RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-24 02:43:29

johannalundberg89 blogg

johannalundberg89 blogg på Nouw

Astrid Lindgrens värld

2019-07-23 22:48
Från johannalundberg89

Det finns så mycket fint att säga om den här platsen men det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord, så här kommer det inte bara en bild utan en hel bildbomb från våra dagar på Astrid Lindgrens värld.


Efter nästan två heldagar på ALV satte vi oss i bilen och körde mot Halmstad men i sista sekund bestämde vi oss för att åka till Bullerbyn i Mariannelund, vilket tur att vi gjorde det, för det blev höjdpunkten på hela resan. Vi kom fram till ett stort sätt folktomt Bullerbyn vid 17.30. Åt livets godaste våfflor, kollade på får, hoppade i hö, kröp in i träd och tjejernas favoriter, klappa kaniner. Väldigt nöjda och trötta åkte vi genom Smålands skogar och drömde om alla rödvita gulliga trähus, fulla med snickarglädje, fina verandor och magiska gårdar.

PUSS&KRAM

Nionde juli tvåtusennitton

2019-07-09 22:26
Från johannalundberg89

Det är ett bra tag sedan jag bloggade. Över ett halvår sedan. Men ikväll, just ikväll kände jag för att ta upp det igen. Jag har ett behov av att spara alla fina minnen, jag är så rädd för att glömma. Nionde juli kommer alltid vara en speciell dag för mig. För tre år sedan förändrades alls. Jag har bestämt mig för att alltid göra den till en av de finaste dagarna på året. I år, som tidigare år tog vi oss till Skåne.

Flickorna Lundgren för att äta de godaste av vaniljhjärtan och mysa i den lummiga trädgården.


Efter Flickorna Lundgren åkte vi vidare till Mölles Naturreservat där vi spenderade en timme med att kasta sten.


Dagens avslutades på ett riktigt favoritställe, Mölle Krukmakeri där vi åt magiska napolitanska pizzor. Alltså allt med tryffel. Tröttnat aldrig.

Semester i några veckor framöver nu. Så himla behövligt. Ser fram emot att vara hemma utan massa måsten, spontana utflykter och en tur till Astrid Lindgrens värld. Nu ska bara vädret vända också så vi kan hänga på stranden, för det har vi gott om hemma i Halmstad.

PUSS&KRAM

Årets pepparkaksbak

2018-11-28 22:23
Från johannalundberg89

PUSS&KRAM

Happy halloween!

2018-11-01 20:52
Från johannalundberg89

PUSS&KRAM

Höst

2018-10-21 11:12
Från johannalundberg89

Efter en sjukt hektisk vecka på jobbet och vabbande kom vi äntligen ut i höstmyset. Alltså, hur fint är det inte med alla löv som faller? Man blir ju helt kär!


PUSS&KRAM

Fredagsfikan i stan

2018-10-12 22:53
Från johannalundberg89

Efter en sjukt jobbig vecka med dålig sömn, tidiga mornar, sjukdomar och väldigt mycket jobb packade jag ihop mina saker på jobbet lite tidigare och åkte och hämtade barnen på förskolan. Lovis önskade fika i stan och så fick det bli. Eftersom att det är så sjukt fint väder nu så köpte vi med oss bulle och smoothie från vårt favoritbageri, som vi bodde granne med tidigare, Skånskan. Vi satte oss på trappan där vi brukade sitta och njöt. Det här får kanske bli en fredagstradition?!

PUSS&KRAM

Safari party

2018-10-10 14:50
Från johannalundberg89

Igår fick vi hem en stor och fantastik leverans från Lillster. Utan att överdriva, världens bästa strumpor för barn. De sitter som en smäck på foten och är sjukt snygga. De har precis släppt en ny kollektion ”safari party” med både strumpbyxor och tube socks i galet fina färger.

Ni hittar dom här!

Idag vabbar jag med Cleo. Inatt har hon vaknat en gång per kvart ungefär och gråtit hysteriskt. Jag anar kindtänder. Imorse hade hon även lite feber så jag fick snällt stanna hemma med henne, ändå sjukt mysigt.

