RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-16 09:31:29

Leos Blogg

LeoIacobelli blogg på Nouw

Tusen glasskärvor

2019-03-03 04:24
Från LeoIacobelli

Till dig som läser detta, till er som är osäkra i det ni vill och till ni som inte vet vad ni behöver; ni är värdiga.

Varje gång i passagen förbi spegeln kommer ett nyp i en. Reflektionen känns som en ständig lögn oavsett hur många gånger man kollar på den och ens verklighetsbild blir förstörd. Under senare tid har jag gått igenom en rad olika tankar, den andra inte sig lik men ändå har alla en konstant faktor, utseende.

Varje gång jag tänker på mig själv så ser jag inte mig. Jag känner mig som ett ständigt misslyckande, som det lövet på trädet som blivit orange innan alla andra. Idylliska dagar och idylliska tankar skyddar inte emot en amper verklighet. På något sätt så känns jag otillräcklig i alla aspekter i mitt liv. Jag lever inte upp till de mål som sats av den minoriteten som skulle skydda mig från ondska, jag förblir den enda av mina vänner som är singel och den enda som har ett driv att gå ut till krogen varje fredag i hopp om förändringen som aldrig kommer. Men alla kvällar slutar likadana, framför spegeln med utrunnet smink ett brustet självförtroende, om det fanns något till att börja med.

Varje gång jag ser mig själv i spegeln vill jag slå sönder den till en miljon skärvor. Min kropp och mitt naturliga utseende kommer aldrig att bli eller formas efter de förväntningar jag vill och som beräknas som vackert. Kanske i ett annat universum existerar jag som en "instagram bhaddie" eller med ett utseende som inte äcklar folk. Men i denna verklighet är jag en person som anses vara oattraktiv till de jag möter och känslan av fullständig hopplöshet tar över mig varje gång detta händer. Min ångest över mitt utseende har gjort att jag tagit bort alla dejting appar för jag då jag känner en stark ångest för att bli dömd av alla.

En dag i framtiden kanske jag äntligen börjar älska mig själv för den jag är och ser mig själv som vissa gör men idag är idag och inte morgondagen. Jag får trots hoppas att det inte resulterar i att spegeln spricks i tusen glasskärvor igen.


Ps. Medföljande bilder är för och efterbilder. Den högre är drygt för ett år sedan och den vänstra är jag idag.

... We’ve got history

2017-11-14 13:47
Från LeoIacobelli

Tisdag. På något konstigt vänster så gillar jag tisdagar. De flesta föreställer sig något horribelt när de tänker på denna veckodag men jag är en helt annan story. Sitter just nu i stadsbiblioteket och kollar ut genom fönstret. Varje sekund faller en snö flinga till marken, en flinga som inte är den andra lik. Snart så är marken prydd med ett tätt täcke, snart flyttar julen in i staden.

Ska snart börja studera till mitt historia prov. Men tanken på historia får mig att komma ihåg vår, den där snö beklädda dagen.

... Sad? Add more lipstick and attack

2017-11-14 01:38
Från LeoIacobelli

Balen är bakom hörnet och som många så måste man hitta DEN perfekta outfiten. Personligen handlar allt om denna kväll för mig. Måste bli så snygg som möjligt för att få min crush att märka mig. Ibland är det svårt när man är kär för känslor suger så jävla hårt, speciellt obesvarade känslor. Dessa kostymer är till er män, eller kvinnor, som ska sticka ut på balen. Simplicity is the key stämmer men bolla med tanken att gå med allt annat än en basic kostym. Du vill inte vara en i mängden; du vill sticka ut. Och när det kommer till balnatten, våga fånga varje timma såsom det vore den sista. För vem vet var natten leder... eller vem den leder till?

XOXO

...Flawless i vinterbal

2017-11-13 23:11
Från LeoIacobelli

Kostym samt accessoarer hittar ni här.

I December så har min skola vinterbal. Och ovan ser ni ett av förslagen jag ska ha på mig under den kvällen. Pastell rosa är egentligen inte en vinterfärg utan snarare tvärtom; den hör hemma under vår/sommar. Däremot känns denna rosa kostym som jag och därav kommer jag bryta mot klädkoden!

Lämna en kommentar med vad ni tycker!

