RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 07:03:48

swedishfika

swedishfika blogg på Nouw

Hallongrottor

2019-05-28 22:28
Från swedishfika

Små, spröda och ljuvligt goda hallongrottor!
Detta är enligt mig det bästa receptet på hallongrottor.
Jag har prövat mig fram många gånger och kommit fram till detta recept. Börja baka!

Recept
80 st små hallongrottor / 40 st mellan


Sätt ugnen på 175°C.
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk marsanpulver (varianten som går att att koka)
225 g rumsvarmt smör
Bobs Hallonsylt, på tub

Gör så här:

Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt sedan smöret. Det är viktigt att arbeta samman degen med händerna, på så sätt blir det lättare att forma den för att sedan stansa ut hål för hallonsylten.
Forma degen till bollar och lägg i formarna. (Jag använder mig av knäckformar när jag gör de små hallongrottorna.)
Stansa bollarna med något runt, typ skaftet på en träslev eller liknande. Ju längre tid du rullar bollarna desto mindre risk är det att de spricker. Det är viktigt att håller blir djupt så att inte sylten bubblar över i ugnen.
Lägg i sylt och grädda i ugnen i 10-15 minuter. De skall inte få färg. Låt de svalna på plåten. 

Jag valde att toppa hallongrottorna med frystorkade hallon när de kom ut ur ugnen! De ger god smak och ett  vackert utseende.


Klart!

Dumlekakor

2018-08-22 12:55
Från swedishfika

VÄRLDENS BÄSTA DUMLEKAKOR, på riktigt.


Recept:

24 st (i muffinplåt)


1 dl strösocker

1 dl rörsocker/farinsocker

225 g rumsvarmt smör

4 msk ljus sirap

5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1 tisk vaniljsocker

Dumlekolor, 1 st/kaka


Gör så här:

Rör ihop rumsvarmt smör och socker. Använd en elvisp med degkrokar eller en köksassistent. Tillsätt sirap, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop till en smidig deg.

Jag använde mig av en muffinsplåt när jag gör dessa, men det går lika bra att använda mindre muffinsformar. Tänk då på att ta dubbla formar för bättre stabilitet.

Tag en bit av degen, forma till en boll och lägg i formen. Tryck i en halv Dumle i varje kaka innan gräddningen.

Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader i ca 17 minuter, de ska få en fin gyllene ton. Men de skall inte bli för mörka! Tag ut kakorna i ugnen och lägg i en halv Dumle i varje kaka. Låt svalna på plåten.


Klart! Det går superbra att frysa ner dessa, jag tycker att de är som godast när de är kalla!


Kram!

Favoritbullar

2018-08-22 12:22
Från swedishfika

Hej!

Här kommer ett recept på bullar som jag knåpat fram, denna gången kalljästa. För dig som inte har tålamod på att den skall jäsa under natten i kyl fungerar det alldeles utmärkt att jäsa den i kyl i 2 h.

Any how, här kommer receptet.

Fördeg

5 dl röd mjölk (alternativt 4 dl lätt/-mellanmjölk och 1 dl grädde)

8,5 dl vetemjöl special

50 g röd jäst

2 dl socker

1 msk kardemummakärnor, som mortlars


Så här gör du:

Värm mjölken, det klassiska fingervarma är det som gäller. Smula ner jästen lite slarvigt i bunken och tillsätt mjölken samt sockret, rör om tills dess att jästen löst sig.

Häll därefter i mjölet och knåda i 5 minuter med köksassistent, degen skall släppa från kanterna och kraftigt arbetas samman. Jäs degen under duk i 15-20 minuter.


Huvuddeg:

150 gram smör, rumstempererat (ej margarin)

2 krm salt

5,5 dl vetemjöl special


Så här gör du:

Tillsätt först smöret och saltet till den jästa fördegen och sist mjölet. Använd en låg hastighet till en början och öka sedan successivt till medel hastighet, i 5-7 minuter.

Vik ihop degen enligt bild nedan. Detta för att öka spänningen i degen. Lägg i bunke med lock och ställ in i kylen över natten.

Det är inte jättenoga att degen skall stå i exakt si och så många timmar i kylen, ta ut den när du har tid. Men som riktmärke kan en tänka att den skall stå i kylen i minst 2 h.

