RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-22 12:52:21

Emma Burgos

emmaburgos blogg på Nouw

Midsommarafton

2019-06-22 10:26
Från emmaburgos
Igår var det midsommarafton: Vi är på vårt andra landställe och det är även lite släktingar här.

Under dagen så åkte vi iväg till en hembygdsgård för att fira lite, har inte varit där på flera år. Det var trevligt men tyvärr kom vi för sent för fiskdammen så Luna blev lite ledsen. Sedan åkte vi hem, spelade spel och grillade.

En perfekt midsommar helt enkelt.

Om Vänner.

2019-06-15 23:19
Från emmaburgos

Jag har alltid sagt att man ska omge sig av dem som ger en energi. Det är så himla viktigt och något jag försöker leva efter.
Jag har svårt att släppa taget om folk och vissa får helt enkelt hänga kvar för länge hos mig, trots att jag ständigt blir besviken och sårad av dem. Vissa finns där bara för vi har känt varandra länge och vi har för fin vänskap, som egentligen inte alls är dålig, för att avsluta den. Jag försöker dock distansera mig från de som tar mer energi än vad de ger.

Istället vill jag umgås med dem som inspirerar mig. Dem som får mig att vilja bli en bättre människa, mamma, fru, vän. Dem som får mig att vilja utöva det jag älskar. Dem som villkorslöst delar med sig av sitt liv och sina tankar. Flera av dem har jag hittat i min klass, min alldeles perfekta klass. Några av dem är gamla vänner som jag hittat eller hittat tillbaka till. Några av dem är nya vänner.
Något av det bästa i livet är att prata med någon om allt och inget.

Vänskap är så viktigt. Var noga med vilka du väljer som dina vänner.



Livet just nu

2019-06-13 17:19
Från emmaburgos

Ont om bloggande just nu. Så tråkigt då jag gillar att gå tillbaka och se vad jag gjort.

Sedan senast har jag börjat min prakiktperiod hos Leroy Media. Det är dem som gör Idrottsgalan, Guldbaggen och nu Victoriadagarna som jag är med och planerar. Tiden har gått superfort och jag har redan varit där 7 av 10 veckor.
Nu har jag semester en vecka för att kompensera så att praktikperioden blir så lång som den ska vara. Sedan väntar 3 till veckor som avslutas nere på Öland och Victoriakonseten.

Just nu är jag uppe i Norrland i stugan. Jag tror inte jag har varit här sedan nyår, så det var på tiden att åka hit. Vi kom sent igår kväll. Tyvärr är det kallt och dåligt väder men det blir nog bättre senare i veckan.
Imorgon ska vi åka till Sundsvall och gå på mitt kusinbarns studentfirande.

Vi åkte förbi Sundsvall på vägen upp, såklart, och åh, vad jag saknar den staden. Föreställer mig ofta hur det vore om vi hade bott kvar där. Hur vårt liv hade sett ut, hur Luna hade varit.
Jag hade inte tvekat en sekund på att flytta tillbaka egentligen. Men nu har vi byggt ett nytt liv i Stockholm. Ett liv med en förskola som Luna älskar, närhet till mina föräldrar vilket betyder jättemycket, skola, jobb osv.
Men hjärtat kommer alltid att finnas i Sundsvall.

Påskhelgen

2019-04-22 01:16
Från emmaburgos

Påskafton igår var helt fantastisk. Vi träffade min gamla barndomsvän, hennes sambo och deras barn som är 5 veckor äldre än Luna. Först gick vi iväg till Nackareservatet och grillade korv och barnen lekte. Sedan gick vi hem till oss, lekte på gården, spelade TV-spel, åkte och köpte mat och bara hängde. Barnen lekte så himla fint med varandra.
Jag och min barndomsvän verkar helt oplanerat vara i samma fas i livet, alltid. Vi var gravida och fick barn samtidigt, tog körkort samtidigt etc. Så roligt och en slump verkligen. Jag är så glad att jag har henne.

Imorse åkte Peter iväg till Norrland för att hämta hem vår bil som vi måste byta däck på. Han kommer hem imorgon. Han åkte till vår stuga där och hänger lite med mina föräldrar, ikväll hade de kört årets första grillning - så avundsjuk!
Men jag har inte haft det så illa själv, en av mina närmsta vänner och min syster kom hit och vi hängde här en stund, sedan åkte vi och åt och fikade och sen hem igen och spelade TV-spel. Hade verkligen en toppenkväll med dem och jag är så himla nöjd med den här påskledigheten.

Imorgon ska jag och Luna bara ta det lugnt, vi har inga planer alls. Peter lär dyka upp på eftermiddagen någon gång eftersom jag kan tänka mig att trafiken är rätt galen imorn. Förhoppningsvis hinner jag dröna lite på dagen också.
På kvällen sedan har jag Studio Paradise, som alltid på måndagar. Inte många avsnitt kvar nu...

