RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-16 13:03:59

My Travels

mytravels blogg på Nouw

Konserten

2019-08-16 11:45
Från mytravels

Heya!
Nu är det sista dagen. Ej hunnit skriva men ska försöka minnas allt. På tisdagen tog vi sovmorgon, sedan var vi på Gröna lund en stund. Älskar att bara går runt där även man ej ej har åkband, det är så mysigt. Åkte fritt fall o käkade pasta hihi! Efter det åkte vi in till stan o kollade på Rockbjörnen i Kungsan, provade sushi i stockholm, men den va fan inte alla bättre än Kalmars som alla säger! Stannade ej hela Rockbjörnen för det var så stökigt dock.

Dagen efter det var det dagen D. Började med panik för vi försov oss o vaknade av en slump som tur va!! Vi vaknade vid 04 o bussen gick 04.35. Upptäckte jag tappat min ena lins (linser som jag jar ett år o kostar 4000- fick PANIK) så såg på ett öga hela dagen lol. Sen glömde jag min plånbok... men sen blev det bara bättre. Väl där såg vi 2 personer som stod vid ingången så vi ställde oss med dom. Det var Olivia o Markus, som var där med Mikkan o Maddis. Vi möttes vid 05 o blev snabbt vänner med dom. Nån timme senare joinades vi av Joanna som både såg ut och var som Lily i How I met your mother haha. Vi blev ett dreamsquad som krigade tillsammans mot idiotiska australienare som försökte tränga sig. Vi blev ledare för nummerutdelningen o kände oss som värsta diktatorerna haha.. morgonen var sviiinkall men det blev varmare framåt dagen. Skrev frebilt med tjejen som skulle fixa mig backstage men det kändes ej lovande för hon dissade mestadels. Är glad hon gjorde det nu i efterhand för fick perfekta platser o kunde inte umgåtts med finare människor. Pratade om allt, hade varsitt mental breakdown och lite sånt där i 15 timmar. Beställde käk från Phils burger o bad till vakten o hjälpa oss få in oss först, jag hade nr 6. Vakten va bae vilket va sån tur för vi fick gå in först!!!!

Väl inne lärde vi känna 3 killar som satt bakom som va så sjukt sköna, vi satt o rabblade upp random djurarter i 3 timmar tills konserten började. O asså konserten. Omg... kan ej beskriva med ord det är omöjligt... ALDRIG tyckt något var i närheten av detta. Musiken. Showen. Deras mimik. ljudet. ALLT!!! HELT MAGISKT!!! Helt sukt magiskt!!! Skrek så mycket o ba dansade o typ grät när jag såg att Paul va lika glad i verkligheten som på videos haha han är min absoluta favorit. Till hade lärt sig svenska, smart som han är den lilla kasslern o sa bl.a ”jag vill knulla” :))).... så mkt effekter. Flake knuffade till av scenen, de åkte båt över publiken, sprutade eld så de kändes som ögonbrynen brann upp, dränkte oss av skum av en gigantisk penis, dansade en korreografi när Reesh DJade, eldade upp Flake, Paul o Reesh hade Paulchard moment för att please hardcore fansen, eldade upp en stor barnvagn med en docka i i Puppe, sprutade konfetti.. bäst var du riescht so gut och ich will på slutet när man ba kunde skrika o svara på frågorna, jag o mikkan diggade sönder. O pussy såklart, han bakom skrek ”Tilly, göd mig med vad som helst” hela tiden hahah jag var inte den mest maniska där. Grät när det var över.

Igår blev jag medbjuden på pub av gänget från igår. Vi bondade om möjligt ännu mer och har verkligen fått vänner för livet. Vill till Stockholm NU!!! De va Mikkan, Markus, Maddis o hennes flickvän, hon var sååå gullig och alla var så otroligt snälla mot mig Så himla tacksam!!!!!

JUSTE inte berättat om Tore o Anette men de vi bor hos är oxå jättegulliga samr deras inneboende Carmino hihi, fått så många nya vänner i Stockholm. Varit helt perfekt!!!! Idag ska vi hem, med massa minnen o nya vänner i bagaget


Stockholm sommaren 2019 dag 1

2019-08-13 00:52
Från mytravels

Hejsan!
Nu var det ett tag sen vi var iväg, har jobbat som fan så underbart o äntligen hitta på något! Vi e nämligen i Stockholm för att se RAMMSTEIN!!!!! Åkte hit redan 05.00 imorse, träffade Joy igårkväll så dygnat o e sjukt trött atm. Men haft en så bra dag. Vi började käka Panefresco. Sen satte vi oss i Hötorgshallen. Under dagen o gårdagen har jag haft kontakt med en tjej som turnerar med Rammstein, som jag fick via Gvantsa som
Är en nära internetvän. Enligt henne kan jag få träffa bandet på onsdag så jag har ju konstant adrenalinpåslag och är en durasellkanin lol. Sen kollade jag Stadion där de ska spela. Mamma var en bit bort. Först såg jag mitt livs första daddy issue Johan Promell (japp detta beteende började som 5 åring när jag såg tallang), därefter såg jag då självaste Flake Lorenz som spelar keyboard i rammstein... jag blev så chockad så kom mig ej för att säga något. Ringde mamma som såklart inte tänkte låta Flake fly från oss så jag följde efter Flake 40 min genom hela Östermalm medans mamma jagade mig o sprang som ett fån. Tillslut hittade vi honom och han verkade rätt så creeped out (han såg troligen jag förföljt han 40 min...) men vi fick autograf :)

