RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-18 15:27:42

linnahlex

linnahlex blogg på Nouw

En favorit från 2018

2019-02-16 09:44
Från linnahlex

Direkt när jag hade knäppt den här bilden förra året visste jag att den skulle bli en favorit, wow. Jag tycker att den förmedlar en sådan enorm trygghet och kärlek och jag blir så varm i hjärtat när jag ser den <33

Jajamen, jag har autism, dd?

2019-02-15 11:20
Från linnahlex

Oj vad jag har dragit mig för att skriva detta inlägget samtidigt som jag har velat göra det så himla länge nu.

Iallafall så gjordes det en utredning på mig hösten 2013 och det var då jag fick min diagnos. Där och då gick hela min värld under. Jag var bokstavligen livrädd. Jag var rädd för vad som skulle hända med mig och vad andra skulle tycka om mig. Dessutom var jag rädd för att folk skulle lämna mig och att de skulle tycka att jag var dum i huvudet om de fick reda på att jag har autism - så jag berättade det inte för många. Jag berättade det bara för mina närmaste och bara det var läskigt.

Jag vet inte hur länge jag satt och tvekade på att skicka iväg det där smset. Varför jag tvekade var för att jag som sagt var rädd för att bli lämnad och vad andra skulle tycka om mig. Jag var rädd att de som fick reda på det skulle se mig på ett annat sätt än innan. Nu i efterhand så förstår jag verkligen inte varför jag var så rädd och varför jag kände sådär. För det här är ju jag?

Här är en del av det som står i min utredning:

''När man är sparsam med ögonkontakt och pratande, har svårt att fullt ut förstå andra personer och vad som händer mellan människor, är extra känslig för olika intryck, tycker om att lägga mycket tid på särskilda intressen och inte trivs så bra med det som är nytt och oförberett kallas det autism eller autismspektrumtillstånd. Autism är ganska vanligt och både barn och vuxna kan ha det. Har man autism brukar man under vissa perioder i livet behöva extra förståelse och stöd. Man brukar behöva extra förberedelse och trygghet. Man behöver få lägga mycket tid på sina intressen. Man brukar behöva extra tid för att känna sig van vid något. Det är bra att få veta saker tydligt så att man vet vad som gäller.

Autism ser väldigt olika ut hos olika personer. Ofta är det så att autismen inte syns eller märks för andra, men gör att tex nya saker känns jobbigt eller att man behöver vara för sig själv lite mer än andra. Autism är en del av en sätt att fungera. Ofta behöver det inte vara några svårigheter med det, men ens behov kan krocka med vad andra tycker man ska göra, tycka om och klara av.''

Jag skämdes något så fruktansvärt för att ha autism. Jag ville verkligen inte ha det. Men vad har jag att skämmas för egentligen? INGENTING. Det här är en del av mig och det har det alltid varit. Autismen är ju ingenting som bara kom hux flux från ingenstans - den har funnits där hela tiden. Bara det att den började visas mer när resten av all problematik med ångesten och det började härja i mitt liv. Men jag är ju jag och jag är ju bra, så lite autism hit eller dit gör väl inget?

Att faktiskt acceptera det faktum att jag har autism har underlättat en del för mig rent psykiskt. Jag hade som jag nämnde väldigt skumma saker som jag trodde att folk skulle tycka och tänka om mig när de fick höra om autism. Typ i skolan jag gick innan vet jag mycket väl att det hade förekommit fördomar mot mig och att det hade snackats om mig - just för att de inte har någon koll på vad autism innebär. Jag skulle till och med kunna slå vad om att en del av dem som isåfall hade haft fördomar mot mig, att de själva har någon diagnos bara att de inte har gjort en utredning på det. Jag tror nästan att vi alla har något.

Diagnoser är fan det finaste och bästa som finns. Jag har sommarjobbat och praktiserat med folk som har olika diagnoser och jag fullkomligt älskar det! Jag har sett så mycket filmer med folk som har diagnoser och även detta älskar jag. Det är så intressant att se hur andra människa fungerar. Blir jag inte fotograf så hoppas jag verkligen att jag får jobba med folk som har diagnoser.

