RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-16 17:33:55

lifestyleinspo blogg

lifestyleinspo blogg på Nouw

Semester

2019-07-16 09:58
Från lifestyleinspo

Hej på er!

Jag önskar att jag hade kunnat uppdatera oftare och få skriva mer. Vill säga att livet kom i vägen men livet är här och nu så det är snarare motivationen som inte funnits där samt orken. Sen har jag märkt att jag blivit mer privat av mig. Jag var mer öppen förr och delade med mig av tankar och reflektioner men det har ändrats av någon anledning. Vill gå tillbaka till det för att det är viktigt för mig att prata om hur man mår och inspirera andra. Saker i livet dyker upp, är en person som har svårt med tillit till andra samt så bearbetar jag oftast olika känslor och händelser själv och därför har jag nog lite omedvetet stängt in mig. Även när det gäller att skriva. När jag skrev var det en flykt från verkligheten och jag vågade samla tankarna i form av ord istället för verbalt. Det var ett ställe att fly till när jag behövde det.

Men också med ett heltidsjobb som tyvärr varit stressigt och pressat senaste månaderna har jag inte orkat med annat mer än bara vara själv eller med familjen. Nu har jag semester och skrivarkänslan är tillbaka men den kommer inte vara länge om jag känner mig själv rätt. Är i ett stadium där jag måste försöka kombinera jobb med det sociala och mina intresse. Tyvärr har jobbet tagit stor del av energin. Men målet till hösten är att försöka kombinera alla delar. Om jag bloggar mer vågar jag inte svara på. Men något jag ska börja göra är att dansa alla dagar i veckan.

Idag är jag lite produktiv, främst med att läsa och skriva. Har gått igenom min bucketlist, bockat av samt skrivit nya mål dels inför hösten men också slipat på mål inför det nya året. Gillar att vara förberedd och att göra bucketlist har verkligen hjälpt mig att ha en framförhållning och motivation. Sen dalar den såklart då och då. Men känslan av att bocka av och känna att man gjort något på egen hand är underbar!

Ska försöka blogga medan jag faktiskt är på semester nu. Ha en fin dag och vi hörs snart! ♥︎

Årets bucketlist 2019

2019-01-13 20:42
Från lifestyleinspo

2018 års mål var att utveckla min kompetens inom barnomsorgen samt att växa både som person och som yrkesperson. Mitt självförtroende utmanas fortfarande och går i perioder men efter att ha jobbat som ordinarie pedagog med ansvar så har jag utvecklat ett mod om att våga! Och det har jag både mig själv och kollegor att tacka för! Vi alla är fantastiska och ger varandra utrymme så gott det går för att göra ett bra jobb. Något som jag upptäckte med mig själv var att jag utvecklade ett mod om att våga prova nya saker, vågade utmanas samt bli bättre på mitt språk. Nu är det nya mål som väntar.

I årets bucketlist har jag lagt till det jag inte uppfyllde och nya mål. Några av målen kanske låter konstiga, tråkiga eller orealistiska. Men det är det som är meningen. Det är DINA mål, stora som små och orealistiska mål sätter igång ett större driv hos mig.

♡ Spara 100.000:-
♡ Börja träna för bättre fysik, mental hälsa samt mer energi
♡ Börja en ny danskurs för glädjens skull
♡ Resa inom Sverige och utomlands
♡ Göra klart en kurs
♡ Utveckla mina kompetenser
♡ Höja min lön
♡ Läsa en bok i veckan
♡ Skänka pengar/kläder till en organisation varje månad
♡ Betala av kredit innan sommaren
♡ Skänka julklappar till barn
♡ Jobba på min självkänsla - värdera och tro på mig själv
♡ Värdera mina relationer
♡ Tro på kärleken och skaffa pojkvän
♡ Köpa en kamera
♡ Vara ute mer i naturen
♡ Blogga och notera dagbok
♡ Skriva en bok
♡ Möta mina rädslor och våga prova nya saker
♡ Lyssna mer på podcast/dokumentärer
♡ Fika, bowla och gå på bio oftare
♡ Vara mer socialt aktiv

Det blev en del för i år och jag är nöjd med mina mål. Sedan har jag även en del privata mål också som jag tyvärr inte nämnde här. Hoppas ni får lite inspiration kring att själva våga sätta mål, stora som små, realistiska eller orealistiska.

