite2 förra veckan. Den kom i torsdags och i helgen har vi provat den lite Idag tog jag den till förskolan och sedan även när jag hämtade honom. Då hade jag packat med mig mellis som jag gav honom medan han satt i vagnen och mamman promenade en långpromenad! Jag känner att jag gärna gör så lite som möjligt egentligen nu när Aaron är på förskolan, för att få vila. Eftersom Fredde jobbar borta är det ju full rulle nästan dygnet runt eftersom jag ammar 1-2 gånger varje natt också

Bästa investeringen på länge har även köpt till ett jogginghjul som jag använda i skog och mark. Förhoppningsvis även i snö!

Denna #thulechariot rymmer båda barnen och mamman tar sig ut på promenad med dem. Det är inte det lättaste att hitta en vagn som rymmer ett större barn, än svårare syskonvagn. Nöjda barn = nöjd mamma #funkisförälder #funktionsvariation

Altanbygge 🔨

2018-10-16 12:06
Från alltomvi

Just nu håller vi på att bygga en altan på baksidan såhär i sista sekund innan snön kommer. Varför vi bygger den nu, beror på att jag vill ha den i vår när jag är ledig med lillan och vi ska sitta ute där och njuta av vårsolen! Vi har ju en altan på framsidan också, en stor en, men där är ingen sol alls på våren. Det blir sol där först när solen orkar upp lite mer, vilket brukar dröja ända till slutet på april, början på maj. Och då på eftermiddagen. Sen är det väl alltid skönt att göra mindre på sommaren? Även fast vi redan har planerat upp vad vi ska göra då (byta sovrumsfönstren och panel på ena kortsidan av huset men även ordna till grillplatsen med grus och skärmväggar!).

Det som är lite jobbigt nu är att det blir mörkt så himla fort om kvällarna. Redan vid klockan 17 börjar det mörkna så Fredde hinner inte med att bygga så mycket! Såklart funkar det med lampor ute, vilket han har haft, men det blir ju så kallt också.

🐆

2018-10-16 09:36
Från alltomvi

Aaron var bara på förskolan tisdag förra veckan...han kräktes tisdagkväll så jag antog det var magsjuka och höll honom hemma resten av veckan så jag och Astrid fick inte så mycket egentid. Men idag så!

Nu myser vi på i soffan... imorgon och torsdag har vi planer så idag ska vi städa lite här hemma. Och mysa. Egentid med dottern ❤️

Hemgång från BB

2018-10-16 09:02
Från alltomvi

Vi fick gå till BB runt 6-7-tiden så blev rätt många timmar på förlossningen. Tydligen så knep vi den sista platsen på BB där det inte fanns någon plats för Fredde. Vi sa att vi önskade att få åka hem tidigt och då tänkte jag att eftersom att Astrid föddes 04:16 så skulle vi inte behöva sova över där någon natt, och det behövde vi inte.

Personalen var knappt in till oss och kollade till oss.. vilket jag ändå tyckte var väldigt skönt. Vi kunde ju det här då vi gjort det en gång tidigare! Jag kände mig oförskämt pigg trots att jag inte sovit en blund (våra barn verkar vilja komma ut mitt i natten/tidig morgon.. Aaron föddes 01:50 och Astrid 04:16). Underlivet kändes helt okej (trots att jag behövt sy två stygn) och allt annat också! Vi längtade hem. Vi ville hem.

Vi behövde bara invänta läkarronden klockan 14:30 så skulle vi få åka hem om allt var okej. Och det var det också! Tänk. Nu är vi tvåbarnsföräldrar ❤️

Förlossningsberättelse del 2

2018-10-15 22:14
Från alltomvi

Vi gick till förlossningsrum 3. Jag fick den snygga sjukhusskjortan och de snygga bekväma jättetrosorna och blöja. Lustgasen sattes in och jag fick instruktioner om hur jag skulle sköta lustgasen!

Värkarna fortsatt att komma med 2-3 minuters mellanrum. Men nu gick det bättre att hantera dom med lustgasen. Jag tänkte mycket mer denna gång än med Aaron på hur jag använde lustgasen då jag upplevde att den hjälpte mig för sent då. Denna gång gick det mycket bättre och det har Fredde också sagt såhär i efterhand, att jag skötte lustgasen bättre. Med Aaron tog jag knappt bort masken från ansiktet!