Men nu vet ni iallafall. Jag har autism. Det har jag haft hela livet men jag fick det på papper 2013. Jag är alltså samma Linn nu som då, bara att det som sagt finns på papper nu. Skulle kunna göra ett till inlägg om det här å skriva vad som utmärker min autism, kan ju vara intressant tänker jag? Men så kanske inte ni tänker. Nu har jag iallafall blottat mig en del och berättat något som jag förr skämdes över men nu istället är STOLT över. Varsågoda.

Everything you've ever wanted

2019-02-15 10:00
Från linnahlex

Mitt bland höstlöven

2019-02-14 09:00
Från linnahlex

Jag avskyr hösten, alltså verkligen avskyr MEN DESSA BILDER <333 får mig att avsky de lite mindre. Färgerna är magiska och modellerna likaså.

Statusuppdatering

2019-02-13 22:01
Från linnahlex

Okej, let's be real nu. Det är svinjobbigt just nu, eller alltså inte på dagarna - men NÄTTERNA. Det har nämligen varit så att jag har fått gå hem och sova i huset de två senaste nätterna då hela min kropp bara har skrikit NEJ. Jag har verkligen försökt att stanna kvar. Jag har försökt att ta fighten ända in i mål med psyket men det har verkligen INTE GÅTT. Så jag har faktiskt prioriterat att gå hem så jag dels får sömn men också inte ''förstör'' lägenheten med min ångest, om man kan säga så?

Dagarna flyter på bra. Jag tassar runt i lägenheten, pillar med disk, målar, kastar leksaker med Bailey, pluggar, redigerar osv. Det går liksom, BRA. Jag trivs som fisken i vattnet men nätterna är ingen favorit. Jag visste ju att det skulle bli såhär och de första två nätterna kändes för bra för att vara sanna. Men jag kämpar på, jag tänker fan inte ge mig för det här SKA gå. Det får ta den tiden det tar och tills dess får jag göra det bästa av situationen. Ikväll ska Enja sova med mig och jag hoppas att det kommer underlätta, om inte - då får det vara så. Så småningom kommer det funka men det är frustrerande som FAN att det inte funkar redan nu... Kämpa Linn, KÄMPA.

Godaste just nu!

2019-02-13 12:51
Från linnahlex

Nu när jag valt att inte prioritera att köpa en smoothieblender till mig själv inför flytten så får man lösa det på annat sätt. Jag har nämligen hittat denna godingen och den är supergod. Det känns dock inte lika bra att dricka den som det gör med egen gjorda smoothies men det är ju inte så konstigt egentligen eftersom denna är köpt. MEN, den funkar. Den duger. Den är god och perfekt för den som inte orkar (för hinner gör man!!!!!) göra en egen smoothie på morgonen. Detta får helt enkelt bli mitt tips för dagen för dig som är lite lat men ändå sugen på något gott ;)

Glad gosse

2019-02-13 09:00
Från linnahlex

Varför gråter inte Emma?

2019-02-12 15:00
Från linnahlex

Har ni hört talas om Barnamorden i Arboga? Känns som att det är svårt att missa den vidriga händelsen som ägde rum i början av 2013. Jag blir rädd för människor och hur man ens kan ha mage till att DÖDA någon annan. Det går verkligen inte ihop i huvudet för mig och det gör mig så ledsen att två OSKYLDIGA barn miste livet pga att en kvinna ville hämnas på sitt ex. Fy in i fan rent ut sagt. Men iallafall, jag har både lyssnat på dokumentärer i podcast-appen men också sett dokumentären som TV3 gett ut.

