RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-01-21 10:19:22

ACKarlsson, Träning för att öka sitt välbefinnande

ACKarlsson blogg på Nouw

16 dagar sen magsjuka...

2019-01-17 22:49
Från ACKarlsson

I 16 dagar klarade jag att gå 10000 steg per dag. Vart många rundor här hemma i 2 dagar då barnen blev sjuka på tisdagen. dock åkte även jag på magsjukan idag så idag har jag inte änns kommit upp i 1000 steg.

Men nu är det att bli frisk som prio ligger på. känner mig lite piggare nu men med grymt ont i ryggen efter att ha legat i sängen/soffan hela dagen. Men hoppas jag bara fick en snabb sväng så mina 48h börjar räknas ner. Klarade att äta lite under dagen å även kvällen utan att få tillbaka så känns positivt.

Igår när vi alla kändes piggare å gladare passade jag och Ängla på att massera varann med PartyLite's massageljus. "Så underbart skönt" sa Ängla (6år).

Detta ljus har vi just nu på erbjudande inför alla hjärtans dag

Länk till massageljuset!

http://ackarlsson.partylite.se

10000 steg per dag...

2019-01-14 22:31
Från ACKarlsson

Den 1/1 bestämde jag mig för att gå minst 10000 steg per dag. Förstår dock själv att det kommer bli tufft den dagen jag blir sjuk. Men ska bli så otroligt kul att se hur länge jag klarar av att gå minst 10000 steg.

14 dagar i rad har jag klarat det nu iallafall. Ska mycket till för att jag inte ska klara det imorgon så ser fram emot att gå massor kommande tid.

Mer vardagsmotion åt folket!

Morbror häng, nytt projekt och hemma spa.

2019-01-13 20:36
Från ACKarlsson

Idag har vi hunnit med lite av varje. Vi startade dagen med att träffa min bror, barnens morbror Janne. Vi umgicks, tpg promenaden och kollade innebandy, shoppade en pusselmatta (tack min älskling för presentkortet på min födelsedag) samt lunch på McDonald's.

Karlstad damer blev tyvärr utklassade på innebandyn men tyckte ändå det var kul att se. En härlig stämning i arenan, mer barnvänligt än hockey! Dock tyckte inte Victoria det var speciellt kul och även Ängla tröttnade lite i slutet.

När vi kom hem började jag och Ängla med ett nytt projekt.

1000 bitars pussel med Disney. Ska bli intressant å se hur lång tid det kommer ta att få ihop detta. Haha vad har jag gett mig in i.

Efter barnen lagt sig bestämde jag mig för att rå om mig själv lite. Så en varm dusch, Mud mask för ansiktet innan blogguppdatering.

Nu blir det film mys. Ha en trevlig söndagkväll

Långpromenad.

2019-01-12 17:48
Från ACKarlsson

Idag har jag och barnen tagit en långpromenad, eller jag å Ängla igentligen för Victoria fick åka vagnen större delen av vägen. Vi har gått ca: 10km idag. Detta för att leverera PartyLite beställningar till 2 personer på Rud.

Det gick väldigt smidigt. Tog ca: 55min dit och lika smidigt tillbaka. Så lite drygt 2 timmars promenad blev det idag. Ängla var väldigt duktig på att gå med mig hela vägen. Det var inte så mycket gnäll över att det var långt heller. Känner mig mycket nöjd med promenaden.

Barnen fick lite choklad när vi var uppe på Rud som beröm över hur duktiga de var. Är stolt över mina två tjejer som var med mig på denna långa promenad.
Nu medans jag skriver detta inlägg ligger barnen bredvid mig i sängen och kollar på Merlin via SFkids. Fick prova 2 månader fritt via smartson i samband med att jag fått 6 koder för SFanytime för att prova på. Så kul och barnen är mycket nöjda över att vi ska prova SFkids då det finns mycket kul att titta på där.

Men strax är det dags för ishockey, Fbk möter Malmö idag. Får hoppas de kan få till en vinst snart.

