RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-13 16:23:12

Stinasinredning blogg

Stinasinredning blogg på Nouw

Bebishörnan färdig!

2019-07-13 07:53
Från Stinasinredning

Hej lördag och härliga ni

Imorgon är det vecka 37 och nu slår allt tillbaka mot mig efter att ha mått bra så länge. Nu vill jag helst bara ligga nerbäddad och få massage hela dagarna! Nu står bebishörnan klar och den blev som jag tänkt mig! Nåja inte som jag föreställt mig från början, besluten ändrades en hel del på vägen!

Eftersom vi bor i en tvåa (dock stor på 100kvm) så blir det en hörna tillsvidare. Dock säger alla till mig att man ändå inte använder ett separat rum till bebis till en början, så då var valet enkelt! Inte stressa med nytt boende eftersom vi trivs såååå bra här!

Hängaren har jag gjort själv! Först skulle jag ha en knopplist och sedan göra ett eget hängande bokmärke - men blev två i ett istället köpte träkulor på panduro (räckte med två st paket), mätte ut hur stor boken var och gjort knutor där utan kulor (se bilder nedan). Lätt att göra om, bara att byta snöre om man byter bok som ska hänga framme. Tycker den blev mer skojig såhär än knopplisten jag tänkt från början.

Detta var alltså allt som behövdes och tog cirka 10 minuter att göra. Träkulor (blandade storlekar) från Panduro och snöre som jag köpte på Clas Ohlssons

Mätte ut avståndet med boken. Träkulorna trädde jag på olika storlekar på känsla för att få till det som jag tänkt mig

Jag har hela tiden vetat att en Mrs Mighetto-poster ska hänga här och valet föll på ”Mr Simon” i en ramlist. Ramlisten köpte jag på rusta och gjorde om och använde samma snöre som till hängaren.

Har så högt i tak så det var svårt att hitta sänghimmel (denna är från LekMer) i rätt färg och höjd - slutade med att jag använde mig av en konsol i väggen (sänghimmeln är bara 240cm) då jag inte ville ha snöre ända från taket. Sängen är från Ikea och heter ”Sniglar”, trodde aldrig att jag frivilligt skulle köpa hem en träfärgad möbel igen! Skulle målat den först, men tycker den blev en bra harmoni!

Klädhängarna har jag fått inspiration från andra barnrum. Passande nog hade jag dessa bordsben från Ikea ståendes i förrådet från ett matbord från förra lägenheten, så de åkte upp och fick agera klädhängare!

Och hur söt skjorta från Newbie?!

Lite inköpsställen för de övriga sakerna: bok från Ullared, tygpåse HM Home, spjälskydd Buddy & Hope, påslakan Ullared, kofta har min mormor stickat för över 30 år sedan, mobil från Jabadabadoo, snutte från apoteket hjärtat.

Mina bästa second hand-fynd och loppistips till er

2019-06-29 07:05
Från Stinasinredning

Tanken väcktes när jag frågade efter era bästa loppistips att skriva ihop mina bästa loppistankar som funkar för mig! Jag älskar blandningen mellan second hand, diy och nytt hemma, både möbler och detaljer. Älskar dessutom att kunna återanvända! Ur en ekonomisk synvinkel är det också bra och om man gillar byta ut ofta eller förnya är det ännu bättre! När du tröttnat är det sällan svårt att sälja vidare sen.

Mitt vardagsrum är det rummet med mest blandning. Både matsalsbord och stolarna är några av mina favorit-fynd. Stolarna var bara ren tur! Jag gick in på blocket en dag och där var de, i furu men jag såg potentialen. De hade fått över 100 samtal och mail när vi hämtade dem - som sagt, ren tur att de hamnade i mina händer! De har fått byta färg två gånger och varje gång har det känts som helt nya stolar. Jag gillar formen på de.

När jag köpte bordet var jag ute efter ett matsalsbord att göra om och åkte runt i olika second hand-butiker. Jag visste vilken storlek och stil bordet skulle vara, kulören skulle jag fixa själv. Vilket gör valmöjligheterna större! Här ser ni före- och efterbild på bordet.

Även urnan ni ser på bordet är ett av mina favoritloppisfynd. Den sprang jag på när jag så klart som minst behövde fler vaser den skiftar från brunt till grönt på höjden och jag kunde bara inte gå hem utan den!

