RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-28 03:43:01

Linneajosefin

linneajosefin blogg på Nouw

SNAKE RING

2019-06-27 19:17
Från linneajosefin

Alltså hur snyggt är det inte med dessa orm-ringar? Har övergått från silver till guld i smyckesväg och är helt förälskad i dessa ring-kombinationer.
Vill tipsa om dessa två ormringar, här och här , men även om några andra favoritringar för tillfället. Här, här , här och här.

NOT ALWAYS TRUE

2019-06-27 18:52
Från linneajosefin

Hej på er!
Hade ni en bra midsommar? Själv spenderade jag min i Göteborg och hade en fantastisk helg i både Göteborg och marstrand med fint sällskap. Har sedan dess njutit av det otroligt fina väder som Skåne bjudit på. 20+ grader är så himla mysigt, även om vi tyvärr haft en hel del blåst.

Spenderat dagen tillsammans med Sofie. Tanken var att sola och bada lite, men blåsten och molnen tog över så vi hamnade här hemma och grätplanerade vår framtid, vilket inte går så bra. Vi har stora mål men är alldeles för lata samt saknar kunskap och erfarenhet haha!
Ska bara mysa ikväll med en go film och gotte. Såg förresten "The meg" igår och störtgillade den. Har ni inte sett den, så gör det!

DYGNA & STORSTÄDNING

2019-06-13 08:30
Från linneajosefin

Dagens ansiktsmask för att försöka få ordning på hyn efter all stress...

Godmorgon!
07.43 och jag har varit uppe hela natten då jag inte alls lyckades somna. Gav upp efter ett antal timmar och såg istället några avsnitt av CSI innan jag vid 4 tog tag i livet och istället fortsatte min städning. Hunnit klart med en storstädning av badrummet, dammat hela lägenheten, fortsatt städningen/ rensningen av smink och hudvårdsprodukter samt påbörjat lite av garderoben. Har en hel del grejer att checka av på listan idag så det känns inte riktigt ultimalt att vara zombie. Att hålla mig vaken till ikväll känns omöjligt så målet är att få gjort så mycket som möjligt till 12-13 tiden och sedan ta en nap på två timmar. Då bör jag ändå kunna somna i tid ikväll! Vill ju absolut inte riskera att försova mig första dagen haha! Eller att somna stående...




OVERNIGHT OATS MED CHIA

2019-06-12 11:00
Från linneajosefin

Så enkelt men så himla gott!
Detta är dagens overnight oat som jag förberedde igårkväll och ställde in i kylen över natten. Imorse var det bara att röra om och sen är det klart!

Denna gjordes på:
1/2 dl fiberhavregryn
1/2 dl havregryn
1/2 - 1 matsked chiafrön
1 1/2 dl Oatly Ikaffe
Vaniljpulver
Salt

Toppade den med vaniljkvarg, varma hallon och färska blåbär. Himmelskt!

#bestofnouw

30 DAGARS CHALLENGE

2019-06-11 18:00
Från linneajosefin

Nu startar jag en 30 dagars challenge för att utmana mig själv!

Vad jag vill uppnå med denna challenge är bättre kondition, bättre uthållighet, att komma in i en rutin samt en nyttigare livsstil. Ganska klassiskt!
Mina 30 dagar kommer tyvärr ligga över midsommar vilket faktiskt kommer innebära att jag gör "undantag" hela den helgen, då jag inte ska vara hemma. Så vad ska jag göra under dessa 30 dagar?
- Inget choklad, godis, kakor/bullar eller läsk.
- Springa 5 km (min kondition är nu nere på noll så att ta mig igenom 1 km är en utmaning...)
- 20 stycken gympass

Låter simpelt för många men för mig är det en utmaning, fast ändå inte för svårt eller omöjligt.
Jobbigast kommer att vara utan läsk och choklad, men det är också den viktigaste punkten. Att kunna springa 5 km är en barnlek för de flesta, men icke sa nicke. Att springa är verkligen inte min specialitet och att springa långt kunde jag inte ens när jag var som mest tränad och tränade 7 dagar i veckan.
20 gympass är räknat på att jag kommer att vara borta hela midsommarhelgen, samt i kombination med ett nytt heltidsjobb + extrajobb. Jag kommer att vara väldigt trött innan jag kommer in i rutinerna, så jag kände att det var bättre att sätta ett mer rimligt mål än ett som jag inte kommer att kunna uppnå. Förutom gymmet så tycker jag väldigt mycket om att gå pw ute, vilket inte är inräknat i dessa gympassen.

I söndags drack och åt jag upp allt som är förbjudet under dessa 30 dagarna, så jag inte behöver känna mig lika sugen när jag går här hemma och rotar i skåpen. Cravade choklad hela dagen igår och kanske lite extra nu när jag vet att jag absolut inte får... Så detta ska bli spännande! Wish me luck!

