RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-15 19:51:26

- Felicia Larsson

wflis blogg på Nouw

Dagens träningspass

2019-10-15 19:36
Från wflis

Godkväll

Direkt efter jobbet idag så tog jag mig till gymmet för ett benpass. Det var verkligen behövligt vill jag lova och känslan efteråt är ju magisk. Jag tänkte dela med mig av passet jag körde idag nedan:

Uppvärmning
Löpning 10 min, hastighet 10
Intervaller 5st hastighet 15, spring 40sek, vila 20
Porwerwalk i uppförsbacke 5 min,
hastighet 6, lutning 12

Superset Benpress:
Båda benen - 10x73kg
Ett ben - 10x32kg
X3

Abductor Machine (utsidalår/rumpa)
20x68kg
X4

Superset:
Squats med kettlebell
12x20kg
X4
Hip thrusts (rumplyft)
12x20kg
X4
Raka marklyft
12x25kg
X4

Det var ett mycket svettigt och givande pass. Ingenting går ju upp emot att köra slut på sig själv. Ikväll hade jag tänkt laga spaghetti och köttfärssås men Rikard och hans kollega jobbar för fullt med att göra klart lite småfix i köket och hallen, så jag värmer nog lite taco-rester istället och tar matlagningen imorgon. Men först ska jag se ett avsnitt av Bachelor.

Long time no see

2019-10-14 20:00
Från wflis


 Hallå❣️

Det var ett bra tag sedan jag kikade in här. Men efter att ha legat och läst lite bloggar nu två kvällar i rad så fick jag ett plötsligt sug efter att skriva själv. Så vad har hänt sedan sist? Vääldigt mycket (!) Men endast åt det positiva hållet. För tillfället har jag haft ett par dagar då jag varit lite låg utan någon specifik anledning. Men bortsett från det så är jag lyckligare än någonsin med hur livet ser ut. Jag är trygg i min tillvaro, med mitt jobb, min familj och min sambo (världens fulaste ord efter särbo enligt honom själv) meeen det är ju trots allt så det heter. Jag känner mig trygg och pirrig inför framtiden som kommer.

Måndag idag då, jag skulle ha tränat efter jobbet och jag vet om att det bara hade gett positiv effekt på mitt psyke, men jag hade inte den karaktären idag. Så Rikard hämtade mig efter jobbet och skjutsade mig hem innan han skulle jobba över. Här hemma har jag tänt ljus i lägenheten, kollat ikapp alla avsnitt av Bachelor och ätit upp alla chips + ostbågar som fanns hemma istället för att äta middag. Precis som ett barn men ack så behövligt ikväll. Imorgon tar vi nya tag!


EDVIN

2018-12-29 13:42
Från wflis



Lillis, vilken resa vi har gjort. Du och jag. För tre år sedan skulle jag aldrig kunnat ens i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att jag skulle bli en bonusmamma. Hade någon sagt det till mig hade jag inte ens kunnat förstå orden.

Det har varit tungt och till en början så var det en stor sorg för mig. Vadå, ska du komma nu utan förvarning och vända upp och ner på mitt liv? (Tro mig älskling, det gjorde du haha. Men inte på det sättet som jag trodde då.) Och ska jag helt plötsligt bli tvungen till att anpassa mig efter vad som är bäst för någon annan? (Finns ingenting som någonsin har varit så självklart, som just det.) Ska jag som inte ens varit gravid börja byta blöjor, torka spya & mata ett barn flera gånger om dagen? (Det går på automatik, jag har aldrig en endaste gång i efterhand ens reflekterat över det.)