Trots detta kan jag inte få nog av händelsen. Även om den är så brutal så vill jag veta mer, egentligen inte om själva händelsen men hur det gick för mamman som överlevde. Hur hanterade hon allt? Hur gick gripandet till? Hur återhämtade hon sig från händelsen? Vad hände sedan? Frågorna är många och jag tycker att man får svar på de flesta i denna boken jag tänkte tipsa om idag. Den heter ''Varför gråter inte Emma?'' och jag har lyssnat på den på storytel. Den finns givetvis i bokformat också och jag skulle tipsa er alla att lyssna på den, åtminstone om ni hört/sett dokumentärerna om morden. Så fruktansvärt hemskt men framförallt GRIPANDE.

Människor ibland....

Sjung om studentens lyckliga dar 2.0

2019-02-12 09:00
Från linnahlex

Suktat länge

2019-02-11 16:04
Från linnahlex

Suktat läääänge efter denna hoodien och när jag ändå hade 20% på NAKD förra veckan kuuuunde jag inte hålla mig. Beställde även en svart basic hoodie då det har fattats i garderoben så himla länge, snacka om att det har stört mig något enormt. Meeen nu känns garderoben komplett igen och min plånkbok....... inte så komplett. Det är ju mycket utgifter nu i början av flytten men jag kände ändå att dessa verkligen behövdes så jag unnade mig dem. Man kan aldrig få för mycket hoodies? Right? Finns som sagt på NAKD. Mumma!

Februari 2013

2019-02-11 15:00
Från linnahlex

''Kamera: Nikon D3100 Objektiv: 18-55mm Fotograf: Linn(jag)

Fotade dessa bilder nyss, är faktiskt supernöjd då dom blev riktigt coola. Det ända sura är att kvaliten i blogg.se suuuger, blö!''

Haha alltså! Jag la upp detta på bloggen jag och min kompis hade gemensamt 2013. Jag minns faktiskt hur STOLT jag var över att ha lyckats fånga dessa ''fantastiska bilder''. Nu såhär i efterhand förstår jag ju verkligen inte hur jag kunde vara det. Men.... tur både jag och kommentarsfältet 2013 tyckte att de var coola. Hahaha. Jag kanske skulle göra en remake på dessa? Hmmmm...

Vilma och Hella

2019-02-11 10:00
Från linnahlex

Idag kommer bästis ÄNTLIGEN hem från Kap Verde efter att ha lämnat mig ensam i denna hålan i en HEL VECKA. Ni hör ju? Katastrof. Sååå vad passar inte bättre med att bjuda er på bilderna jag tog på henne och Hella, även de som gjorde att vi blev vänner. Så himla konstigt att tänka på att vi inte var kompisar för ett halvår sedan haha, känns verkligen som vi har känt varandra så mycket längre. Tack livet för Vilma <3 och TACK VILMA för att du orkar med MIG.

Sunday through my phone

2019-02-10 20:18
Från linnahlex

Det första jag gjorde efter att jag vaknade runt 12 var att dra upp gardinerna (läs: filtarna, inte fixat gardiner till sovrummet än) för att plocka brynen. Samtidigt drack jag dagens första burk pepsi och höll koll på vad som hände utanför, haha.

Sen fortsatte jag att smutta på min pepsi medan jag checkade av veckan som gått i min kalender samt började kolla över kommande vecka. Det är ju mycket som behövs göras nu. I början kommer jag få mycket hjälp av boendestödjare som kommer hjälpa mig med att handla, göra matschema, lära mig tvätta kläder osv. Kan berätta mer om detta i ett annat inlägg, alltså om varför jag har rätten till detta. Jag redigerade även bilder från bröllopet <33

Lite senare traskade jag hem för att äta mat, halloumi stod på menyn och det tackar jag verkligen inte nej till. När jag ändå var hemma passade jag på att fylla på min dosett inför nästa vecka och så plockade jag ihop alla mina kläder. Möttes även av att pappa använde en av mina studiolampor när han snickrade? Tur fler än jag har användning för dem haha. Sista bilden visar min otroligt graciösa outfit för dagen. Som sagt, jag och mode.... går inte riktigt ihop. Jag föredrar verkligen pyjamas framför annat.