Astrids hjärtljud var svåra att mäta så det beslutades att hinnorna skulle tas. Jag var då öppen 8 cm. Detta var ungefär 3:10. Vattnet började sippra ut och elektroden sattes på Astrids huvud. Hennes hjärtljud var bra!

Barnmorskan försökte sticka mig, både en och två och tre gånger men mina blodkärl bara sprack. Fjärde försöket gick det och jag fick infarten i armvecket! Hon lämnade rummet en kort stund för att sedan återvända. Hon fanns där med oss hela tiden annars! Hon hann inte ut mer från rummet

Värkarna fortsatt att komma med 2-3 minuters mellanrum och vid 04:00 började jag känna det där fruktansvärda trycket neråt. Det var dags! Nu var det dags att krysta... men jag trodde inte riktigt att det skulle gå så fort... jag visste inte om det var dags. Barnmorskan sa åt mig att lyssna på min kropp. Hon frågade om det kändes som det var dags att krysta och jag svarade ja. Hon kontrollerade att jag var öppen 10 cm och det var jag. Hon tillkallade mer personal och jag började krysta. Klockan var nu 04:03. Jag minns inte exakt, men ett par krystvärkar hann jag med. När Astrids huvud stod i öppningen upplevde jag att värkarna stannade av lite... att det tog tid innan den sista skulle komma. Och det brände... som tusan i mitt underliv. Det kändes verkligen att huvudet var i öppningen! En sista krystvärk och Astrid föddes 04:16 den 18/8 2018. Frisk och välmående ❤️


I vanlig ordning bjöds det på fika efter förlossningen och sen fick vi mysa en massa innan vi fick gå över på BB. Jag fick hjälp redan på förlossningen med amningen och Astrid var aktiv direkt vid bröstet! Hon ammade på fint ❤️

Damen vägdes in på 3950 gram och var 53 cm lång.

Snuttetrasa

2018-10-04 16:43
Från alltomvi

Hur lång tid tog det innan ni märkte att barnet blev lugnare/tryggare med en snuttetrasa? Tycker det känns som att Astrid redan finner lite trygghet i den. Lägger jag den vid huvudet så slutar hon nästan alltid att gråta och somnar ❤️

Ska jag inte vara trött?

2018-09-27 07:11
Från alltomvi

Min lilla bebis här hemma sover ofta 20-08 och äter ”bara” två gånger under dessa tider. 01:30 och vid 05/06. Hon somnar alltid om direkt hon ätit. Är det normalt? Är det lite?

Aaron sov ju hela nätter rätt fort han, men där hade jag ju koll över hur mycket han fick i sig övrig tid på dygnet. Nu kan jag bara gå efter välmående och tillväxt när jag ammar Astrid. Nästa BVC-kontroll är inte förrän den 18/10 så det är länge tills dess innan det är dags att kolla hur hon vuxit. Men nöjd bebis måste väl vara ett gott betyg?

Titta bara vad som har hänt på en månad!

Klänningen med stort K

2018-09-24 20:12
Från alltomvi

Nu i dagarna ska jag ta och ringa kyrkan för att boka dop. Vi skulle vilja döpa henne runt november/december så det är säkert dags att boka nu snart, även för att få lokalen vid kyrkan ❤️

Hur fin var inte denna klänning? Den skulle ju passa perfekt att ha efter dopet. Det blir samma dopklänning som Aaron hade (även jag, mina systrar, kusin, pappa och farbror har haft den). Den är sååå fin!

Amning

2018-09-24 17:51
Från alltomvi

När jag väntade Aaron fick vi veta att han skulle födas med dubbelsidig läpp-, käk- och gomspalt och det innebär att man inte kan få vakuum i munnen för att amma. Det var en sorg i sig. Jag var väldigt ledsen över att inte ens kunna försöka. För vem vet om det skulle funka?

Nu när Astrid skulle födas ville jag verkligen försöka amma, bara det funkade. Och det gör det! Första månaden nu har hon först gått ner till 3715 gram och sedan upp till 5235 gram. Det vill säga nästan 1,5 kg har hon vuxit till sig ❤️

Det gör inte ont när jag ammar och det går fort. Maten finns alltid tillgänglig vart jag än är och det är mysigt!

