RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-19 12:45:52

mayliinbj blogg

mayliinbj blogg på Nouw

I samarbete med Buzzador...

2019-03-06 10:35
Från mayliinbj

I sammarbete med buzzador så fick jag testa Aito Oat for whipping, vilket passade bra eftersom en i familjen har beslutat att börja äta veganskt. Min sambo gillade verkligen denna och han tyckte den var så god och söt. För min smak så var den alldeles för söt och detta är inget som jag personligen kommer köpa igen, men jag vet att min sambo kommer köpa den.
Min äldsta son testade denna också, han tyckte först om den sen tyckte han att det blev för mäktigt.
Nu åt vi denna till pannkakor och hade denna som grädde.

#aitowhippingbuzz #kaslinkaito #havrevisp #veganfood #buzzador.

Jag måste lära mig att andas.

2019-01-11 09:29
Från mayliinbj

Hej då 2018!

2018-12-31 13:47
Från mayliinbj

2018. Jag fortsatte jobba som elevassistent, och förlorade min älskade farmor. Jag gjorde en rejäl krasch mitt i sommaren, bestämde mig i början på september att jag äntligen ska börja leva... dagen efter jag bestämt mig, ramlade jag igen.... jag fick ett telefonsamtal att min pappa inte fanns mera... han hade lämnat mig och många fler som haft honom kär. Enormt stort tack till min älskade vän Sandra som var på samma plats när jag fick det samtalet... Min värld rasade, och nu rasade det på ett annat sätt än vad jag är van vid. Jag fick svårt att andas... Och saker som händer i livet som pappa alltid varit mitt första stöd finns inte mera... med allt detta så är jag mer snurrig än jag varit innan och har svårt att få ihop livet på en ny nivå, jag har tagit beslut som jag aldrig skulle tro jag skulle få ta... nej, på riktigt så har 2018 varit ett riktigt bajsår med många förluster. Sista dagen på året har vi sjukstuga och 2019 har jag inga mål, det enda är att jag ska hitta mig själv, och bli den Malin som jag alltid varit. Ta hand om mina tre ungar och bli ännu bättre på att ge Johan den fru som han verkligen förtjänar. Tack till alla som varit med 2018 och följer med mig/oss 2019. Och visst har 2018 också haft sina ljusglimtar... men... nej. Tack och hej.

Sista dagen, hej!

2018-12-14 20:41
Från mayliinbj

Mitt liv är fortfarande luddigt.. Jag får otroligt svårt att andas emellanåt och ibland funderar jag verkligen hur mycket jag kommer orka innan jag kraschar rejält… För på riktigt… Detta håller liksom inte… Trots min älskade pappas bortgång så har jag fortfarande otroligt många bollar i luften och en hel del krav… Jag är rädd för livet och får smått panik över hur jag ska få ihop allt… Jag valde att inte fortsätta ett jobb som jag verkligen älskade för att jag behövde andas… Jag lära försöka fokusera på de andra bollarna i luften… Skolan, bup samtal, fokusera på Liams skola, läxor, arbeta hårt med Elvira och de krav vi har där, sysselsätta Adrian, ta hand om hemmet, ta hand om mig själv, hoho! Malin…… Ja, mitt i allt detta så ska jag vara en bra mamma och fru också men också en bra vän. Ni vänner jag har, på riktigt jag älskar er!! Tror inte ni förstår vad ni hjälpt mig i denna svåra tid… Men problemet blir mer eller mindre när jag är hemma, Johan försöker få kontakt med mig och jag är liksom inte närvarande.. Det är läskigt att se mig själv så här eftersom att jag är oftast den där glada, positiva och spralliga Malin och det är så jag vill vara.. Men jag faller gång på gång och just nu, just idag är jag ingen bra mamma, fru eller vän… Men jag lovar er, jag jobbar på det, varenda jäkla dag… Det har liksom försvunnit en stor bit av mig….pappa.