NYTT JOBB

2019-06-11 16:04
Från linneajosefin

Hej på er alla fina!
Lyckades hinna med det mesta som stod på gårdagens planer, inklusive att skriva på mitt nya jobbavtal! På fredag börjar jag jobba heltid igen vilket känns superbra. Jag är väl en av de få personer som älskar att vara ledig (arbetslös) och som inte alls blir rastlös, utan bara njuter av det. Men tyvärr så fungerar inte livet så, utan man behöver såklart en inkomst och en sysselsättning. Så på fredag har jag min första arbetsdag och sedan kommer jag att jobba dagtid 7-16 vilket är helt nytt för mig. Har jobbat skift det senaste året och har egentligen aldrig förr haft ett "vanligt" dagtidsjobb. Så det blir definitivt en utmaning, men jag tror det ska bli jättebra!

Så som ni förstår vill jag hinna med så mycket som möjligt innan dess. Har mycket att fixa i hemmet, med mig själv och lite annat smått och gott. Tyvärr så sov jag såklart bort hela dagen så det är väl dags att vakna till liv nu och göra lite nytta!
Puss & Kram

PANNKAKSFRUKOST OCH NYA RUTINER

2019-06-10 13:05
Från linneajosefin

Pannkakor enligt mitt gamla kostschema, med vaniljkvarg och blåbär

Godmorgon på er!
Idag gick jag upp 10.30 vilket är väldigt tidigt till skillnad från 15-16 som jag har gått upp de senaste 3 veckorna. Kände att det verkligen var dags att ta tag i min dagsrytm nu och börja få in lite bra rutiner. Har hunnit med några samtal, planering och ätit frukost och ska snart börja fixa mig för att gå iväg på ett möte. Min "sambo" flyttade ut igår vilket innebär att jag kan börja ta tag i mitt hem och min rutin på riktigt nu. Det har varit lite svårt när han jobbat natt samt att alla hans grejer i stort sett bara stått i mitten av lägenheten i väntan på att flytta ut. Så idag ska jag bl.a. storhandla, laga mat, snabbstäda och sen hinna en sväng till gymmet trots att jag är dundersnuvig.
Vad gör ni denna fina måndag?

BANDTRÖJOR

2019-06-08 00:25
Från linneajosefin

AC/DC / Metallica / Queen / Nirvana / AC/DC

Jag ÄLSKAR verkligen bandtröjor men tycker det är väldigt ovanligt att hitta en med snygg modell för kvinnor. Kom över denna hemsidan med alla slags bandtröjor jag kan tänka mig. Äntligen!! Så var helt enkelt tvungen att rekommendera den för er som är lika glad för dessa tröjor som jag är!

SOMMARVÄRME

2019-06-06 18:36
Från linneajosefin

Men vilket underbart väder Sverige bjuder på!!
Jag har dessvärre inte hunnit njuta av det alls faktiskt, om jag ska vara ärlig. Igår sov jag i stort sett hela dagen, för att sedan orka mig på dubbelpass. Eftersom jag inte har någon bekant som tog studenten tackade jag JA, lite spontant sådär 23.40 kvällen innan, till att jobba på en student. Hjälpte till att fylla på mat, städade undan, diskade osv. Väldigt enkelt och väldigt trevligt faktiskt. Åkte sedan vidare till 6 timmar på nattklubben där jag mer eller mindre gjorde varenda student pank. Vann i stort sett allting och slog ett nytt personligt rekord. Så det blev en jobbonsdag för mig, men det var så himla underbart att se hur glada alla studenter var.

Idag sov jag (såklart) halva dagen också, eftersom jag inte var i säng förrän efter 7. Lekte chaufför till mamma och sitter nu och väntar på svar från en vän för att gå en runda. Blir en tidig kväll då jag ska upp tidigt imorgon. Men ska försöka hinna ut och få lite värme, även om jag missat all sol...

SMYCKEN FÖR STUDENT OCH EXAMEN

2019-06-06 18:21
Från linneajosefin

I samarbete med Blingit.se

Äntligen juni månad och vi vet ju vad det innebär! Student- och examens-tider såklart! Kanske bästa dagarna någonsin i ens liv, finns inte mycket som gör en gladare än sista dagen i skolan, oavsett om det gäller grundskola, gymnasie eller universitet. Att äntligen få belöning för allt slit och jobb man gjort under flera års tid. Helt fantastiskt, saknar min studentvecka och studentdag himla mycket nu när jag ser alla de yngre ta den. Nästan värt att plugga vidare för att uppleva examen ;)

Gemensamt för dessa nämnare - gåvor. Det hör ju oftast till att få en belöning i form av gåvor eller presenter av nära och kära för att fira dessa fantastiska dagar. Standardpresent? Smycken. Funkar i alla lägen. Alltid. Oavsett kön, ålder eller hur nära du står personen som mottar presenten. Så i samarbete med Blingit så tänkte jag visa några av mina favoritsmycken för er att ge bort till någon ni tycker om.

Klassiskt Thomas sabo armband, som alltid kan fyllas på med nya berlocker. En perfekt present och som underlättar framtida presenter då man köpa nya passande berlocker. Fint på handleden men framför allt kan det bli väldigt betydelsefullt för den som bär det.
Ett simpelt guldarmband från Astrid & Agnes . Kan aldrig bli fel!

Såhär ska en klocka se ut för att vara i min smak. Enkel och stilren och passar på alla mäns handled. Dessa ovan kommer från Paul Hewitt och Dyrberg/Kern.

Har ni ingen att fira i student/examens tider så är det ju alltid konfirmation snart. Och om inte annat, så är det aldrig fel att unna sig något fint till sig själv också.