RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-14 01:04:22

MatildaBäck blogg

MatildaBäck blogg på Nouw

Då var jag tillbaka

2019-05-13 15:27
Från MatildaBäck

Nu var det ett bra tag sedan jag var in här och skrev. Har inte alls haft någon motivation den senaste tiden.
Men i och med att det blev lite ljusare, massa roligt som händer i livet och fina hästar så har motivationen till att skriva också kommit tillbaka. Kanske under lite andra former än förut, och inte dagligen. Men något inlägg i veckan ska jag försöka få till.

Som många kanske redan vet flyttade jag ifrån min gård vid jul då jag och Erik valde att gå skilda vägar. Livet blir väldigt sällan som man har tänkt sig, men det visade sig att det blev betydligt mycket bättre så här. Sedan dess har jag stått med hästarna på Lassols Gård och jag har flyttat till lägenhet. I dagsläget har jag 4 hästar i träning, 3 som jag äger (en tillsammans med Niclas Hagberg) och 1 som jag har på utbildning/försäljning. Det är fortfarande JIve, Laxen och Charlie. Den nya heter Luxor TH och ska få sig en egen presentation inom kort.

Under våren så har Jive hunnit debutera 110 cm med bra resultat. Laxen jobbar vi på med för att kvala till 140 cm. Charlie ska göra sin tävlingsdebut i veckan. Luxor är tanken att han också ska få komma ut på lite tävlingar så småning om.

Har en hel del som jag vill berätta.. men vissa saker får ni vänta lite på.. Men ser verkligen fram emot dem!Vilken utveckling de gör

2019-01-17 08:00
Från MatildaBäck

Hej på er!
Mitt liv har varit en ren bergodalbana den senaste tiden.. återkommer till det vid ett senare tillfälle. Därav väldigt dålig uppdatering, men nu så börjar saker ha kommit i ordning så kanske kan ha tid att inflika här lite då och då också!

Just nu står ju Jive fortfarande på rehab nere i Kvicksund, och det verkar gå jättebra. Hemma så tränas Laxen och Charlie för fullt. Båda två har avancerat otroligt de senaste veckorna, dock på lite olika nivåer.

Med Laxen har jag jobbat väldigt mycket med att han ska orka bära sig själv, korta, länga, flytta utan att "falla i bitar". Träningen har verkligen börjat ge resultat för så här stabil och stark som han känns nu har han aldrig känts. Nu har vi även börjat spela in hoppningen igen och även där har jag märkt skillnad, även om det varit en del bus från hans sida.
Igår tränade vi markarbete för Linda och wow vad fin han var. Fick tips på flera bra övningar för rakriktning, placering, inramning som hade stor effekt på honom som vi kommer arbeta vidare med hemma.Charlie har också gjort stora framsteg. Han börjar få en helt annan framåtbjudning än tidigare och börjar självmant söka sig ner på bettet i en någorlunda form i alla gångarter. Med honom har lösgalopp inspänt varit ett vinnande koncept för att han ska förstå vart han ska vara, men det har också varit väldigt lösgörande för honom.

Med honom har vi också spelat in hoppning och bommar mer och mer. Trots att han blir 6 år på pappret iår så är han snarare som en 3-4 åring och utbildas efter det. Lugnt och metodiskt. Har lite planer på att han ska få följa med ut på lite p&j nu i februari/mars. Bara på låg höjd för att miljöträna lite.

Rehab

2018-12-28 11:28
Från MatildaBäck

Under hösten så har vi arbetat mycket med Jives överlinje. Hon har haft en tendens att bli ganska sne i korset vilket leder till att hon har musklat sig ojämnt samt inte blir helt symmetrisk i sina rörelser. Har jobbat med min equiterapeut, men innan jul bestämde vi oss för att åka in till Mälarkliniken då vi upplevde att "problemet" kom tillbaka hela tiden.

Nu har det gått 1 vecka sedan vi var där och Jive går på ett rehabschema. Vi fann att hon hade lite trångt mellan några tornutskott i ryggen.. inget allvarligt och med största sannolikhet inget som kommer påverka hennes prestationsförmåga, men det känns skönt att veta om det. Vi är inte helt säkra på om det kan ha orsakat att hon har blivit sne eller om ett yttre trauma ex att hon halkat i hagen. Att hon dessutom har vuxit och blivit riktigt stor har inte hjälp heller. Men hon blev behandlad uppe i ländryggen/kors.

