RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-24 03:32:50

MoaSjöblom

moasjöblom blogg på Nouw

Äntligen är hon hemma!

2019-06-23 18:31
Från moasjöblom

Halloj!
Då har min lilla tjej varit hemma i 2 veckor och det är så skönt att ha henne hos mig varje dag! Nu behöver jag inte välja mellan henne och kompisar här hemma i Varberg utan nu kan jag göra både och. Nu slippa jag pendla och planera sönder mina helger, samma sedan till hösten när skolan börjar igen. Då vet jag att mamma kan ta henne oavsett och jag vet att hennes träning kommer hållas igång nu när hon utbildas. Jag är fett taggad!
Marry har nu landat i sitt nya hem, det är lite nervöst på våra uteritter men det lägger sig snart. Hon har hälsat på dem tre alpackorna som bor på gården och de var roligt att hälsa på dem!


Vi har även fått bada i havet och det var lite läskigt men också ganska kul, jag är så stolt över henne och nu ska vi satsa på lite utbildning i dressyr.
Egentligen skulle hon kommit hem mycket tidigare men tyvärr så gick inte det därför börjar hennes utbildning senare än vad jag velat. Nu hoppas jag att hon håller sig frisk, när vi hämta hem henne hade hon sår på båda sidorna av hennes mage (precis där sadelgjorden sitter) det fans spår av blod på dressyr gjorden så den ska jag försöka göra något åt så hon inte får mer sår av den. Jag tror verkligen att denna sommaren kommer bli så jävla bra! <3

Sanering vecka 6

2019-05-28 19:38
Från moasjöblom

Halloj!!
Sista saneringen, ÄNTLIGEN!!! Jag kommer när Marry flyttat sanera henne en sista gång så att det inte finns risker för skabb alls!! Jag kommer frysa hennes saker som ska till de nya stallet en gång till också och frysa kläder jag ska ha i stallet så att inga jävla kryp har haft möjlighet att överleva. Jag kommer också sanera hela stugan med alla hästsaker så att allt dör! Jag ska sanera det i omgångar under sommaren.

Det vi gjort under denna sista behandlingen är att vi mockat rent hagen dem går i nu. Vi såg att det var mask i Emils avföring även fast de tidigare testet visade 0 på honom.. Testerna kanske inte är 100%?

Hur som helst, när vi mockat klart tvätta vi Marrys ben i head and shoulders för att få bort mjällen hon har. Kan man ge något foder som förhindrar att hon får mjäll? Har hon överskott av något?
När benen var tvättade släppte vi ut henne i hagen och började sanera Emil, han var jätte nervös och sprang runt. Han brukar var hur lugn som helst! Jag antar att han hade en dålig dag. Marry tog vi efter Emil när hennes ben torkat till lite, jag blev väldigt förvånad och stolt. Hon stod helt stilla! Hon reagera inte på vattenslangen när vi tvätta benen eller när vi använde sprayflaskorna och spruta sebacil på henne. Det enda hon reagera på var när jag skulle smörja solkräm på mulen.

Efter hästarna sanerade vi källaren en gång till med sebacil samt att vi börja frysa om alla grejer till hästarna för säkerhets skull. Där efter mockade vi den andra hagen som vi ska låta stå någon månad.

Skottkärror och grepar sanerades i sebacil och vi tog ett nytt maskprov på Emil. (Visade 0 denna gången också)
Marry verkar lite irriterad i karleden fortfarande, det kan omöjligt vara skabb med all behandling vi gjort? Hon är ganska röd och irriterad i huden, kan de vara reaktion av sebacilen tro? Jag smörjde iallfall in karleden på alla fyra ben med helosan och atamon, jag hoppas att det kan mjuka upp huden och hjälpa henne mot kliandet. Jag hitta även någon silverlotien på en hemsida som skulle vara bra mot eksem/irriterad hud, det kanske skulle kunna hjälpa henne? Jag vill att hon ska få tillbaka sitt hovskägg då det är så himla fint! Jag ber till alla gudar och högre makter att hon nu ska få slippa denna skiten.

Jag kommer under hela året (speciellt vintern) hålla efter hennes ben med head and shoulders så hennes mjäll inte kommer tillbaka och jag kommer smörja in med mjukgörande krämer OCH använda något förebyggande medel mot skabb (kommer ej ihåg vad det heter). Detta år ska bli Marrys år, och gud vet vad om denna sanering inte hjälpt Marry bli av med skabben!
Hare gött, puss på er!