Fördegen skall vara aningen lös inför jäsningen. Här är den efter den första jäsningen.

Tillsätt smör, salt och mjöl. Knåda på medel hastighet enligt receptet ovan.

1. Platta till degen något och vik in dess kanter mot mitten.

2. När alla kanter är vikta inåt, vänd degen med den spända sidan uppåt.

3. Lägg degen i bunken och låt jäsa i två timmar i kylen.

4. Efter käsning!

KAVNLING!

Nu kommer vi till det roliga, degen är jäst och det estetiska ögat skall stimuleras. Det är något kämpigt att kavla ut degen, men tro mig... det är det värt!

Jag tipsar om två olika sorters bullar i detta recept, alltså delar jag degen i TVÅ delar. Recepten nedan är alltså baserade på en halv deg.

1. Gifflar med smak av vanilj och mandelmassa toppade med vallmofrön.

2. Kardemummasnurror toppade med sockerlag, krossade kardemummakärnor och rörsocker.


Uppvispat ägg:

1 st ägg

1 msk vatten

1/2 krm salt

Vattnet och saltet gör att ägget blir lättare att bre på bullarna.


Fyllning 1:

1 msk hela kardemummakärnor

1 dl strösocker

1/2 dl farinsocker

100 g rumsvarmt smör

1 msk mörk sirap

Sockerlag:

1 del socker, 2 delar vatten. Koka samman på spisen. Breds på direkt när de tas ut ur ugnen, det skall fräsa lite härligt när sockerlagen möter bullarna.

Kardemummatopping:

2 msk mortlad kardemumma

1 dl rörsocker

Blanda samman alla ingredienser, inga konstigheter. Pensla med ägg innan gräddning och pensla sedan med sockerlag efter gräddning, strö därefter över mortlad kardemumma och rörsocker.


Fyllning 2:

100 g rumsvarmt smör

1/2 dl socker

1 tsk vaniljsocker (ej vanillinsocker, då det är smaksatt av syntetiska smakämnen)

100 g grovt riven mandelmassa


Blå vallmo


Blanda samman smör, socker och vaniljsocker. Mandelmassan rivs över degen efter det att smörblandningen breds på degen.

Pensla med ägg och strö över vallmofrön.


1. Kavla ut degan och skär den i två. Bred på smörblandningen och riv över mandelmassan. Såklart glömde jag att ta kort när jag gjorde resten av stegen. Men vik den ena halvan på längden i två vik, vänd skarven nedåt. Se nästa bild.

2. Dela varje halva i 8 bullar.

3. Låt jäsa i minst 1 h. (Gör fingertestet, tryck lätt med fingertoppen på den jäsande bullen. Åker fingeravtrycket tillbaka? Redo för gräddning!)

4. Pensla med uppvispat ägg och strö över blå vallmo.

1. Kvala ut degen, bred på fyllning nr.2 och vik degen på mitten.

2. Skär ut längder och tvinna dem till snurror.

3. Lägg på plåt och låt jäsa i minst 1 timme.

4. Pensla med uppvispat ägg.

5. Väl ute ur ugnen, bred på sockerlag och häll över rörsocker och kardemumma.

GRÄDDNING:

Sätt ugnen på 200 grader i god tid innan bullarna skall gräddas. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter eller tills dess att de fått en gyllenbrun färg.



Så! Där har ni det godaste receptet någonsin, på kalljästa bullar. Nästa bullrecept kommer snart!

Kram på er!!

Marängtårta

2018-06-21 09:10
Från swedishfika

Hej!
Här kommer ett recept på den enklaste och godaste av tårtor. Marängtårtan. Naturligt glutenfri dessutom, hur bra?!
Bakade sådana tårtor till vårat bröllop, gästerna älskade dem! Maräng, vaniljkräm, grädde och bär. Vad kan gå fel liksom?
Recept- 1 st plåt

Maräng

5 st äggvitor
3 dl socker
7 dl Vårgårdaris/rispuffar (inte Rice Krisp)

Sätt ugnen på 150°C.
Vispa äggvitorna till ett hårt skull och tillsätt sedan lite sockret i taget tills du fått en slät maräng. Vänd i riset.
Bred ut marängen på bakplåtspapper till önskad storlek, den växer något i ugnen. Grädda i ca. 1 timme och låt den sedan svalna i ugnen. (Marängen kan stå kvar i ugnen över natten.)

