RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-03-05 16:51:12

Alice Engla

aliceengla blogg på Nouw

HEJ

2020-03-05 12:19
Från aliceengla

Det var ju verkligen inte igår som man säger höhö :) Tror senast jag bloggade var för lite över 1 år sedan, i januari 2019 och mycket har hänt sen dess ärligt talat.

Tänkte att bloggen kan bli ett kul verktyg att ha och använda sig av nu när jag pluggar marknadsföring, att öva på grafisk design som jag tycker svinroligt! Det är ju roligare att få dela med mig av collage etc så fler kan se och bli inspirerade, än att bara se dom själv det blir ju lite tragiskt nästan. Vet inte hur mycket jag kommer uppdatera men ska verkligen försöka att slänga in lite inlägg då och då, så ofta jag kan. Skolan är inte så krävande denna termin om jag ska vara ärlig så har mycket tid över, som jag lika gärna kan lägga på att öva på mitt (förhoppningsvis) framtida yrke. Inte bloggare haha men alltså marknadsföring/grafisk design något åt det hållet. Följ mig gärna här på Nouw så får ni notiser när ett inlägg kommer!

Som sagt har mycket hänt sen sist jag bloggade, på riktigt. Har börjat plugga igen, marknadsföring läser jag nu för tiden och känner äntligen att jag hittat rätt utbildning, så otroligt skönt. Tänkte skriva mer om min utbildning i ett kommande inlägg om ni skulle tycka det var intressant? Har även träffat en kille, som sagt börjat plugga igen & flyttat till Stockholm, bland annat.

Gjorde om designen lite här på bloggen, hoppas ni tycker om den. En liten uppfräschning som man säger :p

Så varmt välkomna tillbaka till bloggen!!

GOD protein-gröt

2019-01-05 10:33
Från aliceengla

Godmorgon hörni, äntligen helg!! hoppas ni mår grymt och ska göra något riktigt nice i helgen.

Idag ska bara ta det lugnt och sen ikväll ska vi fira Klara och Klara som fyller år längtar.

Men har ni som nyårslöfte att förbättra eran hälsa (men som mig fortfarande vill äta GOD mat) har ni här recept på gröt som inte ens smakar gröt:

Havregryn
Hallon
Proteinpulver chokladsmak
Valfri mjölk jag kör havre
Kokos
Karamellsås (kalorifri och allt såntdär men svingod)

Gör såhär: Koka gröten i mikron eller kastrull, dubbelt så mycket vatten som havregryn.

När gröten är färdig kokad blandar du ner valfri mängd proteinpulver, om det blir för kladdigt kan man ha i lite kokosfett.

Toppad med mjölk, hallon, kokos och karamellsås. MM de smakar som en efterrätt varsågoda.

24 DEC

2018-12-24 21:19
Från aliceengla

Hoppas ni har haft världens mysigaste julafton med era nära och kära, med mycket mat och presenter. Har bara varit hemma i Karlstad med min släkt. Så tacksam för att så många kan vara med, inte givet att ha alla i livet asså usch.

Imorgon är de äntligen fezt med brudarna:* och på morgonen ska jag och pappa åka och shoppa till lägenheten vad får ni se imorgon. Roligheter!!

VANN 5000:p (OCH EN FIN SPEGEL)

2018-12-23 23:03
Från aliceengla

Idag fick jag och pappa äntligen upp spegeln efter typ en månad i lägis haha rimligt, upptäckte att den va jävligt tung så de krånglade men NU. Är så nöjd och längtar tills julen är över och jag kan kasta granen långt åt . och sen inreda med något snyggt i hörnet där. Funderar på vad det kan vara hmm funderar på stor jäkla kruka eller en drinkvagn. Svårt!!

Dock väldigt mysigt med ljuset från granen måste se de positiva i allt hörni. Sitter just nu hemma hos mamma och spelar bingo i vanlig ordning, så otroligt mysigt. Vi vann 5000kr i typ 3 min innan vi insåg att vi spelat på 4ans bingo på 2ans:D Känner mest:) Hahahah så kan det gå. Flamsigt värre inlägg sorry. Hoppas ni får en underbar julafton imorgon och att ni får umgås med era nära och kära. KRAM.

SNAPS FRÅN LÄGIS

2018-12-13 22:04
Från aliceengla

Lite snapshots från lägenheten jag flyttat in i nu precis, trivs som sagt så jäkla bra och ska bli så skönt när allt blir klart. Måste bada vänta tills denna tentaperioden över sen så. Mm längtar.

