RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-12-29 23:52:16

Sanna Melander

m3lander blogg på Nouw

Nej men hej!

2019-12-29 22:39
Från m3lander

Var ganska precis ett år sen sist jag la upp något och det var jul så det passar ju ganska bra i flödet om jag fortsätter nu, fast ett år senare


Nej men som jag saknat detta! Speciellt nu när en flytt har skett sen senast! Men helt allvarligt så hur mycket jag än hade velat hade tiden aldrig räckt till, även fast jag alltid tyckt att bloggandet har vart mest för mig själv. Nånstans att komma tillbaka till och minnas. Nånstans att skriva av sig på. Hela detta året har vart det mest hektiska i mitt liv! 2019 startade med att jag startade min enskilda firma, shit ett år sen! Sen alla förberedelser inför bröllopsäsongen och att lära sig allt vad som hör med företagande till. Sen en toppen sommar med inte många dagar ledig (hela 4 dagar om jag inte minns fel) bland annat bröllopet i Stockholm, personligt rekord i bildtagande under ett heldagsbröllop i vindeln, sen avslutade säsongen med ytterligare ett helt fantastiskt heldagsbröllop i Umeå/Tavelsjö med världens bästa par! Alla dom satte spår i mitt hjärta jag aldrig vill glömma! ❤️


Ganska direkt när sista bilderna var levererade för sommaren så stod Umeås första bröllopsmässa på schemat, alla förberedelser inför de och samma vecka som det var började jag även ett nytt jobb i Umeå! Började 5.30 i Umeå och bodde fortfarande i Vindeln.. Sålde våran kära bil, min fina pärla. Tog hårt att se han rulla iväg för sista gången, jag det är bara ett objekt men sån är jag. Sen 1 oktober, älskade 1 oktober. Så fick vi nycklarna till nya lägenheten. Där vi har inrett p r e c i s så som vi velat. Och vi älskar det! Jag saknar såklart Vindeln många gånger. Men här, här känns det som hemma.

Känns helt sjukt nu när jag tänker efter hur året varit. Man tycker att man står och trampar på samma plats men tydligen inte när man reflekterar över det! 2020 hoppas jag ska bli ett lugnare år. Jag har lärt mig att nej, jag kan inte ta på mig ALLT om jag vill att det ska utföras helhjärtat! Man mår så mycke bättre när man inser det och börja gör det som känns bra i själen. Så det ska jag fortsätta med. Och bilder här på vårt nya hem och allt som hör till vill jag lägga upp. För att kunna titta tillbaka. Men jag kommer börja från början med MASSA bilder först innan vi börjar med nu. Hoppas ni gillar! Harebäst, hej!

Kräftskiva och ”hejdå” middag med några i min lilla ”extra” familj ❤️

Sista dagen men lillen❤️

9 september och första dagen som Fruktchef på Ica Gourmet

15 september och bröllopsmässa, hatade mitt bås men så fick det bli med prestationsångest.

Sista morgonen i huset och vindeln. Vi hade städat allt förutom vardagsrummet för där hade vi ställt sängen. Vaknade upp denna höstiga morgon till regn och grov ångest. En ångest jag absolut inte trodde jag skulle få men allt var bara så sorgligt men så spännande på samma gång. Jag hatar hej då och hade förträngt allt så länge jag bara kunde. Men sista morgonen när jag insåg att aldrig igen skulle vakna upp till dessa vackra vyer och inte längre ha världens bästa grannar. Saknar men ändå så glad.

Flytt och möbelleverans efter möbelleverans. På bild vår magiska soffa! Här hade jag just blivit hemskickad från jobbet med feber. Dendär jävla febern som alltid kommer när jag börjat slappna av efter väldigt stressiga perioder. Och snön föll. Men sen kom regn, sen snö, sen regn. Välkommen till livet som stadsbo!

Ända bilden jag tog i flyttkaoset. Det ångrar jag lite men tro mig att jag var så ivrig på att få in allt och komma igång!

