RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-11-01 14:02:52

mybigfamily blogg

mybigfamily blogg på Nouw

Inskolning

2019-08-16 10:48
Från mybigfamily

Då har ännu en sommar passerat , en sommar som passerat alldeles för fort, men som jag har njutit, att fått ha denna värdefulla tid tillsammans, inget slår när man får tiden att umgås med sina nära och kära.
Vädret hade kunnat vara liiite bättre men man får göra det bästa av det.
Tiden går för fort o ju äldre man blir så har den en förmåga att gå ännu fortare.
Denna vecka så har ännu en ny inskolning börjat, lilleman har börjat fritids. Förskole tiden är nu över för denna familj. Känns lite knepigt men samtidigt otroligt skönt.
Dock så har den här lille killen alltid haft det jobbigt dör allt nytt så de var en jobbig måndag i måndags men sen efter det så har det gått riktigt bra, över förväntan.
Dock inga jätte långa dagar men jag hoppas det fortsätter gå bra ändå när jag börja jobba. Till veckan är det dags för förskoleklass med så de kommer bli spännande. Samt att skolor drar igång, vilket är enormt skönt, barnen behöver det nu, få komma in i rutiner o h träffa alla kompisar igen.
Sen är det jobb för mig, inget jag ser fram emot men väl där blir de nog bra.
Full rulle idag innan vi kan ta helg, det blir besök på bup och hos diabetes sköterska och diabetes läkare.
Men efter det ska vi grilla och äta gott och njuta att det är helg och vi alla får umgås

Länge sen

2019-02-21 09:14
Från mybigfamily

​Ja nu var det länge sen jag var in hit och fick ner några rader. Som jag sagt så många gånger förut så springer verkligen tiden iväg och jag hänger inte alls med,, man bara pausa emellan åt och bara ta in allt.

Det är jobb, skola, förskola fritids, handling, matlagning, och en se till att man umgås med familjen så mycket som möjligt. det är prio ett.

Haft en hemsk förkylning så vägrar släppa taget, och nu värkar det börja om på barnen igen, längtar verkligen till sommaren nu, slippa alla sjukor och bylta på oss en massa kläder, sol bad och semester och bara få umgås tillsammans och göra en massa roliga saker. 

Iallafall i helgen som var så packade vi in oss bilen och styrde mot Åre, det blev en toppen helg och lilleman på 5 år fick äntligen lära sig att åka slalom =) så duktig, stora syster som fyller 8 snart ( hon med en massa diagnoser) även hon lärde sig åka. hon klarar liften själv, behöver bara träna lite till på bromsningen, men hon var så himla duktig så det var en väldigt rörd mamma som stod i backen och såg hur stolt hon blev när hon också klarade detta som sina syskon, en lyckad helg blev det. 

så nu ser vi fram emot sportlovet då vi åker tillbaka =)

Nu är det full fart mot helg, som jag längtar, helgerna är nu för tiden så himla värdefulla sen man började jobba heltid, man behöver inte göra något särskilt alls, men att få ta det lugnt och göra det som faller in och umgås till max det är min melodi det. 

Nä nu är fikat på jobbet snart slut så bäst att runda av och återgå till jobbet. 

  