Nästa vecka kommer hon åka till Equirehab där hon kommer få stå i ca 1 månad innan det är dags för återbesök igen. Anledningen till att vi lämnar iväg henne är för att hon ska få en bra chans att bygga upp sin överlinje på ett skonsamt sätt med hjälp av att gå på vattenband samt tömkörning. Är så otroligt mån om den här hästen och vill att hon ska få alla chanser till att få en hållbar kropp.

Fram tills dess så arbetar vi hemma med enbart tömkörning i skritt. Måste verkligen säga att det är en väldigt underskattad träningsform. Ser så stor skillnad på Jive på bara några gånger och det har varit riktigt lösgörande! Det är absolut något som jag kommer jobba med de andra hästarna också!

Det är så lätt att gå för fort fram med ambitiösa unga hästar. Men jag är så glad att jag lyssnade på min magkänsla och åkte och kollade upp henne.  Är övertygad om att man vinner mycket på att ha en långsiktig plan med sina hästar och lägger mycket fokus på grunden och inte skyndar fram bara för att rida årgångsklasser. Jag vill inte att mina hästar ska ha toppen av sin karriär när de är 6 år, utan när de är 12 eller 14 eller ännu äldre!


Fick ett otroligt bra bemötande på Mälarkliniken och en väldigt engagerad veterinär! Supernöjd verkligen!​
Rekommenderar er att åka dit!

God jul från mig och hästarna

2018-12-24 23:17
Från MatildaBäck

Lilljul

2018-12-23 22:46
Från MatildaBäck

Tävlingsåret 2018

2018-12-15 09:25
Från MatildaBäck

Ja, tänk vilket år det blev! Det är nog det bästa jag haft i min vuxnakarriär i alla fall! 3 helt fantastiskt fina hästar har jag fått jobba och fightas tillsammans med. En dröm helt enkelt

Laxen satte tillslut sina nollor i 120 cm under ett meeting uppe i Mora! Tillsammans med dem 2st andra placeringar. Kort därefter blev det debut i 130cm med ett ynka nedslag. Under sommaren/hösten har han gått nästan bara 130 cm och i stort sätt enbart haft 4 fel.. och tror det sitter helt och hållet i mig.

Han har fått börja gått mot klockan för första gången iår.. jag har aldrig sett honom som en snabb omhoppningshäst.. men där fick jag inse att jag hade fel, flertalet gånger har han haft tider som skulle räckt till toppplaceringar. Glömmer ofta bort att han enbart är 7 år, och att han är så stor vilket gjorde att vi lät honom komma ikapp som 6 åring.

Så otroligt stolt över hans utveckling och ser framemot år 2019 med honom!


Jive har gjort sitt första tävlingsår någonsin! Hon började med några p&j i början av året på 50 cm och har sedan avancerat till att hoppa 1 m felfritt.

Är så imponerad av henne då hon oftast har varit väldigt lugn och gått in och gjort det hon ska. Desto större tävling/bana, desto bättre har hon hoppat.
Jag har insett att hon precis som Laxen gillar att gå på stora banor där hennes stora galopp får ut sin rätt.
Nästa år blir hon 5 år, och det ska bli så kul att få fortsätta slipa på min diamant! Men eftersom att hon är så stor så tar vi det lugnt!

Max, ja han är en dröm som blev sann och jag kan aldrig tacka hans ägare Niclas Hagberg nog för tiden jag fått med honom!

Vi avancerade från 110cm till 130 cm på 3 tävlingar. Första tävlingen i Orsa blev han placerad i både 110 och 115cm. Andra tävlingen på Sportriders var han felfri och placerad i både 120 och 125 cm, kvalad till 130 cm. På tredje tävlingen i Gagnef gick han 120 felfritt med placering, debuterade i 130 cm felfritt med placering och dagen efter satte en till felfri med placering i 130cm och var där kvalad till 140cm.
Sen har det rullat på så hela sommaren! Han är helt magisk och tror jag aldrig suttit på en häst som allt bara klaffat med på en gång! Kan inte med ord beskriva hur det känns när du blir ett med din häst och det känns som att ni tänker samma tankar

Jag tror vi räknade ihop att på 19 starter var 13 helt felfria och 13 placeringar. Ska väl tillägga att han kom hem till oss i April.