Vaniljkräm

5 st äggulor
1 dl socker
1 1/2 dl grädde (ovispad)
1 krm vaniljpulver
___
125 gram smör

Sjud äggulor, socker, grädde och vaniljpulver på svag värme tills smeten tjocknat.
Tag av från plattan och rör i smöret. Ställ i kylen.
Grädde- valfri mängd på tårtan,
jag bukar räkna 5 dl på en plåt.

Nu återstår bara montering! Jag använder alltid en marängbotten och inget lock. Tycker att det är finare för ögat när man ser grädden och bären, plus att det är mycket enklare att skära i den.
Men som sagt, maräng, vaniljkräm, grädde och bär. Klart!

Tårtan från vårat bröllop, och längst ner till höger den klassiska (i mitt fall) kalastårtan!

Kaffekakor

2018-06-11 12:30
Från swedishfika

Hej!
Long time no see. Här kommer ett recept som även du som nejsägare till kaffe kommer att älska! Min tedrickande mor tillhör en av dessa nejsägare och hon älskar dem!


Recept, 40st dubbla kakor:


Kakdeg:
150 g smör
3/4 dl socker
2 3/4 dl mjöl
3/4 dl potatismjöl
1,5 msk snabbkaffe
1 tsk vaniljsocker 


Smörkräm:
75 g smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
2 tsk kallt kaffe, gärna starkt

Gör så här:
Gör kakdegen först. Vispa smör och socker poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör tills allt gått ihop. Jag brukar knåda det sista för hand, på så sätt går håller sig snabbkaffet någorlunda helt. Sedan rullar jag ihop dem i två längder, cirka 3-4 cm/diameter, och lägger dem inlindade i plastfolie i kylen.


Nu är det dags för smörkrämen. Inga konstigheter där. Smöret bör vara rumstempererat, annars lär det hela sluta med florsocker i hela köket.
Blanda ihop alla ingredienser med elvisp och lägg i spritspåse. Spritspåsen gör det så mycket enklare att få rätt mängd på kakorna.


Kakdegen kan lätt ligga i kylen under natten. Denna gången blev det så för min del, så jag slängde in smörkrämen i kylen också. Såg bara till att ta fram dem så att den var i lagom konsistens till att spritsa ut på kakorna, när de svalnat.


Sätt ugnen på 175°C.
Ta fram kakdegen och skär varje längd i 30-40 st kakor, beroende på hur tjocka du vill ha dem. Tänk på att det är dubbla kakor plus smörkräm, mums!
Kakorna flyter inte ut och växer inte jättemycket i storlek, så lägg dem tätt på plåten så räcker det med två omgångar i ugnen. 


Kakorna gräddas mitt i ugnen i 8 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten och sätt sedan ihop dem med smörkrämen.
De avnjuts som bäst när de är kalla, njut tillsammans med en kopp kaffe eller te!


Tips!
De bör förvaras i frys.

Knäck på 10 minuter!

2017-12-10 13:51
Från swedishfika

Glad andra advent!

Så här i juletider kommer ett recept på världens snabbaste och enklaste knäck, som görs i mikrovågsugn!

30 st


1/2 dl muscovadosocker + 1/2 dl brunt farinsocker (strö)

Eller

1 dl strösocker/ brunt farinsocker

1 dl vispgrädde

1 dl ljus sirap

1 krm vaniljpulver


1. Rör ihop alla ingredienser i en värmetålig skål. Smeten ska helst bara utgöra 1/3 av skålen, för att få rum att bubbla ordentligt.
2. Ställ in i mikrovågsugnen i 8 minuter på full effekt.
3. Gör kulprov. Vill du ha hårdare knäck, kör i någon minut till.
4. Häll upp i formar eller bred ut på ett bakplåtspapper och bryr i delar till knäckbräck.

KLART!

Saffransbullar med mandelmassa & vanilj

2017-11-30 15:08
Från swedishfika

Hej!

