RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-06 23:42:56

johnsonmichelle blogg

johnsonmichelle blogg på Nouw

Sista hela veckan

2019-08-06 16:34
Från johnsonmichelle

Den sista hela jobbveckan har dragit igång! Jag kan inte riktigt inse det. Jag känner mig nästan lite tom och ångestfull men samtidigt är jag så redo att åka. Vi bor nämligen i North Carolina numera. I början av juni flyttade vi hit då min värdpappa fick ett jobb här. Det var en väldigt jobbig och känslosam flytt då jag måsta lämna vänner, pojkvän och min trygga punkt. Att åka 9 timmar bort och ”börja om” var med andra ord inte kul. Men men, även fast det varit väldigt långtråkigt här borta så har tiden gått fort! Förmodligen för att jag rest väldigt mycket under helgerna denna månad. Jag är så redo man kan bli att lämna North Carolina men mindre redo att säga hejdå till barnen. Det känns dock bättre nu när jag vet att jag kommer stanna i landet och att jag kommer kunna träffa dem betydligt mer än om jag hade åkt hem till Sverige!

Det vi ska göra denna vecka är att fixa saker till den nya Au Pairen. Vi ska pyssla ihop en fin välkomst skylt och sedan ska jag själv skriva ihop en lista med saker som är bra att veta om barnen. Känns sååå konstigt att någon ska komma och bara ”ta” mina barn haha.. men som sagt, jag är redo!

Sverige är så nära nu!! Jag har typ glömt hur det är att vara där haha. Den största omvandlingen kommer vara att prata svenska konstant, även fast man givetvis kommer komma in i det fort så kommer det nog kännas lite konstigt. Har trots allt pratat engelska dygnen runt i ett år och på den senaste tiden har det inte varit mycket svenska då samtalen hem har blivit färre. Jag kommer dock bara vara hemma i 10 snabba dagar

Det är svårt att njuta när man egentligen vill att tiden ska gå lite snabbare, men jag försöker ta vara på tiden så gått det går!

Ett år går fortare än man tror

2019-08-02 22:22
Från johnsonmichelle

Oj, men HEJ! Idag fick jag ett meddelande av en tjej som hade läst min BLOGG och min första tanke var, eh blogg? har jag det? Jo men visst, hade helt glömt att jag faktiskt skulle dokummentera mitt år här borta haha. Har helt enkelt haft för roligt ;) Vill först och främst säga att det är SÅ kul att folk hör av sig och frågar om Au Pair livet och jag har verkligen börjat insett att det är fler en vad man tror som är nyfiken kring detta! Au Pair industrin växer verkligen!

Vart ska jag ens börja? Jag har liksom inte bloggat sen OKTOBER!? Jag hade bara varit i staterna i ynka 2 månader. Hur ska jag kunna sammanfatta de resterande månaderna? Det känns som att hur jag än uttrycker mig så kommer det inte göra sig rättvisa. Jag kan med handen på hjärtat säga att detta har varit ett av de bästa åren i mitt liv. Jag är så otroligt tacksam över att jag har fått denna chans, så tacksam över de människor jag lärt känna och de upplevelser jag har fått uppleva. Jag har inte bara fått en extra familj utan även vänner och minnen för livet. Rest kors och tvärs över landet, festat som a l d r i g förr haha. Har ett band till mina värdbarn som inte ens går att beskriva. Jag visste innan jag åkte att jag garanterat skulle komma nära barnen, men jag hade aldrig kunnat anat att det skulle bli sån här stark kärlek. Efter att spenderat nästan varje dag tillsammans i ett helt år, så känns det som ens egna barn. Det är en väldigt läskig, men fin känsla. Det är helt omöjligt att skriva nu i efterhand om allt jag upplevt, för det är så otroligt mycket och jag kan inte ens välja ut de "bästa stunderna" för i slutändan betyder alla upplevelser lika mycket. Blir liksom blödig när jag tänker på det här året, vill skratta och gråta samtidigt haha. Vill och kan inte riktigt förstå att denna del är snart över. Jag har nämligen bara ynka 2 (!!!) veckor kvar med min värdfamilj. Även fast det gör ont att tänka på, så är jag väldigt taggad och exsalterad för nästa kapitel. Jag ska nämligen förlänga 9 månader(!!) i en ny familj i Nashville.

