RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-19 03:44:08

AnnieCarlsson blogg

AnnieCarlsson blogg på Nouw

Uppdatering: Arias utveckling & va har vi haft för oss?

2019-07-18 20:00
Från AnnieCarlsson

Hej på er!

Nu känner jag att jag tagit en välbehövlig paus från bloggen och börjar känna mig redo att ta tag i bloggen igen.

Så vad har hänt sen jag skrev sist då?

Jag har flyttat med Aria ut till Hedesunda och trivs jättebra i den nya lgh. Jag ska den 5:e Augusti börja plugga till undersköterska, känner mig så grymt taggad

Jag har även hittat på en hel del med Aria nu under sommaren vi har varit till Furuvik några ggr, vi har även varit och badat med min syster och hennes dotter. Vi har varit på lekland och mycket mer.

Aria har även kommit långt i sin utveckling, hon pratar mer och favorit ordet nu är duttig (duktig) vilket hon säger så fort hon gör nått, och så har hon börjat säga ”va”så fort man pratat med henne och nehä
Hon har en väldigt stark vilja och är väldigt envis också. Hon gillar att kramas och är helt galen i mellan åt
Som jag älskar min envisa lilla vilding
Och i oktober så blir hon hela 2år!! Kan inte förstå hur fort tiden har gått

I Augusti så börjar hon på en ordinarie avdelning på fsk hon gått på och de känns så bra att hon får gå kvar på samma fsk som hon gått på sen i mars.

Fortsätter med uppdateringen av vad som hänt under min bloggpaus i nästa inlägg✨



Puss puss!

Mycket på gång

2019-03-22 15:41
Från AnnieCarlsson

Hej på er!

Nu var det ett tag sen igen, har verkligen haft fullt upp.

Sist jag skrev så letade jag efter lgh och hoppades att jag skulle få en snart då vår boende situation inte var den bästa.

Jag kan nu meddela att jag fått en lgh och vi flyttar den 1 april, känns så grymt jävla underbart!!

Så är mitt uppe i flyttkaos nu, och de känns som jag har miljoner bollar i luften på samma gång..

Aria har även fått en tillfällig plats på förskola, så vi hade inskolning för henne 12 mars och hon skolade in sig själv på 3 dagar, haha. Så 4.e dagen lämnade jag henne helt själv och de hade gått jättebra, och hon ville verkligen inte följa med mig hem när jag kom och hämta henne, haha.

I måndags så skulle ju Aria gå sin första vecka själv men så vart det inte vi började veckan med förkylning istället, suck. Först vart Aria sjuk och efter 1 vecka hemma så börjar hon äntligen bli frisk så håller tummarna att de blir förskola på måndag för henne. Men nu vart de min tur istället att bli sjuk, jippi.

I måndags så började jag även studera på distans, jag talade ju om att jag kom in på svenskakursen men jag kom även in på samhällskunskapskursen och båda startade i måndags.

Så dagarna har sett ut så här den här veckan, ta hand om Aria när hon är vaken, passa på att plugga när hon sover och på kvällarna, försöka packa klar då de typ bara är en vecka kvar till flytt och även försöka vila då jag själv är sjuk.

Vi får se när vi hörs nästa gång!


Puss puss!

Vår boendesituation & ett antagningsbesked

2019-02-19 12:25
Från AnnieCarlsson

Jag märker på mig själv att jag är väldigt stressad av mig nu, anledningen till att jag är stressad/ känner mig stressad är att vi inte har något eget boende. Vi är just nu inneboende hos min pappa och jag längtar så mycket efter att få kunna sköta mig själv, få vara ifred komma tillbaka till mina rutiner jag har hemma när de kommer till mig och Aria när gubben är i Stockholm i veckorna, men de blir väldigt svårt att göra de när man är inneboende.

Förra veckan fick jag hem ett brev från kommunen, ett antagningsbesked.

Jag kom in på svenskakursen jag sökte, blev jätteglad men känner känner ändå en stress över att inte ha ett eget space. Väntar fortfarande på svar ang den andra kursen, kommer jag in på den också och klara båda så är jag ju iaf en bit på väg när de kommer till utbildning.

Men sen är de ju de här med lägenhet...

Jag söker och söker och söker lägenheter men de känns inte som att jag kommer någon vart, nu står jag visserligen rätt så bra till på 2st och håller tummarna att jag får nån av dom, de skulle vara en sån lättnad att få en lägenhet då slipper jag den här oändliga stressen över att bo som vi gör.

Även om inte min pappa är speciellt störande så finns de andra störningsmoment runt om kring som bara gör allt jobbigare.. Och sen vem vill flytta hem igen efter att ha flyttat ut när man va 17år?

Min pappa är väldigt hjälpsam när de kommer till Aria och Aria älskar sin morfar.