Sanering vecka 5

2019-05-19 14:35
Från moasjöblom

Halloj!
Under denna helgen har jag haft magsjuka så halvfodervärd har sanerat hästarna själv. Nu är det vara en sanering kvar och jag är så jävla glad att det snart är över!! Sen är det dags att flytta hem Marry till Varberg igen! Underbart att äntligen få lägga tid och energi på henne, detta kommer bli världens bästa sommar!

Sanering vecka 4

2019-05-17 18:19
Från moasjöblom

Halloj!
Så då är vi här åter igen! Vi börja som vanligt med att sanera hästarna (läs tidigare inlägg om hur vi gör det). Där efter släppte vi ut hästarna i den andra hagen som vi veckan innan bränt av.

När hästarna släppts ut i hagen var det dax att sanera höbocken och ligghallen. Höbocken spraya vi med sebacil och ligghallen brände vi av på väggar och golv, taket sprayade vi också med sebacil. Vi sanerade stolpar och träd med sebacil också, efter det gjorde vi det sista genom att fylla på höpåsar för att kunna stöddigts hästarna nu när vi bränt bort gräset som kommit upp. Nu är de bara någon få sanering kvar! Helt underbart, jag hoppas att pollarna slipper detta nu!

Skolresa till Skåne

2019-05-17 17:44
Från moasjöblom

Måndag
Klockan 09.15
Nu har vi precis kört ut på motorvägen vid Varberg nord, resan kommer ta ett antal timmar på väg ner mot Skåne. Jag är inte så förtjust i bussresor men jag hoppas att det ska gå bra.

Klockan 13.23
Nu är vi på väg till Stenshuvud och vi har haft en liten fika paus vid någon bensin mack. Jag har blivit riktigt åksjuk nu också, jag hade hoppas att jag skulle få slippa denna resan men tyvärr inte.

Klockan 16.29
Nu är vi framme på vandrarhemmet, det är ganska mysigt. Vi har två våningssängar och en enkelsäng, jag valde enkelsängen och förhoppningsvis får jag en god natt söm iallafall.

Klickan 17.46
Nu är vi på väg till middagen på café och bistro Kåseberga, riktigt mysig resturang med utsikt över havet och hamnen.

Efter maten gick vi upp för kullen och kollade på den otroliga utsikten och stenarna. Det var en ko hage där också med så söta kalvar!

Klockan 21.14
Jag säger god natt här för idag. Det börjar bli sent, jag och mina rumskamrater har väldigt intressanta konversationer för tillfället. ;)

Tisdag
Klockan 10.00
Vi sitter nu på bussen för hemfärd, vi kommer att göra ett stop i Lund och något fika stop.

Klockan 11.26
Vi har nu anlänt till Lund, har till halv två på oss att äta lunch och strosa runt. Jag och två kompisar ska gå in i en form av stenaffär. Någon affär som gör smycken av sten, det verkar intressant!

Klockan 13.07
Vi har köpt lunch och nu går vi mot domkyrkan för att äta, jag köpte en enkel kebab rulle. Jag köpte en hand gjord ring i stenaffären med en vit sten och äkta silver. Riktigt fin! Jag önskar nästan att det var en förlovningsring jag fått, haha får se när den dagen kommer.

Klockan 13.32
Nu är det dax för hemfärd, jag hoppas att det går snabbt. Jag mår riktigt illa idag och vill bara hem till skolan å sova!

Klockan 16.38
Äntligen är vi tillbaka på skolan! Nu ska jag bara ligga i min säng och ta det så lugnt som möjligt! Jag hoppas att mitt illamående går över, denna resan har varit rolig tack och lov!

Sanering vecka 3

2019-05-10 20:24
Från moasjöblom

Halloj!
Då är vi igång igen med saneringen av dessa äckliga kvalster/parasiter. Vi gör samma sak som i dem tidigare tillfällen, vi tvättar hästarna i sebacil med svanpar och gungar in så mycket vi kan för att nå in till deras hud.

Efter badet med sebacil tog jag en liten promenad med Emil och Marry så att dem dels får torka och röra på sig men också för att ha något att göra. När vi kom tillbaka till gården släppte jag bara ut dem i hagen igen.

Efter saneringen höll grabbarna på att bränna av den andra hagen, Grabbarna skulle på varit ärende så jag fortsatte själv med hagen. Sonny kom dock och hjälpte mig senare. Det tog en bra stund men nu är de gjort!