Jag har fått så många frågor om "det är värt att åka" om det är "så bra som det ser ut". Från MITT perspektiv och från MIN upplevelse, svar JA. Jag skulle rekommendera ALLA att ta denna chans. Jag ångrar inte en sekund och jag hade aldrig kunnat önskat ett bättre år. Givetvis har alla olika upplevelser och man kan aldrig lova att alla kommer få det lika bra. Vi alla är olika och vi alla bor i olika slags familjer med olika åsikter. Det är läskigt och det är ett stort steg att ta, men det är värt det alla dagar i veckan. Med rätt inställning och rätt värdfamilj så kan ett år som Au Pair ändra hela ditt liv! Jag är så stolt över den person jag har blivit här borta och även fast det låter så klyschigt, så hittade jag faktiskt mig själv detta år.

Jag ska försöka dokummentera min sista tid i denna familj för att sedan uppdatera er om hur nästa familj fungerar! Om två veckor åker jag hem till Sverige igen efter varit borta i 12 månader. Det känns minst sagt pirrigt. Därefter åker jag tillbaka till mitt amerikanska liv vilket känns mer än rätt! 

CHICAGO

2018-10-13 04:10
Från johnsonmichelle

Hej det var länge sen!!

Sooom många nog redan förstått så har jag tillbringat en helg i Chicago (förra helgen för att vara mer exakt). Det var verkligen en upplevelse om man säger så, riktigt häftig stad som jag utan tvekan vill åka tillbaka till!! Jag och Lina han utforska en hel del och hade en helt fanatiskt helg helt enkelt. Jätte kul att de här små resorna börjar kicka igång, har massa andra road trips inplanerade så är mer en taggad på livet just nu!! Chicago påminde faktiskt lite om NY då det var massa höga byggnader, väldigt för mycket folk och ett kallare klimat än vad vi har här nere i TN. Sjävklart kollade vi in den berömda bönan

Från ena helgen till den andra. Det är fredag igen (yeeeeyyyy) och jag ska snart bege mig mot Nashville för att hänga med Lina (förvånad?). Vi har planerat att gå på bio samt äta väldigt mycket mat and that’s it haha. Ska bli myyyysigt iallafall. Välbehövligt med helg då mina v.barn har haft lov denna vecka vilket betyder att jag varit med dem dagarna runt. Vi har dock hittat på massvis med roliga saker så veckan har gått väldans fort som vanligt.

Ska verkligen försöka bättra mig med att blogga men det är ju svårt att komma ihåg när man hela tiden har bättre saker för sig hehe.

PUSS

Life is good

2018-09-29 03:54
Från johnsonmichelle

Ja men då har alltså ännu en ”jobb vecka” gott och det är dags för helg igen! Veckan har gått bra men mina värdbarn har varit lite tjafsiga till och från denna vecka. Jag personligen tycker det kan vara lite jobbigt att säga åt barn som inte är ens egna och som dessutom har en annan uppfostran än vad jag är van vid. Men jag tror nog att man kommer våga sig på den lite strängare rösten ju längre tiden går och därmed blir dessa situationer lättare att hantera. Här ovanför ser ni iallafall lite bilder från veckan, inte super roliga bilder men har blivit jätte dålig på att fota det jag gör??? (Ni som känner mig vet att detta är väldigt ovanligt för att va mig haha).

