RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-30 05:02:44

Kalasklister blogg

Kalasklister blogg på Nouw

Den där vinsten jag tjatar om

2019-06-29 22:21
Från Kalasklister
Kan ni tänka er - den där vinsten jag ofta pratar om i att vara med om oerhört tuffa tider för att sedan få det bra igen. Den vinsten, den har ett namn Posttraumatic growth. Hur man liksom växer, får insikter och mervärde efter något tufft. Alla når inte detta stadie men det gör jag Är så tacksam för det. Kan på riktigt ofta se värdet i det lilla, uppskatta småsaker. Lite känns det som att meningen med livet har serverats till mig❤️
Några saker som jag har uppskattat oerhört sedan vi kom hem efter 6 veckor på sjukhuset:


1. Att få sitta på mitt golv i badrummet och måla tånaglarna i silvrigt nagellack.

2. Att rulla egna köttbullar och låta Baltzar äta medan jag lagar.

3. Att faktiskt kunna byta om flera gånger inför ett kalas. Skönt att slippa bo i en kappsäck ♀️

Kanske bara tar en paus

2019-06-23 21:20
Från Kalasklister
Trött som attans. I morgon ska vi fråga om vi kan ta en veckas paus i undersökningar och vård. Såklart med permission och fortsatt vård i hemmet. Konrad mår fortfarande inte bra och har svårt med illamående och kräkningar. Men just nu vet ingen vad vi ska göra åt det så vi hoppas kunna åka hem medan de funderar...

Något lugnare

2019-06-22 19:18
Från Kalasklister
Idag är känslorna något lugnare. Egentligen gillar vi den avdelningen vi ligger inne på. De flesta i personalen är bra! De flesta har vi bra kontakt med. Ca 99% är på vår sida och har även sagt det vilket känns skönt. Allt som skett den senaste tiden känns som snart uppklarat och upprättelse för oss


Konrad mår jätteilla och kräks vilket gör oss ledsna. Assistenterna gör ett fantastiskt jobb så det ger bra avlastning❤️❤️

I eftermiddag när Konrad mådde bättre kom en familj och hälsades på. Vi fick mat och det är alltid uppskattat Konrad blev glad över besöket trots illamående och trött.

Min pappa var här hela dagen och det kändes fint. Älskade älskade pappa ❤️❤️❤️

Tack för ni sparkar på oss när vi ligger ner

2019-06-21 19:13
Från Kalasklister
Igår hände något gräsligt på avdelningen vi ligger på, på Drottning Silvias Barnsjukhus. Två äldre kvinnor som har någon form av chefstjänst på avledningen tog in Håkan och mig på ett samtal. Glatt gick jag in och tänkte att yes, de ska prata om deras misstag som skedde i måndags och hur de ska gå vidare ned det, men icke!


Istället börjar dessa människor att prata om hur jobbigt vi har det. ”Vi förstår att ni har det tufft” och bla bla bla (ett mycket känt gammalt sätt att trycka ner personer i härskarteknik). Därefter säger de att de har gjort en orosanmälan riktad mot Håkan då någon i personalen tyckt att Håkan höjt rösten och varit hårdhänt i hantering av Konrad. Vi blev fullständigt chockade och otroligt kränkta. Ingenting mer fick vi veta utan de menade att de gjorde detta för att se om vi behöver mer hjälp.

Mer hjälp??! Är ni på riktgt? Vet ni överhuvudtaget något om funkisfamiljer?? Såklart vi behöver hjälp. Speciellt på sjukhuset där Håkan fått sköta så många vakna nätter för att personalen tyckt att Konrads diabetes är för svår och de inte kunnat hantera hans spända kropp mm. Vi har personal runt om oss jämt och det finns ingen grund i orosanmälan. Våra assistenter blev chockade och de sköterskor vi sa de till blev rasande över hur kollegor kunde göra så. Vi har HJÄLPT sjukhuspersonalen med att hålla fast Konrad med all kraft vi har för att de ska kunna ta prover, kolla på ärr, ge antibiotika mm. Och för den hjälpen får Håkan inställer en anmälan mot sig.