Soffbordet. Jag hade bestämt mig för att ha ett stenbord och hade tänkt köpa ett nytt och hade hittat vilket jag skulle köpa. Men samtidigt som jag köpte matsalsbordet så stod detta där för 600kr. Då bodde jag 4 trappor upp utan hiss, men tillslut kom det upp riktigt tungt och robust, men väldigt nöjd med det!

Mina bästa tips:
* Leta upp de bästa loppis/second handbutikerna nära dig!

* gå ofta på de ställena som finns lokalt hos dig, du vet aldrig vad som kommit in senaste veckan!

* om du är ute efter något särskilt: ha inte bråttom och ta första bästa

* ha en lista i telefonen på sånt du någon gång tänkt på att du ska hålla utkik efter

* ha ögonen öppna även efter färger och träslag du inte gillar, kolla istället form och potential. Mycket går att göra om med lite färg. Och bara att måla igen om man inte blir nöjd.

* Vad känner du mer för än annat? Jag dras alltid extra till vaser, urnor och ljusstakar. Även om det inte står på listan kollar jag alltid efter det och har gjort några riktigt fina fynd som ofta förnyar mitt hem! Alla har vi nog de där detaljerna vi tycker om att förnya med

Alla ljusstakar är loppisfynd på mitt loppisbord!

Klänningstips!

2019-06-11 19:34
Från Stinasinredning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för ASOS samt Ellos (via APPRL)

Så himla roligt att ni gillade min klänning i mitt senaste blogginlägg! Tycker också om den så himla mycket! Jag har köpt den i Tyskland, men har nu letat upp en rad klänningar i liknande stilar från ASOS och Ellos (samtliga länkar är annonslänkar via APPRL)

Köper inte så mycket gravidkläder, utan satsar mycket på klänningar jag även kan ha efter graviditeten (en av de mycket positiva sakerna med att vara gravid på sommaren med alla sommarklänningar). Har även mycket klänningar i den stilen sen innan som faller fint över magen men bara på ett annat sätt nu, så det är perfekt!

Denna gröna är en av sommarens inköp och hittade bara ett exemplar i affären där jag köpte den. Men nedan länkar jag till 5 andra gröna klänningar som jag hoppas ni gillar istället

Den till vänster: ni hittar den hos Ellos (annonslänk för Ellos via APPRL) och kommer till den direkt genom att klicka här

Den till höger: ni hittar den hos ASOS (annonslänk för ASOS via APPRL) och kommer till den direkt genom att klicka här

Den till vänster: ni hittar den hos ASOS (annonslänk för ASOS via APPRL) och kommer till den direkt genom att klicka här

Den i mitten: ni hittar den hos ASOS (annonslänk för ASOS via APPRL) och kommer till den direkt genom att klicka här

Den till höger (öppen rygg om man gillar det): ni hittar den hos ASOS (annonslänk för ASOS via APPRL) och kommer till den direkt genom att klicka här

Vecka 32 och tips på utflykt i Tyskland

2019-06-09 19:04
Från Stinasinredning

Hej alla fina!

Är så glad för all pepp ni ger mig! Här kommer en bildbomb med mina första Tysklandstips till er!

Helgen har varit fylld av utflykter och underbart väder med god mat! Så härligt!

Lunch i fredags bestod av chrispy chicken rolls (sushirullar fast med tillagad kyckling), med mixad mango och kokosmjölk till dryck! Himla gott! CôCô - Indochine heter restaurangen och ligger i centrala Nürnberg! Har ätit där flera gånger nu och lika nöjd varje gång!

Fredagens middag var otroligt smakfylld på restaurangen Imperial by Alexander Herrmann (även den i centrala Nürnberg).

Idag går jag även in i vecka 32, jag är tacksam att jag mår så bra som jag gör. Så klart trött och en del värk, men ska verkligen inte klaga. Tacksam för att kroppen är så stark som den är!

Älskar min nya linneklänning, så otroligt skön och själv tycker jag även den är fin. Köper knappt några gravidplagg utan satsar på klänning som faller fint över magen både under graviditet och förhoppningsvis även efter

I helgen var jag i Bamberg för andra gången och ett bra tips för er som åker runt lite i Tyskland! Först besöktes slottet Seehof i Memmelsdorf som ligger utanför Bamberg. Har inte så mycket information om slottet eller vem som bodde där, men mitt fokus är snarare att gå runt i vackra omgivningarna och det var verkligen detta. Helt galet stor och häftig trädgård!