Dagen efter skulle hovslagaren komma, under tiden jag vänta in henne mockade jag ungefär halva hagen. Jag hade lånat Sonnys bil också så jag körde hem till Varberg direkt efter att hovis varit och verkat hästarna.

Så noggranna som vi är nu måste verkligen dessa odjur försvinna från hästarna! Jag blir galen, jag hatar dem så jävla mycket!! Marry har förmodligen haft skabben enda sen hon kom från Irland. Den behandlingen jag gjorde för ett år sedan var så slöseri med pengar och ogjort arbete på grund av okunskap från allas sidor. Det var bara jag som sanera mina grejer och utrymmen, hur korkat egentligen? Jag menar hade jag läst på ännu mer då hade jag vetat att allt skulle saneras i stallet och ALLA hästar, och framför att ALLA saker!!!! Men ja, vi människor är experter på att vara efterkloka...

Sanering vecka 2

2019-04-30 10:59
Från moasjöblom

Halloj!
I förra helgen var de sanerings tillfälle numer 2 på hästarna. Vi gjorde exakt samma sak som förra veckan förutom att vi tvättade hästarna i head and shoulders dagen innan vi sanera dem med sebacil.
Vi mockade även ur hagen på all skit så att hagen blev ”ren och fin”.

Efter att vi mockat klart hagen sanerade vi skottkärrorna och greparna, vi passa även på att sanera alla longeringsspön och fodertunnan som jag också tog med mig hem.

Sen var de självklart dags att sanera hela källaren eftersom att sadelkammaren varit i ett av de mindre rummen. Allt sanerades med sebacil
Väggar
Golv
Tak
Dörrar
Fönster
Skåp/hyllor
Vatten rör
Vattenpump
Allt som har kunnat frysas har vi slängt ner i frysen allt efter som. Vi är förhoppningsvis på god väg med denna sanering. Blir vi inte av med skabben nu då vet jag inte vad vi gör...

Det sista vi gjorde i helgen var att vi tömde ut i stort sett all halm från ligghallen, vi eldade upp skiten och vi ska tumma ut det sista nu i veckan.
I källaren flyttade vi även ut den frys vi har för att frysa allt till ett av de sanerade rummen, hela frysen sanerade vi med sebacil förutom insidan. Det rummet som frysen ståt i är inte sanerat just för att vi måste veta var allt ska ta vägen, samt att alla grejer som ännu inte är frysta måste ligga någon stans nära frysen.

Jag ber till vad som helat att all skabb dör efter sista veckan med sanering! Jag är trött på att min lilla tjej ska behöva ha dessa äckliga kryp..

Lekstuga —> förråd —> stallgarderob

2019-04-19 20:52
Från moasjöblom

Halloj!
Nu är de dax att äntligen få min egna plats för alla mina hästsaker! Lekstugan som dem senaste åren varit pappas förråd ska nu bli min stallgarderob. Jag har så sjukt mycket hästsaker som jag inte har någon aning om var de ska ta vägen, men nu äntligen är de ordning! Jag har städat hur pappas skit som inte ska vara där (hans såg fick vara kvar), jag skrubba väggar och tak samt putsa upp fönster och rengjort dörren. Jag köpte en dörrmatta och en vanlig balkong matt som tål fukt samt en lite pall. Senare åkte jag och min pojkvän för att köpa en frys som jag kan använda för att frysahästgrejerna, det är ett tips till alla hästägare så man kan sanera alla saker då och då.

Men ny är stugan äntligen klar! Alla grejer är uppradade snyggt och prydligt och jag vet nu exakt var alla mina saker är, så jävla skönt! Här är en liten vidio på hur de var till hur de är nu.

Sanering vecka 1

2019-04-18 18:05
Från moasjöblom

Halloj!
Idag gjorde vi första saneringen av hästarna.
Vi började med att klippa ben och hals på hästarna för att få bort mjäll som skabben trivs väldigt bra med, sedan baddade vi dem med head and shoulder. Marrys svans badade jag i silver schampoo för att få bort den mesta skiten.
Efter att vi badat dem så att dem var något rena svabbade vi in dem med en lösning med 10ml sebacil och 5 liter vatten på varje häst, vi sanera deras badkar som dem dricker ur med sebacil och sen släppte vi ut dem i en ny hage. När
Marry torkat hällde jag på lite atamon på hennes båda bakben för att få bort lite mugg.