Dags för helg. 💖

2019-01-11 19:09
Från ACKarlsson

Då är det fredag och när jag skriver detta har jag tagit helgen. En helg som skall spenderas med min familj. Vet inte alls vad vi ska hitta på mer än en promenad med PartyLite leverans och lekparkshäng imorgon, kanske blir det julgransskakning på torget på söndagen.

Kvällen har idag spenderats med taco's mys. Barnen har precis lagt sig och snart skall dippen blandas. Sedan blir det ljusmys med chips och dipp till serien YOU på Netflix.

Bilden är lånad från en annan oberoende PartyLite konsult. Men kanske blir det dessa underbara ljushållare jag tänder ikväll?!?
Jag blev helt såld för dem redan första gången jag såg dem.

Länk till våra underbara vintage mjölkflaskor: https://ackarlsson.partylite.se/vintage-milk-bottle-tealight-holder-set.html

Det var allt jag hade för Idag. :) trevlig helg på er där ute.

Nytt År, Nya Möjligheter.

2019-01-07 20:59
Från ACKarlsson

Ett nytt år är här. Ett helt år med oskrivna sidor för varje blad. Det finns så mycket jag skulle vilja åstadkomma med detta året.. Får se vad jag kan få ordning på.

En av mina punkter med vad jag skulle vilja få ordning på är bloggen. Jag vill komma igång med regelbundet bloggande.

Träningen är också en punkt som jag vill få tag i. Har som ett typ av nyårslöfte eller mål för 2019 sagt att jag ska gå minst 10000steg per dag. Vilket jag än så länge klarat av att hålla.

Dagens signatur doft hemma hos mig är Söt Guava samt Bär & Vanilj. En helt underbart söt doftkombo.

Kollar lite på en serie och njuter av att känna tyngden av mina trötta ben efter en lång promenad med mina tjejer samt en sväng på stan med en vän som håller på att utbilda sig till PT.
Är väl där jag borde kunna få hjälpen att komma igång med min träning. Så vem vet kanske blir på PT hörnan i Karlstad jag ska börja hänga. Men hon får under veckan börja att visa vad hon går för genom en timmes massage.

Hoppas ni alla har en lika mysig kväll som jag har.

Söker dig som vill ha ett samarbete. :)

2018-11-04 09:30
Från ACKarlsson

Jag jobbar som Oberoende PartyLite Konsult som ni kanske vet, och nu söker jag 4 st som önskar köra ett samarbete med mig.
Ni får då några produkter av mig som ni får prova, ta kort/filma och länka till min hemsida/shop: Http://ackarlsson.partylite.se

För att ansöka skicka ett mail till mig ([email protected]) med information om dig, dina kanaler du kan tänka dig att använda vid ett eventuellt  samarbete.

Ser fram emot att höra av er.
Kram /Ann-Charlotte

Mörker = Ljusmys 💖

2018-10-30 09:00
Från ACKarlsson

Nu när mörkret kryper allt närmare är det ju bara så underbart med allt ljusmys. man kan ha ljusmys till frukosten, under dagen och självklart på kvällarna. Här kör vi främst på frukostmys samt kvällsmys.

Just nu är det halloween lyktorna som är framme men snart kommer min underbara trio samt lite andra otroligt snygga lyktor från PartyLite fram.

Det bästa av allt just nu är att vi fått våran online shop och startar med erbjudandet köp 3 betala för 2 på alla teljus paket.

Ni hittar min shop på: http://ackarlsson.partylite.se

Ta hand om er i höstmörkret

Söndags fys

2018-10-24 08:49
Från ACKarlsson

På söndagen gjorde jag det igen. Tog 5km medans Ängla tränade gymnastik. Känns så skönt att få in träningen där.

Kände dock att jag startade lite hårt. Men är mycket nöjd med mitt pass då jag inte springer så ofta men ändå håller nere tiden under 30 min på 5 km

Dock känner jag mig nu lite förkyld efter detta passet. Men hoppas det är snabbt övergående då jag gärna vill jogga under Änglas gymnastik tid på söndag igen.

