RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 23:32:11

Amanda

sottochsalt blogg på Nouw

Queen of pop(corn)

2019-06-14 09:10
Från sottochsalt

Det här var det sjukaste! Jag älskar ju popcorn och dom här har en perfekt bliss point av sött och salt!
Jag såg det här receptet på Wellotekets instagram och det blev så bra!

Popcorn bollar:
ca. 10 dl poppade popcorn
10 hackade dadlar
1-2 msk nötsmör (Jag hade cashewsmör)
Lite vaniljpulver
Salt
Valfritt: Choklad att ringla över

Mixa allt utom popcornen till en slät smet. Lägg ner popcornen och mixa några gånger tills du får så stora/små bitar du vill ha. Forma sen till bollar eller lägg allt i en panna och kyl, sedan skär i bars och sen ringla över lite choklad.

Ni kommer inte bli besvikna!!!

Klibbig krispig rostad sesam blomkål!

2019-06-13 08:45
Från sottochsalt

Jag har ett ord för den här rätten - YUMM! Det här var så himla gott! Hittade det här receptet på Pinterest och luuugn ni ska få det! Klicka HÄR för att komma till det.

Det tar lite tid att göra men jag lovar att det är värt det. Detta passar väldigt bra med svart råris och en fräsch sallad!

Jag klistrar in receptet också så kan ni se vad som behövs:

CAULIFLOWER INGREDIENTS
1 head of cauliflower (about 2 ½ lbs)
1 cup cassava flour
1 ½ cups water, plus extra
½ teaspoon garlic powder
1 tablespoon sesame seeds
sea salt and ground black pepper, to taste

STICKY SESAME SAUCE INGREDIENTS
¼ cup tamari soy sauce
2 tablespoons maple syrup
1 tablespoon toasted sesame oil
1 tablespoon rice vinegar
1 tablespoon tomato paste
1 tablespoon chili paste (optional)
2 cloves garlic, peeled and finely grated/minced
2-inch piece fresh ginger, peeled and finely grated/minced
1 tablespoon sesame seeds

Preheat the oven to 450 degrees F. Line 2 baking sheets with parchment paper.


Saltlakrits rawfood-bollar!

2019-04-30 07:01
Från sottochsalt

Håll i hatten, dessa var såå goda!

Ni vet Get Raw saltrakritsbar? Dom smakar som dom! Detta gör du:

Saltlakrits raw-balls:
2 dl cashewnötter
1 dl mandlar
ca. 10 urkärnade dadlar
1 tsk vaniljpulver
1 msk kokosolja (helst extra virgin)
Lakritspulver (smaka av, ca 3 tsk)
Havssalt, smaka av med några nypor

Mixa allt i matberedare och rulla sen bollar!

Salted Caramel bites!

2019-01-27 11:30
Från sottochsalt

Senast jag var i LA så köpte jag en påse salted caramel bites från Whole Foods och dom var riktigt goda och jag tänkte att man borde kunna göra dessa. Såklart så testade jag då och resultatet blev riktigt gött. Jag läste på innehållsförteckningen och utifrån det kunde jag ana hur mycket man ska ha av allt, men detta är första försöket så jag kanske uppdaterar om jag kommer på ett bättre recept!

Salty Caramel bites:
1 dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
1 msk lönnsirap eller agavesirap
1/2 dl kokosolja (lite mer om det blir för smuligt)
2 msk kokossocker
1 tsk vaniljpulver
en nypa havssalt

Mixa allt i en matberedare och rulla små bollar. Jag tog i lite vatten och mixade om då jag tyckte det behövdes för att få ihop dom sedan stelnar de i kylen. Vips!

LA med mina soulmates

2018-08-01 20:19
Från sottochsalt

Alltså YUMM vad vi har ätit mycket god mat i LA. Frukost, lunch, middag. Det är en riktigt inspirerande stad att vara i, på många sätt men just matmässigt. Tänker på alla avokado toasts, matcha latte, smoothies och bowls, vegetariskt, veganskt osv! Mycket valmöjligheter och det gillar jag! (och även mycket gott som ex. parmesan/tryffel fries) Utöver maten så hade jag en underbar resa, för den som undra!