Jag sanerade min sadel med virkon och tog med mig den sista kassen med häst saker som var kvar i stallet. Nu hoppas jag att skabben försvinner helt så att min lilla tjej slipper denna skiten!

Skabb sanerings —> följ med

2019-04-17 10:00
Från moasjöblom

Halloj!
Nu är det dags! Marry har fått skabb återigen. Jag kommer att dokumentera behandlingar och sanering vid varje tillfälle för att se så hur jag gjort ifall att det inte funkar eller om de skulle komma tillbaka. Jag kanske till och med kan hjälpa någon annan, vem vet.

Lite fakta om skabb - Chorioptes equi

Hästar med vita ben och hovskägg är mest känsliga mot skabb. Hästar med skabb visar ofta symptom som stampning med ben och irritation vid karleden samt klåda, mugg och mjäll är också ett vanligt symptom. Många hästar är symptom lösa smittobärare. Skabben är ofta värre på vinter och många symptom försvinner under sommaren, skabben lever på hudytan och hårstrånas bas.

Skabben smittar via direktkontakt med andra hästar eller via skötarens händer, borstar, stallinredning, täcken m.m. Kvalstren kan överleva upp till 2 månader eller mer, hur länge skabben kan överleva utan värddjur är inte närmare undersökt.

- Bada alla hästar i stallet i sebacill i samband med sanering

- Frys allt när hästarna går på sommarbete, samt någon gång under vintern.

- Sanera hela stallet med virkon! När hästarna gått på sommarbete och innan dem kommer in från sommarbete.

- Håll efter med skabb dödande spray under hela året enligt rekommendation på helst alla hästar.

- Hovslagare sanerar innan användning på hästar i stallet och helst efter, samma med andra häst ”vårdare” med verktyg.

- Kläder och utrustning som befunnit sig i andra stall måste frysas eller saneras med virkon.

- Alla ”nya” saker som ska in till stallet måste saneras, samma gäller ”ny” utrustning till någon häst.

- Skabb dör vid 0 grader, ska vara i minusgrader minst 24 timmar.

- Fotskabb är kvalster som kallas Chorioptes equi.

- En skabbhona lever i ca 2 månader och kan lägga upp till 90 ägg på hårstrånas bas, ägglarver blir vuxna skabbdjur efter 10-20 dagar.

- Avmaskning vid behandling kan ges för bättre förutsättning.

- Mugg, rasp och mjällig hud ska behandlas i samband med behandling mot skabb.

- Hästar får inte flyttas eller tas in på gården fören behandling är klar.


Rymlingar

2019-04-15 13:51
Från moasjöblom

Halloj!
Idag vakna jag av den största hjärtinfarkten jag någonsin kommer att ha! Hästarna fans inte i hagen när dem skulle få frukost, tydligen hade min kära pojkvän glömt av att stänga ena öppningen till hagen som går ut till skogen på andra sidan.
Kan säga att panikens morsa bröt ut och de blev att springa runt i skogen å leta med varsin grimma. Jag har aldrig någonsin varit med om detta tidigare att hästarna ”rymt” ur hagen. Eller nja, Marry har rymt några gånger i de gamla stallet iför sig men då har jag aldrig själv behövt hämta henne XD.
Vi hitta hästarna vid åkern bredvid skogen, tack och lov var de inga problem att fånga in dem.
Stressen och paniken sitter kvar även om det var vid 9 tiden vi upptäckte de. Inte nog med att det är måndag, man vaknar till 3 panikslagna människor som inte hittar hästarna!
Nu kan de bara bli bättre, elller?

Lilla hjärtat

2019-03-29 18:45
Från moasjöblom

Ååå vad ledsen jag blir, en av siraps tre ungar har dött. Vi vet inte varför men troligen att de lilla livet inte fått tillräckligt med mat. Stackars liten! Vila i frid!

Tre små

2019-03-26 13:00
Från moasjöblom

Halloj!
De var studiedag igår, och de blev allt annat än vad som var planerat! De började redan under måndagen då jag åka hem till Varberg för att ta vår katt till Djurakuten i Kungsbacka. Han hade inte ätit på minst tre dagar och kunde inte få i sig någon vätska, jag tror vi var på kliniken i typ 4-5 timmar.

