RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-06 00:25:27

Emma Janson - 21 år, entreprenör & ensamstående mamma

emma_janson blogg på Nouw

Tarragona Del 1

2019-06-09 17:41
Från emma_janson

Wow vilken resa!!!
Så himla kaosig men så fruktansvärt rolig och givande resa! Det hela började med att vi på måndag morgonen för ett par veckor sedan bilade i två bilar från Göteborg till Nyköping. När vi skulle checka in så hade online incheckningen PRECIS stängt så att dom i informationsdisken var tvungna att hjälpa oss checka in.. Bara det kostade 3500 för hela resesällskapet och fick oss allihopa att vägra åka med Ryan air någonsin igen, haha! Dom ska alltid strula och ta så jävla mycket överbetalt för precis ALLT!

Vi var tre i sällskapet som fick checka in 10 kg och tre st som fick checka in 20 kg samt ta med 2 kabinväskor. Vi valde att göra så just för att alla behövde inte 20 kg och 2 kabinväskor.. Det skulle bli mycket billigare om vi alla delade på den totala vikten istället av 3 x 10 kg och 3 x 20 kg. Vi frågade vid incheckningen om det var okej att vi hade en totalvikt på 90 kg eller om vi var tvungna att packa om allas väskor så att alla hade den exakta max vikten som vi per person fick ha. Hon sa att det var okej att vi hade en totalvikt på 90 kg och att vi inte behövde packa om väskorna osv... Efter kaoset med att checka in oss så gick vi tillbaka till bagage incheckningen och då hade det på nåt vänster blivit så att alla fick en varsin bokning, så vi var inte längre bokade som ett resesällskap. Så det slutade med att vi fick sitta i typ 30 min och packa om alla väskorna så att 3 st vägde 10 kg och 3 st vägde 20, hahah! Sånt jäkla kaos..... Men till slut var vi klara och började gå mot säkerhetskontrollen. I kön tappar jag mina nya solglasögon så att ena glaset lossnar, jag lägger min telefon i bakfickan för att ta upp det och då spricker bakfickan så att halva telefonen hänger utanför på rumpan, haha! Men vi kom igenom där också till slut, efter lite om och men. Väl innaför kontrollerna så behövde vi äta nåt och alla behövde gå på toa. Medan jag står utanför toaletterna och passar allas handbagage så kollar jag på mitt boarding card och läser "last time for boarding: 15.25" Jag kollar direkt på klockan för att se så att vi är i fas och har gott om tid för att äta och så. Men klockan är då 15.35, 10 minuter över sista boarding tiden med andra ord, haha. Jag ropar på gänget som är utspridda lite överallt på flygplatsen, tar handbagaget och springer till gaten. Som tur var hann vi på flyget, men jag har nog aldrig vart så stressad förut haha! Paniken....

Väl på flygplanet så börjar vi beställa in både vin, gin och lite annat gott. Vi alla kände att det behövdes efter den här kaos dagen. Efter nån timma behövde 5 av oss gå på toaletten. Vi har inte ens flugit halva resan än och TOAPAPPRET ÄR SLUT!!!! Helt helt slut på hela flygplanet... alltså är det ett skämt?! Så vi sitter där, 5 kissnödiga och halvfulla tjejer och har inte ens kommit halvvägs till Barcelona... ännu mer kaos

Men till slut landar vi såklart, vi kommer fram till bagagehämtningen och ska gå mot transfern. Vi kollar upp transferbussar men alla är fullbokade. Vi kollar upp taxi men då vi var 8 personer och deras största taxi bara tog 7 personer så var vi tvungna att ta två små bilar som då skulle kosta över 4 000 kr från Barcelona till Tarragona. Nej tack Som tur var hade en av oss fortfarande inte druckit någon alkohol, så vi hyrde en stor bil och bilade istället. Såå rolig roadtrip!! Vi köpte med oss lite sangria, öl och cava, satte på hög musik och bilade till Tarragona. Har nog aldrig haft så roligt förut

När vi väl kom fram till Tarragona och hämtat upp nyckeln till våran lägenhet och kommer fram till lägenheten så inser vi att vi för det första bara fått en halv toarulle (allt sånt skulle ingå - handdukar, toapapper, sängkläder osv osv) och inga fler i något skåp eller så. Sen har vi dessutom bara fått 4 handdukar trots att vi bokat ett rum för 6 personer. Så strulet fortsätter. Vi får springa till supermarketen utanför oss som precis skulle stänga och ber dom ha öppet ett tag till för oss, vi snabbhandlar lite nödvändigheter (cava, sangria och toapapper, haha!) och går sen tillbaka till lägenheten och festar halva natten tillsammans.