Men just de att vi har inget ordentligt kök på övervåningen så vill vi laga mat, diska eller tvätta så måste vi gå ner, allt annat har vi tillgång till där uppe, har även fått upp ett litet kylskåp så vi kan äta frukost där uppe iaf.

Men varför ska de vara så svårt att få en lägenhet nu för tiden?


Puss puss!

Bus på lekland

2019-02-02 15:13
Från AnnieCarlsson

Hej på er!

Igår så kom min man äntligen hem igen efter att ha varit i Stockholm och jobbat i 2 vecka han kom ju tyvärr inte hem förra helgen, och han åker ju tyvärr tillbaka redan imorgon igen.

Idag så har vi varit på Andys lekland i Valbo och busat med Aria, min syster och hennes dotter Nellie följde också med. Så de vart verkligen en väldigt lyckad dag. Vi va där i lite över 3 timmar och Aria älskar verkligen att klättra och åka rutschkana, och Nellie ville att jag skulle göra nästan allt med henne så man är ju rätt slut nu, haha.

Gubben och Aria slockna båda två när vi kom hem, då dom båda busade på ordentligt idag. Tycker de är så kul att se Pigge vara med och leka när vi åker till såna här ställen istället för att bara sitta och leka med mobilen, och jag vet att Aria tycker de är kul när pappa busar med henne.

Så resten av dagen består av att ta de lugnt och bara umgås med varandra då helgen tyvärr går för fort och de är ju som sagt dags för pigge att åka tillbaka till Stockholm redan imorgon.


Puss puss!

(Vet att bilden är lite suddig)

Och här låg inte pigge och lekte med mobilen utan han filma Aria när hon busade, haha.

(vet att även denna bild är lite suddig)

Överraskade min man

2019-01-30 13:06
Från AnnieCarlsson

Hej på er!

Igår kväll så bestämde jag mig för att ringa och överraska min man, de är så att han jobbar ju i Stockholm och han har inget körkort och skulle behöva de för att få fastanställning.

Så jag ringde honom igår och sa att "jag har en överraskning till dig" och man hörde ju hur nyfiken han vart och så sa jag att jag tänker betala ditt körkort så att du kan få fastanställning. Han vart ju jätteglad, och de är ju alltid kul att höra att man är världens bästa fru, haha.

Så jag ska nu ta och boka in körlektioner och allt som har med körkort att göra åt min man i April, för de är då han sagt att han skulle vilja börja med körkortet.

Men första steget är ju körkortstillstånd, vilket jag beställde ett åt honom igår och så ska vi fixa en tid för syntest. och när jag ändå kollade vad en synundersökning kostade att göra till körkort så kom jag att tänka på att jag har ju inte kollat min syn sen jag fixade körkortstillstånd till mig själv och då va jag 16 år så de är ju liksom 7 år sen, så passade på att boka en tid till mig själv också tänkte att de är nog dags nu, haha.



Puss puss!

Hej på er!

2019-01-29 14:09
Från AnnieCarlsson

Hej på er!

Nu var de verkligen ett bra tag sen jag skrev något.

De har hänt väldigt mycket dom här månaderna jag tagit en paus från bloggen och vi har även stora planer framöver också, en del saker kommer jag dela med mig av och andra kommer jag berätta när det väl blir aktuellt.

Så va har hänt då sen sist?

Sist jag skrev så skulle Aria fylla 1 år och börja förskola, hon är nu 1 år och 3 månader snart 1 år och 4 månader, vafan tar tiden vägen? Hon har där i mot inte börjat förskola än, vi sköt på det från oktober till januari för att jag ändå va mammaledig till 2 januari så kunde ju Aria lika gärna vara hemma med mig.

Så hon skulle ju ha börjat förskola nu den 15 januari men så blev de iaf inte utan i november så bestämde vi spontant att vi ska flytta från Märsta, så 2 veckor efter att vi bestämt de så flyttade vi (jag och Aria flyttade) min man bor fortfarande i Stockholm då han jobbar där men kommer hem till oss på helgerna. Så jag är alltså ensamstående i veckorna nu och kommer vara de till september som de ser ut nu. Den här gången funkar de mycket bättre att bo särbos i veckorna än de gjorde förra gången, för nu vet vi verkligen vart vi har varandra.

Så nu bor vi i Valbo, jag kommer ju från Gävle så de vart ju inte en så stor omställning för mig eftersom jag bott här tidigare, men man har märkt på min man att han haft lite svårt att känna sig som hemma om man kan säga så, han trivs men de verkar inte riktigt som han vet vart han ska ta vägen, haha.

Men de blir vell bättre ju längre han är här uppe.

Så hur ser mina dagar ut nu då, jag är ju inte mammaledig längre utan nu är jag arbetssökande och har en busig lite unge här hemma som ska roas, haha.

Har sökt förskoleplats till Aria så väntar spänt på att få veta vart hon kommer in någonstans och när hon börjar, och jag vet att hon kommer tycka de är så kul att börja förskola för hon är så social och har inga problem att ta för sig.

