RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-05-07 03:42:01

amandaas blogg

amandaas blogg på Nouw

2020 Jag är tillbaka

2020-02-19 07:38
Från amandaas

Hej på er!
Hoppas att de är bra med er! Med mig är det bara bra, är trött bara. Men de känns som de är en del av ens vardag att vara trött haha.

Men det var ett bra tag sedan jag skrev något här, senaste inlägget är för 1år sedan när min lillebror fyller år?? Helt sjukt att jag inte skrivit något mer här sedan dess?? Men jag har dock tänkt skriva här några gånger men har inte blivit så av någon konstig anledning.

Men det är ju nytt år nu om ni har missat de haha. Hoppas erat år har börjat bra osv. Mitt har börjat rätt bra eller vad man säger. Det rullar på som vanligt liksom. Veckorna ser ju typ likadan ut som de oftast gör. Vilket innebär jobb.

Under januari och februari så går jag på ett schema på förskolan jag är på. Då jag har 3 dagar i veckan som är bestämd. Det är tisdag,onsdag och fredag. Dock är tisdagar och onsdagar korta pass i typ 4h och fredagar är full dag. Men sen har jag även hoppat in på fler pass under veckorna, så har typ blivit måndag till fredag. Vilket är väldigt skönt att veta att jag har jobb iallafall 3dagar i veckan. Går ju liksom att planera lite då, det är ju inte lika enkelt att planera när jag inte vet alls hur veckorna ser ut.

Nästa vecka är det även sportlov här i Gävle och då ska jag jobba hela veckan, måndag till fredag. Då ska jag även jobba hela dagar också. Så det är också super skönt. Sen får vi se om jag kommer fortsätta att jobba dom där 3 dagarna eller hur det blir.

Just nu sitter jag iallafall på bussen påväg in till jobbet. Ska jobba mellan klockan 8.30-17, egentligen brukar jag jobba mellan klockan 12-16 på onsdagar. Men idag jobbar jag för en annan på samma avdelning som är hemma och är sjuk. Så istället för att åka hemifrån klockan 10.40 typ så fick jag åka hemifrån klockan 7.10 hehe. Känns både bra och mindre bra. Hade ju varit skönt att ha kunnat sovit längre men är ju ändå skönt, då jag tjänar mer hehe. När jag har slutat så ska jag bara åka hem och inte göra så mycket mer än att typ ligga i soffan och kolla serie. Inatt är även Robin ledig, vilket är super skönt. För han har börjat jobba nätter, jobbar nätter 5 av 7 nätter. Han är ledig onsdagar och lördagar, resten av nätterna jobbar han. Så det är tur att vi har Kvist (hunden) och katterna som gör mig sällskap när Robin jobbar natt. Hade aldrig vågat att sova ensam hemma annars haha.

Vad gör ni annars om dagarna då? Jobbar ni eller går ni i skolan? Om ni jobbar, vad jobbar ni med isåfall?

Ni får ha de så bra så hörs vi!

Idag fyller min finaste lillebror 18Ã¥r

2019-02-24 12:43
Från amandaas

Hej på er!

Idag så fyller min finaste lillebror Alexander 18år??!! det är så sjukt att han fyller 18år??
Igår så firade vi Alexander och även mamma och Leif för släkten. Vi var i lokalen som finns på gatan som mamma och dom bor på. Släkten kom till klockan 17.30 och lite före klockan 18 så följde jag med Leif och åkte och hämtade pizza. Då vi skulle äta pizza, vilket vad super gott! Sen fikade vi lite oc umgicks.

Vid typ klockan 21.15 så åkte Alexander till en kompis för att umgås med ett gäng killkompisar för att sedan åka till krogen. Kan säga att det var riktigt roligt att följa hans privata story i natt haha.

Jag sov kvar hos mamma och dom inatt. Jag ska åka hem till Robin idag. Ska ta bussen ifrån stan som går vid klockan 14.10. Jag ska få skjuts utav Leif ner till stan, så åker ner till stan om ungefär 1timme.