Pannbenet mot hjärnspöken...

2018-10-07 17:18
Från ACKarlsson

Idag när Ängla hade gymnastik körde jag min 5km runda igen. Fick upp farten rätt bra men fick rätt tidigt börja arbeta med pannbenet mot mina hjärnspöken.

Hjärnspökerna ville få det till att det är okej att ta en kortare runda, jag kan ta det lugnare, eller så tar jag en längre runda men långsammare och det vet jag med mig att jag inte skulle hinna under tiden Ängla har gymnastik.

Men fick iallafall ihop mina 5km, det gick fortare än förra veckan även om jag vet att jag kan bättre ändå. Skulle kännas så skönt om man kunde ta en runda med mjölksyra när man var klar och känna att man faktiskt gjorde det så bra man bara kunde. En sån runda tror jag aldrig att jag klarat.

Är absolut inte nöjd med 4:e km. Det var mestadels nedför men ändå blev den så seg. Aja får träna mer på mitt pannben så hjärnspökerna inte ger sig till känna.

Se hur jag kan lägg upp det kommande vecka. Måste planera min vardag lite mer, sen börjar det bli dags för gymkort för är inte så sugen på att ge mig ut å springa på kvällarna när det är mörkt ute tyvärr.

En härlig 5km

2018-10-06 17:43
Från ACKarlsson

I söndags körde jag en lugnare 5km runda. En runda bara för att komma igång igen. planen var att sedan köra en 5km på tisdagen med Victoria och sedan 5km ensam igen denna söndagen. dock har det inte blivit som planerat.

Men är iallafall nöjd med min 5km runda den 30:e september.

På måndagkvällen när jag kom hem från jobbet vaknade dock Victoria och var jätteledsen och sa sig ha ont i vänster örat. Det visade sig på tisdagen att hon fått öroninflammation och därmed blev det ingen runda med henne för ville inte utsätta henne för blåst och kyla i onödan då.
Så nu har jag inte joggat sedan i söndags men imorgon har Ängla gymnastik igen så då är planen en ny 5km runda för mig.

Klarälvsloppet 2018

2018-09-24 09:37
Från ACKarlsson

Lördagen den 22/9 var det äntligen dags för Klarälvsloppet, min första halvmara.

Startade dagen med frukost innan jag åkte och hämtade min bror i Grums. Vi åkte hem med bilen och begav oss sedan till bussen mot Forshaga.

Vi var i Forshaga ca en timme innan start. Vi gick iväg och hämtade nummerlappar och hann fundera några gånger på varför man deltog. Man kollade på alla andra som skulle delta och inse att man säkerligen skulle bli sist. Men beslutade mig för att det inte skulle göra något så länge jag tog mig i mål utan att efteråkar bilen plockade upp mig.


Starten gick 10:30. Kände ganska omgående efter starten att det blir som alltid att man drar på lite för fort i starten. Samtidigt kändes det väldigt bra så ville inte sakta in för mycket. Det är svårt att veta hur man ska lägga sig och inte långt efter start låg jag sist. Däremot hade jag 2 tjejer framför mig som jag kände att jag ville hålla rygg på för att försöka spurta förbi i slutet. Det var även en man som joggade förbi som jag kände att han kan jag nog faktiskt slå. Vet inte hur långt vi hade sprungit innan vi kom förbi honom och när vi gjort det så hamnade han längre och längre bak. Vi kom även närmare och närmare ytterligare en kvinna som jag efter ett tag kände att henne borde jag kunna ta mig förbi, känns ju faktiskt alltid gött att inte bli sist. Varken helt eller som sista dam. Även henne tog vi oss tillslut förbi och när vi gjort det höll hon sig sedan bakom mig. Vi kom även förbi de 2 tjejerna jag ville hålla rygg på vid första vattenpausen men efter ett tag joggade dem förbi igen. Men hade dom stadigt framför mig sedan. 


