RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-29 22:53:58

Elvira Ahlström

ElviraAhlstrom blogg på Nouw

En fin sommar

2019-10-29 12:51
Från ElviraAhlstrom

Det har verkligen varit en fin sommar här på Malta. Det har varit runt 20-35 grader varje dag sedan april, ända fram till nu. Det är fortfarande varmt här men som jag nämnde i mitt tidigare inlägg så börjar det bli lite kyligare. Vissa dagar har det tillochmed regnat en del. Jag vill även flika in att jag inte hade upplevt regn på riktigt tills jag flyttade hit. När det regnar så REGNAR det verkligen, det kan ta 10 minuter tills alla gator är översvämmade och ön börjar likna Atlantis. Jag tycker dock att det är väldigt mysigt. Jag har inte insett hur mycket jag uppskattar årstider, fram tills det att jag har upplevt sommar i 8 månader i sträck.


Det har varit mycket sol och bad, även lite strandklubbshäng. Vi haft besök ett flertal gånger av vänner och familj. Jag tror inte att man förstår hur mycket det betyder att få besök, förrens man själv är den som bor långt bort. Vi är så tacksamma och jag tror att det kommer att behöva bli ett eget inlägg om just detta.

Här kommer i alla fall några bilder från sommaren (den på Christopher är från några veckor sedan därav tröjan)

En recap

2019-10-29 12:12
Från ElviraAhlstrom

Hej på er! Det var inte igår. Nörmare bestämt så var det nästan 11 månader sedan jag skrev sist. Eller ja, sedan jag publicerade ett inlägg i alla fall. Jag har skrivit utkast som jag aldrig har publicerat, vi får se jag kanske kommer att posta dessa någon gång i framtiden.

Jag har haft denna bloggen i några år, även om jag under den största delen utav denna tiden inte har publicerat något. I bland får jag för mig att läsa igenom mina tidigare inlägg, något som gör mig glad. Jag påminns om hur allting kändes just i de stunderna, och jag får uppleva de olika tankarna på nytt Det känns dumt att ångra något, men jag önskar att jag hade varit lite bättre på att skriva under dessa månaderna. Jag börjar ofta blogga, och sen blir det för mycket att posta minst ett inlägg om dagen, så då ger jag upp istället. Jag tänker därför att jag ska uppdatera den här bloggen när jag själv känner för det, och se det mer som en dagbok än en social mediekanal som måste uppdateras. Det tar bort pressen om att skriva inspirerande inlägg, och kan även ge bloggen en mer ärlig approach - även något som gör det roligare att skriva.

Det blir svårt att sammanfatta allting i ett inlägg, så jag kommer nog att behöva dela upp ett i några olika. Men för att skriva en kort överblick utav dessa månaderna som har gått, så har vi bott på 3 olika ställen, jag har fått en högre tjänst och Christopher fortsätter med sin streaming. Det börjar gå mot höst nu, men det är fortsatt 25 grader och strålande sol på dagarna. Framåt kvällarna kan det bli lite kyligare, men det räcker med en tunn kofta för att hålla sig varm. Juste, jag har även börjat träna några gånger i veckan, konstigt va?

Jag tänker att jag börjar så här - ett kort inlägg utan bilder för att informera om att jag lever.

Jag önskar er en fin tisdag!

Första jobbveckan: check

2019-01-12 12:04
Från ElviraAhlstrom

Veckan som har varit så har jag haft utbildning på jobbet. Jag har varit på kontoret 9-18 hela veckan. De har två kontor här nere, ett i Ta’ Xbiex (uttals tach bich) och ett i St Julians. Jag kommer sitta på kontoret i St Julians men de flesta aktiviteter är i Ta’Xbiex. Varje fredag så kör de något som kallas Friday Beers, vilket är exakt vad det låter som. Alla som jobbar på företaget är välkomna och de bjuder på öl, vin, cider eller läsk på deras takvåning. Jag gick dit igår och det var supertrevligt att få lära känna fler från företaget, vi har i princip bara hängt med träningsgruppen innan. Båda kontoren har även pingis, biljard, fotbollsspel och Xbox som man kan köra på rasterna eller efter jobbet om man vill, har blivit mycket biljard för min del och det är superkul.