Sen mötte vi Tore och Annette på Harvest, så sjukt fina människor. De gav mig verkligen motivation till att kämpa för att förverkliga mina drömmar och mål! Hade en väldigt mysig kväll o dag❤️ E så jävla nervös för rammsteingrejerna HOPPAS jag kan få följa med deras (det jag tyvärr tror är groupies lol) tjejer o träffa dom efter konserten, hade svimmat och dött och kramar Paul tills han kvävdes. Det var allt för idag.

Godnatt!

Visby

2019-01-10 16:44
Från mytravels

Hej!
Skriver detta inlägg i efterhand för har haft mycket annat att göra. Tänkte lägga in lite bilder från min o pappas resa till Visby. Vi fik åka en dag tidigare på jullovet för båten ställdes in pga storm dagen den egentligen skulle åkt.sjuk otur det händer liksom aldrig. Så det bestämdes väldigt spontant. Vi åkte båten vid 20 o va inte där förens mitt i natten. Det blåste stört mycket då. Första natten bodde vi på ett random vandrarhem vi bokade snabbt. Fanns inga lakan trots vi hade bett om det :/ freeeesh...

Vi började andra dagen med en promenad men det blåste så det bet i kinderna, man kunde ej hålla ögonen öppna knappt. Tegelplattor hade rasat och träd fallit o stormen va värst i Gotland av hela Sverige. Vi gick genom stan som sov för allt va väldigt dött den årstiden lol. Affärerna öppnade 12 o stängde 16 o restauranger hade ej öppet. Vågorna piskade upp o det var coolt att se havet. Vi gick förbi Allmedalen och satte oss vid stadsbiblan som låg precis bredvid och fikade där. Det var mysigt. Sen kollade jag affärer i Gamla stan. Dagarna har flytit ihop för vi gjorde typ samma varje dag På kvällen käkade vi på olearys efter vi hade bytt till ett bed and breakfast på mullbärsgården det var så mysigt där!!! Vi bodde bredvid olearys precis. Jag käkade kyckling o pappa hamburgare. Mina kompisar planerade fest på snap o jag kände mig liite isolerad där i stormen utan båtar tillbaka till omvärlden men det var mysigt ändå haha. Sen gick vi till clarion hotellet och satt i deras SÅ DINA LOBBY!!! Drack ett glas rosévin för så fancy e jag ahah sen gick vi hem.

Dagen efter gick vi först en promenad runt muren och genom botaniska trädgården o pappa berättade om anekdoter . Mysig promenad men kaaaallt men fotade fina bilder. Det snöade o stormen va borta. Olika väder varje dag!! Sen kollade jag de nya affärerna o shoppade på bikbok o åt på max. Var innte i kyrkan och kollade utsikt över staden. På kvällen var det samma sak som kvällen innan haha. Det var mysigt jag introducerade pappa till bra memes. Sen gick vi hem o upptäckte världens bästa mullbärsgården hade baetvapparater med youtube. Vi kollade all möjlig musik det va gööött!!!

Sista dagen spenderade vi på museet. Det var faktiskt mysigt och större än jag trodde!! Denna dagen var både storm och snö borta och det regnade istället haha... köpte ett så fint halsband på museet. Minns ej specifikt varje dag men vi gick men man gick över gamla stan snabbt och vi gick alla gator många gånger. Det var mysigt trots vädret. Det påminde om gamla stan i Kalmar, ljusa hus. Det var mysigt kan tänka mig att det är goals att va där på sommarn!!! Sen tog vi iallafall båten hem efter jag käkat subway!!

Det var en mysig tripp, här kommer några bilder:

Kryssningens sista dagar

2018-11-06 13:17
Från mytravels

Hej!
Kommer avsluta med ett inlägg för att berätta om den sista dagen på båten och alla sorgliga och fina stunder den dagen innehöll! Den dagen spenderades hela dagen till sjöss. Jag och mamma började med en frukost utan stress vilket var så skönt. Sen gick jag och badade och mamma fixade på rummet (det visade sig att både Amy och mamma ville att jag och Colin skulle vara ute från rummen när dom skulle packa för vi var bara dampiga och ivägen hahah). Sen möttes mamma och jag och såg på när dom visade hur personalen vikte handduksfigurerna som var på våra rum. De hade typ 8(!!,) anställda bara för att vika dom, fattar att kryssningen är så dyr nu alltså.... när vi satt där och kollade kom Amy bakom oss och kramade om oss. Hon sa: Tonight, we have a surprise for you! You eat dinner with us at 6.30, so don’t eat to much lunch! But now focus on the towels , sen gick hon och både mamma och jag började böla hahahah. Vi gick till dom sen och lilla Colin satt och fixade alla bilderna till datorn för att jag skulle kunna lägga över dom på min sen. Finns inga ord för hur snälla dom är. Vi kan inte ge igen för allt dom gör för oss, o Amy ba: vi gör det inte för att det är en tävling eller för att få något tillbaka, vi gör det för vi gillar er! Colin ba: fast om det hade varit en tävling hade vi vunnit hahaha. Jag konstaterade att det var bra att vi möttes för både mamma och jag var så trötta på varandra och Amy sa att dom var det med och Colin höll inte med haha. Sen badade mamma och jag och köpte lavendeldrink men dom var inte lika goda som amys lavendeldrinkar alltid e såklart.. sen gick vi runt och kollade lite på båten. Jag snackade med en tant i poolen och vi snackade med bartendern i centrum och försökte klämma ur det sista av allt och alla som fanns på båten haha. När jag gick in i hissen kände ALLA som var där inne igen mig o ba ” har du inte träningsvärk i armen efter tärningarna igår”, ” kanske e bäst jag håller din drink det känns lite risky med tanke på igår ” sen jublade dom när jag gick av jag doooog. Det var tur att kryssningen snart var slut när vi lärde känna Colin som gjorde mig känd på båten lol. Vi mötte Natasha i casinot hon hänger där precis hela tiden. Gick upp o kollade på colin o amys rum o la över hans bilder på min dator. När jag öppnade dörren blev det korsdrag så amy stängde balkongdörren men colin sa att han ville ha action så han öppnade den och sprang genom rummet men blev nockad av en garderobsdörr som swingades upp i hans ansikte sen lol tragiskt... skriver alla dessa små händelser bara för att minnas hur jävla roligt vi haft tillsammans med dom. Sen skulle dom gå på italienskakurs med simone i centrum för amy ville lära sig italienska. Colin satt och petade i näsan och gäspade så vi gav igen för hans bilder han tagit ovanfrån på mig när jag nästan sov på tangon i centrum o fotade honom haha. Sen gjorde vi oss i ordning och mötte dom vid schoonerbar, dom var så himla fina. Nu spårade kvällen looooool. Vi satt i ett eget rum, chefs table hette restaurangen. Det är bara 10 st som får äta där varje kväll och dom får äta 6 rätter och smaka massa viner. Dom bredvid oss hade svenska släktingar så sjukt!? Kocken var från Jamaica och var jättecool. Nu började dekadensen för oss alla för det var inte lite vin vill jag lova. Och för första gången någonsin GILLADE JAG VIN!! Kände mig som Jack i Titanic för amy fick förklara vilka bestick man skulle använda och hur vinet skulle passa ihop med maten haha. Fotade de flesta rätterna, det var så sjuuuuuuukt gott. Dom fyllde på vinet hela tiden och colin petade på deras armbågar så han fick dubbelt så mycket som alla andra. Minnet blir vagare och vagare ju mer tiden gick ooops men jag minns colins tal och när vi började balansera skedar på näsan. Sen ringde vi mattias på facetime och colin sprang ut och pratade med honom själv och mattias sa inte vad som sas så det lär vi aldrig få veta lol. Sen hälsade alla på honom och kärringarna skrek att han var handsome... vi skrattade och grät det var en underbar kväll. Sen när vi var klara skrek Colin: Sophie its time for black Jack! Sen sprang han ut genom dörren och jag sprang efter. Fråga mig inte varför vi sprang. Mamma sprang efter med pengar till Colin för att jag skulle kunna spela men då sprang han ännu fortare för det ville han inte ha. Det kom fram 10 vakter till oss som sa att vi inte fick springa och dom trodde nog mamma skulle köpa colin när hon viftade med pengarna utanför herrtoan. Sen tog han mig i handen och vi sprang och vinglade in på casinot och skrattade så jag grät, vill inte ens veta hur det såg ut. Vi spelade ett tag sen kom mamma och Amy. Colin får ännu mer damp när han är full och amy blir ännu mer amy och sa massa fina saker som att ingen någonsin skulle få ändra hur jag var och jag själv är inte den stabilaste när jag druckit så jag grät så mycket. Vi trodde att det var vårt sista hejdå så vi stog i en ring och kramades och grät och jag och colin dansade. Gud det låter så dramatiskt hahah . Vi tog sista selfies. Vi har bestämt att dom ska hälsa på mig när jag flyttar till London i sommar. Och dom sa att dörrarna alltid är öppna för oss. Vi hat också kommit överens som att jag ska få flytta dit om mamma dör men dom e lite oroliga för att jag ska döda mamma och ta med mig kycklingen hahaa. Sen kom dom på att dom skulle gå upp dagen efter och säga hejdå igen så det kändes lite bättre. Vi vinglade tillbaka till hytten igen haha.