För två och ett halvt år sedan, så var det något utav det tuffaste som har hänt mig. Och jag kunde inte förstå hur jag någonsin skulle kunna känna mig glad i det, vara glad för din skull eller ens kunna skratta med dig. Jag ville inte träffa dig, inte se dig eller höra om dig. Inte kunde jag tro att jag skulle bli som Carro, eller som Emma. Att jag skulle välja bort saker. Att jag skulle stå med dig i famnen en nyårsafton och titta på raketerna genom fönstret för att jag prioriterar det. För att jag, med hjärtat aldrig skulle velat ha det på något annat sätt. Inte i min vildaste fantasi kunde jag föreställa mig att jag skulle tjura som en liten bebis första gången jag hämtade dig på förskolan och du sken upp, släppte allt, började springa mot mig och kastade dig upp i min famn. Mitt hjärta slog volter.




Inte kunde jag tro att jag som är så fruktansvärt morgontrött skulle utan några bekymmer gå upp med dig 06:20 och göra smoothie för att jag vet att du älskar det.

Eller att jag skulle vara i lekparken 9:00 en lördagmorgon och leta pinnar tillsammans med dig.





Det viktigaste är att, du tog mig med storm.

Min lilla människa. Mitt i all sorg, i allt det jobbiga så växte det fram en liten kille. En liten kille som gav sitt hela förtroende till mig, som började ropa ”Selicia bäja mig” eller ”Gonatt mamma Selicia”. Som kröp upp i min famn, tog min hand och prompt insisterade på att ”Selicia ska göra de”. Allt det där som någonsin känts jobbigt, fanns inte. Jag har aldrig tidigare upplevt känslor som dessa. Hur jag, med hundra tio procent kan vara säker på att jag hade utan att ens behövt blinka hade offrat mitt liv för ditt.

Hade någon sagt till mig för två och ett halvt år sedan att jag skulle sitta här idag, med en ännu större hjärtesorg än vad jag kände då. För att jag och din pappa valt att gå ifrån varandra, för att jag är medveten om att du inte tillhör mig på något vis. Att jag måste vänja mig vid att jag inte kommer natta dig varannan vecka, att jag inte kommer läsa dina sagor och prata om hur dagen har varit när vi äter middag. Att jag inte kommer kunna vara där och torka dina små våta kinder när livet känns tufft eller skratta med dig när du bubblar av skratt ibland, så som bara du kan. Hade någon sagt till mig för två och ett halvt år sedan att jag skulle tjura som en bebis för att du inte kommer släppa allt på förskolan, komma springandes och kasta dig i min famn så hade jag aldrig trott dem.

Jag vill att du ska veta Edvin, att oavsett vart livet tar dig eller mig, så har du alltid en hand hos mig. Alltid en famn att vara liten i när du än behöver. Jag kommer alltid att gå precis bakom dig, ifall att du någon gång skulle behöva en extra puff framåt. Du har fått mig att känna kärlek jag inte trodde existerade och en lycka jag aldrig kunnat tro att en sådan liten person kan ge. Jag vet att dina känslor för mig, inte alltid kommer att vara dem samma. Men jag är bombsäker på att mina för dig, alltid kommer vara det. Du är mitt ”första barn”, min första villkorslösa kärlek. Och jag är så otroligt tacksam över att det var just du, som kom in och gav mitt liv en ny mening. Öppnade upp mina ögon, fick mig att se på saker, människor och värderingar på ett helt nytt sätt. Jag är så tacksam, glad och stolt över mig själv som valde att ta mig an dig även fast det gjorde så ont och även fast det till en början tog emot. Det är det absolut bästa jag har gjort. Det finaste jag har fått uppleva. Och jag är så stolt och tacksam över vår resa. Genuint tacksam, för allt. Jag vet att resan inte är slut, men jag vet också att den inte alltid kommer vara den samma. Som du sa sist jag hade dig innan vi skulle sova:

- Du Felicia?
- Ja Edvin?
- Jag älskar dig

Jag älskar dig också Lillis, villkorslöst❤️


GODMORGON LÖRDAG

2018-07-21 10:51
Från wflis

Jag och Edvin startade första dagen på semestern med en 5km morgonpromenad. Vi strosade omkring längs med ån och tittade på fåglarna och flygplanen innan vi stannade och köpte med oss frukost hem som Sebbe sedan fixade i ordning åt oss medan vi tittade på Disney Chanel Jr.