När jag burit över alla kläder och börjat lägga in de i garderoben så kom farmor på besök, och med sig hade hon denna goding. En stickling från hennes stora växt hemma. Jag har alltså fått en bebis till. Nu har jag både en monstera och ett elefantöra att ta hand om. De är verkligen så fina. Jag är ingen ''blom-tjej'' utan jag föredrar gröna växter - simpelt men snyggt. Ska ta hand om elefantörat med mitt liv <33 precis som jag gör med Bailey och min monstera.

Efter det har jag inte gjort mycket mer än att pussas med Bailey i sängen och tagit en dusch. Farmen började för en stund sedan (skäms fortfarande över att jag kollar på det) så jag ska kolla på det samtidigt som jag planerar veckans blogginlägg. Med andra ord ska jag inte göra någonting mer som är värt att dokumentera haha. Jag ska helt enkelt bara ta det lugnt i sängen innan det är dags för sömn. Eller juste! Jag ska ut med Bailey också. Gosetjejen<3 så skönt att jag har henne. Tror faktiskt inte att jag hade flyttat om det inte vore för hennes sällskap.. vem skulle jag då prata med?

Home is wherever I'm with you

2019-02-10 16:20
Från linnahlex

Jag vill bara fota, fota, fota när jag ser bilder från förra året. Mitt nyårslöfte är verkligen att fota MER än förra året.

Första natten i läggan

2019-02-10 14:04
Från linnahlex

Och så var första natten i lägenheten avklarad. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var jobbigt - för det var det. Det var sjukt jobbigt där ett tag men jag gav mig fan på att jag skulle klara det. Jag vet inte om jag däckade för att kroppen inte orkade vara vaken mer eller om jag faktiskt lyckades slappna av. Om jag får gissa själv så skulle jag säga att det var för att kroppen helt enkelt inte orkade vara vaken mer. Egentligen spelar det ju ingen större roll eftersom huvudsaken är att jag somnade och att jag har fått ett par timmars sömn!

Jag är nöjd med min insats (hahaha?).

Nu händer det!

2019-02-09 17:46
Från linnahlex

Nu ni, nu är det verkligen på riktigt för vi har flyttat över min säng nu. Det enda som fattas är mina kläder och min spegel men jag tänker att jag flyttar över det i morgon då jag är så himla trött nu. Det känns helt sjukt att jag ska sova här inatt? I min egna lägenhet? Wow. Jag är väldigt nervös dock.. vet att de första nätterna kommer vara ett rent helvete då jag inte är van vid att sova någon annanstans än hemma i huset. Men samtidigt så vet jag att det kommer släppa med tiden när jag väl har vant mig..

Ikväll ska jag ha lite kompisar över och vi ska se Melodifestivalen är tanken. Jag tror dock det kommer sluta som förra helgen när vi hängde - vi pratade bort hela programmet haha. Men det äääär ju så dåligt utbud på det nu för tiden så det kvittar för min del. Enja sover här med mig inatt så att jag har en extra trygghet med tanke på att det är första natten här. Måste dock till affären nu så att jag kan handla lite yoggi och så, så att vi kan äta frukost här i morgon! Gaaah. Spännande. Jag är så stor nu? Hahaha. Ni ba ”näää”.

Sjung om studentens lyckliga dar

2019-02-09 07:40
Från linnahlex

Dagens lista, 8 februari

2019-02-08 17:48
Från linnahlex

Dagens humör: Ovanligt glad, min favoritmänniska på bilden här över kommer ju ner från Karlstad <33

Dagens mående: Jag är väldigt trött fysiskt och psyket är relativt stabilt i skrivande stund.

Dagens borde: Göra min examination, men det ska jag faktiskt ta tag i efter detta inlägget!