Älskade sagohästen, I Will always remember us this way ❤️

Tack till alla inblandade under det här året! Utan er hade det inte varit möjligt! ❤️
Ni vet vilka ni är ❤️❤️❤️

Helg och julbestyr

2018-12-15 08:42
Från MatildaBäck

Det var längesedan jag var såhär trött.. det kommande jullovet är mer än välkommet iår känner jag! Varit lite för mycket nu på många plan! Så otroligt fördelaktigt att vara lärare på det viset att jag är oftast ledig när barnen är lediga

Har inte ens hunnit tagit fram julstjärnor, julgran eller julgardiner.. för mig som älskar julen och vanligtvis har allting klart och framme till första advent är det lite av en stressfaktor.. speciellt med tanke på att vi ska fira både jul och nyår hemma hos oss!
Aja, förhoppningsvis får jag undan lite idag och imorgon!
Jag och mamma ska julbaka och julshoppa lite idag.. så förhoppningsvis kan jag bocka av lite på min lista

Hästarna då,

Laxen är under igångsättning efter hans vintervila och känns finare än någonsin. Har visserligen bara ridit honom i skritt och trav än, men han trampar på bakifrån på ett helt annat sätt än innan vilan.

Jive är igång och rids i alla gångarter.. men vi och min equiterapeut upplever henne väldigt sne i korset och har varit ett återkommande problem under hösten.. därav har vi bokat in en tid hos veterinär med henne så vi får det uppkollat.

Förutom det så tycker jag att hon varit väldigt fin, om man bortser från att man märker att hon har det svårare i vänster.. vilket hänger ihop med hennes snedhet .
Håller tummar och tår att det inte ska vara något allvarligt.

Charlie är så otroligt duktig och utvecklas hela tiden! Han är en otroligt lättlärd individ och så enkel i det mesta! Sen är han inte rödhårig för inte.. har aldrig varit med om maken till häst att bli tjurig haha

Men han har i alla fall hoppat sina första språng under ryttare och där har vi väl lite att jobba på.. men tror han kommer hoppa fint så fort han förstår vad vi vill ha ut av honom!

Min Jive

2018-12-09 09:14
Från MatildaBäck

Ser så otroligt mycket fram emot att utbilda den här hästen! Hon har något extra, hela hon och hennes personlighet!

Hon börjar nu komma igång efter sin vintervila och idag blir det ridhushäng för henne och Charlie. Förhoppningsvis ska hon vara med på hoppträning nästa helg!

Laxen ska skrittas i en vecka och sedan är det bara börja förbereda honom inför nästa års uppgifter!
Tänkte skriva ihop en årssammanfattning under veckan, för wow vilket år det har varit!

Lediga helger

2018-12-01 10:06
Från MatildaBäck

Det var längesedan jag hade en helt ledig helg, och kommer försöka njuta så mycket som möjligt av den. Nackdelen när man väl är ledig är att man har så mycket att ta igen... sömn fram för allt... men också städning inne i huset och i stallet, handla, mocka ur hagar osv.. Nu är det dessutom första adventhelgen, så hela huset ska julpyntas och granen ska fram <3

I år kommer vi fira jul hemma hos oss och nyår för den delen.. så då är det ju extra kul att göra det fint!

Mina planer för idag är att 5 hästar ska ridas, Laxen, Max och Jive ska ut på varsin skrittur, Charlie ska gå ett pass på ridbanan och jag ska även åka iväg och rida Davy hos Micaela. Plus en massa annat! Så har nog att göra ändå den här helgen!

Bokföringstisdag

2018-11-27 21:44
Från MatildaBäck

Även fast bokföring inte det roligaste med att driva företag, så kan jag tycka att det är lite mysigt ändå.. Allt blir ju vad man gör det till right?
Börjar se slutet av tunneln för denna gång, så ska avsluta kvällen med att plocka lite här hemma innan jag går ut och nattar hästarna. Världens bästa mamma har varit här och fixat allt i stallet idag! För mig är det riktig vardagslyx <3

Även fast hästarna har ledigt just nu så känns det som att dagarna tar slut så fort ändå.. ibland funderar jag för mig själv hur jag han med 4 hästar för några veckor sedan haha! Skämt osido! Ser verkligen fram emot att komma igång igen. Jive ska börja skrittas igång denna vecka, så då har jag både henne och Charlie att rida! Längtar efter att få sitta och trimma!


