RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 14:22:53

ida westerberg

idawesterberg blogg på Nouw

ett år i bilder

2019-08-01 01:55
Från idawesterberg

Hallå!
Det var inte igår..närmare nästan ett år sedan jag publicerade senast, och nu har jag tänkt börja lite smått igen. Egentligen mest för min egna skull som en liten dagbok online, Därför gör jag även detta inlägg med ganska många bilder från där jag avslutade förra året för att själv kunna kolla tillbaka. Så en snabb sammanfattning vad som har hänt på ett år;

firade mamma 50 år, ätit mycket god mat, haft kräftskiva, halloween fest, börjat prata och träffa Julanda mer, vandrat, varit i Norge och träffat Fanny och Wilma som har flyttat dit, firat folk som fyllt år, brännbollsyran, vännäsdagarna och så mycket mer.

Kändes jobbigt att göra en massa inlägg om det så därför låter jag bilderna tala för sig själva för denna gång.

En spontan resa till huvudstaden!

2018-08-21 20:54
Från idawesterberg
Hallå hallå!

Hur härliga är inte dessa bilder ovanför? Dessa bilder är från vår Stockholms resa vi gjorde sista veckan på min semester. Naema och Kim skulle också dit så vi hängde på dom men bodde på ett hotell på Norrmalm då dom bodde i någon lägenhet utanför stan. Så himla mysig stad. Vi åt jättegod mat, var på gröna Lund samt Skansen, strosade runt i stan och gamla stan, besökta naturhistoriska museet samt så mycket mer.

På 3 dagar hinner man faktiskt med en hel dag. Hann även åka iväg till Solna på Mall of Scandinavia en dag och drog ut på någon nattklubb på tisdagen. Kändes väldigt konstigt att fara ut på nattklubb en tisdag men de var trevligt.

Sammanfattningen av dessa dagar var så bra, mysigt, underbart sällskap, varma dagar, skavsår, fina bilder, god mat och fattigare ❤️

tillbaka från semestern!

2018-08-11 10:12
Från idawesterberg

Hej allihopa!

Semestern är nu över och det är som det är och det känns som det känns. Men helt ärligt var det väldigt skönt att komma tillbaka. Jag har nu jobbat en hel vecka och haft trevliga kunder, roliga färgkund och allt har gått bra. Varit lite trött nu när man under semestern har lagt sig sent och tagit sovmorgon.

Men som sagt , skönt att vara tillbaka. Nu har man veckorna planerade i allafall. På semestern ville jag alltid göra något, ha alltid något planerat men det blev inte alltid så. Därför är det skönt att veta vad man ska göra nu måndag till fredag. Nu är det helg och ser framemot kommande jobbvecka också. Men nu ska jag bara ta det lugnt så hörs vi!

trevlig lunch med tjejkompisarna

2018-08-05 19:37
Från idawesterberg

En dag här på semestern bestämde sig jag, Mewika, Petra och Evelina att äta lunch på sjöbris. Älskar verkligen sjöbris. Fin utsikt, vi hade bra väder och inte allt för mycket människor under lunchen. Jag tog mig en räktallrik för första gången. Kan inte förstå att jag aldrig testat den tidigare då jag älskar räkor och den består av cirka 80% räkor! Tidigare har jag bara tagit deras vedugnsbakade pizzor vilket aldrig blir en besvikelse!

Jättemysig dag hur som helst med så himla fina människor ❤
Utöver det umgicks jag även med Julanda senare på den dagen. Vi tog en shoppingdag i några timmar. Nästan enda tills avion stängde 20:00, tiden bara rann iväg!

OMG LOOK AT THIS!!

flowers makes you happy

2018-08-05 19:29
Från idawesterberg

För någon vecka sedan hittade vi denna fina plastbukett på rusta. Otroligt fin om ni frågar mig. Passar sjukt bra i denna snygga vas från Mio. Jag tycker det är svårt att hitta fina plastbuketter som inte ser allt för fejk ut. Samtidigt tycker jag att det är fint att ha en bukett men buketter man köper på exempelvis Ica eller vilken annan butik som helst, dör så himla fort. Det tar inte många dagar innan blommorna börjar hänga. Därför blev det nu en plastblomma och den passar in så bra!

