RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-09 15:01:11

Karin Tagesson

karintagesson blogg på Nouw

Paris!

2019-07-09 11:52
Från karintagesson

Hej alla semesterfirare!! Ytterligare två månader har passerat och här har det ekat tomt. Inga inlägg om Köpenhamn, Madagaskar eller Aix-en-Provence. Men! Det kommer! Bara inte riktigt än.

Istället tänkte jag berätta för er om en annan resa som jag ska iväg på nu i helgen. Under förra veckan började jag och Hannah titta runt på lite på weekendresor och funderade på både Nice och den engelska landsbygden, men utbudet på SAS var lite begränsat så nära inpå vilket slutade med att vi bokade biljetter till Paris istället! Till min stora förtjusning!!!

Sedan jag var i Paris med Hannah, Fanny och Wilma förra våren så har jag längtat tillbaka nästan varje sekund, och när jag var där med familjen förra sommaren så kände jag fortfarande lika starkt för staden. Det ska bli så mysigt att uppleva Paris tillsammans med Hannah! Vi har inte så mycket planerat mer än att vi ska gå på Louvren och ha picknick framför Eiffeltornet, men jag har en lång lista på caféer, parker och restauranger i mina anteckningar så vi ska inte ha några problem med att fylla ut dagarna.

ååååå vad jag längtar!!

Hej!

2019-05-14 13:58
Från karintagesson

Hej bloggen! Det har börjat klia lite i mina fingrar och jag saknar att ha en plats att gå tillbaka till där min vardag, resor och andra roligheter finns dokumenterade i text och bild. Efter många försök att skriva aktivt här tänker jag lägga ner den ambitionen. Däremot är det så himla roligt att skriva när jag har tid och lust, både för att dela med mig till andra och framför allt för mig själv att minnas.

Sist jag uppdaterade här var i september, och sedan dess har precis hela min vardag förändrats. Nu bor jag tillsammans med Hannah i en underbar lägenhet på Gärdet och jag har varit på tre resor som jag inte har skrivit om: Köpenhamn med mina fina fina väner i Oktober, ett äventyr i Madagaskar med min familj på höstlovet och så hälsade jag på Karin, Signe och Lydia i Aix-en-Provence i södra Frankrike i för drygt en månad sedan. Tre helt magiska resor på olika sätt, som jag vill minnas varenda sekund av. Jag återkommer med separata inlägg om varje resa och så får det vara en början.

Jag hoppas att ni mår bra och att ni njuter av vårsolen!! Pussar och kramar!

Påväg till yogastudion

2018-09-18 22:19
Från karintagesson

Hej. Jag har precis ätit upp min havregrynsgröt med golden milk som jag gjorde till middag/kvällsfika. Idag har jag gått med Olivia och Victor till dagis och skola som varje dag, jobbat, testat lite kläder på & Other Stories och gått på en yinyoga-klass. Jag har köpt ett prova på-kort som gäller i tio dagar på en yogastudio som heter Yogayama och ligger fem minuter från mitt kontor, så den senaste veckan har jag yogat eller mediterat nästan precis varje dag. Ikväll var andra gången jag testade yinyoga och jag känner mig lugn på ett helt annat sätt än jag har gjort tidigare efter en yogaklass. Både i kroppen och i knoppen. Superskönt! På vägen dit pratade jag i telefon med Karin som är i Grekland med Hugo. Jag och Karin som är vana vid att ses nästan precis varje dag har inte setts på en månad nu. Saknar henne :(


den här fina flög ovanför mig när jag gick till yogan

Långängens gård

2018-09-17 23:07
Från karintagesson

Bara 20 minuter från där jag bor här i Stockholm ligger den här fantastiska platsen! Långängens Gård, som är ett jättemysigt kafé i Långängen-Elfviks naturreservat som bara i sig är underbart för långpromenader. Jag har bara varit där en gång tidigare, men aldrig fikat på kafét förrän förra helgen. Då gjorde vi en liten cykelutflykt med barnen och sedan satt jag kvar en stund själv. Dagen därpå gick jag på en lugn promenad i naturreservatet också för att bekanta mig lite med var man kan gå. Det är skönt att komma ut dit ibland i kontrast till innerstan där jag är mest eftersom jag jobbar mitt i stan. Öven fast Långängen-Elfviks naturreservat är så nära så känns det faktiskt som att vara ute på landet där. Rogivande och stillsamt.