Sista dagen åt vi frukost med Macis familj. Maci gav mig en så lång och fluffig kram när hon kom och borrade in sitt lilla ansikte i min mage. Gissa vem som grät igen jo jaaaag. Vi sa hejdå och gick för att möta baesen en sista gång. Amy undrade om jag hade fått min första wine headache haha. Sen sa dom massa såna där fina och djupa engelska citat igen och fick mig bara att bli ännu mer ledsen. Colin sa att han alltid kommer vara med mig och sen gav dom oss slängkyssar när vi åkte iväg med hissen från dom. Det var det jobbigaste hejdå jag någonsin varit med om. Jag har varit med om fler än dom flesta för jag har fått uppleva så många resor och för att jag är hypersocial och älskar att prata med nya människor och att prata engelska. Men som Amy sa: det är inte ett hejdå utan början på ett nytt äventyr tillsammans! Vi åkte shuttlebusen och mötte på flygplatsen Maci och hennes familj igen!! Så det blev ÄNNU ett jobbigt hejdå.. sen reste vi hem med ett försenat flyg till sverige. Det första jag gjorde när jag kommit fram till sverige var att köpa djungelvrål för har craveat det såååå mycket. Vi har en gruppchatt med Colin som vi uppdaterar varandra om moodet i med selfies. Det har varit den bästa resan i mitt liv, denna och språkresan var det definitivt. Vi har fått vänner för livet och bättre självförtroende. Inte minst när det gäller att prata engelska. Det har. Varit incredible!!

Här kommer några personer, händelser, och skämt som jag inte vill glömma:
-När vi hade köpt choklad i Nice och det inte stod ett papper med vilken smak som var vilken. Tjejen i kassan var så bitchig o ville ej säga smakerna för vi skulle ändå glömma det. Då sa colin vad är detta för smak o pekade på en och hon sa det och han tryckte in den i munnen. Sen gjorde han samma sak med 3 praliner till tills han hade munnen full av choklad sen gick vi ut därifrån utan att säga nåt mer till den kassörskan lol. Sen sa han såklart att life is like a box of chocolate.
- macis och mina konversationer. Hon pratar så mycket för att vara fyra år. Hennes lek där man inte fick säga jag och nej till frågor utan fylla ut den med adjektiv som ofcourse. Hennes fuskmemory. Hennes kramar. När hon frågade om min step father var evil som dom e i disneyfilmer. När hon trodde jag var 80 år för hon inte hörde jag sa eighteen. När jag läste böcker för henne i safariklubben. När vi lärde henne räkna på svenskar. När hon förklarat att det hade skett en accident. När hon grät när vi sa hejdå på flygplatsen.
- all den fina personalen såsom våra städare och servitörerna jesus o remu (indien lol). Simone som höll i showerna och var asrolig.
- människor jag pratat med såsom paret från vancouver, bartendern i centrum, paret från usa som kände amy och colin, den tjocka kvinnan som dansade så bra och supportade mamma när kärringen var elak mot henne, japanska stumma gubben som dansade med alla kvinnor på hela båten, paret som alltid sov på showerna, SKÖLDPADDAN SOM BLEV VÅRT STÖRSTA INTERNSKÄMT MED COLIN AMY OCH NATASHA OCH COLIN SA HAN HADE MÅNGA OCH MINI SHELLS, fule fan som alltid var huvudrollen i showerna, badvakterna som hade världens tråkigaste jobb, natashas kille som pratade med så mkt dialekt så man knappt hörde vad han sa men som var så himla snäll, natasha såklart, maci, den djupa kinesen på Casinot, den dementa tanten som jag pratade med i poolen och som blandade ihop mig och mamma, kinesen i baren på safaricluben som hade en crush på colin, handspritsstjerna som gav handsprit hela jävla fucking tiden innan varje måltid, gubben som snackade om dom stora fåglarna i hissen, gruppen vi shottade b52 med, Colin och underbara fina Amy som e min extramamma nu ☺️
- colin och amys love and marrige show som gjorde dom kända tack vare 4th of july i skogen och flygplanstoan till los angeles.
- att amy hela tiden sa att jag skulle komma så bra överens med deras dotter och att vi var så lika gjorde mig så glad.
- att colin var lika energisk som jag.
- det fina paret i malta som gjorde rammsteinglaset.

Listan kan göras hur lång som helst. Här har jag försökt samla en del av alla minnen för att jag aldrig ska glömma hur underbart jag haft det!!

Kram!





Choklade. Telefonen.