BLANDAT

2018-12-12 13:28
Från aliceengla

Hej på er, var ett tag sen sist. Är mycket nu både med skolan och privat, och allt kom på samma gång (såklart) men vi kämpar på. Hoppas ni mår bra.

De senaste dagarna har bestått av plugg, tenta, träna, vänner, familj, fix till lägis, aa detta om och om igen. Har två tentor nu tätt inpå då jag ej gjorde den ena för ett tag sen då jag inte mådde tillräckligt bra för att plugga. Men nu är en gjord och den andra är nu på måndag sen tar vi julledigt, underfknbart.

Hur går det med lägis då, jo börjar komma i ordning mer och mer och stormtrivs verkligen. Har fixat wifi, och nästan alla möbler förutom en till sammetsstol och spegeln måste upp på väggen (vi insåg att den väger typ 35 kg och måste borras upp speciellt:D) men sen är de done. Det bästa med att ha flyttat är att kosten börjar ta sig. Mitt problem är att jag inte känner av hungern förmäns man är akuthungrig och när jag bodde hemma tog jag bara det som låg närmast och åt då vilket ofta var socker, perfekt:) Mycket lättare nu att ej köpa något sött eller dåligt för kroppen så man inte har det hemma i skåpen, och även laga storkok och göra matlådor med bra mat så man bara kan värma när man är hungrig. Gör godaste kycklingen tror ej ni förstår: Vitlök, röd curry paste, kycklingkrydda, citronpeppar, salt, peppar, ajvar, lite vatten. Stek i detta och kyckling och ris kommer aldrig mer vara tråkigt. Vsg!


FLYTTAT HEMIFRÅN

2018-12-02 23:21
Från aliceengla

Jag har flyttat hemifrån!!! Helt sjukt den här dagen har kännts så långt bort hela mitt liv men nuså. Fick nycklarna i torsdags och sen dess har vi enbart varit i olika inredningsbutiker och handlat, målat, byggt ihop möbler, etc etc. Är så sjukt mycket mer jobb och speciellt val att göra än vad jag först trodde men det är bara kul verkligen. Här nere ser ni lite början på hur det har sett ut och på tisdag blir allt förhoppningsvis klart så mer får ni se då. Så enormt tacksam för all hjälp och så från mina vänner och familj!!

Nu ligger jag och Kajsa och chillar och ska snart sova, vi har tränat, handlat och bara hängt i lägis. Imorgon blir det först gym och sedan plugg på eftermiddagen eftersom vi har tenta på fredag underbart äre:) natti




UNDERBART

2018-11-27 14:50
Från aliceengla

Godmorgon? på er. Känns som det fortfarande är morgon har verkligen vänt på dygnet när vi fått så mycket fritid från skolan. Vaknade upp till det finaste vädret och en god frukost, tips på bra och enkel morgonmat. Kom precis hem från att ha pluggat en stund med tjejerna, och ska snart ut på tur med Elin för att köpa det sista till lägisen och hon skulle kolla på julpynt hur jäkla mysigt. Flyttar på torsdag? Helt sjukt vad fort tiden gått och börjar nu istället för längtan känna lite seperatipnsångest från familjen, mest hundarna såklart:( Nejdå ska bli så jävla kul och bara få börja leva det riktiga livet och allt vad de innebär.

PRECIS BESTÄLLT

2018-11-20 12:36
Från aliceengla

Kitchen calls poster // Nice butt poster

Beställde precis hem dessa två fina som jag tror kan bli nice i köket på någon hylla eller på bänkskivan. Gillar ju som sagt inte att ha för mycket grejer på hyllor etc etc mycket mer nice om saker döljs ser mycket mer cleant ut då, men tycker att några få tavlor i ett hem gör det väldigt personligt och är nice. Så tror dessa två blir bra. Passa på att beställa nu då Desenio har black week grej så värt!!


RABATTKOD NIKKIS

2018-11-19 18:12
Från aliceengla

Hur snygga är inte dessa tights, älskar dom. På riktigt så är dom ett av de skönaste paret jag haft, på samma nivå som gymshark då är de bra. De är från NIKKIS Sportswear vilket är ett nytt företag based här i Karlstad. Så imponerad kvaliten verkligen underbart sköna, fått lite mer plagg jag ska visa nu nu närmaste.

I samarbete med NIKKIS Sportswear kan ni använda er av ”alice50” för 50% rabatt enda fram tills sista december, så in och fynda nu när det är så billigt