RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 06:31:41

ebbanordqvist blogg

ebbanordqvist blogg på Nouw

//Tilda W

2019-05-28 15:19
Från ebbanordqvist

Konrad

2019-05-24 12:26
Från ebbanordqvist

Alltså kolla på min lilla stjärna, man kan ju inget annat än att älska honom. Jag HOPPAS att hans ena öra håller sig uppe & de andra nere, tycker det är så charmigt!! Han har börjat utvecklas mer som en hund nu, så roligt att se hur han börjar lära sig saker sakta men säkert.

Hoppas ni inte dog sotdöden där ute nu..heheh

Ha en fin fredag!

/Ebba

Valpmys i solen

2019-05-22 11:05
Från ebbanordqvist

Wow hörni vilket väder det är. Nu börjar sommaren komma på riktigt. Blir glad i hela kroppen av detta!!
Konrad väckte mig klockan 5 imorse, så då var det bara gå ner & kissa honom. Vi lekte i någon timme sen somnade vi om till 20 över 8! Ändå väldigt bra medtanke på att vi gick & la oss runt 22 igår.
Han är fantastisk, men dehär med rumsrenhet är svårt tycker jag.
Nu sitter vi ute i solen på min balkong, jag är vaken medans Konrad har somnat i mitt knä.
Kul att han känner sig bekväm vid att vara nära så pass tidigt!
Senare idag ska vi iväg till arken zoo, måste köpa ett koppel som inte är för stort... haha, det är skitsvårt till denhär lille!
Vad ska ni göra idag?

/Ebba

Inreda hemmet med secondhand?

2019-05-21 15:41
Från ebbanordqvist

Tjenare gänget!

Något som jag älskar är att gå på loppisar,secondhand affärer & scrolla genom exempelvis tradera. Jag har många fynd som jag har köpt begagnade, mestadels inredning men också en del kläder faktiskt. (kan visa er i ett annat inlägg)

Just det här med second hand vet jag att en del tycker kan vara lite äckligt, speciellt just med kläder. Jag tillhör den gruppen som inte tycker så! Jag ÄLSKAR det.

Man vet aldrig vad man kommer komma hem med, sen vet jag ju också att många tycker det kan vara svårt att hitta något snyggt.

Mina knep är :

- planera aldrig innan vad du ska köpa om det är mindre prylar. Låt butiken i sig få vägleda dig!

- använd fantasin, vad skulle jag kunna ha den här burken till? i vilket rum skulle den passa? hur kan man kombinera den? osv osv. Här handlar det om att se något i allt, På så sätt tror jag också du hittar din stil & blir säkrare i vad du söker.

- Har du någon favoritdesigner? Leta efter saker som liknar deras formspråk, kanske hittar du något som är nästan identisk med originalet för 40 kr?

Vi kan enkelt få ihop ett snyggt & personligt hem med saker som man kanske nästintill är ensam om. Är inte det fantastiskt? + att summan blir absolut inte densamma om vi bara skulle köpa nya grejer.

Secondhand butiker i östergötland som jag gillar :

- Myrornas i Linköping

- Hjärta till hjärta , i linköping & mjölby


Brukar ni handla second hand? Har ni några tips på bra secondhandbutiker?

/Ebba

Telfonmöte & ivrig inför framtiden

2019-05-21 13:00
Från ebbanordqvist

(Bilder från en gammal plåtning)

Jag ser ändå fram imot vad framtiden kommer ge mig.

På tisdag nästa vecka ska jag ha ett telefonmöte om ett eventuellt kommande samarbete, som skulle passa mig så bra & som jag hoppas jag får!!

Jag ser ändå att möjligheterna finns där ute & att det blir ljusare med tiden, mer än vad jag har gjort tidigare. JAG HOPPAS, på att den här sommaren kommer ge mig mer. Så jag kommer ett steg närmre min dröm! Jag är redo för förändring i mitt liv. Hit me up!

Vad har ni för drömmar?

/Ebba

Mitt framtida hem

2019-05-20 10:00
Från ebbanordqvist

Men herregud hörni, pinterest. Finns det något så vackert?

Skulle man lägga ihop min skärmtid under en dag, så tror jag att den största procenten går till pinterest. Alltså jag är besatt & har nog varit i upp mot 3 år. ( börjar detta bli ett sjukt beteende? haha) Jag ÄLSKAR pinterest & allt som finns där till .