Dagens frisyr: Det har varierat haha. Började dagen med mitt naturliga platta (och fruktansvärt tråkiga) hår och sen efter att jag hade duschat bestämde jag mig för att locka det - därav den fina uppsättningen på bilden till höger. Tog dessvärre inga bilder precis efter att jag hade lockat håret men jag kommer bjuda på två fjortisbilder lite längre ner i inlägget som jag tog på snapchat nyss. Jag glömde givetvis att ta hårspray så lockarna är i princip redan borta, eller de är åtminstone väääääldigt lösa.

Dagens smink: Sminkar mig aaaaaldrig, så ingenting!

Dagens klädsel: Oj, pyjamas. Ni hör ju vilket intresse för mode jag har <3

Dagens planer: Göra min examination, lyssna på ljudbok (kämpar på med de där 50 böckerna, tur ljudböcker också räknas!!) och TRÄFFA ELIN <33

Dagens materiella vill ha: Nikon af-s 24-70/2 8 G ED. Kostar baaaaara 17 tusen, någon som vill bjuda på det?

Dagens fundering: När ska Linn Ahlborg sluta göra så äckligt snygga kläder i samarbete med NAKD?????? Ärligt, hon äter upp mina pengar. Sen behöver man ju inte köpa från varje kollektion - vilket jag inte har gjort heller. Men nu har hon släppt en video på youtube där hon visar upp plaggen till hennes kommande och jag föll pladask för ett par byxor och en GUL HOODIE. Hoodien måååste jag ha.

Dagens beroende: Som alla andra dagar i veckan måste jag svara Pepsi Max här.

Dagens tråkigaste: Vädret!!!! Fy för slask.

Dagens längtan: Mest längtar jag efter att få träffa Elin igen men sen ligger ju den konstanta längtan efter våren där i bakgrunden också.

Haha, som ni ser. Lockarna är halvt borta och jag kände mig för ful för att ta bild utan ett filter på snapchat, därav lite fjortisvarning. Men eeeey, det är ju fredag!

Feelings don't walk away

2019-02-08 10:00
Från linnahlex

Hur var bröllopet?

2019-02-07 20:26
Från linnahlex

Den första februari tjugohundra nitton var inte bara en stor dag för fina Malin och Uffe, utan även för mig med tanke på att jag fotade mitt första bröllop. Till en början var jag supernervös och visste inte hur jag skulle våga ta för mig i kyrkan, om ni förstår hur jag menar? Men efter att Malin och Uffe hade ställt sig framme i kyrkan var det som att något släppte. Jag sprang (läs: försökte smyga) runt bäst jag kunde för att få med så mycket som möjligt och från så många olika vinklar som möjligt. Där och då var det bara jag, min kamera och brudparet vilket var så skönt.

Ångesten lämnade jag utanför, för vet ni? Det gick SÅ bra psykiskt med. Jag kände ingen ångest utan det var precis som det brukar med kameran i handen - lugnt. Psyket var lugnt. Så himla skönt att få vara fri från den där konstanta ångesten ibland och jag tror att bröllopet gav mig en rejäl motivations-boost inom fotograferingen. Jag är nöjd med bilderna och vad jag har hört så är brudparet också det. Det är en hel del kvar att redigera men det får ta sin lilla tid, vill ju att det ska bli så bra som möjligt.

Så om man ska beskriva den 1 februari 2019 med ett ord hade jag valt: WOW.

50 böcker på 365 dagar

2019-02-07 09:00
Från linnahlex

Något ni kanske inte visste om mig är att jag ÄLSKAR att läsa men jag har varit så dålig på det på sista tiden. För att verkligen ta tag i detta bestämde jag och Fanny oss för att göra en challange - kan vi läsa 50 böcker i år? Förra året snittade Fanny ca 30 böcker så jag tvivlar inte en sekund på att hon kommer klara det, men frågan är ju om jag gör det. Hittills har jag läst 3 av 50 böcker och det känns ändå bra men jag borde (och vill) lägga mer tid på det... Det finns så mycket böcker jag vill läsa så jag hoppas verkligen att jag kommer kunna bocka av en hel del av dem. Vi får helt enkelt se hur det går men hittills känner jag mig hoppfull haha, gillar ni att läsa?