Vid 16km drog Janne iväg från mig. Han valde från start att köra mitt tempo för att se hur det kändes då även han varit sjuk. Men vid 16km kände han att ja han kan dra på mer. Även jag fick lite ny kraft där och ökade lite men efter ett par km blev det lite segare igen. Det var rätt mycket sidovind samt motvind under loppet.

Inför upploppet låg jag fortfarande inte långt efter de 2 tjejerna men ack så ont jag hade i höfterna så att öka och spurta kändes omöjligt. Men kom i mål på 2:17:23. Runkeeper sa att loppet var lite längre än det var (vet att man inte kan lita på Runkeeper) men var tvungen å ta en skärmdump när jag kom upp i 21,1km som var sträckan jag sprang på träning inför. Jag slog då min tid!!
Är så nöjd över mitt deltagande. Jag fick en mycket bättre tid än jag från början trodde jag skulle kunna få. Jag var ju osäker om jag änns kunde klara under 2:45:00 vilket är maxtiden på Klarälvsloppet, men det var ju inga problem. Lite sugen är jag på att prova på Göteborgsvarvet. Men får fundera lite mer på det.

Men Klarälvsloppet kör jag gärna igen nästa år och hoppas på mindre vind då.

5 Km träning efter förkylning.

2018-09-23 19:28
Från ACKarlsson

Efter Blodomloppet åkte jag på en förkylning som resulterade i att jag inte kom ut på något tränings pass förens fredagen den 14 september. Det blev då 5,1km på tiden 32:32. Kändes riktigt bra med Victoria i vagnen. 

Dock blev jag efter detta pass förkyld igen och blev väldigt hes vilket höll i sig hela vägen fram tills det var dags för Klarälvsloppet den 22/9.

Blodomloppet 2018 - ICA Klingan, Grums

2018-09-23 18:36
Från ACKarlsson

En något sen uppdatering men ibland kommer livet i mellan. Den 30/8 sprang jag Blodomloppets 5km. Hade ju dock inte tränat så mycket på just den distansen då halvmaran var det stora målet just då.

Men jag, mina bröder samt 4 arbetskollegor till deltog i Blodomloppet som min arbetsgivare sponsrade. Så stort tack till ICA Supermarket Klingan i Grums

Även detta året kunde man inte se resultat bland blodgivare vilket är mycket tråkigt men har iallafall räknat ut att jag hamnade på placering: 207 av 755st bland alla som deltog i 5km. Detta året var det alltså färre deltagare på Blodomloppets 5km.

Av damerna hamnade jag på placering 105 av 552st.

Jag känner mig mycket nöjdare med banan i år. Inte för att de ändrat den men under sommaren byggdes trä broarna om så de var bredare och det blev därmed inte så trångt i år.

Känns riktigt kul att delta för 3:e året i Karlstad av 3 år som Blodomloppet funnits i Karlstad.

Klarade på under 30 min för första gången på Blodomloppet och för andra gången på tävling. Första gången jag klarade under 30 på tävling var Vårruset i år men då ansåg Runkeeper att sträckan inte var 5km det ansåg Runkeeper denna gången iallafall. Känner mig nöjd även om jag hade hoppats på ett nytt PB. Men det kommer.

Min första halvmara distans 💖

2018-08-23 22:21
Från ACKarlsson

Just nu känner jag mig så nöjd, kroppen känns underbart fantastisk! Jag tog mig idag ut på min första halvmara distans! 21,1km på 2:15:08. Det är en så mycket bättre tid än jag kunnat önska. Jag har ett tag sagt nu att jag är glad om jag kommer i mål på Klarälvsloppet inom 2:30:00 då gränsen ligger på 2:45:00. Men har idag insett att kroppen verkligen är fantastisk efter att klarat denna underbara tid trots ett rejält ösregn första 1,5km. Det började verkligen ösregna precis när jag drog ut. Så ett tag tänkte jag att de kanske får räcka med 7km istället idag. Men det avtog och blev duggregn så då bestämde jag mig för att fortsätta.