Idag är det freeeedag och jag ska bara ligga i min säng hela kvällen och plöja massa filmer. Ska vara vaken längre än 10 för en gångs skull och försöka sova länge imorgon. Imorgon eftermiddag åker vi över till Kentucky igen, ytterst oklart vad som händer denna lördag men det återstår att se helt enkelt! Kommer garanterat bli super kul oavsett. Nästa helg kommer däremot bli något extra, vi åker nämligen till Chicago då!!! Jag, min värdfamilj och Lina! Är SÅ taggad!!! Och för er som saknar vloggar så kommer de (såklart) en vlogg från chice<3333

Jag är världens sämsta bloggare tror jag, svårt att veta vad man ska skriva egentligen haha... aja, jag hoppas ni där hemma får en super bra helg! PUSS

1 månad i USA

2018-09-24 20:42
Från johnsonmichelle

/ Mina ääälskade ungar, såhär mysigt hade vi det i fredags /

Nej men alltså VA!? det har alltså redan gått EN MÅNAD sedan jag lämnade Sverige? Kan faktiskt inte riktigt förstå det. Tiden har gått så otroligt fort!! Jag tänkte göra någon slags sammanfattning men vet inte riktigt vad jag ska skriva haha... Är väldigt lättad och förvånad över hur lätt allt går för mig här borta, hade förväntat mig en tuff första tid men allt har gått SÅ bra. Har inte haft någon hemlängtan alls, inte ens lite, under denna månad. Har väldigt svårt att tro att jag kommer kunna få hemlängtan alls då jag har det så himla bra här haha? Har haft en jobbig dag och det var när min hund i Sverige gick bort. Det låter ju så överdrivet och lite för bra för att vara sant när man läser det här och ja jag vet faktiskt inte hur det kunde bli såhär bra. Jag vet att det är många som får inspiration till att åka som Au Pair från mig och jag är SÅ glad för det! Jag tycker dock det är väldigt viktigt att påpeka att bara för att allt är frid och fröjd för mig, så betyder det inte att det är så det blir för alla när man åker iväg såhär. Jag skriver mycket om hur bra jag har det och jag visar verkligen inga bekymmer (vilket jag inte heller har haha). Jag skulle nog ändå vilja säga att jag har haft ren tur som hittat den värdfamilj som jag har. Jag jobbar knappt hälften av de timmar som värdfamiljen får ta ut av mig (Jag snittar cirka 20-25h i veckan och vi får jobba som max 40 i veckan enligt kontrakt). Jag har inga regler, egen bil, inga utgifter m.m. Det jag vill försöka komma fram till är att alla familjer är olika och har olika krav och regler och jag vill bara inte att ni ska få en bild framför er att det är exakt såhär det kommer bli för er om ni åker. Det är svårt att förmedla rätt budskap via text men jag gör mitt bästa haha! Det ända jag egentligen kan säga är att ni alla borde åka som Au Pair, jag har aldrig varit så nöjd med ett val i mitt liv.

/ Såhär blöta och mysiga var vi efter en fotbollsmatch i spöregn /

Okej måste bara få berätta om HELGEN. I helgen åkte jag till Kentucky igen och umgicks med Kaira och hennes kompisar. De tog med mig till min första FRAT PARTY, som med andra ord är ett collage party!! Det var verkligen SÅ kul och jag har nog aldrig varit på en sådan maxad fest förut haha. Det var verkligen exakt som på alla filmer! TACKSAM att jag kommit in i ett riktigt "amerikanskt umgänge", tycker det är kul att man får en liten omkrets där också så att det inte bara är Au Pairer jag umgås med!