Så dålig

2018-09-24 13:49
Från mybigfamily

Ja jag är verkligen så dålig på att uppdatera här :/ men just hinner jag inte med mig själv ens känns de som, allt går i ett.
Det är de ena efter det andra.
Nytt jobb på jobbet, otroligt mycket att lära och ofta känns de som korvstoppning i skallen. Inte jämnt mig riktigt kry heller och efter ett antal rör med blodprover fick jag veta att jag har kraftig blodbrist, extrem järnbrist, b12 brist och folsyra brist inte konstigt jag är trött jämt, men remisser skickade till sjukan så hoppas jag får tid lite snabbt, dock inga förhoppningar om det, käkar iaf b12 och folsyra nu.
Massa födelsedagar har det varit, sonen med diabetes har ett blodsocker som driver mig till vansinne. Är det inte jätte högt så är det jätte lågt och så håller den berg o dalbanan på. Och nu på allt har jag fått halsfluss käkat penicillin sen onsdag och känner mig sämre nu än då. Så måste kolla upp de igen. Ont i halsen som bara den, ja hela kroppen och ingen ork till nånting alls aja de vänder väl snart hoppas jag, resten av familjen är pigg iaf så det är skönt.
I helgen drog gubben igång med lite renovering, han och barnen greja på medans jag låg mest hela helgen. Fint kommer de bli iallafall när det blir klart
Är hemma från jobbet, försöker vila bort basillerna.
Mannen är iväg söderut på möten, perfekt tajming de slår aldrig fel att de är nått när han ska iväg, men men de funkar de med.
Nä mycket svammel nu, dags att avsluta här nu och vänta på att vårdcentralen ska ringa upp.

Kommer bli så fint när allt är klart och nytt golv kommer på plats

Jobb

2018-08-13 20:10
Från mybigfamily

Helgen blev mysig men väldigt blåsig, hämtade glada barn från förskola ( måste lära mig säga det och inte dagis) och fritids. Allt hade gått toppen:) så skönt i mamma hjärtat.
Vi packade in oss i husbilen och for.
Framme på plats så tog vi en promenad och kollade in stället, lugnt o mysigt och helt ok väder.
Packade upp tält , stolar och bord och grabbarna drog iväg med cyklarna.
Blev middag i restaurangen.
På kvällen så spelade barnen på paddorna och vi vuxna satt o surrade, de började blåsa rätt bra så blev inte en allt för sen kväll.
På natten blåste de som bara den så gubben var upp ett antal gånger för att se så att tältet klarade av blåsten.
Lördag ovh lite kyligare väder,
Barnen ville prompt prova poolen, de stod att den skulle vara uppvärmd till 25 grader, men de kan vi säga att de var den inte, aja barnen badade och var glada .
Blev en härlig siesta och sen lekparks häng
Strandpromenad yatzy och god mat innan de va r saga att kvälla.
Vi kom iväg tidigt på söndag så vi hade hela Dan hemma att på börja tvätt, rensning o städ.
Ny vecka och dags att börja jobba på riktigt då inskolningarna funkar så bra, bara lilleman som är lite ledsen på morgon men de går över fort och sen är han så glad o nöjd så
Trötta var både mannen och jag efter jobb så de blev thai mat till middag idag alla glada o nöjda.
Nattar de små, som dock somnade fort och jag blivit kvar i deras säng
Men nu fixa barnens kläder inför imorgon och sen slappa i soffan en stund, sen blir den tidig kväll ikväll

Härlig utsikt från husbilen på campingen

Fredag

2018-08-10 09:40
Från mybigfamily

Ja äntligen fredag
Snart helg underbart .
Dagen igår gick toppen för inskolnings barnen så skönt,
Idag så tyckte inte Liam att de var roligt att stanna men gick in ändå,
Tove hon skuttade in och jag for med ett leende
Blir den kort dag idag, då vi tänkte åka iväg med husbilen i helgen.
Ska bara vila och mysa i helgen, ja om vädret tillåter, det står att de ska åska idag, men jag hoppas att de ändras.
Vilket som ska vi njuta o va med varandra då det vankas jobb till veckan

