RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 01:42:27

mjohnson blogg

mjohnson blogg på Nouw

SUNDAY INSPO

2019-06-02 11:37
Från mjohnson

Jag ser alltid till att ha minst en extra timma ledigt på morgonen på söndagen. Tar en extra koppkaffe, drar på lite musik och samlar veckans inspiration i olika mappar. Det är även dessa dagar jag sammanställer veckans inlägg på @wihults instagram samt gör en storie med det som inspirerar mig för tillfället.


Dagens inspiration kommer från den fantastiska konstnären Felipe Assadis Studio i Chile.

Magiskt, eller hur?

INDUSTRIVÄGGAR - Wihults

2019-05-31 15:39
Från mjohnson

Det har väl inte undgått någon att trenden med industriväggar och fönster är här för att stanna. För några år sedan var det en sällsynt och väldigt unik inredningsinslag, men idag har det blivit en del av standard utbudet i ett hem. Det är inte alls konstigt då det verkligen bidrar med så mycket i ett hem. Det finns inget bättre sätt att dela av ett stort rum på, enligt min mening, än med ett glasparti. Det skapar ett rum i rummet utan att ta bort ljuset och rymden.

Här är lite bilder från Wihults senaste projekt. Här har vi byggt ett sovrum i en studio och på så sätt fått två rum ist för ett. Som ni ser är ljuset fortfarande kvar och rymden lika så. Jag tycker verkligen att resultatet blev super bra och vår kund är väldigt nöjd med resultatet.

Är ni sugen på något liknande glöm inte bort att kontaka oss på [email protected]

Hemsidan hittar ni här!

WIHULTS

2019-05-31 09:48
Från mjohnson

Hej,

Väldigt länge sedan jag tittade in här, men det har varit fullt upp med jobb på många olika håll. Det är nämligen så att jag börjat arbeta med ytterligare ett jobb vid sidan av min arbete på Sportamore, nämligen Wihults.


Vad är då Wihults; Wihults tillverkar industriväggar och fönster i glas för kontor och hemma miljöer. Jag har själv varit såld på denna lösning under många år så känns väldigt kul att nu få vara med och driva detta vidare. Ni kommer självklart få vara med på resan i byggandet av detta bolag och jag skulle verkligen uppskatta om ni ville gå in på vår hemsida, Wihults samt instagram @wihults

På hemsidan finner ni mer information om företag samt bilder från vårens projekt! På instagram kommer det vara med inspiration och självklart bilder från våra projekt.


Så se nu till att följa resan på wihults.se


Ha en fin fredag!

DIY - ELEMENTSKYDD I ROTTING

2018-08-03 18:24
Från mjohnson

Här står jag uppe i min "ateljé" och bygger när det är hundra grader ute. Helt sjukt, men när det varit varmt så länge så känns det helt okej att spendera några få timmar inomhus. Har det perfekta rummet uppe på vinden i mitt hus, det är en yta på ca 20 kvadrat som står helt tom så här håller jag till när jag vill vara kreativ.


När ramarna satts ihop och målas var det bara rottingen kvar, den häftade jag fast med en spikpistol. Kanske den roligaste delen av bygget.

Är riktigt nöjd med resultatet och kommer självklart visa före och efter bilder på hur det ser ut inne i lägenheten. Måste bara få tillfälle att fota den av det.


Älskar att spendera tid i min fejk ateljé!

IF I HAD A COUNTRY HOUSE

2018-08-02 14:00
Från mjohnson

Att jag drömt om ett sommarhus kan inte undgått någon och efter att ha spenderat en vecka på en bondgård i småland så är inte drömmarna mindre direkt. NU får det inte gå en sommar till utan att jag har mitt egna lilla ställe och såklart har jag redan klart för mig hur inredningen och känslan ska vara när jag väl köpt mitt lilla torp.

Bland det första jag kommer göra är att bygga ett utekök. Jag älskar att laga mat och jag älskar även att vara utomhus så det är ett måste.

Dessa bilder kommer från det svenska paret Yvonne Tenninge och Micke Sköldmark Bed and Breakfast i Frankrike. La Belle Vue och skulle gärna kopiera deras stil rakt av till mitt framtida sommarhus!

Mönstrade kakelgolv är ett måste! Och blommiga väggar och mycket färg! Älskar den gula tapeten som dom har använt i hallen.