Vi har även hittat väldigt fina plastblommor på IKEA som vi har satt i vår nya kruka från Ernst men det kan jag slänga in en bild på senare ❤

Semestern är snart över

2018-07-29 08:14
Från idawesterberg

Godmorgon godmorgon!
Precis klivit upp och ska börja göra mig i ordning nu. Snart går jag in på sista veckan av semestern!! Jag är inte redo än..
Har hittills haft en jättebra semester faktiskt. Träffat många kompisar, ätit på sjöbris, vi har gått ut på kvällen, sett bio, varit i stugan och mycket mer. Ska faktiskt till Stockholm på tisdag också, sjukt kul!

I måndags var jag i stugan och hälsade på pappa samt sov över där. Åkte även en sväng in till Vännäs och träffade Madde. Hon följde sedan tillbaka till stugan där pappa bjöd oss på middag. Vi badade även i sjön samt åkte ring bakom båten. Avslutade med ett dopp i jacuzzin och lite brädspel innan jag skjutsade hem henne ❤

Nu ska jag som sagt göra mig i ordning och göra några ärenden sen får vi se vad dagen bjuds på! Ha en bra dag!

Kolla in mina nya naglar jag gjorde hos Eva på naildesign school här i Umeå. Passar sjukt bra till detta läckra skal från ideal of sweden. För er som vill beställa ett skal så kan ni använda IDAWE20 så får ni 20% rabatt

Vår Spanien resa till La Zenia

2018-07-28 19:58
Från idawesterberg

Hej på er! Tänkte berätta lite om resan till Spanien så häng på...

Måndag 4 Juni åkte vi via Stockholm till Alicante i Spanien, där vi hyrde bil och körde till lägenheten i La Zenia där vi skulle bosätta oss i en vecka. Hela resan var jättebra och vi fick bo i en superfräsch lägenhet på ett väldigt mysigt område. Det var bra väder förutom någon regnskur som kom någon dag samt att det blixtra och åskade någon dag. Men i överlag väldigt soligt och härligt. Under dessa dåliga dagar fick vi fara till shoppingcentrumet la zenia boulevard som inte alls långa många minuter bort.

Vi hade även nära till olika mataffärer så vi kunde lätt handla hem mat. Oftast åt vi ute till lunch eller middag men vi åt alltid frukost i lägenheten. Självklart åt vi även någon middag i lägenheten men oftast ute på restaurang.

Skulle kunna skriva så mycket om denna resa men jag tänker att ni får se lite bilder istället. Denna resa med familjen gjordes för att mamma har fyllt år och vi åkte på en resa allihopa tillsammans. Pappa fyllde även år nu då vi var utomlands och mamma och pappa firade bröllopsdag. Mycket skoj och kärlek ❤

Den OBLIGATORISKA flygbilden som man bara måste ta såklart. Flygningarna gick jättebra och jag som har lätt att somna tyckte flygtiden bara flög förbi. Helt plötsligt var man i Spanien.

Om jag inte minns fel så var detta första kvällen där vi tog en promenad ner till gatan där många restauranger höll till. Denna bild är på mamma och pappa när vi går över vägen, mätta och belåtna

En bild på jag och Johannes samt en bild från lägenheten. Där ser man bilen vi hyrde samt lite av omgivningen. Alla lägenheter såg ungefär likadana ut, mer eller mindre.

Frukosten som vi åt i en vecka. Varierade lite men ungefär likadant. Men jag måste få säga det; vad jag älskar spansk frukost framför allt men även spansk mat i överlag. På vårat frukost bord serverades bland annat; spansk tortilla, färska tomater men olivolja på, yoghurt, färska baguetter, serrano skinka, fuet, manchego ost, juice och mycket mer!