Fina vänner

2018-08-30 08:38
Från karintagesson

Dom här bilderna blir jag så glad av. Jag var ju som sagt på Milly och Linneas födelsedagsfest i Östersund i helgen. Jag hade så himla roligt. Träffade människor jag inte sett på hela sommaren, skrattade med mina kompisar och hade det så trevligt. Milly och Linnea hade gjort det så fint i Millys trädgård. Dom hade gjort massor med god mat och hade ställt upp en bar i partytältet. Men det bästa var att få återförenas med personerna på bilderna en sista gång innan även Cornelia flyttar, till Skåne.


Hemresa

2018-08-24 19:57
Från karintagesson

Nu har jag bott i Stockholm i drygt två veckor och jobbat två arbetsveckor på mitt nya jobb. Precis som sist så känns allting fortfarande jättebra! Både jobbet, att bo i Stockholm generellt och att bo hos min faster på Lidingö känns väldigt bra. Jag lär mig tusen nya saker varje dag på jobbet och trots att jag inte insåg det förrän jag flyttade hit så var en genomgripande förändring precis vad jag var i behov av nu. Eftersom allt det nya är så spännande så är det så lätt att kliva upp på morgonen och jag blir inte uttråkad fast jag inte har gjort så mycket på vardagskvällarna.

Även fast jag trivs så bra i Stockholm så känns det ändå skönt att komma hem i helgen. Jag sitter på tåget nu och kommer hem till Östersund vid klockan 22. Pappa ska hämta mig på tågstationen och jag längtar så mycket efter honom, resten av familjen och såklart mina kompisar som jag ändå har varit ifrån ett tag nu. Imorgon ska jag gå på 18-årsfest hos Milly och jag ser verkligen fram emot det!


Jag har flyttat till Stockholm (och tagit körkort)!

2018-08-17 23:41
Från karintagesson

HEJ! Är ni kvar fast jag inte har skrivit på en månad? Just de här 30 dagarna så har jag lyckats hinna med en HEL del, så nu ska ni få höra. Till att börja med så har jag tagit körkort!!! Och som om inte det var nog så har jag dessutom flyttat hemifrån. Till en ny stad. Sedan precis en vecka och en dag sedan har jag bott hos min faster som bor på Lidingö i Stockholm. Här hade jag tänkt bo i ungefär ett år och jobba för att kunna spara pengar till framtida äventyr. I torsdags förra veckan körde jag och mamma hit och Krister, min bonuspappa, och min lillebror Kent flög ner. Sedan bodde dom här över helgen och vi badade i havet och gick på Grönan. Det var så mysigt att ha dom här de första dagarna medan jag bodde in mig lite och vänjde mig vid mitt nya liv. En vecka senare så har jag redan hängt med flera Östersundare, träffat Nicole som jag inte har träffat på så länge, jobbat en arbetsvecka på mitt nya jobb och vant mig vid tillvaron.

Till en början så kändes det lite jobbigt att veta att jag är relativt långt i från min familj och framför allt Kent, och jag var lite orolig för alla nya intryck och sådär men nu efter en vecka så kan jag säga att det inte kunde ha blivit bättre. Jag älskar Stockholm och Lidignö är så himla himla mysigt. Jag bor bara ett par hundra meter från havet och längs vattnet finns en helt fantsastisk skog som jag brukar promenera i. Om man går ännu längre så kommer man även till Långängen-Elfviks naturreservat som är otroligt fint också.

Allt som har med mitt jobb att göra känns också så himla himla bra. Jag trivs så bra med mina kollegor, jag har varit fylld av energi efter jobbet och till och med längtat till att gå tillbaka till jobbet. För er som inte redan vet det så jobbar jag som assistent och marknadskoordinator på ett företag som heter Gate46 och kortfattat är ett fastighetskonsult-bolag. Eftersom jag började precis den veckan som dom byter kontor så har mina arbetsuppgifter kanske inte riktigt speglat vad jag kommer att göra framöver men jag är ändå helt säker på att det kommer att bli jättebra. Appropå kontoret! Det nya kontoret är verkligen en DRÖM. Vill bo där. Och det vill mina kollegor också. På måndag ska vi inviga det tillsammans med dom som inte har varit där i veckan och flyttat in och då ska jag ta bilder så att ni får se när allt är klart, men så länge får ni en liten sneak peak med en bild på vår gästtoalett som jag älskar!!! När man låser dörren så spelas djungelmusik med elefanttrumpeter, apor och fågelkvitter i bakgrunden!