Nu närmar sig juletider. Här kommer ett recept på världens bästa saffransbullar, enligt min mening. Det är ett recept med en fördeg, låter konstigt va. Men va inte orolig, det är superduperenkelt.

Fördeg


5 dl mjölk
50 g jäst (för söta degar)
1 g saffran (2 paket)
8,5 dl vetemjöl

Deg

150 g smör
2 dl strösocker
2 krm salt
5,5 dl vetemjöl

Fyllning

250 g mandelmassa
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
120 g smör, rumstempererat

Saffransdeg

• Börja med en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i den.
(Mortla gärna allt saffran tillsammans med 1/2 msk socker.)

• Blanda mjölkblandningen tillsammans med vetemjölet, knåda till en fin deg. Har du en köksassistent så använd gärna kroken, kör degen på medel hastighet i 5 minuter. Låt ligga kvar med en duk över och vila i 15-20 min.

• Blanda i de resterande ingredienserna i degen och kör på medelhastighet tills degen känns len, glansig och börjar släppa kanterna. Har du ingen köksassistent då är det viktigt att du knådar tills du inte orkar mer, först då är den klar.

• Låt degen vila under en duk i ca 20-30 minuter så degen släpper sin spänning.

Mandelfyllning

• Blanda mandelmassa med strösocker och vaniljsocker. Blanda i lite i taget av smöret tills du har en slät och fin fyllning.

• Kavla ut degen, cirka 0,5 cm tjock deg på ett lätt mjölat bord.

• Bred ut fyllningen jämt över degen.

• Rulla degen på valfritt sätt. Lägg sedan bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ordentligt under en duk i 1-2 timmar.

• Sätt ugnen på 200 grader, i god tid före gräddning. Pensla bullarna med ägg och strö över hyvlad mandel och pärlsocker. (Ett tips är att vispa upp ägget lätt med en skvätt vatten och lite salt, då blir det lättare att pensla.) Grädda mitt i ugnen i 13-15 min tills dina saffransbullar har fått en fin gyllenbrun färg.

Kalljästa kardemummasnurror

2017-03-09 13:51
Från swedishfika

Hej!

Nu var det längesedan jag delade med mig av någonting smarrigt och vardagsglädjande här!
Jag hållit på detta recept ett tag och nu delar jag gladeligen med mig av det, wiho!! En enkel deg som man inte kan misslyckas med. Ner med allt u bunken, klart! (Typ...)
Se så, sätt igång med baket!

Recept


Deg

1 msk mald kardemumma
150 g smör
25 g (1⁄2 pkt) jäst för söta degar
2 1⁄2 dl kall röd mjölk
2 1⁄2 dl kallt vatten
1 1⁄2 dl strösocker
1 tsk salt
850—900 g (14—15 dl) vetemjöl special

Fyllning
20 g (2 msk) hela kardemummakärnor
2 dl strösocker
1/2 dl muscovadosocker
200 g rumsvarmt smör

Garnering
1 ägg
1 msk vatten
2 tsk mald kardemumma
1 krm salt
Pärlsocker


Så bakar du utan degblandare:
1. Börja med degen: Skär smöret i tunna skivor (använd gärna osthyvel) och blanda allt utom hälften av mjölet till en något så när jämn smet i en bunke. Tillsätt resten av mjölet och rör ihop till en deg. Degen behöver inte knådas, bara blandas tills den precis går ihop. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt vila i rumstemperatur i cirka 1 1⁄2 timme.

2. Skrapa ut degen på ett lätt mjölat bakbord och forma den till en slät bulle genom att vika in kanterna mot mitten och sedan vända den så att skarven hamnar nedåt. Ta en degskrapa till hjälp om det behövs. Strö på mjöl, täck med plastfolie och låt jäsa i cirka 1 1/2 timme i rumstemperatur.

Tips!
Ställ gärna in degen i kylen i 30 min till 1 timme, det blir betydligt lättare att kavla ut degen då.

3. Gör fyllningen: Blanda kardemumman med sockret och vispa i det rumsvarma smöret. Fyllningen kan stå framme tills dessa att den skall användas, då blir den lättare att få breda över degen.