Dem undersökte honom och gjorde ett ultraljud, men dem kunde inte hitta något klart fel på honom. Vi fick några alternativ och vi valde att ta hem honom och ge han vätskeersättning och vatten med spruta i munnen på honom. Han fick dropp i huvuden och en spruta mot illamåendet så att han skulle kunna få behålla mat och vatten.
Jag fick sitta uppe hela natten och ge han vätskeersättning en gång i timmen, han fick behålla allt under natten och de verkar som att han mår bättre.

När jag vaknade igår vid typ 15 tiden höll våran andra katt på med något i soffan och lätt jätte konstigt...
Det visa sig att hon höll på att födda sina bäbisar! Hur sjukt?
Allt händer på samma gång, hon födde tre små bäbisar mellan 15 och 17.

Jag skulle egentligen under gårdagen vara hos hästarna hela dagen och pyssla med dem och ringa samtal som angår hästarna. Men allt ändrades och helt plötsligt står man med 3 extra katter. Helt sjukt ändå men så jäkla häftigt!

Naturvetenskap med drakar

2019-03-12 16:42
Från moasjöblom

Halloj!
Detta blir ett lite udda inlägg, idag på naturvetenskapen pysslade vi ihop varsin drake som lurar ögat, om ni kollar på videon här nedanför lägg då märket till att lilla draken följer dig med blicken ;)
Hoppas ni har en otroligt bra dag! Puss och kram.

Nämen halloj!

2019-03-10 21:53
Från moasjöblom

Jag har funderat på vad jag vill göra med min blogg egentligen. Jag har viljat slänga den, men de finns många inlägg som jag vill ha kvar. Jag funderar på att lägga upp inlägg om när jag tränar, men jag är inte heller en person som är så inspirerad av träning själv. Men en sak som jag skulle vilja dokumentera är min och Marrys resa tillsammans. I sommar är de tänkt att Marry ska utbildas i både hoppning och dressyr, hon ska åka hem till Varberg igen.

För några månader flyttade jag Marry till Kungsbacka hos min svåger och hans fru. Jag hade ingen som kunde ta hand om Marry när jag var i skolan så de blev en akut lösning. Marry har de super bra där borta men jag sak jobba i Varberg under hela sommaren och då vill jag ha Marry hemma. Det har hänt massa saker under hela 2018 och de lilla av 2019, jag är både förvirrad och bekymrad. Ibland känns de bara som att jag gör sne steg, jag vet inte..

Jag har iallfall tänk att jag ska börja dokumentera min och Marrys utveckling tillsammans. Jag ska börja om från början i stort sätt, de är vad jag tror iallfall.

Mojsing

Tisdag och studiedag

2018-10-23 16:32
Från moasjöblom

Halloj!

Denna dagen har varit väldigt seg, Marry vaccinerades vis 11 i morse och i kväll vid 8 ska hon verkas. Inget mer än de händer idag, eller jag ska tillbaka till skolan men annars är allt precis som vanligt. Jag ska i för sig göra klart 3 uppgifter om jag fortfarande inte har orkat göra. Jag måste prata med min mentor också, jag vill ha ett lite mer luftigare schema. Jag trivs riktigt bra på skolan så jag hoppas att jag klarar mig nu de här året jag behöver, efter de ska jag jobba och utbilda Marry ett år och sen ska jag utbilda mig till sjuksköterska tänkte jag.

Hela helgen har vi byggt lösdrift också, vi har kommit ganska långt för att bara vara 4 personer som bygger. Det börjar bli dags för flytt snart och de ska faktiskt bli lite skönt att komma bort från Varbergs häst folk ett tag. Inte för att de är något fel på dem, de känns bara som de varit så mycket negativt runt alla hästfolk runt om. Men jag tror detta blir bra, Marry flyttar tillbaka till Varberg när jag ska utbilda henne så då blir de en omstart. Nu i helgen ska jag och pojkvännen ut på ett litet äventyr, vi ska kolla på ett sällskap till Marry lite längre upp i landet. De ska bli spännande och se om den hästen kommer passa oss och Marry. Jag hoppas dem kommer funka ihop så slipper vi leta mer. Hoppa att folket där ute mår skita bra så hör och ses vi!