Var rätt ojämna km tider idag. Men är ändå sjukt nöjd. Kan inte hitta något att klaga på efter insatsen idag. Se om jag känner mig lika nöjd i morgon när träningsvärken garanterat kommer.
Men bara jag är fit fore fight på lördag när det är dags för konferansen med tillhörande middag, dans så är jag iallafall underbart glad då med

Godnatt på er. Nu ska jag krypa ner i sängen å somna så gott.

En dag med rörelse.

2018-08-19 19:30
Från ACKarlsson

Idag har det blivigt en dag med mycket rörelse. Först mötte jag min bror vid 9 för att  köra ett långpass på Skutberget. Vi planerade att jogga 10km motionsspåret, 5km samt 3,5km. Det blir lite extra mellan varven så vi slutade på 19 km, som är personligt rekord i distans. Fast min bror sprang lite längre ändå, han ville nå en viss snitt tid på passet med.

Jag känner mig mycket nöjd över mitt pass då jag orkar hålla en bra fart genom hela passet. Är vid ca 12 km, som blev min sämsta km, som det är riktigt jobbiga backar. Men hände även där idag att jag hade mer ork än förra veckan. Så är verkligen nöjd med hela passet. Nästa vecka planerar jag att köra mitt första 21km pass! Som jag känner nu så borde jag klara under 2:20:00 för tror inte det blir lika mycket backar när jag springer då som när man springer på Skutberget. Men trivs väldigt bra ute på Skutberget. Där finns många motionsspår att välja mellan, en underbar miljö att vistas i och väl omhändertagna spår att springa i.

Efter vi kommit hem, åt lite å duschade så tog jag och min bror med oss barnen ut för en promenad i det härliga vädret. Vi lät Ängla välja lite vägar att gå så slutade med en ca: 7km promenad med några pauser på vägen. (Mätte upp sträckan via https://iform.se/mat-din-runda i efterhand då vi blev nyfikna på hur långt vi gick)

Det känns nu rejält i mina ben efter dagen. Så nu blir det soffan resten av kvällen. Imorgon är det dags för skolan för min äldsta igen.

Jogging tur med trappträning.

2018-08-17 17:47
Från ACKarlsson

Idag tog jag mig en joggingtur efter att jag lämnat Ängla på skolan. Bestämde mig för ett lite lugnare tempo och efter ca 3km kom suget efter trappor så det fick det bli. Efter 4 km kom en trapp sedan körde jag 4 trappor till vid ca 6km.
Väldigt gött me trappträning. Får det bli mer av.

7km tempo

2018-08-14 22:36
Från ACKarlsson

Idag blev det 7km tempo pass. Visste inte riktigt hur jag skulle lägga upp tempot innan utan tänkte jag ser hur det känns när jag går ut. Valde ett 7km pass som är i min träningsplan för halvmaran och satte igång. Kändes riktigt bra var på g upp i 5:30 tempo under 1km insåg att det är på tok för högt för att orka 7km så drog ner på tempot. Hamnade tillslut på 5:50min/km enligt Garmin så bestämde då att jag skulle försöka klara under 6 min/km tempo under hela passet.

Det gick nästan men 5:e km blev lite för seg. Aja man kan ju inte klara allt. Mina hjärnspöken försökte övertala mig att bara köra på under 6 min/km tempo under 5km för att sedan ta det lugnare men lyckades övertala mig själv att det skulle gå. Väldigt tur att jag efter den 5:e km inte såg att jag misslyckades där, för då hade jag ju givit upp, men nu såg jag ju ändå att tempot finns där om bara viljan finns med helt.

Börjar bli lite nyfiken på vilken tid jag skulle kunna få om jag skulle bestämma mig för 5km.. kanske dags att testa det inom kort inför blodomloppet. Kan ju vara bra med nått sånt pass inför, nu närmar det sig. 

Som ni kan se på bilden över låg jag ju lite snabbare än vad jag skulle under passet igentligen. Men är ju så skönt att ta i å känna benen jobba. Samtidigt lyckades jag idag få mer av känslan att höften jobbade och gav mig fart. Kändes som något att bygga vidare på för farten. Vet ju dock inte hur bra min löpstil är utan skulle nog behöva att en löpcoach kollar mig. Får kolla lite mer på det.