Frågar ni mig så är det den mest genialiska appen på marknaden!! Okej, så.. mycket av de jag tittar på där & fastnar kring är SÅKLART porträtt bilder. Vilket jag tror ni hade kunnat räkna ut eller iaf gissat er till ... ;)

Sen har vi min stora kärlek till Inredning, som jag faktiskt inte tror jätte många vet om att jag har. Börjar väl uppdatera mer om de nu när jag faktiskt bor själv & kan nyttja lite större ytor till att få de som jag vill ha de.

Mycket ny inspiration till inredning får jag genom pinterest. Det kan var att ge liv till mindre ytor, kombinera olika färger, mönster & former. Men också att hela tiden kunna utveckla sitt sätt att inreda med hjälp av vissa medel, kanske låta sig själv att gå lite ur sin box & testa lite nya färger & kombinationer.

Här har ni lite bilder som ger mig inspiration till framtida hem, men också i dagens läge!

/Ebba

Saker jag har lärt mig de senaste åren

2019-05-18 12:00
Från ebbanordqvist

Många gånger tänker jag att tiden står still, eller det känns så i alla fall.. Visst är det konstigt! För egentligen har det hänt massor, men man väljer bara att inte se de.

Jag har ju egentligen utvecklats jätte mycket & börjat tänka annorlunda än vad jag tex gjorde under gymnasietiden & om inte annat under högstadietiden. Min tonårstid, har jag inte alls tyckt om. Men samtidigt har den gett mig så mycket! För mig har de senaste åren då jag har gått ifrån ungdom till "ungvuxen" varit dom osäkraste,jobbigaste,svåraste & tuffaste åren.

Jag tror att under dom här åren försöker man hitta sig själv som mest, jag har fortfarande inte hittat mig själv helt ännu. Men jag känner att jag är på god väg. Men jag stannar aldrig riktigt upp & tänker på vad som har utvecklat mig & när det har utvecklats. Saker jag lärt mig under tuffa tider & saker jag nu gör utan problem. Nu tänker jag stanna upp & reflektera!


1. Jag har lärt mig vilka som är mina riktiga vänner. Den här är svår, många gånger så tror man att vänner kommer bestå hela livet & att dom aldrig skulle prioritera bort än. Tills det väl händer! Se aldrig det som något dåligt, vissa vänner växer man ifrån & vissa behandlar dig inte som en vän borde göra. Det handlar om att acceptera förändringen & inte vara kvar i något som inte fungerar eller är bra för dig!

2. Att jag får vara annorlunda. Många gånger så vet jag att folk har kollat snett på mig, tänkt att jag har förändrats & yes det har jag. Så in i! Jag är inte längre rädd för vad folk ska tycka om mitt hår ligger fel, att mina kläder inte är som alla andras, att mitt sätt att tänka är konstigt eller att jag inte passar in i de som man är "van" vid. Helt ärligt så vill jag inte vara där heller, tänker aldrig hänga med folk som inte uppskattar den JAG ÄR. Vilket slöseri på tid?

3. Att ha tålamod. Något jag definitivt har lärt mig nu på senare tid. Tror jag har mycket att tacka mitt jobb & att bo själv. Ibland måste man spara, tänka om & vänta. Jag har inte allting nu, som jag en dag vill ha. Ge saker tid & stressa inte! Det ger en bara mer obalans i livet. Jag har inte haft tålamod i mina dar, mycket just kring mina framtidsplaner & då har det istället gått åt ett annat håll när jag har stressat fram beslut.

4. Att det faktiskt finns folk som älskar mig & att jag ska andas in varenda liten del av de. Låta självhatet försvinna trots att processen är lång & trasslig.

5. Att ta ansvar. Nu tänker jag mycket mer på saker som ska göras rätt. Förut gjorde jag först & tänkte sen, såklart händer det ibland idag också men inte på samma sätt. Dessutom gillar jag att ta mer ansvar nu än tidigare & de trodde jag aldrig att jag skulle säga. Ha-ha-ha!

6. Att drömmar visst kan bli till verklighet, så länge man bara kämpar & ger det tid. Jag kan bocka av många av mina idéer på plåtningar som jag har haft faktiskt! & Mer ska bockas av :)

/Ebba

Mina favorit hörnor i hemmet

2019-05-17 10:00
Från ebbanordqvist

1. Min balkong. Speciellt nu när det börjar bli varmare. Så himla mysigt att sitta i min soffa gjord på lastpallar i solen & njutaaa!! // 2. I mitt vardagsrum, tycker jag har lyckats få den svarta väggen lite mindre dystert med min lilla hörna!