Älskar sommaren. Nedan bilder har jag knäppt med min iPhone 8+ som jag är supernöjd med när det kommer till porträtt utomhus

Efter slottet var det liten utflykt till Bamberg för lite lunch och promenad. Varit här en gång innan. Bamberg är ett världsarv och även här finns mycket vackra byggnader och vyer.

Bilden är tagen tidigare i våras ☺️

Den största förändringen i livet

2019-06-02 18:36
Från Stinasinredning

Inlägget innehåller annonslänkar för ASOS via APPRL

Lång tid härifrån, men det har varit ganska välbehövligt. För er som följer mig på Instagram (@stinasinredning) vet ju att det är på väg att hända den största förändringen i mitt liv - i augusti är det bf för en liten bebis!

Jag kommer i kommande inlägg berätta mer om hur jag mått, mina känslor och förberedelserna som pågår för fullt! Så galet att det inte går att föreställa sig! Idag går jag in i vecka 31, och det börjar kännas påtagligt nära. Försöker föreviga och ta vara på tiden så mycket jag kan. Lite vecka 31-bilder i en favoritklänning som jag införskaffade förra sommaren från en enorm marmorbyggnad som jag besökte i helgen (inom kort kommer även en del sevärdheters-tips från Tyskland till er)! Det finns många städer att besöka!  Och vilken helg det varit här, mellan 23 och 28 grader. Både igår och idag har solen värmt på som bara den. Skönt att få lite sommarfeeling nu i juni! 


Jag passar även på att slänga med några finfina tips på mammaklänningar jag har mycket lösa klänningar i grunden i min garderob, så en del passar ännu, men det blir färre och färre för varje vecka. Så hittade några favoriter här från ASOS (annonslänkar via APPRL).


Samtliga länkar nedan är annonslänkar för ASOS via APPRL

Till vänster: vilken underbar sommarklänning! Gillar färgerna jättemycket! Ni hittar den här

I mitten: perfekta kontors/middagsklänningen nu när värmen är på ingång. Stilsäker! Ni hittar den här

Till höger: tror inte jag behöver säga mycket mer än så, blev nog min favorit när jag kollade runt! Ni hittar den här


Samtliga länkar nedan är annonslänkar för ASOS via APPRL

Till vänster: för alla som älskar färgsprakande klänning! Ni hittar den här

I mitten: för gravidfotograferingen, en gala eller bröllop! Ni hittar den här

Till höger: mitt sista tips. En gullig klänning som funkar för de flesta tillfällena! Ni hittar den här

Tack vårvärmen för pepp!

2019-03-02 07:20
Från Stinasinredning

• inlägget innehåller reklam & annonslänk för Lindex via APPRL •

Oj vad veckorna springer! Jag har hunnit med så otroligt mycket, så pepp! Som många andra nu när det ser ut att börja bli vår! ☀️ jag älskar gå runt i min nya långa omlottklänning som ni ser på bilden ovan hemma, nu innan det är tillräckligt varmt ute, ta en kopp te och läsa lite inspiration. Den är sååå snygg!! Ni kan hitta den (annonslänk för Lindex via APPRL) för 499kr här.

Startade vistelsen i Tyskland med en väldigt god frukost, finns många bra frukostställen blev dessutom mer eller mindre ett måste för alla affärer var stängda när vi kom fram och hela söndagen, snacka om lågt blodsocker men så gott var det!

Bild från första promenaden, 15 grader vårvärme var helt fantastiskt ☀️ njöt av solen, nutellacrepes och god mat med alkoholfria drinkar (tycker det är så mycket godare )

Men det är få saker som slår att komma hem till sin egen säng igen denna vecka har varit fullproppad med roliga saker på hemmaplan

Med det vill jag önskar er en riktigt fin lördag och helg. Jag ska ut på utflykt, får se vart det blir! stor kram!