Franska rivieran med Colin och Amy

2018-11-05 19:27
Från mytravels

Hej!
Okej, så idag har varit en speciell dag. En sjukt bra dag. Sa till mamma att så här har jag inte mått en enda gång det senaste året. Okej så här kommer en liten sammanfattning! Vi började med att möta Colin och Amy i centrum vid 8 as usual. Sen åkte vi tinder båtar till hamnen i ville franche. Där hämtade georgio upp oss (vårprivatchaufför som skulle guida oss runt idag). Vi började med att åka till Nice. Han var så kunnig och berättade mycket historia. Vi åkte förbi bl.a Grace Kelleys hus och Bonos hus. Vi fick se en liten del av Nice och flower marketen, där köpte jag och Amy oliver. Det var supermysigt. Sen åkte till till en utsiktsplats över Nice. There is nothing like a selfie för o citera Colin. Colin låter PRECIS som Tom Hanks på rösten det är läskigt. Så när vi köpte en chokladask i Nice sa han
Äntligen life is like a box of chocolate som jag tjatade på honom att säga hahah. Utsiktsplatsen var så fin. Sen åkte vi på vägarna som GraceKelley dog på. Sen åkte vi till en såååååå mysig stad, Ete. Vi tog en liten bil upp o Colin sa att det var den bästa euron han spenderat i sitt liv för han slipper gärna att röra på sig i onödan ;). Det var på riktigt den MYSIGASTE staden vi varit i någonsin. Walt Disney hade bott där och första beauty and the beast filmades där. Man ser definitivt att han tagit inspiration därifrån till miljöerna i hans filmer. Det var helt underbart. Och vädret var toppen. Vi gick upp högst upp. Där var det massa kaktusar och en underbar utsikt. Det var helt fantastiskt. Kvalitétstid deluxe, pratade om precis allt möjligt med dom. Sen åkte vi till en utsiktsplats över Monaco, sen åkte vi till Gamla stan i Monaco där han hade bokat ett bord för oss på en restaurang. Det var sjukt mysigt. Sen kollade vi runt lite där och var inne i kyrkan där Kelley låg begraven. Så fint. Men missade hennes grav tyvärr... sen åkte vi till Montecarlo och gick in på deras kändaste casino!!!! Det kostade 17 euro att gå in och då fick man en check på 10 euro att spela för. Vi alla körde roulette. Amy la 50 euro extra och Colin 100. COLIN VANN 3000 KR SÅ DOM GICK 2000 PLUS. Det var extrem tur!! Tyvärr fick man ej ha kameran där inne de sög... sen åkte vi tillbaka. Det var en underbar dag.

Väl framme sa vi som vanligt : See ya in the hottub! O de gjorde vi. Vi badade och pratade. Sen kom paret från Vancouver och joinade. Sen gick vi upp o gjorde oss i ordning och åt. Då kom lilla Maci springandes fram till mig och kramade mig...

Det har varit en inte okay, inte good, inte great, inte perfect, inte amazing utan en incredible day! ❤️

Carcasonne med Colin och Amy

2018-11-03 07:24
Från mytravels

Hej!
Idag har varit en riktigt fin dag. Vi åkte med Colin och Amy i en bil som dom hade hyrt till Carcasonnes. Det är en medeltida stad som det baserats spel på. Vi pratade om allt möjligt i bilen dit. Väl framme gick vi en runda i den lilla staden som var sååå mysig!! Vi satte oss och fikade på ett ställe. Jag och mamma pratade mycket med Amy, hon berättade om sin uppväxt och hennes familj. Vi kollade souveniraffärer, jag och Colin fotade, vi gick längs ringmuren och gick in och kollade i en kyrka. Dom är underbara människor. Jag önskar verkligen att jag kan hamna i en sån familj när jag blir au pair. Han e som jag o vill hitta på grejer och hon är världens mysigaste och snällaste. Dom är som en familj för oss. Vi gick runt i stan ett par timmar. Dom var väldigt imponerade för de har typ inget över 200 gammalt i USA sa dom. Dom var så fascinerade. Det påminde väldigt mycket om Tallinn och Rhodos tyckte jag. Sen flög han med sin drönare över och fotade och jag fick kolla genom den i ett par glasögon det va skitkul haha. På vägen kom vi in på ämnen som. Jag velat fråga amerikanare om hur länge som helst, POLITIK!!!! Dom berättade massor om Trump och jag tycker sånt är så sjukt spännande. Vi delade nästan alla åsikter med varandra det var så intressant. De upplevde även samma i det jag skriver om i mitt gymnasiearbete (om skolan är politiskt opartisk eller inte), så uppenbarligen skiljer sig inte USA så mycket från Sverige som man kan tro... frågade även om de tror på min konspiration om 9/11 men det gjorde dom icke (men det gör jag fortfarande ändå hehhe). Det var en absolut underbar dag. Med underbara människor. När vi kom hem badade vi med dom (jag tog en burgare först från eftermiddagssnackset haha). Dom hade råkat göra fel på båten så det VANLIGA poolen var varmare än jacuzzin, det var 38 grader där så vi simmade runt där och såg solnedgången. Vi disskuterade även the turtle som alltid står i sina minimala kalsoner och stretchar. Sen kom Natasha och Maci. Det var en riktigt bra kväll. Jag önskade abbalåt till dj-en hahah. Sen gick vi och åt. DET VAR CHOKLADPARTY IDAG HUR MYCKEY CHOKLAD SOM HELST, DET VAR SJUKT. Så gott. Sen satt. I i centrum o mamma blev föromäpad av en tant. Colin smygfitade mig o dansade o hängde ut från räcket för att vi skulle se dom på sjätte våningen. Vi åkte upp till dom och pratade. Sen letade vi reda på Natasha som fyllde år idag hon satt i casinot som vanligt. Vi hämtade Maci på kidsklubb med henne sen tog vi en drink på safariklubben o spelade memory med Maci. Det var jättemysigt.