Nu måste jag sova om jag över huvud taget ska orka ta mig upp imorn. Godnatt!

Långfredag

2019-04-19 22:38
Från emmaburgos

Idag gick vi påskkärring. Vi skulle egentligen gjort det igår, men det blev för sent och stressigt.
På förmiddagen målade Peter och Luna påskkort och sedan gick vi runt till grannarna och gav dem.
Luna var superstolt sedan över allt godis hon hade fått.


Imorn kommer min barndomsvän och hennes familj på besök och vi ska ha en heldag tillsammans. Luna ser jättemycket fram emot att träffa deras pojke som är jämngammal med Luna.

Luciamorgon

2018-12-13 11:00
Från emmaburgos

Lucia idag. När jag var liten var lucia magiskt och något jag såg fram emot hela december.
Jag sjöng i kör då och vi var alltid och lussade alltid på ett hotell tidigt på luciamorgonen, för att sedan fortsätta med 2-3 luciatåg under dagen och det stora luciafirandet i kyrkan på kvällen. Firandet i kyrkan var helt fantastiskt. Först var det "ljusspel" som handlar om Jesu födelse, det var oftast konfirmanderna som spelade upp det. Sedan var själva luciafirandet. Minns hur vi tassade omkring i bara lucialinnen och strumpor i kyrkans trapphus för att kika ut och se hur lång kö det var (den var alltid superlång). Ordningen på sångerna hade vi skrivit ner på tallriken som omslöt tärnljuset.
Hon som var Lucia var alltid en tjej i någon av de äldre körerna och då var det hon som hade gått längst. Vi som var yngre hade alltid som goals att en gång också få stå där som Lucia. Synd nog så slutade jag några år innan det var min tur.

Idag är det dags för Lunas första luciafirande. De ska ha luciatåg på förskolan och det var en otrolig stolt mamma som skickade med henne luciakläder och luciakrona när hon gick till förskolan imorse.
Ser så mycket fram emot att se henne senare i eftermiddag.

MI

2018-12-08 23:38
Från emmaburgos

Innan jag började min utbildning googlade jag sönder mig efter andra som gått samma utbildning, eller i alla fall pluggat på Medieinstitutet.
Hittade tre bloggar (en har jag följt längre än så) och läste igenom hela deras MI-kategori flera gånger. Eftersom utbudet av bloggar vad så litet så tänkte jag att jag skulle blogga om hela min tid där så andra kan läsa det.
Nu har jag gått en hel termin och det har inte blivit många inlägg, tyvärr. Men jag ska försöka börja skriva mer om skolan då det dels är kul för framtida elever att läsa men också för mig att gå tillbaka och titta på.

Jag läser alltså Online Video Producer som är 1,5 år.
Och du blir precis vad det låter som, producent för onlinevideo.

Under hösten har vi läst en kurs som heter Produktion - inspelning, kamera, ljud, ljus. Där fick vi lära oss allting om kameran och dess olika inställningar. Vi fick även läsa oss att ljussätta och prova olika typer av mikrofoner.
I kursen har vi även gått igenom Storytelling och jobbat med olika projekt och format. Slutuppgiften var en individuell film om ett yrke. Jag valde frisör.

Vi har även läst en kurs som heter Postproduktion för digitala plattformar där vi lärt oss att redigera i Premiere Pro och After Effects.

Senaste kursen vi läst nu har varit Marknadsföring där vi fått lära oss om hur marknadsföring fungerar. Mycket lärorikt och mer avancerat än vad man kan tro.
På måndag börjar vi kursen Online Distrubution. Vad som menas med det återstår att se.

Under hösten har jag haft turen att få praktisera på Nent och Studio Paradise. Som den Paradise Hotel-nörd jag är så var detta perfekt för mig.
Som praktikant har jag fått vara kameraman, deltagarassisent och deltagaransvarig, studioassistent, sköta prompter uppe i kontrollrummet. Produktionsteamet har verkligen gett mig förtroende att sköta olika uppdrag och jag har lärt mig så mycket där.
Jag har verkligen fått upp ögonen för just studio och TV och just nu lutar det åt att det är det jag vill syssla med i framtiden.

Hösten har verkligen gått fort. Det känns som att det var igår vi alla satt där i klassrummet nervösa och förvirrade.
Jag trivs väldigt bra på MI och har fått turen att få världens bästa klass.
Jag ser fram emot LIA i vår, har inte sökt ännu men har en idé om vad jag vill göra.

Varje dag kommer det mail från våra utbildningsledare om jobb och LIA-platser. Studio Paradise-praktiken fick vi mail om redan första dagen.

Gårdagen

2018-11-27 08:53
Från emmaburgos

Igår var det planeringsdag på föris. Luna skulle egentligen vara hemma hos min mamma men hon blev magsjuk så det var bara att stanna hemma.
Vi passade på att baka pepparkakor, Luna tyckte att det var superkul. Massvis med figurer skulle tryckas. Framåt slutet upptäckte hon att man kunde äta degen så då var det mest det som gällde.