Puss & Kram från Mojsing <3

Toooorsdag

2018-10-18 14:24
Från moasjöblom

Halloj!
De är torsdag i dag! De betyder att jag får träffa Marrsan i morgon, yaaaaay! Helt sjukt hur man kan sakna ett djur så där mycket, jag och Sonny ska hjälpa till med lösdriften i helgen och som min svåger bygger. Sen får vi se när de blir flytt dags för min lilla pälsboll. Jag tror de blir bra iallafall, jag tror det kommer att funka super bra med allt de här.
Skolan går bra, man har liksom börjat komma in i en rutin nu och de gör allt lite enklare. De känns bättre med skolan nu än vad de gjort innan.
Hoppas att folket dör ute har en fina dag!
Puss & kram från Mojsing!

Uppdatering

2018-10-16 22:47
Från moasjöblom

Halloj!
Nu har jag tänkt och tänkt, livet verkar lösa sig efter allt. Jag börjar varva ner igen och allt känns mycket bättre än innan, allt faller på plats.
Hur som helst har jag inte skrivit här på ett tag just för jag inte haft så mycket att skriva om, men de händer en del grejer nu i livet så jag vill skriva ner de. Jag gillar tanken att kunna gå tillbaka och kolla vad jag gjorde för liksom. Jag har också färgat håret blått, haha mamma hata de. Men de är lugnt jag gillar de. Hoppas folket där ute mår bra.
Puss & Kram från Mojsing

Skit veckor, Marry flyttar

2018-10-04 12:23
Från moasjöblom

Halloj!
De här med skola, så inte min grej. Missförstå mig rätt, jag älskar folkhögskolelivet! Det är mysigt och en sådan gemenskap på ett annat sätt, du är aldrig ensam! Denna och förra veckan har dock varit skit, jag vet inte vad som hänt men allt har bara varit negativt med skolan. Jag har tänkt jätte mycket på min diagnos som jag fick föra året och av någon anledning har jag funderar jätte mycket på mina ärr på höger arm. Jag funderar på om jag vill tatuera över dem med något, jag vet inte. Sen saknar jag att få vara i stallet och mysa, jag längtar så de gör ont. De är konstigt för när jag väll är där orkar jag knappt rida eller gosa. Liksom att känns jobbigt även fast de inte är jobbigt.

Marry mår för övrigt bra, mamma är där nästan varje dag. Klara rider Marry några gånger i veckan och shit vad den ungen är duktig, hon är en av dem bästa jag haft på Marry! Jag bestämde också att Marry ska få flytta, hon kommer få flytta till en lösdrift där min svågers tjej kommer ta hand om henne. Jag länder mig så elak mot henne som har bytt personer på henne hela tiden! Så detta med lösdriften känns bra. Jag hoppas ni haft bättre veckor!
Puss & kram från Mojsing

Här kom de igen...

2018-09-12 23:32
Från moasjöblom

Helloj!
Åter igen måste jag leta efter en nu fodervärd, jag börjar bli riktigt jäkla trött på detta nu. Jag har totalt haft 3 medryttare och 2 fodervärdar. Under ett år! Jag har ingen aning om vad jag ska göra längre, allt skiter sig. En slutar hit och en slutar dit, eller så funkar de bara inte. Jag känner mig så elak som bara sätter nya ryttare på Marry hela tiden, hon får aldrig en fast punkt som tycker lika mycket om henne som jag. Jag har en plan B men de känns som att de inte spelar någon roll vad jag gör, det är liksom alltid något.

Det går för övrig bra här på skolan, jag börja tycka de är kul. Vi har mycket frihet runt skolarbetet och lektionerna, jag hoppas att detta året blir bra här borta på skolan. Allt kan väll ändå inte gå åt helvete, snart måste de ju ändras tycker jag. Ja hoppas iallafall att människor ute i världen mår bra och att era liv flyttar på lite smidigare än mitt just nu.
Puss & kram från Mojsing

Tack för allt ni gör!

2018-08-28 13:23
Från moasjöblom

Det är ganska skrämmande hur 7 sidor i en bok kan få en att tänka på samhället på riktigt.
Jag börjar bli ganska trött på hur vårt samhälle ser ut, ungdomar som förstör och har ett språk som inte hör hemma i vårt ordförråd. Hur politiker pissar på våra skattepengar och skiter i samhället, bara dem vinner valet så. Hur våra hjältar poliser, vårdpersonal och räddningstjänst arbetare får sten kastade mot sig. För vad? Dem gör sitt jobb, dem riskerar sina liv och sin hälsa för en lön som en 16årig sommaranställd har. Var tog respekt för varandra vägen? Och vad tog de realistiska samhället vägen? Jag är trött på detta som kallas vårt samhälle. Jag vill i vilket fall som helst tacka människor som väljer att försöka rädda oss civila för en skit lön. Jag vill tacka dem som hjälpte mig när jag flög av hästen, jag vill tacka vårdpersonalen som hjälper mig när jag mår piss, jag vill tacka poliserna som försökte utreda mitt fall om sexuella trakasserier. Jag vill tacka räddningstjänsten som ville ge mig och min klass en vettig utbildning. Jag önska att ni fick den respekten ni förtjänar, jag önskar att alla era röster hörs och ni får den lön ni förtjänar! Tack för de ni gör!!❤️