Foto: Li Sjöstrand

Bloggat från min mobil

2018-11-20 18:11
Från MatildaBäck

Jag köper sällan typ vardags (icke ridkläder) kläder till mig själv, och när jag väl gör det är fet nästintill aldrig något dyrt märke eller liknande... men när det kommer till mina hästar ... ehm.. då har jag ingen självbehärskning haha!


Fyndade ett Dyón träns till Laxen begagnat och köpte ett nytt tävlingsschabrak från Equiline till Jive när vi var i Stockholm ..

Borde nog vara köpstopp för mig nu.. med tanke på att Jive fick en ny uppsättning täcken för inte så länge sedan

Tankar kring tävlingar

2018-11-19 21:37
Från MatildaBäck

Har inte ens börjat summera det här årets tävlingar innan jag har påbörjat nästa års tävlingar.
(En summering kommer att komma längre fram, det lovar jag)
Det är mycket bra tävlingar här omkring nästa år, kommer inte alls behöva åka långt om jag inte vill.. vilket är superkul att nivån på våra tävlingar här uppe i Sverige bara blir bättre och bättre.
Det jag känner rent spontant nästa år är att det är ganska tråkigt då flera bra och större tävlingar här i mellan Sverige ligger på samma helger. Tråkigt, med tanke på att under flera helger är det inte alls lika många tävlingar.

Sitter och funderar på vart jag helst villl åka.. men måste samtidigt se den ekonomiska biten som en stor faktor, fram för allt nu när jag kommer tävla en hel del hästar nästa år som det ser ut just nu. Då är det mer försvarbart att välja en tävling som är nära så man slipper boxhyra, boende osv.. Dessa kostnader gör att det fort drar iväg. En annan faktor är att det är ganska skönt om det är relativt nära och har en bredd på klasserna så att så många som möjligt av hästarna kan följa med så att man får någon ledig helg då och då till typ renovering av huset!

Sen tror jag alla har sina tävlingsplatser som är lite av favoriter. Det har jag i alla fall.. dessa platser blir ju självklart lite prioriterade när jag sitter och planerar. Tror det är viktigt att välja platser man själv och sina hästar trivs på när man sätter sin tävlingsplanering för att få rätt förutsättningar.

Projekt på gården

2018-11-18 23:05
Från MatildaBäck

Att ha och äga en hästgård, det är ett ända stort projekt. Jag och Erik har börjat spåna lite på vad vi har för projekt nu under vintern tills vi kan gå ut och fortsätta renoveringen av huset på utsidan.


1. Projekt ett är att vi ska tapetsera om i vår walk in closet. Vi påbörjade rummet förra året genom att sätta in nya fina garderober samt byta dörr. Nu är planen att vi ska fortsätta.. med tiden ska både fönster och golv bytas ut också.. men det blir nog nästa år. Vi är lite inne på tapeten nedanför som är från Duro.. men inte bestämt ännu! Tips mottages tacksamt på snygga tapeter som inte kostar skjortan!

2. Projektet efter det är att vi ska måla om i köket. Först var vi inne på att renovera hela köket, men eftersom vi har planer på att flytta köket en aning i huset och att det skulle kosta en del så har vi bestämt oss för att vårt kök får duga i några år framöver. Egentligen är det ett ganska fint lantligt kök.. bara det att det är gräsliga rosa tapeter.. så de ska målas grå. Sen ska vi nog sätta upp andra hyllor på väggarna

Vårt kök kommer ju inte se ut som det nedan.. men ungefär samma stil och färgkombo kommer det bli

3. Vi har funderat på att kakla ovanför diskbänken i sadelkammaren. Vi hade en del grejer över sedan vi gjorde i tvättstugan, så varför inte? Tror det skulle vara riktigt snyggt med kakel!
Blir typ samma typ av kakel som vi hade i lägenheten

Vinterrenovering

2018-11-15 22:22
Från MatildaBäck

I och med att årets tävlingssäsong är slut och viloperioder väntar eller håller på för hästarna så passar vi på att gå igenom dem en efter en med veterinär och kiropraktor + att jag behandlar dem med djupvåg som vanligt!