Nu ta o packa de sista

Vilken dag

2018-08-08 20:07
Från mybigfamily

Ja inskolningen fortsätter, det gick toppen imorse vilket var jätte skönt. Liam sprang in och visade Tove sina hyllor o lite sånt och sen vinka han hejdå och Vingåker vidare till toves fritids.
För middan gick super bra Tove var ute o cyklade och sen inne en sväng och grejade med play doh deg (stavning )
Sen var det dags att gå till en annan skola för lunch, är bara den vecka som tur är,
Vid lunchen gick de inge vidare, Tove har väldigt svårt att äta när det blir mycket folk omkring henne och de är nytt. Idag så hade ändå gjort så att de kom först till lunch så de inte var några andra där men de låste sig för henne och hon kröp ihop på golvet inget man sa eller gjorde hjälpte.
När de andra barnen började komma så flyttade hon sig till under bordet.
Och så kom Liam med sin förskola och då blir han ledsen men de gick över fort och han åt lunch med oss vid de bordet.
Tillslut så när de nästan var tomt i matsalen satte sig Tove och lunch med
Efter lunch så stannade vi kvar ute en stund och Tove o Liam cyklade o cyklade med kompisar. De blev sååå varmt och kände hur huvudvärken började smyga sig på. Efter en lååång stund så blev de promenad tillbaka till toves fritids
Tove var nu väldigt väldigt trött så de blev en grinig promenad så när vi kom tillbaka så beslutade vi oss för att de fick räcka för dagen.
Måste säga att toves pedagog som håller i inskolningen är helt fantastisk, ja alla på särskolan är sååå bra och det känns så himla bra och det kommer bli toppen för Tove
Vi for in en sväng på dollar innan vi for hem och köpte med oss lite glass
Huvudvärken blev bara värre o värre så väl hemma efter glass så hoppade de små i jacuzzin med sin storasyster och passade på att vila bredvid.
Dock så släpper inte huvudvärken den är fortfarande hemsk så blir vila i soffan innan de blir sängen.
Ny Dag imorgon och hoppas verkligen att huvudvärken försvinner .

Beundrade konstverket medans Tove hade fullt upp att leka och greja

Sommarkvällar

2018-08-07 22:37
Från mybigfamily

Ja just nu saknar jag dessa varma härliga sommarkvällar som vi haft denna sommar , inga måsten, bara tagit dagarna som de kommit
Tur de kommer fler somrar

Inskolning nr 2

2018-08-07 22:32
Från mybigfamily

Ja dessa inskolningar , helt ärligt så är dom inte jätte roliga det går sådär ännu för Liam , igår faktiskt for gan o hans pappa därifrån, det blev helt enkelt för mycket för han så vi tog nya tag idag. Det gick mycket bättre imorse och han stannade och jag och Tove for vidare till hennes inskolning på fritids på särskolan.
Hon började igår och det känns bra och kommer bli toppen för henne där men visst känns de ändå i mamma hjärtat när det är nytt och hon har rätt så svårt för nya saker. Överlag har det varit en bra dag idag. Det tokiga är att toves fritids går och äter lunch nu denna vecka där Liam äter, och såklart hade de lunch samtidigt och lilleman fick syn på mig
De fick bli som de blev och han fick följa med oss.
Det får ta den tid det tar och jag tänker inte stressa fram, vi gör de som känns bäst för barnen.
Tove var stolt att få visa lillebror vart hon ska gå fritids och skola och allt de kan göra där och Liam var så glad att få se de har ju gått på samma förskola i ca 2 år och alltid haft varandra, och Tove fick även se var Liam nu ska gå förskola, det kändes bra att de nu har lite koll på läget
Nu fortsätter vi imorrn och hoppas att det går ännu bättre


Toves fina konstverk som hon gjorde på fritids

Semester

2018-06-29 14:19
Från mybigfamily

Ja nu har man semester, inne på andra veckan, så skönt
Tanken var att vi skulle bila med vänner till Kroatien, men så blev det inte.
Ännu en gång så slog panikångesten till i vår familj och vi valde att vända hemåt.
Det är inte meningen att vi ska semestra utanför Sverige
Men vi hänger inte läpp för det, vi har varandra och det är det viktigaste.
Vi spenderar denna vecka i Stockholm innan vi åker hem över.
Får se vad vi hittar på när vi kommer hem.
Kanske blir de några utflykter.
Bara ta det lugnt och umgås och ha de bara gott.
Hoppas på sol o värme
Ladda batterierna så är de förhoppningsvis laddade inför inskolning på ny förskola för Liam, och inskolning på fritids och särskola för Tove.