Hela 6år på joden och 1år hos mig

2018-08-26 17:55
Från moasjöblom

Halloj!
Tänka sig att min lilla tjej är hela 6 år gammal i dag! Och för exakt ett år sen åkte vi ner till Skåne för att hämta Marry, tiden går så fruktansvärt fort! 

Om jag är helt klar med min utbildning nästa år blir de träning för hennes del i både hoppning och dressyr för en av dem bästa tränarna jag någonsin tränat för. Jag längtar sjukt mycket på att få sätta igång min tjej på riktigt, att kunna ge henne en bra och omväxlande träning. Förhoppningsvis blir allt fokus på Marry nästa år. 

Just nu har lilla tjej fått ögoninflammation så de blir en veckas vila, jag hoppas att hon nu håller sig frisk trots den olycksfågel hon är.
Puss & kram från Mojsing!

Första dagen på Helsjön!

2018-08-22 15:33
Från moasjöblom

Igår anlände jag till Helsjöns folkhögskola och jag har fått rum Falkenberg på våning två. Lite roligt att dem har stads namn på rummen, dock så är toaletterna och duscharna i korridoren. Men de finns ett handfat i mitt rum iallafall, så jag slipper träffa människor när jag borstar tänderna (skämt och sido).

Mitt rum består av.
En större garderob, ett handfat, en säng, ett skrivbord, en ”bokhylla”, en stol och en vanlig garderob.

Skolan har så sjukt fin utsikt, och maten! Jävlar vad de är standard på denna maten, äntligen kommer man till en skola med bra och ordentlig skolmat. Jag hoppas nu bara att jag kommer förändra min syn på de här med skola, är de lika tråkigt och värdelöst som grundskolan och gymnasiet tror jag att jag skiter i detta också. Vi är snart klara för denna dagen och de känns skönt, jag ska nog spela lite sims 3 ikväll tror jag. Ja, jag är en stor sims 3 nörd.


Puss & kram från Mojsing!

Sista helgen innan skolan

2018-08-19 22:49
Från moasjöblom

Halloj!
På tisdag åker jag till Helsjöns folkhögskola, jag kan typ inte fatta de själv att jag ska fortsätta gå i skolan. Jag som alltid har hatat skolan, jag hoppas att Helsjön kan ändra min syn på skolan.

På måndag, alltså i morgon ska vi prova ut en ny sadel på Marry. Jag hoppas verkligen att allt blir bra nu, sen vecka 44 ska veterinären komma och dra ut Marrys vargtänder. Min nya fodervärd börjar också sin test period på tisdag, jag hoppas de kommer gå bra och att hon o Marry kommer trivas med varandra! Jag tror på detta, de känns bra.

Allt känns helt okej ändå.
Puss & kram från Mojsing!

De löser sig alltid

2018-08-07 23:01
Från moasjöblom

Halloj!
Äntligen har jag hittat en pålitlig fodervärd som verkar jätte duktig. Jag har träffat henne några gånger nu och jag tror verkligen att detta kan bli bra, jag kan liksom slappna av nu äntligen! Den 21 augusti åker jag till Helsjönsfolkhögskola, hur sjukt? Jag har redan börjat packa ner dem flesta sakerna jag ska ha med mig, det ska bli så himla kul att få starta om på nytt! Jag ska försöka uppdatera mer, jag tycker de är sjukt kul att skriva men jag har inte något intressant liv direkt. Jag funderar på om man ska börja använda bloggen som en skriv bok, där jag kan skriva allt som ploppar upp i huvudet. Hoppas allt är bra med folket där ute!
Puss & kram från Mojsing!