Tillbaka till verkligheten

2018-09-17 21:44
Från alltomvi

Idag började Fredde om att jobba efter nio veckor på hemmaplan och jag hade min första dag ensam med kidsen. Vi har hunnit med mycket ändå... var en sväng på familjens hus där Astrid låg i babyskyddet och sov hela tiden vi var där. Vilket var det absolut bästa scenariet någonsin. Jag kunde vara med Aaron till 100% och stötta honom i sitt sociala samspel där han behöver stöd och vägledning.

Sen hann vi iväg en sväng till ett par kompisar också. Men Aaron var i sitt esse! Är han trött? Testar han oss/allt för att Astrid har kommit till världen? Det återstår att se. Stödja och hjälpa är min roll som mamma.

En snabbis ikväll fick Astrid sitta i Aarons famn för första gången. Hon är inte så rolig tycker Aaron! Men spännande är hon ändå... NI är ALLT för mig ❤️

Förlossningsberättelse Astrid del 1

2018-09-15 12:26
Från alltomvi

Dags att försöka börja knåpa ihop en förlossningsberättelse känner jag. Lilla damen är idag fyra veckor gammal.

Som alla redan vet, gick jag över tiden med lillan. Väldigt rejält. Inte bara en dag, inte bara två, utan hela 13 dagar. Eller 12,5.

Jag hade varit hos barnmorskan under veckan (Astrid föddes lördag morgon) för att få mig hinnsvepningar och kontroll av blodtryck och bebis. Allt var bra förutom mitt blodtryck, det var lite högt. Jag fick tid för överburenhetskontroll måndagen 20/8. Åkte hem och gav upp på torsdagen. Bebis ville inte komma!

Fredag bestämde vi att Aaron skulle sova hos sin farmor och farfar (farmor ville). Vi åkte dit på middag och lämnade sen Aaron där. Men i magen var det väldigt lugnt! Vi hade en lugn kväll hemma jag och Fredde. Såg på serier tills just efter midnatt då vi stängde av för att sova. Jag hade dock svårt att sova så jag låg och kollade i telefonen... tills klockan 1:30... då kände jag en värk. Låg och kände om det verkligen var en ”riktig” värk. Jag mindes inte riktigt hur de kändes. Men efter några minuter kom en till. Och en till. Och en till.

Jag gick upp i duschen och försökte duscha varmt för att se om det skulle hålla i sig och började klocka värkarna. Värkarna var i början ca 6 minuter emellan... men snabbt blev det ca 3 minuter mellan... och ibland bara 1-2 minuter mellan värkarna. Jag skrek på Fredde från duschen att vi måste åka in NU! Alldeles yrvaken sprang han runt här hemma, mitt i natten och plockade ihop grejorna.

Jag ringde förlossningen och meddelade att vi kommer in nu för att mina värkar hade börjat. Klockan var då 02:05. Eftersom min förlossning med Aaron gick väldigt fort och jag på senaste kontrollen hos barnmorskan var öppen hela 4-5 cm visste jag att det inte fanns mycket tid att spela på. Därför åkte vi väldigt fort hemifrån!

2:45 var vi på plats utanför Sunderbyns sjukhus. Fredde skjutsade mig i rullstol, annars hade vi aldrig kommit oss fram då värkarna kom med ca 2-3 minuters mellanrum. Vi fick direkt komma in till ett undersökningsrum där jag låg med CTG som mätte mina värkar. Redan klockan 3 bad jag om att få lustgas då jag kände att det började göra väldigt ont. Det kunde jag ju däremot inte få där i undersökningsrummet, så barnmorskan kollade hur öppen jag var samt hur mycket det tryckte på där nere vid värkarna. Det var dags. Vi skulle till förlossningsrummet! Jag skulle föda barn!

Operation

2018-09-12 16:18
Från alltomvi

Fredde och Aaron drog till Sunderbyn i morse för operation. Aaron behövde nya rör i öronen då hans gamla hade åkt ut och han hade vätska bakom trumhinnorna och hörde dåligt. Skönt att ha det bortgjort men aldrig kul att söva sitt barn! Det hade dock gått väldigt bra. Han fick lugnande kring 11 och strax därefter somnade han i sängen innan det var dags för operation. Han vaknade aldrig innan narkosen, så han förstod nog aldrig vad som hände.