Idag är den -5 grader ute och jag kände med varenda ben i kroppen att jag inte ville gå ut. Ville så gärna stanna hemma och storstäda och fixa med resten av julpyntet. Men det får bli på torsdag eller fredag istället då jag pluggar hemifrån.
Rätt mysigt ändå att klä på sig fullt med kläder och gå ut i kylan. Måste köpa ett underställ.

Idag ska vi prata om influencers i skolan. Just nu läser vi marknadsföring. Ska bli intressant, även om jag tror att jag har rätt bra koll på läget.

Vecka 45

2018-11-04 11:37
Från emmaburgos

Vi har ganska mycket i skolan den här veckan. Idag (söndag) har vi en uppgift om textanimation som ska in. På onsdag har vi kunskapskontroll på det vi lärt oss i After Effects. Dessutom har jag Studio Paradise på tisdag och onsdag. De har lagt in ett extraprogram nu sista veckan eftersom så många åker ut då.
Och så har vi föreläsning på fredag, vi som annars brukar ha självstudier på torsdagar och fredagar.

Och i allt detta ska jag hinna ta hand om hemmet och umgås med familjen. Det blir mycket pusslande, men jag gillar det. Får göra mycket av allt som jag älskar.

Nu ska vi njuta av den här söndagen. Vi har besök här så vi tänkte gå iväg till naturreservatet som ligger här. Skulle gärna vilja dricka varm choklad och grilla korv, men vi får se hur satsiga vi blir.


Nyår utomlands

2018-11-04 00:34
Från emmaburgos

Vi sitter och tittar på möjligheterna att fira nyår utomlands, närmare bestämt Spanien. Jag har alltid velat åka till Spanien och idag slängde en vän fram idén.

Jag tycker tyvärr alltid att nyår inte blir som man tänkt sig. Jag skulle vilja ha en (barnvänlig) nyårsfest med våra nära och kära. Pynta och bjuda på god middag. Vi kanske är för sena med att planera och bjuda in till detta? Hur som helst, förra nyåret satt vi ensamma hemma bara vi tre. Vi hade det supermysigt med trerätters, men jag blev ändå rätt less att ingen av våra vänner kunde ses.

Så att sticka iväg utomlands vore perfekt. Då är vi bara med varandra (och vår vän, såklart). Då spelar det ingen roll vad man gör för det blir bra ändå.
Jag är dessutom ledig från skolan över jul och nyår.
Vore perfekt att skapa lite bra video-content där också, är trött på grå och mörka Stockholm nu.

Jag ska sätta mig ner och kika på möjligheterna och jag håller tummarna för att vi verkligen kommer iväg. Tror vi skulle behöva det allihopa.

Förra sommaren i Grekland. Här var Luna bara 10 månader och det var hennes första utlandsresa.

I somras när vi var i London.

Jag är tillbaka!

2018-10-24 08:56
Från emmaburgos

Tänkte komma tillbaka hit till Nouw. Flyttade bloggen tillfälligt i våras för att testa något nytt men just nu passar inte den portalen alls mig. Så nu är jag tillbaka här.
Ska överföra min domän och inläggen som skrevs på andra portalen.

Nu är jag på väg till skolan. Idag ska vi spela in vårt studioavsnitt som vi jobbat på i veckan och förra.
Sen är det Studio Paradise ikväll. Så det blir en lång dag, tur att jag är ledig imorn.

Helgen

2018-05-09 13:28
Från emmaburgos

I lördags hade vi en så himla mysig dag i stan.
Vi började med att köpa en ny kamera till mig och sedan åt vi lunch och begav oss till Kungsträdgården. Det var vi, resten av Stockholm och några till som var där, haha.

I söndags så åkte vi till Högdalen och tittade på djuren i parkleken där och lekte i klätterställningarna.

Långhelg

2018-04-29 22:01
Från emmaburgos

Vi är på landet. I fredags när Peter var på jobbet så fick han en idé att åka upp till landet nu när det är långhelg. När vi bodde i Sundsvall så var det så enkelt att åka hit, nu är det sex timmars bilresa enkel väg.
Men vi är spontana av oss och avbokade (tyvärr) helgens aktiviteter, jag packade medan Peter jobbade och när han kom hem så packade vi in oss alla tre i bilen och åkte.
Sedan vi kom hit har vi hunnit med att grilla i flera omgångar, vara ute och leka med Luna, installera internet och lite annat.
Så skönt och avslappnat här och man glömmer nästan bort dagarna. Så skönt att inte ha några måsten eller tider att passa. Jag tror att det gör gott för själen att åka iväg och bara slappna av ibland. Vi har även lagt ifrån oss telefonerna om dagarna och försöker att bara njuta för stunden.
Idag har vi dessutom förlovningsdag. Tänk att det är två år sedan Peter gick ner på knä i Lunas (då blivande) rum.