Ps. Hellre vara en flawless prom bitch än drottningen. För alla vet vem man bugar ner till i slutändan; mig. (driver)

I all hast och I all väntan

2017-11-13 22:05
Från LeoIacobelli

Från en tidig ålder är vi betingade med en romantiska fantasin; att mot all förmodan uppleva en vind svepade romans. Efter en lång tid av väntan och frustration över att inte ha det har jag tänkt igenom saken. Jag kanske inte kommer vara en av dem personerna som upplever ett förhållande i gymnasiet. Kanske försöker vi i all hast hitta något för att vi är lagda åt det hållet, kanske måste vi vänta.

90’s vibes & life update

2017-10-31 15:40
Från LeoIacobelli

Har varit lite MIA från bloggen på sistone för att jag är dålig på att blogga I guess. Under senaste veckorna har jag tagit en piercing och sparat ut mitt skägg. Har crushat på min crush men inget händer mellan oss. Som vanligt. Bortsett från det har jag gjort massor med shopping! En ny vinterjacka, vit polo tröja och hängselbyxorna som ni ser på bilden. Behöver klippa mig och skaffa en bae...

... remember?

2017-10-11 20:02
Från LeoIacobelli

... Stockholm days

2017-10-10 19:23
Från LeoIacobelli

Hej alla. Idag fick jag en ledig dag från skolan för att åka till Stockholm. Väl där gick jag på utbildning om psykisk ohälsa. Slutade med att jag stirrade in en het kille... whoops. Baby I am sorry, actually Nah. Han var skit fin. För att beskriva honom bättre säger jag detta; han var perfekt byggd (inte för mkt muskler), fina klara blå ögon som man drunknade i vid varje åskådning och slutligen fint guld liknande hår. Hans ögonbryn behöver dock möta pincetterna och Anastasia dip pomade. Efter det drog jag till starbucks för lite pumpkin spice latte... kan ej få nog av den!!!! Dagen slutade med lite plåtning och sen drog vi oss hemåt. Nu ska jag hem mysa med ljus och göra lite läxor (Fk). Hur har er dag varit? :)

... mixed feelings

2017-10-08 14:06
Från LeoIacobelli

Jag har gillat den här killen under en längre period, allt från hans smilgropar till hans trumpna min när han ej fått sitt kaffe. Ibland känns allt onödigt att gå igenom och jag känner att jag bör gå vidare. Men sen så drar han i mig med sin charm, ovetandes. Vad ska jag göra? Hur vet jag egentligen om känslorna jag känner är äkta?

Bortsett från att ha skiljaktiga känslor så ska jag gå och köp lite mat nu. Hoppas denna dag blir en skön en

... headaches and memories

2017-10-07 15:18
Från LeoIacobelli

Gårdagen var ju lite... unik. Min kompis Isabel skulle göra sin krogen debut so vi beslöt att göra den med henne. Vi var hos en kompis för att föra och blev lite dyngraka. Efter det blev det mat på donken och sedan blev det kön till klubben. Vår killkompis tappade bort sin plånbok och det gick ut för han. Han och jag hade även lurat klassen innan att vi blivit tsm för det var roligt som bara den. Nu sitter jag och väntar på pizza. Vi syns senare :)

... take me back to bed

2017-10-06 07:50
Från LeoIacobelli

Vaknade tidigt imorse och beslutade för att tända några ljus hemma (höst mörkret) för en extra mys faktor. Min kropp vill just nu bara återvända till sängs så därav tog jag på mig lin 2 XL hoodie. Kan bara säga att det känns nästan som att sova... men bara nästa.

Ska dra till skolan nu, får hoppas att detta blir en lugn dag.

... Tranquil Thursday

2017-10-05 21:57
Från LeoIacobelli

Idag har varit en hektisk dag. Har uppdaterat bloggen och försöker få mina blogging vanor på spel! Som ni ser på bilderna kör jag lite "old school" filter och kvalle. Vill att det ska ge en lite äldre känsla. Efter att ha konstruerat bloggen lite så är jag redo att ta mig ann en skoluppgift, som ska vara inne... imorgon! Innan jag "tune out" ska jag ge 5 tips i hur man får sin crush. Som inte alls funkar men kan vara roligt att se om det funkar för några av er där ute.

How to get the guy; 5 tips

1. Ta fram dina snyggaste outfits, sminka dig och visa din bästa sida framför han. Inget lockar mer än att se potentialen som man du kan ha.

2. Går han i din klass eller delar ni kurs i skolan? Inled en konversation på sociala medier om det. Efter det är det enkelt att byta samtals ämne och gå ut på mer riskfyllt territorium.

3. Efter att ha skrivit ett tag, fråga om han ska på 'festen' även fast du vet att han ska dit. Sedan gör du planer inför kvällen med honom.