En väldigt mättande frukost vilket gjorde att man kunde hålla igång under dagen. Oftast var jag inte så hungrig till lunchen utan man höll sig rätt mätt och skulle egentligen kunnat äta bara lite melon, körsbär och få i sig lite vätska.

Detta är då lägenheten som vi bodde i och en närmare bild på bilen vi hyrde.

Ena dagen tog vi bilen till Las Salinas och åkte ut till en plats som kallas Pink Lake. Vi hade sett bilder därifrån där det var rosa vatten, jättemycket salt i vattnet så man kunde flyta. När vi närmade oss såg jag inget rosa och blev snabbt besviken men ju närmare vi kom ju mer rosa blev vattnet!! HERREGUUUD så fint det var, och jag LOVAR man flyter jättebra!

Det mindre roliga var när man fick salt i ögat eftersom det var otroligt mycket salt i vattnet.

Åt självklart mycket gott på restaurangerna men denna måste jag säga var den prisvärdaste maten som faktiskt var riktigt god. Annars åt jag också bland annat indisk mat, spagetti carbonara, omelett, gazpacho (spansk soppa). Om ni aldrig varit i Spanien måste ni testa deras traditionella rätter, bland annat; Tortilla de patatas (det är en spansk omelett, den åt vi bland annat till frukost) , gazpacho och paella! mhhh, saftas i munnen ....

Men många restauranger var mycket bra. Jag var lite besviken på en restaurang när jag beställde en drink. Tror jag tog en San Francisco, billig och kom i ett jättestort glas. Tackar tänkte jag. Men oj vad alkohol den smakade. Gick verkligen inte att dricka. Tillslut sa jag åt dom att den är alldeles för stark och dom gick och gjorde en ny, eller om dom spädde ut den eller hur dom nu gjorde. Ja lite bättre men ändå väldigt för stark. Nä det var inge bra. Utöver det var maten på restaurangen jättegod!

Det fanns även två pooler på området runt lägenheterna där vi var en dag. Vi var inte där så länge eftersom vi redan hade badat i havet vid stranden. Vi gick mest hit för att ens se hur det såg ut och passade på att bada lite när man ändå var där. Det var inte långt bort utan den låg precis bakom lägenheten.

Stranden i La Zenia är inte jättestor men väldigt fin sand och bra botten i havet. Tiden vi var i Spanien var det inte jättemycket turister heller vilket gjorde att stranden inte var proppfull vilket var skönt. Vi hörde att det kan bli ganska proppat på den lilla stranden när det är högtryck på människor.

Men det var nog allt för mig från denna resa. Har jättemycket mer bilder men blir allt för långt inlägg. Jag har fått med de mesta ändå så hoppas ni gillar det! Tack än en gång för resan mamma och pappa. Kärlek till er

I'm back!

2018-07-19 11:10
Från idawesterberg

Hej!

3 månader sedan jag publicerade ett inlägg och nu kände jag att det var dags igen. Jag har haft lite tankar om att börja blogga igen men aldrig tagit tag i det så vi får se hur länge detta håller i sig. Men jag känner att det är ganska skönt att få skriva av sig, lägga ut bilder, skriva om sin vardag, sina tankar. Vare sig egentligen om det bara är en läsare, 20 läsare eller ingen läsare så tycker jag personligen att det är kul att titta tillbaka på bilder man lagt ut. Jag har även kvar olika bloggar från då jag var kanske 12 år? Jätteroligt att titta på ibland.

Jag tänker att jag ger det en chans och ska försöka uppdatera några gånger per vecka.

Svårt att veta var man ska börja men jag har bytt jobb. Jag jobbar nu på art/trend by wixner där jag jobbar mån-fre och inga helger. Känns jätteskönt och trivs mer än bra på salongen. Jättehärliga kollegor och dom välkomnade mig jättebra samt att jag lätt kom in i gänget känns det som. 1 juni började jag där och 4 juni tog jag en veckas semester för att besöka härliga Spanien. Jag skulle kunna göra ett enskilt inlägg om det där jag även kan beskriva lite mer utförligt vad vi gjorde där samt en massa härliga bilder.