Såklart ska orosanmälan göras om man misstänker att ett barn far illa. Men Håkan är en sjukt bra pappa som absolut får ta i när han ska hjälpa Konrad med sin spasticitet, men det gör både jag och assistenterna också. Håkan vet var gränsen går och har Aldrig, ens i våra totalt slutkörda situationer, gått över den gränsen. Och ja, vi blir arga på vår 4 åriga Konrad även om han har funktionshinder. Men det har vi faktiskt rätt till. Och visst kan man som förälder bli arg när personalen inte bytt blöja i tid för 5e natten i rad så att Konrad tvingad vakna i sitt eget kiss halv 5 på morgonen....Vi tycker det är ovärdigt mot Konrad och ryter ifrån.

Om någon i personalen kände sig orolig för Konrad kunde den väl kolla med övrig personalgrupp. Vi har haft dygnet runt vak i över en vecka bara denna gång och det finns så många som jobbat oändliga timmar med oss på rummet. Det är ingen av dessa personer, det har vi redan kollat, för de blev vansinniga med oss när vi berättade. Så personen som gick till cheferna som gjorde anmälan är någon som Inter känner Konrad, hans kropp eller Håkan... hur rimligt är det?

Istället för att hjälpa oss kastar dessa personer detta i vår ansikte. Vi ska då helt plötsligt hantera Konrads mående, vård, anmälan på deras misstag i måndags och en orosanmälan. Eftersom jag VET att anmälan mot Håkan inte stämmer ett dugg kommer vi att göra en anmälan om förtal mot personen som gjort orosanmälan. Förtal är olagligt! Jobbar man inom en instans som sjukhuset kan man inte vara anonym.

Håkan har slitit som ett djur och all personal vi pratat med har varit så imponerande av oss som föräldrar, att vi håller. Så kommer det här!? Vi vill inte gå i korridoren ens. Vill inte prata med någon och vi vägrar härmed att hantera Konrads kropp för att hjälpa sköterskorna. Vi kommer begära att flyttas till Lund istället om vi måste stanna efter måndag och därefter får vår vård gå genom Lund istället... det känns oerhört tråkigt men vi kan inte ha att folk ”sparkar på oss ” medan vi ligger ner och bara gör allt för att rädda Konrad.

Jag tänker inte mörka om denna anmäla utan snarare belysa den. Det finns så många barn med olämpliga föräldrar i vår land där ingen runt om bryr sig eller anmäler. Så får en bra, slutkörd och engagerad pappa en anmälan för att någon person som inte känner oss inte förstår situationen. Det är så kränkande och sättet som dessa två äldre kvinnor berättade om det var så plumpt att man hade velat skicka dem på en grundutbildning i ledarskap och kommunikation direkt. SÅ obehagligt. Samma person som ljög och vägrade göra vår anmälan om felet de begick i måndags.

Vi är en Lejonmamma och en Lejonpappa och det kommer vi vara så länge vi orkar. Vi förstår att det inte kommer att bli något av orosanmälan men att trycka ner en kämpande pappa på det viset är både hjärtlöst och märkligt. Att det är så enkelt att göra en anmälan är både bra och dåligt. Bra när det verkligen gäller men det ska inte missbrukas.

Jag ska lägga upp en film på Instagram de närmsta dagarna hur jag eller assistenter får använda all vår kraft för att bryta Konrads spasticitet, för den gör ont och får han inte hjälp så låser sig kroppen. Det kommer se hårt ut men några alternativ finns faktiskt inte

Vill även lägga till att man som ansvarig på avdelningen mest rimligt borde funderat lite hur de tänkt presentera denna orosanmälan. Vi är helt utbrända föräldrar men med noll möjlighet att göra något annat än att fortsätta kämpa. Att då slänga ur sig något så grovt och sedan bara låta oss försöka hantera det i vår situation, det känns så otroligt oansvarigt. Är man inte rädd om oss familjer? Finns det ingen omtanke? När vi vet att personal som känner oss väl redan tidigare hade försökt stoppa anmälan kanske det borde ringa en klocka att om man oskyldigt anklagar föräldrar för något så hemskt så kanske man skulle ta hjälp av en kurator eller psykolog?? Kan det verkligen få gå till såhär? Ska vi verkligen både orka med vårt just nu orimligt tuffa liv OCH att bli oskyldigt anklagad utan minsta lilla livboj eller någon att prata med? 