När jag kommer hem så ska jag inte göra så mycket, förmodligen bara ta de lugnt.

Hoppas att ni har haft en bra helg!
Vi hörs!

Eftersom det är Alexanders födelsedag, så blir det lite bilder på han i detta inlägg hehe

Onsdag och besök utav farmor och farfar

2019-02-20 14:34
Från amandaas

Hej på er!

Idag vaknade jag först strax efter klockan 6 imorse, då Robin var vaken för att han skulle åka och jobba. Men som tur var så somnade jag om och vaknade klockan 9. Låg kvar i sängen en stund och fick då ett sms utav farfar som frågade om han och farmor kunde komma och hälsa på hos mig idag. Eftersom jag är ledig och skulle vara ensam hemma. Så vid klockan 11.15 så kom farmor och farfar.

När dom var hos mig så åt vi lite lunch, som farmor hade lagat. Och sen åkte jag till Konsum lite snabbt med farfar och sen fixade vi lite här hemma i lägenheten innan farmor och farfar åkte strax före klockan 14.

Efter att dom har åkt så har jag inte gjort så speciellt mycket. Har suttit lite vid datorn och kollat runt och lite sånt. Robin är hemma runt typ klockan 16, så alltså om typ 1.5h. Resten av dagen så har jag inget planerat faktiskt. Ska bara ta det lugnt hemma trorja.

Imorgon är jag också ledig, men på fredag jobbar jag. Så denna vecka å jobbar jag bara fredag. Vilket har varit skönt faktiskt, för nästa vecka jobbar jag tisdag - fredag. Så det blir typ hela veckan med jobb.

Vad har ni för planer idag då?

Ni får ha en fortsatt bra dag, så hörs vi!


Ledig tisdag innebär besök hos veterinären med kattungarna

2019-02-19 13:18
Från amandaas

Hejsan!

Idag så är både jag och Robin ledig, så det är skönt. Jag vaknade klockan 10 idag, gick då upp och åt frukost framför lite Youtube. Sen gick jag ut på en promenad med Kvist. När jag kommit in efter promenaden med Kvist så tog jag en dusch och sminkade mig lite efter det.

Om en liten stund så ska jag och Robin åka in mot stan för att klockan 14.15 så har vi tid hos veterinären med kattungarna Esther och Nala, dom ska få sin andra vaccination. Efter vi varit hos veterinären så ska vi nog bara åka hem, för att sen mellan klockan 18-22 så har vi tvättid, så ikväll blir det bara att hänga i tvättstugan typ haha.

Vad har ni för planer idag då? Jobbar ni? Går ni i skolan? Kommentera gärna vad ni har för planer idag :)

Men nu ska vi börja göra oss klara för att börja åka in mot stan. Ha en fortsatt bra dag, så hörs vi!

Dagens outfit blir en Levi´s t-shirt och ett par blåa hög midjade jeans

Då är det måndag och ny veckan

2019-02-11 06:29
Från amandaas

Godmorgon alla fina!

Då är det måndag igen och det innebär ny vecka. Jag vaknade utav mitt larm som ringde kl. 04.20. Gick då upp och gav djuren mat och gick sedan ut på en promenad med Kvist innan jag sedan började göra mig ordning inför att vid kl. 05.55 ta bussen in till stan för att jobba dagens jobbpass på förskolan.

Då jag har jobbat som timvikarie på förskolor inom Gävle Kommun sedan 2 veckor innan jul. Vilket jag tycker är super roligt. Idag så har jag inte sånt långt jobbpass, jag jobbar mellan kl. 7.00-14.15. Vilket är skönt att börja veckan börjar lite mjukt hehe.

Helgen har varit väldigt lugn faktiskt. I lördags så var jag och Robin barnvakt åt Robins lillasyster. Vi köpte lite chips, godis och hade en mysig dag. Sen på kvällen i lördags när vi hade kört hem Robins lillasyster så kollade vi på Melodifestivalen tillsammans, vilket var jättemysigt. Sen igår så gjorde vi ingenting typ. Jag låg bara i soffan typ hela dagen haha. Men vilket jag verkligen behövde kände jag. Efter att jag har jobbat mycket på senaste tiden.