3. ÄLSKAR min "trä-korg", köpte den på hjärta till hjärta här i mjölby för typ 70kr. Tycker den ger en härlig rustik känsla till rummet. // 4. Mitt sängbord, har både mitt lilla bibliotek & ett minne från bali. Min buddahstaty, tänker på den resan varje gång jag ser den. VILL TILLBAKA!!

5. Mitt kök, de rummet som jag är mest nöjd med. Tycker jag har fått det till min stil & väldigt mysigt, tillbringar mycket tid där framför datorn.

6. MIN SÄNG!!! Men det var väl kanske ingen nyhet, vem älskar inte att lägga sig i sängen & gosa ner sig!!

/Ebba

En förvirrad framtida hundägare

2019-05-17 06:09
Från ebbanordqvist

Uppe med tuppen!
Idag kör vi morgonpass,börjar klockan 7.
Har nog klämt 4h inatt, varit väldigt spänd & tankesprid eftersom jag hämtar hunden idag. ”Vad ska jag ha med mig?” ”Finns koppel på plats?” ”Borde jag köpa något godis så han tänker på annat under resan hem?” ”Hur ska jag få han som tryggast?” Osv osv..
Jösses.. har nog packat för ett helt hunddagis i mitt huvud från klockan 22 igår. Då är man pigg & allert idag! Men det är ju ändå fredag, nice ju.

Ni ska få en fun fact om mig :

När jag börjar tidigt på morgonen äter jag alltid min frukost i sängen. Skit grisigt, i know! Men de kan man väl få unna sig. För mig är tiden på morgonen den viktigaste under hela dagen & jag älskaaaar frukost. Morgonkaffet är ju inte heller något man tackar nej till precis!
Hoppas ni får en grym fredag iaf, kram på er.

/Ebba

Mina cravings

2019-05-16 17:00
Från ebbanordqvist

(Illustration gjord av mig! Hojta till om ni vill pryda någon vägg med denna hemma. Finns alltså till salu!)

Alla har vi dom, saker man kan bli sugen på bara sådär. Finns liksom inget stopp! Man MÅSTE bara ha det ibland. Jag snackar såklart om cravings. Jag har massor, ibland blir jag förvånad över hur man kan bli så sugen på så konstiga saker ibland. Men det är lite komiskt när man väl börjar tänka på vilka cravings man faktiskt har..

Här är mina :

1. Cashewnötter, den har jag nästan konstant. Visst är det konstigt, det är väl typ också bland de nötter som smakar minst. Ganska lite smak i dom, men ack så goda! För mig är det farligt att gå förbi nöthyllan eller naturgodiset i affären. Jag har svårt att inte köpa de när jag väl ser dom! Men ibland lyckas jag hejda mig...

2. Sushi!! Alltså det här är en grej som jag har tyckt om väldigt länge, inte alla som håller med mig & ser hur gott det faktiskt är. Jag tror att anledningen till att denna craving finns är nog för det är så små bitar, så man vill bara ha mer utav det goda. Jag skulle lätt kunna sitta & äta sushi dag ut & dag in, men då hade jag inte haft några pengar kvar i plånboken.

3. Riskakor. Har ni ett paket riskakor hemma, göm det direkt om jag kommer dit!! Jag kan enkelt trycka ett helt paket, hade det funnits flera så hade jag nog tryckt dom med... hehe

4. Redbull. Jag vet, detta är inget bra! Men ibland kommer suget liksom till mig & då står jag där utan att ens tänka med en redbull på kassabandet, såååå gott!

5. Mackor. Detta är min stora kärlek i livet, mackor funkar ALLTID. Det går liksom att variera så mycket, men också bara en tråkig ostmacka är fantastiskt. Ä-L-S-K-A-R.

6. VITLÖKSBRÖD. Denna kan jag väl inte vara ensam om? Detta är ju typ det godaste som finns. Gärna lite gyllenbruna, kanske någon god pasta till & kunna doppa brödet lite. MUUUUMS

7. Lindt's Mörka choklad med hallonbitar i. Assoo dra mig baklänges vad smaskigt det är. Min tips är att lägga den i kylen innan, då är den som bäst!


Vad har ni för cravings? BERÄTTA.

Tycker sånt här är så kul, det har liksom fått en egen plats i våra huvuden.

/Ebba