Nya kläder

2018-04-23 17:36
Från emmaburgos

Nu har jag äntligen fått upp studion här hemma. Den är inte helt klar ännu men det går absolut att fotografera där. Passade på att fotografera Luna i hennes nya kläder från Adore us babies .
De är så galet mjuka i tyget och ursnygga. Tröjan kan man knyta aningen fram eller bak. Nu är den dessutom för lång så den kan användas som klänning med strumpbyxor.

Tröja med rosett som man kan knyta antingen fram eller bak / beigeorsa byxor

Helgen som gått och veckan som kommer

2018-04-22 23:45
Från emmaburgos

Wow, vilket väder vi haft i helgen. Helt otroligt och jag är så glad.
I fredags så blev jag först klar med mina kurser sedan skulle jag och Luna till parken, precis när vi skulle ut genom dörren så kom Peter hem så han fick följa med. Vi var i parken jättelänge och Luna var så lycklig. De tog även fram cyklarna och hon fick prova på lite. Sedan gick vi till centrum och åt lunch på grillen där, sedan köpte vi glass och gick hemåt och lekte på gården istället. Sedan gick vi in och sov alla tre innan det var dags för (sen) middag.

I lördags fick jag sovmorgon medan Peter var ute på gården med Luna. Sedan åkte vi iväg till Peters kusin och fikade och hänga med dem ett tag. Efteråt åkte vi och handlade och lagade finmiddag för att fira mig lite.

Idag har vi börjat fixa på uteplatsen inför våren. Verkar som att alla andra också gjorde det idag med eftersom det var kö in på tippen. Aldrig varit med om det innan.

Nu håller vi på att ställa om till nästa vecka. Jag ska skicka in min ansökan till en skola jag vill börja på, vi ska även hinna med Ikea och bio också. Till helgen ska vi på 1årskalas och på söndag har vi förlovningsdag. Jag tror att vi ska ut och äta då.

12 år senare

2018-04-22 00:08
Från emmaburgos

I fredags hände något helt fantastiskt. Jag har efter 12 år läst klart gymnasiet.
I skolan var jag väldigt skoltrött och tog tyvärr inte skolan speciellt seriöst, något jag verkligen ångrar nu i efterhand. För 12 år sedan skulle jag tagit studenten, det blev aldrig så. Istället bytte jag runt bland bland olika skolor tills jag till slut inte orkade mer och hoppade av helt.
Det konstiga i det hela är att jag egentligen gillar att plugga.
Jag har läst strökurser till och från sedan jag hoppade av. De flesta på distans men även några i klassrum.
Hoppade på två kurser inom media nu i början av året och räknade av en slump ihop alla poäng jag hade betyg i och insåg att jag bara har dessa kurser kvar. Snacka om att det blev peppande till att klara dem!

Och nu står jag här, 12 år senare än när jag skulle tagit studenten, och har tagit studenten.
Det går inte att beskriva känslan. Helt otroligt. Äntligen.

Vad tycks om min nya tröja? Jag älskar den!

Äntligen fredag!

2018-04-13 11:24
Från emmaburgos

Äntligen fredag! Med helgerna som var förra veckan och att Peter var sjuk direkt efter påsk så har dagarna helt gått ihop, i början av veckan hade jag ingen aning om vad det var för dag. Men det är väl lite så när man är mammaledig.
Idag är det i alla fall äntligen fredag. Luna har haft sådan hosta inatt och vaknade vid 5 och kunde inte somna om för hon hostade så mycket. Peter la sig med henne i soffan en stund men hon blev bara pigg utav det så jag gick upp med henne runt halv 7. Vi åt frukost och satte oss i soffan och såg på film. Efter en stund så somnade hon och nu har hon sovit i några timmar.

Senare ska vi till söder för vi ska träffa min syster efter hennes jobb. På söndag är vi bjudna på kalas hos min kusin så vi ska leta efter en present idag.
Imorgon tror jag att min bästis skulle komma hit men eftersom Luna är hostig och de har en nyfödd så får vi se hur det blir. Annars har vi nog inget planerat.
Jag tycker att det är skönt att ha helgen fri ibland.

Just nu sitter jag med lite skolarbete. Det är slutspurten innan kurserna är klara. Parallellt med det håller jag på att planera min pappas 70-årsfest som är i början av juni. Det är en ganska stor fest så det krävs en del planering.
Det ska bli lite lekar såsom tipsrunda och kanske 5-kamp.
Jag älskar verkligen att planera fester och kalas. Jag är dessutom väldigt bra på det och alla har varit mycket nöjda när de har varit på fest eller kalas som jag har fixat. Det är verkligen något jag brinner för.
Efter pappas kalas är det Peter och Lunas kalas som ska planeras. Att jag själv fyller år där emellan struntar vi i, haha.