Kram!

Marseilles- cykling i Provence

2018-11-02 00:34
Från mytravels

Hejsan!
Idag hängde vi med på dem dyyra utflykten vi planerat för. Vi åkte buss en timme efter frukost och hamnade i en liten by som hette något med remy. Mamma fick först stress angående cyklarna för hon ville ha damcykel med fotbroms vilket inte fanns lol. Men det löste sig. Vi började cykla mot landskapet. Ledaren var jättegullig. Folket däremot not so najs. Kärringarnas skratt lät som häxor det skar i öronen. Inte blev det bättre efter vinprovningen... iallafall. Det var väldigt jobbigt att cykla, man svettades! Som tur var var det soligt hela turen. Vi körde förbi massa olivträd. Tror vi åkte i en nationalpark. Efter ett tag stannade vi på en vingård. De andra smakade vin men inte jag för jag hatar vin. Tydligen var det inte så gott heller ändå haha. Åt så mycket salta pinnar och kolor där för var UTSVULTEN. Sen fick vi en timme på oss att äta lunch nånstans och mamma ville äta på en pizzeria. Där hade dom BARA maträtter med tomatsås och mozarella och jag hatar det så tog en milk shake (jag e förvånadsvärt healthy denna resa). Sen cyklade vi vidare. Bi hade en snubbe spm jobbade på båten med oss för att hålla koll. Han körde i diket efter vinet hahaha och trillade i en liten å. Tanterna vinglade som fan undrar om man ens har cyklar i usa det verkar inte så hahahah. Iallafall dom skrattade som häxor hela bunten. Sen cyklade vi till en liten olivoljefabrik. DET VAR LIT SOM FAN!! För er som inte vet har oliver enda sen jag var 3 år varit min största obsession. Vi fick smaka massa olivoljor och de hur man gör olja och smaka röror och marinerade oliver heheh de va gött. Fick även lära oss att gröna och svarta oliver kommer från samma träd haha. Ville köpa nåt men mamma tyckte det var onödigt (hon har aldrig förstått dtorheten med oliver). Sen kom bussen och hämtade oss.

Vi var på båten runt 17.30 då gick jag och mamma och badade jacuzzi direkt. Sen bytte vi om och satte oss där nere där det är kul. Det var musiktävling man skulle dansa och sjunga haha de va kul! Sen såg vi showen med tema west end brodway musikaler. Den var så cool. Sen gick vi o kollade på 80-90 tals fest i safari club det var så bra låtar men vi dansade intr vi kollade bara på hihi. Imorgon ska vi till sete och ett slott med usabaesen o i övermorgon ha privatchaufför med dom ehhehe... igår snyltade vi drinkar på deras drickapaket mohahaha. Dt blir mysigt iallafall!

Barcelona dag 1 och 2

2018-11-01 08:27
Från mytravels

Hejsan!
Nu har jag riktigt mycket att ta ikapp... vi har varit två dagar i Barcelona, sjukt mysig stad. Okej vi börjar med gårdagen...

Vi gick upp tidigt som vanligt och åt frukost (frallor eller våfflor depends on humör) och sen gick vi av båten i ösregn och hoppade på shuttle busen. Det spöregnade. Det gungade som satan kvällen innan det var nästan obehagligt. Folk har dött i Italien pga ovädret som förföljer båten. Vi hoppade av vid columbusstatyn och gick upp för La rambla (btw sången La rambla har varit i mitt huvud hela tiden dessa dagar för de spelar den på båten där det är kul hela tiden). Vi gick till La bouqeria som är en saluhall på La rambla. Det var heaven on earth, alltså frukten och smoothiesarna! Såååå färgglatt och fräscht det var sjukt. Jag köpte en banan och cocos smoothie och mamma en passionsfrukt. Redan här var skorna genomblöta. Sen gick vi vidare till Barri Gottic som är den gamla stadsdelen och det var definitivt den mysigaste. Så himla stort och sååå många mysiga affärer vi har inte ens hunnit gå igenom hälften. Pittoreskt och mysigt. Sen köpte mamma en desigualväska (häromdagen köpte hon tingelings lykta som väska också). Yolo. Sen hittade vi disneystore och blev glada. Det var mysigt där inne. Mamma och jag tror att alla disneystore i medelhavsländerna är fejk though för dom e litr trashiga och inte den där känslan ni vet vi kan disneystores sortiment i DETALJ. Sen gick vi till La rambla igen och jag fick äntligrn smaka KFC för första gången i mitt liv. Det var lite överskattat men deras oreomilkshake var gudomlig. Sen gick vi till Sagrada famillia som va längre än vi trodde så de va segt. Men det var coolt att se. Vi tror att byggnadsställningarna va fejk för dom lyfte inget de ville ba de skulle se ut som det.. hmmm. . Vi tänkte åkt till Park guel men nån sa de va stängt sen fick vi veta det ej var det egentligen så det var lite bajsigt. Vi tog metron till ett köpcenter där primark låg. Primark var sååååå tattigt. Kläder låg i berg på golvet, och inga skor alls stog kvar På hyllorna, alla låg i högar på golvet. Fyfan. Köpte pyjamas och strumpor och en halsduk. Sen blev de inte gött o mamma ville döda mig för jag trodde man kunde gå från stranden vi var till centrum men det va längre än vi trodde... så vi hoppade på en buss till sist. Sen käkade vi på ett mysigt torg i gamla stan jag åt tikka masala. Sen åkte vi hem. Det var en mysig dag men stressig.