Hitta Nemo

2019-02-06 10:00
Från linnahlex

6 saker om mig

2019-02-05 10:00
Från linnahlex

Jag avskyr att borsta tänderna..

Alltså, det är ju inte så att jag skiter i att göra det, men det är ju så förbannat tråkigt? Känns lite som slöseri på tid, fast tänderna skulle jag ju inte vilja bli av med så det är klart att jag gör det, men det är ingenting jag längtar efter!

Jag är en samlare..

På senare år har det varit doftljus, målarböcker, disneyfilmer, julkalendrar (!!) och pyjamasbyxor. Just nu är jag inne i en t-shirt period? Kollar på nya t-shirts hela tiden, helst en märkeströja.. vilket är lite konstigt med tanke på hur SNÅL jag är ;)

Jag har svårt för förändringar..

Tar jag bort eller flyttar på någonting i mitt rum så tar det lång tid innan jag har vant mig vid det. Samma sak gäller när jag har rutiner i vardagen, om någonting ändras har jag svårt att vänja mig vid det. Och trots detta ska jag flytta hemifrån haha, ska bli spännande!

Jag tror på spöken..

Eller ja, andar. Jag tror på att en själ kan ha svårt att släppa taget och liksom ''fastna'' i vår värld.

Jag är fruktansvärt mörkrädd

Liksom det är bara svart? Man ser ingenting. Man kan gå in i saker, snubbla, skada sig, kliva på saker som man förmodligen inte hade gjort om man hade sett något. Allt känns bara allmänt läskigare om det är mörkt, speciellt utomhus!

Mina anteckningar på mobilen är full av listor med..

...namn jag skulle kunna tänka mig att mina framtida barn kan heta, citat som jag hört/sett någonstans som jag tycker är fina eller viktiga, filmer jag vill (och ska) se, roliga konversationer jag har haft som är värda att minnas, nya recept jag vill testa, saker till lägenheten osv...
Glapp i bloggen

2019-02-04 22:02
Från linnahlex

Bilderna här över är från bröllopet<3

Jahopp, nu blev det ett litet glapp i bloggen igen men jag har verkligen varit HELT SLUT efter denna helgen. Hade fotografering både i fredags (bröllopet) och i lördags (porträtt) och det sög ur min energi totalt haha. Trots det ville jag umgås med lite kompisar både i fredag och lördagskväll men såhär i efterhand med facit i handen så skulle jag nog ha skippat det egentligen. Jag har med andra ord legat helt utslagen i sängen sedan igår och inte gjort något annat än att sova. Välbehövligt absolut men det är mycket annat som har blivit lidande pga det tyvärr. Tycker dock att jag börjar komma i fas med det mesta nu (tänker mest på skolan) och det känns väldigt skönt.

Jag lovar att berätta om bröllopet mer i ett annat inlägg men det får bli antingen i morgon eller senare i veckan då jag är så fruktansvärt seg nu också. Dock är det lite konstigt med tanke på att jag har sovit i princip hela dagen idag men jag kanske har ''sovit för mycket'' som min kära pappa säger. Nåja, hoppas på en mer produktiv dag i morgon iallafall och jag ska försöka skriva lite inlägg till er så ni slipper sakna mig allt för mycket. Förutom det så har jag redovisning på en konstutställning i morgon... känns SÅDÄR men det är bara att göra. Vi hörs innan eller efter det!

Wedding inspiration

2019-01-31 23:18
Från linnahlex

Alla bilder är lånade från Pinterest!

Åh jag ligger just nu, som jag egentligen gjort hela dagen idag, och letar inspiration till morgondagen. Det står ju BRÖLLOP på schemat. Gaaah. Känns så sjukt att det faktiskt ska hända då det mest har känts som en dröm sedan jag tackade ja till det. Det har varit en sådan lång väntan men nu är det bara några timmar kvar (okej över 12 timmar men ändå!!!) tills jag ska få den största äran och det viktigaste uppdraget jag någonsin fått under tiden jag har varit aktiv med fotograferandet. Wow. Det känns som sagt som att jag drömmer.. jag hoppas innerligt att vädret håller i sig i morgon och FRAMFÖRALLT att psyket låter mig genomföra detta.... Håll tummarna för mig kompisar!