4. Inte pratat med honom, eller visat upp dig i dina snyggaste outfits? Om han är på samma fest som du, se till att du kör all in på din sminkning och outfit. Därefter drick lite alkohol för mod, man behöver inte men det hjälper, sen går du fram och pratar. Ge honom även signaler genom att ta lätt på hans arm eller om ni sitter ner skratta åt hans skämt medan du tar på hans ben. Du vill vara på men inte för mycket.

5. Make out, don't fake out. Gör inte för mycket första gången. Det kan leda till att han tar dig förgivet. Du vill ha något som håller i längden och inte ett one nightstand (Eller vill du ha det är det bara KBK).

Och framförallt, lyssna inte på dessa tips då de har ca 10% chans att fungera.

Vi syns imorgon igen <3

... Cozy up your wardrobe

2017-10-05 01:15
Från LeoIacobelli

Hösten är en underbar årstid. Visserligen är sommaren den skönaste årstiden (med väder i åtanke) men hösten har det bästa och mysigaste modet. Vi, i Skandinavien, är kända för den minimalistiska stilen dvs. simpel stil med färgstarka inslag. Exempel på modehus som har hjälpt till att etablera detta är Filippa K, J.Linderberg och samsö. Till hösten rekommenderar jag att ni köper större storlek än vad ni faktiskt har, större kläder är det hösten handlar om. Om du har S köp en M så blir det en större och mer pösig tröja, vilket tillger en mer mode inriktad stil samtidigt som det är x1000 mysigare. Här nedan har ni lite höst mode inspo (för både herr och dam, anser att min stil är unisex eller att man kan hitta liknande saker på andra affärer i din "köns avdelning" eller så tar man det bara i den avdelningen som varar finns i och skiter i könsnormer). Hoppas detta hjälper er i ert ändlösa sökande efter den perfekta höst wardroben.

Cozy nights in October

/Polo tröja för 899:-/ Theese Glory days/ Shoppa tröjan på volt (förkortad url: https://goo.gl/da4AAT/ Finns i ett flertal färger.) / Perfekt för en vindig oktober dag eller för en fin middag med familjen.

Basic in November

/Stickad bomullströja för ca. 1400:-/ Filippa K/ Shoppa tröjan på Filippa Ks hemsida (förkortad url: https://goog.gl/NwdGrX)/ När mörkret slår in vill man ha en ganska ljus men ändå mörk färg. Grå är den perfekta kontrasten. Tillsammans med ett par ripped jeans i svart eller bara hel svarta, alternativt gråa byxor som är i samma färg, kan du vara din skolas minimalistiska fashionista.

Break around the corner

/Ripped tjocktröja för 385:-/ ASOS Man/ Shoppa tröjan online via Asos (förkortad url: goo.gl/eHBho2) / I december är det som kallast, då är detta inte direkt den mest praktiska tröjan på listan däremot använder du dig av vinter mörkret och tar din stil till nästa nivå med denna tröja. Inte bara kommer du synas bland massan i skolan men du kommer även tacka tröjan för att den lär dig sakta men säkert att bli mer självsäker över din egen kropp. Det finns inget fel i att visa lite hy, oavsett kön.

Bakom stängda dörrar, är allmänhetens vetskap

2017-10-04 00:25
Från LeoIacobelli

Bög. Som en vag viskning i skolkorriden, som en oskyldig kommentar sagd under gassande solsken, som en åsikt som inte menar något illa. Illvilja är allt i skolvärlden. Allt som existerar i skolans miljö är hat för varandra, oförståelse och ryktesspridning för att på alla sätt som möjligt dra någon igenom lera. Allt man lever för, allt man kämpar för, allt man… är förgäves.

Varje dag är fylld med tomhet, varje dag bränner vårt tal och varje dag spelas en dyster melodi. Det är en ond cirkel, som går fulländad och inte går att förändra. Istället för att stå upp för varandra, oavsett skildringar, kastar vi hellre någon i soptunnan. Det är svårt för oss att förändra oss, vi kan alltid försöka men vi vet att det inte kommer resultera i något.

Mobbing, homofobi och psykisk ohälsa är helst saker man undviker åtminstone ledarna i skolvärlden. Ibland känns skolan som Colusseum, vi, elever, är gladiatorerna och ni, vuxna, är åskådarna. Istället för att befria oss från våra bördor, istället för att stå upp när ni ser att det är galenskap, istället för att finnas där för oss, väljer ni att stanna i skuggorna.