Dagen efter börjar vi dagen med ett träningspass utomhus och sen hänger vi bara vid poolen resten av dagen. Ett par vänner som bodde mitt emot oss kom också över till oss och vi badade, jobbade och fotade hela dagen. På kvällen sen så gick vi ut. Vi googlade och hittade en klubb som skulle va tvärnice och som skulle ha öppet till 06, så vi gick dit i högklackat vilket tog typ en halvtimma och när vi kommer fram är det stendött..... Inte bara dött på folk utan klubben var stängd... Så det var bara att vända och gå tillbaka igen haha! Men till slut hittade vi ett ställe som både bjuder på gratis shots och där vi dessutom fick styra musiken själva. Så vi satte på massa härliga svenska låtar och efter ett tag kommer det ett gäng med spanjorer dit också. Så vi satte på shuffla med Samir och Viktor. Vi alla 6 svenska tjejer står på ett led och sjunger högt och shufflar och efter ett tag börjar en kille i det spanska gänget haka på oss. När låten var slut ropar han "omg, this was so much fun!!! one more time!!!" Så vi kör en gång till och hans vänner hakar också på. Till slut står vi typ 10-13 personer på rad och shufflar, hahah! Detta gjorde vi 3 gånger på rad, spanjorerna tyckte det va svinkul, hahah! Vi också såklart, detta kan helt klart vart en av dom absolut roligaste utgångarna jag nånsin haft!! Dom lärde oss sen att dansa salsa till några spanska låtar så sen står vi alla på dansgolvet och dansar salsa ihop haha!

Vi kommer hem vid typ 6 på morgonen och vi går och lägger oss direkt.. Konstigt nog mådde jag jättebra dagen efter trots en lång natt. Men jag fortsätter berätta om resten av resan i en del 2 under nästa vecka.

Lately

2019-06-09 16:30
Från emma_janson

Bjuder på lite härliga bilder från Spanien.

Hej på er fina ni! Hoppas ni mår bra!
Jag mår super idag men har haft ett par dagar som vart lite småtuffa. Dock har min familj vart på besök här i Göteborg över långhelgen så jag har trots mitt mående haft ett par jättemysiga dagar.

Som ni kanske vet så åkte jag ju till Tarragona för ett par veckor sedan med teamet för ett helt magiskt event. Men redan under dag 1 så gick min telefon sönder och den funkar endast när laddaren är i. Den pallar inte allt möjligt ändå dock, så att blogga har vart helt omöjligt fram till idag. Så fort jag öppnat appen och klickat på nytt inlägg så har telefonen dött, precis som den gör när jag använder vissa andra appar också. Men idag verkar det funka, så jag ska passa på att blogga lite idag tänkte jag och uppdatera er lite om dom senaste veckorna.

Spanien resan får nog bli ett inlägg för sig sen, det var en sååå kaosig men fantastisk resa och sen jag kom hem har jag vart så extremt motiverad och fokuserad på mitt företag. Det tänker jag fortsätta vara ett bra tag framöver och jag har verkligen gjort ett commitment efter den här resan. 2019 är verkligen året jag ska göra något stort och ta tillbaka all kontroll över mitt liv, min boende situation och min ekonomi igen. Jag är så fruktansvärt taggad och spänd över vad som kommer hända det här året så ni anar inte!!