Laxen blev kollad av veterinär idag och fick smörjas upp lite. Har känt att det varit något diffust när jag ridit, så gick på magkänslan och kollade upp honom. Mycket riktigt så visade det sig att han var lite trött och överansträngd , så nu 3 veckors lugnare period med vila och skritt innan vi ska på återbesök igen!
Tror det är så viktigt att man som ryttare lyssnar på sin magkänsla, den stämmer ofta väldigt bra!

Jive är nästa som vi ska checka med veterinär och kiropraktor. Vi ska även kolla sadlarna på henne och Laxen. Lite fix och trix med andra ord innan vi sätter igång vinterträningen!

Vill bara rikta ett stort tack till mina tränare, hovslagare, veterinär och equiterapeut o mamma såklart för att ni jobbar så fint med mina hästar! Så enormt tacksam för att ha ett sådant otroligt bra och proffsigt team runt ikring mig! ❤️

Min älskade Vinchero Lejon

2018-11-13 10:50
Från MatildaBäck

Min älskade och mest fantastiska häst!
Tänk att du varit min i 2 år idag.

Att få lära och utvecklas tillsammans med en sådan här häst är ren lycka! Han är nog den mest kärleksfulla och hängivna varelse jag känner
Att få fightas inne på tävlingsbanan, traggla med svåra övningar, galoppera i full fart i skogen eller bara borra in näsan i hans päls, stå på tå för att nå armarna runt hans hals gör hela mitt liv värdefullt och glädjefyllt!

Älskar den här hästen till månen och tillbaka!

Du och jag kompis ❤️

Sjukstuga

2018-11-13 09:58
Från MatildaBäck

Att vara sjuk är ju inte min grej riktigt, kryper i hela kroppen på mig men orkar inte göra någonting. Hoppas på att vara så pass bra att jag kan gå till jobbet imorgon i alla fall. Har verkligen inte tid att vara sjuk, alldeles för mycket saker inplanerade.

Den här veckan bjuder på ganska mycket saker. Imorgon bio med Erik efter jobbet, på torsdag ska vi till veterinären för koll med Max och Laxen uppe i Rättvik samt skoning för samtliga hästar. Till helgen drar jag och Micaela till Stockholm för clinic med RGB, övernattning och shoppning! Me like me like!
Så kul med lite olika happenings under den här grå och tråkiga månaden så man överlever fram till jul.

​Och den här lilla spillevinken känner ni väl igen?  Honom hämtade vi hem i helgen, inte till mig utan till Micaela! Världens bästa Davy! Kommer bli så bra det här! <3

Morgon i Kittmoren

2018-10-29 22:18
Från MatildaBäck

Vaknade upp till en väldigt krispig morgon idag!
Vi har det så vackert ute hos oss, framför allt vid soluppgången

En vanlig solig torsdag i oktober

2018-10-18 15:11
Från MatildaBäck

Som rubriken, en vanlig dag idag. Men njuter i fulla drag av vardagens små lyxigheter.
Bland annat så är torsdagar den lugnaste dagen på jobbet, har bara två lektioner och resten planeringstid samt slutar ganska tidigt, vilket innebär mer tid till hästarna och gården.
Idag ska alla hästar förutom Charlie ut och skritta i det fina vädret, Charlie får i stället gå sen sväng på lina.

Till kvällen blir det lite mer jobb iform av en djupvågsbehandling och en klippning, sen kan även jag ta kväller. Kanske borde lägga in lite bokföring efter middagen också? Får se vad orken räcker till haha


Även fast jag ofta är så trött att jag inte vet vad jag ska ta vägen så älskar jag mitt vardagsliv. Det är en sådan lycka att få bo som vi bor, ha mina hästar, ett fantastiskt rolig jobb och få driva sitt egna företag!
Förut längtade jag till olika aktiviteter och resor, nu längtar jag till de få dagarna jag inte har något inbokat i kalendern och jag bara kan sitta hemma med en tekopp och njuta en stund av det vi bygger upp!

Tävling Falu RS

2018-10-14 08:31
Från MatildaBäck

Igår var vi iväg med Laxen och Max på tävling.
Båda två hoppade helt fantastiskt i sina klasser!