10 om mig

2018-04-12 15:21
Från emmaburgos

1. Jag dricker flera koppar te varje dag
Jag älskar verkligen te, helst ska det vara svart, fruktigt och med en liten skvätt mjölk.
2. Fotograf har varit mitt drömyrke sedan jag var liten
Ni vet klassikern, lilla flickan som fick låna mammas kamera och där startade det. Jag har alltid velat jobba med foto, ibland mer, ibland mindre. Anledningen till att jag inte gör det är att jag är för självkritisk och tycker inte att jag är tillräckligt bra.
3. Jag har bott hemifrån i 10 år nu
Jag flyttade hemifrån på våren när jag var 20 år gammal, vilket faktiskt nu blir 10 år sedan. Det här blir fjärde lägenheten jag bor i sedan dess.
4. Jag har en släng OCD
Jag är hon som står vid kassan och färgsorterar strumporna när jag står i kö på H&M. Jag tål inte när vissa saker inte är helt perfekta eller när det saknas en tanke bakom. Ni vet sådana där OCD-bilder som går runt på Facebook. Jag kan verkligen inte hantera det, blir sååå irriterad, haha.
Det bästa är dock min Coop som ställer chipsen så himla snyggt och prydligt. Blir på riktigt glad i hjärtat.
5. Jag hatar taklampor
Jag tycker att taklampor är så oroligt tråkiga och ger så fult ljus. Jag har aldrig taklampan tänd. Jag gillar när det är smålampor här och var istället. För ljus måste jag ha, klarar inte av att ha det för mörkt.
6. Jag blir lätt uttråkad
Att gå på spa är något av det tråkigaste jag vet. Jag har svårt att bara sitta stilla och njuta. Jag plaskar runt i bassängen och pratar sönder mitt sällskap.
7. Min favoritradiokanal är Vinyl
Jag har svårt för musiken som spelas på radio nu. Jag lyssnar mycket hellre på Vinyl eller Star (finns i Sthlm).
Där spelar de garanterat något som jag gillar. Sjunger dessutom alltid i bilen.
8. Jag fuldansar alltid hemma
Detta händer flera gånger varje dag. Helst ska Peter och/eller Luna dansa med.
9. Jag skulle aldrig gå ut utan smink
Jag skulle aldrig lämna lägenheten utan smink eller vara osminkad om vi får besök. Jag sätter i alla fall på mig ögonbryn, mascara och lite highlighter även om vi bara ska åka och handla eller gå ut på gården.
10. Jag dricker inte alkohol
Jag dricker väldigt sällan alkohol. Varken nu eller innan Luna föddes. Jag tycker helt enkelt inte att det är gott. Jag väljer hellre vatten eller någon alkoholfri drink om jag är på restaurang eller till middagar hemma. Önskar dock att jag gillade vin!

Chipshyllan på Coop <3 | Te, alltid te

Skoluppgift och skalbyxor

2018-04-11 11:35
Från emmaburgos

Igår var det så härligt väder och jag och Luna var ute på gården i en timme och lekte. Passade på att fotografera henne lite också. Tar alldeles för få bilder på henne med systemkameran, allt blir med telefonen.
När jag får upp studion hemma blir det mer foton på henne, väntar bara på att pappa ska komma hit och borra.
I förrgår var vi i parken och gungade, självklart började det regna när vi var där.
Luna älskar att gunga så jag funderar på att skaffa en gunga på vår uteplats.
Idag ska vi också gå ut på gården, Lunas nya skalbyxor har kommit så vi ska testa dem.
Jag har en skoluppgift att lämna in idag. Det var ett superroligt projekt där man skulle göra en affisch för choklad. Ska visa bilderna senare.
Det är sista uppgiften. Sedan är det prov nästa vecka och sedan är kurserna slut. Men jag kommer gå fortsättningskursen till en av dem som börjar redan veckan efter.

Luna ute på gården igår. Visst är hennes Harry Pottermössa helt fantastisk?

Nya sängkläder

2018-04-05 23:39
Från emmaburgos

Jag kom precis ut ur duschen, så skönt! Snart ska jag krypa ner i sängen. Har bäddat rent med helt nya sängkläder. Det måste vara något av livets bästa, nyduschad, rena och nya sängkläder. Helst ska man ha gjort ansiktsmask och hårinpackning också blev det blev inte det den här gången, badade med Luna och då är det så svårt att göra allt det där samtidigt.

Idag har jag varit på toppenhumör trots att jag haft ont i halsen. Varför kan man fråga sig, jo, min bästa vän har (äntligen) fött sin lilla bebis igår kväll. Hon är helt underbart söt och jag längtar efter att få träffa henne. Tänk att min bästa vän numera även är min bästa mammavän. Det är verkligen helt fantastiskt. Det känns som att jag också befinner mig i bebisbubblan.