Denna vecka jobbar jag måndag-fredag, så det är skönt att jag vet att jag jobbar hela denna vecka. Dock så har jag haft tur med att få jobbpass på samma förskola typ hela veckorna.

Sitter iallafall på bussen nu och har gjort det i ungefär 30min. Jag är framme i stan om ungefär 15-20min. Sen när jag har slutat så ska jag bara åka hem och vet inte vad jag ska göra när jag kommer hem. Det blir troligtvis bara ta de lugnt.

Ha en fortsatt bra dag!

Bjuder på en bild på Kvist och en av Zeldas kattungar som heter Esther

Jag är tillbaka på bloggen

2019-02-08 11:15
Från amandaas

Hej alla underbara!

Jag har valt att börja blogga ingen, då jag verkligen saknat att blogga. Då jag hade en period för ett tag sedan då jag bloggade hyfsat mycket.

Jag tycker det är väldigt skönt att kunna skriva av mig lite och sånt. Så därför har jag tänkt att börja blogga igen. Hoppas att jag kommer blogga typ lika mycket som jag gjorde som jag gjorde under min "bra" period med att uppdatera bloggen haha.

Det som skulle vara något som hjälper mig att bli bra att uppdatera bloggen, det är att ni som läser bloggen kan kommentera lite vad ni vill att jag ska ta upp här på bloggen. Så att jag vet vad jag ska skriva om, så att ni som läser tycker det är roligt/intressant att läsa.

Ha en fortsatt bra dag och trevlig helg!

I'm back!

2018-09-24 11:34
Från amandaas

Hej på er alla fina!

Jag valde att ta en liten paus från bloggandet, men nu dom senaste dagarna har jag saknat att blogga. Så nu kommer jag att börja uppdatera bloggen igen. Ska försöka ta bloggen lite mer på "allvar" eller vad man säger hehe.

Det som har hänt sen sist jag skrev här. Denna sommar var ju helt underbar, vädret och allt sånt!! Sen har jag jobbat väldigt mycket eftersom jag fick sommarjobb inom kommunen på ett äldreboende. Jag hade schema på de äldreboendet fram till den 24/8.

För sen den 27/8 så åkte jag, Robin och min familj till Turkiet i 1 vecka. Vilket var en helt underbar semester. Den vecka gick extremt fort. Vi hade jättebra väder, det var soligt varje dag och de var extremt varmt. Vilket var både skönt med jobbigt haha.

Sen den dagen vi åkte hem ifrån Turkiet den 3/9 så fyllde jag 20år. Det började med att kvällen innan då de var vår sista kväll på hotellet, då hade mamma pratat med personalen som höll i underhållningen att jag fyllde 20år dagen efter. Så jag vart uppropad och fick gå upp på scenen och alla sjöng för mig haha. Sen när vi satt på flygplanet så hade ju självklart mamma pratat med en av flygvärdinorna att jag fyllde år. Så en av dom kom med lite godis och sa grattis. Trodde då att de var över på "överraskningar", men nejnej. Det är mamma vi pratar on haha. Då ropar kaptenen ut i högtalaren och hälsade grattis till mig. Mamma gick verkligen all in på min 20års dag haha.

Sen samma vecka på söndagen den 9/9 så var de dax för min första gång att rösta och min lillasyster fyllde 15år den dagen. Så den morgonen åkte jag och Kvist hem till mamma och dom. Vi var med och sjöng för Hannah på morgonen, då vi tog första bussen ifrån Norrsundet. Vi firade henne och sen röstade jag, mamma och Leif.