Något jag gör varje dag för att inspireras och hålla upp min motivation är att gå igenom min bucketlist samt anteckna. Skriver dagbok där jag besvarar några frågor nästan varje dag. Mina egenskaper, vad är jag bra på, vad vill jag bli bättre på, vad vill jag uppnå kommande veckan samt tankar och tillvägagångssätt. Att reflektera är det bästa man kan göra för bättre självinsikt och inte bara över sig själv utan mot sina medmänniskor också. Göra upp en plan över vad som är viktigast att uppnå just nu. Sedan antecknar jag också något positivt och bra som hänt i veckan och så har jag som en tanke att alltid försöka göra en god gärning mot någon jag känner eller en främling - bara att våga vara mer hjälpsam i vardagen.

Sen försöker jag omringas av positiva genuina människor som ger mig energi och utesluta energitjuvar. Det är nog det bästa man kan göra för att må bra och inspireras. Familj, vänner, kollegor etc. En inspirerande YouTuber jag följer just nu är Annie Jaffrey, vacker människa som gör inspirerande videos lite då och då. Kan rekommendera hennes senaste video där hon pratar om affirmationer och hur utvecklande det kan vara att skriva ner egna affirmationer om sig själv till sig själv!

Jag hoppas att detta inlägget har gett er något nytt att tänka på. Så ta en kopp te, sätt på musik i bakgrunden och låt dig inspireras och få ner tankar i din notebook samt något att hänga på kylskåpet! ♡

Mitt personliga strävansmål

2019-01-13 15:09
Från lifestyleinspo

Hej på er!

Har året startat bra hittills? Mitt har det med blandade känslor. Avslutar alltid nyår med att skriva en bucketlist - eller som jag har gjort de senaste två tre åren och vad det har hjälpt mig enormt! Att ha mina mål och strävansmål samt tankar nedskrivna. Sen är det enkelt att skriva ner vad man vill uppnå och göra utan att det händer något i praktiken. Men jag blir driven faktiskt! Dock har jag aldrig någon press på mina mål. Därav att jag inte kallar dem för nyårslöften. Jag punkterar det JAG vill göra på mina villkor med inställningen om att jag gör detta för MIN skull och ingen annans. Pressen kommer när man försöker bevisa något för andra. Målen är enbart för DIG. Därav att jag inte har några krav på att uppfylla alla utan strävar efter att uppnå det jag kan och har förutsättningar till. Bara att se målen framför sig på kylskåpet och ha en vision gör att du faktiskt vill uppnå dem i slutändan oavsett om det är en eller tio stycken.

Ett av mina mål i år är att värdera mig själv och mina relationer. Förra året och året innan var en berg och dalbana av känslor, vad jag vill, vem jag är och besvikelse. Sviken av vänner samt att jag klandrade mig själv för mycket. Är en person som tar för mycket ansvar, ber om ursäkt ständigt inför folk utan självinsikt och glömmer bort att jag är minst lika viktig och måste stå upp för mig själv. Har blivit sviken många gånger genom åren och jag tror det blev droppen i slutändan, vilket ledde till att jag inte tyckte om personen jag blev - bitter och misstänksam mot alla jag mötte i min väg. Tillit för människor finns inte där och jag tror inte att någon vill mig väl.

Till slut insåg jag att människor kan behandla mig hur som helst, i slutändan handlar det om hur jag bemöter det och vilken inställning jag har till livet. Jag behöver bli snällare mot mig själv men också börja uppskatta människor jag redan har i mitt liv. Bli bättre på att ge komplimanger, umgås mer och säga mer ja än nej till livet. Sen är det okej att också säga nej ibland. Man får inte glömma att ha en balans. Så mycket vi matar in oss negativa tankar varje dag, är det konstigt vi till slut inte är snälla mot oss själva? Om hjärnan kan vänja sig vid negativa tankar kan den minsann också vänja sig vid positiva - men då måste man börja mata och utmana den med positiva goda tankar om sig själv.

Jag brukar alltid ha med ett eller två stora livsmål som handlar om personlig utveckling sedan delar jag in resten i kategorier så som jobb/utbildning, livet, socialt, hälsa och välmående etc. Tänkte att jag skulle dela med mig utav min Bucketlist (om den inte är för personlig) samt ge tips hur jag blir inspirerad av att uppnå målen varje dag! ♡

Det kommer i nästa inlägg :)

Sista semesterdagen

2019-01-06 09:41
Från lifestyleinspo

Försöker verkligen koppla bort jobbet iaf till ikväll då jag ska förbereda mig lite inför kommande veckan, inskolningar, information samt se hur vi ska skapa en bra dynamik i barngruppen första veckan. Men tills dess ska jag strax iväg till Jysk och fynda lite inför sovrummet, kanske ett sängbord och en lite snyggare tvättkorg.

