RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-01-17 14:12:09

Maloouen blogg

Maloouen blogg på Nouw

Hon växer!!

2019-11-11 20:23
Från Maloouen

En sten släppte från hjärtat idag. Var ju dags att göra det andra tillväxtultraljudet för att se så hon växer, följer kurvan och allt det och det gör hon!!

Alltså vi blev så glada! Hon är fortfarande liten, men ändå! Hon beräknas väga 1,3kg nu och bebisar ”ska” väga runt 1,7 nu så hon har -23 i avvikelser så vi ska tillbaka om 2 veckor och mäta igen. Vi kommer antagligen få göra detta varannan vecka tills hon är mindre i minus så att säga, men det gör inget. Känns skönt att dom verkligen kollar upp det!

Det var bara det jag ville ha sagt! Vagnen får stå tom ett tag till och jag hoppas innerligt att den gör det ända till nästa år


Vecka 30

2019-10-30 21:27
Från Maloouen

Idag gick vi in i vecka 30. Bara 10 veckor kvar! Hur sjukt? Tiden bara springer iväg!! Jag hoppas iallafall att det är minst 10 veckor kvar!

Men det beror ju helt på hur hon växer. Följer hon inte sin kurva så blir jag nog igångsatt då hon behöver hjälp från utsidan istället, så snälla höll tummarna att hon växer!


Vår tid är nu

2019-10-28 09:36
Från Maloouen

Alltså äntligen!! Äntligen har en av tidernas bästa serie börjat igen. Säsong 3, och redan efter första avsnittet är med helt hooked igen

Kommer se fram emot varje måndag nu att titta på ett nytt avsnitt och äta frukost :)


Tillväxtultraljud 28+2

2019-10-25 15:14
Från Maloouen

Idag var vi på det första tillväxtultraljudet. Två görs när man har diabetes och nästa är i v38.. trodde vi. Nähä, tillbaka om 2 veckor för en extra mätning. Allt såg fint ut och hon samarbetade fint där inne. Bra mått och bra med fostervatten, men hon är ”lite liten” enligt tabellen. Har för mig att barnmorskan sa något med -26. Ingen fara, men dom vill mäta igen om två veckor för att se vad det kan bero på.

Molly var ju liten när hon föddes. 2940g så hon tyckte inte det var jättekonstigt om det är genetiskt. Tycker det var rätt ”skönt” att hon inte blivit drabbad av diabetesen då bebisen annars kan bli stor pga att jag inte tar upp allt socker, men men!

Så det blir väl några till besök där innan v38 kan jag tänka mig


Nämen hallå!

2019-10-24 21:36
Från Maloouen

Men hallå igen! Ett skapligt uppehåll här ja. Har tappat det där med att blogga, samtidigt som jag nästan jämt känner att jag vill skriva av mig.

Vad har hänt sen i februari då? Jag är gravid med en till flicka som beräknas komma i januari! Fick graviddiabetes vilket suger. Mitt sockerberoende är extremt då jag fortfarande vill frossa i fika och choklad! Men det går. Får ta insulin också, men det går bättre än jag trodde det skulle göra. Är dock alldeles för dålig på att röra mig så sockervärdena är lite förhöjda ibland, men hoppas det blir bättre när jag går hem!

Slutar alltså jobba om tre veckor och det ska bli fruktansvärt skönt! Får så ont av att stå på jobbet hela dagarna.. så Molly ska gå 15h/veckan från och med v.47. Tror och hoppas på att det kommer bli bra :)


Total makeover!

2018-02-10 20:46
Från Maloouen

Är i svedala nu hos min älskade ängel, och i fredags var vi till frissan! Det var dags för mig att fixa håret. Annies frisör, som även är hennes vän, har precis öppnat egen salong i Malmö och hon är så jävla grym! Hon fixade mitt hår i somras och jag var sååå nöjd! Så nu är det bara hon som får röra mitt hår (vilket också är lite jobbigt, då hon bor i Malmö)

Men denna gången blev det en total förändring och jag är såå jävla nöjd!!!