Sen får jag ju inte glömma att nämna att i slutet av augusti då jag och Robin fick reda på att vi fick lägenheten som vi hade stått i kö till. Vilket var en sån härligt nyhet. De är en etta som ligger i Norrsundet och det är inte vilken etta som helst. Vi har en uteplats som är rätt stor. Vilket är super skönt! Vi skulle egentligen flytttat in den 1/10 men eftersom de är en måndag så kollade vi ifall vi kunde få flytta in lite tidigare. Så vi får flytta in tidigare, så vi flyttar in nu på fredag den 28/9. Vi flyttar inte bara in i lägenheten på fredag utan Robin fyller även 21år den dagen.

Så den senaste månaden har bestått utav att kolla möbler och liknande till lägenheten. Trodde aldrig de va så mycket små saker som behövs köpas inför första flytten haha. Men både jag och Robin är extremt taggade inför att flytta. Vi har börjat små packa lite, vi har packat ner små grejerna i kartonger de som går att packa ner.

Igår var jag, Robin och Kvist hem till mamma och dom för att ha släktkalas. Vi skulle fira mig och Hannah som hade fyllt år. Det var mysigt att träffa familjen och släkten. Efter släktkalaset åkte vi och köpte fler flyttkartonger och sen resten av dagen tog vi bara de lugnt.

Och idag är jag ledig, vaknade samtidigt som Robin imorse. Alltså vid klockan 06 ungefär, då Robin skulle åka och jobba. Sen kunde jag självklart inte somna om haha. Kollade en film, kollade efter jobb att söka, sen fixa jag mig lite och vid klockan 10.30 så tog jag och Kvist bussen ifrån Norrsundet in mot stan. Ska åka en sväng hem till mamma och dom.

Det var en liten "sammanfattning" om den senaste tiden. Hoppas att ni har haft en bra sommar och att ni har en fortsatt bra dag. Så hörs vi, kram!

Bjuder på lite bilder från Turkiet

Snart iväg på vikarieinformation

2018-06-14 09:35
Från amandaas

Godmorgon finisar!

Imorse vaknade jag samtidigt som Robin, klockan 05.15.. Då Robin skulle upp för att åka iväg och jobba. Jag kunde självklart inte somna om.. Så under morgonen så gjorde jag ett snabbt rump/ben/mag pass via en app jag laddade ner (den heter träningspass för ben och rumpa), sen efter de så myste jag lite med Kvist, och sen satt jag på en pod och började sminka mig (vilket jag fortfarande inte är klar med, för har segat jättemycket och har tagit små pauser haha).

Men de ända jag har kvar att göra med sminket är att ha på lite mascara. Sen ska jag byta om och strax efter klockan 10 så ska jag gå till Konsum och handla lite jag kan äta under tiden jag är på vikarieinformation. Jag ska alltså på vikarieinformation idag mellan klockan 12-16, då jag är nyanställd inom kommunen och allt sånt. Och eftersom jag inte vet ifall vi får någon mat under det, så tänkte jag att jag handlar med mig lite.

Min buss in till stan går sen klockan halv 11 och jag är då i stan ungefär klockan 20 över 11, ska då snabbt förbi Leif´s jobb och hämta ett skrivblock av han som jag kan ha med mig på mötet eller vad man kallar de för. Tänkte ifall att jag vill anteckna någonting under dagen. Sen när jag har varit förbi Leif lite snabbt så ska jag ta en annan buss vidare mot Sätra där informationen ska vara.

Och om jag har tur sen, så slutar Robin jobbet runt klockan 4 och jag slipper då åka buss till Norrsundet. För då hämtar han upp mig i Sätra och jag kan åka med han. Så får hålla tummarna på att han slutar runt klockan 4 hehe.

Vad har ni för planer idag då? Ska ni bara vara hemma eller ska ni göra något roligt? Kommentera gärna vad ni har för planer för dagen :)

Hoppas att ni får en jättebra dag! Så hörs vi, kram!


Delar med mig av denna bild på min lilla älskling som man inte kan sluta kolla på när han ligger och sover såhär!

Jag är tillbaka

2018-06-13 13:18
Från amandaas

Hej på er alla fina!

Jag har bestämt mig för att börja blogga igen, jag saknar de faktiskt väldigt mycket om jag ska vara ärligt hehe..