Jag kommer kämpa för Konrad i alla lägen

2019-06-20 20:50
Från Kalasklister
För att slippa onödig konfrontation med personal på sjukhuset jag helst aldrig mer kompenserar med kommer jag inte gå in på varken person eller detaljer i kommande text.
I måndags den 17 juni skedde ett stort misstag i vården kring Konrad. Pga vad de skyller på brist i kommunikation mellan personal skickas en person in för vak på Konrad utan kompetens kring hans vård. Under en veckas tid har Konrad haft dygnet runt vak där personalen inte ens fått vända ryggen till Konrad pga hans då avancerade vård.
För att inte gå in på detaljer så sker det som inte får ske. En sak som måste vara öppen för Konrads liv är stängd. Personen på vaket vet ingenting om detta. I ca 40-45 minuter är det stängt och jag ser hur Konrad mår allt sämre. Han klarar kanske 3 minuter stängt så 40 minuter börjar bli farligt nog för kramp. Under en operation en gång var det stängt i 30 minuter och resulterade i en kramp...


När det gått 40 minuter säger jag till vår assistent att kalla på hjälp för jag ser att instrumenten kopplade till Konrad inte reagerar som de borde. Hon springer upp och får tag i ansvarig sköterska. Hon öppnar direkt och jag inser då i samma sekund att det faktiskt varit stängt i 40 minuter och att jag just kan ha räddat Konrads liv.... jag vet inte var gränsen går för hur länge han kan ha detta stängt innan hans hjärna kan ta skada.. men den tiden det tog innan rätt personal skulle tagit över skulle garanterat gett allvarliga komplikationer för Konrad.


Jag var nära att kräkas när jag insåg deras misstag. Det var så stort och farligt och de hade bara tur att jag blivit så duktig inom olika saker inom vården för att se att det var fel.


Jag grät av chock och fick gå iväg från avdelningen av stresspåslag.


Jag förstår att det var ett misstag men sker allvarliga misstag inom vården måste det anmälas så att man kan se till att det inte sker igen. Om en person utan dekorering på det aktuella kommer in och ansvarar kan det innebära otroligt allvarliga saker.


Vi bad om att detta skulle anmälas i måndags. Idag hade vi fortfarande inte sett någon anmälan... vi krävde att få se den varpå vi får någon slags avvikelse på papper gjord idag. Håkan frågade varför denna anmälan inte hade gjorts förrän idag onsdag eftermiddag.. vi fick då höra att man inte hunnit?! Vi tror snarare det handlade om att man tänkt sopa det under mattan och inte göra en konkret anmälan...

Vi frågade då om detta blir en Lex Maria anmälan. Svaret blev då nej. Vi undrade varför. Svaret blev att denne person inte gör det utan det är en överläkare som gör. Vi frågade om överläkaren sett anmälan. Svaret var nej och att anmälan inte skulle skickas till överläkaren för att personen själv avgjort att det inte var allvarligt eller farligt för Konrad. Jag frågade då denne hur lång tid som hade varit allvarligt... personen svarar då en hel natt. Vi förklarar snabbt att Konrad skulle varit död då. Vi undrar istället hur lång tid stängt som var farligt för Konrad. Svaret blir då att denne inte kan Konrad så det går inte att svara på. Jag undrar då hur man kan anse att det inte fanns någon risk för Konrad om man inte känner till hans extrema känslighet. Tyst. Jag frågar om de frågat någon som kan Konrad och hans huvud, tex ansvarig neurolog. Det har man inte heller gjort... Trots det står personen stenhårt fast vid att det inte var någon risk.


Jag blir verkligen sällan öppet arg eller otrevlig. Jag sa bara till Håkan högt och tydligt att nu slutar vi diskutera med denna människa för vi inte kommer någonstans. Personen säger att vi får dra det till typ Patientnämnden och det är långt och jobbigt att dra i. Håkan och jag tog pappersavvikelsen i handen och gick direkt till Konrads ansvariga läkare och förklarar situationen. Vi får direkt veta att personen som varit inne hos oss inte har rätten att avgöra vad som ska utredas utan detta måste granskad vidare...


