RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 11:52:55

Binebopp blogg

Binebopp blogg på Nouw

2 år & 3,5 år

2019-06-02 07:50
Från Binebopp

Oj länge sen nu!

Wille har hunnit fylla 2 år. Lärt sig hundra nya ord och även sätta ihop flera ord, lärt sig att räkna och en hel del färger. Han hatar blöja och vill gärna ha ”songer” (kalsonger). Han är ganska duktig på att gå på toaletten om han springer runt naken hemma men lite olyckor sker så långt ifrån blöjfri. Även om han själv tycker han är det.

Alfred har slutat med nattblöja också, gått jättebra! Bara en olycka sen vi sluta för 2-3 veckor sen. Han är så rolig just nu och pratar så bra och ”vuxet” med så mycket funderingar. Lite lillgammal emellanåt.


God jul!

2018-12-26 21:34
Från Binebopp

Vilken jul!

Då var det över, och allt gick så snabbt som vanligt. Tyckte nyss det var i början på november och det var förbjudet att redan börja längta till julen.

Det är hemskt att julen inte är förknippad med glädje, förväntan och lek som för mina barn. Och som det var för mig när jag var liten. Kan spy lite på alla perfekta instagrambilder med lyckliga barn och stort julbord även om jag själv är med och bidrar...känner mig lyckligt lottad helt enkelt.

I år, liksom de andra åren köpte vi bara lite julklappar till barnen fem stycken totalt, två egna var och en tillsammans. Inga dyra men något de behövde/ ville ha. Dom har många släktingar som köper till dom så det fick räcka. En 1,5-åring respektive 3-åring behöver inte många. Och det sista jag vill är att ungarna ska bli bortskämda. Är det något i mitt föräldraskap jag är och vill vara hård med är att de ska vara tacksamma och inte ta för givet att de ska få massor. Ibland svårare än man tror. Man vill ju ge dom allt samtidigt :)

Barnen är underbara just nu, Alfred tänker så mycket och säger så kloka och roliga saker. Det är synd att han är lite blyg ibland för det är mest bara jag och Daniel som får ta del av det.

Wille pendlar i humör ordentligt upp och ner och snabba vändningar men när han är på gott humör är han en liten charmör som gillar att sjunga ”akta dig, akta dig” (lilla snigeln) ”inka inka inka” (blinka lilla stjärna)

1,5 år & snart tre år

2018-11-28 19:48
Från Binebopp


Wille
Ord han säger nu: mamma, pappa, äpple, hoppa, akta, bajs, nej, ja, hej hej, uppe, lampa, törstig, den, är det?, ”akta dig, akta dig” (lilla snigeln), Babba, Bibbi och Dadda, ”Cia” (fröken på dagis), macka, tack... och säkert några till. Det börjar bli att man inte kan räkna antal ord så snart smäller det nog till. Kul att ”akta dig, ankra dig” från lilla snigeln är den första låten Wille började sjunga på. Det var även så för Alfred, ska kolla när det var!
I övrigt är det fart på ungen, härjar, slåss när han blir arg, jagar Alfred och flinar. Mycket närhetsbehov och astmaproblem en vecka i månaden ungefär. VÄGRAR inhalatorn.

Alfred: pratar hur bra som helst nu! Är aldrig sjuk till skillnad från sin bror. Börjar kanske komma in i någon trotsfas eller så har det varit trötthet och tillfällen bara, hoppas på senaste. Jätteledsen när vi lämnar på förskolan just nu :(

