RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-17 09:54:25

JEC blogg

JEC blogg på Nouw

Work!

2018-08-17 18:46
Från JEC

Idag skrev jag på kontraktet som kommer börja gälla from 1/10. En fast anställning. Min första. Det känns som en stor lättnad att veta att nu kommer få ha varannan helg ledigt samt "rätt" till allt som de andra har. Känner dessutom ett stygn av stolthet över att jag kommit så pass långt från det helvete som varit att jag nu har möjligheterna att kunna stå på mina egna ben. Vad som än händer. Så idag är jag lycklig. Väldigt lycklig

Bakom stängda dörrar

2018-08-16 12:30
Från JEC

Bakom stängda dörrar.

Namnet på den bok jag håller på att skriva. Den skildrar verkliga händelser som jag själv upplevt. En väldigt rå, svår berättelse om hur det är att vara fast i ett destruktivt förhållande. Hur man sakta men säkert bryts ner till microbitar, rädsla, sex, lögner och svek.  Nu är jag fri och mår bra igen. Jag lyckades komma därifrån med livet i behåll, vilket jag inte trodde när jag var mitt inne i det. 

Jag har gett mig på att skriva innan, men oftast tappat motivationen, eller insett att det jag skrivit inte varit tillräckligt bra för att vara intressant för andra. Nu vet jag att många kvinnor är (eller har varit) i samma sits som jag, och den allra största skillnaden mellan det jag skriver nu och det jag skrivit förut är att jag inte skriver "bara för att", utan nu blir det även min egna bearbetning av det trauma jag gått igenom och mitt mål är inte att sälja så många ex som möjligt. Nu är det viktigare att de som läser den tar den till sig. Antingen genom att kunna relatera till den, för de som går igenom samma, eller inser hur viktigt det är att man agerar när man misstänker att någon blir utsatt för våld i nära relationer. 

Den här berättelsen har ett syfte. Och det är det som driver mig att fortsätta med den. 

Dags att dra igång bloggen igen kanske

2018-08-14 07:51
Från JEC

Efter ett väldigt långt uppehåll, så långt att jag inte ens kan komma ihåg hur länge sen det var sedan jag öppnade min blogg sist känner jag nog att det är dags igen. Hösten är här, och även om mina vardagar fylls med mestadels jobb så 
kommer det nog vara mycket enklare för mig att ta mig tid till bloggen nu. 

Så mycket har hänt sedan jag var här sist och en liten snabb uppdatering kommer att komma. Misstänker även att bloggen kommer att ändra inriktning lite, inte bara en massa skrivarsnack (men då jag precis börjat med min debutroman kommer det såklart sånt också) men även en del vardagsliv, heminredning, bakning och annat sånt jag tycker är kul.
Bloggen kommer även bli en liten plattform för min sambos foton. Kommer nog att spamma med alla vackra bilder den mannen tar.  Det får vara allt för den här gången, har ett jobb att sköta och en buss jag inte får missa. 


På återsenende!​

Välkommen uttorkning!

2017-11-16 12:01
Från JEC

Jag lever på kaffe. Helt ärligt kan jag gå flera dagar utan att dricka något annat än kaffe - jag vet att det inte är hälsosamt. Nu har det dock slagit tillbaka och jag har drabbats av uttorkning. Huvudvärken är värst, och jag är alldeles skakis. MEN! Man kan välja att se det negativt eller positivt och jag väljer att se detta som en chans att förbättra min hälsa.

Ibland behöver man en vändpunkt - och det här får bli min. Jag måste bli bättre på att ta hand om mig och min kropp. Vätska är ju trots allt livsviktigt.

Hoppas alla ni därute har en toppen torsdag! Och kom ihåg - Drick vatten!

Helg mitt i veckan.

2017-11-14 16:52
Från JEC

Då är man ledig idag, ska vara ledig imorgon också så teckniskt sett har jag helg nu! Då jag kommer jobba hela helgen passar jag på att ta det så lugnt jag vara kan under dessa dagar. Däremot blir jag lätt uttråkad, så vet inte riktigt vad jag ska hitta på.

Det bästa man kan göra är ju sånt som man aldrig hinner göra annars, idag var det att fixa ögonbrynen. Det tar ju sin tid att fixa sånt. Just nu har jag krupit ner under mitt täcke och jag har ingen större lust att kliva uppo ch göra något, men klockan börjar bli mycket och magen börjar kurra så snart får man väl fixa lite mat. Ha en fortsatt trevlig kväll, allihopa!

Att inte kunna somna...

2017-11-12 23:40
Från JEC

Det höll nästan på att inte bli nått blogginlägg idag, det hade ju varit synd. Men med hjärnan överallt är det lite svårt att fokusera.

Jag är SÅ trött. Under den senaste tiden har jag haft otroligt svårt att somna. Lågger jag mig vid 22 somnar jag vid 1-1:30. Det tar väldigt mycket på krafterna att inte kunna få den sömn man behöver, speciellt under de dagar då jag jobbar. Spelar ingen roll om jag ens var så trött att jag somnat till i soffan - lägger jag mig i sängen går det bara inte.

Nu dka den här mamman försöka välkomna John Blund, och om nån ser honom kan ni väl skicka honom till mig 😜

Hur dödar man dödtid?

2017-11-11 17:39
Från JEC

Varit iväg och jobbat idag, och som vanligt så blir de rätt så lång väntetid innan man kan åka hem. Vad gör man? Batteriet på min mobil e halvdåligt, och jag har en timmes resväg hem. Saknar ett skrivblock just nu. Papper och penna är alltid bästa sällskapet. Om ungefär 1,5 timme är man hemma, då blir det att fixa nån typ av mat och slänga sig i duschen! Det börjar bli kallt nu och det snöade på riktigt idag... Det är snart vinter 😱

smygläs!

2017-11-10 20:17
Från JEC

Regnet smattrade mot fönstret denna gråa söndagsmorgon. Ellen drog den varma fluffiga morgonrocken runt sig innan hon klev ur sängen och slängde en blick ut genom sovrumsfönstret.

Nu får ni inte läsa mer än så men det kommer nog dyka upp fler stycken här inom kort!

Friday!

2017-11-10 14:47
Från JEC

Fredag - eftersom jag varit ledig idag så har jag storstädat lägenheten och är nästan färdig. Känner mig lite duktig som kommit så pass lång på hyfsat kort tid, så får nog slå på stort och avnjuta ett glas vin ikväll när jag är helt färdig. Städa är -hur tråkigt det än kan vara - en bra inspirationskälla. En bra öppningsscen till ett nytt projekt kom till mig och det känns som att det kan vara värt att plocka upp. Vem vet, kanske får ni här på bloggen en liten sneakpeak på det ikväll?

Back on track!

2017-11-09 20:36
Från JEC

okej, det blev ett lite längre uppehåll än vad jag hade tänkt, men livet tar lite oväntade svängningar då och då. Nu är jag dock tillbaka, med pennan (och tangentbord) i högsta hugg. Lusten och viljan att både skriva och blogga har kommit tillbaka och jag känner att jag hittar tillbaka till mig.