Jag har även sökt 2 kurser jag hoppas jag kommer in på nu i Mars, håller tummarna.

För till hösten har jag tänkt att söka till en utbildning (som jag inte kommer avslöja vad de är än) och då måste jag ha dom 2 kurserna för att kunna få diplomet.

Vad mer har hänt och kommer hända då?

Ja de får ni allt vänta med att få reda på till nästa inlägg, kan ju avslöja allt på en gång, haha.


Puss puss

De va ett tag sen👋🏻

2018-10-02 20:04
Från AnnieCarlsson

Hej på er!

Nu va de verkligen länge sen jag skrev här sist, jag har helt enkelt inte haft tid att uppdatera bloggen har haft fullt upp helt enkelt.

De har hänt en hel del sen sist jag uppdatera så tänkte att jag skulle köra en liten uppdatering helt enkelt på vad som har hänt.

Jag har hunnit med att jobba uppe i Gävle i 3 veckor kom hem förra helgen så undertiden jag jobba så spenderade Aria dagarna med sin morfar som va snäll nog att ta semester så att jag fick jobba.

Har hunnit med att shoppa en hel del åt Aria också, haha.
Hon har fått så mycket nya kläder och leksaker nu så de börjat bli fullt här hemma, haha.

Aria fick ett par skit snygga boots av sin morfar i tidig 1-års present och jag är lätt avundsjuk för dom va verkligen skit snygga!

Aria har även hunnit bli 11 månader plus några veckor, hon blir alltså 1 år om 14 dagar!
Kan inte förstå hur fort tiden har gått min lilla älskling blir 1 år snart.

Så här hemma har de varit en hel del planering inför Arias födelsedag, efter som Aria fyller på en tisdag så valde vi att fira henne helgen innan hon fyller. Och sen firar jag och gubben henne själva på hennes födelsedag

Aria har även kommit in på förskola! Min stora flicka
Inskolningen startar om mindre än 2 veckor, så har nu fixat regnkläder och namnlappar så vi kan märka alla Arias saker tills hon börjar förskolan.

Så nu ska jag passa på att njuta av dom här dagarna jag har kvar med Aria hemma hela dagen


Vi får se när vi hörs nästa gång!


Puss puss!

Dom sjukt snygga skorna som Aria fick i tidig 1 års present av sin morfar

Nytt till Aria

2018-09-01 15:36
Från AnnieCarlsson

Hej på er!

Idag vart de en sväng till H&M med min underbara man och Aria, och jag säger bara en sak man ska inte ta med pigge till en klädaffär och speciellt inte till barnavdelningen för han kan verkligen inte hålla fingrarna i styr, haha

Skulle köpa ett par strumpbyxor men de slutade med att Aria fick en mysig kanin kudde, en tjocktröja med Mimmi, en t-shirt och en vinterjacka med

Aria har verkligen en snäll pappa som gör allt för henne



Puss puss!

Min dotter tror att hon är en katt!

2018-08-25 23:10
Från AnnieCarlsson

Hej på er!

Va beredda på ett rätt så komiskt inlägg!

De är så här att min 10 månader gamla dotter tror att hon är en katt, och nej jag skämtar inte
Hennes första ord va mjau, komiskt nog och hon älskar att härma katterna och speciellt Sotis (katten som är lite för smart för sitt eget bästa)

Han har nu lärt henne hur hon ska öppna byrålådor och garderobsdörrar och hon försöker även plocka upp saker från golvet med munnen! ( hon kan använda händerna också men de är ju roligare att härma katterna)

Hon har även krypit runt i sitt rum med en gosedjursråtta i munnen, ser skit roligt ut och man kan ju inte göra annat än att skratta!

Hon brukar även gå fram till mig och bita mig i tårna eller i låret eller ja lite överallt då hon har sett sotis göra de (sotis brukar bara göra de på mig och de är inte hårt han biter utan han biter mjukt eller hur man ska förklara de)

Men vi har inte förlorat henne till katterna än utan nu har hon lärt sig att vinka och säga titta också, hon börjar bli så stor nu min lilla prinsessa



Puss puss!

Dom här 2 har varit bästisar sen Aria låg i magen

(Visserligen en gammal bild på sotis och Aria, tror Aria va runt 5-6 månader bara)

10 månaders kontroll

2018-08-24 14:21
Från AnnieCarlsson

Hej på er!

De här inlägget släpar lite efter då jag helt glömt bort att uppdatera igen

Men i tisdags så va jag iväg med Aria till BVC för 10 månaders kontroll & läkarundersökning allt såg jätte bra ut och hon utvecklas som hon ska.
Hon väger nu 8900g och är 73cm lång och har ett huvudomfång på 46cm, hon växer så de knakar min lilla prinsessa



Puss puss!