Wille & Alfred

2018-10-05 22:04
Från Binebopp

Wille, 17 månader. Snart 1,5 år! Vad hände?
Han har blivit en pojke på så kort tid. Han blir galen när någon tar något ifrån han eller inte får som han vill. Han retas medvetet med Alfred genom att ta saker och springa därifrån. Han slåss när han blir arg och skriker HÖGT. Han har helt slutat bitas som tur är.
Ord han kan:
Mamma
Pappa
Tack (taaat)
Törstig (tötti)
Öppna (öppa)
Vad är de (ä dä)
Dessa ord säger han varje dag men har börjat härmas så något nytt varje dag hör man. Så kul! Han förstår så mycket och jag kan be han göra saker och han lyssnar och förstår!
Alfred, 2 år och 9 mån
Just nu är det en mysig tid! Inte mycket trots och sån fin kille han har blivit. Han klappar på mig, han ställer frågor och kommer ihåg det vi pratat om. Han har börjat prata väldigt rent med vissa ord och meningar. En sak jag noterat och som gör mig väldigt stolt är att han nästan aldrig är elak eller startar bråk med andra barn (förutom sin lillebror hehe). Okej låter som jag helgonförklarar han nu. Han har sina stunder där han skriker, gråter och han vill ha sin napp 24/7. Han ignorerar när jag pratar med han osv osv, han kan vara en skitunge men snäll, gullig, rättvis och en bea kompis är han. Och han älskar bebisar. Pratar med gullig röst klappar försiktigt...

Pseudotvillingar

2018-08-16 21:25
Från Binebopp

Att ha barn med mindre än 18 månaders mellanrum kan vara SÅ jobbigt. Speciellt just nu när jag fortfarande är föräldraledig har en 2,5- åring som är riktigt bestämd och en 15 månaders som är en riktig vilding. Och vi har dessutom sålt syskonvagnen. Insett att det var ett ganska dumt beslut såhär i efterhand.
Hur som, vilka är dom just nu?
Wille, en glad kille med STARK vilja som bits, slåss, skrattar högt, retas, dansar och är så jäkla söt. Han är överallt, klåfingrig och får nytt blåmärke varje dag. Klättra är det bästa han vet och han tar sig upp vart han vill. Han är mammig och vet vad han vill. Ett riktigt jobbigt charmtroll. Orden han säger är mamma, pappa, tack. Och ”na na” till napp. Större än så är inte ordspråket.

Alfred pratar som aldrig förr och säger så roliga saker, nu kan han verkligen prata. Han är kärleksfull, gosig, pussig och kramig. Älskar att cykla på balanscykel, cars-bilar och lekland. Han kan räkna till 12 även om han hoppar över lite siffror ibland. Han har precis börjat sätta ord på känslor ”jag var ledsen” ”mamma var arg” osv... helt underbar......

Sen har vi andra sidan, när han bestämmer sig för att trotsa/ är trött då har han börjat slåss, skrika och inte lyssna alls. Men han är duktig på att säga förlåt (blir några gånger per dag ) . Så när vi är ute i offentliga miljöer, jag är själv, den ena härjar och den andra trotsar, DÅ är det svettigt. Som tur är finns mutor

Ettåring!

2018-05-13 19:40
Från Binebopp

❤️❤️❤️❤️

Nu händer det grejer!

2018-04-26 06:16
Från Binebopp

Alfred har ju druckit välling sedan ett halvår tillbaka på natten av någon konstig anledning. Eller vi har ju tillåtit det, mest för smidighetens skull. Jag har haft ångest inför den dagen jag bestämt för att ta tag i det....MEN! För tre dagar sen sa Daniel till Alfred att vällingen var slut och han accepterade det. Inget tjat, gråt eller ens en fråga efter det.
Förutom det så får Daniel både natta och komma in på natten när han vaknar sen några dagar. Innan var det bara mamma, och varit sen Wille föddes. Sååå skönt!!
Dessutom går han bara på potta när han är hemma!! Allt flyter på bra just nu!!

Wille blir 1 år om en 1,5 vecka, har tre tänder och kan
stå själv och klättra men vågar inte gå själv än.