Det har varit väldigt mycket information som vi har fått tagit del av, blir ganska överväldigande men det mesta lär man sig nog när man faktiskt börjar jobba på riktigt.
Det märks verkligen att företaget jobbar för att man även ska ha kul och de avsätter en budget för det varje månad. Det finns även väldigt tydliga bonussystem med mycket pengar att tjäna.

Jag vill blogga oftare, jag tycker att det är jättekul. Det är dock liten svårt att få ihop tiden då jag är så trött när jag kommer hem från jobbet. Tror dock att det kommer bli lättare när man kommer in i rutinerna lite mer! Nu har jag en ledig helg så vi får se vad vi kommer hitta på under dessa dagar. Trevlig helg på er!

Dag två i vårt nya hem

2019-01-05 19:51
Från ElviraAhlstrom

I dag har vi utforskat ön lite mer. Vi försökte hitta en bra väg att gå till st Julians från Gzira men det tog lite längre tid än förväntat, så vi får lära oss bussystemen här i stället. Vi fick se otroligt fina platser när vi gick, och det känns som att vi har lite bättre koll på ön nu. Var lite kyligare idag, ca 10 grader och vind. Vad vi märkte i går var att det är varmt i solen men när man kliver in i skuggan så blir det ganska ”kallt”. Det är svårt att använda ordet kallt när vi åkte från minusgrader och snö i Sverige. Är 10 grader det kallaste vi kommer ha så är ingen gladare än vad jag är.

När vi kom fram till St Julians så lokaliserade vi mitt framtida kontor, efter många om och men så insåg vi att det låg inuti en annan byggnad. Vi passade även på att äta varsin hummus-wrap på Eeetwell - en liten hälsosammare matkedja som specialiserar sig på juicer och smoothies. Den var god men efter ca 20 minuter så kände både jag och C hur våra magar svullnade upp och jag var tvungen att spy :)). Vår teori kring detta är att det inte var fel på wrapen utan att de kanske använder kranvatten för att skölja grönsakerna. Kranvattnet ska inte drickas här så vi tänker att de kanske innehåller bakterier som våra magar inte har vant sig vid ännu, medan lokalbefolkningen kanske tål det i små mängder.

Påvägen hem försökte vi hitta en kortare sträcka hem, vilket skulle vara att undvika att runda alla uddar längst vattnet. Tanken var då att vi skulle korsa ett område... vilket slutade med massor av uppförsbackar upp för ett högt berg.

Det började även bli mörka moln på himlen, men regn var snarare något jag skulle välkomna då det vore skönt med uppfriskning i illamåendet.

När vi kom hem sen så började vi båda må mycket bättre igen, så som tur var verkar det bara ha varit något som var tvunget att passera.

Kommentera gärna vad ni önskar att läsa om!

Introduktion och resan hit

2019-01-05 19:20
Från ElviraAhlstrom

Som många av er vet så flyttade jag och Christopher till Malta i går, den 4e Januari. Efter en månad, full av fjärilar i magen och förväntningar, var det äntligen dags. Det känns inte som att vi faktiskt har sagt upp både jobb och lägenhet hemma i Stockholm, det känns snarare som att det är en semester. Vi har bestämt oss för att vara här på obestämd tid för att jobba, skapa minnen och upptäcka världen. Det är både charmen och det nervösa på en och samma gång, det med den obestämda tiden alltså.

Flyget ner gick bra, vi flög med totalt fyra resväskor och en backpacker-väska. I dessa väskor hade vi, förutom kläder, även en dator med två skärmar till. Till vår förvåning klarade vi oss undan övervikt. Vi blev hämtade av en chaufför som skjutsade oss till vår lägenhet som vi kommer bo i till och med den första februari. Företaget jag kommer jobba hos stod för resan ner, transfer och boende i en månad för oss. Det har varit väldigt uppskattat och har gjort det mycket lättare för oss.