Tror att jag fått en del inspiration till att laga några saker i alla fall, vi kan ju se!

Bounty bars!

2018-04-17 08:20
Från sottochsalt

Okej jag har gjort Bounty bars en gång förut men dessa tar priset! Så himla goda! Sötade med lite agavesirap och täckta med mörk choklad. Jag hittade receptet på kurera och det är så enkelt att göra. Jag följde receptet MEN jag rostade kokosen först i en stekpanna med lite kokosolja och det blev riktigt gott!

Bounty bars:
1,5 dl kokosgrädde*
2 dl kokosflingor
1 nypa salt
1 krm vaniljpulver
1 msk kokosolja
2 msk agavesirap
150 g mörk choklad

Tillsätt alla ingredienser utom chokladen i en matberedare/mixer och mixa samman till en smet (det går bra utan mixer också).Pressa ner smeten i en långsmal form, tex en bakform för limpor. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar, gärna över natten. Skär kokoskakan i avlånga bitar, smält chokladen och doppa barsen i chokladen.

Dadlar & valnötter i ugn

2018-04-15 10:46
Från sottochsalt

Det här ville jag testa efter att ha sett ”receptet” (inte mycket till recept) på songofstyles instagram. Man kärnar ut dadlar, trycker in en valnöt och sätter in i ugnen på 175-200 grader i 10 minuter. Det blev en hit tycker jag! Gott, sött snack. Naturligt godis helt enkelt. Om du gillar dadlar kommer du älska dessa!!

No-bake chokadtårta

2018-04-14 13:38
Från sottochsalt

Den här no bake tårt-kakan gjorde jag som en nyttigare födelsedagstårta till en vän men jag hade tyvärr ingen rund form med avtagbara kanter så den blev både rektangulär och ganska tunn, det hade vart bättre med en runt för det blir finare och då hade den blivit tjockare! Det här receptet tog jag av en kollega, som ni kan hitta på instagram: Josefinefjallid

Jag tycker det blev en god kaka! Inget onödigt socker och inte alls svår att göra!

Recept på chokladkokostårta:

Botten:
​14 st utkärnade dadlar
​1,5 dl kokosflingor
​0,8 dl jordnötsmör (osötat)

Mixa allt i en mixer/matberedare och tryck ut i en form.

Chokladkrämen:

1 dl kokosgrädde
​1 dl kokosolja
​4-5 msk kakao
​1 tsk vaniljpulver

Mixa allt och häll över bottenen. Häll över lite bär och låt stå i frysen ett tag innan servering!

Månadens testagram!

2018-03-20 13:25
Från sottochsalt

Här gör jag reklam för testagram!

Månadens testagram med vårtema var riktigt fräsch och goda grejer! På bilderna ser ni allt i boxen utom en energidryck som jag inte tog med pga att jag inte tycker om energidrycker. Men annars var det lite smått och gott. Älskar majskakor och tunnbrödschipsen är ju gudomliga! En fräsch shower wash från Weleda och en ansiktstvätt och lotion från cetaphil som jag aldrig testat men hört bra om. Fick en ekologisk läsk som är jättegod, visserligen innehåller den socker men inga konstgjorda ämnen! Ja resten ser ni ju, alltid kul att öppna och se vad man ska få testa! Rekommenderar verkligen att prenumerera på några boxar och få paket 1 gång i månaden!

Homemade magnum glass vegan/laktos/sockerfri style!

2018-03-05 15:00
Från sottochsalt

Älskar att göra egen glass! Den här är laktosfri och vegan. Jag gjorde den med blötlagda cashewnötter som jag mixar till en krämig smet, blandar i lite kokosmjölk (tjock), kakao, agavesirap och vaniljpulver. Häller i glass smeten i en glassform. Låter den stelna några timmar. Sedan gör jag chokladöverdraget på kokosolja, kakao och agavesirap. Doppas hela glassen i chokladsmeten några lager så att det blir tjockt som choklad, sedan toppar jag med lite rostade nötter! YUMMMM.