Folk här är så trevliga och de flesta lånar ut toalett när man frågar på stan. På kvällen såg vi en sjukt rolig show på båten. Men först var det buffe och dom hade pyntat den halloweenig hihihi. Showen gick ut på att gifta par skulle testas hur väl de kände varandra. Våra baes colin och amy från USA var med, han spm jag tävlade mot häromdagen. Efter det stannade vi och pratade med dom ett tag och dom berättade om alla deras lyxiga och flådiga utflykter dom gjort o dampade så mycket (dom e så härliga). Han är som ett barn haha. Hon gav mig sin vattenföaska hon vunnit på tävlingen som e så snälla. Sen erbjöd dom oss att följa med deras PRIVATCHAUFÖR dagen i nice. Vi ska åka till monaco, nice m.m o den stannar var vi vill. Vi dog typ aaaah taggar!!! Hehehe vi lyckas nässla oss in minsann... igår gunhade det ej för vi låg still i Barcelona vilket var skönt.

Idag käkade vi först fukost och sen begav vi oss mot stan igen i ännu värre regn än igår... vi gick till matmarknaden igen hihi o idag köptr jag hallon och smultron och frossade i det. Lovelyyyyy. Sen strosade vi resten av dagen i gamla stan. Vi hottade ett sjukt köpcenter som var uppbyggt för halloween..... vi var där över en timme o provade kläder haha... mamma köpte tre outfits som nunna, pirat och nåt mer o massa grejsimojs o de va så billigt. Jag köpte slytherinutstyrsel för 300 kr då fick jag kappa, halsduk, halsband, armband, två voldemortstavar. Götttttt. Hon som jobbade där var så himla gullig snackade med henne en del. De hade två harry potter butiker till dessutom. De var utklädda tilö karaktärer ur filmerna så coolt. Sen kollade vi stan mer. Vi käkade lunch på samma ställe som igår o min tapas sög... sen kollade vi lite till på stan. Sen öppnade sig himlen helt plötsligt vid 15.00 och det började blixtra, åska och spöregna. Det regnade så mycket så det forsade längs med gatan och bildade pölar om 3 dm på vägarna. Vi hoppade i pölarna in i en taxi som körde oss till shuttle busen. Usch vad sjukt det var.. Väl på båten gick jag till jacuzzin o badade o satt och pratade en halvtimme med ett ungt par från vancouver där som var så himla söta. Sen frågade dom ”var i usa jag kom från” o dom blecv chockade när jag sa sverige för de sa min engelska va så bra. Blev sjukt glad hihihi. Sen bytte vi om till våra outfits och sminkade oss. Vi fick många kommentarer, särskit mamma för hon hade literally köpt allt hon kunde hitta i butiken och tagit på sig det på samma gång. Amerikanare tkr ju att more is more så det diggade dom haha. Vi fotade oss och åt buffe. Där mötte vi maci och natasha och hennes kille och pratade med dom. Maci är bara i kids club och dom hade gjort trick or treat idag. Hon e de sötaste barnet jag sett i hela mitt liv. Sen satte vi oss ”där det är kul” och kollade på folk som dansade. 22.30 var det halloweenparty. Vi hade en liten parad och folk dansade. Mamma vann priset för läskigaste utklädnaden haha. Vi snackade med colin o amy igen dom var pirater. Vi satte oss i baren med dom och satt där långt efter dom stängde och pratade (host, colin pratade och vi lyssnade). Det var en riktigt mysig kväll. De är så himla roliga. De är som två karaktärer ur en film, så sköna. Dom lovade och ta med mig hem till dom och få bo där och de sa att deras äldsta son var available så honom kan jag få hahaha. Det var en riktigt mysig kväll med riktigt trevliga människor!!!!

Kram!

Seaday och Palma!