Cannes

2018-07-16 16:52
Från karintagesson

Nu är jag sedan precis två veckor tillbaka i Sverige igen. Sedan jag kom hem har jag umgåtts lite med mina kompisar som jag i princip inte hade träffat sedan studenten, varit i Umeå en sväng och fjällvandrat i Storulvån. Och så har jag jobbat, lyssnat på The Routine med Emma & Gustav och städat, rensat och fixat hemma både eftersom det behövdes men också eftersom jag snart flyttar till Stockholm! I och med att jag har gjort massa annat har jag lagt bloggen åt sidan och därmed inte skrivit om carken Cannes, Genève eller Paris som var dom tre sista destinationerna på vår tågluff. Jag ska försöka ta igen det nu och börjar med Cannes där vi var efter Milano!


Sedan min faster och hennes man köpte lägenhet i Cannes för mindre än ett år sedan har jag längtat SÅ mycket till det stället. När vi kom fram med tåget regnade det faktiskt, men luften var ändå varm och gatorna fulla av turister och paraplysäljare. Jag skulle bo i bäddsoffan hos min faster, men följde först med pappa, Lotta och Lina till hotellet där dom skulle bo. Sedan följde pappa mig till lägenheten. Som var så fin! Den var inredd nästan som deras hus i Stockholm så jag kände mig direkt som hemma, och så har den en stor balkong med utsikt mot en liten gränd där det växer en stor rosa buske som döljer en liten ateljé. Den första kvällen gick jag och Elin en promenad för att jag skulle få bekanta mig med området. Lägenheten låg bara ett kvarter från stranden och det var så fint att gå längs stranden in till staden, med utsikt över havet och med bergen som en glittrande bakgrund.


Efter frukosten dagen därpå, gick vi ner till poolen och tog ett morgondopp i solen som jag hade lovat min kusin Olivia kvällen innan. Därefter bytte jag om och smorde in mig och sedan tog jag med mig Olivia till solstolarna på La Croisette som pappa och Lotta hade hyrt. Där solade och badade vi hela dagen med pauser för lunch, glass och ett besök i Olivias favoritbutik där man kunde köpa smink-telefoner, dagböcker med paljetter som kunde ändra färg och squishies som Olivia var noga med att berätta innehåller giftiga ämnen. Vi kom hem precis lagom till middag på balkongen och sedan mötte jag pappa och Lina för en promenad mot gamla stan som var så mysigt. Vi hittade en fransk glasskedja där dom hade supergod mango, melon och passionsfrukt-glass. Vegansk! Och tittade på dom lyxigaste av yachts och hotell där till exempel Prince Charles brukar semestra.


Vår andra heldag ägnade vi åt turistande, Vi åkte ett litet tåg som går genom hela Cannes och förbi allt man borde se som Palm Beach Casino där kändisar hängde på 80-talet, en marknad och väggmålningar i gamla stan och såklart hotellen längs La Croisette. I gamla stan fick vi kliva av tåget i tio minuter och där hade vi utsikt över hela Cannes och havet. Att åka tåg tog några timmar så efteråt köpte vi med oss lunch och åt på hotellet och sedan solade och badade vi en sista gång innan gick jag till lägenheten och duschade och dom andra kom över på middag.


Det var vad vi hann under vår korta vistelse i Cannes, och trots att vi inte var där länge så fick jag en så härlig känsla av staden. Jag ser så mycket fram emot att hälsa på där fler gånger, och hyra lägenheten med kompisar när Elin och Elis inte är där!

Milano

2018-06-27 15:31
Från karintagesson

Nu kommer ännu ett inlägg från ett tåg men den här gången är vi påväg till Genéve. På tågen är i princip den enda tiden jag har till att skriva blogginlägg eftersom vi annars gör saker hela dagarna. I lördags morse kom vi fram till Milano och efter att ha åkt nattåg från Wien i 14 timmar utan sängar, och bestulna på min telefon, hade vi inte jättebra förutsättningar för att ha en bra vistelse i Milano. Men efter ett besök hos polisen på tågstationen tog vi oss till hotellet och sedan ut i solen. Vi gick först och åt på en ganska fin restaurang där det kändes som att golvet gungade efter alla timmar på tåg. Sedan gick vi förbi domkyrkan, Duomo di Milano, kastellet och genom en stor park tills vi kom fram till La Triennale di Milano som är ett designmuseum. Det var egentligen den enda aktiviteten vi hann med i Milano förutom att promenera runt på stan. Muséet var både inspirerande och intressant, och hela byggnaden var väldigt estetiskt tilltalande men utställningen var tyvärr inte så stor.