ibland måste man bara stanna upp

2018-09-19 18:28
Från johnsonmichelle

Ibland måste man bara stanna upp och inse hur bra man har det. Det är exakt vad jag gjort idag. Kan inte se framför mig hur mitt liv hade sett ut om jag inte hade åkt hit. Jag är så glad och stolt att jag tog det här steget, för jag ångrar inte en sekund. Jag har världens bästa värdfamilj, redan funnit helt fantastiska vänner och jag älskar helt enkelt bara livet här borta. Au Pair jobbet passar mig SÅ bra. Jag kan inte ens kalla detta ett jobb för det känns verkligen inte som det, jag älskar dessa barn sååå mycket och det känns så givet att vara med dem eller vad man säger? Mår typ dåligt på löningsdagarna för fattar inte vad jag får betalt för haha. Att kliva upp på morgonen är inte ens jobbigt för man får sådan positiv energi av dessa individer. Är så svårt att förklara men kan faktiskt inte förstå att inte fler gör detta?

HEJ! Hur mår ni där hemma i Sverige? Som ni förstår mår jag väldigt bra iallafall. Har haft ännu en amazing helg och är full med energi! Det är dock redan onsdag och snart helg igen haha(?) man hinner inte ens blinka så har veckan gått. På veckodagarna går som sagt barnen i skolan och jag gör än så länge inte så mycket. Använder oftast förmiddagen till att ringa och prata med dom hemma ibland, sedan sitter jag oftast uttråkad haha. Är dock väldigt skönt att ha så mycket fritid! Kommer ju bli betydligt mycket roligare och lättare när jag införskaffat mig lite vänner här i närheten. I helgen åker jag till Kentucky igen och ska hänga med Kaira och träffa fler av hennes kompisar. Kommer bli jätte roligt!!

Btw glöm inte att kolla in min senaste vlogg! Väääldigt rörig och kort dock, menmen så kan det vara när man har för roligt för att komma ihåg att filma!


Ensam hemma

2018-09-15 17:03
Från johnsonmichelle

/ Jag och familjens hund - Världens sötaste värdbarn /

Hej och godmorgon! Klockan är nu snart 10 här hos mig och närmare 5 hos er. Märkligt det där med tiderna. Jag vaknade upp ensam här i huset då min värdfamilj har åkt bort under helgen, jag valde att stanna hemma då jag kan passa på att ha lite egen tid samt träffa kompisar! Så idag/ikväll kommer Mia, Lina och Kaira att komma hit och mysa!! Kommer bli super kul att ha en tjejkväll, känns som år och dar sen jag hade det sist. Vi ska laga lite middag, äta och dricka gott, bara umgås helt enkelt! ”Jobb” veckorna går sååå fort här och det blir helg innan man hinner blinka. Jag har sagt det förut och säger det igen, det här är världens mest lättförtjänta jobb haha!

Till veckan kommer äntligen min värdpappa hem från sin jobbmånad borta, ska bli riktigt kul att få träffa han och dessutom få in de riktiga rutinerna. Nu när han varit borta har ju mormon varit här och gjort mycket av de jag ska göra själv. Ska alltså bli skönt att få bli lite självständig och få vara själv med barnen, men kommer såklart sakna henne väldigt mycket också eftersom man nu fått ett band till henne!

Nuuu ska jag fixa iordning mig och eventuellt börja spela in en ny video. Tycker verkligen det är jätte roligt att filma och redigera haha!

Pussss

12/9

2018-09-13 04:45
Från johnsonmichelle

Hej!! Nu har det gått några dagar sedan jag skrev senast och jag ska givetvis uppdatera er om vad som hänt sen sist. Vi spolar tillbaka till helgen.