2018-10-30 23:48
Från mytravels

Hej!
Orkade ej skriva igår för var supertrött. Igår var en seaday så vi var bara på båten då. Vi hängde nästan bara vid poolen, det var soligt men sjukt blåsigt. Vi käkade först frukost sen la oss vid poolen o köpte pina collada i ananaser hehe. Vi badade bubbelpool o kollade på folks zumbaklasser och tävlingar hehe. Macy och Natasha kom en stund och jag lekte med Macy. Hon är världens sötaste unge men väldigt ego hahaha. Sen var vi på Harry Potter trivia som gick SKIT. Sen badade vi mer. Vi åt a la carte igår men den maten suger. Usch höll på att spy... men personalen e så sjukt gulliga. Man får samma servitriser varje gång. Jesus o en till haha dom e så gulliga mot oss så man dör. Sen ville mamma sova och jag såg Tangoshow hehe. Sen blåste det ÄNNU MER och det gungade något SJUKT. Hemskt var det att sova man glee fram oxh tillbaka i sängen.

Idag var vi i Palma. Jag hade väldigt höga förhoppningar då så många vi känner älskar den staden o dessutom bianca haha. Men alltså blev tyvärr besviken. Kanske var det pga vädret, det regnade och var mulet och kallt hela dagen. Och så var det inte högsäsong där. Glömde sätta i kamerabatteriet så kunde ej fota... visar mammas bilder nedan haha det var inte så många menmen.... vi strosade där o shoppade väska o muggar från disneystore och åt god paella vid placa de Major och lyckades snylta oss in i katedralen genom att gå in genom exiten mohahaha. Men asså nej Palma hade inte den där myskänslan som man får i många andra städer tyvärr. Vi ville ej gå strandpromenaden då det var så dåligt väder. Det var väldigt många svenskar i Palma. Tyvärr var Ingrossos restaurang La perla stängd under dagen så vi kunde inte äta där heller. Vi letade runt efter pittoreskhet men fann den icke haha, Aja. Sen åkte vi till båten igen. Där badade vi jacuzzi o snackade med två nya amerikanare som var sköna. Sen åt vi engelsk buffe. Till efterrätt tog jag en kaka som hette spotted dick lol o jag googlqde på namnet när jag ätit den för jag tyxkte de va så kul o då såg jag att den innehåller fettet från njurar. Höll på o spy. Jävla england. sen såg vi en rockshow i teatern. När vi skulle gå ut därifrån var det komiskt för det vinglade så mycket av vågor så folk trillade in i väggarna och vajade fram och tillbaka och alla skrattade men hade samtidigt panik haha. Sen gick jag ner tilö stället vi kallar ”där det är kul” för där är det alltid evenemang. Det var det nu med. Dom skulle ha en tävling och fiskade upp mig o sen amerikanaren som vi snackade med innan idag. Vi skulle tävla i att göra berg av muggar typ haha jag förlorade men fick en medalj ändå med royal carribeans logga hahah hela detta stället består bara av propaganda. Nu blåser det ca storm och åker upp o ner i sängen.

Godnatt med er!

Malta, Valletta

2018-10-28 16:56
Från mytravels

Hej!
Igår var vi på Malta men jag var för trött för att blogga igår. Det var den finaste av de platser vi besökt under denna resa verkligen. Vi började med att åka en hop on hop of buss till blå grottan för jag har velat se den sååå länge. Resan var fin det var så fin natur och landskap. Men såklart var båtarna stängda som skulle ta oss in till grottan för de var för mycket vågor... så vi fick åka tillbaka till Valletta igen. Men bussturen var ändå mysig. Sen kom vi till världens mysigaste och minsta huvudstad. Valletta hade en huvudgata som hetterepubliq street o den var såååå mysiiiiig. Dom hade baeaffärer som azessories, Claires, Pull and bear. Vi kollade först på utsikten från nått valv kommer ej ihåg namnet. Sen gick vi o kollade affärer o åt på ett ställe i en liten gränd. Åt hamburgare och världens godaste oreomilkshake. Sen gick vi o gjorde egna glas!! AAAH jag har fått ett vinglas med rammsteins logga heheheheh. Han som gjorde det och hans fru var så himla gulliga och hon berättade om Malta för oss och att hela ön hade blivit sönderbombad under andra världskriget och att man byggt upp allt sen dess. Mamma gjorde en iron maiden mugg till mattias o jag gjorde rammsteinglas hehe. Sen gick vi o kollade lite till i stan. Sen hamnade vi av en slump på en friluftsteater o kollade på nån dans. Det var tidigare en opera som hade blivit bombad. Valletta firade någonting igår vet ej exakt vad så det var evenemang i stan . Det var sorgligt att gå tillbaka till båten faktiskt det var så himla mysigt där.

Väl tillbaka badade vi i både poolen o jacuzzin. Där snackade vi med några random amerikanare o den kvinnan var den mest random människa jag träffat. Hon trodde jag va 13 jag ba tack. Sen åt vi buffe (för a la carten suger). Sen såg vi utomhus bio vid poolen det var sååå mysigt. Man fick filtar och kuddar av personalen. De va oceans eight. Den slutade efter midnatt så sen gick vi och la oss. Idag har vien hel dag på båten. Tyvärr e det inte så bra väder såvi hänger vid inomhuspoolen. Sen e de harry potterquiz o en tävling där dom ska utse sexigaste mannen på båten hahaha. Så vi lever livet vill jag lova. Hörs ikväll!

Hejdå!