Sedan har jag jobbat på och nu har jag semester i 3 veckor. Jag har haft en superbra start på semester med kanonväder. I helgen var jag i Maddes stuga, huuuur bra som helst. Bilderna här nedanför är från hennes stuga. Vi tog även deras båt och rodde över till mamma & pappas stuga som ligger på andra sidan sjön. Men jättemysigt och vi var där i princip hela dagen.

Utöver det har jag varit till havet två dagar. Första dagen med mamma och andra dagen med Madde. Jag har även ätit sushi (såklart) samt cyklat runt i Umeå en del, köpt sommarkort för badminton, jag har bränt mig, såg mamma mia på bio igår (ni som inte sett, måste se), varit på vännäsdagarna, vandrat på tavelsjöberget, åkt till Umeå energicentrum, träffat Lilianas bebis och en massa mer trevligheter. En liten kort sammanfattning om vad som har hänt dom senaste veckorna.

Jag lär nog slänga in någon bild här och där och beskriva lite så ni hänger med. Men nu måste jag verkligen göra något. Klockan är strax efter 11, det är kring 30 grader ute och jag sitter inne i morgonrock och bloggar... Ha en jättebra dag så hörs vi senare!

kärlek i bilder

2018-04-25 15:16
Från idawesterberg

glossybox

2018-02-11 20:10
Från idawesterberg

I helgen fick jag min efterlängtade glossybox. Har sedan tidigare aldrig prenumererat på glossybox och har hört både positiva och negativa om det. Men jag tänkte, varför inte testa? Jag har alltså gjort en prenumeration på 3 månader som jag redan betalat av, så hädanefter kommer jag få 2 till glossybox. Alltså en i slutet av februari/början av mars och en i slutet av mars/början av april. Men vad låg i min fantastiska glossybox?? Skrolla ner och läs.

1. Rengöringsservetter eller wipes som vissa kallar det. Kanske inte något jag hade hoppats på att få i min glossybox men jag blev faktiskt otroligt glad då mina som jag har hemma snart är slut. Jag testade dessa igår då jag tog bort mitt smink och funkade jättebra. Huden kändes verkligen ren, fräsch och väldigt återfuktad också. Samt att det verkligen räckte med en för hela mitt ansikte. Självklart beror det väl på hur mycket eller lite man sminkar sig. Men kommer nog troligtvis köpa dessa i framtiden.

2. En settingspray och fuktmist i en och samma produkt. Sprayen är från Studio 10 och ska alltså bevara min makeup hela dagen samtidigt som den tillför fukt till huden. Superbra för min hud nu under vintern i alla fall! Ni kanske känner igen er? Inte hunnit testa men skulle nog tro att den gör sitt. Just nu har jag en settingspray från Mac så ska göra upp den först.

3. Detta är en all-around balm som är en skyddande universalprodukt med reparerande arganolja, mjukgörande havreolja och lugnande bisabolol. Den ska användas i hela ansiktet eller överallt där huden behöver extra omvårdnad. Exempelvis på spruckna läppar, torra nagelband eller torr panna. Spelar verkligen ingen roll. Jag själv behöver den verkligen på mina spruckna läppar och hoppas på att det gör skillnad.

4. Självklart kan man inte få nog av scrunchies och detta är ett i tyg och ett i spets. Sjukt trendigt just nu och väldigt skonsamt för håret. Detta är ifrån glitter och dessa kommer göra susen för mig.

5. Ett högpigmenterat läppstift ifrån LAQA & CO i nyansen storm. Den kan både appliceras direkt från hylsan för att få en lite bärig look eller med en pensel för ett mer perfekt och mjukare resultat. Jag testade denna igår och var verkligen inte min färg. Sen gjorde mina spruckna läppar det ännu värre. Troligtvis något jag aldrig eller eventuellt sällan kommer att använda. Väldigt svår att applicera från hylsan men snygg produkt i utseendemässigt.


Fick även en CLIF BAR som jag inte riktigt var förtjust i så Johannes fick den och det åts upp igår, därutav ingen bild.