4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och tryck ut den lite för hand. Kavla ut degen till en rektangel. I detta steg är det viktigt att inte kavla ut degen för mycket. Det räcker om degen är ca. 1 cm tjock eftersom att den skall kavlas ut igen, se nedan.

5. Bred på fyllningen, så jämnt det går och ända ut i kanterna.

6. Vik degen som ett treslag: vik först in en tredjedel från ena sidan, sedan en tredjedel från andra sidan. Vrid degen så att öppningarna kommer på sidorna och kavla ut degen en aning.

7. Skär 1–2 cm breda remsor med en sporre eller en kniv.

8. Tvinna en degremsa och snurra ihop den till en bulle. (Jag länkar en video längst ned i inlägget där Roy Fares exemplariskt visar hur man får till de bästa snurrorna!) Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper. (Detta är enbart ett förslag, givetvis går det lika bra att forma bullarna efter sin egen smak och tycke! Täck plåten med en bakhandduk och låt bullarna jäsa tills de närapå dubblerat sin storlek, 1 1/2—2 timmar.

9. Sätt ugnen på 250 grader i god tid, minst 30 minuter före gräddning.

10. Pensla bullarna med äggblandningen (innehållande kardemumma) och strö på pärlsocker

11. Grädda bullarna i mitten av ugnen tills de har fått fin färg, cirka 8 minuter. Ta ut bullarna NJUT!!

Så bakar du med degblandare:
1. Mortla kardemumman och skär smöret i skivor. Blanda samtliga ingredienser och kör i degblandare på medelhastighet i 10—15 minuter. Degen ska vara relativt lös.

2. Följ punkterna 2—11 ovan.



Så, bra jobbat! Nu återstår det bara att njuta av dina fantastiska bullar med ett gals kall mjölk, en nybryggd kopp med kaffe eller en härlig balja med te.


Kram!

Julen är här

2016-12-18 17:30
Från swedishfika

Hej!

​Nu har inspirationen till att fylla på bloggen tittat fram igen. Vilket passar utmärkt så här i juletid, då spisen och ugnen går på högvarv här är hemma. I bakgrunden rullar Ernst, inte bokstavligt talat, och Mariah Carey bidrar med julstämning så det knakar i väggarna.
Så, nu är det hög tid att jag delar med mig av några favoriter! Både gammalt och nytt.

Välkommen!

Viker av från fika-bilderna och slänger in vår gran. Den blev så fiiiin i år! Vi testade en ny grej och körde på en vanlig utomhusslinga i granen, smidigt och snyggt!


 Recept

Chokladkola med rispuffar

Ingredienser:

100 gram smör
1 dl strösocker
1/2 dl muscovadosocker
4 msk sirap
2 1/2 msk kakao
1 krm salt
ca. 4 dl rispuffar (Vårgårdaris)


Gör så här:

Smält smöret och tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i någon minut.
Tillsätt rispuffarna. Jag valde att tillsätta 4 dl rispuffar, men känner du för att ha i mer eller mindre... gör som du vill och känner!
Lägg i formar och ställ i kylen.

Njut!

 
 Recept

Milanostänger med saffran

Ingredienser:

ca. 30 stycken

4 1/2 dl vetemjöl
200 gram smör
3/4 dl socker
1 st. äggula
1 msk vit sirap
1 paket saffran (0.5 gram)

Fyllning:
200 gram mandelmassa
Pensling och garnering:
Äggvita
Pärlsocker
Mandelspån

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda snabbt ihop mjöl, smör, socker. (Gärna i en bakmaskin, men det går lika bra att arbeta för hand.) Mortla saffranet tillsammans med lite socker. Blanda äggulan med den vita sirapen och tillsätt sedan saffranet, låt stå i någon minut. Tillsätt sedan blandningen i degen.
När degen gått ihop ställer du den i kylen i ca. 30 minuter.

Kavla ut mandelmassan så att den är ca. 1 cm tjock. Skär nu mandelmassan i små längder, ca. 1 x 5 cm.

Kavla ut degen på mjölat bakbord, skär ut rektanglar, 8 x 6 cm. Lägg nu stavarna av mandelmassa längs ena långsidan och rulla ihop. Repetera detta tills degan är slut! Det är ett pilligt jobb. Men för mig är det som terapi, så det är bara att bita ihop.