I sin debattartikel ”Dina barn har faktiskt också skyldigheter”, publicerad på Aftonbladet.se 01-10-17, skriver Alf B Svensson att skolelever väljer vilket liv de ska leva. Problematiken med att skylla allt på den ’nya generationen’ är att det får den äldre generationens fasad att spricka. För artikeln är en självuppfylld profetia, man skyller ifrån sig på ungdomar som är utsatta av konstant hat.

Visserligen kanske ungdomar blir latare än förr, visserligen kanske vissa lärare får ta mer skit än förr och visserligen kanske vi får möjligheter när det kommer till livsval än förr. Däremot har ingen bett om att få bli dragen genom en skärseld. När ens rektor, mentor och lärare ignorerat dina rop efter hjälp, när dina problem får dig skickad till kuratorn istället för att bli omhändertagna, är då du förlorar viljan till att fortsätta, vilja till måltider, skolarbete och livslust. Vidare har ingen försökt stoppat maktutövningen som är skolans förtroendeuppdrag även fast det som händer bakom stängda dörrar är allas vetskap.

Men trots allt, vad vet en ung bög om tillvaron i skolan?

En bra Lill-lördag!

2017-09-20 19:51
Från LeoIacobelli

Det var länge sen jag skrev... jag vet! Har haft fullt upp med skolan och andra ting. Typ som att ha två crushes, en på en kille som går i min skola och en på en kille på jobbet. Idag gjorde jag inget speciellt förutom att dra till starbucks. Behöver verkligen skaffa mig ett liv.

Ny vecka, ny diet, ingen sömn

2017-09-11 04:14
Från LeoIacobelli

Har bestämt att börja med en ny diet. Den går ut på att bara äta sallad och träna (relativt ok mycket). Kommer även börja dela med mig på bloggen mer. På bilden ser ni mig, just nu kl 04:14 framför spegeln. Kan ej sova.

Lika ömtålig som glas

2017-08-07 00:49
Från LeoIacobelli

"Jag tror att jag ska bli tillsammans med en kille, de är mindre känsliga än brudar" är något jag konstant hör från 'straight' kompisar och även främlingar. Kommentaren är nog oskyldig, jag tar egentligen inte illa upp av den men efter i lördags har allt ändrats. För sanningen är, om jag hade haft ett val i min sexuella läggning hade jag hellre varit hetero. Då hade mina problem försvunnit. Varje sekund hade varit bättre och inte vara orolig över vad min mamma egentligen tycker, inte vara orolig över att gå själv på natten eller vara orolig på hur folk ska reagera. För med sexuell läggning kommer även frihet, när du är straight. Du kan vara dig själv, ingen dömmer dig, du kan fucka upp och alla förlåter dig.

Många som läser detta kommer förmodligen försöka resonera med mig att jag inte bör ta illa vid mig vid oskyldiga kommentarer, att jag inte bör vilja ändra på mig men sanningen är att allas åsikter, allas kommentarer har slutat ha en verkan på mig.

Efter överfallet har jag kunnat dölja mina verkliga känslor, för när folk säger "hur mår du?" så vill de egentligen inte ha ett svar - de vill bara känna sig mindre oskyldiga. Självklart finns det genuina människor som faktiskt bryr sig - men att höra folk som jag aldrig hänger med fråga mig om mitt tillstånd är inte tillfogat.

Ja, många av er förstår mig inte, många av er blir nog sårade över att jag inte tycker om er "empati" men ta inte illa upp. Ni är någons riddare i skinande rustning bara inte min.

I slutet av dagen är jag helt enkelt lika ömtålig som glas, behöver bara kunna få läka av mig själv och det funkar nog inte med vissa i mitt liv...

16/11-16

2017-05-17 22:15
Från LeoIacobelli

Kära dagbok,

idag vad jag nere vid floden där båten är, där all går för att vara ensamma. Solens famn gick inte att ty sig till, mörkret har tagit över platsen. Det är till floden vi springer så fort allt börjar bli för jobbigt att hantera. När jag vågade äntligen kolla ut över floden såg jag den upprivna floden, en stor hacka hade tagit över.

Istället för att lägga fokus på det, gick mitt psyke till stenarna vid flodstranden. Hur de verkade till ro, hur de verkade till stilla stående, hur de verkade bestämda att inte röra på sig. Ska jag följa med deras råd? Stanna kvar på bryggan?