Men hönni, lova mig att ni är rädda om er och mår ni dåligt så måste ni välja vad som ska prioriteras de gjorde jag trots att det också gör lite ont…. och vet ni, klaga inte på sånt som inte behöver klagas på. Blir så jävla dålig stämning. Over and out.

Jag saknar, och det gör ont.

2018-12-05 20:01
Från mayliinbj

Jag faller hela tiden. Har svårt att hålla mig kvar uppe längre stunder. Det är jobbigt och tomheten efter min pappa förstår jag inte riktigt hur jag ska kunna klara av att hantera. Suck..


Hoppas ni alla mår bra, ta hand om er där ute!! <3

Hej gråa December!

2018-12-03 14:36
Från mayliinbj

Hej på er! Det var längesen igen... Det är så mycket som händer i min värld nu så jag blir alldeles vimsig och har just nu svårt att vara glad. Allting snurrar och jag känner riktigt hur mycket jag vill hoppa av denna värld. Men det är bara rycka upp sig och knalla vidare. Just nu har jag nedräkning till att jag slutar jobbet, Fick förfrågan om att fortsätta men jag tackade nej.. Jag måste andas innan jag faller totalt och går in i väggen. Det är inte långt kvar känner jag. Dock kommer jag sakna barnen och alla underbara vårdnadshavare jag mött. Vissa blir kvar i hjärtat.
Tänk att detta år snart är över, det har varit det värsta året i mitt liv..... Ett hemskt år...
År 2019 ska jag försöka bli sparsam, inte snål men mera sparsam... Jag shoppar alldeles för mycket och förbrukar knappt hälften av allting jag köper... Det är som om jag är orolig över att saker oting ska ta slut så jag får panik och måste shoppa. Dock är jag glad att jag inte har några skulder på mina köp, utan köper saker med pengar som jag har.. Intresse klubben antecknar?

Nej hönni!
Nu ska jag plugga lite och umgås med snorvalparna!

Livet

2018-10-15 18:15
Från mayliinbj
Livet är fortfarande så otroligt luddigt... Jag får svårt att andas emellanåt och ibland funderar jag hur mycket jag ska orka innan jag kraschar rejält... För på riktigt.... Detta håller liksom inte.... Trots min älskade pappas bortgång så har jag otroligt många bollar i luften och en hel del krav.... Jag är rädd för livet och får smått panik över hur jag ska få ihop allt...

Jag ska göra skolan nöjd, jag ska göra min chef nöjd, jag ska rapportera grejer till bup, ska arbeta stenhårt med Elvira, ska göra läxor med Liam, ska sysselsätta Adrian, kramas med Johan, hemmet ska skötas... Ja, jag ska vara en bra mamma och fru också.. Samt en bra vän!

Idag var jag nära att säga upp mig, för att min chef vill ha mig vissa tider som just i dagens läge inte passar mig.... Det är viktigare för mig att göra mina barn nöjda... Jag lämnade mer eller mindre lappen till min chef men hon tog inte emot den... "vi skulle prata om det". Så nu varje dag kommer jag gå med ont i magen och inte kunna slappna av... Då menar jag med att slappna av så att hon är nöjd...
Vet ni, på riktigt! Jag lider mer eller mindre av utmattning just nu... Johan försöker få kontakt med mig, men det går inte så bra... Jag faller gång på gång och just nu, just idag är jag ingen bra, anställd, mamma, vän eller fru... Men jag jobbar på det, varenda jäkla dag....

Var rädda om er!

Problem att andas.

2018-10-10 06:32
Från mayliinbj

Det är riktigt tufft just nu... Allting fallerar och det känns så skumt med allting om jag ska vara ärlig. Har full fokus på studierna och jobbet, sen hemma är jag som luft, jag är där men inte närvarande...
Nu ska jag försöka andas och försöka hitta tillbaka till mig själv.


Det går inte en dag...