Utan vaknade upp med pappa sedan på avdelningen. Men det var en väldigt trött pojke som tog lång tid på sig att vakna.

Nu väntar jag och Astrid på att få hem våra pojkar ❤️

Doffi outlet

2018-09-06 19:35
Från alltomvi

I fredags var det dags för den årliga outleten av barnkläder som Doffi anordnar varje höst i Piteå. Jag var där vid 9.15 för att köa inför öppningen klockan 10! Varje år brukar det vara lång kö, men jag upplevde att kön var mindre i år. Fråga mig inte varför... folk kanske har ledsnat? Jobbade? Inte mig emot. Jag hann norpa allt ovan för 50:- / st samt en del plagg åt Aaron också. Köpte även en skaloverall till lillan att ha till våren och hösten i storlek 80. Så bara hoppas att jag prickat in rätt storlek. Köpte även skalbyxor och skaljacka åt Aaron. Båda är från Villervalla! Så himla kul med färg :- ) Klänningarna som Astrid ligger på är i storlek 104. Dvs ungefär 3 år bort... men visst är det fullt rimligt att bunkra den storleken när det är billigt?

Båda barnen sover. Samtidigt.

2018-09-06 19:30
Från alltomvi

Både Aaron och Astrid sover. Samtidigt. Det är helt galet! Okej.. Nej det kanske det inte är. Vi har tack och lov varit väldigt bortskämda med att lilla fröken sover ofantligt bra. Hon fick dåligt i magen i och med att jag började med penicillinet, men jag tycker det börjar vända. Vilket jag inte har skrivit om här tidigare. Jag åkte som sagt på mjölkstockning. En ordentlig en! Jag blev faktiskt inlagd när Astrid var 7 dagar gammal två nätter för att få intravenös behandling då jag hade ett crp på 252. Det var ungefär det värsta jag har gjort på väldigt länge. Det var nog värre än att föda barn. Jag bara låg i sängen och grät och grät och ville hem. Hem till mina pojkar. Kände mig som en urusel mamma till Aaron som bara hade lämnat honom, precis när han blivit storebror och vi ska vara hemma allesammans och lära känna varandra och så.

Fick efter 2,5 dygn, måndag em/kväll åka hem med en penicillinkur på 10 dagar som jag idag har avslutat. Nu återstår det att se om jag får fler mjölkstockningar. Jag hoppas verkligen inte det för nu upplever jag att brösten har ställt in sig väldigt bra efter Astrids efterfrågan. Hon är mätt och nöjd. Kort efter jag kom hem åkte jag på en förkylning så frisk fick/får jag inte vara länge. Har varit sjuk konstant sedan lillan föddes vilket har varit ett helvete. Tiden Fredde varit hemma nu efter Astrid föddes har sprungit iväg och den tiden blev inte alls som planerad.

Här är HON. Astrid. 2,5 vecka gammal i mammas gamla outfit från 1993.

6 dagar gammal

2018-08-24 13:12
Från alltomvi

Astrid, min Astrid. 6 dagar gammal och du har redan passerat födelsevikten. Idag skrevs vi in på BVC med en vikt på 4160 gram. I måndags vägdes hon in på 3715 gram, så +445 gram sedan i måndags

Jag ammar henne! Hon är världens snällaste (än så länge... jag bara väntar att det ska vända!), sover, äter och bajsar. Ungefär. Det var en stor sorg för mig att jag inte kunde amma Aaron på grund av gomspalten, så det kändes lite av en revansch denna gång. Amningen går väl bra (med tanke på hennes viktuppgång?!) men jag har ådragit mig en mjölkstockning. Bröstvårtorna har ju varit såriga och hemska.... igår natt hade jag nästan 40-graders feber. Men febern har tack och lov försvunnit Dock inte stockningen men vi ammar på och försöker få lös den! Det andra bröstet gör dock bra ifrån sig och där är det inga problem alls så jag hoppas vi är där snart med andra bröstet också

Astrid Viola Johansson

2018-08-23 12:49
Från alltomvi

Lillasyster! 180818

2018-08-18 21:15
Från alltomvi

Nu är Aarons efterlängtade lillasyster ÄNTLIGEN här. 13 dagar över tiden!