Långrunda på Skutberget med Janne

2018-08-12 18:43
Från ACKarlsson

Idag mötte jag upp min bror, Janne, för en planerad 15km joggingrunda på Skutberget. Först 10km motionsspår sedan 5km spåret. Blev lite längre ändå med en avstickare över narturövergången på E-18 och lite extra efter "målgången" så slutade på 16km idag.

Min bror joggade i mitt tempo i ca: 14km innan han fick springa före. Var riktigt kul med jogg sällskap samt intressant att även om de gick i ett bra tempo så orkade jag fortfarande prata endel.

Powerwalk i blåsten

2018-08-11 09:34
Från ACKarlsson

Igår tog jag och barnen en powerwalk i blåsvädret. Jag gick först i 2 km sedan fick barnen komma ut och jogga bredvid i intervaller. Sista km fick barnen sitta i vagnen igen. Blev 5,5km på 43:43 Vilket jag känner mig nöjd med.

Se vad som blir idag. Imorgon är en långrunda inplanerad med min bror. 15km på skutberget ska bli gött.

7km med intervaller

2018-08-09 23:29
Från ACKarlsson

Idag skapade jag mitt egna intervall pass. ville få ihop 7km totalt så körde 1km uppvärmning i form av lugn jogging sedan 0,4km snabbt, 0,5km måttlig, 0,4km snabbt, 0,5km måttlig, 0,5km snabb, 0,5km måttlig, 0,4km snabbt, 0,5km måttlig, 0,4km snabbt, 0,5km måttlig, 0,4km snabb och tillslut 1km måttlig (tanken var innan passet nedjogg men blev inte riktigt så).

Tycker intervallerna gick hyffsat bra men var längesedan med ett intervall pass och det kändes verkligen hur jobbigt det var. Ska försöka få in ett intervall pass i veckan!

Hade inte riktigt orken i pannbenet till sista intervallen efter att jag räknat fel och trodde jag gjorde sista snabba när det i själva verket fanns en snabb kvar efter. Men då jag orkade öka i sista kilometern (där det skulle varit nedjogg) så fanns med andra ord krafter kvar. Är iallafall mycket nöjd med mitt pass idag.

Bingo & Powerwalk tisdag

2018-08-08 09:14
Från ACKarlsson

Jag började förmiddagen igår med att pricka av 2 rutor till på bingot. Frågan blir om jag prickar av vidare idag. Börjar ju dock bli lite tuffare rutor kvar. Visst plankan 2×1min var inte enkel. Riktigt tufft men jag klarade det

Under eftermiddagen tog jag med barnen ut för en powerwalk. Under vissa sträckor joggade barnen bredvid vagnen andra sträckor satt båda eller en i vagnen. Blev 7km på ca 1,5h vet inte om de ä bra eller dåligt men det blev en runda och det kändes bra iallafall.

Träningsbingo!

2018-08-07 10:09
Från ACKarlsson

Fram till och med igår har jag prickat av 3 av rutorna i träningsbingot. Se om jag kan pricka av nått mer idag kanske?

Tis-Fre i Kållered

2018-08-06 20:20
Från ACKarlsson

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här. Har varit lite mycket runt omkring som gjort att jag inte riktigt orkat/hunnit träna eller uppdatera här.

Har iallafall lite semester nu. Spenderade tisdag till fredag förra veckan i Kållered med min bror och mina 2 tjejer. Vi bodde på ett hotell med ca: 5min promenad till vår mamma/mormor. Det var kanon väder så vi spenderade stora delar av dagarna ute med lek/spel i solen. Gud så underbart det var! Torsdagen joggade vi även iväg till en sjö för lite bad. Första badet för i år och Victorias första bad ute i sjön någonsin!
Båda barnen tyckte det var kul och vi får snart åka och bada igen.

Det var ganska tungt och jogga med 2 barn samt extra packning i vagnen. gissar på ca: 50kg extra vikt..

