RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-27 17:20:32

Novagauffin blogg

Novagauffin blogg på Nouw

bilder ifrån 25 maj

2019-06-27 10:03
Från Novagauffin

Dags för nästa bildbomb! Denna gång ifrån hemmatävlingarna på Wisbohammar. Jag tävlade kråkan två klasser ena dagen och därför har jag även valt att dela upp bilderna i två olika inlägg. Detta inlägg blir med bilder ifrån framridningarna och nästa med bilder inne ifrån banan.


17 dagar kvar

2019-06-26 09:16
Från Novagauffin

Godmorgon på er!

Jag och min morbror Tommie fick för oss lite spontant att vi ville passa på att åka ner till huset i Spanien nu i sommar när mormor och morfar ändå är där i 6-7 veckor. Sagt och gjort så bokade vi tio dagars semester och vi åker faktiskt om 17(!!!!) dagar. Helt plötsligt kändes det väldigt snart. Ska bli så skönt att komma iväg och få koppla av lite. Känner att det lockar extra mycket idag när regnet öser ner utanför och jag har en to do list som är länge än någonsin. Även fast resan blev spontant bokad så klaffar det väldigt bra med hästarnas sommarvila. Jag tävlar ju med Kråkan i helgen och nästa vecka har jag en del träningar bokade med båda hästarna. Sen blir det tävling och träningsuppehåll för både de och mig.

Bildbomb

2019-06-25 16:27
Från Novagauffin

Jag har äntligen fått bilderna som Fredde fotat på tävlingar. Tänker dela med mig av en hel del men det får bli i flera inlägg. Vi tar en tävling i taget!

De här är ifrån den 12 maj och vi red hem en andra plats på 70,185%!


Sista träningen innan meeting

2019-06-24 19:52
Från Novagauffin

Nu har jag precis ridit sista träningen för Sofia innan jag på fredag åker iväg på tredagars meeting. Hon ville hoppa upp en stund i början för att känna på honom och för att på bästa sätt kunna hjälpa mig med små detaljerna ifrån marken. Alltid lättare när man har känslan i kroppen. Tycker det är så skönt med en tränare som hoppar upp i sadeln och själv känner efter om den är kluven över något eller vill ta träningen till nästa nivå.



Självklart red även jag och jag är mer än nöjd med känslan. Tyckte verkligen att jag fick helt andra tips och trix efter att Sofia ridit honom en stund. Valde att inte rida igenom programmet utan bara få honom med mig och försöka hitta den bästa känslan inför helgen.


Midsommar dag 2

2019-06-22 18:41
Från Novagauffin

Vi har som tradition att fira midsommar två dagar i rad. En dag med familj och släkt och nästa dag med vänner, grannar och bekanta. På midsommardagen är det alltid en stor fest här där jag bor och alla vi som bor i närheten får bjuda med sig sina vänner. Ett så roligt koncept och det blir alltid jätte lyckat. I år valde jag att bjuda med mig min bästa tjejkompis Alva och hennes kille Jesper och såklart Jonte. Mina föräldrar har även bjudit med massor av deras vänner så jag hoppas att den här kvällen blir lika lyckad som tidigare år!


Min midsommar

2019-06-21 20:41
Från Novagauffin

Glad midsommar fina ni!

Tänkte bara kika in här lite snabbt och önska er alla en fin midsommar. Jag har haft en så mysig dag med mina nära och kära. Dock valt att fokusera på att umgås istället för att fota material till bloggen vilket jag hoppas att ni förstår. Med små små kusiner som drar i en blir det svårt att hinna med att tänka på annat än de dessutom.



Självklart ska även hästarna få det lyxigt på midsommar. Mitt mål med att få Elvira min kusin att bli hästintresserad verkar gå helt enligt planen om jag får säga det själv. Dock något som hennes föräldrar inte uppskattar lika mycket.

Nu ska jag vidare till Jonte för att fortsätta mitt midsommar firande. Ta hand om er!