Imorn är det fredag, det betyder städdag för min del. Jag föredrar att städa på fredagar så det är rent och snyggt inför helgen. Ska försöka hinna ut i parken på baksidan med Luna om vädret tillåter. Annars har hon nog inget emot att städa tillsammans med mig.

La precis en beställning på H&M. Dels de blå skalbyxorna i mitt tidigare inlägg och sen 2 toppar. Skalbyxor behöver Luna verkligen då jag insett att både hennes skalbyxor och skaloverall är alldeles för små. Vi har ju inte varit ute speciellt mycket i vinter då jag inte gillar kyla och Luna inte gillar tjocka ytterkläder så jag har helt enkelt inte märkt att de blivit för små. Men det är egentligen inte så konstigt. Skalkläderna är i storlek 74 och jag köper 86 till Luna nu. Hon hoppade i princip över 80 helt, lite synd då jag hade en hel del fint till henne i 80.
Förutom skalbyxorna köpte jag en vanlig rosa långärmad topp vilket är det Luna oftast går runt i, och sedan en rosa med texten "we are the future" - tyckte den var jättefin och viktig! Tror det lätt glöms bort men vi skapar ju framtiden för våra små nu.

Blev ett kort inlägg idag men jag måste verkligen gå och lägga mig, är supertrött och längtar efter min nybäddade säng.



Edit, satt och korrekturläste inlägget och jag lovar att jag hörde en av Lunas dockor prata. Den säger "mamma" och det var exakt det tonläget och rösten som den har. Jag vet dessutom inte vart den är då den varit borta i någon vecka (förmodligen i Lunas leksakskista). Jag säger ju att det spökar här, såååååå rädd.
Det är inte första gången Lunas leksaker låter trots att ingen är i närheten av dem.

HM Wanties

2018-04-03 08:00
Från emmaburgos

Luna fick ett presentkort på H&M i sitt påskägg av sin mormor/min mamma. Har redan hunnit vara inne och kika på lite godsaker. Man får aldrig nog av H&M tycker jag. Älskar verkligen deras barnkläder.

Påsken

2018-04-02 20:45
Från emmaburgos

Min påskhelg har varit helt fantastisk.
I torsdags så åkte vi på kryssning tillsammans med en till familj. Det var supermysigt och barnen verkade älska det. I fredags efter kryssningen så var vi helt slut men vi mellanlandade en stund hemma hos min mamma sedan träffade vi några vänner hemma hos oss och bara hängde.
I lördags åkte vi iväg till Åkersberga och en restaurang som hade en specialdag då de serverade chilensk mat. Min man är ju från Chile och ville gärna dit. Det var supergott och skönt att komma iväg och äta god mat. Som vanligt med chilensk mat så äter man alltid för mycket för att det är så gott så när vi sedan skulle iväg på påskmiddag hos min mamma var vi helt slut och mätta. Men lite påskmat gick ner i alla fall.
I söndags så fick Peter för sig att han ville ha en ny dator så vi åkte iväg till Sickla och Webbhallen och Peter köpte en ny dator. Sedan mötte vi min bästis (som hade BF samma dag!) och hennes sambo för att gå i Nacka en stund, men det slutade med att Peter och min bästis sambo köpte massa spelgrejer och ville åka hem till oss och spela.
Jag och min bästis hade då filmkväll. Bad moms 2 och What to expect when you're expecting hann vi med. Bad moms hade jag inte sett innan, den var superbra och den andra har jag sett flera gånger men den var fortfarande lika bra.
Idag har vi städat hela hemmet
, byggt ett kontor och möblerat om lite. Sedan åkte vi iväg till Kungens kurva för jag ville till Ikea och Kjell. Fick för mig att bygga en hemmafotostudio men de hade inte det jag behövde på Ikea så det får vänta lite.
Sedan köpte vi med oss thaimat hem och nu sitter vi här på kontoret vid varsin dator. Luna sitter bredvid mig och målar. Hon har varit ganska gnällig de senaste dagarna, jag undrar om hon håller på att bli sjuk.

Min fina lilla tjej. Påskkärringdräkten fick endast vara på några sekunder, då måste man vara snabb att fota.

Pluggvecka

2018-03-27 15:42
Från emmaburgos

Jag har flera uppgifter som ska in den här veckan. Luna är sjuk så när hon sover så passar jag på att plugga.
Nu ligger hon utslagen i soffan och tittar på Bamse. Luna är ju nästan aldrig sjuk så jag tycker extra synd om henne när hon väl blir sjuk. Både jag och hon är lite ovana. Dessutom är jag själv halvsjuk. Hostar som bara den och fick knappt sova något inatt på grund av att jag hostade. Men hellre halsen är att vara täppt tänker jag.

På torsdag ska allt plugg vara klart och jag ska ta lite påskledigt. Vi har bokat en kryssning tillsammans med några vänner så det ser jag fram emot. Då är det skönt att ha gjort klart plugget och inte ha några måsten.
Det ska bli kul att åka bort ett dygn, umgås med familjen och våra vänner och jag tror att Luna kommer tycka att det är superkul att åka båt.