Under tiden jag inte har uppdaterat bloggen så har de inte hänt så jättemycket om jag ska vara ärligt. Jag har jobbat, Robin har fått ett jobb. Och sen har vi självklart varit med våran hund Kvist och våran katt Zelda.

Sen har vi självklart njutit utav de underbara vädret som kom helt plötsligt, men verkar dock har försvunnit helt nu haha. Man blev ju riktigt chockad när de blev sånt perfekt väder här i Sverige haha. Men nu saknar man ju de vädret när det har varit jättedåligt väder dom senaste dagarna, här hos oss har de varit grått och har regnat typ varje dag.. Vilket är lite tråkigt.

Men idag så ska jag jobba mitt första pass på mitt nya jobb.. Jag har fått jobb inom vården, så jag ska vara på ett äldreboende i Bergby. Vilket är jätteskönt att de är så nära där jag bor. Det tar ungefär 10 minuter med buss och runt 20 minuter med cykel, så de är super skönt. Jag ska jobba mellan klockan 16 - 21, ska bli roligt att få träffa nya människor och få testa på något nytt att jobba med.

Under förmiddagen så har jag duschat, varit ut på promenad med Kvist, sminkat mig lite och fört över lite bilder ifrån mobilen till datorn. För att tömma mobilen med lite bilder haha. Jag ska ta bussen härifrån klockan 15.40, så innan de ska jag nog äta något litet och packa ner skor och sånna saker.

Hoppas ni får en fortsatt bra dag! Så hörs vi! Kram!

Mot Karlholm med min lilla älskling

2018-05-02 09:44
Från amandaas

Godmorgon på er finisar!

Imorse vaknade jag vid halv 7 utav mitt larm, gick då ut en liten promenad med Kvist och sen började jag fixa mig lite. Strax efter klockan 7 så väckte jag Robin osv, för runt klockan 8 så skulle vi åk ifrån Norrsundet, fast vi kom inte ifrån Norrsundet förrän kanske klockan 20 över 9 haha.

Just nu sitter jag och Kvist på bussen påväg till Karlholm, då vi ska vara hos farmor och farfar till på fredag. Ska bli riktigt mysigt att vara hos dom i några dagar. Då jag inte har varit hos dom på kanske typ 3 månader eller vad de är, vilket är helt sjukt?? Då jag brukar försöka åka till dom iallafall 1 gång i månaden. Men de har varit rätt mycket jobb och sånt senaste tiden.

Jag och Kvist åkte bil in till stan med Robin för han skulle in på något möte eller va de nu va haha. De började klockan 9 så istället för att jag och Kvist ska hålla på att krångla med 2st bussar så åkte vi in med Robin. De kändes liksom enklast att göra så.

Sen så har ju Kvist alltid varit rädd för bilar, vilket han fortfarande är. Så de har varit rätt svårt och jobbigt att gå med han inne i stan där de är rätt mycket bilar. Han liksom stannar och vägrar gå om man säger så. Men jag vart riktigt förvånad idag, de gick super bra att gå inne i stan. Sen var han ju självklart rädd för bilarna men stannade inte alls lika mycket som han brukar göra när jag gått med han inne i stan tidigare. Vilket är jätteskönt att de funkar bättre att gå med han i stan.

Vi kommer vara framme i Karlholm strax före klockan halv 11. Då hämtar farfar oss vid bussen, så att jag slipper gå med all packning och även Kvist hem till dom. De är en liten bit hem till farmor och farfar ifrån bussen. Så de är jättesnällt av farfar att han hämtar oss vid bussen.

Sen någon av dagarna som jag och Kvist kommer vara hos farmor och farfar så ska vi åka någonstans i närheten och ta med lite fika och så ska Kvist få göra av sig lite med energi. Då han har extremt mycket energi, då han är husky. Huskys har ju extremt mycket energi. Så de ska bli mysigt att åka iväg någonstans och göra de.

Hoppas ni får en super bra dag! Kram!