Svetten rinner

2018-07-23 17:52
Från moasjöblom

Hello!
Jäklar vilket väder de är, jag är så trött på solen nu så att jag kan spy. Jag vill ha regn och kyla, imorse kunde jag faktisk gosa in mig i en tjock tröja på jobbet utan att dö av svett men nu är de bara löjligt varmt. Torrt är de också, överallt ser jag folk som letar hö. Jag hoppas verkligen att detta med höbrist löser sig!
Jag vet inte om de någonsin har varit så här varmt i Sverige under min 19 år som jag levt men jäklar vad värmen tar på en. Varje dag nu dem senaste veckorna har jag liksom haft symtomen:

Trötthet
Torrmunhet
Svettatssönderhet
Yrsel
Huvudvärk
Allt på grund av denna jäkla värmen, fy alltså! Jag tycker så synd om hästarna, att behöva gå omkring i denna värmen. Marry svettas av att bara stå i hagen typ. Hoppas att allt är bra med folket där ute i värmen.

Puss & kram från Mojsing <3

Begravning

2018-07-06 12:50
Från moasjöblom

Farmors begravning var jätte fin! Det var lagom med folk och en fin stämning. Det var en findag och jag tror att farmor äntligen fått lugn och ro i sin själ.
Vila i frid farmor

En dag i Kungsbacka

2018-07-01 17:17
Från moasjöblom

Hello!
Sonny krockade ju i veckan och har inte längre någon bil. Sonny har alltså för första gången åkt tåg sen han fick sitt körkort typ, helt sjukt. Jag flöde med honom till Kungsbacka igår iallafall för att få sova med honom en natt till.

Ja letar för fullt efter någon som vill bli halvfodervärd till Marry. Lösningen jag hade blir inte av tyvärr av helt förståeliga skäll, de kan nog bli så att jag måste flytta henne eller hitta en helt ny lösning.

Ibland är de krångligt med häst och livet. Jag har till augusti på mig att bestämma hur de ska bli.
Puss & kram från Mojsing!

Han krocka..

2018-06-26 07:11
Från moasjöblom

Hello!
Igår när Sonny var på väg hem får jag ett samtal från honom där han säger att han krockat, kan säga att mitt hjärta stannade där. Han hade tydligen kört in igen TMA bil, typ en sådan som på bilden.
OBS bilden är lånad från Google.

Vilket fall som helst mår han tack och lov bra, han fick några blåmärken och en rejäl mörbultad kropp. Han bror käre honom hem till mig så han kunde få lite kläder, efter de åkte vi in till
Varbergs sjukhus så att han kunde göra kontroll rutiner. Vi var på akuten runt 21.00 och vi blev klara runt 02.30. Jävlar vad trött man är, jag kom inte i säng förens vid 03.30.

Jag har värdens bästa chef och personal ansvarig på jobbet, jag älskar dem! Jag har aldrig träffat några chefer som bryr sig så mycket om sina anställda. Mycket kärlek till fina Arbetscentrum i Varberg! <3 tyvärr hade jag och Sonny bråkat lite under dagen, åk aldrig ifrån varandra osams. En olycka händer så lätt och då vill man inte att bråka skulle vart de sista man gjort. Jag hade bara tur som inte förlora honom igår!

OBS detta är Sonnys bil efter krocken, den är total krossad.

Grekland haul

2018-06-21 14:28
Från moasjöblom
Vrist smycke med sköldpaddor och små blå stenar på, kostade cirka 40 svenska koronor.
Blå byxor, riktigt pösiga och mysiga. Luftar ordentligt och har ett mjukt skönt tyg kostade cirka 150 svenska kronor.
Ring med varg motiv, sitter bra på fingret. Går att ställa in lite i sin rätta storlek. Kostade cirka 150 svenska kronor.
Solglasögon med guld detaljer, snygga med lite "kattit" utseende och kostade cirka 80 svenska kronor.
Lite grön väska med öron, smidig och söt. Kostade cirka 100 svenska kronor.
Grön militär färgad byx dress, passform perfekt. Skön och luftig, riktigt snygg med två små fickor vid höften. Kostade cirka 150 svenska kronor.
Blommig kort klänning, luftig och tunn. Super mysig och praktisk, kostade cirka 250 svanks kronor.
Stor silvrig ryggsäck med öron, smidig och bekväm att bära med sig. Snygg och stilren med guld detaljer kostade cirka 300 svenska koronor.
Svart plånbok med silver detaljer, fack för både kort, lappar och mynt. Snygg och praktisk, kostade cirka 100 svenska kronor.