Förra veckan blev Luna så himla stor. Hon lärde sig flera nya ord och lekte på ett helt annat sätt.
Hon har även börjat skratta åt saker på tv, saker man säger, saker man eller hon gör. Det har hon inte gjort tidigare på det sättet.


Plugg denna veckan:

  • Målgruppsanalys
    skapa 2 reklambilder
  • Radioinslag
  • Reklamfilm
  • Slutprojekt 1
    skapa en moodboard

Mina bästa och sämsta köp till mini

2018-03-11 20:02
Från emmaburgos

När man väntar första barnet så köper man ju på sig en hel del saker.
Mycket av det vi köpte har vi använt och älskat men mycket har även legat orört eller bara använts en gång.
Tänkte lista mina bästa och sämsta köp till mini.

Mina bästa köp
- Babynest
Luna sov väldigt mycket i sitt babynest när hon var liten. Både i vår säng på natten, i sin säng på dagarna och i soffan. Den var även super att ha med sig om vi reste iväg.
Både Luna och vi älskade babynestet.

- Babygym
Luna spenderade flera timmar i sitt babygym när hon var liten och hon älskade det. Det var skönt för oss att kunna lägga ner Luna där och aktivera henne med leksakerna runt om.

- Mobil som spelar länge
Luna sov ofta middag i sin spjälsäng (i babynestet ;)) när hon var liten och somnade ofta till musiken från en mobil. Från början hade vi en som spelade en kort stund men på den tiden hann hon inte somna, kom vi in och skulle vrida upp den igen så blev hon pigg. Till slut så köpte vi en som spelade i en halvtimme, den kunde även snurra utan musik också. Absolut ett av våra bästa köp!

- Kläder
Vi har köpt och fått mycket kläder. Men Luna har faktiskt hunnit använda alla sina kläder. Hon har inte bytt storlek så ofta som vi hade tänkt oss och vi behövde komplettera ibland för vi hade för få av den storleken.
Vi lyssnade även på tips och råd om att inte köpa storlek 50 för hon kanske inte kommer kunna ha det. Men Luna föddes med storlek 44 och det dröjde flera veckor innan hon kunde ha storlek 50 utan att drunkna i det.
Våra favoritkläder när hon var riktigt liten var omlottbodys.
Ända sedan hon föddes har hon sovit i pyjamas med fot och utan dragkedja.

Mina sämsta köp
- Bärsele och bärsjal
Vi köpte både sjal och sele. Sjalen använde vi väldigt mycket hemma då det var skönt att få båda händerna fria och att Luna samtidigt fick vara omlindad av något mjukt och skönt.
En gång i Stockholm när vi skulle ut på restaurang fick jag för mig att vi skulle köpa en sele också då vi inte kunde ta med vagnen. Sagt och gjort, Luna hängde bra i sin sele och trivdes, men det var också den enda gången vi använde den. Jag har aldrig burit runt på Luna när vi är ute och har därför inte haft användning av selen.

- Krämer
Man fick med olika krämer i babyboxar och jag blev tipsad om en hel del krämer.
Men vi har aldrig använt kräm på Luna. Efter duschen smörjer vi in henne med babyolja bara.
Vi kan på sin höjd ha lite zink-salva om hon är röd vid blöjbyten men det är väldigt sällan.
Blev tipsad av BVC en gång om att börja smörja in henne för de tyckte att hon var torr. Så var ju inte fallet utan hon hade någon typ av utslag (absolut inte torrhet) och vi följde ej BVCs råd. Utslagen gick över och Luna fortsatte vara len och mjuk.

- Gipsavtryck
Vi köpte och fick flera kit med gipsavtryck för hennes händer och fötter, men det kom aldrig till användning. Och helt ärligt vet jag inte vart vi skulle förvarat det. Vi gipsade min mage strax innan Luna kom men vi har ingenstans att göra av avtrycket men vi vill ändå inte slänga den. Kul tanke min för oss onödigt.

- Snuttefiltar och figurer
Luna hade en snuttis på BB som var en kanin som höll en liten rosa filt. Sedan hade vi en filt till henne och ett babytäcke. Annars har vi inte använt alla tusen snuttisar och filtar man köper på sig och får.
Totalt onödigt för vår del.

Oscar och detox

2018-03-05 02:54
Från emmaburgos

Klockan är 3:44 och jag sitter och tittar på Oscarsgalan. Jag har sett den i många, många år. Jag älskar film och jag älskar Oscarsgalan. Tyvärr har jag inte hunnit se så många av filmerna i år, men det är kul att kolla ändå! Har spanat in några filmer jag är intresserad av att se. Och get out är ju en av de bästa filmerna som någonsin gjorts. Helt fantastisk!