PUSS&KRAM

Tillbaka

2018-10-08 21:33
Från johannalundberg89

Jag har gjort det igen, tagit en paus från bloggen men nu är tanken att komma igång igen. Jag har bestämt mig för att jag inte ska tvinga mig till att blogga bara för att, utan göra det när jag känner för det. Ibland kommer det säkert komma flera inlägg på en dag och ibland kommer här vara tyst i dagar, veckor och så får det vara.

Ni som följer mig på Instagram har nog sett det mesta av nedanstående bilder men om inte så är här ett urval av bilder sen senast.

Instagram: johannagjerdrum

PUSS&KRAM

Hemma hos oss - vardagsrum

2018-09-24 21:51
Från johannalundberg89

Utöver allt som har med barn att göra så älskar jag inredning. Vi har äntligen börjat komma iordning ordentligt här hemma. Jag ska försöka göra lite inlägg med före- och efterbilder på hemmet. Vi börjar i vardagsrummet.

Direkt när vi fick tillträde så målade vi oavbrutet i en vecka innan vi kunde börja flytta in. Ni kommer förstå varför när ni ser bilderna. Vardagsrummet var rosa och grått. Alla väggar i hemmet fick vi måla tre gånger förutom den gråa som vi fick måla fyra gånger. Utöver att måla så öppnade vi (pappa) upp en dörröppning mellan kök och vardagsrum. Det gjorde så mycket för hela huset.

Mäklarens bilder.

Under renoveringen.

Så här ser det ut idag. Förra helgen satte vi upp en andra del till Stringhyllan som jag fick födelsedagspresent. Det blev verkligen så fint och gjorde så mycket för rummet. Här ser ni även hur det blev när öppningen mellan vardagsrum och kök blev klar. Kan inte förstå att det varit stängt där innan. I min värld är det mest naturligt att ha öppet där. Det är även så mycket mer socialt.

Andra sidan väggen av vardagsrummet är långt ifrån klar. För det första vill jag ha en ny soffa men just nu är det inget som prioriteras när vi har små kladdiga barn i hemmet. Väggen ovan soffan är under arbete. Jag vet precis hur jag vill ha det men inte med vad och det kommer att ta lite tid innan vi hittar rätt och så får det vara. Just nu är jag nöjd med att vi fått upp en lampa och hylla från Ypperlig, kollektionen mellan Hay och Ikea. Bästa hyllan, vi har tre stycken här hemma, en i köket, en i vardagsrummet och en i Lovis rum. Och för att inte glömma, den fina blåa lilla byrån från Joels farfar.

PUSS&KRAM

Helgen blev inte som vi tänkt

2018-09-23 09:56
Från johannalundberg89

I fredags skulle vi ha åkt till våra vänners stuga i Flen men efter besök på både vårdcentral och sjukhus fick vi stanna hemma. Jag började få en hemsk huvudvärk i onsdagseftermiddag och under torsdagen utvecklades den till det värsta jag någonsin varit med. Joel fick komma hem från jobbet för jag hade en pulserande smärta, var yr och mådde illa. Varken värktabletter eller sömn hjälpte. På fredagsmorgonen kände jag mig något bättre så tänkte att jag skulle gå till jobbet men när vi skulle gå ut genom dörren höll jag på att svimma och bröt ihop helt. Jag fick gå och lägga mig igen och pappa fick komma med värktabletter. Jag bestämde mig för att gå till vårdcentralen och läkaren skickade en akutremiss upp till gyn för att ta ut min spiral. Jag har känt sen jag satte in den att jag inte har mått helt bra av den både psykiskt men även en del huvudvärk under mensen och så även denna gången men istället för vanlig huvudvärk så fick jag dubbelsidig migrän. Läkaren gjorde då bedömningen att den skulle ut akut eftersom att migrän kunde vara en bieffekt på spiralen. Resan till Flen fick ställas in och vi fick istället packa in våra väskor från bilen och syra upp tacosmys i hemmet. Efter några hemska dygn var jag äntligen på benen igår och kunde ta mig ut för att umgås lite med familjen.
Nu håller jag alla tummar och tår för att migränen aldrig kommer tillbaka igen och att jag mår bättre utan spiralen. Nu gäller det bara att hitta ett nytt preventivmedel, utan några hormoner överhuvudtaget.

Hur fint matchade inte jag och mina tjejer igår? Länge leve gult!

PUSS&KRAM