Stolt, stoltare, LINN

2019-01-31 07:00
Från linnahlex

Hur fina är de inte? Åh jag minns vad pirriga och lyckliga de var här. Jag är så stolt över båda två som krigade sig igenom skolan trots allt<3

Mina käraste ägodelar

2019-01-30 13:55
Från linnahlex

Här mina vänner, här är mina käraste ägodelar - mina filmer. Det var solklart att de skulle få en hedersplats även i lägenheten (hemma stod de på en hylla ovanför sängen). Kan även avslöja att detta inte är alla mina filmer.. det ligger nämligen en hel del bakom dessa också haha. Drömmen är ju att ha alla Disneyklassiker och alla julkalendrar - men jag jobbar på det. Finns ju mycket annat nu som behövs prioriteras att lägga pengar på till skillnad från när man bor hemma.

Tycker det blev superbra med tv-bänken också, det är en Vittsjö från IKEA. Jag är verkligen supernöjd med allting i lägenheten hittills. Ska bli så kul att få hem gardiner och sådant så att man verkligen kan sätta den ”sista” touchen även om det är mycket att göra utöver det.

Vad tycker ni hittills?

En glad Helmer

2019-01-30 12:09
Från linnahlex

Hejdå tisdag

2019-01-29 21:31
Från linnahlex

Alltså tisdagar? Kan vi ta bort dem helt ur veckan och när vi ändå håller på kan vi ta bort februari och halva mars också. Jag är så vansinnigt trött på den här tiden på året, ärligt. Något mellanläge mellan vinter och jag-vet-inte-vad? För inte är det mellan vinter och vår iallafall. Man bara går runt och... är? Vill ha ett grönskande samhälle och vårkänsla i kroppen, den som gör att man vill spendera varenda minut utomhus för att man har saknat det så mycket under vinterhalvåret.

Men eftersom vi inte kan ta bort varken tisdagar eller februari och mars så får man göra det bästa av situationen (som alltid) och idag valde jag att baka. Mamma ville, för en gångs skull, att frysen skulle fyllas på med godsaker och jag bakar mer än gärna. Samtidigt som jag bakade hade jag Elin i FaceTime, saknar henne som en tok. Tur att det finns mobiler så att man kan umgås på distans också, dock berättade hon att hon kommer hem nästa helg och det ska bli mysigt!!

Förutom detta har jag haft ett möte och byggt ihop min TV-bänk, tänker att jag visar det i morgon då det, återigen, var mörkt som i röven på en smed när vi byggde den och jag vill helst av allt fota i dagsljus. Blev hur som helst nöjd med tv-bänken och mötet gick kanon vilket jag hoppas kommer leda till att jag somnar gott inatt. Men innan jag somnar får det bli ett eller två avsnitt av gåsmamman. Jag är HELT FAST. Hoppas ni har haft en fin tisdag även om tisdagar är en riktig tråkig dag. Puss på er.

Serietips - Gåsmamman

2019-01-29 13:24
Från linnahlex

Som vanligt är jag cirka 100 år efter gällande serier och Gåsmamman var ju givetvis inget undantag, men WOW. Alltså hur kan jag inte ha sett detta innan? Jag har skjutit på det och tänkt ''äsch jag kollar någon annan gång'' men det slutade ju som vanligt med att jag glömde bort det. Som tur väl var blev jag halvt tvingad av en kompis att kolla på det och det ända jag ångrar är att jag inte har sett det innan. Ni lär säkert redan ha sett den men OM ni inte har det - gör det. Det är så värt det.

Har annars väldigt svårt för svenska serier men denna, Jägarna och Bron (jaja, nordisk serie) är verkligen fantastiska!