2018-10-01 22:33
Från mayliinbj
Jag kommer på mig själv sittandes med benen dinglande från min säng.... I min hand har jag pappas t-shirt... Tårarna bara dimper ned från min kind och träffar min hand... Jag är rädd...

Det har gått en månad nu sen min pappa somnade in... En månad! Det har gått fort men det är fortfarande ofattbart... Jag är rädd... ensam... Denna verklighet vill jag inte känna mig bekant vid...
Och jag har i dagens läge börjat gått undan när jag blir ledsen, vill inte visa.... Inte för att det känns fel, men att jag vill sörja lite "ifred".

Pappa, jag har fruktansvärt svårt att andas... Vet inte riktigt hur jag ska göra.. Hoppas du är bland oss, jag saknar dig skit mycket... Detta är hemskt!

Ett liv utan min pappa är svårt att hantera...

Filter är snyggt!

2018-10-01 19:29
Från mayliinbj

Viktigt!

2018-10-01 19:27
Från mayliinbj

Hönni om ni känner här i världen att ni gör något som inte känns okej... Är det värt det?
Tänk ofta på varför du gör de du gör, är det för din skull eller andras...

Det finns ingen som tackar dig när du är slutkörd!


Skolarbete, Kommunikation

2018-09-30 09:50
Från mayliinbj

Bruka ni tänka som jag hur många olika sätt det finns att kommunicera med varandra på?
Samt hur vi uttrycker det när vi kommunicerar?
Jag håller på med ett arbete om kommunikation, och jag har en del kunskap om det med tanke på min Elvira. Samtala med varandra behöver inte vara via det verbala, eller text utan kan vara via kroppsspråk eller bilder... Det finns mängder av olika sätt! Men det är otroligt intressant.

Kallt, och höstmys!

2018-09-29 16:38
Från mayliinbj

Det är så underbart, har varit ut flera gånger med Freja idag. Så mysigt och kallt ute.
Nu regnar det, Elvira är på party hos en kompis, Liam gör läxa och Adrian städar sitt rum. Johan hjälper Liam och jag bara latar mig framför bloggen.

Idag ska vi ordna ihop en gryta med fläskfilé med champinjoner och potatisklyftor, älskar grytor, finns så mycket man bara kan slänga i! Barnen är väl inte så förtjusta i det men vad gör det ;).

Hoppas ni har en bra dag! :)

- 6 år med Cochlear implantat

2018-09-28 22:03
Från mayliinbj

Igår var vi iväg till akademiska igen, igår var det 6 år sedan Elvira fick CI påkopplat. Tiden går fort men vilka motgångar vi haft på vägen... Men, det viktigaste vi har alltid hållit i varandras händer.
Alla tester Elvira gjorde gick jätte bra, de bästa resultaten hittils, vilken resulterar i att tekniken faktiskt fungerar som den ska... Oftast! Om något år kommer hon få de nya cochlear implantaten, dessa uppgraderas ju vart eftersom. Underbart, älskar tekniken.

Ni som är i min Elviras omgivning, värt att tänka på är att ta er tid och ha gärna ett samtal med henne. Hon älskar att prata och förstår det mesta, men behöver de extra stödet. Låt hon fråga "va" om det är något hon inte hänger med på, hon säger inte så för att vara jobbig. Elvira är värd att upprepa sig lite för, en gång, två gånger och ibland mer än så. Elvira hänger omöjligt med som "normalhörande barn" gör...

Tack för att ni tar er tid, och visst är det underbart att alla barn är olika? Låt det vara så!

Jobbiga dagar...

2018-09-27 19:32
Från mayliinbj
Vissa dagar kommer bara tårarna, de slutar inte i första taget... Det är en enorm smärta att känna så här... Jag är inte redo, jag vill inte vara redo...