Till frukost blev det vattenmelon, jordgubbar och äggknäcke med avokado. Yum. Nu ligger killarna på soffan och jag ska alldeles strax gå till gymmet. Sedan blir det lite fix i lägenheten, en tur till Tuna Park och när Edvin sovit middag tänkte vi göra i ordning lunch och ta med oss till stranden. Känns som att även denna dag kommer ha en hög mysfaktor. Men det är inte mig emot.


FRIDAY & VACAY

2018-07-20 22:59
Från wflis

Idag jobbade jag endast halvdag som sagt, hur skönt när när man ska gå på semester?? Perfekt. Påväg hem så stannade jag på gymmet. Där körde jag en timmes kondition.

Passet såg ut såhär: Jag började med att jogga 10 min, speed 9,4 och 5% lutning. Sedan fortsatte jag med tabata intervaller, 20 sek rush och 10 sek vila x 10, power walk med speed 6,8 och 10% lutning i tio min, två varv blev det och jag var helt slut. Men det var skönt att ta ut sig ordentligt.

När jag kom hem så åt jag lax. Sedan har jag hängt med Edvin i princip hela kvällen medan Sebbe har gjort mat och sedan vilat. Vi har lekt med lego, dansat, skjutsat min bror, badat och sedan läst två böcker innan det var dags för honom att sova. Vi avslutade såklart med sång som varje kväll och det tog inte många minuter innan han började andas tungt och sedan sov. Lilla älsklingen.



Medan jag nattade Edvin så fixade Sebbe i ordning en chark bricka och kall öl. Hur mysigt?? Vi har ätit gott och ligger nu i soffan framför en film, This is 40. Väldigt lättsam och rolig. Jag tackar återigen för en kväll helt i min smak och ser fram emot en helg med min lilla familj. Kram


TWO DAYS LEFT

2018-07-19 22:21
Från wflis

Efter att ha legat på soffan, ätit chips och tittat på YouTube en stund efter jobbet så tog jag mig i kragen och gick till gymmet. Där blev det 45 minuter kondition bestående av: 30 min med intervaller på nivå 4 på crosstrainern och 15 minuter power walk i 13% lutning på nivå 6 på löpbandet. Kanske låter som ett simpelt pass för vissa men jag var genom svettig. Det kändes som ett lagom pass i denna värme. Och något är ju alltid bättre än inget.



Här hemma hann jag pussa på Edvin och Sebbe en stund innan det var dags att gå igen. En middag med Carro på stan var kvällens planer. Vi åt på Mocca, drack bubbel och pratade om livet. Allt i sin vanliga ordning. Tänk att så små, korta stunder kan ge så mycket energi. Räk/kräft-salladen jag åt, var förövrigt magisk. Nu ska jag ta en snabb dusch och sedan ska jag sova. Sista jobbpasset innan två veckors semester väntar. Hoppas att tiden går lika fort som vanligt. Ser fram emot dem kommande veckorna. Kram.


SOON VACAY

2018-07-19 09:36
Från wflis

Här är några bilder från förra året i Spanien:



Räknar ner dagarna nu inför Spanien. Jag jobbar idag och halvdag imorgon. Sedan går jag på semester. Det ska bli så skönt med lite ledigt. Dessvärre har jag bara två veckor i år eftersom att jag börjat på ett nytt jobb. Men det är iallafall något.


FAMILY NIGHT

2018-07-18 21:56
Från wflis

Ikväll efter jobbet så hämtade jag och Edvin upp min pappa. Vi kikade på hur han fixat i ordning sitt kök innan vi åkte vidare hem till farmor, där var även min kusin och väntade in oss. Vi blev bjudna på Palt och Lillis smakade för första gången och han blev såld. Det var hur gott som helst och så mysigt att umgås med dem i ett par timmar.