Mitt sovrum är rätt ljust, vita väggar, stor vit garderob som jag egentligen vill riva ner då den bara är i vägen snarare än praktisk. Beiga mörka sammetsgardiner så funderar på och ta in lite svarta möbler i kontrast till vitt, beige och mässing.

Ska ha en trapphylla bredvid sängen till mitt smink då det bara ligger oorganiserat vid fönsterkarmen och ett simpelt svart sängbord vid andra sidan av sängen. Vad tycker ni om dessa ovan?

Nytt soffbord

2019-01-05 22:38
Från lifestyleinspo

Är på jakt efter ett soffbord och jäklar vilken djungel del är. Har varit stensäkert på några stycken men ångrat mig sen, främst pga att det är så dyrt! Otroligt snygga men inte värt priset. Till slut hittade jag två svarta från Ikea, simpla och stilrena. Har vita väggar, creméfärgade sammetsgardiner och en ljusgrå/beige soffa så ville ha något som bryter av mitt i rummet. .

Flyttade för ca 1,5 månad sedan från en liten studentlägenhet till en två och det tar minsann tid att få ordning på lägenheten och skapa sig ett hem. Visserligen gör ju inte möbler och prylar ett hem men en bra start för att man ska trivas och jag älskar inredning! Tänkte att det kommer vara en del inredningsinlägg under en period nu. Min stil är väldigt varierande, gillar neutrala jordnära färger, gärna ljusa i kontrast till något mörkt och mässing. Blandar gärna den skandinaviska stilen med både retro, lyx och modern stil. Klarar inte av för mycket lyx eller för modern stil, det ska vara hög mysfaktor och känna att man är hemma när man kommer in i lägenheten.

God fortsättning

2019-01-05 09:22
Från lifestyleinspo

Gott nytt år och god fortsättning till er! Längesen man skrev och jag saknar det men när det gäller skrivande så måste man ha inspiration och motivation ständigt, vilket blir svårt med ett heltidsjobb vid sidan om. Har varit lite ledig nu då jag hunnit andas, tänka och känna. Jobbet tar tyvärr upp så mycket av min energi och eftersom jag tar till mig enormt mycket av intryck så är jag helt slut när jag kommer hem. Nu är jag snart tillbaka med nya krafter som krävs för årets första månader. Tänkt ut en plan hur jag ska ta mig igenom dem och vad är det jag säger? Ta mig igenom? Nej tänker leva i nuet, ta vara på och njuta av nuet. Vare sig det handlar om en kopp kaffe på jobbet, ta mig ut i kylan klockan sju på morgonen eller dansa till mina favoritsånger. Jag levde verkligen för mitt favoritcitat för ett tag sedan men periodvis smyger sig press och stressen på. Jobbar på pedagog men eftersom jag tar in så mycket mer intryck så blir jag lättare pressad istället för att bara göra så gott jag kan med lugnet i behåll.

Men det ska bli ändring på det, hitta en balans mellan jobb och vardagslivet. Jag ska dock jobba mer drivet för där är mål jag vill uppnå och eftersträva. Men jag ska också komma hem och lämna jobbet och hitta tillbaka till vardagslivet, hitta energin genom träning och relationer. Ett av mina mål är att värdera mina relationer och bli bättre på att bevara dem. Och det är inte alltid enkelt. Jag är introvert, en social sådan, if that make sense. Jag stänger ofta in mig för behöver ensamtid ofta samt har jag en dålig dag delar jag inte med mig utan stänger in mig själv tills jag är redo att komma ut igen. Vilket tyvärr påverkar relationer. Min sociala ångest och osäkerhet finns fortfarande där och kommer nog alltid smyga där under beroende på humör och situationer. Men jag har accepterat det, men låter det aldrig ta över mitt liv längre!

Nu känns det verkligen som att jag hade kunnat skriva en hel novell, börjar jag med en sak så fortsätter jag utan slut. Önskar jag var ledig i ett år. Då hade jag lagt ner all min tid på att skriva en bok. Det är en dröm jag haft men som kräver tid, inspiration och framför allt energi och motivation. Kanske, kanske snart.