Myten med floden är att någon kommer skrika "simma längst strömmen och flyt iväg för imorgon är du bortglömd. Längst floden varje dag". När du kollar ut på floden och dess ära, slår de dig att den varit där sen starten av världen. För att tvätta bort smutsen från vår hy.

Den kallar på mig nu, bör jag gå närmre. Varje steg närmar sig hastigt. När jag äntligen stigit in så täcker vattnet mig och floden lovar att vara mina ögon och öron. Jag gick dit av mig själv. Till slut sjunker jag som en sten till botten av floden. Med inget att ångra.

Vad gör jag när lögnerna har tagit över? Vad gör jag när jag mår skit på insidan? Jag försöker allt som inte blivit testat förut, jag prövar att dränka mig i flodens vatten. För att flodens vatten är det enda som tröstar mig i nutida läget. Även fast det är i psyket, så är det inte satt i sten. En dag... kommer jag gå till flodstranden av mig själv och låta flodvattnet hålla om mig.


12/11-16

2017-05-15 21:16
Från LeoIacobelli

Kära dagbok,

jag klarade mig med hår i behåll genom dagen. Jag måste ha skrattat minst tjugo gånger men menade inte det någon av gångerna. Det roliga är att ingen märkte någon skillnad. För när folk frågar dig hur du mår, så vill dem egentligen inte ha ett svar. De vill endast ha en lögn. Känslan över att låta nattens hårda tag sluka mig är övergripande. Jag är trött på att springa, jag är trött på att bli bränd av lågan som pumpar genom mina ådror.

Hur lever man, när allt man vill göra är att dö?

28/8-16

2017-05-07 20:01
Från LeoIacobelli

Kära dagbok,

Idag kommer vara annorlunda. Det måste bara vara det. Jag kommer att le och det kommer verka trovärdigt. Mitt leende kommer säga "Jag är okej. Hur mår du? Ja jag mår mycket bättre." Jag kommer försöka ändra på vad jag känner men ingen sa att det skulle vara lätt. Idag kommer vara ett nytt oskrivet blad i boken som är mitt liv, jag kommer vara någon ny, någon annorlunda. Det är det enda som kommer få mig att överleva morgondagen...


--------------------------------------------------------

Observera. Dessa inlägg kan komma att gå in på saker som vissa kan anse olämpligt. Läs på egen risk  Från larv till fjärill

  2017-05-07 19:33
  Från LeoIacobelli

  Under kommande dagar kommer jag att publicera sidor från min personliga dagbok i digital form. Sidor som handlar om att komma ut och svårigheterna man strider med i processen. Mitt förgående inlägg är en viss dikt om att hitta sig själv.

  Så från och med idag ska ni få hänga med processen, från att var larv till att förvandlas till en fjäril som lärt sig flyga av sig själv.

  Kära du...

  2017-05-07 19:27
  Från LeoIacobelli

  Du är ännu inte rörd av sanningens gåta.

  Rädd är du för att alla inte tillåta dig vara den du utlåta


  Varje dag är pest och pina,

  Där lögnen går före allt annat än ditt innersta fina

  Världen är en tuff plats där alla vi försöker ta sats

  Men när mörkrets stund är kommen,

  Skall du känna dig fri att vara den du egentligen är

  Tro mig vi alla har varit där du är.


  Rädd för andras ord, rädd för vad andra tro sig veta,

  Fast du är inte dem tror sig känna, du är mycket mer än vad dem reta.


  Kära du: låt inte det flagranta samhället få dig att gråta. Hoppas detta svarade på sanningens gåta.

  ---

  Dikten är gjord av mig själv. Jag är ingen poet...

  En kärlek så stark att den förlamar kroppen.

  2017-04-12 20:42
  Från LeoIacobelli

  Barndomen har många skatter, många skatter har försvunnit med tiden men vi har ändå behållt de flesta med oss under resan som är livet. Kommer ni ihåg gången vi såg disney prinsessorna för första gången, att kärleken som de hade med sina prinsar var förtrollande. Det har format oss varesig vi är öppna med det eller ej.

  Själv, vet jag hur det är att pina efter kärlekens dagar, att önska att man kunde få en överrumplande kärlek som tar bort världen från din omgivning, som låter dig för en gångs skull ta blicken från vad andra gör och bara kolla på dig och hen. En kärlek som får en att bli en helt annan människa, för det bättre. En kärlek som visar en vart i livet du själv kan ta dig. En kärlek som bara få vågar sig drömma. En kärlek så stark att den förlamar.