Jag har tänkt ringa pappa flera gånger, han behövs liksom i mitt liv... Fick för någon dag sedan brev från bup, jag ska skriva hur Liam har varit från graviditeten till där vi är idag.. Pappa hade varit perfekt att bolla dessa idéer med.. Han har varit enormt delaktig i mina barns uppväxt och hur de var samt är... Nej detta suger!!

Det verkar inte vara någon dröm, hur fan..... ska jag lära mig att leva med det här????????

- Underbara hösten!

2018-09-27 19:29
Från mayliinbj
Åh hönni, känner ni hur det verkligen biter i kinderna, hur underbar är inte hösten? Hösten är verkligen min månad.. Trots att denna höst inte blev den bästa, snarare den värsta. Så försöker jag verkligen finna härligheten i hösten, det hade min pappa velat. <3
Jag älskar hösten iallafall och njuter av alla fina färger utomhus! Älskar att klä på mig kläder och att bli helt rosig om kinderna.


Handling är det som räknas.

2018-09-27 19:28
Från mayliinbj

Skolan, första kursen klar!!

2018-09-25 15:45
Från mayliinbj

Använd geniknölarna nu Mallan!! Herregud, var evigheter sen jag gjorde prov! Nik vet prov utan böcker, och andra hjälpmedel. Men idag gjorde jag första kursen och jag klarade den! Så skönt att lärarna rättar proven och lägger in svaren samma dag. Så skönt!!

Men tro mig, det var inte lätt och jag tror att jag gör det svårare än vad det är samt att jag krånglar till det lite mer än vad jag borde... Så tråkigt att jag är så¨!!


Nu är nästa kurs kommunkation och då ska jag ha muntlig redovisning samt skriftliga test.. Får se hur det går!

Lycka i en pojk!

2018-09-24 17:42
Från mayliinbj

Idag sprang en glad pojk till mig och visade stolt upp att han bakat bröd! Alltså goa korv. Ibland är han bra söt, envis men söt! Kul när ens barn känner sig stolt över det han gjort på förskolan.

Sänker sig själv.

2018-09-23 20:35
Från mayliinbj

Har prov på tisdag och jag känner redan att jag kommer misslyckas... Istället för att lyfta sig själv så sänker jag mig själv... Är det inte otroligt hur dumma vi faktiskt är emot oss emellanåt?
Istället för att komma med inställningen att jag gör mitt BÄSTA och sen får vi se vad som händer.. Jag tror iallafall i mitt fall att när jag säger att jag kommer misslyckas, då gör jag det medvetet på något vis.. Som att jag sätter dit spärrar.. Känner ni igen er?

Jag ska fortsätta plugga vidare så får vi väl se hur det går, uppgifterna har gått otroligt bra, men då har vi också haft hjälp av litteratur, nu ska vi liksom stå ensam!

Ha en bra söndag, ta hand om er.

En härlig lördag med en massa kaos.

2018-09-22 19:52
Från mayliinbj

Fröken Elvira har varit på kalas så vi drog med grabbarna en sväng om till stan.. Där hängde vi en stund på biblioteket och sen kollade vi vidare i affärer, sen eftersom det är lördag blev det såklart lördagsgodis.
Våra barn går verkligen varandra på nerverna, de söker bråk och både jag och J blir gråhåriga snart.. Syskonkärlek kan vara otroligt vackert, men ibland är den så hemsk så vi inte riktigt förstår hur vi orkar... Ibland förstår jag föräldrar som går isär, småbarnsåren är inte lätt alltså.. Men där är SÅKLART inte jag och J.. Jag beundrar alla som fixar småbarnsåren och ibland får vi vara glada att vi hinner säga hej till varandra.. Nåväl, trots en massa kaos så har det varit en mysig dag, den fortsätter just nu med att de stora pojkarna spelar NHL och småskrotarna leker på deras rum.. Jag passar på att ta en lugn stund och uppdatera lite...

Det är en jobbig tid nu, men jag måste leva... Leva för pappa...

Ta hand om er, en dag är det försent.