En plats till i stallet

2019-06-20 13:14
Från Novagauffin

Hej på er!

Min gårdag spenderade jag först hos Björn min personliga tränare och sedan i stallet. Mina egna hästar hade jag lyckats synka så de båda hade vilodag. Skönt på ett sätt men att vara ifrån ridningen ger mig abstinens på bara en dag. Det gav mig dock tid att pyssla runt i stallet i min egna takt. Fick lite städning och sånt gjort vilket är det iallafall jag prioriterar lägst när man har hästar att rida och liknande.

På kvällen sen så hade min kusin/ stallkompis Beatrice provridning av sin häst och det slutade faktiskt med att de köpte honom. Super kul och jag hopas verkligen att det blir bra! Jag hjälpte till att lasta honom vilket dock inte var det lättaste. Det tog oss en timme och jag tror att vi försökte med alla jordens knep. Just svårlastade hästar är något jag tycker är svårt. Har alltid haft hästar som litat mycket på mig och även om de har testat vid lastning och tjafsat emot en del så har de alltid gett sig väldigt fort. Dock kommer det väl en dag då även jag kommer i kontakt med en svårlastad häst och då får jag helt enkelt ta det då. Jag önskar iallafall den nya ägaren ett stort lycka till med både ridningen och lastningen. Nu blir det ju en plats ledig i stallet vilket självklart får mig att känna sug efter en till häst. Dock tror jag att det får vänta till efter sommaren, dels då jag tävlar så mycket och är borta en hel del men även av en annan anledning som jag hoppas få dela med mig av till er så fort som möjligt!

Wow Wow Wow

2019-06-19 08:22
Från Novagauffin

Scrollade igenom Instagram och hamnade på något sätt inne på Estelle Nerös profil. Hon är ingen jag tidigare har följt men måste bara säga wow vad hon öppnade mina ögon för allt vad outfits och matchning heter. Jag har legat i en halvtimme och bara jag måste ha ett par sånna stövlar och ett par sånna och så där cool vill jag också vara. Det känns dom att hon har tagit det här med mode inom ridsporten till en helt ny nivå och det vill jag också göra nu. Har insätt hur extremt tråkig jag är med mina svarta stövlar, svarta hjälmar, svarta sporremmar, svarta skydd, svarta ridbyxor och så vidare! Kan varmt rekommendera estelledressage på Instagram för er som vill ha inspiration!


Ponnyhoppning var inte igår

2019-06-16 15:38
Från Novagauffin

Idag blev inte planen riktigt som den var tänkt. Jontes lillasyster Amanda tävlade så vi följde med som lite extra hjälp.

Bangången var någonting jag var väldigt noga med när jag tävlade hoppning och det fick Amanda smaka lite på idag. Jag är verkligen pedantisk och lämnar ingenting åt slumpen. Hon sa faktiskt efteråt att såhär bra har jag aldrig kunnat en bana vilket är kul att höra, då har ju någonting av de jag sa fastnat.

Hon fick ett stopp i första klassen men red sig till en tredje placering i den andra. Så kul för henne i hennes andra LC någonsin.

Att vara på en ponny hopptävling var dock ett bra tag sen för mig och jag kan faktiskt säga att jag lite fick en chock. Det är ponnysar överallt och alla barn rider fort som jag vet inte vad i de lägre klasserna. Nästan så att till och med jag satt och blundade i vissa svängar. Får nog lov att erkänna att jag vuxit ifrån ponnyhoppning och gått över till att bli dressyrtant!

Mys frukost

2019-06-15 10:38
Från Novagauffin

Godmorgon!
Jag och Jonte ligger nu i en varsin solsäng och äter frukost. Det är galet varmt så det kanske till och med kan bli årets första dopp idag, vem vet. Som sagt planerna är inte jätte många för idag utan vi tänker nog ligga här större delen av dagen och bara njuta.

Hoppas ni har lika fint väder som vi har!