RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-01-19 02:41:40

Hulda Morath

huldamorath blogg på Nouw

Georgia

2019-11-03 23:48
Från huldamorath

Nu har jag varit i ytterligare ett nytt land, nämligen Georgien och listan till vänster är i vanlig ordning uppdaterad. Åkte med min mor och vi besökte endast den mysiga huvudstaden Tbilisi. Första dagen gick vi mest runt och tittade vad som fanns i närheten av hotellet och av en ren slump bodde vi några meter ifrån sevärdheten Rezo Gabriadze dockteater som har ett litet tillhörande snedvridet klocktorn. Någonting annat som låg bakom hörnet av hotellet var en mysig park som vi och många andra, inkluderat massor av katter, besökte varje eftermiddag.

Utforskandet av staden fortsatte och någonting som vi upptäckte snabbt var att allting låg inom gångavstånd! Hur härligt? Så inte långt från vår bas fanns linbanan som tog oss upp till en otrolig vy över staden, men om man vände sig 180° såg man den botaniska trädgården som sträckte sig så långt ögat kunde nå.

Efter ännu mer strosande hittade vi ett fantastiskt restaurangstråk, som otroligt nog låg kvarteret bakom hotellet. Ni förstår ju hur förbryllade vi blev varje dag av resan, hahaha. Bild därifrån hittar ni i sifferkategorin till vänster. Vi besökte även Dry Bridge Market i hopp om att köpa hem en tavla till tavelväggen i lägenheten, men vi kom tyvärr tomhänta därifrån. Det var dock väldigt roligt att stå beundra all konst samt allt annat krimskrams som såldes.

Någonting annat som verkligen imponerade mig med Georgien var arkitekturen överallt. Ovan ser ni svavelbadhusen i Abanotubani, så vackert?!

Överlag så gillar jag verkligen Tbilisi. Det enda negativa jag kan komma på just nu är att bäddmadrasser inte verkar vara en grej i Georgien, haha, så det är ett gott betyg ändå!

190203

2019-02-03 21:44
Från huldamorath

Himla tur att vi inte drog ut igår med tanke på hur möra våra kroppar var idag utan en massa alkohol, hahaha. Vi drog ganska tidigt och väl hemma har jag bara tagit det lugnt och gosat med katterna. Stor eloge till Melinda som har kört fantastiskt hela helgen i all denna förbannande snö och tack till en übermysig helg!♡

190202

2019-02-02 23:00
Från huldamorath

När vi hade förtärt det ni ser på bilden ovan var det dags för Emmas stora present, poledance lektionen. Det var jätteroligt, jättesvårt och gjorde jätteont. Hahaha. Men det fick mig att inse hur mycket jag saknar att dansa. Så vi får väl se om jag kommer igång med det igen. Efter dansklassen strosade vi runt på stan och sedan åkte vi hem och fixade oss. Planen var att dra ut och festa men vi ändrade oss och stannade inne. Men tur var väl det för dagen efter när vi vaknade var det snökaos.

190201

2019-02-01 23:00
Från huldamorath

Efter jobbet åkte jag hem och tog en tupplur samt packade klart väskan inför helgen. Vid 16.00 tog jag, Melinda och Nickie vårt pick och pack upp till Uppsala för att träffa vår bästa vän Emma som studerar där. Hon har nyligen fyllt 21 år så vår present till henne var att vi kom upp till henne + att vi ska ta en poledance lektion tillsammans imorgon. Ska bli så jäkla roligt men kommer gå så himla dåligt, hahaha. Jaja, resten av kvällen spenderades inne i hennes supermysiga etta framför Sex & the City.

2018

2019-01-10 22:56
Från huldamorath

Festens år måste jag nog ändå säga. Jag har dock varit usel på att ta kort det här året så det har varit svårt att få denna årssummering att gå ihop, haha. Detta har i alla fall varit ett av mina bästa år! Det har varit så jäkla bra! Startade det i Australien, sommaren var lång och varm, fick ett nytt jobb som jag trivs på, besökte två länder till, myste mycket och festade som sagt en del.

2018, you rocked!

Januari: Startade det nya året i en solig park i Sydney. Surfade i Byron Bay. Festade i Surfers Paradise. Chillade på South Bank i Brisbane. SUPade i Noosa. Åkte runt på Fraser Island. Hoppade fallskärm ovanför Rainbow Beach. Seglade på Whitsundays.

Februari: Åkte Barbiebil runt Magnetic Island. Festade på Gilligans. Dök i Stora barriärrevet. Umgicks med koalor och kängurur. Myste i Ipswich.

Mars: Festade och tog ut tandställningen.

April: Festade.

Maj: Välkomnade hem Emma och tog årets första dopp.

Juni: Hade en grym festivalupplevelse på Summerburst i Göteborg! Krökade och deltog på ett väldigt bra midsommarfirande.

Juli: Solade + badade en massor och fyllde 20 år.

Augusti: Tog hand om aussies. Festade. Gick på mitt första bröllop.

September: Krökade och åkte till Albanien + Kosovo.

Oktober: Festade.

November: Festade.

December: Firade en vegansk jul hemma med vänner och familj och nyår i Sälen.

3 New Coutries

2018-09-30 23:00
Från huldamorath

Nu har jag uppdaterat listan över alla länder jag har varit i som ni kan hitta under sifferkategorin till vänster.

Albania & Kosovo

2018-09-29 23:00
Från huldamorath

180818

2018-08-18 23:00
Från huldamorath

Vi drog oss i sängen tills klockan slog 12. Efter att killarna käkat frukost körde vi till Systembolaget. Efter inhandling och en snabb visit hos mig åkte vi till Emmas mor igen. Där seglade vi, bastade och badade. Sedan åkte vi hem till stugan på landet och duschade och fixade oss då utgång var på agendan. Vi körde dricklekar och planen var att dra ut i Västerås och möta upp några vänner där men så långt kom vi inte. Kvällen blev lite kaosartad och det var i princip berättelsen om hur vi tog hand om två aussies slut.

180817

2018-08-17 23:00
Från huldamorath

Vaknade 06.00 och 06.02 tog jag mig i kragen och gick raka vägen mot bilen. När jag kom hem fixade jag till mig inför jobbet. Slutade innan lunch och då åkte jag hem och vilade. Lånade sedan en väns bil och plockade upp killarna som hade vandrat omkring lite i staden. Vi åkte och handlade till kräftskivan vi skulle ha på kvällen och när vi kom hem till stugan började vi dona med den. Vi hann även spela kort och titta på en film innan det var dags för traditionen. Vid 20.00 kickade vi igång med att lära ut snapsvisorna och sedan var vi igång. Riktigt bra kväll blev det!

180816

2018-08-16 23:00
Från huldamorath

Blev upphämtad av gänget ovan och vi åkte till Emmas andra superfina hem. Där spelade vi kort, lagade pizza, bakade bullar, badade i den kalla sjön, käkade grillat med hennes mor + sambo och badade jacuzzi. Vi åkte sedan tillbaka till stugan på landet där även jag sov kvar.