Efter att vi hade sett allt (vilket alltså inte tog jättelång tid) satte vi oss i kafét och drack cola och åt GODA oliver. Jag gick också in i deras butik där jag ville ha precis allt. Det fanns allt där från fina väskor, anteckningsböcker, inredning, leksaker, smycken och oändligt med böcker om inredning, mode, arkitektur och allt som hör till design. Jag köpte med mig ett fint vykort och en bok som handlar om att skapa en hållbar garderob, både vad gäller miljö och stil.


Sedan gick vi till hotellet igen och passerade soliga torg där någon spelade gitarr och så domkyrkan igen, som såg ut precis som illustrationen på vykortet jag hade köpt, där massor av duvor satt på torget framför. När vi var hungriga så gick vi ut igen och hade otrolig tur eftersom bland de första uteserveringar vi frågade hade flera veganska rätter och dessutom visade Sverige-Tyskland. Dessutom fanns det ett gelato-ställe precis intill restaurangen så efter middagen gick jag och Lina dit och åt supergod hasselnöts- och lakritsgelato och promenerade kring domkyrkan igen. Sedan gick vi hem till hotellet och sov och vips så var den korta Italien-visiten över!

Jag hade inte jättehöga förväntningar på Milano för att jag har hört från flera håll tidigare att det är lite överskattat men jag måste säga att jag verkligen blev positivt överraskad. Jag tyckte jättemycket om Milano och skulle verkligen vilja åka dit igen. Det var verkligen en mysig stad.

Wien

2018-06-24 12:31
Från karintagesson

Hej! När jag skriver det här sitter jag på ett tåg mellan Milano och Cannes. Vi passerar en liten italiensk stad med gammelrosa, gula och gröna stenhus där alla fasader är täckta med tvättlinor. Bakom husen skymtar bergen och i fönstret på andra sidan tåget har vi utsikt över en medelhavshamn.

Trots att vi nu har varit i både Wien och Milano så tänkte jag skriva lite om Wien först. När vi satt i taxin till vår lägenhet i Wien första kvällen så sa jag till pappa att jag kände på mig att Wien var en stad som jag skulle tycka om. Och jag hade rätt! Jag tyckte så mycket om Wien och vill verkligen åka tillbaka dit någon gång.


Efter att vi hade kommit till lägenheten så gick vi ut en sväng och tog en promenad längs en biflod till Donau och satte oss på en uteservering. På onsdagen, som var vår första hela dag, bockade vi av flera sevärdheter. Vi såg operahuset och Hofburg palats, satte oss på ett kafé i museumkvarteret och sedan gick vi på Wiens naturhistoriska museum. Sedan åt vi glass på ett pinterest-igt ställe med fint golv, där dom bland annat hade lavendelglass som var helt otrolig!


Efter glasspaus (vilket var livsnödvändigt i värmen) gick jag och pappa på Sigmund Freud museum som ligger i lägenheten där han bodde tillsammans med sin familj och hade mottagning för psykoanalys. Efter tre år på samhälle beteende var det väldigt roligt att få en bild av var Freud höll hus. Till middag åt vi pastasallad i lägenheten och sedan gick vi till en stor park lagom till att solen gick ner.


På torsdagen var det 34 grader varmt och vi tog tunnelbanan till en badplats vid Donau för att vi över huvud taget skulle ta oss genom dagen levande. Där var vi ända till middagen och solade, badade och tittade på näckrosor och svanar. På kvällen gick jag och Lina en promenad i åskan och köpte nice cream på ett ställe i närheten av bifloden som jag nämnde.


Fredagen var vår sista dag och efter åskan var det under 20 grader. Då åkte vi till Schönbrunn som är ett gammalt kejsarpalats med en oändligt stor trädgård (snarare park? fast i storleken av ett naturreservat!!!). Det var sjukt fint inuti palatset men där var det dessvärre förbjudet att fota så ni får googla istället om ni vill se!


Sedan gick vi en sväng på stan innan vi tog nattåget till Milano där min telefon blev stulen från kupén. Någon gick alltså in i min och Linas kupé, trots att vår dörr var stängd, och tog den medan vi sov. Så nu har jag förlorat massor av bilder och går inte att nå där. Som tur är har jag en bra försäkring, men bilderna kommer ju inte tillbaka.