RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 12:07:49

tuva_rydberg03

Tuva_Rydberg03 blogg på Nouw

Snyggve

2019-07-27 20:17
Från Tuva_Rydberg03

Snygg...… den mest sociala och godhjärtade häst jag någonsin träffat, och som på dom allra mörkaste dagarna kan göra det ljust.

Vi har redan fått uppleva mycket tillsammans, både mycket bra saker, men tyvärr också ett bakslag redan nu i våras. Efter vinterns träning hade vi börjat hoppa lite högre eftersom vi förstod varann mer och mer och det gick bra, fast den där gnistan som alltid funnits vid hoppning fanns liksom inte riktigt där ändå vilket vi förstod senare. Efter en tävling där vi debuterat 1,10 och blivit uteslutna med en känsla att något var fel så böjde våran tränare honom och han reagerade på båda fram. Det visade sig komma bakifrån då han var väldigt sne i bäckenet vilket resulterade i en rörelsestörning i vänster bakben som skapat ömhet i båda frambenen. Efter att ha blivit sprutat i kotled och hovled, rehabiliterats med equiband, blivit behandlad av kiropraktor och kollat upp sadeln är vi nu 3 månader senare igång med hoppningen igen och det är vi väldigt tacksamma över både jag och Snygg.

Nog om det tråkiga, vi har många fina minnen utöver detta.

Som en vinst i våran första 1,05, alla våra fina uteritter och alla små stunder vi har tillsammans som betyder så mycket mer än man tror <3

Just nu lägger vi mycket fokus på dressyren och på min sits för att skapa de rätta förutsättningarna för hans muskeluppbyggnad och jag märker redan en förbättring. Han är riktigt fin nu och har lag på sig enligt plan, vi ser fram emot vår framtid tillsammans och tackar alla som hjälper oss. Speciellt tack till Agneta och mina föräldrar som alltid ställer upp och hjälper mig på vägen!

Peppi är såld!

2018-11-25 18:39
Från Tuva_Rydberg03

Hej! Det var ett tag sen och varje gång jag skriver lovar jag att uppdatera mer, men har bestämt att jag bara kommer uppdatera när jag känner för det nu. Iaf så har vi sålt Peppi sen sist och jag har börjat ett nytt kapitel med Snggve (som det kommer mer information om senare).

Under våren hade vi inte riktigt några tankar på att sälja honom tills vi fick förfrågan ifrån ridskolan som tyckte han skulle passa där eftersom han är så lugn och snäll. Vi tänkte på det ett tag tills vi bestämde oss för att det nog ändå är dags att sälja honom då jag kände mig klar med honom och jag ville utvecklas mer som ryttare. Dom sista veckorna jag red honom så gjorde vi bara roliga grejer utan några speciella krav, det blev mest uteritter (sista dagen jag red honom trillade jag faktiskt av). Vi galopperade på en äng och jag gasade på eftersom det är så kul när han blir pigg och när han väl går fram så blir han lite tittig vilket jag inte tänkte på...... Så när det kom ett litet platt hål i gräset där ett rådjur luggit hoppade han åt sidan vilket jag inte var med på så jag trilla av och han bara stod och kolla på mig.

Dagen innan Snyggve flyttade in fick Peppi byta till sin nya box och han fick även gå med ridskolehästarna för första gången. Han var lite utstött i början, men nu är han sams med alla i hagen som det ser ut iaf vilket är bra.

Jag är glad över att han hamnade så nära mig, men det är också konstigt att jag inte kan göra vad jag vill med honom längre. Jag går iaf och pussar på honom väldigt ofta så det känns helt okej ändå <3 Nu kommer lite Peppi bilder!


Fina peppi

2018-04-28 19:46
Från Tuva_Rydberg03

Dags att uppdatera igen tänkte jag..... Jag har vart och tävlat i Åmål sen sist jag uppdaterade och det gick väll både bra och lite mindre bra. Känslan på framridningen innan var faktiskt väldigt bra och inne på bannan tycker jag det började hyfsat bra men sen blev han så himla lång och öppen och så fort jag försökte få ihop han så la han av direkt och slutade lyssna på min skänkel vilket gjorde att jag inte orkade tjaffsa med honom så jag fortsatte rida trots den öppna formen. procenten sen blev dock väldigt bra och vi fick vårat bästa i LB:1 fast jag själv inte tyckte det var våran bästa ritt i den klassen. Jag är ändå väldigt nöjd efter våran insats för på framridningen kändes han ju ändå bra.

Över till något som har varit hur bra som helst istället är den här veckans ridning. peppi har varit huuuur fin som helst och jag tycker verkligen jag har ridit han bra och undrar varför jag inte ridit så här innan. Nu börjar jag mina pass med att han SKA lyssna på mig och jag skiter i formen och fokuserar isället på att få igång bakbenen på ett annat sätt. Efter en stund och speciellt i slutet av passen är han så himla avslappnad och han trampar på riktigt bra samtidigt som han inte blir för öppen i formen. Så nu hoppas jag att jag fortsätter rida så här bra fram tills tävlingen som är på tisdag då jag ska rida en LC:2 och en LB.1.