- Jag kunde inte säga farväl...

2018-09-21 19:37
Från mayliinbj

Vilken dag... Idag var dagen då vi skulle säga hej då till Pappa... Jag kunde inte det... Jag är inte redo för det! Det känns fel, jag kan inte säga hej då till en person som varit en sån pass stor del av mitt liv... Mitt allt... Älskade pappa, kom hem igen! Du fattas mig och jag saknar dig oerhört mycket... Säg att detta är ett stort skämt... För jag känner mig så ensam och rädd... Finns du bland oss, snälla säg att du finns bland oss... <3

Detta gör nå fruktansvärt ont.. Jag mår illa..
Min fina älskade pappa!!
Du blev för ung, du hade många år kvar... Tillsammans med oss, dina underbara barnbarn som du verkligen älskade...

<3 <3 Detta gör ont och jag vet inte vad jag ska säga..

Hej, mitt i livet.

2018-09-19 19:01
Från mayliinbj

bloggen halkar så mycket efter nu. vilket ni säkert har förståelse för... Livet rullar trots att jag står still... Rätt märkligt faktiskt, imorgon blir det lång dag. Ska till skolan efter jobbet och gå igenom lite, trots omständigheterna så har jag fixat skolan mer än väl, trots att det ibland känns som om uppgifterna blir lite halvdant.

Jobbet rullar på, och jag får allt mer ofta räkna till tio..... inte pga. barnen utan allt annat runt omkring. Jag är ju bara "resurs" så vad jag tycker och tänker är nog inte mycket till världen, jag är ju bara där 50%.

Igår träffade vi prästen, de gick hyffsat.. . Tyvärr håller jag inne på mycket för i det hela känner jag mig ensam... lite "dom och jag". Tyvärr!

Men jag tror att begravningen blir fin, jag går dit med ryggen rak... Pappa är den som stod mig närmast och visste allt om mig... Ingen kan ta bort relationen vi hade, våra band... Mina barns band samt Johans band till pappa... För alltid saknad och för alltid älskad... fan...

Nu ska vi lägga  barn och försöka få tid för varandra mitt i allt.

förresten, har ni kollat på SvT arbogafallet, så jäkla bra... Vi ska kolla på del 4 idag, Nils Bergman har inte bara gjort rättegångspodden jäkligt bra utan också detta. älskart!

ta hand om er, var rädda om varandra... En dag stannar allt upp och det är försent.

fan, jag saknar dig!

- Försöker finna ron.

2018-09-15 14:15
Från mayliinbj

Varje steg jag tar, tar jag väldigt långsamt. Det är som att det är något viktigt som saknas.. Vilket det också gör, det gör ont i hela mig att ens tänka tanken att pappa inte kommer vara med vid födelsedagar och julfirande. Sånt gör ont, nu är det inte bara högtiderna jag tänker på men det är dom så kommer upp.. Pappa fanns alltid hos oss på ett eller annat vis, han var mitt största stöd och det var han jag vände mig till om jag ville ha hjälp med barnen eller råd om livet...

Igår var Johan föräldraledig och jag jobbade, en stund senare på eftermiddagen så gick vi ut i skogen och bara var! Så härligt, skönt att komma "ut" och andas på ett helt annat vis...

Ta hand om er och var rädda om er... Snälla..

- My hero

2018-09-15 14:11
Från mayliinbj

Tiden går alldeles för fort, titta på denna fotbollskille! Han är så fin och har hjärtat på rätta stället... Men också en attityd som en tonåring! Han blir så stor och självständig men jag beundrar han för varje steg han tar. Min gosse.

- Hemma hos honom

2018-09-08 20:33
Från mayliinbj

Hel otroligt, idag åkte vi hela familjen hem till pappa, känslan vi möttes av känns så fel... Pappas skor stod i hallen men han var inte hemma... Hur kommer jag kunna vänja mig vid detta, kommer jag överleva.. Denna smärta gör så ont... Fruktansvärt ont!

