RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-02-09 14:22:44

amandaskoldqvist blogg

amandaskoldqvist blogg på Nouw

Checka min nya träningsblogg

2020-02-09 10:48
Från amandaskoldqvist

Hejsan! Det var ju ett tag sedan jag skrev ett inlägg på denna blogg, men jag har sen 6 månader tillbaka en ny träningsblogg som ni kan kolla in på. Det är en blandning av min vardag där huvud fokuset ligger på träning och hur jag kombinerar det med mitt studentliv i Linköping.


https://nouw.com/skoldqvistamanda

Har ni uppskattat denna blogg så tror jag denna också kommer falla er i smaken!

https://nouw.com/skoldqvistamanda

Cardiopass

2018-12-11 13:48
Från amandaskoldqvist

Halloj!

Idag har varit en seg dag eftersom jag kom inte upp så tidigt som jag hade tänkt mig och efter gymmet har jag inte direkt gjort något vettigt. Men jag tog mig iallafall till ett kort pass på gymmet och det blev främst cardio. Körde till en början en Hiit cirkel i två varv och sedan körde jag intervaller på löpbandet. Är ändå nöjd med dagens pass.

Om ungefär en timme ska jag åka till jobbet så det väl egentligen ingenting mer som jag kommer göra idag. Det har varit en dag där jag inte gjort så mycket men det kan vara skönt att ha såna dagar med.

Motivationen för träningen är faktiskt verkligen på topp men min prio är inte att dokumentera eller filma mina träningspass, utan jag tar det som det kommer och snart kanske jag känner att jag vill göra det också. Hoppas ni också har er motivationen uppe nu de sista veckorna på 2018.


Då kör vi igång en ny vecka

2018-12-10 13:34
Från amandaskoldqvist

Hej på er! Idag är det måndag och det är endast två veckor kvar tills det är dags för julafton. Tiden går så himla fort.

Denna helg har jag haft fullt upp. I lördags var jag i ishallen i stort sett hela dagen och var tränare för konståkningen. På kvällen kom mamma hit och vi åt varsin supergod pizza från fratteli. Igår tog jag mig till gymmet och körde ett bra benpass vilket resulterade i enorm träningsvärk idag. Efter lunch kom min bror och hans tjej och hämtade mig då vi skulle iväg på kalas och senare vidare på julbord med familjen. En mycket trevlig helg.

'Denna vecka:

MÅNDAG: Idag så tog jag sovmorgon och sen cyklade jag till gymmet och körde ett överkroppspass. Handlade lite på vägen hem. Har även gjort matlådor för veckan och nu ska jag strax åka till jobbet.

TISDAG: Gym på förmiddagen och sen jobb.

ONSDAG: Gympass och jobb.

TORSDAG: Yoga, tvätta, städa och jobba.

FREDAG: Inga större planer förutom att vänta på tills Viktor kommer. Vet inte exakt vad vi ska göra förutom att julbaka.

LÖRDAG/SÖNDAG: Det som är planerat här än så länge är bio och julmarknad.

Fredagkväll

2018-12-07 18:35
Från amandaskoldqvist

Halloj! Det har varit så himla skönt att vara ledig idag och bara chilla och vara med familjen. Imorse när jag vakande mådde jag väl inte jättebra eftersom jag vaknade med huvudvärk men det gick över senare på dagen. Min bror kom och hämta mig 9.45 och så mötte vi upp mamma, pappa och Benjamin. Vi skulle till lek och buslandet men det öppnades inte förens klockan 13 så vi åkte hem till mamma och pappa istället. Vi fikade där, umgicks och busa massor med Benjamin, supermysigt. Runt 13 så åkte vi från Östansjö och då körde min bror hem mig för jag hade andra ärenden. Men min bror, mamma, pappa och Benjamin åkte till lek och buslandet. Jag skulle åka och klippa mig. Har nu klippt mitt hår lite kortare och känns så skönt och jag trivs så himla bra i denna frisyr.

Tog mig vidare till ishallen för att vara tränare i en timme och nu sitter jag här hemma. Anna som jag jobbar med kommer snart förbi och vi ska ha en liten myskväll tillsammans.

Mitt nya set från gymshark som jag bara älskar och jag vill helst bara ha allting som jag skrev i förra inlägget. Det finns så många olika set och träningskläder från gymshark.

Ha en bra fredagskväll!

Ändrade planer

2018-12-06 11:29
Från amandaskoldqvist

Då är det snart dags för mig att ta mig till jobbet. Jag sitter här redo och ombytt men tänkte bara skriva ett inlägg först. Så idag ska jag iväg och jobba vilket inte var planen men några extra pass i månaden är aldrig fel. Sen imorgon ska jag vara med mamma, pappa, Benjamin och Liam och på eftermiddagen ska jag klippa mig.

Jag har varit på gymmet nu, både idag och igår och det känns underbart att känna sig frisk nog att ta sig till gymmet. Och något väldigt passande var att jag fick hem ett nytt träningsset från gymshark vilket är så snyggt. Jag vill helst bara ha allt från deras hemsida. Igår körde jag ben och rumpa och idag körde jag överkropp med fokus på rygg.