  Många av er där ute har förmodligen redan en partner som har konsumerat upp er. Ni har redan haft er "smekmånad". Sanningen är att för mig, Leo den feta och ensamma bögen i Västerås, har det inte hänt. Man kan alltid önska eller hur?

  Även fast jag lever för kärleken fördärvar jag även den. Jag vill inte bli konsumerad, jag vill inte låta någon vara mitt ankare från att göra det jag egentligen vill, att någon tynger ner mig. Det är kul vilken konstrast som min hjärna tar vid vissa tillfällen. Men i slutändan vet jag att jag vill ha både och. Jag vill helt enkelt uppleva en kärlek som förlamar kroppen men det ska inte vara på kostnad av den verkliga personen som jag är under kärlekens hårda grepp.

  Sekunden som allt ändrades

  2017-04-02 21:54
  Från LeoIacobelli

  Natten hade greppat tag i staden med ett järngrepp. Månen sken ner ett svagt ljus bland alla träd. Lusthusets vita fasad verkade magisk i skenet. I byggnaden pumpades musiken högt, orden repeterades och allt fler kom dit. Tills sist kom du. Jag stod i hörnet och inget hindrade dig, du kollade på mig med ett kärleksfullt sätt. Något klickade i mig, något vreds om, något ändrades. Några sekunder senare var du framme vid mig, du frågade om jag var singel. Med en nervös röst svarade jag, "ja, det är jag". Vi förde vidare konversationen, hela natten gick framåt.

  Nästkommande natt träffades vi igen, samma plats, samma tid och samma människor. Denna gång kom du närmre mig, du dansade bakom min kropp, tätt intill den. Personerna hade försvunnit i stunden, kvar fanns bara jag och du. Innan den natten förstod jag inte innebörden av vara kär, jag förstod inte innebörden av att behöva ha någon så mycket som jag behövde ha dig då och nu.

  Dagar, veckor och månaderna gick. Inget ljud från dig, förutom ditt dåliga flörtande via snapchat. Till sist kom en fest, då vi träffades igen. Den här gången var allt annorlunda, du ville inte ha mig längre, du ville ha henne, hon som såg bättre ut, hon som hade en bättre kropp och hon som hade... allt. Min värld rasade samman, orden kom inte ut och aldrig hade jag velat flytt från ett ställe som i den sekunden. Det slutade inte där. Ni gjorde allt framför mig, jag menar då allt. Magen knöts hundra varv efter allt var klart. Dagen efter blev ni tillsammans.

  Några veckor senare var vi på fest igen. Du var där, ensam och jag var där, med sällskap. Du kollade bekymrat på mig, du sa "sitt bredvid mig, babe" och jag nekade. Allt var bra tills du försökte komma och dansa tätt intill mig, då brast allt, allt kom tillbaka, minnena, känslorna och symptomen. Jag gav dig inte uppmärksamhet för jag ville att du skulle sluta, trots allt så hade du en flickvän. Dina försök var få, men du lyckades få mitt hjärta att falla för dig, igen.

  Igår. Vi har inte pratat på ett halvår, du är borttagen från mina sociala medier, från mitt liv. Du ringer mig från ingenstans och börjar prata om dina problem med din flickvän. När skrev jag upp på att höra om ditt kärleksliv och hur du trodde hon var "den rätta". Du sa till mig att du undrade när den rätta skulle komma upp i ditt liv, när din själsfrände skulle komma in i ditt liv. Sluta vara blind öppna ögonen, jag står framför dig.

  Idag verkar seg, idag verkar som en evighet och idag verkar som ett fängelse. Du hade mig vid ditt första hej, vid ditt första ögonkast och vid ditt första leende. När du såg på mig, var sekunden som allt ändrades...

  Den falska feministen.

  2017-03-09 01:29
  Från LeoIacobelli

  Han skriker ut, "I am a purple bitch" med en klar stämma. Han visar en stolt postyr när han bär upp klackskorna och knä strumporna. Han är äntligen den han vill vara. Hon sitter i publiken, hon tar fram telefonen, hon fotar honom och hon lägger upp bilden på sociala medier med rubriken "uhm.. aa...". Sekunden bilden läggs upp försvinner hans självförtroende, sekunden bilden läggs upp tar hon bort hans rättigheter och hans rätt till samma förutsättningar. Det slutar inte där, folk hakar på trenden, fler tjejer tar fram mobilerna, fler tjejer skriver liknande rubriker på sociala medier och fler tjejer inser inte vad dem har startat.