Max inledde med en andra placering i 120cm A:0. Vår specialité är just tidshoppningar. Satte nog den bästa rundan någonsin tillsammans där allt bara var på plats, fick med honom i svängarna utan att tappa galopp och behöll styrkan i sprången! Vi ledde klassen till sista ryttaren som slog oss med typ 2 tiondelar!

I 130 A:1a så fick vi resultatet 0+4 fel. Även denna klass är jag väldigt väldigt nöjd över Max! Han kämpar för mig inne på banan och ställer upp även fast jag la honom dumt på en trippel i grunden. Tyckte jag red med lite väl mkt handbroms i grunden överlag, men var nog lite nerver från min sida då det var första 130cm sedan olyckan på Sundbyholm i somras. Till omhoppningen tyckte jag att jag kom till en bättre mer avslappnad ridning igen där jag tyvärr inte fick ut honom tillräckligt på ytter för att kunna rakrikta in i kombinationen. Ingen grovtfel men det räckte för att bli av med en tredjeplac.

För Laxen var det första 130cm inomhus någonsin. Tyckte han skötte det galant men blev tyvärr lite platt in i trekomban så fick med mig b och c hindret. Inte heller några grova fel, vet ju att det är just kombinationer vi måste träna mer på. Styrka och kvickhet!
Men i övrigt tyckte jag han hoppa väldigt bra ! Han börjat bli så mycket mer spänstig än vad han har varit förut och jag börjar komma till en bättre ridning, men som absolut måste bli ännu bättre!
Men är väldigt nöjd med honom!


Vill säga stort tack till hästägare som både sponsrade med lån av Bkortare och var med som hästskötare! Stort tack till mamma för all hjälp! ❤️❤️❤️ Pojkarna har 1-2 tävlingar kvar iår som det ser ut innan vi går in i en vilo/träningsperiod!

Träning i dagarna tre

2018-10-07 08:10
Från MatildaBäck

Denna helg blev en riktig träningshelg! Igår träning för Daniel med Laxen. Idag ska vi till Rättvik igen och träna för Daniel men med både Laxen och Max!

Imorgon ska jag på fortbildning för Lotta Björe under dagen och kommer då ha Jive med mig. På kvällen blev jag tillfrågad att rida Max under Clinicen, även den för Lotta!

Superkul att få en sådan här boost inför inomhussäsongen! Mer update senare, och kanske en film? Om inte annat kan ni följa mig på Instagram @annamatildaback eller @mbackshowjumping

Tillbakablick i Instagram

2018-09-29 00:04
Från MatildaBäck

Update kring hästarna

2018-09-27 23:55
Från MatildaBäck

I några dagar har hästarna varit sådär underbara som bara de kan vara. Det har varit sådana där dagar då det faktiskt har känts relativt enkelt att vara ryttare. Den här ryttaren behövde verkligen några sådana dagar som pepp inför den stundande mörka och kalla säsongen som ligger framför oss.

Så sällan jag är in och skriver nu så tänkte ge en liten update kring hästarna!


Laxen, laxen, laxen... Ja, idag var han riktigt riktigt fin när vi hoppade honom i ridhuset. Äntligen kom det där avstampet över hindren som vi letat efter och tränat mot hela sommaren. Visserligen inte på alla hinder, men att det blev på några är jag riktigt nöjd över. Lyxproblemet jag har med denna herre är att han "går över" alla hinder, med andra ord tar hjälp av sin storlek.. men jag vill ju att han ska använda sin teknik och sina muskler snarare än långa ben och fart.

I markarbetet har vi också tagit oss ett kliv uppåt. Framför allt igår verkade vi hitta en ny växel .. i en lite högre form än den som vi lagt mycket fokus på under sommaren.. men utan att han blev för kort. Fick honom verkligen mellan hand och skänkel där han ska vara, men där han bar upp sig själv på ett helt annat sätt än tidigare! Fina killen!

Jive går under smeknamnet "Bitchi" just för tillfället haha.. Hon är väl sådär lagomt glad att matte tagit hem ännu en häst som tar från hennes uppmärksamhet... sen har hon dessutom varit inne i en rejäl trotsperiod där hon tycker att hon kan själv. Hon har ändå hela tiden varit väldigt ambitiös och vill arbeta.. men hon vill inte att man är där och lägger sig i för mycket. Känns som att under den senaste veckan att hon börjat lugna ner sig och bli mer harmonisk igen.. men WOW vilken ridbarhet det har börjat bli i henne. Från att ha varit en ganska gänglig och valpig 4 åring så börjar hon nu få ordning på sin stora kropp och kan hålla ihop den.

