Här är länken till min jordnötsbar:
https://www.koket.se/forkvall/ulrika-davidsson/jordnotsbar/
Ingredienser:
Kladdkakan:
125 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Chokladganache:
200 g choklad
1 1/2 dl vispgrädde
25 g smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°c och
smöra en springform, 22 cm.
Smält sedan smöret och
ställ åt sidan så det får svalna.
Rör ihop ägg och socker
i en bunke, tillsätt sedan
smöret och resten av
ingredienserna.
Rör till en klumpfri smet
och häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i
ca. 16-17 minuter. Ta ut kakan
och låt svalna i kylskåpet.
Ganache:
Hacka chokladen i
små bitar.
Värm upp grädden i en
kastrull och ta sedan av
kastrullen från plattan och
rör ner chokladen, rör tills
chokladen är smält. Rör till
sist i smöret.
Låt ganachen svalna något innan
du har på den på kakan. Låt kakan
med ganachen stå kallt innan
servering.
Recept: https://www.ica.se/recept/ganache-724472/ och https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2018/03/07/kladdkaka-klassiskt-recept/
Ingredienser:
Glass - vanilj
eller choklad
Oboypulver
Kakao
Mjölk
Isbitar
Grädde (topping)
Gör såhär:
Blanda allt i en mixer, jag
använde mig inte av några
mått utan körde lite på
känn.
Häll upp i ett glas.
Toppa med grädde
och kakao (som jag
gjorde)/chokladsås/
strössel m.m.
Klart!
Här kommer receptet på
denna somriga melondrink!!
Ingredienser:
Melon (av valfri mängd)
Saft (ej utspädd)
Isbitar
Gör så här:
Mixa melonbitarna i en
mixer.
Häll i saften och isbitarna,
och fortsätt mixa tills
isbitarna är krossade.
Klart!
Ingredienser:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk mörk sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 centerrullar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör, strösocker och
sirap till en krämig smet.
Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och
vaniljsocker. Arbeta ihop allt till en deg.
Rulla degen till en längd, lägg på en plåt
med bakplåtspapper och platta lätt
till med handen.
Tryck ner centerchokladen
i degen.
Grädda i mitten av ugnen i
ca 12 minuter.
Låt längden svalna lite innan
du skär den på snedden.
Har du några frågor eller funderingar
kontakta mig på Instagram direkt - hildabakar.
Lycka till!
Ingredienser:
• 2 dl socker
• 1 dl sirap
• 100 g smör
• 3 tsk vaniljsocker
• 3-4 tsk kakao
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienserna i en
kastrull.
2. Låt koka i 5 minuter. Testa om
den är klar med hjälp av
ett kultest.
3. Häll ut på en plåt täckt
med smörpapper/bakplåtspapper.
4. Låt kolan stelna innan du
klipper/skär kolan i bitar. Slå sedan
in kolan i smörpapper/cellofan. Detta
är en perfekt julklapp!
God jul och gott nytt år!
Taget från: https://www.koket.se/5-minuterskola
Ingredienser:
smör/margarin 175g
strösocker 1,5 dl
vaniljsocker 1 tsk
salt 1 nypa
mjölk (ca 1 dl)
vetemjöl 2 dl
kakao 2,5 msk
oboypulver 2 msk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Spänn fast ett bakplåtspapper
i en form med löstagbar kant.
3. Rör ihop smällt smör, socker,
vaniljsocker och salt.
4. Blanda mjöl, oboypulver och
kakao. Tillsätt mjölblandningen
och rör ihop till en smet/deg.
5. Tillsätt lite mjölk i taget tills det
blir en kladdig och lösare smet.
6. Bred ut den i formen.
7. Grädda mitt i ugnen ca
20 minuter.
8. Låt kakan svalna i formen
i en kyl.
9. Låt kakan bli ordentligt
kall innan den serveras.
10. Servera kakan kall med t.ex grädde.
Lycka till!
Ingredienser:
Ca 12st
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna
och blanda snabbt ihop allt
till en slät smet.
Ställ ut ca 12 muffinsformar
på en plåt. Fyll formarna till
ca 3/4 med smet.
Grädda muffinsarna mitt
i ugnen i ca 10 min.
Klart!