Vabruari är ett faktum

2018-02-08 10:56
Från Maloouen

Inte trodde jag att februari faktiskt var en sån vab månad, men ja. Jag är ju inte ensam om att vara hemma med sjukt barn iallafall.

Tack och lov har hon ingen feber, men hennes hosta är hemsk och snoret bara rinner. Så jag är hemma med henne så hon kan bli frisk och redo för dagis nästa vecka!

Igår var hon relativt pigg ändå, men idag hängig och mammig. Mammig har hon varit hela veckan och ska bara vara i famnen. Min lilla tjej!

Nu sover hon och jag har satt igång en maskin med tvätt. Lite nytta har det allt blivit när man vabbat. Städning och tvättning :p


På den vänstra bilden har hon tagit hållaren till persiennen och säger ”momo momo” det bästa med barns fantasi. All funkar till allt!

Ny dag, nya tag!

2018-02-06 09:30
Från Maloouen

Igår sov alltså Molly 30 minuter. Hon var ledsen ungefär hela dagen förutom några gånger jag lyckades busa upp henne lite! Hon vägrade sova men till slut så somnade hon på mig en liten stund.

Trodde ju såklart nattningen skulle gå smidigt. Men nej.. Hob var jättetrött, men började gråta istället. Mathias tog upp henne och gick lite så hon fick närhet och jag låtsades sova i sängen. Efter en liten stund la han ner Molly jämte mig och hon somnade!

Vid 03 inatt vaknade hon. Lite varm så tog tempen. 38.2 så en alvedon och nytt försök att få henne att sova. Välling fick det bli och sen sov hon till typ 8.30. Sköööönt!

Och idag känns hon mycket piggare och mer lik sig själv! Snoret och den ursöta hesa rösten är kvar, men hon känns inte så ledsen idag och frukost åt hon mer än gärna! yoghurt och macka

Jag trodde det var över..

2018-02-04 17:23
Från Maloouen

Jag kommer verkligen ihåg när Molly var bebis och vaknade på nätterna och vägrade somna om. Ju äldr hon blev desto mindre hände det. Hon vaknar alltid minst en gång på natten och då sitter hon i sängen och gnäller lite, men antagligen för hon inte hittar nappen, så då är det bara att ge henne den och lägga ner henne så somnar hon om, men inte inatt..

Nej, inatt vaknade hon vid 02 ungefär och började tjata som fasen! Jag trodde nästan att hon drömde, men icke. Försökte få henne att somna om, men icke. Hon kändes varm så tog med henne ner och tog tempen, bytte blöja och fixade lite välling (jag vet att man helst inte ska ge dom något att äta på natten, men jag var trött..) lite feber hade hon så en Ipren fick det bli.

Vällingen åt hon upp, men vägrade somna så tog med henne ner ytterligare en gång och satte oss vid tv:n istället. Hon var pigg! Hon hoppade och busade i soffan men sen så. Sen trillade hon ner från soffan och slog bakhuvudet rätt i bordet. Inte skönt, men hon lugnade ner sig snabbt och jag kände inte bula eller något.

Vid 04.30 började hon gno sig i ögonen så då gick vi upp och dååå somnade hon!!

Sen vaknade hon runt 08 tror jag, men tog Mathias henne så jag fick sova lite till :)

Hej mitt vinterland

2018-02-03 06:51
Från Maloouen

Molly vaknade strax innan 7 idag. Bara stt gnugga sig i ögonen och försöka se pigg ut! Vi ringde Mathias som är påväg till kusten för lite fiske och efter ett tag säger han ”har du tittat ut? Det är typ 20cm snö!” Oh no!
Nog för att det snöade igår, men inatt kom allt :p mysigt är det, men ser inte fram emot att köra till jobbet sen.. men det är bara att köra i tid och inte stressa ;)