Hon ska gå en p&j till helgen, sen har jag tänkt att hon går 1-2 tävlingar till inomhus innan hon är klar för iår. I November/december kommer hon få en månads vila för att återhämta sig och ladda inför säsongen då hon är 5 år!


Max är som vanligt vårt lyckopiller i stallet. Under de senaste veckorna har han varit riktigt taggad på ALLT!
Mitt fokus med honom ligger mycket på att få honom att börja ta ett stöd lite längre fram, då han gärna blir lite kort och hög i formen. Det tar sig, sakta med säkert. Var iväg och hoppade honom idag också i ridhuset. Även han var riktigt fin. Kommer troligtvis också få följa med på p&j i helgen tillsammans med Jive.

Utöver det så ligger Max ute på försäljning nu, älskade lilla sagohästen. Så vet ni någon som letar efter en läromästare, tveka inte att höra av er

Sist men inte minst så har vi nytillskottet Charlie som har utvecklats i raketfart här hemma i Sverige. Nu har han snart varit här i 2 veckor och han har gått från att mer eller mindre varit vildhäst till att låta mig skritta runt uppsuttet på honom medans mamma ledde runt oss. Vilken fantastiskt fin liten häst jag och Niclas köpt. Så otroligt lättlärd och härlig personlighet! Har en liten förhoppning om att hinna löshoppa honom något under helgen.. fårse om tiden räcker till för det, om inte annat så ska vi fortsätta träna på att ha matte uppe på ryggen!

Ny häst i stallet

2018-09-22 09:34
Från MatildaBäck

Märker att det blir och mer sällan som jag är in och skriver. Det beror främst på att jag inte hinner med! Börjar dagarna lite efter kl 06 på dagarna och kommer in sent på kvällarna.

Men har en stor nyhet, för er som följer mig på instagram har redan sett. För en vecka sedan åkte jag och Micaela ner och hämtade hem min nya häst. Han heter Q West men kallas tillvardags för Charlie och är en 5 årig valack efter Drombane Cruising - Clover Field. Han är från Irland och har väldigt fint påbrå. Mamman har gått 140 cm och mammans helsyster har gått nations cup. Äger honom tillsammans med Max ägare Niclas Hagberg.

I dagsläget är han inte inriden, men han har nu under veckan blivit longerad med sadel och idag är tanken att även träns ska på. En väldigt trevlig liten individ, super söt verkligen! Ska bli ett spännande projekt det här!

Skydd till knoppen

2018-09-06 23:36
Från MatildaBäck

Efter ca 10 vs 12 års trogen tjänst sa jag idag tack till mina hemmahjälmar. Istället har jag köpt en ny som förhoppningsvis skyndar huvudet lite bättre om en häst skulle få för sig att tappa sin ryttare ...

Ofta slår tanken mig att allt nytt (och antagligen i många fall det mest hela och säkra) används på tävling och allt slit o släng hemma... ändå är det störst chans att olyckan är framme just hemma!

Valet på hjälm landade på en Charles Owen yr8 (tror jag den heter) är inte jättemycket för bling och krimskrams, tyckte den var stilren och fin! Inte så dyr heller för den delen!

Senaste projekten

2018-09-04 21:42
Från MatildaBäck

Under de senaste veckorna har vi jobbat med att måla om stallet, ladan och fixat gårdsplanen!
Tycker det börjar se ganska bra ut! Stort tack till alla som hjälpt oss! ❤️

Mellan stalldörrarna har jag tänkt ha en fin bänk som jag fått av Mormor. Den ska få lite kärlek sen är den redo att vara ute!

Tänk sen när vi kan få ordning en duschspilta under skärmtaket!

Feberyrar

2018-09-02 23:10
Från MatildaBäck

Kanske inte den absolut mest genomtänkta idén att åka och tävla tre hästar när man är genomförskyld och har feber? Men det gick ju det också haha!