Helgen: På lördagen startade dagen med att följa med tjejerna på deras fotbollsmatch, det var verkligen jätte kul att se haha, löjligt gulligt när 10 stycken femåringar springer efter en boll haha. Efter matchen tog jag bilen och åkte mot Nashville hem till min danska kompis Mia. Mia träffade jag på training school i NY och flög även hit till Tennessee tillsammans med henne. Kul att få åka och se hur det kan se ut i andra värdfamiljer, det är verkligen såå stor skillnad på familj till familj och det är även därför det är så viktigt att man är noga i sin matchningsprocess (tips till er som funderar eller ska åka som Au Pair). Vi började iallafall med att åka och fika och sedan shoppa, sedan på kvällen åkte vi ner till stan igen för att kolla runt och lyssna på den populära livemusiken som de har här i Nashville! Det var verkligen en upplevelse och jag åker mer en gärna till den där "musik gatan" någon kväll till. Var dock en aning för mycket folk för min smak, så är kanske inget ställe man vill hänga på allt för mycket (speciellt inte när man är under 21). Nog om detta, jag filmade ju under denna helg så vill ni ha närmare inblick så finner ni den på Youtube!

Måndagen blev till en väldigt tuff dag. Jag startade dagen med att åka och fixa bankkort och Security number som behövs för att kunna fixa körkort. Senare på dagen fick jag ett av de hemskaste beskeden jag hade kunnat fått, min älskade underbara hund Bianca hade fått somna in. För mig kändes detta väldigt hastigt och oväntat, då jag enbart trodde hon hade en infektion som hon skulle få medicin för. Infektionen visade sig vara ett antal tumörer och det var dags för henne att gå vidare. Ord kan inte ens förklara hur ont det gjorde och fortfarande gör, hon har varit med så länge jag kan minnas. I hela min uppväxt har Bianca varit min allra bästa vän och jag tror inte att jag riktigt förstår ännu att hon inte kommer vara där när jag sen kommer komma hem. Det hugger i hjärtat när jag tänker på att jag inte fick chansen att säga hejdå, att jag inte kan vara där med min familj och sörja. Att jag inte kommer kunna vara med på någon begravning. Jag vet helt ärligt inte hur man ska kunna gå vidare från det här. Jag är väl ändå såklart glad att jag är här på andra sidan Atlanten, för jag gör massa saker och hinner inte tänka på det hela tiden. Jag gör allt för att inte tänka på det, men så fort jag gör, bryter jag bokstavligt talat ihop. Åå älskade Billy, jag hoppas innerligt att du har det bra vart du nu än är.

Tisdag, under dagen gjorde jag lite svenska maträtter (kommer en YT video om de) och sedan på kvällen kom Lina hit och umgicks med mig och barnen. Sedan efter barnen hade lagt sig så åkte vi till stan och åt donken och köpte godis, hon sov även över här. Super mysigt verkligen!! Det är så skönt och känns typ tryggt att ha någon att prata svenska med då och då, samt någon som faktiskt förstår en när det kommer till Au Pair livet. 

Onsdag, det vill säga idag, har vi kollat runt lite i Clarksville (där jag bor). Har inte kollat runt så mycket ännu eftersom jag 1. har inga vänner här haha och 2. min värdpappa som ska visa runt har fortfarande inte kommit hem från sin jobbresa. Så det var kul att få ta sig en liten tur runt stan. Även denna dag vlogga jag, så för att få en bättre inblick på denna dag så kan ni kika på mitt senaste youtubeklipp! 


/ Clarksville med Lina /

/ Nashville /

/ Mina fantastiska värdbarn /

Vila i frid hjärtat

Sammanfattning av min första vecka

2018-09-07 18:11
Från johnsonmichelle

Tiden går fort när man har roligt, som man brukar säga. Jag har nu redan varit i min värdfamilj i en vecka och har alltså också fått min första lön!! Jag får typ dåligt samvete för att de betalar så mycket åt mig för det känns ju liksom inte som att jag jobbar haha.. Har även börjat insett vad lite pengar man faktiskt gör av med här, iallafall en så länge. Min familj betalar ju verkligen allt inom mat och transport, och man hinner ju inte göra så mycket egna nöjen på bara en vecka. Man kommer kunna spara undan väldigt mycket pengar lätt med andra ord vilket är jätte positivt!! Jag kommer ju vilja börja resa på mina lediga helger framöver, så det är nog det jag kommer spara till ((och till skatten som man betalar i april)).