Min största förlust

2018-09-07 17:18
Från mayliinbj

Ni vet när man känner sig så lycklig så det bara spritter i hela kroppen och då man verkligen har bestämt sig att leva livet, när jag tidigt på måndagen ville lyfta min J och våran dag… Då händer det som inte fick hända, eller beskedet kom några timmar senare… Med en rejäl chock och något som för oss inte var väntat bara hände… Min pappa hade gått bort… Allting kommer gå upp och ned ett tag för detta är verkligen en hjärtesorg för mig… Detta är en helt ny sorg och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera den… Jag måste försöka leva vidare… Leva vidare utan han som jag kallade ”mannen, myten och legenden…”. Jag vet inte riktigt hur jag ska klara av detta, men för min skull och samtidigt visa pappa vilken JÄVLA power jag har så måste jag leva livet… Pappa skulle aldrig vilja att jag låg ned, för det har jag gjort alldeles för mycket här i livet… Hur mår jag? Jag mår inte bra… Men jag ska leva och hantera min största förlust här i livet och försöka lära mig andas...

Gamla minnen.... Pappa!

2018-09-05 17:46
Från mayliinbj

​Du fattas mig... Fan....

Värsta dagen i mitt liv... Pappa..... ÄR det ett skämt?

2018-09-03 21:56
Från mayliinbj

Pappa, du hade ett hjärta så varmt. Du har alltid funnits där med en hjälpande hand, du har givit mig bra råd och ALLTID varit ett samtal bort om jag velat snackat en massa strunt. Du höll mig och mina barn uppe när jag inte orkade själv... När min tid varit svår så har du ALLTID funnits där och hållit mig vid liv... Och som vanligt, jag kan fortfarande inte förstå hur du orkade, mina rejäla svängningar genom livet och du hängde knappt med. Jag är evigt tacksam för att du ALLTID orkat stått kvar trots mina beslut i livet så fortsatte du tro på mig. Du var inte bara morfar åt Liam & Elvira, när det var yngre så kallade dom dig pappa... För det var lite så det var, det var du, jag och barnen... Du vet att jag alltid varit stolt över dig, och jag ska fortsätta visa dig att jag klarar av alla dessa motgångar men också medgångar. Enormt stort tack för att jag alltid fått be om hjälp, du fanns alltid där.... Alltid ett samtal bort... alltid.... fan fan fan fan....Du har lärt mig så mycket, att skratta, gråta och låtit mig vara arg när jag tyckt att livet varit så jävla orättvist. Förlåt för de gånger jag verkat otacksam, förlåt för alla berg och dalbanor du varit med om i mitt och Liam och Elviras liv.. men du fanns alltid där för oss... Utan dig skulle jag varit så ensam och jag har aldrig träffat någon som du...Du var min familj men du har nu lämnat mig... Du är/var världens bästa pappa och utan dig i mitt liv vet jag inte hur och vart jag varit idag... Du orkade alltid lyfta mig på fötter.... alltid... Detta gör så jävla ont... Eller som Liam utbrast igår " Mamma, nu är jag svinsvag" " Vi som skulle hjälpa morfar så att han skulle få det bra i sitt hem..." och Elvira, hennes panik skrik och tårar, "jag saknar morfar, jag vill krama morfar", Älskade barn! Nej usch... Pappa, kan jag ringa dig? för det var dig jag ringde så fort det hände något i livet... Gott som ont.... Jävla skit... Säg att detta är ett jävla skämt för jag vet inte...

Du är orten.

2018-09-02 19:44
Från mayliinbj

Tydligen är man orten om man bär Adidas? Jag vet inte... Jag älskar Adidas och köper ofta dessa kläder/skor till barnen också..
Liam satt i bilen och kollade på Adrian och utbrister " Adrian du är orten". Jag kunde inte hålla mig för skratt... ;)