Människan har alltså ljugit oss mitt i ansiktet. Ni som känner mig ni vet att jag oftast håller mig lugn och cool. Men i eftermiddag kände jag hur det blixtrade framför mina ögon.


Misstag som inte får ske kan ske, så är det. Men när ansvariga personer inte ser den stora risken eller vill ändra i sina rutiner... då är det farligt på riktigt.

Håkan och jag kan helt klart anses som krävande och jobbiga föräldrar. Men om man konsumerar så mycket vård som vi gör med Konrad lär man sig en hel del och vet hur saker och ting ska funka. Att då trycka ner oss genom att inte ta allvarliga händelser på allvar och försöka prata bort det.. det är under all kritik. Konrad har en CP-skada för att han inte fick rätt vård som bebis. Jag tänker inte låta honom eller andra barn få fler hjärnskador för att personal inte följer rutiner. Håkan och jag kommer alltid skydda Konrad och se till att misstag aldrig upprepas❤️


Detta, speciellt efter bemötande och klara felaktigheter idag, kommer vi driva så långt det behövs

Längtar hem

2019-06-20 13:48
Från Kalasklister
Jag längtar hem så det värker i mig. Det är svårt att ha med sig en bebis på sjukhuset som bara borde få utvecklas och uppleva fritt utan att syftas ner och tas bort från sjukhusgolv mm. Såklart också väldigt svårt att vara med en 4-åring med funktionshinder i en sal på sjukhuset. Glöm inte att Konrads funktionshinder är fysiska och inte mentala så han har stort behov av att utvecklas och bli stimulerad. Det har såklart alla barn oavsett mentala hinder eller ej ❤️❤️❤️
Konrad mår okej men är både trött och har ont efter operationen. Det är förståligt

Operation klar

2019-06-19 20:06
Från Kalasklister
Operationen gick bra och väldigt snabbt. Konrad är fortfarande trött och har krökts en del. Men han mår ofta illa direkt efter operation. Vem gör inte det?


Konrad fick en helt annan typ av shunt. Ni som är intresserade av shuntar kan skriva till mig så kan jag berätta vilken han fått och hur den funkar.

I morgon hoppas jag att han mår bättre och att han mår ännu bättre i helgen. Förhoppningen är att åka hem på måndag

Väntan. Alltid denna väntan

2019-06-19 12:52
Från Kalasklister
Lekterapin var precis här och hjälpte Konrad att pyssla ihop en midsommarkrans av papper Det tyckte han var roligt.


Annars väntar vi mest på att operation ska ta emot oss. Man får aldrig några exakta tider utan det är alltid ungefär. Skulle tro att det blir dags strax efter kl 13.

Havsblå toner på stranden 🍍

2019-06-19 09:34
Från Kalasklister
Geggamoja / Kavat / Swimpy / Geggamoja / Lindberg / Design Letters
Mitt första kollage och jag är ganska nöjd Älskar verkligen detta blå/mint/turkosa Fler som gör?


Baltzar skulle behöva uv-filten i sommar. När han ska sova på stranden så att han blir ordentligt skyddad från solen


Länkarna är affiliatelänkar

Fjärde operationen den här gången

2019-06-18 21:00
Från Kalasklister
I morgon är det dags för den fjärde operationen för den här gången. Jag har faktiskt inte en aning om hur många gånger Konrad har opererats i sitt liv. Kanske runt 25 gånger? Jag vet helt ärligt inte.
Konrad har varit rätt glad idag men ibland väldigt spänd och missnöjd. Några av personalen trodde att han bara var trotsig och sur... men nej, vi som känner honom ser nyanser av allt Konrad är super på att kommunicera och vi som kan tolka honom bra kan få bra svar från honom.
Konrad har sååå tråkigt så Lekterapin är väldigt viktig för honom. Tänk att han nästan dagligen har musikterapi på sjukhuset så fint och kul.


Jag hoppas att vi kan komma hem på måndag eller tisdag.. men först och främst ska operationen ske och den ska bli bra (hoppas jag)