Mina älskade helgsbuketter, att få sätta ihop dom precis hur man vill innan man cyklar hem från jobbet. Sånt som sätter lite guldkant i vardagen har jag njutit av i massor här ❤️

Första bilden när allt börjar ta form

Nya bordet och sammetstolarna från Venture Design. Här började ”beställa på internet möbelkaoset”..

Öppen planlösning och nästan helt nytt kök! Dock allergisk mot allt furu men det är iallafall ljus furu!

Vardagsrummet började ta form

Sovrummet där vi jobbar med hotellkänsla och minimalism.

Ledig från Gorurmet varje tisdag/ta tag i mitt företag dagen älskar jag❤️

Med kaffe såklart, massor!

Somsagt, guldkant i vardagen!

Hissbilder, typ varje dag. Är det bara jag som gör så?

Första julen här i den mysigaste soffan någonsin!

iPhone tyckte att jag skulle uppgradera mig efter fyra år och såg till att min telefon la av så ja, jag köpte en ny för nästan samma summa som en dator.. Tycker jag att den är bra och värd pengarna? Nej.

Hittat en ny favorit promenadslinga, självklart inte lika magisk som broarna runt i vindeln men ändå.

Favoritårstiden tog fart och försvann lika fort känns det som! Försökte ta vara på varje sekund iallafall.

Magisk vy varje dag påväg från och till jobbet ❤️

HOME❤️

Nackdelen med att alltid ha 20 minuter om man vill ta bussen hem att gå på stan, älskar!

Min galna, älskade, fina sambo toppar alltid allt❤️ Jag hade köpt en begagnad nån månad innan som var hel i hela 6 dagar innan jag tappade den i golvet utan försäkring, blev så besviken på mig själv. Och här kommer han och köper den senaste i julklapp till mig. Bäst är han!

Julafton hos min älskade familj. Här tog jag och pappa en promenad med vovven efter maten och älskar hur dom pyntar vägen in till gården ❤️ Snön saknar jag i Umeå men det blir en bra anledning att hälsa på hos dom oftare!

Jul och allt dedär

2018-12-28 22:44
Från m3lander

Fem månader.
Fem månader sedan var det jag skrev något här.
Jag som älskar detta. Som har slutat flera hundra gånger men alltid saknat det igen. Det är nog lite av min prestationsångest som slår till. Kan aldrig tänka att jag ska göra något bara för mig, för min skull bara. Stavfel, inte lika många som läser längre, vem skulle vilja se osv. Nä men vet du vad, nu skiter vi i allt dedär. Och gör bara för jag vill, sen om nån kikar in ibland så är det väl bara kul. Jag har saknat dedär, vsco appen och mobilbilder, från nuet i en ton som jag tycker är jag. Bara för att jag är fotograf betyder det inte att min vardag eller en bild på min soffa ska fångas med en kamera för 30 tusen, så glamoröst är det faktiskt inte. Tänkte just sätta mig och låsa min blogg men när jag började titta på det jag tidigare lagt upp så inser även jag hur kul det är att spara alla dessa små stunder i mitt liv bara för mig själv, precis så som jag säger till alla andra i mitt fotografyrke. Tänkte på det innan då jag pratade i telefon med ett av mina bröllopspar som jag ska fota i sommar ”vi älskar verkligen dina bilder, både dina färgstarka på hemsidan sen dina dovare på din blogg” tänkte ba vafan, vilken blogg? Haha juste ja.. Kul att mina kunder kan hittar hit också och får lära känna mig utan kameran.

Vi testar igen, någon gång ibland sådär när jag känner för, helt utan ångest, bara för att jag vill och tycker det är kul. Med eller utan någon som läser. Och för att få lätta på allt som snurrar i min skalle jämt. God jul förresten och vilket fantastiskt år vi har framför oss!

Nytt dit hem.

2018-07-21 13:54
Från m3lander

Favorithörnan blev ännu mer favorit med ett fynd till rund spegel med svart ram. Hade kunnat vara större men det får bli bra nu, omsagt ett fynd! Bokstavstavlan helt i min stil och två marmor ljusstakar i mörkgrönt. En palm som jag är helt kär i, mer sånt tack! Lackhyllan från ikea fick bli en extra hylla i köket för kaffe och bak osv. Hängmattan, låt os prata om hängmattan! Så underbart! Vill ta den upp till sovrummet och sova i istället för sängen, haha! Bästa platsen just nu där det har spenderats mycke tid med inredningstidningar och kvällssol.