Men nu är jag hemma igen och med en ny vecka kommer en ny start så idag blev det en runda utan barnen! 7km i hyffsat tempo ändå.

Söndags träning 💪😄

2018-07-22 22:16
Från ACKarlsson

Idag tog jag en 7km runda. Kände mig pigg i benen så bestämde mig tidigt för att det skulle bli en hyffsat snabb runda. Tänkte mig att jag skulle ligga under 6 min/km alla 7km. Det blev inte riktigt som jag planerade men är iallafall nöjd ändå!

Söndagens träning:
Distans: 7,01km Tid: 41:10 Snitt: 5:52 min/km

KM 1: 5:52 min/km. Kände att det gick lite för fort i början så saktade in lite för att det inte skulle bli för jobbigt. Hade jag hållit start takten hade jag nog hamnat på 5:20 eller nått.
KM 2: 5:46 min/km. Kändes väldigt bra. Tänkte mig att detta var en km tid att försöka köra efter.
KM 3: 5:53 min/km. Kändes fortfarande bra om än lite långsamt så öka takten lite.
KM 4: 5:40 min/km. Lite snabbt men ändå Okej, suger lite i nerven att bara springa 5km å se vilken tid jag kan få. Men har bestämt 7km så får inte bli snabbare för då orkar jag inte hålla i 7km.
KM 5: 5:41 min/km. Kände fortfarande att jag ville se vilken tid jag kunde få på 5 km men ändå inte öka så jag inte skulle klara 7km i bra tempo.

KM 6: 6:00 min/km. Attans, tog ut mig lite för mycket så är över 6:00. bestämmer mig för att straffa mig med en liten trapp upp och ner som avslut på min 7km runda!
KM 7: 6:12 min/km. Kändes helt okej i trappen upp, nej var jag orolig för att snubbla så blev lite segare. Kände mersmak för trapp träning. Avslutade därmed när jag kom hem att jogga uppför trapporna.

Detta blev min snabbaste 6-8km runda.

Passet kändes, trots att jag inte riktigt klarade vad jag ville, riktigt bra så körde även lite övrig träning efter:

Plankan: 45 sek
Crunches: 15 raka samt 15 åt varje sida
Höftlyft: 15st
Knäböj: 15st
Armhävningar med knäna i golvet: 5st
Utfall: 40st (20st/ben)

Nu blir det dusch innan sängen för att ladda om inför en ny arbetsvecka. Sista veckan inför semestern.

Min vikt/Formresa v.11

2018-07-21 20:18
Från ACKarlsson

Igår morse var det dags för veckans invägning och inmätning. Kommer efter kommande fredag ta ett uppehåll med det då jag går på semester och tänker inte hålla på allt gott även om jag planerar att fortsätta träna och röra på mig.
Min bror och jag ska även köra en utmaning i att gå så många steg som möjligt eller nått sånt under denna mina 3 första veckor då även han har semester. :)

Men iallafall, Veckans resultat:

Startvikt: 82,45kg Förra veckan: 76,10kg Nu: 75,4kg +0,1kg (-7,05kg)
Startmått Mage: 108cm Förra veckan: 96cm Nu: 95,5cm -0,5cm (-12,5cm)
Startmått Midja: 87cm Förra veckan: 79,5cm Nu: 78cm -1,5cm (-9cm)
Startvikt Lår: 63cm Förra veckan: 61cm Nu: 60,5cm -0.5cm (-2,5cm)

Vikten ville inte gå neråt denna vecka men måtten peka neråt så är mycket nöjd. Som jag sagt tidigare, det är inte vikten som räknas. Kan tänka mig väga 75-76kg bara jag omfördelar formen lite mer.

Tanita

17km jogging 💖

2018-07-20 07:32
Från ACKarlsson

Jag förstår inte hur jag missat långdistanslöpning tidigare. Det är ju bara så skönt å vara ute å jogga långt! Tänka på allt och ingenting medans man tar sig framåt mot nya miljöer och intryck, 17 km avverkade jag under onsdagen. Helt underbart gött.