Hungrig är man aldrig när man åker hem ifrån min farmor, det bjuds alltid på hembakta bullar efter maten. Det var inte Edvin emot med efterrätt idag heller. Den lilla gottegrisen. Det var andra gången han träffade farmor och han var så trygg i hennes sällskap, ville bli buren (jag fick en halv hjärtattack när hon på 80år böjde sig för att lyfta honom) men det gick fint. Som ni ser ovan så myste han också i knät när han åt bullar.

Bara en sån liten enkel sak som ikväll ger mig så otroligt mycket. Jag är fylld med kärlek. Och när han vinkade och ropa ”hejdå snälla Kent” när min pappa gick emot porten så gjorde hjärtat en volt. Tänk vad mycket man kan känna för så egentligen små saker. Nu ska jag somna om igen. Snart semester. Godnatt


LIVETS LIV

2018-07-16 23:00
Från wflis


En
återigen perfekt kväll. Efter jobbet så hoppade vi direkt in i bilen för att åka ut emot Sundbyholm där vi mötte upp ett gäng. Vi satt i eftermiddagssolen, badade och Edvin försökte lära oss andra hur man dyker. När klockan började närma sig middag så stannade vi på Ica Maxi för att köpa med oss mat som vi kunde grilla ute på mammas och Matts altan. Det var hur mysigt som helst och maten var även den, återigen, gudomlig.

Nu har hela familjen bäddat ner sig i sängen, Edvin sover och detsamma ska vi. Det gör mig inte så värst mycket att jag jobbar en vecka till, när eftermiddagarna är på den här nivån. Magiskt.


EN MAGISK HELG

2018-07-15 22:07
Från wflis

Lördag:

Vi startade dagen med att sova ut ordentligt. Jag snoozade i flera timmar och det var så behövligt. När vi vaknat till liv så ordnade Sebbe äggröra och bacon medan jag skar upp vattenmelon att ta med ut på sjön. Sedan hoppade vi in i bilen och åkte emot Sundbyholm. Där mötte vi upp ett härligt gäng som redan solade och badade. Vid sju så åkte vi in emot land igen då magarna börjat kurra.



Påväg hem köpte vi med oss Spicy Hot som vi åt tillsammans i trädgården. När maten var i magen så blev det en lång dusch och redan vid 21:20 låg vi nerbäddade i sängen och började kika på en ny serie ihop. Marchella, min mamma tipsade om den och den är verkligen sjukt bra, dock väldigt läskig. Så hade inte Sebbe varit ledig så hade jag aldrig tittat på den. Men för er som inte är lika räkiga som jag, så är det verkligen i ett tips!! Det blev en lugn och skön kväll i sängen efter en mycket mysig dag. Kunde inte haft en mysigare lördag.



Söndag:

Imorse hade vi ställt klockan för att ta tillvara på den fantastiska dag som utlovats. Sagt och gjort så var vi ute i Sundbyholm vid 10:20. Mötte upp gänget vid ön och bara njöt av sällskapet, tillvaron och såklart en massa snacks. Vi solade och badade fram tills 15:00 ungefär. Då det är söndag idag så är det återigen dags för Edvin-vecka, finally!! Som man längtar när han inte är här.



När Lillis kommit hit så tog jag med honom ut till Sundbyholm där vi mötte upp min mamma och syster för lite eftermiddags-bad medan gänget styrde upp kvällens middag. Det var så mysigt att hänga med dem och hjärtat smälter när man ser på honom hur han njuter av sin tillvaro. Fina killen. Och mina fina, bästa tjejer.



Kvällens middag blev grillat med gänget hemma på Rikards systers altan då hon inte var hemma. Maten var magisk och hela dagen har känts idyllisk. Jag har verkligen njutit, ordagrant hela helgen och det är så härligt. TACK!! För det till alla som gjort min helg till magi. Nu sussar lilla E som en stock, jag är nyduschad och ska se ett avsnitt till av Marchella med min kille, innan jag med ska sova. Hoppas att man är någorlunda pigg och utvilad imorgonbitti när klockan ringer. Godnatt