Dom senaste dagarna har som sagt min familj varit här på besök och vi har både hunnit vara på Tjolöholms slott för en barnfokuserad lekdag, vart i Mölndals nya shoppingcenter, ätit räk och kräft middag här hemma, hälsat på min mormors kusin och hennes man på deras landställe i Åsa och haft en lugn dag här hemma. Dom åkte hem imorse igen och sen dess har jag och Delia bara städat, tvättat och myst. Jag ska springa ner en sista vända till tvättstugan alldeles snart, sen ska vi äta lite middag och ikväll väntar jobb och några telefonmöten. Vi har gjort oss fräscha och bäddat rent våra sängar också samt förberett med kläder och packat våra väskor inför morgondagen. Delia ska tillbaka till dagis och jag börjar mitt nya jobb imorgon. Spännande!! Det ska faktiskt bli kul med lite nya rutiner och en ny vardag, även om jag älskar mitt liv som entreprenör på heltid. Men jag behöver göra detta nu för att lösa våran lägenhetssituation och jag ser faktiskt fram emot det som sagt. Ska bli kul att få lära känna lite nya människor också och få nya kollegor :)

goodmorning weekend!

2019-05-18 14:22
Från emma_janson

Godmorgon fina ni! Hoppas ni haft en fantastisk  vecka!

Jag har gått i 130 hela veckan känns det som, även fast jag försökt varva alla måsten med lite vila och avkoppling också. Det har vart mycket möten, träning, en hel del spring fram och tillbaka till stan, arbetsintervjuer mm. Jag älskar när dagarna är fullspäckade och man går på högvarv såhär hela veckorna - en regnig lördag hemma i myskläder framför en bra film mysandes med Delia känns extra uppskattad då!

Jag skrev på kontrakt häromdagen för ett nytt jobb. En heltidstjänst inom kundtjänst. Ska bli spännande att se hur detta går att kombinera med företaget nu, men jag tror det kommer bli jättebra! Jag får jobba kvällar och tidiga morgnar med företaget helt enkelt. Det som kommer bli mest påverkat dessvärre är ju träningen.. Har svårt att se hur jag ska hinna klämma in ett pass nånstans under dagarna. Jag får helt enkelt köra ett helkroppspass på lördagar och söndagar samt träna lite hemma under kvällarna på veckodagar. Sånt där löser sig alltid :)

Jag ser i alla fall fram emot en ny vardag, nya rutiner och det nya jobbet. Det verkar vara en riktigt skön arbetsplats och härligt folk som jobbar där.

Nu ska vi i alla fall äta lite lunch och sen fortsätta våran mysdag - vad gör ni idag? :)

ÄNTLIGEN KÖRKORT!!!!

2019-05-15 17:26
Från emma_janson

Alltsåååå!!! Som jag har slitit med detta! Jag påbörjade mitt körkort för ungefär 1,5 år sen och började då köra med en körskola i närheten av där jag bor. Jag gjorde teoriprovet för typ 1 år sen fast jag inte var riktigt redo för det och kuggade. I samma veva så avbokade jag då min uppkörning och la det hela på is, det var inte rätt läge i livet just då att fortsätta med det då jag var mitt uppe i separation, flytt till Stockholm osv osv..

Men nu äntligen tog jag tag i körkortet igen för ca 1,5 månad sen. Jag skulle ta en intensivkurs hos Körkortsspecialisten i Mölnlycke vilket jag gjorde. Jag kuggade dock på min uppkörning pga att jag körde lite för långsamt in i en cirkulationsplats. Jag hade under mina två veckor på körskolan kämpat med att få ner farten inför detta, då jag innan var lite för snabb in i cirkulationsplatserna. Så det kändes så jääääkla surt verkligen!! Jag hade verkligen bestämt mig för att jag skulle ha mitt körkort den dagen, jag var så inställd på att jag skulle klara det så jag bröt ihop helt och hållet verkligen.

Men jag tog nya tag och tog fler körlektioner. Jag körde varje dag i 3 veckor totalt och skulle sen köra upp igen en vecka efter min första uppkörning. Denna gången blev jag dock så nervös så jag gick in på toaletten precis innan och spydde och allt slutade med en panikattack och jag fick åka därifrån och strunta i uppkörningen helt och hållet. Mina nerver och jag har aldrig riktigt kommit överens, någonsin! Vare sig det handlat om redovisningar i skolan, föreläsningar jag hållit i eller prov jag ska göra. Jag sitter bara och skakar och kan inte tänka klart. Det är som att nåt blockerar all min kunskap i hjärnan typ, om ni fattar hur jag menar, haha! Nånstans här emellan skrev jag teoriprovet och blev godkänd på det. Vilken lättnad det var, halva körkortet klart!!