Okej, kort sammanfattning: jag har gjort mig hemmastad i huset, börjat fixa lite smått i mitt rum med bilder m.m. för att de ska kännas som mitt rum. Kört rätt mycket bil själv, dock inte mitt inne i city, vet inte om jag någonsin kommer känna mig redo för det haha. Jag har börjat lära mig hur barnen fungerar, ser redan skillnad på dem vilket jag är väldigt stolt över!! Träffat Lina, en annan svensk Au Pair här i Tennessee och även lärt känna våra grannar som är såå snälla (men lite för gamla för att kunna umgås med haha). Jag har redan ätit alldeles för mycket skräpmat, men det är något jag bara borde vänja mig vid för det är de som serveras här. Hmm, vad har jag mer gjort... Jo jag har även passat på att stuka foten så hårt att min fotknöl såg ut som en ballong :) Väldigt lägligt och bra! Kan säga att denna vecka har gått fort och väldigt bra, hade ställt in mig på att ha en tuff första vecka men allt har gått nästan för lätt.

Idag ska jag bara sola och ta vara på det super fina vädret, imorgon ska jag träffa en dansk kompis inne i Nashville och utforska lite, det ser jag fram emot!!

Och juste, kolla in min första Youtube video:

dag 9

2018-09-05 04:50
Från johnsonmichelle

Familjens hund, Elai / Från framsidan av huset

Dag 9 här i staterna är nu avklarat och en så länge har ingen hemlängtan kommit ikapp mig. Dagarna går verkligen så himla snabbt här, känns som jag inte hinner göra nånting alls. Har en så länge inte så jätte mycket att skriva om heller haha, känns som att jag inte gör någonting speciellt som är värt att nämna. Igår vaknade jag iallafall upp med Lina här hemma hos mig och vi åkte direkt efter vi hade vaknat till ett shoppingcenter i Nashville. Det var röd dag här i USA igår (labor day) så barnen var hemma från skolan och bara chillade. Deras super snälla mormor bad oss åka och shoppa så var hon hemma med barnen. Från mitt hus till Nashville är det cirka 40 min körning. Även fast jag inte körde ända till downtown så var det ändå lite läskigt hehe, var trots allt 5 filt ett tag, vilket jag som bott i lilla Falun inte är van vid. Allt gick iallafall bra, är faktiskt en väldigt säker körare, tycker köra bil i överlag är ganska kul och har alltid bra koll. Väl i gallerian hittade vi inte så mycket, tyckte personligen inte att det fanns så bra affärer där utan det var mest dyrare affärer, vilket varken faller mig eller min plånboken i smak haha. Fick iallafall med mig en Nike hoodie hem, och nu undrar ni säkert vad man har en hoodie till i 35 graders värme. Jo det är nämligen så att det är is kallt inne i alla hus, gallerior och bilar. ACn här är verkligen på en helt ny nivå och man fryser verkligen inomhus. Men det är såklart skönt när det är så varmt ute, men kläder behöver man allt ha på sig.

Idag var det dags för barnen att gå till skolan, deras buss går 8.20 på morgonen så jag kliver upp strax innan 7 och barnen väcks prick 7. Sedan från 8.20 till 16.00 är jag helt fri om det inte är några sysslor som behövs göras. Just idag fanns det inget speciellt jag kunde göra hemma då tvätt nyligen är gjord av mormon och deras anställda städerskor var där. Såå vi åkte in till stan och försökte fixa mitt bankkort (som inte gick något vidare), sedan åkte vi och kollade på ett gym som jag ska signa upp mig på och sedan köpte vi med oss lite Subwey hem till lunch. Klickar bra med både mormon och barnen så det känns inte alls jobbigt att ha heldagar med dem.

Nu ska jag kolla på lite serier och sedan sova, sååå Godmorgon till er i Sverige och godnatt från mig!