  För några veckor hände detta. På en förställning som heter "I am a purple bitch". Under den bestämde sig en tjej som jag känner att göra detta. Hon kallar sig feminist, hon bär masken av stolhet där flera kvinnor före henne har givit sitt liv för att ge den till henne. Feminist i grund och botten betyder visionär, mäktig och krigare. Ordet står för jämställdhet mellan vardera kön, oavsett etnicitet, sexuell läggning och andra saker. När någon som hon, skriver en sådan kommentar tar det inte bara bort integriteten hos en människa, tar inte bra bort det flera har kämpat flr och tar inte bara bort livslusten men hon tar bort hela budskapet med feminismen, hon tar bort sin egen mask.

  Så fort jag såg hennes kommentar vände jag mig till en lärare, läraren kollade bort. Denne lät vinden blåsa åt andra hållet. Jag tog illa vid mig, för det hon gjorde kostade inte bara mig min integritet, de kostade mig mitt lånade mod. Skolan är inte längre trygg för när ser henne påminner hon mig om det hon gjort, påminner mig att min röst inte är värd att höra och påminner om att jag inte är värd att ta del av vårt samhälle, att leva.

  Dagarna går, tillslut kommer vi fram till idag, den internationella kvinnodagen. En dag som är till för att uppmärksamma de fantastiska varelser vi har i vår vardag, det är en dag då feminismens flaggor hänger på flaggstången stolt. Då väljer hon att förstöra dagen för mig, hon väljer att fortsätta med sin röst på sociala medier, ingen stoppar henne, ingen säger åt henne att hon har gjort fel... ingen får mig att känna mig hel. Den falska feministen har lagt mig i ett personligt helvete, men hon går fri utan skuld.  Hatet... Striden... Sanningen...

  2017-03-01 23:13
  Från LeoIacobelli

  Självhat är ett ord som beskriver akten att hata sig själv, den man är och den man kan vara. För mig är det en vardag. Alla mina leenden är falska, fasaden i skolan är falsk, jag är falsk. Många som läser detta kommer förmodligen tycka att jag är konstig, idiotisk eller även pessimist. Vilket kan både vara sant - eller falskt. Det viktiga för mig är att inse att jag hatar mig själv för allt jag är och allt jag inte kan vara. Varje dag håller jag ett svärd i min hand för att försöka försvara mig mot andra krigare och deras hugg, varje dag får jag en till skråma av det och varje dag är jag döds slut och kan inte vänta på morgondagen för att repetera allt än en gång, i hopp om att det ska gå bättre. Mitt liv är inget förutom ironi. Ironin att vara född i livet med mest förmåner men ändå må skit. Finns folk som har det värre än jag har, folk som verkligen lider med mat och att överleva dagen. Och här sitter jag... klagar över min existens när det inte finns något att klaga på, jag är en vit man... kan man få det bättre än så? Nej... och fast jag är en vit man och lever i privilegium så är jag kallare än en slushie på insidan. Sista tåren som gled sakta ner för min kind, svalkade den och lämnade en liten reflektion i ljuset, har långt blivit förlorad. Tårarna kommer lika ofta som regn i öknen, aldrig. Låt mig se mörkret i sanningen. Ty jag har accepterat mörkret som är sanningen i samhället vi lever i, accepterat mina problem. Kommer hatet och striden någonsin ta slut eller kommer sanningen vara glömd imorgon så jag kan leva som vanligt...?

  If I die young...

  2017-02-26 20:34
  Från LeoIacobelli

  Sista lövet har nått marken, sista regndroppen har fallit i öknen och sista försöket har gjorts. Om en sekund dör någon, om två sekunder tar någon livet av sig och om tre sekunder föds någon. Människor är enbart organiska material som förmultnar till slut, det är naturens sanna gång.

  Någon gråter just nu. Du vet vem det är, det är tjejen i ditt fotbollslag, killen i din danstrupp eller någon du håller kär. Personerna försöker starkt att inte låta andra komma åt dem fast misslyckas. Deras kodex är att ljuga för er, att ge er det bästa skådespeleriet ni någonsin sett även fast deras insida håller på att falla som domino brickor. Snart kommer kniven fram, snart kommer såren att synas och snart kommer de inte att finnas. De gör inte allt detta för uppmärksamhet, de gör det för att få slut på tortyren som är deras liv. Ord är mäktigare än svärdet, för det är med orden som du förstör smartphone skärmen, för det är med orden som du får folket att känna sig värdelösa, för det är med orden du visar folk att de är inte värda något, att de är organiskt material. Förstå allvaret i att kalla folk saker, förstå allvaret att göra någon skada, förstå allvaret i att inte få folk att må skit.