På tal om smoothiebowl

2018-07-21 13:40
Från m3lander

​Hur fantastiskt gott? I min kokosnötskål. Spriulina smoothie med allt gott ovanpå. Besatt.

Första arbetsveckan

2018-07-21 13:33
Från m3lander

Tiden som vanligt bara flyger iväg. Första arbetsveckan gjord och fortfarande +22381679C varmt. Försökte ta vara på solen till morgonkaffet men när altanen till och med är för varm att gå barfota på och jag som är så mycket vintermänniska så vart det ju inte långvarig. Man ska inte klaga, javet. Men snälla kan det få regna lite och bli kanske 10 eller iallafall 5 grader svalare nu snart, eller snö..

Semestern då? Helt fantastisk! Ganska skönt att vara tillbaka på jobbet igen också. Jag bestämde mig ganska snabbt att det inte skulle bli någon Norge eller Stockholms resa denna semester som det annars har blivit lite tradition eftersom jag bestämt mig för att köpa en ny kamera. Och i måndags kom den, en hand full med kärlek. Jag är så nöjd! Så glad! Och nästa helg får jag testa den på riktigt då det är dags för bröllop igen.

-

2018-06-29 13:42
Från m3lander

Favoritblommorna
i favoritklänningen.

När vädret inte är med en
Så får man fixa med det som ska fixas
Inomhus
Medans han min kärlek
Fortfarande ligger
Där uppe
Och drar sig
Klockan närmare eftermiddag
Än frukost.
Det
Är sommar

För den som vill.

Midsommar

2018-06-29 13:12
Från m3lander

Det är typ inte förän nu, en vecka senare, som man känner sig återställd efter midsommarhelgen. Men så himla mysigt hade vi det. Vi var i Ninas stuga utanför Bjurholm med ett gäng sköna människor. Var så skönt att få koppla bort helt, utan el och rinnande vatten och knappt någon täckning. Just vid en sjö. Tog som vanligt knappt några bilder heller då mobilen mest låg i väskan hela helgen. Perfekt helg att rivstarta semestern på, nu är det bara att hoppas att man lyckas bli av med förkylningen som man fick på köpet innan semestern är slut

Sundays

2018-06-17 15:17
Från m3lander

Bröllopsyror, veckan innan semester, härliga sommarkvällar, färska blommor från baksidan av huset, mys av allt eller inget hemma tillsammans med honom. Denna tiden som är nu är helt fantastisk och man försöker bara att ta in så mycket som det går av det. 

-
Längtar så mycket nu till semester
Då vi bestämt oss för att inte bestämma nånting
Att ta allt som det kommer
Och inte känna ett enda måste
I flera veckor
Och bara göra det man känner för
Kanske vandra på Stockholms gator
Kanske roadtrippa i Norge
Eller kanske
Bara njuta
Av hemmet och nära och kära.

Picnic med mina pärlor

2018-06-06 17:01
Från m3lander

Från förra helgen. Tyckte det var så förbannat trist att det både var firmafest och yran på min jobbhelg vilket betyder att möjligheten att byta bort sin arbetshelg för att vara på yran är ungefär lika med 0. Så vi smällde upp madrasser, kuddar, massa täcken och filtar på flaket. Tog med massa gott, körde in i skogen och letade ett fint ställe vid vattnet och sen låg vi och tittade på film på datorn med solnedgången framför oss. Och jag säger bara det, har ni möjligheten så gör det! Så himla mysigt! Och det blev inte alls lika jobbigt att jobba den helgen efter det.

Sveriges dag

2018-06-06 16:32
Från m3lander

​Sveriges nationaldag. Och jag får faktiskt vara ledig. Eller ledig är man ju aldrig helt då jag har bilder att sitta med men. Dagen blir lugn vilket jag tycker är lite tråkigt, önskar Sverige vore lite mer som Norge i sett fall Grilla nån middag och hoppas på kvällssol för en promenad.