En pool är kanske lite inte direkt på prioriteringslistan.. men drömma går ju ;)


VACAY DIY - Element skydd

2018-08-02 11:35
Från mjohnson

Har nog aldrig varit så här länge ledig och inte direkt ha några planer. Var super stressad innan semestern, men nu känner jag verkligen att det var ett smart drag.

Har hunnit umgås med alla nära och kära, varit mycket på landet, badat så jag tror jag fått simhud mellan fötterna och sprungit extremt många mil. Kom hem i förrgår och är så sugen på att börja bygga igen, har så många planer och ideer men man hinner ju inte riktigt med att göra dom när vardagen, jobb och annat kommer emellan så nu tänkte jag passa på.

Åkte till Bauhaus, kanske en av mina favorit butiker, efter badet i förrgår och körde direkt igång med ett DIY projekt.

Klänning, foppatofflor och skruvdragaren i högsta hugg ;)


Svängde förbi stan och inhandlade rotting på rulle. Är så kär i alla möbler med rotting för tillfället!

Sen upp på viden för att måla ramarna. Det ligger på tork nu, så ska passa på att möte upp lite vänner för bad vid klipporna och sen ikväll blir det till att göra klart projektet. Titta in imorgon så får ni se resultatet!


BERLIN APARTMENT ON MY MIND

2018-08-01 13:00
Från mjohnson

Ramlade in på T.D.C blogg i veckan och hittade detta fantastiska hem i Berlin designat av Annabell Kutucu. Älskar mixen av det bruna mörka tillsammans med betong golvet. Har alltid varit svag för den mixen och om det är något jag drömmer om är det att någon gång ha ett hem med just det, betonggolv!


Dom enkla men ack så snygga bokhyllorna skulle man ju gärna ha här hemma.

Beigt and wood

2018-07-30 11:00
Från mjohnson

Är inte ensam om att vara besatt av kombinationen av trä och beigt för tillfället. Som jag skev innan så står mitt vardagsrum på tur att göras om och eftersom köket är nyrenoverat så tänker jag att detta får stå som inspiration till vardagsrummet. Tänk er beiga väggar, trä skulpturer på väggarna, lite råtting och sen svarta detaljer? Vad tror ni? Har ett litet problem och det är att mina fåtöljer äntligen är omklädda och klara och dom är syrenlila... ska jag snabbt klä om dom eller funkar det till resterande plan?


SWEET COLORS

2018-07-29 16:33
Från mjohnson

Lediga dagar för mig alltid att blir mer kreativ och suget efter att göra om växer. Det har såklart att göra med att man har mer tid till reflektion och tillåter sig att lägga tid på att läsa tidningar, bloggar och kolla ett extra varv inne på pinterest. Just nu står vardagsrummet högst upp på listan över vad jag vill göra om, eller kanske snarare göra klart här hemma. Har en bra grund så det är slut fixet som ska göras.

Målade väggarna i en varm beige ton direkt när jag flyttade in och är fortfarande väldigt nöjd med färgen, däremot har jag verkligen inte fått till känslan och någon harmon i rummet. Hittade dessa bilder inne hos Petra Tungården som precis bytt färg i sitt vardagsrum och gillar verkligen resultatet. Har ju en liknande vägg färg i köket och fåtöljerna är rätt lika mina väggar i vardagsrummet. Så planen är nu att få in lite mer trä och kanske även gå in på turkos/grönt i vardagsrummet...

Får se hur det blir..


SILK MIDI SKIRT

2018-07-18 14:00
Från mjohnson

Helt klart sommarens populärast kjol och jag har fortfarande inte fått tag på någon. Siden är oftast rätt dyrt och dessa kjolar är ju såklart inte ett undantag. Har en störning som innebär att jag har svårt att lägga så pass mycket pengar på något som "bara är två sömmar" ett uttryck min mamma kört med sedan barnsben. Så har inte kunnat motivera ett köp än. Dock är jag extremt sugen på att packa ner en i både gult och beiget i semester väskan nästa vecka och nu har jag ju som sagt inte någon.

Så frågan är nu om man ska orka köra ett D.I.Y projekt så här dagarna innan semestern?
Tänk den gula med en enkel vit t-shirt och sandaler till...


Det är ju dessutom den perfekta övergångskjolen till hösten. På med en stickad tröja och ett par boots och du är redo för lite kallare väder...