BF+12

2018-08-17 06:51
Från alltomvi

Idag vaknar jag upp, ännu en ny dag som gravid. Övertid på tolv dagar än så länge! Var hos barnmorskan igår för hinnsvepning nummer två för denna vecka, men det hände ingenting.

Sedan i tisdags hade det knappt hänt någonting... jag är förvisso öppen ca 5 cm men har en bit (2 cm) på tappen kvar. Men inga värkar. Hallå vart är ni? Nu när man behöver er som mest? Det är ju ni som krävs för de sista centimetrarna och för att få ut mitt barn. Men vi får se. Ödet har sagt lördag till mig, imorgon. 180818. Visst vore det ganska fränt? Annars har jag tid för överburenhetskontroll på måndag klockan 13 för att se hur den lilla ärtan mår i magen (tror hon mår alldeles för bra eftersom hon väljer att stanna?). Men jag blir igångsatt i v 42+3 som blir torsdag. Så nästa helg är vi en familj på fyra oavsett.

Barnhabiliteringen

2018-08-13 20:59
Från alltomvi

Idag hade Aaron tid hos läkaren på barnhabiliteringen. En sån där vanlig uppföljning för att se hur det går här hemma, hur han utvecklas och vad vi har för funderingar och tankar. Vi brukar vara där en gång på våren och en på hösten, så nu är höstens besök bortgjort. Nästa vecka ska vi dit igen, men då ska vi träffa kuratorn (som hjälper oss med vårdbidrag och vilka rättigheter och vad som finns att erbjuda oss funkisfamiljer!) och även sjukgymnasten. Det blir att lyfta att vi skulle behöva staket här hemma på gården bland annat som hjälpmedel eftersom han rymmer och det bara är att jaga. Inte en endaste lugn stund!

Imorgon har jag tid hos barnmorskan (BF+9, v41+1) och då ska jag be om en ordentlig hinnsvepning. För nu vill vi verkligen vräka lillasyster! Hon behöver inte vara kvar där inne längre nu.... vi vill träffa henne

Mitt vardagsrum

2018-08-11 12:07
Från alltomvi

Idag har jag bytt gardiner, kuddfodral och filt. Igår köpte jag en ny matta till vardagsrummet och jag blev så sjukt nöjd. Superfin! Bara hoppas att den håller sig ren och fin trots småbarn (och vuxna).

Hur fördriver man annars bäst tiden? Lagar mat? Bakar?

När har du tänkt titta ut min vän?

2018-08-10 21:48
Från alltomvi

Idag är vi på BF+5. Bebisen vill inte lämna den trygga och varma livmodern! Jag trodde i min vildaste fantasi inte att jag skulle vara gravid såhär länge, men tydligen. Jag har börjat tänka som så att jag max får vara gravid i 16 dagar till (man får gå över 21 dagar här om allting ser bra ut), så då är allt före det bonus?

Skulle kännas väldigt märkligt om jag skulle behöva bli igångsatt med lillasyster när Aaron valde att titta ut i v 39+5, men man ska väl aldrig säga aldrig?

Nu har jag packat om BB-väskan, plockat bort storlek 50 och har bara storlek 56. Det känns som att storlek 62 kommer vi inte behöva, förhoppningsvis är bebis inte större än 56 cm På tisdag har jag tid hos barnmorskan, räknar kallt med att behöva åka dit, men vem vet! Förhoppningsvis inte

Ingen bebis

2018-08-04 07:22
Från alltomvi

Hur fixar man mentalt att gå över? Imorgon är jag beräknad... har haft lite känningar att det skulle kunna tänkas vara på g, men allting har slutat. I onsdags var jag hos barnmorskan som konstaterade att jag var öppen 3 cm hela vägen och livmodertappen var framåtlutad. Hon gjorde en svepning som tyvärr inte resulterade i någonting..

Än är som sagt inte BF passerat, men snart. Aaron föddes denna dag, i vecka 39+5 så imorgon är övertid... trodde absolut att jag skulle ha fött barn vid det här laget i och med att omföderskor ofta andra barnet lite före, men inte alltid såklart. Barnmorskan trodde jag skulle ha fött inom en vecka... veckan är snart passerad!

Idag fyller min lillasyster 11 år. Så idag behöver jag faktiskt inte föda! Vore kul om alla fick fylla år var sin dag