Jag fortsatte med körlektionerna och jobbade mycket på svåra situationer där jag lätt blev nervös osv. Till slut så bokade jag en ny uppkörning men tidigaste lediga tid var i Juni, om jag skulle boka via körskolan med deras bil och med en uppvärmningslektion innan, och då skulle inte min teori vara giltig längre så då hade jag behövt göra om det också. Men det bokades, det var inte så mycket att göra åt saken.

Men så gick jag in på trafikverkets hemsida i förrgår förmiddag när jag var på gymmet, bara för att se om det fanns nån privat tid att boka inom den närmsta veckan eller så. Det fanns en, samma dag, kl 15.00. Helt spontant bokade jag tiden, sprang hem från gymmet, gjorde mig iordning och åkte till trafikverket med Veronica som sen åkte med under uppkörningen som moraliskt stöd. Jag var SÅHÄR nära på att bara gå ur bilen när jag väl parkerat, för att spy och bara springa hem, haha! Jag var så nervös och jag ville verkligen inte ens veta resultatet. Hade jag kuggat igen hade jag brutit ihop som en liten bebis verkligen. Så mycket påverkar nerverna mig.. Men han stannar mig och säger "jag kommer att säga ja.." and I was like, what? Vad menar du med det? "Jag kommer säga ja, du är godkänd."

Hahaha, jag grät mer än jag gjorde när jag kuggade, så mycket press och nervositet som bara släppte och lämnade kroppen. FYFAN vad skönt! Så nu äntligen är även jag med körkort!! Det var på tiden verkligen!! Det var tuffare än jag trodde att det skulle vara och det känns så skönt nu när det är över! Det kändes så jobbigt verkligen när jag vet att jag kan köra och alla mina 3 körlärare sa att jag var redo och garanterat kommer klara det, men ändå kuggar pga att nervositeten sätter sån jäkla block i huvet på mig. Men jag är glad att Veronica var med denna gången, hon märkte direkt när jag blev allt för nervös och märkte när nerverna var på väg att ta över helt, så då började hon småprata med han som bedömde mig och då släppte det rätt snabbt och jag körde bra resten av uppkörningen. Såååå gött!!!

En onsdag i min smak

2019-05-15 16:30
Från emma_janson

Hej på er! Hur mår ni?
Jag mår såå bra idag och har fått gjort så himla mycket dom senaste två dagarna. Har både städat lägenheten lite snabbt, tvättat all tvätt här hemma och gått med allt skräp till sopsorteringen, såna där tråkiga vuxen-sysslor ni vet, haha!

Men jag har även fått mycket jobb gjort, haft många riktigt bra möten och spenderat timmar på gymmet som i vanlig ordning. Jag hade ett sååå bra pass igår med både 2 mil lågintensiv cardio (cykel), ett tufft upper body pass och sedan 3 km intervaller på löpbandet. Mitt psyke behövde verkligen det igår kände jag! Idag har jag haft vilodag från gymmet men tog ändå en lång, skön promenad i det fina vädret i förmiddags. Svängde förbi min körskola med en blombukett också som tack för all hjälp och stöttning jag fått under min tid hos dom. Ni som följer mig på instagram vet kanske vid det här laget redan att jag ÄNTLIGEN tog mitt körkort i förrgår efter mycket kämpande med det. Så jag ville åka dit och ge tillbaka nåt litet för allt dom gett mig sen i mars. 