Imorgon tänkte jag skippa gymmet på morgonen och köra lite yoga istället. Jag känner att yoga är någonting som min kropp mår bra av men det är något som jag inte riktigt har tagit mig tid till. Så nu tänkte jag försöka göra det iallafall 1 gång i veckan. När jag styrketränar så blir man lätt stel om man inte stretchar så då är yoga en superbra kombination med det.

Ha en fortsatt bra dag!

På bättringsvägen

2018-12-04 11:16
Från amandaskoldqvist

Wow den senaste tiden har jag verkligen varit trött och det har varit väldigt svårt för mig att ta mig upp på morgonen. Det kan självklart bero lite på att jag har varit lite krasslig osv men det känns bara så tungt. Men jag tar mig upp och känner mig mycket bättre nu så förhoppningsvis kan jag ta mig till gymmet inom kort. Har sen tidigare erfarenheter lärt mig att det bästa är att vila ut ordentligt innan du börjar träna igen annars blir det bara värre. Det finns då ingen ide att stressa sig iväg till gymmet för ens kropp och muskler kommer inte försvinna på en vecka ändå.

När jag kommer igång med träningen och dess rutiner igen så känner jag att jag vill skriva mer träningspass här på bloggen och även lägga ut mer bilder här och på instagram. Jag tycker att det här med att dela med sig och visa bilder är kul. Jag har ju börjat lite grann och gör det ibland. Jag ska försöka att hinna med sånt också för just nu jobbar jag en hel del på XXL och försöker hinna med allting annat där emellan också.

Men nu är det dags för mig att göra mig i ordning för jobbet.

KRAM


Ny vecka

2018-12-03 09:22
Från amandaskoldqvist

Godmorgon eller godförmiddag! Nu är det dags för nya tag när det kommer till min motivation och till träningen. Men det är lite svårt också för jag är fortfarande inte 100 procent frisk så det är det bäst att vila upp mig tills jag känner mig helt hundra. Jag hoppas att jag känner mig tillräckligt frisk snart för det är inte kul att bara sitta här och inte kunna träna eller göra liknande.

Men till något annat så har min helg varit fullspäckad. Jag har jobbat hela dagarna så har egentligen inte haft så mycket tid över till annat men i lördags var jag på julbord med jobbet på kvällen. Det var supertrevligt och roligt. Eftersom jag inte var hundra bra så kom jag inte hem alldeles för sent. Igår slutade jag klockan 18 och då kom Viktor förbi som hade varit i Stockholm. Så himla underbart att jag fick träffa honom i någon timme iallafall. Saknar honom hela tiden.

Idag är det ny vecka och det är december och det känns underbart. Förutom att vila upp mig denna vecka tänker jag att jag vill ta mycket kort osv till bloggen, även planera lite.

Min vecka är inte planerad så mycket men än så länge ser den ut såhär:

MÅNDAG: Måndag är det idag och denna dag har jag vilat men tänker ta mig ut på en promenad och sen behöver jag göra matlådor. Börjar jobbet klockan 12.

TISDAG: Ska försöka ta mig på en promenad här också och även yoga. Sen blir det jobb klockan 12.

ONSDAG: Förhoppningsvis kan jag ta mig till gymmet denna dag. Utöver det är det inte så mycket planerat förutom konståkningsavslutning i ishallen på kvällen.

TORSDAG: Gymmet om det tillåts av kroppen, städa lägenheten. Kanske gå på hockey på kvällen med mamma.

FREDAG: Morgonträning av något slag(denna veckas träning är inte planerad eftersom jag vet inte om jag kommer till gymmet eller inte). Utöver det så har jag inga större planer förutom att jag ska vara tränare på kvällen.

LÖRDAG: Ska vara i ishallen i stort sett hela dagen och vara tränare då det är tävling här i Örebro. På kvällen ska kanske mamma komma hem till mig.

SÖNDAG: Ska till min kusin på kalas och på kvällen ska jag på julbord med min familj.

KRAM

Update

2018-11-29 11:19
Från amandaskoldqvist

Halloj!

Tänkte göra en liten update här på bloggen. Det var över vecka sedan jag bloggade och jag förstår inte vart tiden tog vägen men det är mycket annat som har hänt och kommit mellan. Men först och främst så klarade jag av mitt matteprov förra veckan så det är så skönt att jag kan släppa det och inte behöva tänka på det. Sen så jobbade jag en hel del förra veckan inför och på black friday. Efter det åkte jag till Viktor och var där i två dagar. När jag kom hem har jag jobbat konstant också. Utöver det har jag blivit lite sjuk så försöker att vila också.

Så just nu är min tränings motivation inte på topp då min kropp är väldigt trött och jag börjar bli sjuk. Jag ska verkligen försöka vila och bli frisk och sedan hitta tillbaka till min motivation.

Annars så är det snart december och jag är så taggad på allt julmys. Jag har inte firat jul hemma på två år så det ska bli hur mysigt som helst detta år.