Ska även få rida Pållan i en LB.3 och jag är sååååå tacksam för att jag får låna henne och faktiskt får channsen att rida henne på en tävling. Iaf så har jag ju även ridit Pållan den här veckan och det är ganska svårt då det är så himla mycket häst att rida, men jag tycker det är väldigt kul för jag får lära mig rida på ett annat sätt än vad jag är van på peppi och jag börjar hitta några knappar på henne som jag inte kunnat förut på samma sätt.

Nu är jag iaf väldigt taggad på tävlingen så håll gärna tummarna för mig så hörs vi!<3<3<3<3<3<3

Glömde uppdatera......

2018-04-10 21:06
Från Tuva_Rydberg03

Ja jag glömde uppdatera...igen, men iaf i förra inlägget skrev jag om att vi skulle tävla eller snarare vara med på en LC:1 på klubben och det gick väldigt bra. Han kändes fin och mjuk dock så stod han emot lite i tygeln i båda halterna men det är nåt som han gör varje gång som vi får träna mer på. Som sagt så var han väldigt fin och hängde med mig i svängarna vilket han inte alltid har lust att göra när vi ska träna. Det enda som var lite mindre bra var att han inte riktigt tog ut steget och hade den framåtbjudningen som jag önskade, men det är ännu en grej att träna på. Och jag tror att om vi bara får framåtbjudningen och det speciella trampet bakifrån kommer allt bli sååå mycket bättre, men det är lättare sagt än gjort kan jag säga. Förresten så fick vi väldigt bra procent också som räckte till en första plats! Nu är iaf planen att fortsätta träna på och redan på lördag åker vi på vår första lokala tävling för denna säsong som är i Åmål och där ska vi rida en LB:1. Juste jag skrev ju i förra inlägget att vi även skulle vara med på pay´n jump 70cm och det gick väldigt bra i första rundan fick vi ett stop då vi inte riktigt galopperade ur svängen därför bestämde vi att göra en omstart som sedan blev felfri.

Sen sist har jag även fått rida Pållan igen och det är sååå stor skillnad på att rida henne och Peppi eftersom hon har så stort steg så om jag ska rida henne först och sen Peppi så kan jag typ inte sitta ordentligt i hans trav för att känns så skumpig. Pållan red jag iaf 6 dagar och hon var jätte fin<3

Under lovet har jag dock inte hunnit rida Peppi så mycket eftersom jag varit i London så han fick vila 4 dagar vilket han säkert tyckte var jätteskönt, men när jag skulle rida när jag kommit hem var han inte sig själv kan man säga. Han var väldigt spänd och pigg, men på slutet fick vi till ett bra pass ändå. I söndags hade jag dressyrträning som gick väldigt bra och vi tränade mycket på att det ska komma bakifrån till tygeln och inte tvärtemot. Och igår red jag ut med Elsa i spöregnet, men det gick väldigt bra det med, han var jättefin och lyssnade bra på mig som han i princip alltid gör när jag rider ut och idag fick han vila. Så det var allt jag hade för den här gången så hörs vi!<3<3

Uppdatering!

2018-03-05 19:29
Från Tuva_Rydberg03

Hej! det var längesen...... riktigt längesen, men jag fick lust att uppdatera. Eftersom det var typ mer än ett år sedan jag uppdaterade så har det ju hänt väldigt mycket med Peppi, dock tänker jag inte skriva om allt för då skulle det här inlägget bli hur långt som helst känns det som. Kan iaf börja med att jag och Peppi har börjat satsa mer på dressyren och vi har under ett tag lagt hoppningen på hyllan. Detta bestämde vi efter en hopptävling då våra resultat aldrig varit riktigt bra så vi ville ge dressyren en chans, men även också för att se om Peppi tyckte det blev roligare om vi avstod från hoppning ett tag då han inte riktigt haft framåtbjudningen. Dressyren gick till en början väldigt bra och det blev bättre och bättre resultat på programridningarna. Nu i vinter har vi dock stått still ett tag (han har även haft vintervila) , men nu börjar vi komma igång igen och det känns riktigt bra speciellt den senaste veckan har alla pass varit hur bra som helst och det gör mig verkligen glad och taggad på den här tävlingssäsongen. Vi har dessutom börjat hoppa lite igen och hunnit med en hoppträning som gick jättebra trots att det finns saker att slipa på. Så nu har vi bestämt att vara med på pay`n jumpen som är nu på söndag då han bara ska få "leka runt" på en 70 bana. Det är även klubbdressyr på lördagen och då ska vi rida igenom en LC:1 som blir första starten (om man kan kalla det så) för i år.