Nu har jag precis haft några möten och ska nu bara ligga i sängen en stund med lite mejl, annat jobb och göra några samarbeten, sen blir det mys med Delia hela kvällen innan hon ska sova. ​Vad har ni gjort idag? :D 


Min hälsoresa

2019-05-12 22:08
Från emma_janson

Enda sedan jag vad 12-13 år har jag haft olika ätstörningar i olika grader. Under hela denna tiden, enda fram till nyligen så har jag haft en extremt ohälsosam relation till mat och träning. Jag har haft svårt att hitta en långvarig hälsosam livsstil även fast jag försökt många gånger. Jag har läst på, provat mig fram, räknat kalorier, gått på dumma dieter, slutat äta helt och hållet osv osv. Mat har i flera år vart så extremt ångestfyllt för mig och jag har vart rädd för att både visa att jag gillar onyttigheter men också varit rätt för bland annat kolhydrater men även fett och allt annat som inte var rena proteiner eller grönsaker. Detta har varvats med hetsätande, överätande och ångestperioder där jag inte brytt mig alls och istället slutat träna helt och hållet, ätit choklad och godis till både frukost, lunch och middag och därmed både sjunkit djupare och djupare i min depression och ångest, det där svarta hålet som man brukar kalla det för, men det har såklart även lett till enorm jojobantning att hålla på såhär.


I höstas var jag enligt BMI (jag vet att man inte alltid ska gå efter BMI osv, det gör jag inte, men bara för att ni ska ha lite perspektiv) precis på gränsen till överviktig. Eller jag räknades som överviktig enligt BMI till och med, men jag vill ändå inte säga att jag var överviktig. SÅ stor var jag inte. Men jag har å andra sidan aldrig vägt så mycket som jag gjorde då. Inga kläder i garderoben passade längre, alltså verkligen ingenting passade och jag har aldrig känt mig så obekväm i mig själv som jag gjorde då. Jag säger inte att jag inte var vacker eller att jag inte var fin som jag var, men jag trivdes inte i mig själv och jag vet att jag levde ett extremt ohälsosamt liv. Jag kände mig svag både psykiskt och fysiskt och jag kom helt enkelt till slut till den där punken ni vet när man bara behöver en förändring. Jag mådde verkligen inte bra och jag behövde göra nånting annorlunda. Så jag tog tag i min hälsa, fick hjälp av Veronica som la upp både kostschema och träningsschema åt mig och som nu coachat mig enda sedan i Oktober.


Först gick jag på kaloriunderskott i 12 veckor. Inga förbjudna livsmedel eller maträtter. Till och med skräpmat och godis var tillåtet ibland. "As long as it fits my macros" är mottot enligt det här sättet att leva på och enligt Veronicas pojkväns bok och koncept My shredded lifestyle. På första bilden upptill ser ni mitt resultat efter 12 veckors "dietande". Efter dessa 12 veckor började jag trappa upp mitt intag av mat igen. Långsamt. Och gick sedan ett par veckor på varken kaloriunderskott eller överskott. Nu trappar jag ner igen och har precis inlett min andra period av kaloriunderskott för att förlora mer fettprocent. Jag är nöjd med min muskelbyggnad so far och vill nu bli mer lean, alltså förlora liiite mer fett på kroppen för att framhäva dom muskler jag byggt under dessa månader. Sen får vi se om jag vill bygga mer eller nöja mig med den muskelmassan som döljer sig under mitt nuvarande underhudsfett.


Jag känner mig starkare, säkrare och gladare än vad jag någonsin gjort förut! Jag trivs i min kropp på ett sätt jag aldrig gjort förut och jag har fått en så himla bra, ångestfri relation till mat och det har gjort livet så fruktansvärt mycket lättare på många olika sätt. Jag är så himla glad för all den hjälp jag fått och jag är så stolt över mig själv som kämpat på med den här resan från 72 till 59 kg. Jag är trött på att leva ohälsosamt, må dåligt och känna ångest över en så naturlig och livsviktig grej som att äta. Så jag vaknade bara en dag och bestämde mig för att ta tag i detta på riktigt, en gång för alla, och jag ångrar mig verkligen inte en sekund. Jag är så spänd och taggad på att fortsätta leva såhär nu, fortsätta styrketräna och fortsätta prova mig fram i köket. Jag har lärt mig så himla mycket kring både kroppen och kring mat under dom här månaderna och det känns fantastiskt att äntligen ha hittat en livsstil som passar mig bra! <3