Den här helgen och dagen har jag stoppat i mig så mycket onyttigt. Till middag idag blev det McDonalds och nu under Oscar har jag hunnit med pasta, energidryck och kakor.
Jag måste verkligen detoxa min kropp i veckan. Jag känner verkligen hur allt dåligt bara cirkulerar runt i kroppen. Så i veckan blir det fräscha sallader, frukt, grönt och mycket juice och vatten.

Imorn ska vi bara ta det lugnt, jag och Luna. Hon är fortfarande lite hängig sen vaccinet i torsdags och så har hon haft en hektisk helg. Hon är alltid supertrött på måndagar. Och jag lär lägga mig vid 6-tiden när Oscar är slut så jag kommer ju vara slut som artist imorn.

Priset för drömyrket

2018-02-28 09:05
Från emmaburgos

Att alltid vara tillgänglig har varit ett problem för mig förut. Jag har alltid haft ljud på telefonen, svarat på sms inom en minut och alltid varit uppkopplad. Träffat folk fastän jag inte velat eller haft tid. Jag har alltid varit uppkopplad och tillgänglig.

Men så hände något. Jag började sätta mig själv först. Jag sa nej till dem jag inte ville eller hade tid att träffa. Jag slutade med sådant som inte gav mig något. Jag började ha telefonen på ljudlös. Jag slutade svara på sms med en gång om jag inte absolut behövde eller råkade hålla i telefonen när jag fick dem.
Detta har varit viktigt för mig. Jag har telefonen på ”stör ej” mellan 21-8, då kommer inga samtal igenom förutom från familjen.

Men så valde jag ett jobb där jag alltid måste vara uppkopplad. Jag måste alltid kunna svara i telefonen eller på mail. Jag måste alltid finnas där och erbjuda tider, även om det är sent på kvällarna.
Kan jag inte erbjuda kunderna tider på deras villkor så förlorar jag dem.
Och det får mig att tvivla på yrket jag egentligen älskar. Jag älskar att göra fransar. Men jag orkar inte med att alltid behöva vara tillgänglig. Jag har aktivt valt bort det i mitt liv. Jag vill kunna spendera kvällarna med min familj. Jag vill kunna resa bort utan att ha dåligt samvete av att mailen blir obesvarade en vecka eller att kunderna går en vecka för länge mellan påfyllningarna.
Är det priset man får ta för att göra det man älskar?

Jag tror tyvärr att detta kommer leda till att jag slutar med fransar. Jag tappar lusten när det blir för mycket måsten och krav. Då känns det inte kul längre.

Så besviken

2018-02-13 23:00
Från emmaburgos

Skorna jag la upp i måndags passade inte. Jag var och testade dem men de satt inte alls bra. De har liknande på Dinsko men de passade inte heller. Jag är så besviken. Men det verkar ju vara en design som är populär till våren så att fler företag lär ju komma med liknande. Annars får jag helt enkelt tänka om med vårskor. Jag har en idé.



Det skulle vara fint att matcha skor med Luna i vår. Adidas har supersnygga alternativ för mamma-barn.

BVC och fettisdagen

2018-02-13 22:50
Från emmaburgos

I söndags vaknade Luna och var kokhet! Mätte temperaturen och hon hade nästan 40 grader. Vi gav Alvedon och tog det lugnt under dagen. Tyckte så himla synd om henne. Hon har inte haft så hög feber förut. Varken efter vaccin eller när hon varit sjuk. Hon har dessutom varit sjuk väldigt få gånger i sitt liv.
I måndags hade hon runt 38 grader och var pigg och som vanligt. Vi tog det ändå lugnt hemma så febern skulle få lägga sig helt.
Idag vaknade hon upp igen med 40 grader och var helt utslagen. Efter Alvedon så blir hon piggare men hon är ändå trött. Vi ringde och pratade med BVC som ville att vi skulle komma in och kolla hennes öron och hals. Hon var lite röd i halsen och har förmodligen ont. Annars såg det bra ut. Hon fick inhalera något som löste upp allt slem. Luna verkar ha fått något virus, så det är bara att vänta ut.

Jag tycker så synd om henne de gånger som Alvedonen går ur och hon förlorar all energi och bara sover.
Jag hoppas att detta går över fort och att hon är återställd till helgen igen.

Idag köpte vi hem lite semlor och hade mysfika. Jag har inte ätit några semlor än i år. Dessvärre blev det från ICA eftersom bageriets semlor precis tagit slut. Men bättre det än inget!

Mitt lilla hjärta

Materiell kärlek

2018-02-12 11:00
Från emmaburgos

Jag såg de här skorna i butik för någon vecka sedan och har inte kunnat släppa dem sedan dess.
Detta är verkligen materiell kärlek. Jag bara måste ha dem. Det här känns som de perfekta vårskorna.
De skulle verkligen passa till ALLT.

Dasia Daylily. That's all on my mind right now.