Berg och dalbana- humör

2018-04-05 12:33
Från Binebopp

Att humöret kan skifta så mycket på en tvååring... i förrgår hade Alfred säkert 15 utbrott. Han vaknade redan 4.30 och började direkt. Innan vi gick utanför dörren för att gå till dagis hade han tjafsat om att inte byta blöja, borsta tänderna, byta kläder, ta upp saker han kastat efter sig osv... skrikit gråtit och betett sig illa. Jag har SÅ svårt att vet vilka strider man ska ta och vilka man ska ignorera. Och hur man tar striden när ungen vägrar lyssna. När han är på det typ av humör går det inte heller avleda honom som det annars är enkelt att göra....
Igår ville han gå ut men hade bara gympaskor på sig. Det regnade och var blött och jag sa att han fick gå ut om jag fick ta på han regnbyxor och andra skor. Han VÄGRADE och då vägrade jag tillbaka att han skulle gå ut. Han stod i 45 min och skrek vid dörren. Jag lät han vara tills han grät och ropade på mig. Han ville bli buren och ta av sig kläderna. Och så var DEN striden vunnen i alla fall. Borsta tänderna vinner jag alltid (ibland får jag dock tvångshålla), men napp-striden förlorar jag nästan jämt. Han vet att han inte får ha den när han leker, är ute eller är på förskolan. Men annars har han den ganska mycket ändå vilket jag inte gillar men som sagt, alla strider går inte att ta samtidigt. Får ta den när han inte bråkar om andra saker, en sak i taget...
Idag vaknade han dock 6.15 och var världens snällaste unge. ALLT gick smidigt, han åt bra frukost, borsta tänderna själv länge, bytte kläder utan protest och skrek ”jaaaa” när vi skulle klä på oss ytterkläderna. Underbart!
Wille är än så länge väldigt snäll och enkel, börjat sova sjukt bra! Nattade han i sin egna säng vid 19.00 första gången, tog 15 min (var nog riktigt trött). Han vaknade 22.30 för välling och sov sen till ca 7.00.

Sjukdom

2018-03-26 20:43
Från Binebopp

SÅ var det dags IGEN!

Vi har ju varit mer sjuka än friska sen jul?! Alfred har haft hög feber, 40 grader trots alvedon i kroppen. Första gången jag sett han så dålig. Han tackade till och med nej till glass. Sov säkert 18 av 24 timmar. Wille har haft lite feber och har troligtvis en tand på gång. Han vaknar säkert 15 ggr per natt, skriker, gnäller eller bara rör på sig massor. Jättetråkigt humör på dagen.Stackars Daniel som får ta det mesta med Wille eftersom Alfred är så jäkla mammig.

Idag har jag velat bryta ihop 10 gånger men hållit mig. Haft en tanke på att när ungarna sover kan man äntligen få lite lugn och ro. Men Alfred vägrade somna och sitter fortfarande uppe med mig. Han har vart på riktigt tjurigt humör och betett sig förskräckligt idag men nu är han snäll i alla fall.

Riktigt jäkla gnälligt men bara sanningen om hur det kan vara med två småbarn tätt i åldern. Så tråkigt när det är en period med dålig sömn och sjukdom...allt man längtar efter är att tiden ska gå och man härdar ut istället för att njuta...

Får påminna mig själv om hur underbara dom är i vanliga fall ;)

Sex timmar!

2018-03-22 15:15
Från Binebopp

I natt fick jag sova i SEX timmar i streck. Minns inte sist det hände, säkert några månader sen? Mellan 21.30-23.30 var det väldigt oroligt och många nappinstopp på Wille. Vid 23.30 vaknade Alfred och ville att jag skulle komma in till han. Han somnade om på 2 sek, inte ens välling ville han ha (han dricker ju det varje natt annars) och sov sedan till 6. Själv vaknade jag ganska utvilad vid 5.30.

Vanligtvis brukar jag vakna ca 2-3 ggr per natt av olika anledningar. Så blir ca 2-3 timmar i taget man sover. Men just nu är det väl Daniel som får jobbigast som har Wille som är vild när han sover (vill komma upp till oss efter halva natten).

Var på utvecklingssamtal
med Alfred igår. Gick väldigt bra, han är duktig på färger och på att prata. Han är en avvaktande kille som först gärna tittar hur sina kompisar gör innan han deltar själv. Han gillar babblarna, tåg och att läsa böcker. Precis som jag känner han, förutom att han hemma kan vara en liten skitunge också. Men den sidan verkar han inte visa på förskolan som tur är haha! Men vi fick höra jättefina ord om honom så jag är så stolt och glad över honom. Min fina unge!