Förra veckans lyx

2019-02-16 07:34
Från Stinasinredning

God morgon och hoppas ni har en trevlig helg

Min vecka har bestått av packningskaos, att få med sig rätt kläder för några månader är svårt! Tur jag ska hem några gånger under tiden också. Men nu ligger jag på färjan, inte lika graciöst som förra veckan nu är det baguetter i en kylväska som min kära mamma har fixat med, medan förra veckan var det färska våfflor och scones. Hur gott?! Jag tycker det är så fantastiskt värt att lägga den tiden på frukost, duka fint och bara njuta med fina vänner!

Vad gillar ni att göra för att förgylla era helger det lilla extra?

Jag är så laddad för morgondagen att promenera runt i staden i Tyskland! Lovar att ni ska få följa med!

Mitt senaste second hand-fynd

2019-02-13 18:54
Från Stinasinredning

Hello

Så kul att vara igång med bloggen igen. Idag tänkte jag visa mitt senaste second hand-fynd. Jag har på senaste tiden fått en sån förkärlek till färgglada kjolar, gärna långkjolar. Vad hände?! Men nu bara älskar jag det så denna kjol blev min för 40kr gjorde att jag även insåg hur mycket fina kjolar man kan hitta på second hand. Dessutom bär jag nästan aldrig så mycket färgglada plagg, men nu är det väl dags. Inser att jag börjar bli pepp på våren! Så det är ett hett tips till er som har fått samma förälskelse som jag!


Jag är tillbaka!

2019-02-09 07:55
Från Stinasinredning

Hej fina läsare! Och välkommen tillbaka till mig själv av lite olika anledningar tappade jag suget och har fokuserat på Instagram, men nu är jag tillbaka. Jag har skrivit detta inlägget flera gånger senaste halvåret om att jag ska komma igång igen. Men nu känner jag att jag har en liten bättre plan! Så berätta för mig, vad vill ni kunna läsa om här?

Inredning, mode, lifestyle? Eller en blandning? Ge mig gärna tips vad ni vill se

Sprang på finaste knytklänningen förra helgen, från Lindex hur snygg? Perfekt till våren om ni frågar mig! Kommer användas väldigt flitigt!

När jag började visa mig själv på bild

2018-08-05 19:39
Från Stinasinredning

Ja de bilder ni gillar mest på Instagram är oftast mode blandat med inredning. Dvs när jag sätter in mig själv i inredningen ❤️ Jag har alltid gillat den typ av bilder och första bilden med den blandningen la jag ut 2015. Sedan dess har jag lagt ut lite sånna bilder, men blir mer och mer (dock la jag aldrig ut när mig ansikte syntes). Tycker även det ger er en variation och inte bara stillbilder från mitt hem. Jag har alltid varit intresserad av mode, enda sen man fick börja gå på stan själv ☺️ min garderob är alltid proppfull, och jag rensar ofta ut. För mig är det ett viktigt sätt att uttrycka sig. Jag uttrycker mig inte jättemycket via smink, kör bara en enkel bas. Hår och kläder har varit mitt uttryckssätt. Alla har vi olika

Anledningen till att jag inte la ut bilder på mig själv innan var att jag inte trodde på mig själv. Trodde inte jag var duktig på det jag gjorde och var rädd för vad alla i min bekantskapskrets skulle säga. Nej inte vännerna, men bekanta. Att det skulle snackas negativa saker, och tänk om jag skulle misslyckas? Pinsamt.. Jag har absolut hört ett och annat ord, och vissa av orden har hängt med mig länge. Men jag valde att tro på mig själv tack vare mina närmsta. Jag var aldrig rädd för vad ni härliga följare/läsare skulle säga, ni är alltid så rara och ni gillade trots allt dessa bilderna bäst. Och nu står jag här. Trygg och vill inspirera. Det är framgång för mig, att inspirera andra. Vare sig det är här, på insta, privat eller i arbetslivet. Går inte in på djupet mer idag om det, tycker inte om att riva upp det förflutna ☺️ Jag älskar att alltid blicka framåt.

Jag har haft en så mysig helg med mina föräldrar. Shoppingrunda med mamsen och så var vi på bio - mamma Mia, here we go again. Vi grät och skrattade ikapp, oj inte alltid bra att vara två känslomänniskor på en sån film mamma vann över hela bion helt klart och jag var nog strax därefter. Älskar det

Idag åkte de hem till sitt igen och det blir alltid extra tomt när de åker härifrån. Nu sitter jag på uteplatsen och njuter av den tryggaste famnen jag vet. Vi prata mål och lycka ikväll ❤️