Vi började med att gå runt lite i området, och passade även på att äta lite lunch vid vattnet. Efter promenaden så passade vi på att ta en nap i lägeheten innan vi gick ner för att handla lite till middagen.

Lyxfrukost

2017-10-06 13:04
Från ElviraAhlstrom

Idag är min enda lediga dag den här veckan. Är så skönt att kunna ta det lite lugnt.
Jag startade dagen med att sova ut till klockan 11, otroligt välbehövligt när jag är van vid att gå upp vid 4/5-tiden annars.
Jag har även kunnat äta en god frukost i lugn och ro, resten av dagen ska spenderas till att plugga körkortsteori och köra lite spa här hemma.

Sweater weather

2017-10-02 19:30
Från ElviraAhlstrom

Hej på er,

Idag är det verkligen höstväder, känns ändå hyfsat rimligt med tanke på att det redan är den andra oktober... September har verkligen susat förbi, håller ni inte med?

Tänkte i alla fall passa på att visa upp min favorit i höstgarderoben. Gillade denna tröja så mycket att jag var tvungen att köpa den i både grå och mörkgrön. Stickad tröja med trumpetärmar. Enda problemet är att den kan stickas lite, så är ni känsliga mot sådana tröjor så rekommenderas den inte, men snygg är den ;)

199kr från Ginatricot, här.

Mahalo - Hälsocafét

2017-06-30 09:47
Från ElviraAhlstrom

Igår så mötte jag upp Nicole för en lunch i solen. Hon hade hört om ett veganskt ställe som hette Mahalo så vi testade på det. Stället ligger på Hornsgatan 61. De hade väldigt trevlig personal och en väldigt härlig och färgglad inredning. Borden var antingen orangea eller turkosa och det fanns massor utav växter på uteserveringen. Man fick en känsla av att vara utomlands.

Maten var helt okej. Nicole tog en Buddha Bowl med avokado, glasnudlar och chilimarinerad tofu. Just denna rätt smakade inte så mycket så den vart lite tråkig tyvärr. Jag tog en sojaburgare med sötpotatispommes. Min var väldigt god, speciellt pommes fritesen.

Överlag skulle jag ge stället en bra recension men båda jag och Nicole kände att detta kanske mer var ett fikaställe.

Vägen mot ett hälsosammare liv

2017-05-31 18:41
Från ElviraAhlstrom

Jag har insett hur dåligt jag mår av socker. Jag blir frustrerad i kroppen, blir extremt lättretlig och får 0 ork. Därför så tänkte jag försöka skippa sockret i den utsträckning det går. Dvs skippa godis, bullar och läsk. Vitt bröd och pasta kommer jag att fortsätta äta, det är det mer tydliga sockret som jag kommer sluta med.

Det jobbigaste för mig kommer definitivt vara att småäta nyttigt. Vi har alltid godis, choklad eller chips hemma vilket kommer göra detta väldigt svårt för mig. Min favorit småät just nu är majskakor med havssalt och chiafrön. Jag skulle verkligen behöva tips på era bästa hälsosamma snack.

Jag startade iallafall dagen med lite hemmaträning, passet avslutades sedan supergod smoothie, bestående utav:
- frysta hallon
- bladspenat
- kokosflingor
- chiafrön
- naturell yoghurt

Ska försöka börja dricka mer smoothies, men jag skulle definitivt behöva fler tips på nyttiga alternativ!

Realod superfood

2017-05-30 20:14
Från ElviraAhlstrom

Idag så har jag spenderat dagen med Nicole. Vi hade egentligen tänkt att ta lite bloggbilder men det var så himla dåligt väder så det vart en fika istället.
Vi gick till reload vid Hötorget, ett relativt nyöppnat ställe, Nicole hade varit där flera gånger innan men det var första gången för min del.

Det var verkligen hur fräscht som helst där och inte överdrivet dyrt heller, som det annars kan vara. Det är lite synd att det ofta ska vara så mycket dyrare om man vill vara nyttig. Tipsar iallafall starkt om detta ställe!

Fina @nicoledahl