RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 06:06:35

Vildasmorsa blogg

Vildasmorsa blogg på Nouw

.

2019-08-11 23:41
Från Vildasmorsa

​Weheartit.

11 augusti.

2019-08-11 22:59
Från Vildasmorsa

Sommaren lider mot sitt slut. Högsäsongen här på Öland är slut och sista kvällen på Strand har varit, Öland slår igen i väntan på en ny sommar och det blir mörkt, grått och tomt. Just i år vill jag att sommaren aldrig ska ta slut, vi har haft en så himla bra sommar familjen och jag. Men inskolningen på fritids är gjord och om en vecka börjar Vilda i förskoleklass. Så så var det med det. Mina rutiner är som vanligt, sova-jobba-äta-familj och så börjar det om. Det är väl det som är det tråkiga med hösten, att hela rutinen blir så definitiv. Visst det blir vad man gör det till men det är så jäkla svårt ibland. Sommaren är helt fantastisk för oss och sedan hamnar vi i våra vanliga rutiner, ekorrhjulet. Det har liksom blivit en ond cirkel och den måste vi bryta. Man kan faktiskt ha roligt resten av året också och inte bara på sommaren. Vår höjdpunkt i sommar var ju helt klart Astrid Lindgrens värld. Vi gick där i två dagar och helt ärligt så hade jag kunnat gå där fler dagar. SÅ mycket att se och upptäcka. Annars har vi solat, badar och bara njutit av tid tillsammans, där vi inte går om varandra i dörren och jobbar olika skift. Så det har vi egentligen som uppdrag nu att göra mer saker tillsammans men också på olika håll. Allt annat än bara äta-sova-jobba. Just nu känner jag ändå att det kryper så otroligt mycket i kroppen. Dels av rastlöshet men också av suget och behovet av att göra något annat, ändra bana. Utvecklas och gå vidare. Just nu känns det som att jag bara står still och trampar på samma ställe och inte kommer någonstans, men sedan är det ju också så att man måste komma på vilken i vilken riktning man ska gå, annars blir det svårt att komma loss och röra sig framåt. Mer äventyr och spontanitet hade jag behövt i mitt liv. Ju mer jag planerar desto mer låser det sig och då har jag hunnit övertänka. Nåja, mycket tankar just nu så vi år helt enkelt se vart vinden för mig.

​Weheartit.

utflykt.

2019-03-24 17:11
Från Vildasmorsa

Igår var Vilda äntligen så pass pigg att vi kunde hitta på något tillsammans så då blev det en liten utflykt i Köpingsvik. Vi var uppe vid Köpings Klint där vi fikade lite och kollade på utsikten och sedan blev det en promenad längs havet med ett stopp vid lekplatsen. Riktigt härligt och nu känner man verkligen att våren är på ingång.

Dag 4.

2019-03-21 12:04
Från Vildasmorsa

​Så var sjukstugan inne på dag 4. Vildas feber börjar gå ner nu i alla fall men hostan har inte gett med sig än så Simon har sovit nere på soffan nu i veckan då han skulle upp och jobba. Vilda har dessvärre haft väldigt tunga nätter. Hostat så mycket att hon inte har kunnat somna och när hon väl har lyckats somna så har hon vaknat för att hon har hostat. Så nätterna har varit väldigt tunga kan man säga. Hon har legat så nära mig det bara går och vaknat så fort jag har gått därifrån. Hoppas på att natten som kommer blir bättre. Nåja. Igår firade i alla fall Simon och jag 8 år tillsammans. Så vi lagade lite god mat och kollade på en film med Vilda och det fick räcka eftersom läget är som det är. Tanken är att vi ska ut och äta och hitta på något själva någon gång framöver. Imorgon blir det film för hela slanten! Filmen om Mötley Crue släpps imorgon och den måste man ju se såklart. Är så sjukt taggad så jag hoppas att jag inte blir besviken. Risken är ju att man går in med alldeles för höga förväntningar. Vad helgen har att erbjuda beror på hur Vilda mår. Vi har legat inne på soffan hela veckan så hon hade nog behövt komma ut lite. Jag med för den delen. Nej nu kallar soffan igen.

tisdag.