Pensla kakorna med äggvita och strö på pärlsocker och mandelspån. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, eller tills de fått fin färg.


Tips!
Det var första gången jag gjorde dessa milanostänger med saffran. De blev verkligen så goda! När det kommer till fyllningen, i många recept så står det att man ska blanda 200 gram riven mandelmassa med 3 äggvitor. Men jag tycker personligen att detta blir alldeles för kletigt, det rinner ut och det blir svårt att rulla fina kakor. Istället följde jag denna gången Johan Sörbergs råd och kavlade enbart mandelmassa och skar i stänger, det var så mycket enklare och enligt mig så smakade mandelmassan mycket mer än när man blandar den med äggvitor.


Iväg och baka med dig nu, lycka till!

Milanostänger med saffran.

Oreotårta- glutenfri

2016-10-11 14:33
Från swedishfika

Den drömmigaste chokladtårtan någonsin, och dessutom GLUTENFRI o& LAKTOSFRI. Hur bra?! ALLA kan äta den. Jag delar gladeligen med mig av detta recept till dig.

​1. Tårtbotten
6 ägg
3 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl potatismjöl
1 dl glutenfri mjölmix
0,5 dl kakao
glutenfria oreo-kex (cookie-o) till botten

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda bakpulver, potatismjöl, mjölmix och kakao ien bunke. Vispa ägg och socker länge, tills dess att det ser vitt och poröst ut. Tillsättmjölblandningen och rör om, försiktigt.
Ta fram en form (ca 24 cm i diameter) med löstagbar kant och smörj formen med smör. Klä botten med bakplåtspapper. Täck botten med de glutenfria kexen, Cookie-o. De ska vara hela. Häll sedan smeten försiktigt i formen.
Lägg lite folie över tårtan efter halva tiden, så att den inte bränns. Vänd tårtan upp och ner när du tagit ut den, för att få den ”platt”. Låt tårtan svalna innan du skär i den.När den svalnat, skär i tre delar.

2. Fyllning:
400 gphiladelphia ost
3 dl florsocker
3-4 dl vispgrädde
6 st glutenfria Oreos
1 1/2 msk kakao

Gör så här:
Blandaosten, florsockret och kakaon mjukt. Vispa grädden ganska hårt och häll iostblandningen. Rör försiktigt så att luftigheten inte försvinner. Krossaoreo-kexen smått och häll i. Blanda väl.

3. Chokladganaché:
150 g choklad
ovispad grädde
2 msk smör

Gör så här:
Koka upp grädden på svag värme i en kastrull. Rör om nästan hela tiden så grädden inte bränns vid. Hacka chokladen och häll över den varma grädden. (Ju mergrädde desto tunnare och ju mindre desto mer trögflytande osv..) Tillsätt smöretnär du är nöjd med konsistensen på ganachén. Smöret gör den glansigare. Låt detsvalna lite innan du häller den på tårtan.

4. Montera tårtan så här:
Lägg en av de tre bottnarna (inte den med oreo-kexen) på ett tårtfat. Bred påett rätt så tjockt lager med fyllning över hela bottnen. Lägg nu på den botten med oreo-kexen och gör samma sak. Ju mer fyllning desto bättre. Lägg till sist på den sista av de tre bottnarna och bred ett lager fyllning runt hela tårtan. Börja med toppen och gå sedan nedåt kanterna. Använd en tårtspatel.
​Låt tårtanstå i kylen och bli kall innan du häller på chokladganachén. Låt sedan tårtanstå i kylen, helst över natten så att den hinner bli saftig och god innan denska ätas. Dekorera sedan tårtan genom att spritsa ut 6 st grädd-virvlar påchokladen. Tryck ner ett oreo-kex i varje grädd-virvel. Mums!

Tips!
Potatismjölet går att ersätta med maizena. Jag valde att strö lite krossad Daim över kakan, lite annan struktur. Mycket gott! Och för allt i världen, snåla inte med fyllningen. Bre på bara! Man kan aldrig få för mycket av det goda. KÖR HÅRT!