Träningspass onsdag kväll:

Distans: 17km Tid: 1:56:12 Snitt: 6:50 min/km

Vill du köra en utmaning med mig?

2018-07-17 23:06
Från ACKarlsson

Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag hittade till junitjejens blogg, men tror det var via någon grupp på Facebook. Iallafall så fångade en sak mitt intresse. Något jag ska köra på, kanske något även du vill prova på detta?
Skriv gärna en kommentar om du är på eller ej. :)

I Augusti kör vi träningsbingo!

Man kan göra flera övningar på en dag (1-3st) skulle nog jag rekommendera. Ser så fram emot Augusti månad och att starta med Bingo. Skönt då är även att jag kommer ha semester så då kan jag lägga lite tid på träning med barnen också.

På denna sidan hittar ni pdf fil med länk till hur man ska utföra vissa pass: www.junitjejen.se/2018/07/traningsbingo.html?m=1


Runkeeper Global 5K!

2018-07-15 22:43
Från ACKarlsson

Efter vila i nästan en vecka efter att fått halsont å lätt förkylning sprang jag idag ut på Runkeepers global 5k. Ett virtuellt lopp för alla med Runkeeper. Min plan var att slå mot personbästa sedan 28/7 2016. Det ligger på 27:39. Dock klarade jag inte riktigt den tiden jag önskade men har efter en stunds besvikelse insett att det faktiskt var en bra tid jag fick idag ändå. Kan ju även vara så att kroppen hade behövt vila nån mer dag innan jag gav mig ut på tempo löpning.

Jag var på tok för ivrig iväg. Det blev en för snabb fart igen, måste verkligen träna mig på att hitta och lägga mig i ett mer jämt tempo. Jag slogs med mina hjärnspöken som ville få det till att jag lika gärna kunde börja gå för jag skulle inte orka hela vägen, för att tiden skulle bli usel iallafall o.s.v.
Är sjukt nöjd över att jag iallafall inte lyssnar på dem utan joggade på. Jag ska ta en revansch senast den 28 Juli.

Efter dagens pass tog jag promenaden hem och på balkongen blev det glass samt en drick kvarg innan jag körde:
40 sek plankan
10 raka crunches
10 sneda crunches, åt varje sida
10 höftlyft
15 knäböj.

Min plan är ett nytt personbästa senast 28/7, då mitt pb fyller 2 år. Jag vet att jag kan. Ska bara kämpa lite till..

Jag vet att jag behöver få in minst ett intervall pass och ett distanspass i veckan. Distanspasset kan jag ju faktiskt köra lugnare än jag hittills gjort så det inte blir för jobbigt för kroppen. Vill bara vänja den vid långa distanser med inför Klarälvsloppet. Nästa jogging runda tänker jag mig på tisdag. Då blir det nog intervaller tillsammans med min bror, Janne, på något elljusspår. En joggar, en passar barn och så turas man om.

Hoppas ni alla haft en underbar helg. Det har jag haft dock i jobbets tecken men 2 veckor kvar till semesterrunda 2.

Min vikt/Formresa v.10

2018-07-13 08:45
Från ACKarlsson

En vecka till har gått. Känns tråkigt att jag inte kunnat träna som planerat men hoppas ännu att kunna köra en runda på söndag kväll igen.

Men har i övrigt känts som en bra vecka och resultatet av veckans vägning och mätning säger detsamma.

Startvikt: 82,45kg Förra veckan: 76,10kg Nu: 75,3kg -0,8kg (-7,15kg)
Startmått Mage: 108cm Förra veckan: 97,5cm Nu: 96cm -1,5cm (-12cm)
Startmått Midja: 87cm Förra veckan: 80cm Nu: 79,5cm -0,5cm (-7,5cm)
Startvikt Lår: 63cm Förra veckan: 61cm Nu: 61cm +/-0cm (-2cm)

Känner mig som sagt nöjd med min vecka. Hoppas bli helfrisk så jag kan springa min 5km runda på söndag och nästa vecka kunna ta nya tag.