2019-03-19 15:25
Från Vildasmorsa

Två inlägg på två dagar, lutar åt ett rekord! Skämt åsido. Nu är sjukstugan inne på dag 2. Feber, tjock i halsen och ett hav av snor. Nu är det alltså Vilda vi pratar om. Simon sov nere på soffan inatt då han skulle upp och jobba och tur var väl det för Vilda hade en riktigt jobbig natt så här blev det inte så mycket sömn. Hoppas på att natten som kommer blir bättre helt enkelt. Idag har det varit soffläge här hemma. Blandat med skrik och bråk på grund av sömnbrist. Men mestadels har det varit mysigt. Imorgon firar Simon och jag 8 år tillsammans så då ska vi laga någon god mat och se någon film så får vi gå ut och fira lite större en annan gång. Ikväll hoppas jag på att få se uppföljarna till The Purge. Den första filmen kom ut på någon filmsida för ett tag sedan och där var jag fast. Så jag köpte faktiskt hem resten av filmerna också. Spännande!  Nej nu hoppas jag på att mitt lilla russin som badar känner sig färdig.

190318

2019-03-18 11:15
Från Vildasmorsa

Okej uppenbarligen har det gått typ 4 månader sedan jag skrev något här och egentligen så har jag inget nytt att skriva heller.

Vilda fyller 6 år i augusti och börjar då också i förskoleklass? Vad tusen hände där? När blev hon så jäkla stor? Helt sinnessjukt. Hon röjer runt som ett litet yrväder som vanligt och bjuder upp till många roliga diskussioner och skratt. Jag hoppas att hennes nyfikenhet och självsäkerhet håller i sig och att hon aldrig någonsin kommer att bry sig om vad någon annan tycker och tänker om henne.

Här hemma flyter det på, vi har funderat på vad vi vill fixa till i huset framöver och prio ett är väl egentligen vårt sovrum. Bara tapetsera om och få det lite mysigt där inne. Tapeten där inne är gräslig. Sedan är det även tal om att renovera badrum, glasa in altan osv. Men vi får se. Ingenting som måste göras just precis nu. Vi trivs i vårt hus och i vårt område i alla fall och det är väl egentligen det viktigaste.

Simon och jag firar 8 år tillsammans på onsdag och nu börjar man verkligen känna av hur fort tiden har gått. Om 2 månader så fyller jag även 30 år? När fasen hände det?! Galet. Annarsså flyter livet på precis som vanligt och det känns förbannat bra. Det största som har hänt egentligen är at jag har gått från mörkhårig till blond. Så så spännande är mitt liv. På återseende!




Glossybox November

2018-11-16 10:08
Från Vildasmorsa

Fick hem min Glossybox för november månad i veckan och det känns som om jag är en av få som faktiskt är väldigt nöjd med min box och kommer att använda Allt? Läpprodukten från Huda Beauty är i den ljusa varianten man kunde få och på mig är den riktigt fin. Produkter från The Body Shop är alltid uppskattat och jag fick en Body Butter i doften Vanilla Marshmallow som doftar helt fantastiskt. Vitaminspray är också en superbra produkt tycker jag och lika så ansiktsmasken och Pore Strip. Jag hade även Glossydots kvar så jag betalade väl 9 kr för den här boxen. Ett kap!

Lånad bild men fick exakt samma innehåll.

Luciaformen.

2018-11-14 09:50
Från Vildasmorsa

Mitt mål med Luciaformen var att komma i de här jeansen som jag köpte för ett tag sedan och det gör jag nu så det målet är nått vilket känns jättebra. Ett annat mål jag hade var att träna upp ryggen. Jag har ju ischias vilket gör att jag kan ha väldigt ont i perioder men nu är det faktiskt ett tag sedan. Så jag kan egentligen inte kräva så mycket mer av Luciaformen. Jag får lov att erkänna att jag hade en vecka där jag gjorde avsteg och fuskade. Jag hade en jäkla hosta och så var vi barnfria så då låg vi i sängen hela dagarna och åt godis typ. Så vikten har gått lite upp och ner men jag har ändå gått ner 5 kg så det får man vara nöjd med ändå. Nu är ju inte Luciaformen slut än så jag har ändå lite tid kvar. In i kaklet!

Regn och rusk.

2018-11-10 22:17
Från Vildasmorsa

Snälla. Kan det inte bara bli december nu så att man kan få börja julpynta lite? Är så trött på regnent och rusket. Grått, trist och mörkt. Med lite julpynt och julstämning hade det känts lite lättare. Älskar när man äntligen får ta fram jullådorna och börja pynta i hela huset och dricka en kopp te framför julkalendern. Snart så! Annars rullar tiden på. Jobbar och sliter och spenderar tid med familjen. Det är typ det. Försöker röja lite här hemma emellanåt och kasta eller skänka saker. Vi har samlat på oss alldeles för mycket skit.. men det får väl bli en vända till Kalleguta snart och göra sig av med lite. Nej nu blir det ansiktsmask och något avsnitt av Once upon a time.

En bild från när vi skulle på kalas i söndags.