VM 2018

2018-07-15 15:37
Från lifestyleinspo

Jag har aldrig varit ett äkta fotbollsfan. Sett några matcher, följt några mästerskap men aldrig slaviskt. Men det är något magiskt i år och jag tror hela världen känner av det. Även Em 2016 var en speciell sommar då kärleken till kroatiska fotbollslandslaget började växa. I år är det magiskt. Inte enbart för att Kroatien är i final utan för att landslaget har haft ett solidariskt lagspel och haft fansen, inte bakom sig utan MED sig. Man kan ta på kärleken som funnits där genom hela VM och jag är så stolt över att få vara en del av det. Att t.o.m jag som nyligen förstått äkta fotboll har fått uppleva denna känslan och stoltheten. Aldrig har jag varit en stoltare kroat ❤

Dilemman

2018-02-09 10:59
Från lifestyleinspo

Hey guys! Vaknade strax innan halv sju imorse (!). Visst var jag trött men kände för att förbereda mig inför plugget. Någonstans runt nio kraschade jag och nu är jag helt slut men samtidigt på högvarv i hjärnan att jag inte kan koncentrera mig. Och jag känner mig kass, dock tror jag det beror på tröttheten och sånt här kan verkligen förstöra hela min dag. Brorsan min ringde och ville komma förbi, tänkte jaa behöver komma bort från jobb, plugg och annat. Ska försöka tvinga med honom ut på en kort promenad! Här är det så fint idag - kallt men soligt.

Just nu sitter jag och försökte åtminstone hitta lite debattartiklar till exarbetet samt forskning. Bättre och göra lite än ingenting alls, men min motivation vet ni är nånstans i ett mörkt hål och helt ärligt känns det som om jag knappt bryr mig mer. Sjukt jobbig känsla att göra saker bara för att och där finns inget som inspirerar eller motiverar mig. Känner att jag är mitt i två världar - den ena innehåller enbart prestationsångest, måsten och krav och den andra livsglädje. Och jag funderar helt ärligt på strunta i allt och börja leva. Hade denna diskussionen med en vän och vi har lite olika synpunkter där samtidigt som vi är i två olika stadier av livet. Han tyckte att jag ska köra på bara, att det är viktigt med utbildning och kunskap för framtiden. Medan mina argument handlade om att varför allt detta är så viktigt för framtiden om man inte njuter av livet just nu? Vem bryr sig om vad man blir för framtidens skull när vi inte vet vart vi är påväg eller var vi är imorgon? Jag vill bara leva, så varför har jag ett sånt dilemma framför mig när valet borde vara självklart. Men sen är det alltid annat som kommer ivägen som kräver utbildning och fast jobb, ha möjlighet att köpa lägenhet, ha en trygghet, jaa allt det framtiden kräver. Jag vill ha trygghet när det gäller hemmiljö, men när det gäller att leva och testa saker så tröttnar jag lätt och vill prova nytt hela tiden. Förra året ville jag söka fast tjänst för ville ha trygghet. Idag är jag inte ett dugg rädd för att testa på olika arbetsplatser. Jag vill utvecklas, det gör jag inte varken i skolan som kräver såpass mental ansträngning eller på en och samma arbetsplats för länge. Livets dilemman...

Visste ni förresten att jag aldrig haft ett fast jobb? Främst för att jag aldrig vetat vad jag vill göra och omedvetet så klarar jag nog inte av att vara fast på en arbetsplats. Är inte rädd för att prova nytt vilket är rätt märkligt med tanke på min sociala ångest. Tror det helt enkelt har blivit mer av en drivkraft än en rädsla.

Kan ni känna igen er?

Söndagsmorgon i det krispiga

2018-02-04 08:12
Från lifestyleinspo

Vaknade klockan 08 imorse och kom på att jag inte hade kaffe hemma. En söndagsmorgon utan kaffe finns inte! Så jag gick upp yrvaken, tog på mig kläder och stack till Espresso House! Här i Malmö har det kommit lite snö och jag älskar den krispiga kyla tidigt på morgonen och lugnet före stormen. Var knappt en människa ute. Harmoniskt.

Nu ska jag äta min frukost och njuta av min söndag. Hoppas ni har en lika stor livsnjutar-söndag som jag!

Matkonst

2018-02-03 12:19
Från lifestyleinspo

Havregrynsgröt med frysta blåbär, kiwi, gojibär, solrosfrö och linfrö. Kryddade gröten med lite kardemumma med.