Inte nog med att jag bara ridit Peppi under tiden jag inte bloggat så har jag även ridit (passat) Elsas Potte, Tildes Charon och Malins Pållan och det har varit superkul eftersom man får känna hur andra hästar känns och inte bara ens egen hela tiden. Dessa hästar var även så kul och rida då ALLA är piggare än Peppi så det var ju kul att få rida sånna hästar också. Tänkte iaf avsluta här, men det kommer också några bilder på alla hästarna som jag ridit och lite till på Peppi (filmer finns på instagram @tuvarydberg_03 ). Jag hoppas jag kommer komma ihåg att uppdatera oftare, så hörs vi snart!<3<3<3

HEJDÅ!

Längtan efter att få rida!

2016-12-20 20:00
Från Tuva_Rydberg03

Hej! Det var ett tag sen nu och några kanske inte vet, men vi har varit hos veterinären (5/12) med Peppi och det är snart dax för återbesök igen. Och återbesöket ska vi på den 28/12 och då kan jag skriva mer om det då. Jag har även fyllt år som jag gjorde den 11/12 då fyllde jag 13.


Men som det står i rubriken så längtar jag så till jag kan börja rida Peppi igen, även om jag redan håller på att rida en häst så är det inte samma sak som att rida Peppi. Men den hästen jag rider då? Ja, det är en häst på ridskolan som heter Mynta som har varit skadad sen typ mitten av sommaren och som jag och några till håller på att sätta igång igen.

En sak jag märkt nu när jag inte rider så hårt längre och inte rider lika ofta är att jag har liksom fått svårare att koncentrera mig på saker och jag känner mig tröttare eftersom jag inte håller igång lika mycket som vanligt nu. Det är även därför jag längtar till att få börja rida Peppi igen, men också för att jag saknar att få rida just honom. Iaf nu håller jag på att gå med Peppi 20 min varje dag tills vi åker på återbesöket. En sak som märks på Peppi nu är att han har fått väldigt mycket energi när han vilar så det händer ju att han liksom försöker "stegra" och han gör även några bakut språng när jag går med honom. Men det visar väll bara att han vill röra på sig och inte stå still hela tiden.

Iaf så hörs vi snart, men önskar er en god jul redan nu eftersom jag troligtvis inte kommer att ladda upp något mer inlägg innan jul❤️.

Så god jul!❤️


Är Peppi bra igen?

2016-11-17 10:52
Från Tuva_Rydberg03

Hej! Ja, Peppi är bra igen eller iaf mycket bättre. vi kollade han i tisdags och då skulle jag longera honom, men han var lite över taggad efter att ha vilat. Han började galoppera och bocka istället för att trava så jag fick hjälp av en tjej som var mer erfaren av att longera (hade bara longerat Peppi en gång innan), Peppi galopperade lite då också men sen gick det bra. Thomas tyckte att han såg bättre ut, men dom passade på att böja hans framben också och sen springa med han igen. Och han tyckte även då att Peppi såg bättre ut, men nu ska jag bara skritta på Peppi i en vecka och sen ska Thomas kolla han igen fast då ska jag rida. Så nu vet ni hur det är, så hörs vi snart igen med mer att berätta!❤️❤️


Peppi halt....

2016-11-10 11:12
Från Tuva_Rydberg03

Hej! Som jag skrev så är Peppi halt, inte alls kul..... Vi märkte detta igår och jag började märka det när jag skulle göra iordning honom inför ridpasset. Han hade fått ett litet sår på frambenet, men det var inget allvarligt utan jag gjorde rent det och la på jodopax. Sen när jag skulle sätta på bakbenskydden var han jättekänslig och liksom drog upp bakbenen och det brukar han inte göra. Sen när jag kom ner till tältet och började trava lite och då kändes det inte så mycket. Sen hann jag ta lite galopp, men då kändes det inte alls bra och han nickade väldigt mycket så jag travade av lite snabbt sen gick jag upp till stallet och jag såg att han haltade lite i skritten. När jag kom in i stallet berättade jag det för Elsa och Tilde. Efter en stund sa dom att vi kunde gå ner till Thomas som jobbar där och han hjälpte mig att kolla på Peppi. Och han sa att Peppi är halt i vänster framben, så nu får han stå i sjukdagar men bara ifrån klockan två för annars blir det för kallt för honom när han står still. Jag ska även gå med honom 20-30min varje dag, tills Thomas ska hjälpa mig att kolla lite noggrannare på honom. Så nu vet ni hur det ligger till just nu. Hoppas iaf att ni har en bra dag, så hörs vi!❤️

PEPPI BILDER!🌟

2016-10-31 09:41
Från Tuva_Rydberg03

Peppi bilder!🌟

2016-10-26 20:08
Från Tuva_Rydberg03