RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 02:22:10

Elisesmorsa blogg

Elisesmorsa blogg på Nouw

Dessa sista dagar som känns evighetslånga

2019-06-10 12:19
Från Elisesmorsa
5 dagar kvar till BF, men jag tror lillebror kommer stanna i magen längre än så. Gick över en vecka med Elise så jag har det som någon slags referens, även fast jag vet att det kan vara olika när första och andra barnet kommer. Ni som fött två barn, när kom andra respektive första barnet?

Pottvägran

2018-08-08 07:57
Från Elisesmorsa
Elise är stax över 3 år nu och använder fortfarande blöja. Det känns som att vi har försökt allt, men hon vägrar. Troligtvis är hon rädd för att bajsa pga förstoppningar och problem med magen tidigare....

Så, nu frågar jag er: Sitter ni inne med något revolutionerande bra tips? Någon som varit i samma sits med ett barn i den åldern? Är boken "Potträning på 3 dagar" något att ha?

Bild från Nid4kids.se

Kanske ska man börja blogga igen?

2018-08-04 13:09
Från Elisesmorsa
Efter ett uppehåll på nästan 2 år kanske det är dags att återuppta bloggandet igen?

Behöver tips från er!

2016-09-21 11:11
Från Elisesmorsa

Elise sover just nu och jag passar på att göra mig iordning och förbereda lunchen. Och apropå lunch! Det känns som jag gör samma maträtter om och om igen här hemma... Har ni tips på "barnvänlig" mat som brukar uppskattas av de små så tar jag gärna emot tips! Helst inte för kladdig mat då Elise föredrar plockmat

Kaos på Ikea

2016-09-20 10:51
Från Elisesmorsa

Det var fullt upp o helgen med en tur till Ikea hela familjen i lördags och en heldag med mormor i söndags. Till er som bor i Stockholm: Åk inte till Ikea i Kungens kurva (där går man runt i cirklar, hittar ingenting och det är alldeles för långa köer för att få sig en bit mat) Ikea i Barkarby är mycket bättre tycker jag . Nåväl, vi köpte bord och stolar till Elises rum bland annat Se bild nedan

I söndags kom min mamma hem till oss och umgicks (mest med Elise såklart). Vi gick på promenad, lekte i en lekpark och åt lunch i centrum. En lyckad dag helt enkelt

Inspiration barnrum

2016-09-16 20:49
Från Elisesmorsa

Är så sugen på att köpa postern och mattan till Elises rum! Även en sänghimmel är något för framtiden  

Allting är ifrån jollyroom.se

När man har tröjan ut och in och värmt på kaffet tre gånger...

2016-09-15 18:53
Från Elisesmorsa

Ja här har det varit en rätt så intensiv dag med en dotter som vaknade betydligt tidigare än vanligt imorse och sedan har hela dagen kantats utav trötthet och tjurighet från hennes sida.

Men vi har fått mycket gjort i alla fall! Vi har varit ute och lekt i lekparken, hämtat ut ett paket, lagat biffar, hängt upp nya gardiner i Elises rum osv. Imorgon slutar pappan tidigt och då ska jag göra en synundersökning så att jag äntligen kan skaffa ett par glasögon som jag trivs i (har hittat ett par som jag lagt undan).

Vad tycker ni om gardinerna förresten?

Kunde inte låta bli...

2016-09-13 13:48
Från Elisesmorsa

Alltså hur gullig är inte denna mössa?! Beställde den och lite annat smått och gott från H&M (visar sen när jag fått hem grejerna)

Bilden är lånad från hm.com

Status här hemma

2016-09-13 10:45
Från Elisesmorsa

En stor kopp kaffe i soffan bäljar jag i mig nu när Elise sover (som jag hoppas att hon gör en stund). Sömnen är inte det stabilaste när man har en förkyld liten människa här hemma... Och med tanke på den förkylningen blir det inte mycket gjort på dagarna. Elise klättrar nästan på väggarna trots att hon är sjuk och det är svårt att få henne att ta det lugnt Men jag vill inte gå ut med henne när hon är såhär förkyld. Hoppas att det går över snart så vi kan besöka öppna förskolan igen och gå ut och gunga (favoriten). Än så länge är jag frisk i alla fall och jag hoppas att det förblir så för imorgon har jag tänkt att träna!

Var är hösten?!

2016-09-09 11:23
Från Elisesmorsa

Är jag den enda i detta land som är trött på solen och värmen nu? Jag vill ha mörker, tända ljus, film- mys, te, vackra löv på marken, jacka, halsduk och kängor! Älskar verkligen höstkläder och ser framemot att kunna börja använda min nya jacka. Jakten på ett par höstkängor är i full gång och jag är sugen på ett par som dessa från H&M på bilden nedan vad tycker ni om de?