Idag besökte vi Gävle PK för första gången, och WOW vilken anläggning de har fått. Senast jag var där var för ca 10 år sedan och då tävlade vi i ett 20x40 ridhus typ. Nu hade de gigantisk utebana samt bra framhoppning och framridning. Lite minus var väl att de hade jättelånga pauser mellan klasserna...

Om vi nu ska återgå till mitt egna tävlande så bjöd dagen både på ris och ros. Lite kortfattat, Jive var helt ofokuserad och hoppade som en kråka samt var helt galet stark. Blir några veckor nu tills nästa tävling så vi får tänka över våra synder samt träna en massa.

Max som fick gå enbart en 110 cm klass idag eftersom det var första tävlingen sen vi gick omkull. Han tyckte det var hur kul som helst att få vara med igen och gjorde oss inte besvikna. Felfri i båda faserna och slutade upp på en fjärdeplacering. Duktiga duktiga lilla häst! <3

Laxen sist ut och gick en 130 cm klass. En väldigt tuff och teknisk 130 cm bana måste jag ändå säga att det var. Eller så tyckte bara min feberhjärna att den var det. Efter jag hade gått banan hade jag helt glömt vart ettan var någonstans.. så ja... den nivån var det idag haha! Tyvärr hade vi inte riktigt bommarna på vår sida idag. 12 fel, som absolut inte var grova fel.. bara att vi inte riktigt fick plats i kombinationerna. I övrigt så tyckte jag att han hoppade bra, så tar med mig alla bra delar så är det bara hem och träna en massa serier och kombinationer!

Och där kom vardagen och knackade på

2018-08-28 21:08
Från MatildaBäck

Livet.. ja det hände eller vad säger man?
Dagarna blir till veckor och jag är in här mer och mer sällan känns det som!
Men då och då är det lite skönt att få skriva av sig lite, för den som är intresserad att få en inblick i mitt hektiska liv!

Har börjat mitt fantastiska jobb som mellanstadielärare och mentor för min härliga klass! Samt att jag jobbar för fullt med företaget vad gällande träningar och djupvåg! Veckorna är totalt fullbokade haha! Lever drömmen med de två roligaste jobben i världen! Inser mer och mer att det här med att lära ut är min grej, oavsett om det är mellanstadieelever, hästar eller ryttare! Det är mitt kall i livet, och jag känner mig så lycklig över att ha funnit det redan som 22 åring!
Men det är allt annat än två lugna yrken jag har valt för mig själv. Dessutom en gård som ska dels hållas efter och renoveras samt 3 hästar som ska hållas i tävlingskondition. För att inte nämna bokföring
Där av min dåliga närvaro här!

Men hoppas på att så fort alla nya rutiner satt sig så kommer det bli lite lugnare! Just nu känner jag mig mest förvirrad hela tiden haha! Undra vad jag skulle göra utan min kalender? Vill inte ens tänka tanken på om den skulle försvinna!

Avslutar den här dagen med att bara sitta i stallet en stund, efter en arbetsdag på närmare 12timmar. Måste erkänna att jag känner mig lite mör!

Sommaren 2018

2018-08-17 09:19
Från MatildaBäck

När man inte kommer ur sängen.. då känner man sig gammal

2018-08-13 08:51
Från MatildaBäck

Över natten har mitt fysiska jag anpassat sig efter mitt psykiska 85 åriga jag. Yeey.... Inte så kul som 22 åring att inte komma upp ur sängen och bli buren ner för trappan för att min ena höft/ben har totalt sagt upp sig. Har ingen aning om vad som hänt men kan inte stödja på det i huvudtaget, typ ger vika och gör pissont i höft/rumpa/lår. Finns en risk att det är något eftersläntrande från min och Max olycka förra helgen, men som tur är så ska jag till min fantastiska massör idag pga av min rygg.. så det var ju ganska passande.

Tur jag har en helt fantastisk mamma som kommer ut och morgonfodrar och släpper ut hästarna, samt köra mig till massören för att jag kan knappt sitta ner. Var verkligen inte så här jag hade tänkt spendera mina sista 2 semesterdagar...
Men men livet ville annorlunda. Tyvärr ingen ridning idag.. fårse om jag kan lyckas flörta med någon så de blir lite motionerade i alla fall.


​I slutet av veckan så ska Max börja tränas igen, ser verkligen framemot det supermycket! Hoppas bara jag är bättre tills dess!