Nu ska jag göra mig iordning då jag måste åka iväg till jobb och sedan ska jag försöka att vila upp mig så att denna förkylning inte blir långdagen. Hoppas ni mår bra.

Massa kramar

Ibland är det svårt att ta in att jag faktiskt både i USA i ett år och allting jag fick uppleva. Så tacksam för allt jag fick göra och lära mig året jag var där.

Lite fakta kring träning

2018-11-21 12:00
Från amandaskoldqvist

Innehåller annons

Hejsan! I detta inlägg kommer jag att skriva lite fakta om träning, styrketräning, mat osv som jag har lärt mig genom åren, saker jag läst, saker jag har lärt mig av andra eller saker som jag har lärt mig själv.

Tycker det kan vara lite roligt att variera bloggen lite men olika ämnen här. Träning kommer jag alltid att fokusera på just nu men som sagt roligt att variera inom träningsämnen också.

FAKTA 1:
En repetion betyder att du genomför övningen en gång. Mycket intensiva övningar kräver få repetitioner, ibland bara en enda. Ett set är ett visst antal repetitioner. Ta en paus mellan varje set i en övning innan du fortsätter till nästa.

FAKTA 2:
Våra muskler är tätt sammanlänkade med psyket och spänner sig eller slappnar av vid belastning, stress och glädje. Var medveten om hur din kropp spänner sig när du är rätt eller mycket stressad och hur avslappnade dina muskler känns när du har skrattat. Muskler som ständigt är spända får mindre syre och näring.

FAKTA 3:
Efter ansträngande styrketräning behöver dina muskler regelbundna vilopauser på minst två dagar för att kunna återhämta sig och växa. Vid uthållighetsträning rekommenderas en paus på en och en halv dag. Det bästa är därför att växla mellan uthållighets- och styrketräning.

FAKTA 4:
Ålder och träning. Det finns oemotsägligt bevis på att alla kan börja träna när som helst och dra enorm nytta av det vad gäller livskvaliteten.

FAKTA 5:

Vad är egentligen coreträning? "CORE" betyder kärna och dessa övningar stärker de djupliggande musklerna, kroppens kärna så att säga. Speciellt de djupa rygg- och magmusklerna samt höfterna och bäcken botten aktiveras.


Jag tycker det är kul att skriva om detta så det kommer det komma mer om.

Tights- KLICK. Skor- KLICK. Nike top, liknande- KLICK

Mer än träningskläder

2018-11-20 12:00
Från amandaskoldqvist

Innehåller annons.

Hej på er! Idag tänkte jag skriva ett inlägg som inte har med träning att göra för en gångs skull. Ne men jag älskar att gå runt i träningskläder eftersom jag tränar på morgonen och sen orkar jag inte alltid byta om innan jag ska till jobbet. Det är ju nu den senaste tiden som jag har blivit förälskad i träningskläder och ha olika snygga outfits på gymmet. Det har även blivit mer och mer att jag går runt med det till vardags också. Men innan jag blev intresserad av det så älskade jag att shoppa. När jag bodde i USA så hade jag ett stort outlet där jag bodde och det fanns så många olika butiker och där var jag ofta. Kläder är något som jag alltid har haft ett litet intresse för. Nu har det kommit lite i bakgrunden eftersom jag sällan gör någonting annat än att vara på gymmet eller på jobbet. Men det är kul med kläder. Jag ska absolut försöka att bli bättre på det här med att använda alla kläder jag har för jag har en del som jag har samlat på mig.

Den senaste tiden har jag inte köpt så mycket i kläder men det är skönt och jag behöver inte heller alltid ha nya grejer. Nu är det mer fokus på lägenheten och få den som jag vill. Men eftersom allting kostar pengar så får man ta en sak i taget.

I detta inlägg tänkte jag visa några plagg som jag har spanat in och allt kommer från NA-KD. Det finns egentligen ingenting som jag behöver akut men man kan alltid kika.
Nu när säsongen inne så börjar jag med lite kappor och dom är väldigt snygga och ser väldigt mysiga ut.


Denna kappa hittar du HÄR.

Första bilden-HÄR. Andra bilden hittar du HÄR.

Första bilden hittar du HÄR. Andra bilden hittar du HÄR.

Jag har faktiskt redan en del kappor här hemma men skulle så gärna ville ha en till med lite mer färg så antingen en röd eller bara en ljusare variant som en beige eller vit.
Tänkte även visa några skor som jag har kikat på. Kommer antagligen inte köpa några nya vinterskor iår utan jag får klara mig med dom jag har. Men som sagt, man kan alltid drömma.

Skon på första bilden hittar du HÄR. Skon på andra bilden hittar du HÄR.

Första bilden hittar du HÄR. Andra bilden hittar HÄR.

När det kommer till skor så är det nästan alltid svart jag har och det fungerar alltid. Som jag skrev tidigare tycker jag det är väldigt kul med mode så kanske kommer andra inlägg om det i framtiden också.

KRAM