Sunday

2019-05-12 21:30
Från emma_janson

Hej finisar! Hoppas ni haft en lugn och skön söndag. Vi har bara legat hemma idag också. Jag sov till halv 2 och fick med andra ord vääärldens sovmorgon!! Jag har känt mig så extremt utmattad den senaste tiden så det var verkligen behövligt. Jag började sen min dag med en riktig DUNDER-frukost bestående av äggröra med kalkon, zucchini och tomat toppat med babyspenat och serverat med avokado. Resten av dagen har nästan bara spenderats här hemma. Vi var ute en sväng förut och gick till affären en snabbis men större delen av dagen har faktiskt spenderats här hemma idag också. Hela helgen faktiskt. Ibland kan det vara skönt med sådana dagar och helger också. Delia hade nog behövt komma ut lite mer, men hon har vart lite hängig idag ändå, så det kanske var lika bra för oss allihopa att bara vara hemma och ta det lugnt. Vad har ni gjort i helgen? Många mysiga uteställen har ju börjat öppna upp nu, har ni tagit vara på det fina vädret och njutit i solen på nån uteservering än? Jag längtar sååå mycket efter vår resa till Tarragona nu, en barnfri vecka med massa jobb, soliga dagar på stranden och mysiga vinkvällar. En vecka kvar, sen åker vi äntligen!! :D

inredning från Jotex

2019-05-11 18:32
Från emma_janson

Contains adlinks

Vi fick hem massa snygg inredning från jotex för ett tag sedan. Hur fint har vi inte fått det här hemma nu? Älskar våra nya puderrosa sammetsgardiner, dom ser röda ut på bilderna men dom är mörkt puderrosa typ, superfina verkligen!! Kul med lite färg här hemma också eftersom jag nästan bara har grå och vit inredning annars, haha!

Det har dock blivit mer och mer rosa inredning nu sen jag börjat bo själv och får inreda helt själv hehe, men ska försöka få lite annan färg i lägenheten sen framöver också när vi flyttar och ska renovera osv på riktigt.

Gardinerna hittar ni HÄR, vasen hittar ni HÄR, sittpuffen hittar ni HÄR och ljusstaken hittar ni HÄR. Sedan fick jag även hem DESSA små söta ljuslyktor och DENNA ljusstaken x2

Myshelg och nyttiga banansnacks

2019-05-11 14:49
Från emma_janson

Hej fina ni! Jag känner mig sååå utmattad och slutkörd idag. Men som tur var fick jag i alla fall sova ut imorse. Det blev en sovmorgon till 10, sen drog vi iväg till gymmet vid 12 tiden trots dåligt humör och lite energi. Min höft började strula under passet idag också så jag fick avbryta och gå hem efter 3 övningar. Men lite fick rumpan och baksida lår jobb i alla fall, haha!

Jag gjorde förresten supergoda nyttiga banansnacks igår! Så himla enkelt också.  Så dessa ska vi ligga och snacksa på idag! Receptet ligger uppe på min Instagram under highlighten "recipes" :)

Nu ligger jag och Delia i sängen och kollar på film. Det är fint väder här i Göteborg idag så egentligen skulle vi väl kanske ta och gå ut en sväng och leka, men jag är sååå trött och utmattad idag och höften gör ont. Så det blir nog ett tag till här i sängen, med en film och massa mys. Kanske tar en kort nap också och tar oss ut lite senare i eftermiddag. Delia är lite trött idag också efter en lång vecka på förskolan så det blir nog super trots allt! Vad har ni för planer idag och för helgen? :)

En välbehövlig hemmaspakväll

2019-05-10 10:34
Från emma_janson

Godmorgon!
Jag unnade mig själv ett varmt bad igår med tända ljus, mysig musik och ansiktsmask. Det händer inte jätteofta och är lika uppskattat varje gång verkligen. Jag kände att jag behövde unna mig själv det igår efter en dag med regn, världens träningsvärk i benen och ett par hektiska veckor framför mig. Behövde både återhämta mig och koppla av och samtidigt ladda batterierna lite.

Idag är jag bara hemma och tänkte få massa jobb gjort. En hel del mejl ska iväg och en del möten ska bockas av. Solen verkar äntligen titta fram här i Göteborg igen så i helgen ska vi nog hitta på nåt kul utomhus. Mån får ju ta vara på solen så fort den är framme här, eftersom det regnar större delen av tiden, haha!