  Vi är enbart organiskt material, vi lever en gång och pantas av naturen men det betyder inte att man får vara en douche, en rasist, en sexist, en homofob eller värst av allt, en mobbare.

  If I die young... så är det ditt fel för att du har fått "I" att må dåligt.

  Livet är en film och jag dess skådespelare

  2017-02-08 00:17
  Från LeoIacobelli

  Varje morgon, varje dag, varje kväll bär jag en mask. Känner mig aldrig fri från mina bördor. De är alltid där, som en klump i magen eller bara en känsla. Processen av mitt liv är detsamma; gå till skolan, le lite och bjuda på mig själv. Jag vet att de är det enda sättet för mig att leva, för att om jag skulle vara den jag verkligen är skulle jag brytas ner. En ny flod skulle skapas i staden enbart gjord på mina tårar om jag försökte vara mig själv. När många frågar mig hur jag mår så vet jag att det inte vill ha ett riktigt svar, de vill bara höra på det bra i livet och många i min närhet tror mig vara den här självsäkra personen som har livet uträknat, min framtid och vad jag vill bli. Sanningen är att jag inte har alla svaren på livets mystiska gåtor, jag är blott en människa som försöker göra skillnad utan framgång. Min självsäkerhet är ty en reflektion på den person jag en gång var. Självsäkerheten finns inte där, den speglar bara år av att känna sig värdelös. .Vem är jag då, om inte jag är en självsäker person? Jag är du, du är jag och vi är varandra. Vi må vara funtade på olika sätt, fungera olika och se olika ut, må vara unika men djup nergrävt har vi alla en sak gemensamt, osäkerhet. Vi hanterar det på olika sätt vissa av oss får det att se ut som en dans på rosor, vissa av oss syns det på och vissa av oss, jag nämligen, döljer det extremt bra. Jag kunde avsluta denna text snutt med att säga allt kommer bli bra, gå ut och gör ditt bästa men då skulle jag bara ljuga mer för dig. Vi alla lever och vi alla dör; det är våra öden som inte går att ändra. Vi är trots allt bara skådespelare i en film som aldrig slutar att visas.

  Varje dag...

  2017-01-30 14:27
  Från LeoIacobelli

  Varje morgon är en börda, varje morgon är en pina, varje morgon är som att dö om och om igen. Jag lever för smärtan. Har prövat att komma ifrån dig, leta efter andra och glömma bort det du gjorde emot mig. Det går inte. Tänker på ditt leende, dina smilgropar, hur dina ögon kollar upp när du är glad och glimrar och hur du tycker att du är imperfekt, du är perfekt som du är. Enda sen den dagen, då du valde en annan före mig, fast du visste hur jag kände, så finner jag inget hopp i min framtid. Det finns ingen framtid utan dig. Försöker att hålla tillbaka tårarna men de kommer, öser ner som ett vattenfall. Lusten att vara med kompisar försvinner och lusten att gråta blir förstöras. Att kunna få dig är som att önska för regn i en öken. Det enda vettiga vore att släppa dig, att låta dig försvinna ur mitt hjärta men som shakespeare sa "Doubt thou stars are fire, doubt thou sun doth move, doubt truth be a liar but never I doubt love". Det betyder att kärlek och magkänsla är det enda man kan lita på...

  Spring Wanties

  2017-01-12 00:08
  Från LeoIacobelli
  Traditionell svart kappa [River Island] / svart bälte [H&M] / Contour Kit [Anastasia] / Adidas Stan Smith Barneys New york edition [Adidas] / Vit skjorta [Filippa K] / Smink borstar för contour mm. [Real Techniques]

  Med våren runt hörnet så är det dags att vädra ut sin garderob lite. Fräscha upp den till nya året och skaffa in lite mer smink mm. I år kommer jag att rocka nörd looken med en formell twist. Här ovan ser ni ungefär vad jag kommer att ha på mig under våren. Min personliga favvo är skorna! De är väldigt dyra (3000kr inkl. frakt) men de är värda det! Självklart finns det ett billigare alternativ med. ni kan alltid köpa en vanlig H&M skjorta istället för den vita skjortan från Filippa K osv. Behöver inte vara märke!

  Jag ska nog börja ladda upp fler bilder (på min vardag), har varit väldigt dålig på det sedan bloggen startade. Vad tycker ni? Kommentera era åsikter.

  xoxo biatches